shop.musicserver.cz
Nové desky 40/2022 - od Kabátu přes Lamb Of God po Willow

Nové desky 40/2022 - od Kabátu přes Lamb Of God po Willow

Vydáno: 13.10.2022 08:00 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Tomáš Rozkovec | foto: Pink Panther Agency

Tentokrát si na své přijdou fanoušci rocku v jeho různých podobách. Nabídnou ho domácí Kabát a Dunaj, američtí Lamb Of God a Willow, britští Bush a The Cult nebo němečtí Queensrÿche. O vyvážení se postará Charlie Puth, vánoční Lindsey Stirling, Darren Hayes, altpopoví Oh Wonder nebo klasici Hilary Hahn a Víkingur Ólafsson.

V pátek 7. října vyšly tyto nové tituly:

Kabát - El Presidento
žánr: rock

 Kabát - El Presidento
Fanoušci české rockové formace Kabát si na její dvanácté studiové album museli počkat dlouhých sedm let. Vznikat začalo v Sono studiu pod dohledem Milana Cimfeho již v roce 2018 a práce skončily až těsně před vydáním 5. října. Třinácti melodiím dlouho chyběly texty, ovšem nakonec se vše podařilo a deska dostala velmi aktuální název "El Presidento". Prvním singlem se stala skladba "Rumcajs miloval Manku" s tematikou vzpomínek na devadesátá léta, kterou teplický kvartet prezentuje také na svém YouTube profilu. Nemalá část navíc zazní i na turné po České a Slovenské republice, které se rozběhlo 6. října v Chomutově a celkem čítá dvacet zastávek. Cédéčko si už samozřejmě můžete koupit i v našem shopu.


Oh Wonder - 22 Make
žánr: alt pop

 Oh Wonder - 22 Make
Anglické alt-popové manželské duo Oh Wonder vloni vydalo album "22 Break", na něž nyní přesně po roce přímo navazuje pokračováním "22 Make". Onu číslovku v názvu Josephine a Anthony Vander Westovi nezvolili zcela náhodně - dvaadvacítka značí celkový počet písniček, které pro oba tituly připravili. Loňskou jedenáctku tak nyní doplnilo dalších jedenáct skladeb a opět se v nich míchá synth pop, electropop s kapkou indie, folku i rocku. Obě kolekce dvojice nahrála na svůj bandcamp.


Lamb Of God - Omens
žánr: groove metal / thrash metal / metalcore

Lamb Of God - Omens
S devátou studiovkou si osazenstvo metalových Lamb Of God skutečně pospíšilo. Kvůli pandemickým omezením nemohli totiž muzikanti patřičně upozornit na předešlou stejnojmennou nahrávku, a tak se místo turné zavřeli opět do studia a stvořili "Omens". Na fanoušky čeká deset nových songů, se kterými kapele pomohl Josh Wilbur, jenž s Lamb Of God spolupracuje od roku 2006. Na YouTube profilu skupiny najdete klip k titulní skladbě alba. Jak se vám líbí? Podělte se s námi o svůj názor v komentářích pod článkem. Pokud byste chtěli mít doma CD či různě barevné vinyly a trička, vše koupíte v našem shopu.


Willow - Coping Mechanism
žánr: rock / pop punk

 Willow - Coping Mechanism
Willow Smith byla pochopitelně známá coby zpěvačka už od roku 2015, ale do většího povědomí se dostala až vloni, když se na své čtvrté řadovce "Lately I Feel Everything" spojila s Travisem Barkerem a od dream indie popu přešla na rockovou a pop-punkovou stranu. Rázem se začala objevovat po boku lidí jako Avril Lavigne, Machine Gun Kelly, Yungblud nebo Camila Cabello. V nastoleném stylu pokračuje i na letošní novince "". Na té se už ale Barker nepodílel. Jeho úlohu převzal Chris Greatti, jehož jméno je spojené s Poppy, již zmíněným Yungbludem nebo Yvesem Tumorem, který si zde zahostoval v písni "Perfectly Not Close to Me". Kam se dcera Willa Smitha posunula, zjistíte na jejím YouTube profilu.


Bush - Art Of Survival
žánr: post grunge / alternativní rock

Bush - Art Of Survival
Britští grungeoví veteráni Bush se hlásí o slovo se svým již devátým albem. Nazvali jej "Art Of Survival" a spojili se na něm opět s producentem Erikem Ronem, který se již podílel na dvou skladbách z předchozí, kritikou velmi kladně přijaté studiovky "The Kingdom" z roku 2020. Na dvojici písní také spolupracovali s filmovým skladatelem a producentem Tylerem Batesem ("300", "Strážci Galaxie"). Pilotní singl z nové kolekce "More Than Machines" se zabývá třemi těžkými tématy: právy žen, zničením planety a nahrazením lidských bytostí roboty. Společně s dalšími ukázkami jej naleznete na YouTube profilu kapely, CD koupíte v našem shopu.


Darren Hayes - Homosexual
žánr: pop / electropop

Darren Hayes - Homosexual
Někdejší frontman Savage Garden nazval svou pátou řadovku provokativně "Homosexual". Proč? "Hlavním důvodem je pochopitelně to, že jsem gay, který vyrůstal v době, kdy se toto slovo používalo k hanobení a očerňování lidí, jako jsem já. Chtěl ho proto znovu kultivovat," odpovídá Darren Hayes a dodává: " Je rok 2022 a já žiju v době a v zemi, kde jsou svobody LGBTQI+ lidí ohroženy více než kdykoli předtím." Hudebně je čerstvé dílo tohoto Australana, který letos oslavil padesátiny, ovlivněno jeho vzpomínkami na období mezi roky 1985 a 1987, kdy, jak říká, "poslouchal 12palcové extended mixy songů milované Madonny nebo George Michaela". I proto se stopáže třinácti písní zde pohybují často i kolem osmi minut. Všechny si navíc tentokrát vůbec poprvé napsal, natočil a zprodukoval zcela sám. Poslouchejt je na jeho YouTube.


EP a minialba

  • Gayle - A Study Of The Human Experience Volume Two
    Americká zpěvačka zasáhla svým hitem "ABCDEFU" prakticky celý svět a teď se uvidí, jak se bude dařit další její tvorbě. Na březnový první díl "A Study Of The Human Experience" navazuje pokračováním se šesti položkami včetně singlu "fmk", v němž hostuje Blackbear. O jejich produkci se starali opět Noah Conrad, Pete Nappi z Ocean Park Standoff a Reed Berin a uslyšíte je na YouTube.
  • Moonalice - Full Moonalice Vol. 2
    Také americká rocková formace navazuje na dubnové ípíčko druhou částí a stejně jako v případě předchůdce i tentokrát předělala šest převážně soulových hitů, které v originálu zpívali Marvin Gaye, The Chambers Brothers, Pointer Sisters, Grateful Dead a také Beatles. Produkce se ujal protřelý hudební inženýr Dave Way, který míchal alba takovým megastars jako Michael Jackson, Christina Aguilera, Boyz II Men nebo Ringo Starr. Výsledek kapela sdílí na YouTube.
  • Ruth Radelet - The Other Side
    Klávesistka a zpěvačka amerických elektroniků Chromatics se po rozpadu domovské formace vydala na sólovou dráhu a svůj nový styl na pomezí indie folku a synth popu představuje v pěti písních na svém bandcampu.
  • Fucked Up - Oberon
    Kanadští hardcore-punkeři a jejich čtveřice novinek. (YouTube)
  • Seulgi - 28 Reasons
    První minialbum členky k-popového girlbandu Red Velvet. (YouTube)


Alvvays - Blue Rev
žánr: indie pop / indie rock / shoegaze

 Alvvays - Blue Rev
Kanadská formace Alvvays po vydání svého druhého alba "Antisocialites" v roce 2017 vyjela na turné společně s The National a díky tomu se stala známou jak ve Spojených státech, tak na ostrovech. Nyní přichází se třetím počinem "Blue Rev" se čtrnáctkou písniček, které pomáhal produkovat držitel šesti Grammy Shawn Everett, do jehož portfolia patří hudebníci jako Alabama Shakes, Kacey Musgraves, The War On Drugs, The Killers nebo Beck. Výsledkem je dílo na pomezí indie rocku, popu a shoegaze, jehož hodnocení se na serveru metacritics přehouplo již přes 80 %. Zda osloví i vás, zjišťujte na bandcampu kapely.


Charlie Puth - Charlie
žánr: pop / r'n'b

 Charlie Puth - Charlie
Charlie Puth si po vydání druhého alba "Voicenotes" dal na přípravu trojky "Charlie" dvojnásobek času než v případě nástupce debutu "Nine Track Mind". Rozhodně ale se nikam neztratil - mohli jsme ho slyšet na albech Eltona Johna, Gabby Barrett, Sashy Sloan nebo Calvina Harrise. Letošní novinku začal promovat na konci června singlem "Light Switch", ke kterému na desce ve vlastní produkci přidal dalších jedenáct songů. Jak zjistíte i na zpěvákově YouTube profilu, jediným hostem je člen BTS Jungkook.


Lindsey Stirling - Snow Waltz
žánr: klasický crossover / vánoční hudba

 Lindsey Stirling - Snow Waltz
Lindsey Stirling se zjevně zhlédla ve vánočních albech - mezi to první "Warmer In The Winter" z roku 2017 a letošní "Snow Waltz" vmáčkla totiž pouze jednu řadovku "Artemis". Čtrnáctku skladeb, částečně instrumentálních a částečně zpívaných, sestavila opět z původních písní, tradicionálů typu "Joy To The World", "O Holy Night" nebo "O Come, O Come Emmanuel" i z převzatých věcí jako "Little Drummer Boy", "Feliz Navidad" či "Sleigh Ride". Společnost jí vedle producenta, který si říká Gladius, dělali Bonnie McKee, Frawley a David Archuleta. Na Vánoce v převážně skočném rytmu se připravujte na jejím YouTube.


Queensrÿche - Digital Noise Alliance
žánr: hard rock

Queensrÿche - Digital Noise Alliance
"Ke každé písni jsme přistupovali trošku jinak. Za každou cenu jsme ale chtěli použít skutečné zesilovače a všechno to tradiční autentické vybavení, s nímž jsme všichni pracovali v minulosti," řekl k přípravám nového materiálu od Queensrÿche jejich zpěvák Todd LaTorre. Ten nahradil původního frontmana Geoffa Tatea a v kapele působí už deset let. Na natáčení dohlížel producent Chris "Zeuss" Harris a s muzikanty dal dohromady celkem třináct kousků včetně bonusu. Ukázky včetně klipů k některým songům najdete na oficiálním webu kapely. Co na ně říkáte? A pokud byste chtěli mít doma CD či LP, koupíte je v našem shopu.


Dunaj - Za vodou
žánr: alternativní rock

Dunaj - Za Vodou
Legenda brněnské alternativní scény devadesátých let přichází po dvaceti šesti letech s novým studiovým albem "Za vodou". Trojice ve složení Vladimír Václavek, Josef Ostřanský a Pavel Koudelka si k nahrávání díla, které sami označují jako Dunaj pro jednadvacáté století, přizvala o generaci mladšího elektronického producenta Aid Kida a Petra Ostrouchova. Na výsledné kolekci se nachází deset autorských písní. Dvě z nich vznikly ještě za života Jiřího Kolšovského, a protože se zachovaly i jejich nikdy nevydané verze, mohl se tak ke svým někdejším kolegům posmrtně připojit. Pět skladeb zdobí hlas Ivy Bittové. Ukázky z novinky naleznete na stránkách vydavatelství Supraphon.


Tip týdne

Bonny Light Horseman - Rolling Golden Holy
žánr: folk

 Bonny Light Horseman - Rolling Golden Holy
Americké hvězdné trio Bonny Light Horseman, jehož členy jsou písničkářka Anaïs Mitchell, někdejší člen Fruit Bats a The Shins Eric D. Johnson a Josh Kaufman spojený s The National, Hiss Golden Messenger či Joshem Ritterem, si za svůj dva roky starý eponymní debut vysloužila nominaci na Grammy. Není tedy divu, že se s napětím očekává, co společně předvedou na dvojce "Rolling Golden Holy". Desítku silných písniček sdílejí prostřednictvím bandcampu.


The Cult - Under The Midnight Sun
žánr: rock

Cult - Under The Midnight Sun
Po šesti letech přicházejí s novou kolekcí britští rockeři The Cult. Název "Under The Midnight Sun" byl inspirován zkušeností frontmana Iana Astburyho, kdy s kapelou vystupoval na festivalu Provinssirock ve Finsku, daleko na severu, kde v létě slunce nezapadá. Jedenáctá řadovka obsahuje osm skladeb, které jsou esencí stylu The Cult. Produkoval je Tom Dalgety (Pixies, Ghost, Royal Blood), o kterém zpěvák říká, že jim pomohl vnést do tvůrčího procesu nové hudební tvary a frekvence. Ochutnávky v podobě vzletného singlu "Give Me Mercy" a dalších songů jsou k dispozici na YouTube, CD či vinyl koupíte v našem shopu.


Hilary Hahn - Eclipse
žánr: vážná hudba

 Hilary Hahn - Eclipse
Americká houslistka Hilary Hahn své nové album "Eclipse" prezentuje jako svoji nejosobnější nahrávku. Natáčela ji loni ihned po skončení lockdownu společně s Frankfurtským rozhlasovým orchestrem. "Toto album je mým návratem po dlouhém období mimo zář reflektorů. Znovuobjevení mého hlasu mi připadalo jako čas po zatmění; umělecká evoluce může pocházet z mnoha zdrojů, ale často je uvedena do pohybu velkými událostmi, které přinášejí změnu perspektivy a odhalují naše pravé já," vysvětluje majitelka tří Grammy. Pro nás může být poctou, že mezi trojici autorů se vedle Argentince Alberta Ginastera a španělského skladatele Pabla de Sarasata dostal také Antonín Dvořák a jeho "Koncert pro housle a orchestr a moll". Ukázky všech kompozic jsou k dispozici na webu Presto Classical.


Mikoláš Chadima, Peter Binder, Alexej Charvát - Pseudemokritos
žánr: rock

Mikoláš Chadima, Peter Binder, Alexej Charvát - Pseudemokritos
"Pseudemokritos" je autorské album Mikoláše Chadimy z roku 1996. To tenkrát natočily tři výrazné osobnosti ze světa rocku, jazzu a blues. Chadima, autor hudby hrající na saxofon, kytary a obstarávající zpěv, si k sobě přizval Petera Bindera s kytarou a Alexeje Charváta s baskytarou. Na bicí soupravu jim sekunduje Daniel Charvát a hostem je houslistka Dagmar Valentová, která je naopak známá ze světa vážné hudby. Hutnou atmosféru nahrávky, která zní podstatně jinak nežli protagonistův MCH Band, umocňují texty Ivana Wernische a Pavla Herota. Deska, která v roce vydání byla beznadějně rozebrána, nyní k autorovým sedmdesátinám poprvé vychází na vinylu. Poslechnout si ji můžete na YouTube.


Víkingur Ólafsson - From Afar
žánr: klasická hudba

Víkingur Ólafsson - From Afar
Islandský klavírista Víkingur Ólafsson svým obdivovatelům připravil opět poměrně nevšední nahrávku. Nabízí na ní dvě různá zpracování dvaadvaceti skladeb - buď na pianino, nebo na velké křídlo. Kolekci nazval "From Afar" a vzdává na ní poctu maďarskému skladateli Györgymu Kurtágovi, se kterým se potkal v minulém roce v Budapešti. Vedle Kurtágových kompozic zde najdete i skladby, které Ólafssona ovlivnily v dětství - například od J.S. Bacha, Schumanna, Bartóka, Brahmse, Birgissona, Kaldalónse, Mozarta nebo Adèse. Ukázky všech jsou ke slyšení v e-shopu Presto Classical.


G Herbo - Survivor’s Remorse (A-Side)
žánr: rap / drill / trap

 G Herbo - Survivor’s Remorse (A-Side)
Chicagský rapper G Herbo, kterého jsme v minulosti znali i pod jménem Lil Herb, svým loňským albem "25" vylepšil všechny pozice v amerických žebříčcích, které mu přineslo průlomové "PTSD". Nyní je potřeba, aby postavení stvrdil letošním příspěvkem "Survivor’s Remorse (A-Side)". O produkci dvanácti tracků se starali například Southside, Oz, Thelonius Martin nebo Boi-1da. Mezi hosty pak najdete další rappery jako Yosohn, Jeremih, Offset, Future, Benny The Butcher, Gunna a Essex. Vydáním žije G Herbovo YouTube.


V krátkosti

  • Broken Bells - Into The Blue
    Americké duo, které tvoří Brian Burton aka Danger Mouse a člen The Shins James Mercer, se po dlouhých osmi letech připomíná devíti songy na pomezí indie, alternativy a space rocku. (bandcamp)

  • King Gizzard & The Lizard Wizard - Ice, Death, Planets, Lungs, Mushrooms And Lava
    Australští psychedeličtí molochové se na své jednadvacáté řadovce posouvají od svižného, ​​krátkého popcentrického psaní písní k jistému druhu jamujícího, progem nasáklého šílenství. King Crimson mohou závidět. (YouTube)

  • Easy Life - Maybe In Another Life...
    V roce 2020 skončila formace z Leicesteru druhá v anketě BBC Sounds Of, o rok později vydala debut "Life's a Beach" a letos mu přichystala následovníka s patnácti písničkami a třemi hosty - těmi jsou Benee, Kevin Abstract a Gus Dapperton. (YouTube)

  • Quavo & Takeoff - Only Built For Infinity Links
    Dvojice amerických rapperů se potkala na jednom albu a výsledkem je sedmnáct tracků, v nichž jim dále zahostovali Mustard, YoungBoy Never Broke Again, Young Thug, Gunna, Summer Walker, Birdman a Gucci Mane. (YouTube)

  • Courtney Marie Andrews - Loose Future
    Po dvou letech od desky "Old Flowers" se vrací americká písničkářka z Arizony, která byla v minulosti součástí koncertní sestavy Jimmy Eat World. Produkce desítky písniček se ujal její kolega Sam Evian. (bandcamp)

  • Princess Chelsea - Everything Is Going To Be Alright
    Po čtyřech letech se vrací zpět na scénu novozélandská písničkářka míchající indie pop, synthpop a barokní pop. (bandcamp)

  • Dayglow - People In Motion
    Americký hudebník Sloan Struble dále rozvíjí svůj indiepopový projekt. Deset čerstvých kousků tentokrát nasměroval více k synth popu a new wave. (YouTube)

  • Greg Puciato - Mirrorcell
    Druhá sólová studiovka zpěváka The Dillinger Escape Plan. (YouTube)

  • Gilla Band - Most Normal
    Třetí album irské party (dříve známé jako Girl Band) hrající post-punk namíchaný s noise rockem. (bandcamp)

  • Will Sheff - Nothing Special
    Sólový debut frontmana Okkervil River nabídne celkem osm písní na na pomezí indie folku a rocku. (bandcamp)

  • The Orielles - Tableau
    Anglická indierocková formace a její čtvrtý počin - experimentální dvojalbum v produkci Joela Anthonyho Patchetta (King Krule, Tim Burgess). (bandcamp).

  • Daphni - Cherry
    Kanadský elektronik Dan Snaith, známý také jako Caribou nebo Manitoba, vydává již čtvrtou desku pod svým třetím pseudonymem. (bandcamp)

  • Jean Dawson - Chaos Now*
    Třetí deska americko-mexického popového experimentátora s hosty jako Earl Sweatshirt a George Clanton. (YouTube).

  • Hugh Cornwell - Moments Of Madness
    Bývalý zpěvák a kytarista punk-rockové/novovlnné kapely The Stranglers vydává desáté sólové album. (YouTube)

  • Keiji Haino & Sumac - Into This Juvenile Apocalypse Our Golden Blood To Pour Let Us Never
    Třetí společné dílo japonského provokatéra, vyznavače free music a expresionistického metalového tria. (YouTube)

  • Borealis - Illusions
    Pátá řadovka kanadské melodické metalové bandy. (YouTube)


    Dále vychází

    A.A. Williams - As The Moon Rests
    Armed For Apocalypse - Ritual Violence
    Bilal Hassani - Théorème
    Bluebucksclan - Clan Way 3
    Bobby Weir & Wolf Bros - Bobby Weir & Wolf Bros: Live In Colorado Vol. 2
    Context, Na - Out Of This World
    Counterparts - A Eulogy For Those Still Here
    Disq - Desperately Imagining Someplace Quiet
    Dungen - En Är För Mycket Och Tusen Aldrig Nog
    Flamengo Reunion Session - Live
    Flohio - Out Of Heart
    Florian Christl - About Time
    Goatwhore - Angels Hung From The Arches Of Heaven
    Grip - 5 & A F*** You
    Honey Dijon - Black Girl Magic
    Chloe Moriondo - Suckerpunch
    Incantation - Tricennial Of Blasphemy
    Indigo Sparke - Hysteria
    Isabella Lovestory - Amor Hardcore
    Janet Jackson - The Velvet Rope: Deluxe Edition
    Johanna Warren - Lessons For Mutants
    Lenka Nová - Dopisy / Limitovaná Edice
    Loraine James - Building Something Beautiful For Me
    Midnight Rider - Beyond The Blood
    NNAMDÏ - Please Have A Seat
    Open Mike Eagle - Component System With The Auto Reverse
    Rockabye Baby! - Lullaby Renditions Of Outkast
    Pavel Dobeš - Zpátky do trenek / 30Th Anniversary Edition
    Peel Dream Magazine - Pad
    Pink Floyd - Animals / 2018 Remix Edition (Limited Box)
    Progres - S úsmevom sa lepšie žije 35
    Rammstein - Zick Zack (singl)
    Různí - Milk & Sugar House Nation Ibiza 2022
    Saint Christopher - Pop Shit [Arms Akimbo's Christopher Kalil]
    Say She She - Prism
    Shabason & Krgovich - At Scaramouche [Joseph Shabason And Nicholas Krgovich}
    Soft Cell - Non-Stop Erotic Cabaret…and Other Stories: Live
    Sorry - Anywhere But Here
    St. Lucia - Utopia
    Stray Kids - Maxident
    Sun Ra Arkestra - Living Sky
    Sweet - Greatest Hitz! / Best Of Sweet 1969-1978
    Talos - Dear Chaos
    The Bobby Lees - Bellevue
    The California Honeydrops - Soft Spot
    The Cure - Wish (30th Anniversary Edition)
    Thsa - Capricorn Sun
    Thus Love - Memorial
    Tim Baker (Of Hey Rosetta!) - The Festival
    Tim Story - Rust Smudges
    Tsha - Capricorn Sun
    Vukovi - Nula
    Wednesday 13 - Horrifier
    Wildes - Other Words Fail Me
    Wunderhorse - Cub

    Vychází na vinylu:
    Action Bronson - Cocodrillo Turbo
    Alvvays - Blue Rev
    Armed For Apocalypse - Ritual Violence
    Barenaked Ladies - Stunt
    Beyoncé - Renaissance / Deluxe
    Bilal Hassani - Théorème
    Bonny Light Horseman - Rolling Golden Holy
    Borealis - Illusions
    Counterparts - A Eulogy For Those Still Here
    Cult - Under The Midnight Sun
    Darren Hayes - Homosexual
    Disq - Desperately Imagining Someplace Quiet
    Dunaj - Za Vodou
    Easy Life - Maybe In Another Life...
    Florian Christl - About Time
    Goatwhore - Angels Hung From The Arches Of Heaven
    Grant Green - Feelin' The Spirit
    Helloween - My God Given Right
    Hilary Hahn - Eclipse
    Hugh Cornwell - Moments Of Madness
    Indigo Sparke - Hysteria
    Japan - Exorcising Ghosts
    Johanna Warren - Lessons For Mutants
    Keiji Haino & Sumac - Into This Juvenile Apocalypse Our Golden Blood To Pour Let Us Never
    Kenny Burrell - Kenny Burrell
    L7 - Hungry For Stink
    L7 - The Beauty Process
    Lamb Of God - Omens
    Lindsey Stirling - Snow Waltz
    Loraine James - Building Something Beautiful For Me
    Ludovico Einaudi - Reimagined Volume 1 & 2
    Mac Miller - Macadelic / 10th Anniversary
    Mark Knopfler - The Studio Albums 2009-2018 (Box Set)
    Mikoláš Chadima, Pavel Fajt - Průhlední Lidé
    NNAMDÏ - Please Have A Seat
    Oh Wonder - 22 Make
    Pavel Dobeš - Zpátky Do Trenek / 30Th Anniversary Edition
    Peel Dream Magazine - Pad
    Princess Chelsea - Everything Is Going To Be Alright
    Queensryche - Digital Noise Alliance
    Queensrÿche - Digital Noise Alliance
    Různí - Detonation
    Say She She - Prism
    Slade - Crackers
    Sorry - Anywhere But Here
    Soul Asylum - Grave Dancers Union
    St. Lucia - Utopia
    Sun Ra Arkestra - Living Sky
    Sweet - Greatest Hitz! / Best Of Sweet 1969-1978
    The Bobby Lees - Bellevue
    The Flower Kings - Rainmaker
    The Flower Kings - Space Revolver
    The Kinks - Face To Face
    The Kinks - Kinda Kinks
    The Kinks - Kink Kontroversy
    The Kinks - Something Else By The Kinks
    The Orielles - Tableau
    Thus Love - Memorial
    Tim Baker (Of Hey Rosetta!) - The Festival
    Tom Waits - Alice
    Tom Waits - Blood Money
    Toots Thielemans - Two Generations / Limited
    Tsha - Capricorn Sun
    Víkingur Ólafsson - From Afar
    Wednesday 13 - Horrifier
    Will Sheff - Nothing Special
    Wunderhorse - Cub

    EP:
    Ciel - Not In The Sun, Nor In The Dark
    Fazerdaze - Break!
    Ganser - Nothing You Do Matters
    Charlie Houston - Bad Posture
    Joyce Wrice - Motive
    Michigander - It Will Never Be The Same
    Toosii - Boys Don’t Cry

    Reedice:
    J.J. Cale - Really
    Jon McLaughlin - Indiana
    Kiss - Paul Stanley
    O.M.D. - The O.M.D. Singles
    Peter Hammill - Fool´s Mate
    Poison - Open Up And Say... Ahh!
    Recoil (Alan Wilder) - Liquid
    Recoil (Alan Wilder) - Subhuman
    Recoil (Alan Wilder) - Unsound Methods
    Sepultura - Nation
    Slade - Crackers
    The Flower Kings - Rainmaker
    The Flower Kings - Space Revolver

  • NÁZORY

    DOPORUČENÉ ČLÁNKY
    We Are Domi - Love Every Part Of It 9/10
    Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem Trojice We Are Domi, jež se mnohým vryla do paměti v roce 2022 svojí účastí v Eurovizi, přichází s povedenou písničkou "Love Every Part of It". V ní se snaží bořit stereotypy a noří se do tlaků společenských očekávání ve... čtěte zde
    Vydáno: 28.03.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
    Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
    Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
    Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
    The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
    Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
    Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
    Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
    Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
    Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
    Shakira - Las Mujeres Ya No Lloran 7/10
    Recenze: Shakira už nepláče. Na desce "Las Mujeres Ya Na Lloran" si drží solidní laťku Na obalu své dvanácté studiovky "Las Mujeres Ya Na Lloran" (česky "Ženy už nepláčou") je Shakira vyobrazena se slzami stékajícími po její tváří, které se mění v drahokamy. Předloňský rozchod s fotbalistou Gerardem Piquém sice ve... čtěte zde
    Vydáno: 26.03.2024 15:00 v sekci Recenze
    SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
    - Video: WILLOW v "symptom of life" vyrazila do přírody (28.03.2024 17:15)
    - Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
    - Video: Ozzy Osbourne je stále v plné síle. Na desku kytaristy The Cult Billyho Morrisona nazpíval výborný song "Crack Cocaine" (23.03.2024 18:00)
    - Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
    - Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
    - Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
    - Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
    - Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
    - Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)
    - Nové desky 5/2024 - od Kateřiny Marie Tiché přes L Devine po Kirina J Callinana (07.02.2024 16:00)

    ALBUM TÝDNE 13/2024

    Moimir Papalescu & The Nihilists
    Mystery Women In The Acid Pools

    Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

    8/10

    NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

    FILMSERVER.CZ PÍŠE

    FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

    SPARK PÍŠE

    CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

    Pá 29.03.
    Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
    Út 09.04.
    The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
    Út 16.04.
    Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
    Út 16.04.
    Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
    St 17.04.
    Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
    Čt 18.04.
    Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
    Ne 21.04.
    Fletcher (SaSaZu, Praha)
    Út 23.04.
    Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
    St 08.05.
    Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
    So 11.05.
    Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)

    » zobrazit všechny akce «

    OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

    Prince Vladimír Mišík The Prodigy Justin Bieber Queen AC/DC Adele Kabát Karel Gott Rush U2 Paws Sia Bono Taylor Swift Madonna Dua Lipa Télépopmusik Lucie Vondráčková Mirai
    filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
    musicserver.cz - hudba od začátku do konce
    ©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
    Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
    Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
    Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
    smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
    Zavřít reklamu