Nové desky 45/2022 - od Louise Tomlinsona přes Bruce Springsteena po Black Eyed Peas

Nové desky 45/2022 - od Louise Tomlinsona přes Bruce Springsteena po Black Eyed Peas

Vydáno: 16.11.2022 17:30 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Tomáš Rozkovec | foto: Fource PR

V hudebních novinkách jsme se tentokrát dočkali nebývalého návalu domácích interpretů: Dasha, badfocus, Rozálie, Vladimír Javorský, Justin Lavash, Lenka Nová nebo Čechomor s Kandráčovci. Ze zahraničí jim konkurují Bruce Springsteen, Louis Tomlinson, Black Eyed Peas, Larkin Poe, MGMT nebo pocta Billymu Joe Shaverovi.

V pátek 11. listopadu vyšly tyto nové tituly:

Louis Tomlinson - Faith In The Future
žánr: pop / indie rock

 Louis Tomlinson - Faith In The Future
Louis Tomlinson po dvou letech navazuje na svůj sólový debut "Walls" druhou řadovkou "Faith In The Future", kterou začal připravovat prakticky ihned po vydání prvotiny. Čtrnáct, respektive v případě deluxe verze šestnáct písniček připravil s poměrně kompaktním mezinárodním týmem. Jeho členy byli například Ir James Vincent McMorrow (Kygo, dvsn), Nor Frederik Ball, Skot David Sneddon (Morten Harket, Lana Del Rey, Lewis Capaldi), britský produkční tým Red Triangle, v Severním Irsku žijící Mike Crossey (The 1975, Wolf Alice, LANY) a mezi spoluautory najdete i člena anglických Hurts Thea Hutchcrafta. Co z toho vzniklo, zjistíte na YouTube profilu někdejšího člena One Direction.


Larkin Poe - Blood Harmony
žánr: blues rock / jižanský rock

Larkin Poe - Blood Harmony
"Blood Harmony" potvrzuje pozici Larkin Poe jako zásadní hybné síly při utváření identity jižanského rocku. Svým ženským vnímáním světa a hraním vdechují žánru novou energii a ženou jej vpřed. Novinku spoluprodukoval manžel Rebeccy, texaský hudebník Tyler Bryant. Sesterské duo Rebecca a Megan Lovellovy s podporou členů dlouholeté živé kapely, včetně bubeníka Kevina McGowana a baskytaristy Tarky Laymana, natáčelo zejména ve svém domácím studiu. Výsledkem je elektrizující dílo, jehož vyprávění je posíleno bluesově těžkým zvukem a jižanskou lehkostí, která zasáhne přímo do srdce. Ukázky najdete na YouTube profilu formace.


Bruce Springsteen - Only The Strong Survive
žánr: soul / r'n'b

Bruce Springsteen - Only The Strong Survive
"Only The Strong Survive" je dvacáté první album Bruce Springsteena. Nástupce studiovky "Letter To You z roku 2020" je ovšem sbírkou soulových hudebních skvostů, které oslavují legendární skladby z katalogů Gamble and Huff, Motown či Stax. Posluchači zde tak naleznou patnáct coververzí, které původně nahráli The Temptations, Jerry Butler, Tyrone Davis, Diana Ross, Commodores a další. Sám The Boss ke svému čerstvému dílu dodává: "Mým cílem je, aby moderní publikum pocítilo tutéž krásu a radost jako já, když jsem ty songy slyšel poprvé. Doufám, že vás to bude bavit poslouchat stejně, jako mě to bavilo natáčet." Na nahrávce, kterou produkoval Ron Aniello, znějí vedle Bruce ještě E Street Horns, dvěma duety přispěl Sam Moor. Ukázky včetně pilotního singlu "Do I Love You (Indeed I Do)" jsou k dipozici na YouTube.


Black Eyed Peas - Elevation
žánr: taneční pop / rap / electropop / latin

 Black Eyed Peas - Elevation
Black Eyed Peas servírují po svém návratu na scénu již třetí desku. Název "Elevation" to, kam se vydali s patnáctkou písniček, které sdílí na svém YouTube, příliš nenaznačuje. Daleko více odhalí seznam hostů: kvartet doplnili Daddy Yankee, Nicky Jam, Shakira, Ozuna, Nicole Scherzinger, David Guetta, Anitta, Anuel AA, El Alfa a Marshall Jefferson, tedy interpreti převážně reprezentující latino hudbu v různých podobách. Část z nich se ovšem podílela už na předchozí "Translation", stejný je i producent Johnny Goldstein. K němu ovšem na novince přibyl ještě irácko-německý Boys Noize, kterého známe ze spolupráce s Frankem Turnerem.


The Shapeshifters - Let Loose
žánr: nu disco / taneční hudba / house

The Shapeshifters - Let Loose
Původně duo The Shapeshifters od roku 2017, kdy švédský producent Max Reich odešel, reprezentuje už pouze anglický DJ Simon Marlin. Daleko déle, devět let, ale čekají fanoušci na nové album. To konečně nyní přichází. Na kolekci "Let Loose" se dostaly jednak nové skladby, jednak již starší singly, které vyšly třeba už před pěti lety. Už podle nich můžeme tušit, že v nich Marlin nezůstal rozhodně sám. Tou nejzářivější hvězdou je bezesporu Joss Stone, k té se přidali Ramona Renea, Billy Porter, Teni Tinks, Kimberly Davis, Obi Franky, Adi Oasis, Aria Lyric nebo Fiorious. Do tance se vrhněte prostřednictvím YouTube.


Čechomor & Kandráčovci - Kandráčomor
žánr: folklór

 Čechomor & Kandráčovci - Kandráčomor
Čechomor a Kandráčovci letos podnikli společné turné a kromě tisíců nadšených diváků je jeho výsledkem živá nahrávka "Kandráčomor" pořízená v prostředí zámecké zahrady v Telči. Obě skupiny se v průběhu koncertu několikrát propojily v jeden energií nabitý celek. Songy zaznamenané na albu vznikly nebo byly přearanžovány unikátně pro tuto šňůru. Nechybí ani společná píseň "Kandráčomor", kterou česko-slovenské hudební spojení již zviditelnilo prostřednictvím klipu na svém YouTube. V několika skladbách zpívá i pravidelná hostující kolegyně Čechomoru Martina Pártlová. Na českou část tour naváže v příštím roce část slovenská.


Tip týdne

Hyd - Clearing
žánr: electronic / pop / hyper pop

Hyd - Clearing
Taky vám chybí Sophie? Náhlá smrt této oceňované muzikantky a producentky zanechala prázdno v srdcích mnoha fanoušků hyper popu, ale zcela jistě také dosud neslyšený materiál. Jednou z nahrávek, na nichž se podílela, je album "Clearing", kterým pod pseudonymem Hyd debutuje Hayden Dunham. Jméno této texaské DJky a umělkyně, jež v komunikaci používá zájmeno they (oni), si můžete pamatovat z tria QT (Quinn Thomas), v němž působila právě se zmíněnou kolegyní a zakladatelem labelu PC Music A. G. Cookem. Současné jméno používá od roku 2020 a na loňské EP nyní navazuje sbírkou jedenácti hyperpopových tracků. Vedle obou kolegů z QT se na nich podíleli ještě třeba Danny L Harle, frontman Sigur Rós Jónsi a Caroline Polachek. Coby ochutnávky slouží čtyři videa na YouTube.


MGMT - 11-11-11
žánr: psychedelický pop rock

MGMT - 11-11-11
Pamatujete si na americkou partu MGMT a jejich první hit "Kids"? Před téměř dvaceti lety to byl fenomén nového psychedelického směru, který se krom popové líbivosti snoubil s vlivy dadaistického období Pink Floyd, kdy je vedl Syd Barret. Duo Benjamin Goldwasser a Andrew VanWyngarden nyní fanoušky překvapilo svým návratem v podobě živého záznamu "11-11-11". Hodinový projekt byl původně vytvořen pro muzejní retrospektivu Maurizia Cattelana s názvem "All". Při skládání kompozic speciálně pro tuto událost se kapela nechala inspirovat 130 umělcovými díly zavěšenými na rotundě navržené Frankem Lloydem Wrightem. Deska vychází oficiálně na CD či LP a ukázky z této neo-psychedelické seance jsou na YouTube.


badfocus - meditating while raving (Supraphon)
žánr: electronica / ambient / rave

badfocus - meditating while raving
Hudební producent, skladatel a multiinstrumentalista Petr Korb navazuje na svůj předloňský debut "wallflower" a loňský soundtrack k tanečnímu filmu Laterny magiky "new normal" druhou řadovkou "meditating while raving". Je "konceptuálně o dualitě, o tom, jakým způsobem se vzájemně potřebují protiklady, a o jejich dynamice. To charakterizuje ambivalence vnitřního klidu a napětí v podobě meditace i rave prožitku". Album vychází jednak digitálně, jednak na vinylu, jehož specifikem je zpracování obalu s unikátně vytvořenou grafikou, která po naskenování zobrazí speciálně vytvořený AR filtr. Tato přidaná hodnota spojuje svět digitálních technologií s nadčasovostí vinylové desky. Ukázky z desky nabízí vydavatelství Supraphon.


Tyondai Braxton - Telekinesis
žánr: experimentální rock

Tyondai Braxton - Telekinesis
"Telekinesis" je kompozice pro elektrické kytary, sbor, elektroniku a osmdesátisedmičlenný orchestr věčného experimentátora Tyondaie Braxtona. Světovou premiéru měla 18. dubna 2018 v Queen Elizabeth Hall s BBC Concert Orchestra a BBC Singers. Nyní vychází její studiové provedení s Metropolis Ensemble pod vedením Andrewa Cyra a s komorním sborem The Crossing. Sám autor nazývá výsledek jako nejnovější a největší příklad průniku mezi elektronickou hudbou a notovanou hudbou, a to jak zvukově, tak filozoficky. Během procesu natáčení a produkce se snažil vytvořit prostředí, v němž elektronické nástroje a akustické nástroje koexistují na místě, které působí vyváženě a organicky. Tohle čiré experimentátorství můžete nasávat na Braxtonově YouTube.


Dasha & Epoque Quartet - Ellaboration (Supraphon)
žánr: vánoční hudba

Dasha & Epoque Quartet - Ellaboration
"Ellaboration" je název nového projektu zpěvačky Dashy a uskupení Epoque Quartet, který odkazuje k fenoménu Elly Fitzgerald. Právě evergreeny proslavené touto jazzovou ikonou jsou materiálem, který je zde rozváděn do nových neotřelých podob, jež jsou způsobeny spojením smyčcového kvarteta s nejrůznějšími perkusemi jako hangdrum, vibrafon nebo cajon Šimona Veselého. Autorem většiny úprav je Alexey Aslamas. Nahrávka vznikla letos ve studiích SONO a SO-LA-RO a výsledný mix a mastering provedl Adam Karlík. Výsledek je ke slyšení na stránkách Supraphonu.


Justin Lavash Trio - E Train
žánr: blues / folk / jazz

 Justin Lavash Trio - E Train
Anglický hudebník a kytarista Justin Lavash, který žije posledních patnáct let v Praze, se v poslední době kvůli zdravotním důvodům mírně ztratil ze scény. Nyní se však opět připomíná, a to dokonce v triu. Doplnili ho klávesista Robert Vašíček a bubeník Roman Lomtadze. Společnými silami připravili dvanáct kompozic, které opět těží především z bluesového základu, muzikanti do nich ovšem přimíchali ještě folk, jazz, funk i špetku psychedelie. Kdo si chce vychutnat Lavashovu klasickou vybrnkávací techniku à la Davy Graham, Bert Jansch John Martyn, má možnost na bandcampu tria.


Lenka Nová - Vila Live
žánr: folk pop / jazz pop / šanson

Lenka Nová - Vila Live
Lenka Nová připravila pro své fanoušky speciální album. "Vila Live" je záznamem koncertu ve Werichově Vile z června 2022 a přináší i několik dalších bonusů, které hudebnice hrála na koncertech během první poloviny tohoto roku. Posluchači se tak mohou těšit na to nejlepší z její dosavadní tvorby, ať už se jedná o písničky z alb "Čtyřicítka", "Dopisy" nebo z projektů Michala Horáčka, a to ve zcela nových aranžích pro komorní koncerty. Mají tak možnost slyšet, jak jednotlivé skladby uzrály od doby jejich vydání. Na koncertě jí doprovázel klavírista Petr Malásek a kytarista Josef Štěpánek. Ukázky všech songů nabízí Supraphonline.


EP a minialba

  • Epica - Alchemy Project
    Holandští metaloví symfonici připravili minialbum vyskládané z osmičky skladeb. Pozvali si k nim spoustu význačných hostů. Postupně se k nim připojili Fleshgod Apocalypse, Phil Lanzon z Uriah Heep, Tommy Karevik z Kamelot, Shining, Charlotte Wessels, Myrkur, Frank Schiphorst z Mayan, Björn 'Speed' Strid ze Soilwork, Henri Sattler z God Dethroned, Sven de Caluwé z Aborted, Asim Searah z Damnation Plan, Niilo Sevänen z Insomnium a Roel van Helden z Powerwolf. Výsledek uslyšíte na YouTube.
  • Bright Eyes - A Companion
    Americká indierocková formace se rozhodla oprášit další dvě alba v rámci série "A Companion". Tentokrát se dostalo na "Digital Ash In A Digital Urn" z roku 2005 a o tři roky starší "Lifted or The Story Is in the Soil, Keep Your Ear to the Ground". Že je v nových verzích cítit i vliv psychedelie a dalších žánrů, zjistíte na YouTube bandu.
  • Jordana - I’m Doing Well, Thanks For Asking
    Celkem šest songů si pro svém nové ípíčko přichystala americká bedroompopová písničkářka a nebojí se tentokrát i experimentů. (bandcamp)
  • David Knudson - Undo / Redo
    Někdejší člen Minus The Bear navazuje na květnové album čtyřmi dalšími položkami. V nich mu zahostovali Jake Snider, Bayonne a Tim Kasher. (bandcamp)
  • Seventeen - Dream
    Nové EP k-popového boybandu se čtyřmi kousky. (YouTube)
  • Envy - Seimei
    Trojice skladeb japonské screamo formace. (YouTube)


Rozálie - Korzetiér
žánr: šanson

 Rozálie - Korzetiér
Pod jménem Rozálie se skrývá česká zpěvačka, herečka, tanečnice, akordeonistka a také dcera Ondřeje Havelky Rozálie Havelková. Své debutové album nazvala "Korzetiér" a pozadí tohoto pojmenování vysvětluje následovně: "Korzetiér je muž, který vyrábí korzety. Píseň je inspirována mou zkušeností s jedním takovým korzetiérem, který v jisté fázi našeho vztahu začal pomalu, ale jistě utahovat šněrování a já se začala dusit." V duchu šansonu složila celkem čtrnáct písniček, které s ní dále nahráli kontrabasista Petr Tichý, kytarista Filip Zubák a její učitel akordeonu Michal Mihok. S albem se seznámíte na Supraphonline.


Různí - Live Forever: A Tribute To Billy Joe Shaver
žánr: country / americana

 Různí - Live Forever: A Tribute To Billy Joe Shaver
Jméno Billy Joe Shaver možná nikomu moc neřekne, ovšem písně jako "Já budu žít navěky" Michala Tučného, "Matčiny růže" od Greenhorns nebo "Kousek lásky" Fešáků už bude znát slušná řádka lidí. Jejich autorem je právě Shaver, který před dvěma roky ve věku 81 let zemřel. Nyní se hvězdy americany a country rozhodly vzdát tomuto hudebníkovi poctu. Celkem dvanácti jeho songů se ujali Lucinda Williams, Willie Nelson, Nikki Lane, Ryan Bingham, Rodney Crowell, Miranda Lambert, Edie Brickell, Nathaniel Rateliff, George Strait, Amanda Shires, Steve Earle, Margo Price, Joshua Hedley a Allison Russell. Nahrávku produkovali kytarista Boba Dylana Charlie Sexton a dlouholetý Shaverův spolupracovník, bubeník Freddy Fletcher. Jak výsledek zní, zjistíte na bandcampu.


Yung Bleu - Tantra
žánr: rap / r'n'b

 Yung Bleu - Tantra
Americký rapper Jeremy Biddle aka Yung Bleu svým loňským debutem "Moon Boy" evidentně zaujal. Vypovídá o tom nejen umístění v žebříčcích, ale především to, kolik hvězdných jmen dokázal dostat na jeho následovníka "Tantra". V sedmnáctitrackové kolekci mu totiž zahostovali Nicki Minaj, French Montana, Fivio Foreign, Lucky Daye, Ty Dolla $ign, Ne-Yo, Zayn, Kelly Rowland a Lil Wayne. Co to do jeho hudby přineslo, zjistíte na YouTube.


Vladimír Javorský - Ještě je (Indies Scope)
žánr: folklór / jazz / folk

Vladimír Javorský - Ještě je
Vladimíra Javorského známe coby herce, on ale funguje i na hudební scéně - ať už sólovými výstupy s kytarou či ukulele nebo jako spoluhráč Miroslava Kemela na jeho koncertech a albech. "Ještě je" je jeho sólovým debutem, na němž zpívá převážně vlastní písně a hraje na kytaru. Produkční a aranžérské práce se společně s lidovými flétnami, klarinetem, malým cimbálem a zpěvem ujal Marian Friedl, dále zde účinkují Friedlovi dlouholetí spoluhráči - zpěvačka Petra Jelénková, klavírista Štěpán Flagar, kontrabasista Martin Kocián a bubeník Michal Wierzgoń. Studiový záznam sedmnácti skladeb vznikl v Tonstudiu Rajchman v Dolních Bojanovicích. Více informací a především ukázky naleznete na stránkách vydavatelství Indies Scope.


L.S. Dunes - Past Lives
žánr: postpunk / posthardcore

L.S. Dunes - Past Lives
Jak to dopadne, když se potkají zástupci vzkvétající rockové, post-punkové a hardcorové scény? Kytarista Frank Iero (My Chemical Romance), kytarista Travis Stever (Coheed And Cambria), zpěvák Anthony Green (Circa Survive), baskytarista Tim Payne (Thursday) a bubeník Tucker Rule ( Thursday/Yellowcard) spojili své síly a vytvořili kapelu s názvem L.S. Dunes. Na debutu "Past Lives" přinášejí jedenáct hymnických kompozic protkaných punkovou energií. Spolu s vydáním kapela zveřejnila i videoklip ke skladbě "Permanent Rebellion". "Uvedený song znamená vzít si zpět to, co vám právem náleží," říká Rule a dodává: "Chtěli jsme udělat něco, kde v tom uslyšíte všechny naše kapely a přitom to nebude znít jako nějaká konkrétní. Naše kořeny jsou punk rock a hardcore a atmosféra je nadějí pro všechny ztracené duše." Co tím myslí, poslouchejte na YouTube.


Chelsea Grin - Suffer In Hell
žánr: deathcore

Chelsea Grin - Suffer In Hell
Po velkém úspěchu desky "Eternal Nightmare" z roku 2018 se deathcorová sebranka Chelsea Grin vrací na scénu s novou hudební náloží. A s ní přináší neotřelý koncept. Letos se posluchači mohou těšit na "Suffer In Hell", první ze dvou opusů, po kterém bude hned příští rok následovat "Suffer In Heaven". Každá z desek potěší osmičkou skladeb, jejich ukázky najdete na deezeru.


Vilém Veverka - Christmas Album (Supraphon)
žánr: klasická hudba

Vilém Veverka - Christmas Album
Po několika deskách klasické hudby a crossoveru Next Horizon podlehl hobojista Vilém Veverka kouzlu zimních svátků a natočil svoje Vánoce. Albem se vine jako leitmotiv "Zima" Antonia Vivaldiho, snad poprvé hraná na hoboj. Kromě skladeb dalších barokních mistrů jako Bach, Händel, zakusí posluchač tango Ástora Piazzolly ale zazní i "Tichá noc", "Adeste fideles" či "Chtíc, aby spal". Nahrávku svým sopránem zpestří Patricie Janečková a Adéla Řehořová a s harfou Kateřina Englichová. Aranžérsky se i na tomto počinu výrazně podepsal Martin Hybler a sólistu provázejí stejní hudebníci jako na předchozí kolekci. Sváteční ladění hledejte na stránkách Supraphonu.


V krátkosti

  • Fitz And The Tantrums - Let Yourself Free
    Po třech letech se vrací neosoulová formace z Los Angeles se svým pátým albem. Zařadila na něj celkem dvanáct songů, na jejichž produkci se podílel zejména frontman Fitz a také Ryan Daly (John Legend, Adam Lambert, James Arthur). (YouTube)

  • Nas - King’s Disease III
    Americký rapper připravil pro třetí díl své královské ságy celkem sedmnáct tracků. Jejich produkci dostal na starost HIT-BOY. (YouTube)

  • Christine And The Queens Presents Redcar - Redcar Les Adorables Étoiles
    Třetí studiové album francouzského pansexuálního umělce, který začínal jako zpěvačka a skladatelka, vlastním jménem Héloïse Letissier. (YouTube)

  • Bill Frisell - Four
    Známý jazzový kytarista svoji novou desku pojal v kvartetu, v němž ho doplnili klarinetista Gregory Tardy, bubeník Johnathan Blake a klavírista Gerald Clayton. S nimi natočil třináct vesměs vlastních kompozic. (YouTube)

  • Run The Jewels - RTJ Cu4Tro
    Rapové duo nechalo zremixovat svoji předloňskou čtvrtou desku. Jiný ráz jí dali především hudebníci z latinské Ameriky jako Trooko, Nick Hook, Toy Selectah nebo Bomba Estéreo. (YouTube)

  • The White Buffalo - Year Of The Dark Horse
    Americký hudebník z Oregonu kombinující alternativní country, roots rock, folk, cowpunk a blues se pomalu, ale jistě dere stále více do popředí. Jeho novinku neopomněla zmínit různá média bez rozdílu na žánrové zaměření. (YouTube)

  • Colin Stetson - Chimæra I
    Americký hráč na saxofon a další dechové nástroje, který hraje s kapelami jako Arcade Fire, Bon Iver, Bell Orchestre či Ex Eye, pro své nové album napsal a nahrál dvě kompozice. Každá má přitom přes dvacet minut. (bandcamp)

  • Lous And The Yakuza - Iota
    Po dvou letech vydává konžsko-belgická zpěvačka nástupce debutu "Gore". Mezi dvanácti písničkami najdete i dvě, v nichž ji doprovodili Damso a Benjamin Epps. (YouTube)

  • Randy Houser - Note To Self
    Šesté album amerického countryového zpěváka, který bude chtít zapomenout na neúspěch poslední desky "Magnolia". (YouTube)

  • Adam Ďurica - Hity
    Známý slovenský zpěvák se rozhodl sesbírat své největší hity a vybral jich celkem patnáct. K nim navíc přihodil ještě devět akustických verzí. (YouTube)

  • Drudkh - All Belong To The Night
    Ukrajinská blackmetalová formace představuje svůj dvanáctý studiový zářez. (YouTube)

  • Czech Ensemble Baroque - Tůma: Te Deum, Sinfonia ex C, Missa Veni Pater Pauperum
    Český orchestr pod vedením Romana Válka po albu s Adamem Plachetkou, které jsme vám představili minulý týden, přináší další kolekci ze série věnované skladateli Františku Ignáci Antonínovi Tůmovi. (Supraphon).

  • Plaid - Feorm Falorx
    Máte-li rádi techno a především IDM, neměli byste minout novou desku anglického dua z Londýna. Je na ní deset nadupaných tracků. (bandcamp)

  • Sarathy Korwar, Photay - Kalak
    Společné album indického perkusisty a amerického DJe, na které přispěli ještě Kushal Gaya, Kodo a Noni-Mouse. (bandcamp).

  • Sizzy Rocket - Live Laugh Love
    Americká zpěvačka mixující alternativu, punk, pop a indie vydává čtvrtou řadovku. (YouTube).

  • Powerwolf - Missa Cantorem II
    Jedenáct velkých zpěváků současné metalové scény v nových vokálních verzích skladeb z poslední studiovky "Call Of The Wild" powermetalových Powerwolf. (YouTube)

  • Monster Magnet - Test Patterns: Vol. 1
    Stonerrocková legenda se vrací ke svému ranému psychedelickému materiálu. Kompilace obsahuje remix klasického EP "Tab" z roku 2021 a demo z roku 1988. (YouTube)

  • Franz Nicolay - New River
    Hudebník a spisovatel, člen kabaretně-punkového orchestru World/Inferno Friendship Society či The Hold Steady, žijící v newyorském Hudson Valley, vydává další ze svých nahrávek vytvořených v období od dubna 2020 do jara 2021. (YouTube)

  • Bill Nace - Through A Room
    Novinka amerického experimentátora a kytaristy, který spolupracoval s Yoko Ono, Kim Gordon nebo Thurstonem Moorem. (bandcamp)

  • Kormac - Equivalent Exchange
    Irský DJ a producent a jeho návrat po osmi letech. Doprovází ho MayKay, Jafaris, Loah, Jack O'Rourke a Shahab and Shayan Coohe. (web)


    Dále vychází

    Actress - Dummy Corporation
    Andre Schuen, Daniel Heide - Franz Schubert : Schwanengesang
    Ben Lamar Gay - Certain Reveries
    Breanna Barbara - Nothin’ But Time
    Cerberus Shoal - Homb
    Destin Conrad - Satin
    Dream Theater - Lost Not Forgotten Archives: Old Bridge, New Jersey
    Drowse - Wane Into It
    Dubinski - Beyond Me
    Dumb - Pray 4 Tomorrow
    Duval Timothy - Meeting With A Judas Tree
    FaltyDL - A Nurse To My Patience
    Gold Panda - The Work
    Gregorian - Pure Chants I & II
    Gregorian - Pure Chants II
    Jimmy Edgar - Liquids Heaven
    Lazerbreak - Lava Bangers Ii
    Lila Drew - All The Places I Could Be
    Lyrics Born - Vision Board
    Mammoth WVH - Mammoth WVH (Digital Deluxe Edition)
    Matt Watson - See You There
    Michal David - Moje zapomenuté ploužáky 1+2
    MMXX - Sacred Cargo
    Nana Lourdes - Wyoming
    Nina Nesbitt - Älskar (Deluxe Edition)
    Onslaught - Sounds Of Violence
    Paul Anka - Sessions
    Paul Maroon (Of The Walkmen) & Jenny Lin - 13 Short Piano Pieces
    Pioneer 11 (Feat. Dave Harrington) - Humanoid
    Powerwolf - Call Of The Wild / Tour Edition
    Pryti - Searching For Now Lost In Again
    Quadeca - I Didn't Mean To Haunt You
    S.c.a.b. - S.c.a.b.
    Saint Jude - Signal
    Sharon Van Etten - We’ve Been Going About This All Wrong (Deluxe Edition)
    Smut - How The Light Felt
    SoFaygo - Pink Heartz
    Soul Blind - Feel It All Around
    Suzie Chism - Pobrecita
    Symposium - Do You Remember How It Was? The Best Of Symposium 1996-1999
    The Randy Paserntes - Now At Last
    Tony Shhnow - Plug Motivation
    Warhaus - Ha Ha Heartbreak
    Warkings - Morgana
    Xentrix - Seven Words
    Young Culture - You Had To Be There
    Yuna - Y5

    Vychází na vinylu:
    2Pac - All Eyez On Me
    Adam Ďurica - Hity
    Alice Coltrane - Ptah, The El Dauod
    Armada Groove - Ga25 / Box Set
    Beat Happening - Beat Happening
    Beat Happening - Black Candy
    Beat Happening - Dreamy
    Beat Happening - Jamboree
    Beat Happening - Music To Climb The Apple Tree By
    Beat Happening - You Turn Me On
    Billy Idol - The Cage EP
    Bruce Springsteen - Only The Strong Survive
    Depeche Mode - Playing The Angel / Singles Box Set
    Distillers - Coral Fang
    Dream Theater - Lost Not Forgotten Archives: Old Bridge, New Jersey
    Ennio Morricone - Quando L'amore E Sensualita
    Epica - Alchemy Project
    Fermáta - Dunajská Legenda
    Gravy Train - Staircase To The Day
    Greg Lake - I Believe In Father Christmas
    Gregorian - Pure Chants
    Guns N' Roses - Use Your Illusion / Super Deluxe (Box Set)
    Guns N' Roses - Use Your Illusion I / Deluxe / Remastered
    Guns N' Roses - Use Your Illusion II / Remastered
    Harlej - Na Prodej / 2022 Remaster
    Human League - The Virgin Years / Box Set
    Chanel - Slomo
    Charlie Hunter - Bing Bing Bing!
    Jamiroquai - Dynamite
    Joe Bataan - Salsoul
    Justin Lavash Trio - E Train
    Katatonia - Dead End Kings
    Larkin Poe - Blood Harmony
    Less Than Jake - In With The Out Crowd
    Louis Tomlinson - Faith In The Future
    Miles Kane - Colour Of The Trap
    Mmxx - Sacred Cargo
    Powerwolf - Missa Cantorem Ii
    Recoil - Unsound Methods
    Roy Brooks - Beat
    Symposium - Do You Remember How It Was? The Best Of Symposium 1996-1999
    Tomáš Kočko A Orchestr - Ona
    Tyondai Braxton - Telekinesis
    Václav Neumann - Dvořák: Symfonie Č. 9 E Moll (Supraphon)
    Virgin Prunes - ...if I Die, I Die / 40Th Anniversary
    Warkings - Morgana
    White Buffalo - Year Of The Dark Horse
    Xentrix - Seven Words

    EP:
    Glorilla - Anyway’s Life’s Great…
    Helena Hauff - Living With Ladybirds
    Kierst - Thud
    Meskerem Mees - Caesar
    Slaney Bay - A Life Worth Living

    Reedice:
    Bad Company - Fame And Fortune
    Cerberus Shoal - Homb
    Deer Tick - Divine Providence (11th Anniversary Edition)
    Ennio Morricone - Quando L'amore E Sensualita
    Fermáta - Dunajská Legenda
    Guns N' Roses - Use Your Illusion / Super Deluxe (Box Set)
    Guns N' Roses - Use Your Illusion I / Deluxe / Remastered
    Guns N' Roses - Use Your Illusion II / Deluxe / Remastered
    Guns N' Roses - Use Your Illusion II / Remastered
    Harlej - Na Prodej / 2022 Remaster
    Onslaught - Sounds Of Violence
    Powerwolf - Lupus Dei (15th Anniversary)
    Recoil - Liquid
    Recoil - Subhuman
    Recoil - Unsound Methods
    The Sorona Pine - II
    Virgin Prunes - ...If I Die, I Die / 40th Anniversary

  • NÁZORY

    DOPORUČENÉ ČLÁNKY
    Berenika Kohoutová - Hot or not? 7/10
    Video: Berenika Kouhoutová v "Hot or not?" řeší ne/dokonalost a odtajňuje těhotenství Zpěvačka a herečka Berenika Kohoutová představuje po delší době provokativní singl "Hot or not?" pojednávající o zdánlivě dokonalém životě, který tak rádi prezentujeme na sociálních sítích. Ale ne vše pozlátko je takové, jak... čtěte zde
    Vydáno: 26.04.2024 16:30 v sekci Audio / Video | Video
    Anna K., Forum Karlín, Praha, 25.4.2024
    Naživo: Anna K. provedla Forum Karlín uhrančivým "Údolím včel" Anna K. se do pražského Fora Karlín vrátila po šesti letech. Příjemně zaplněnému prostoru představila většinu ještě stále nového alba "Údolí včel", které jí přišel pomoct pokřtít Michal Suchánek. Zazněly samozřejmě také... čtěte zde
    Vydáno: 26.04.2024 08:48 v sekci Naživo
    Jana Kirschner - Přestala jsem se hnát za úspěchem
    Rozhovory: Jana Kirschner - Přestala jsem se hnát za úspěchem Do příběhu nového alba Jany Kirschner "Obyčajnosti" významně promluvila pandemie. V Londýně žijící zpěvačka totiž trpěla nedostatkem kontaktu se svými blízkými ze Slovenska, které dle svých slov neviděla rok. Tvorba písní pro... čtěte zde
    Vydáno: 25.04.2024 15:30 v sekci Publicistika | Rozhovory
    Pohled do českých hitparád - 16. týden 2024
    Český albový žebříček ovládla Yzomandiasova "Paranoia" První desítka tuzemské albové hitparády zůstává i nadále v obležení rapu pro mladou generaci. Obvyklého lídra Viktora Sheena tentokrát v čele vystřídal Yzomandias s novinkou v podobě EP "Paranoia". Popový prapor drží Mirai a... čtěte zde
    Vydáno: 25.04.2024 07:30 v sekci Novinky | České hitparády
    Tereza Vítů - Zůstaň 7/10
    Video: Někdy potěší, že herečky začnou zpívat. Jako třeba Tereza Vítů ve skladbě "Zůstaň" Když se nějaká modelka, moderátorka, nebo (díky bohu alespoň) herečka rozhodne vedle své hlavní profese pustit také na hudební dráhu, většinou to nedopadne dobře. Devět z deseti podobných pokusů zůstane pouze v naší interní... čtěte zde
    Vydáno: 24.04.2024 16:00 v sekci Audio / Video | Video
    SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
    - Nové desky 16/2024 - od Taylor Swift přes Pearl Jam po My Dying Bride (24.04.2024 10:00)
    - Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red (17.04.2024 09:30)
    - Naživo: Skrytý klenot The Academic naplnil pražské Futurum, příště už půjde do většího (10.04.2024 11:17)
    - Nové desky 14/2024 - od X Ambassadors přes The Black Keys po Bensona Boona (10.04.2024 10:00)
    - Nové desky 13/2024 - od Beyoncé přes Sum 41 po Sheryl Crow (03.04.2024 15:00)
    - Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
    - Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
    - Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
    - Recenze: Deska "Loss of Life" od MGMT je jejich doposud nejintimnější a nejhlubší zpovědí (08.03.2024 18:00)
    - Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)

    ALBUM TÝDNE 17/2024

    Mark Knopfler
    One Deep River

    Po nejdelší pauze mezi sólovými alby - konkrétně po šesti letech - je tu nezaměnitelný zpěvák a kytarista Mark Knopfler se svou desátou deskou "One Deep River". A jak se dalo čekat, všechno je u něj jako vždy na svém místě, nic se nezměnilo. Díkybohu.

    8/10

    NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

    CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

    St 08.05.
    Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
    So 11.05.
    Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
    Ne 12.05.
    Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
    St 15.05.
    30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
    St 15.05.
    Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
    Čt 16.05.
    The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
    Čt 16.05.
    Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
    Čt 16.05.
    Akon (US) (Forum Karlín, Praha)
    So 18.05.
    King Gizzard & The Lizard Wizard (AU) (Forum Karlín, Praha)
    Út 21.05.
    Reverend Peyton’s Big Damn Band (US) (Lucerna Music Bar, Praha)

    » zobrazit všechny akce «

    OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

    The Prodigy Justin Bieber Prince Vladimír Mišík Taylor Swift Queen Kabát Adele Sia Rush Beyoncé U2 AC/DC Bono Mirai Lady Gaga Dua Lipa Liam Gallagher Linkin Park Imagine Dragons
    filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
    musicserver.cz - hudba od začátku do konce
    ©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
    Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
    Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
    Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
    smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe