shop.musicserver.cz
TH!S, La Fabrika, Praha, 18.12.2022

THIS si v La Fabrice dělali legraci sami ze sebe. Vzpomínali na Zevláky a na festival Český Tučňák

Vydáno: 21.12.2022 12:27 v sekci Naživo - Hana Bukáčková | foto: Martin Šimral

S koncerty se před Vánocemi roztrhl pytel a svou trochou do nabitých programů klubů přispěli i rockeři z TH!S. V La Fabrice odehráli mimořádně dlouhý set s podtitulem "TH!Smas Rumble". Přizvali hosty - Viktora Dyka, Jiřího Zemánka z Wohnout, bubeníky a Jehnědy. Na své si přišli i milovníci folku a country.

Live: TH!S

místo: La Fabrika, Praha
datum: 18. prosince 2022
setlist:Th!s We Know, Wooden She, In the Air, Do You Want It, Dance!, Beast Of Love, L(Lemmy), Save Me, One More Day, Falling, Fans Go Wild, You Want Me More, Never Give Up.

Zevláky: Ayo Technology, Cold Hard Bitch, God Gave Me Everything, Alandria, T.N.T., Move, Song 2, Walk, Na kameni kámen, If I Ever, Little Talks, This Is The Life, Seven Nation Army, Nad stádem koní, Times Like These, Lančmít.

TH!S, La Fabrika, Praha, 18.12.2022
© Martin Šimral
Kapelu TH!S mám ráda od doby, kdy před pěti lety vydala roztančený singl "Dance!", který byl předzvěstí první poloviny debutového alba "We are TH!S..." (druhý díl skládačky "...and this is our SH!T" muzikanti přihodili o rok později). Skupina nehraje moc často ani na ni nechodí houfy lidí, což by si ovšem zasloužila - jejím členem je přece Vojta Kotek.

Pánové si na tom ale nezakládají, navíc nejsou žádný přeslazený boyband pro divačky seriálů, ale rock'n'rollová senzace s nádechem staré poctivé muziky postavené na plnotučných kytarových riffech. Když už tedy mají koncert, je to skoro svátek a splněné přání. A "sliby se maj plnit o Vánocích", jak zpívá ve své vánoční odrhovačce Janek Ledecký.

Formaci jsem slyšela asi po půl roce a nutno říct, že je ve formě, a to nejenom v té hudební, ale i co se týče celkové prezentace. Písně prokládaly sarkastické fórky, ostatně Vojtův táta byl v dlouholetém angažmá u Cimrmanů, a tak má Kotek mladší pomyslně kde brát.

TH!S, La Fabrika, Praha, 18.12.2022
© Martin Šimral
Večer byl rozdělený na dvě poloviny. V první TH!S hráli songy z obou zmiňovaných ípíček. Po zhruba půlhodinové pauze se pak vrátili jako Zevláky (tak si říkali dřív, tehdy začínali jako cover-band a deset let hráli po hospodách pro kamarády, než se odvážili vystupovat se svými songy). Než se - oděni do kostýmů - objevili na pódiu, spustili medley klipů, v nichž napodobují známé interprety. Videa vznikla před lety na festivalu Český Tučňák, o kterém ještě bude řeč. Byli ještě vyjukaná kuřata, ale pobavilo mě to neskutečně. Ta stylizace a mix žánrů, to nemělo chybu, navíc s jakou vážností to bylo nasnímáno. Bravo!

TH!S, La Fabrika, Praha, 18.12.2022
© Martin Šimral
Vojta Kotek v první části vystoupení avizoval, že v té druhé se máme připravit na to nejhorší. Bylo to ale naopak - jako Zevláky byli snad ještě lepší. Setlist poskládali ze známých písní svých oblíbenců. Začali rozvernou "Ayo Technology" od 50 Centa a Justina Timberlakea, pokračovali "Cold Hard Bitch" od Jet, "God Gave Me Everything" od Micka Jaggera a Lennyho Kravitze, zazněla trojice songů od jejich milovaných Foo Fighters - "Alandria", "Walk" a "Times Like These". Poslední zmiňovanou se zavzpomínalo na ty, kteří nás v tomto roce opustili, včetně bubeníka FF Taylora Hawkinse.

Při "T.N.T." od AC/DC nechyběl pověstný frontmanův taneček při hře na kytaru. Dále v setlistu byl třeba "Song 2" od Blur či rozverná "Little Talks" od Of Monsters And Men, během které snad všichni sborově vykřikovali ono "Hey". Nezapomnělo se ani na hitovky "This Is The Life" od Amy Macdonald či "Seven Nation Army" od The White Stripes.

Zazněl i song "Move" z filmu "Ro(c)k pdvraťáků", v němž Vojta hrál. A jeho interpret Viktor Dyk ho přišel zazpívat živě. Večerem se nesla i čeština - díky Nedvědům a jejich "Na kameni kámen" - to už se ke kapele přidali Nedvědi... totiž vlastně Jehnědi, bratři Tomáš a Michal Klimkovi. Jeden vzal do rukou banjo, druhý mandolínu. Poté se přidali bubeníci z Marimba Live Drums a na tubu je doprovodil Jirka Zemánek z Wohnout - to už byla početná skvadra na scéně. Zazněla i klasika od skupiny Buty "Nad stádem koní".

TH!S, La Fabrika, Praha, 18.12.2022
© Martin Šimral
Absenci měl akorát Thom Fröde, který měl pomoct s "One More Day" a "Falling", ale skolil ho jakýsi moribundus (den předtím ještě stihl odzpívat s Walkmanz na koncertu Post-It). Vojta Kotek věnoval právě "One More Day" své drahé polovičce, která mu před pár měsíci povila prvorozeného syna a která byla rovněž v hledišti přítomna.

Mimochodem, Thom sice chyběl, ale TH!S s ním poslední dobou často spolupracují. Produkoval oba výše jmenované songy - ten první už vyšel, druhý na své vydání teprve čeká, a mohli jsme ho tak slyšet v premiéře. A až k nim přibyde ještě pár dalších kousků, vyjdu všechny na hudebním nosiči. Konečně, že? Pětiletka je fakt dlouhá pauza.

Vzpomínalo se na festival Český Tučňák, který se před lety konal právě v prostorách La Fabriky. Cílem bylo podpořit mladé umělce. Mezi organizátory byla tenkrát polovina kapely - Vojta Kotek (spoluzakladatel) a zpěvák Honza Melíšek - a dále Petr Oplatka (aka Luboš Veselý). Ten přišel taky - přidal se k závěrečnému songu "Lančmít", což je fakt bizár vyznávající lásku ve stylu "Zkrocené hory". Vlastně celou druhou polovinu setu vystupovali Vojta s Honzou v kostýmech jako Alan Kormorán a Rodney.

Frontman se svým vokálem snažil přiblížit originálům a dařilo se mu to, ať už se jednalo o cokoliv. Celkově to vystoupení mělo šťávu a spád (oželela bych tu pauzu), písničky doprovázely klipy a další projekce - což u nich mělo premiéru - a bylo to vtipné. Zvlášť ve druhé půlce, kdy prim hrály banjo, tramping a medvědi. Přišla kupa hostů, ale působilo to velmi rodinně. Byl to takový vánoční mejdan postavený na kvalitní muzice a dobrých muzikantských výkonech.

NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Fletcher - In Search of the Antidote 8/10
Recenze: Fletcher na "In Search of the Antidote" hledala, až našla Americká zpěvačka Fletcher svou kariéru sice odstartovala hned v první řadě amerického X Factoru, stalo se to ale už dávno. Tak dávno, že si tuto informaci můžeme odbýt hned v perexu a celý článek věnovat jejímu skvělému... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pohled do českých hitparád - 15. týden 2024
Kometa roku 2024 Benson Boone debutuje v top trojce české albové hitparády Letošní rok sice ještě nedošel ani do své třetiny, vypadá to však, že o jeho největším hudebním objevu je rozhodnuto. Americký zpěvák Benson Boone boduje po úspěchu singlu "Beautiful Things" také s albovou prvotinou. Nahrávka... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 10:00 v sekci Novinky | České hitparády
Dave Matthews Band, O2 universum, Praha, 16.4.2024
Naživo: V hlavní roli hudba. Dave Matthews Band přivezl do pražského O2 universa neokázale strhující koncert Dave Matthews Band v Česku zahrál poprvé až před pěti lety. Na kapelu s více než třiceti lety na hrbu je to docela pozdě. Návrat poté zhatila pandemie. Nakonec se dobrá věc podařila a Prahu letos americká parta nevynechala.... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 20:21 v sekci Naživo
Livin Free - Lost in the City 8/10
Video: Livin Free představují klip "Lost in the City", nová deska vyjde koncem dubna Klávesista a zpěvák Honza Holeček (mj. Flamengo Reunion Session či Energit) a jeho kapela Livin Free už brzy zveřejní druhé společné album. Deska nazvaná "From Cradle to Coffin" vyjde u labelu Supraphon na CD, LP i digitálně už... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 18:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red
Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red Polovina dubna přinesla nové album Marka Knopflera, kterého se fanoušci dočkali po šesti letech. Doplnily jej novinky Mirai, girl in red, Maggie Rogers, desku pro Red Hot natočila Meshell Ndegeocello, rockeři si užijí Týr, Bodegy, James,... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 09:30 v sekci Novinky | Nové desky
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Fotogalerie: Imodium oslavili dvacetiny ve velkém stylu (05.04.2024 20:02)
- Naživo: TH!S v Rock Café předvedli nefalšovaný rock 'n' roll. Místo singlu pokřtili kmotra (11.03.2022 15:15)
- Audio: TH!S se vracejí. Přejí si "One More Day" (14.02.2022 10:55)
- Rozhovory: TH!S - I nadále zůstáváme legendami prázdných sálů (02.07.2019 08:06)
- Naživo: TH!S se utkali s Vees v koncertním ringu. Byla z toho plichta (20.03.2019 10:57)
- TH!S se utkají proti Vees, v Lucerna Music Baru změří svoje síly. O výsledku rozhodnou létající podprsenky a aplaus (15.03.2019 14:29)
- Nové desky 1-3/2019 - od ZAYNa přes Vídeňskou filharmonii po Zofie Dares (16.01.2019 19:26)
- Video: TH!S v klipu k písni "Wooden She" dělají křoví poledance tanečnici (31.12.2018 08:51)
- Naživo: Třetí den Colours ovládly Marie Rottrová, Lenny, Joss Stone a Jessie J (21.07.2018 14:15)
- Fotogalerie: Páteční Metronome Festival v obrazech (24.06.2018 12:19)

ALBUM TÝDNE 16/2024

The Libertines
All Quiet On The Eastern Esplanade

Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern Esplanade". Obstála také tentokrát?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 19.04.
Queenie (O2 universum, Praha)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

The Prodigy Prince Justin Bieber Vladimír Mišík Themroc Kabát Adele Queen AC/DC Sia U2 Bono Rush Taylor Swift Beyoncé Mirai Lady Gaga Linkin Park Liam Gallagher Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu