shop.musicserver.cz
Nové desky 37/2022 - od Noah Cyrus přes Death Cab For Cutie po LeAnn Rimes

Nové desky 37/2022 - od Noah Cyrus přes Death Cab For Cutie po LeAnn Rimes

Vydáno: 22.09.2022 17:00 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Tomáš Rozkovec | foto: Amaury Nessaibia

Aktuálně kulminující vlna přívalu alb přináší debuty Noah Cyrus a frontmana Mumford & Sons, dále novinky od Death Cab For Cutie, LeAnn Rimes, Michelle Branch, Riny Sawayamy, metalových Behemoth a The Devil Wears Prada, rockerů Suede, The Mars Volta, pohádkového Lang Langa a příznivce EDM potěší Steve Aoki.

V pátek 16. září vyšly tyto nové tituly:

Noah Cyrus - The Hardest Part
žánr: akustický pop / country soul

 Noah Cyrus - The Hardest Part
Šest let, čtyři ípíčka, řádka singlů a různé hostovačky na nahrávkách interpretů jako Alan Walker, Jake Bugg, Matoma či Marshmello; to vše se odehrálo, než se nejmladší dcera Billyho Raye Cyruse propracovala k debutovému albu. Nyní je dílo konečně tu a dá se říct, že v tomto případě platí, že jablko nepadlo daleko od stromu. Stejně jako její otec i Noah Cyrus nasměrovala deset písniček na "The Hardest Part" především ke country, ačkoli ji míchá s akustickým popem a trochou soulu. S tvorbou a produkcí jí pomáhal především severoirský hudebník Mike Crossey, jehož práci známe z desek The 1975, Wolf Alice, Walk The Moon nebo LANY. K němu pak přibyli ještě J.R. Rotem, Tommy English, Jason Evigan a PJ Harding. Jediným hostem je frontman Death Cab For Cutie Ben Gibbard, ovšem uslyšíte i vokál LP. Dlouhé čekání vám zpěvačka vynahrazuje hromadou materiálu na YouTube.


Behemoth - Opvs Contra Natvram
žánr: death metal

Behemoth - Opvs Contra Natvram
Milovníci death metalu se tento týden konečně dočkali novinky kultovní polské formace Behemoth. Nahrávka dostala do vínku titul "Opvs Contra Natvram" a posluchačům přináší deset kousků. Ty mají předat navíc silné poselství: "Titul alba znamená 'jít proti stávajícímu'. Je to opak hodnot a morálky a etiky, proti které já, Nergal, stojím. Tvrdě zápasím s tendencemi v pop kultuře - cancel culture, sociálními médii a nástroji, o nichž se domnívám, že jsou nebezpečnými zbraněmi v rukou lidí, kteří nejsou kompetentní soudit ostatní. To je něco, co považuji za velmi destruktivní a nechutné - a z pohledu umělce také velice omezující. Tahle deska je vztyčeným prostředníčkem tomu všemu." Ukázku v podobě songu "Ov My Herculean Exile" najdete na YouTube kanálu kapely .


Death Cab For Cutie - Asphalt Meadows
žánr: indie rock

Death Cab For Cutie - Asphalt Meadows
Americká indierocková skupina se dočkala celosvětového ohlasu, když v roce 2009 přispěla skladbou "Meet Me On The Equinox" na soundtrack k jednomu z dílů ságy "Twilight". Nyní přichází se svým desátým albem. Následovník desky "Thank You for Today" z roku 2018 se jmenuje "Asphalt Meadows" a obsahuje jedenáct písní. Svůj návrat na hudební scénu formace stvrdila nejen ohlášením turné, ale i vydáním singlu "Roman Candles". Ten je o ochromujícím, existenciálním děsu, který jde ruku v ruce se životem v nervózním městě na umírající planetě. Spolu s dalšími ukázkami z alba je k poslechu na YouTube profilu skupiny.


LeAnn Rimes - God's Work
žánr: současná křesťanská hudba / country

 LeAnn Rimes - God's Work
LeAnn Rimes jsme měli donedávna spojenou s country lehce říznutou popem, ovšem na dva roky starém počinu "Chant: The Human & the Holy" nás překvapila dvanácti chorály, protkanými s mantrami a spirituály. V podobném duchu, i když více křesťansky orientovaném, pokračuje i v případě letošní dvanáctky songů. Že se bude jednat o poněkud pestřejší kolekci napovídá i seznam hostů, v němž se nacházejí jména jako Ziggy Marley, Ledisi, Ben Harper, Sheila E., Mickey Guyton, Aloe Blacc, Robert Randolph &The Family Band a Tata Vega. U produkce pochopitelně nechyběl zpěvaččin dvorní producent Darrell Brown. Kam se LeAnn posunula, zjistíte na jejím YouTube.


Suede - Autofiction
žánr: alternativní rock

Suede - Autofiction
Londýnská rocková kapela Suede si sice prošla jak vzlety, tak pády (včetně rozkolu), rozhodně však ještě neřekla poslední slovo. Od roku 2013 se zdá, že je vše na nejlepší cestě k tomu navázat na úspěchy let minulých. "Autofiction" je pro tyto průkopníky brit popu devátým zářezem. Aktuální singl z nové desky "She Still Leads Me", který složil kytarista a zpěvák Brett Anderson jako poctu své zesnulé matce, je založen na ostrých kytarových riffech. " 'Autofiction' je naše punkové album. Žádné píšťalky ani zvonky," říká zpěvák o nové nahrávce. Posoudit pravost těchto slov můžete na YouTube profilu skupiny.


Blackpink - Born Pink
žánr: k-pop / EDM

Blackpink - Born Pink
Téměř přesně dva roky od prvotiny, nazvané prozaicky "The Album", se jihokorejský girlband vrací s jejím následovníkem. Ten dostal jméno "Born Pink" a posluchačům přináší osm songů včetně pilotního singlu "Pink Venom", který hned během 24 hodin po vydání ovládl Spotify i YouTube. Album vychází v mnoha verzích, pokud ovšem máte rádi fyzické nosiče, nějaké levné CD verze se nedočkáte. Každá ze členek skupiny má svou digipackovou edici, v níž kromě cédéčka najdete i dvacetistránkový booklet, selfie fotku či plakát. Největší fandové si pak mohou pořídit boxset, v němž těch dárečků bude ještě mnohem více. Koupit, či nekoupit? K rozhodování si pusťte singlové ochutnávky na YouTube.


Tip týdne

Rina Sawayama - Hold The Girl
žánr: pop / pop rock / taneční pop

 Rina Sawayama - Hold The Girl
Na svůj předloňský debut "Sawayama" navazuje Rina Sawayama druhým albem "Hold The Girl" a bude mít, co dělat, aby se mu alespoň vyrovnala. Do svých výročních žebříčků prvotinu totiž zařadilo hned několik prestižních magazínů včetně NME, Paste, The Guardian, Consequence of Sound nebo USA Today. I díky tomu mohla rodačka z japonského města Niigata výrazně obměnit tým spolupracovníků. Zůstal glitchpopový Clarence Clarity a k němu se připojili anglická písničkářka Lauren Aquilina, protřelí Paul Epworth a Stuart Price a o něco méně známý Marcus Andersson. Nikoho tedy nepřekvapí, že do svého popu, mírně načichlého rockem a tanečními rytmy, dále přimíchala i trance, pop punk, disco, hyperpop, techno, folk a špetku psychedelie. Na jejím YouTube pak můžete zkoumat, zda uslyšíte avizovanou inspiraci hudbou Kelly Clarkson, The Corrs, Paramore nebo Sugababes.


Marcus Mumford - (self-titled)
žánr: folk / blues rock

 Marcus Mumford - (Self-Titled)
Mumford & Sons jsou teď poněkud v útlumu, a tak se jejich frontman pustil na sólovou dráhu. Svému debutu dal název "(self-titled)" a připravil pro něj celkem deset písniček, které navazují na poslední dvě alba anglické formace a autora představují spíše v intimní podobě, založené na mixu americany, folku a country s lehkými náznaky gospelu a rocku. Produkce se ujal Blake Mills, jehož služeb v minulosti využili například Fiona Apple, Perfume Genius nebo John Legend. Do čtveřice skladeb si pak Marcus pozval čtyři dámy - Clairo, Phoebe Bridgers, Moniku Martin a Brandi Carlile. Nejen je uslyšíte na jeho YouTube.


The Mars Volta - The Mars Volta
žánr: progresivní rock

The Mars Volta - The Mars Volta
Velký návrat ohlašují progresivní rockeři The Mars Volta - po deseti letech vydávají další album. Eponymní kolekce obsahuje čtrnáct skladeb včetně dříve vydaných singlů "Blacklight Shine" a "Greveyard Love" i novinky "Vigil". I ta je svižným kusem, který má daleko k jejich progrockovému rozkvětu. Navíc trvá jen asi tři minuty, což do jisté míry může znamenat odklon od stylu skupiny. Dosavadní kritiky přesto hovoří o tom, že na nahrávce najdete kytaristu Omara Rodrígueze-Lópeze a zpěváka Cedrica Bixlera-Zavalu v jejich nejvyzrálejší poloze. Poslouchat můžete na YouTube profilu tohoto dua.


David Bowie - Moonage Daydream
žánr: glam rock / rock / pop rock

David Bowie - Moonage Daydream
"Moonage Daydream" je soundtrackem ke stejnojmennému filmu, který přijde do kin 23. září. Snímek osvětluje život génia Davida Bowieho, jednoho z nejplodnějších a nejvlivnějších umělců současnosti. Doprovodná kolekce obsahuje písně pokrývající jeho kariéru i dříve neslyšený materiál, včetně jedinečných mixů vytvořených speciálně pro uvedený film s dialogy samotného Bowieho. Jsou mezi nimi kupříkladu medley "The Jean Genie" / "Love Me Do" / "The Jean Genie" z posledního koncertu Ziggy Stardust v Hammersmith Odeon v roce 1973, kde hrál Jeff Beck na kytaru. Mezi další rarity patří raná verze oblíbeného Hunkyho Doryho "Quicksand" a dříve nevydaná živá verze "Rock 'n' Roll With Me" z legendární "Soul Tour" z roku 1974. Na trailer k filmu se můžete podívat na YouTube.


Lang Lang - The Disney Book
žánr: filmová hudba / klasická hudba

 Lang Lang - The Disney Book
Lang Lang, aktuálně největší superstar vážné hudby, si jednou za čas velmi rád odskočí od svého domovského žánru k lehčí formě. Jak napovídá název jeho nového alba "The Disney Book", po newyorské rapsodii nebo třeba soundtracku ke hře "Gran Turismo 5" se nyní pustil do magického pohádkového světa. Ve čtrnácti položkách standardní verze a dokonce v osmadvaceti deluxe edice vás čínský klavírista provede po těch nejslavnějších pohádkových kompozicích od "Popelky" přes "Sněhurku", "Mary Poppins" nebo "Dumba" až po moderní "Ledové království" či "Auta". Někdy je interpretuje zcela sám a jindy s Královskou filharmonií pod vedením Roberta Zieglera. V několika skladbách navíc přivítal i hosty, jako jsou zpěváci Jon Batiste, Sebastián Yatra, Gina Alice, Andrea Bocelli, kytarista Miloš Karadaglič anebo čínský hráč na erhu Guo Gan. Zavzpomínat na mládí můžete na hudebníkově YouTube.


Michelle Branch - The Trouble With Fever
žánr: folk rock / americana / indie rock

 Michelle Branch - The Trouble With Fever
Michelle Branch se pět let po svém dlouho očekávaném návratu s deskou "Hopeless Romantic" hlásí s dalším albem, které nazvala "The Trouble With Fever". Vznikalo už ovšem o dva roky dříve, kdy se autorka se svým partnerem Patrickem Carneym, jinak členem The Black Keys, zavřela do studia, aby si dle svých vlastních slov "oba udrželi zdravý rozum". Teprve po čase americká hudebnice zjistila, že tvoří novou desku. Po delším čase to bylo poprvé, kdy ji psala zcela sama, a její náplní je "zkoumání chtíče v jeho nejrůznějších podobách". Co si pod tím představit, zjistíte na stránkách vydavatelství Nonesuch .


Clutch - Sunrise On Slaughter Beach
žánr: stoner rock / groove rock

Clutch - Sunrise On Slaughter Beach
Třinácté studiové album amerických rockerů Clutch "Sunrise On Slaughter Beach" je bouřlivým shrnutím všeho, co dělá tuhle kapelu skvělou, a dalším obrovským skokem vpřed. Kolekce obsahuje potenciální nové hity jako "Red Alert (Boss Metal Zone)", "Nosferatu Madre", "Skeletons On Mars", "Jackhammer Our Names" či "Mercy Brown", které jistě zaujmou své právoplatné místo vedle klasik této bandy. Deska je přirozeným vyvrcholením toho, co tito muzikanti začali jako teenageři na začátku devadesátých let. Na oslavu vydání svého čerstvého díla skupina 17. září živě streamovala svou baltimorskou show "Live At Hammerjacks", během níž celé LP přehrála. Záznam koncertu i písně z desky jsou na YouTube.


EP a minialba

  • Daya - In Between Dreams
    Fanoušci americké zpěvačky už šest let čekají na nástupce debutu "Sit Still, Look Pretty", a tak jistě vzali za vděk loňským ípíčkem "The Difference" a aktuální kolekcí čtyř písniček. Produkčně jsou pod nimi podepsaní The Gifted, Oscar Scheller a Andrew Goldstein (LANY, Blackbear, Pale Waves). Výsledek poslouchejte na jejím YouTube.
  • Molly Lewis - Mirage
    Máte-li rádi trochu netradiční meditativní hudbu, pak by vám neměla uniknout šestice kompozic kalifornské muzikantky, která tvoří za pomocí ukulele, kazoo, akordeonu, stylofonu, melodiky, klavíru a pískání. Lepší představu si uděláte na jejím bandcampu.
  • Kings Elliot - Bored Of The Circus
    Pětice písní švýcarské hudebnice, aktuálně předskakující Imagine Dragons na severoamerické části jejich světového turné. (YouTube)
  • Little Dragon - Opening The Door
    Švédská electropopová formace sice nikdy nezopakovala úspěch alba "Nabuma Rubberband", které bylo nominované na americkou Grammy, nicméně v povědomí zůstala. Dokazuje to i trojice skladeb na EP, na němž jí hostují JID a Stefan Sandberg. (bandcamp)
  • Daniele Luppi And Greg Gonzalez - Charm Of Pleasure
    Společný projekt frontmana Cigarettes After Sex a hudebního skladatele a producenta, který dělal s Red Hot Chili Peppers, Gnarls Barkley a Johnem Legendem. (YouTube)


Gogol Bordello - Solidaritine
žánr: gypsy punk

Gogol Bordello - Solidaritine
Gogol Bordello je cikánská punková kapela z New Yorku, mezi jejímiž členy je mnoho imigrantů z východní Evropy a která je známá bouřlivými koncerty v Lower East Side. Její zvuk je inspirován cikánskou hudbou - muzikanti používají harmoniku, housle a kombinují je s bicími, elektrickými kytarami a také s punkem, dubem a kabaretem.Nyní vydávají své šesté album nazvané "Solidaritine". Jeho téma je jasné - sjednocení lidí dobré vůle. Frontman s ukrajinskými kořeny Eugen Hutz dodává: "S punk rockem jsem začal jako dítě a stále se k tomu vracel. Uvědomil jsem si, že hudba je opravdu skvělý způsob, jak levitovat nad všemi těmito životními zkouškami. Vydávat jakýkoli druh umění, který by neřešil situaci na Ukrajině právě teď, by bylo dost opovrženíhodné." Výbušnou směs Iggyho Popa zkříženého s Dead Kennedys, Flogging Molly či The Decemberists a okořeněnou vlivy cikánské melodiky můžete poslouchat na YouTube.


The Devil Wears Prada - Color Decay
žánr: metal / hard and heavy

Devil Wears Prada - Color Decay
Novinka od The Devil Wears Prada by se mohla nést v duchu velkého hudebního rozvoje a možná i dosažení pomyslného vrcholu dosavadní kariéry. Deska "Color Decay" totiž posouvá tvorbu téhle kapely daleko za hranice post-hardcoru a metalcoru. Důkazem může být právě dvanáct songů, které jsou podle dosavadních ohlasů skutečně velice vyzrálé a mohou si najít i nové příznivce. Přesvědčte se sami a poslechněte si jednu z čerstvých písní, "Broken". Najdete ji na YouTube.


Hauser - The Player
žánr: latino pop / klasický crossover

 Hauser - The Player
Jak už bylo zřejmé před posledním turné, cesty dua 2Cellos se minimálně na nějaký čas rozdělily, a tak není divu, že Hauser servíruje svým fanouškům další sólovou desku "The Player". Opět na ní spolupracoval s Českým národním symfonickým orchestrem. Ve dvanácti skladbách se tentokrát zaměřil na hudbu latinské Ameriky, a tak mezi nimi najdete takové hity jako "Livin' La Vida Loca" Rickyho Martina, Madonninu "La Isla Bonita", "Waka Waka" Shakiry, "Señorita" Shawna Mendese a Camily Cabello či "Let's Get Loud" Jennifer Lopez, k níž přidal klasiku jako "Sway", "Quando Quando" nebo "Bésame Mucho". Jak zní výsledek, zjistíte na Hauserově YouTube.


Little Big Town - Mr. Sun
žánr: country folk / psych country

 Little Big Town - Mr. Sun
Americká countryová formace Little Big Town dva roky starým albem "Nightfall" nebodovala takovým způsobem, jak je u ní zvykem, a tak by si velmi ráda napravila reputaci svojí desátou deskou. Jak trochu prozrazuje název "Mr. Sun", šestnáct písniček je prozářeno sluncem a trochu i folkem a nádechem psychedelie. Kvartet v nich upustil od spolupráce s aktuálně velmi vytíženým duem Daniel Tashian - Ian Fitchuk, které stojí za úspěchem Kacey Musgraves, a o produkci se postarali sami. Songy mají na svědomí především hlavní postavy skupiny Karen Fairchild a Jimi Westbrook, kteří k sobě přizvali ještě několik dalších spoluautorů včetně hvězdných skladatelů, jako jsou Shane McAnally, Liz Rose, Foy Vance, Hillary Lindsey, Lori McKenna nebo Sarah Buxton. Zda se kvartet vrátí zpět na výsluní, předpovídejte při brouzdání po jeho YouTube.


Steve Aoki - Hiroquest: Genesis
žánr: EDM / big room house / electro house

 Steve Aoki - Hiroquest: Genesis
Americký DJ Steve Aoki ukončil nebo na čas opustil svoji neonovou budoucnost, rozjel novou sérii "HiROQUEST" a teď představuje první díl s podtitulem "Genesis". Fanoušci taneční hudby zkombinované s různými styly se mohou těšit na šestadvacet tracků a také fůru více či méně slavných hostů. Stylovou pestrost pomáhali tvořit například Taking Back Sunday, Kane Brown, Mod Sun, Grandson, HRVY, Guyanaa, Snow Tha Product, Goody Grace, Jasiah, Leony, Pollyana, Georgia Ku, Lil Xan, 24hrs i nedávno zavražděný PnB Rock. První ochutnávky servíruje Aoki na svém YouTube.


Jessie Reyez - Yessie
žánr: r'n'b / pop / hip hop

 Jessie Reyez - Yessie
Kanadská zpěvačka Jessie Reyez po dvou letech navazuje na svůj debut "Before Love Came to Kill Us" a rozhodně nepůjde o lehký úkol. Sesbírala za něj řadu pozitivních recenzí a také hromadu nominací na ceny Juno, Polaris a vyhrála i jednu Billboard Award. Na jedenácti písních spolupracovala s různými producenty; tím nejčastějším byl Tim Suby, kterého sem tam vystřídali lidé jako Pomo, Calvin Harris nebo Rykyez. Výsledek je ke slyšení na YouTube.


Lissie - Carving Canyons
žánr: folk / pop / rock

Lissie - Carving Canyons
Americké písničkářce Elisabeth Corrin Maurus aka Lissie tentokrát trvala příprava o rok déle, než je u ní obvyklé, a tak fanoušci museli na "Carving Canyons" čekat více než čtyři roky. Odměnou za trpělivost je jim dvanáct songů, které opět produkoval dvorní spolupracovník hudebnice Curt Schneider. Dočkají se také čtveřice hostů, kterými jsou Morgan Nagler, Bre Kennedy, Sarah Buxton a Kate York. Proč autorka album označuje za své nejosobnější, zjišťujte na jejím bandcampu.


V krátkosti

  • Maggie Lindemann - Suckerpunch
    Pokud vás zaujalo loňské EP "Paranoia" americké pop-punkové zpěvačky, pak jste už netrpělivě očekáváte její plnohodnotný debut. Je tu a s ním patnáctka songů, které první reakce přirovnávají ke kombinaci Evanescence, Avril Lavigne, Lilith Czar a All Time Low. (YouTube)

  • Crack Cloud - Tough Baby
    Kanadský hudební a multimediální projekt, mixující art punk, new wave, industrial, avantgardu, elektroniku i experimental, se vrací po předloňském debutu "Pain Olympics" s druhou deskou. Část z ní vznikla také na Slovensku, kde muzikanti hráli a tvořili na festivalu Pohoda. (bandcamp)

  • Eliza - A Sky Without Stars
    Anglická zpěvačka, která v minulosti vystupovala pod jménem Eliza Doolittle, už nějaký čas používá pouze křestní jméno a také odlišný styl na pomezí alternativního r'n'b a elektroniky. Desítku letošních písní jí produkoval Phairo. (YouTube)

  • Mitchell Tenpenny - This Is The Heavy
    Americký country-popový zpěvák měl po druhém albu "Telling All My Secrets" našlápnuto k tomu stát se velkou hvězdou, ovšem loňské "Naughty List" znamenalo mírný ústup ze slávy. Uvidíme, jak se mu bude dařit s letošní kolekcí dvaceti songů. (YouTube)

  • Bazzi - Infinite Dream
    Americký popový muzikant se svým debutem "Cosmic" bodoval po celém světě, ovšem covidové lockdowny se hodně podepisovaly na jeho psychice. Terapií by mohlo být devatenáct písní, mezi nimiž najdete i duety s Cordae a LANY a také předělávku "(Feels Like) Heaven" od Fiction Factory. (YouTube)

  • Turin Brakes - Wide-Eyed Nowhere
    Anglický indierockový kvartet vloni připomněl dvacetiny debutu "The Optimist" a letos už opět servíruje jedenáct čerstvých songů. (YouTube)

  • Jesca Hoop - Order Of Romance
    Americká písničkářka experimentující s folkem, blues, popem a jazzem se vrací po roce s jedenáctkou skladeb, které produkoval John Parish (PJ Harvey, Eels, Aldous Harding). (bandcamp).

  • No Devotion - No Oblivion
    Očekávaná nahrávka alternativně rockové formace. (YouTube)

  • The Black Angels - Wilderness Of Mirrors
    Šestá řadovka psychedelické rockové party z Texasu. (YouTube)

  • Mura Masa - Demon Time
    Britský elektronický producent a multiinstrumentalista se hlásí o slovo se třetí řadovkou. (YouTube)

  • Creedence Clearwater Revival - At The Royal Albert Hall
    Legendární živé vystoupení z roku 1970 bylo objeveno, obnoveno a nově smícháno. Limitovaná edice boxsetu nabízí nový dokument a Dolby Atmos Mix. (YouTube)

  • Emery - Rub Some Dirt On It
    Devátý zářez amerických posthardcoristů, který si produkovali společnými silami za štědrého finančního přispění silné fanouškovské základny. (YouTube)

  • Julian Lage - View With A Room
    Americký jazzový kytarista pro své nové album složil a nahrál deset skladeb, v nichž ho doprovodili i další kytarista Bill Frisell a bubeník Dave King. Produkce se navíc ujali Margaret Glaspy a Armand Hirsch. (YouTube)

  • NCT 127 - 2 Baddies
    K-popový boyband a jeho čtvrté album, na němž spolupracovala i řada západních autorů a muzikantů. (YouTube)

  • Call Me Karizma - Francis
    Americký hudebník a rapper pocházející z Nové Prahy se hlásí se třetím počinem. Ve svém mixu punku a hiphopu přichystal celkem třináct tracků včetně jednoho, v němž mu hostuje Bizarre z D12. (YouTube)

  • Fletcher - Girl Of My Dreams
    Po šesti letech na hudební scéně se americká hudebnice dopracovala k plnohodnotnému debutu. Mezi producenty třinácti kousků naleznete jména jako Marshmello, Malay, Alex Hope, Jesse Shatkin nebo Sly. (YouTube)

  • Est Gee - I Never Felt Nun
    Americký rapper dostal na svůj debut interprety jako Future, Jack Harlow, Bryson Tiller, Machine Gun Kelly a Jeezy . (YouTube).

  • Djo - Decide
    Synthpopový projekt herce Joea Keeryho známého ze seriálu "Stranger Things" podruhé. (YouTube).

  • The Driver Era - Summer Mixtape
    Třetí album vedlejšího projektu dvou členů R5. (YouTube)

  • The Beths - Expert In A Dying Field
    Novozélandská indiepopová formace známá svými vokálními harmoniemi a její třetí kolekce. (bandcamp)

  • No Age - People Helping People
    Šestá řadová deska experimentálního dua z Los Angeles. (YouTube)

  • House Of Lords - Saints And Sinners
    Jedenáctá studiovka legendy stylu AOR. Produkoval ji zpěvák a hlavní mozek kapely James Christian spolu s klávesistou Markem Mangoldem. (YouTube)

  • Marco Mendoza - New Direction
    Čtvrté album světově proslulého, talentovaného baskytaristy a charismatického frontmana, známého ze spolupráce s Thin Lizzy, Whitesnake, Journey, Ted Nugent a The Dead Daisies. (YouTube)


    Dále vychází

    28. & The Blind Monkey - Listen To Your Art…lp
    44Ron - Catalyst 4 Glory
    Ag Club - Imposter Syndrome
    Bruno De Sa - Roma Travestita
    Butcher Brown - Butcher Brown Presents Triple Trey Featuring Tennishu And R4Nd4Zzo Bigb4Nd
    Dear Boy - Forever Sometimes
    Destrage - So Much. Too Much.
    Disco Doom - Mt. Surreal
    Drake Milligan - Dallas/fort Worth
    Duran Duran - A Diamond In The Mind Live 2011 (DVD)
    Duran Duran - A Diamond In The Mind Live 2011 (BluRay)
    Eason Chan - Eason Air
    Edenbridge - Shangri-La
    Enhypen - Border: Carnival (Dawn Version)
    Enhypen - Border: Carnival (Dusk Version)
    Enhypen - Border: Carnival (Down Version)
    Enhypen - Border: Day One (Dawn Version)
    Enhypen - Border: Day One (Down Version)
    Enhypen - Border: Day One (Dusk Version)
    Francois De Roubaix - Du Jazz A L'electro
    Ginevra - We Belong To The Stars
    Gloria De Oliveira And Dean Hurley - Oceans Of Time
    Hayden Forbes - A Musician's Nature
    Horace Andy - Midnight Scorchers
    Jethro Tull - Live At Montreux 2003 (DVD)
    Joe Strummer - Joe Strummer 002: The Mescaleros Years To Honor
    John Coltrane - Blue Train: The Complete Masters
    Junecinema & Noon - Groove
    Kai Whiston - Quiet As Kept, F.O.G.
    Klangstof - Godspeed To The Freaks
    Lou Reed - Words & Music, May 1965
    Marianne Faithfull - Songs Of Innocence And Experience 1965-1995
    Marianne Faithfull - Songs Of Innocence And Experience 1965-1995
    Marillion - Holidays In Eden / Deluxe
    Meg Mac - Matter Of Time
    Mercyland - We Never Lost A Single Game
    Miles Davis - Bootleg Series 7: That's What Happened
    Miles Davis - Bootleg Series 7: That's What Happened
    Mirga Gražinyte Tyla - Mieczyslaw Weinberg : Symphonies Nos 3 & 7; Flute Concerto No 1
    Muddy Waters - At Newport 1960 / Sings Big Bill
    Mxmtoon - Rising (The Deluxe)
    Omophagia - Rebirth In Black
    Ondara - Spanish Villager No. 3
    Pee Wee Russell & Coleman Hawkins - Jazz Reunion
    Pink Floyd - Animals / 2018 Remix Edition
    Pink Floyd - Animals / 2018 Remix Edition (Deluxe Edition)
    Pink Floyd - Animals / 2018 Remix Edition (BluRay)
    Pink Siifu & Real Bad Man - Real Bad Flights
    PJ Western - Here I Go
    Quinn Christopherson - Write Your Name In Pink
    Rhett Miller - The Misfit
    Smith / Kotzen - Better Days... And Nights
    Spiritus Mortis - The Great Seal
    Status Quo - Quo'ing In: The Best Of The Noughties (2Cd)
    Status Quo - Quo'ing In: The Best Of The Noughties (3Cd)
    Summerlands - Dreamkiller
    Sun Ra Arkestra - The Futuristic Sounds Of Sun Ra (60th Anniversary Edition)
    Surf Curse - Magic Hour
    Symba - DJ Drama Presents: Results Take Time (A Gangsta Grillz Special Edition)
    Tai Verdes - Hdtv
    #DJ-Dr The Joy Formidable - Into The Blue (Deluxe Edition)
    The Murlocs - Rapscallion
    The New Mastersounds - The Deplar Effect
    Tom Chaplin - Midpoint
    Tomorrow X Together - Dream Chapter: Eternity (Port Version)
    Tomorrow X Together - Dream Chapter: Eternity (White Version)
    Tomorrow X Together - Dream Chapter: Magic (Version #1)
    Tomorrow X Together - Dream Chapter: Magic (Version #2)
    Tomorrow X Together - Minisode 1: Blue Hour
    Usher - My Way (25th Anniversary Edition)
    Vundabar - Good Old
    Well Wisher - That Weight
    What So Not - Anomaly
    Whitney - Spark
    Wilco - Yankee Hotel Foxtrot Super Deluxe (Super Deluxe Edition)
    Wolfheart - King Of The North
    Young Jesus - Shepherd Head

    Vychází na vinylu:
    28. & The Blind Monkey - Listen To Your Art…
    Ahmad Jamal - At The Blackhawk
    America - Harbor
    Anoushka Shankar - Between Us... (Feat. Manu Delago) (Live)
    Ash - Free All Angels
    Bangles - Different Light / Limited
    Behemoth - Opvs Contra Natvram
    Beyoncé - Renaissance / Deluxe
    Black Crowes - 1972
    Blackpink - Born Pink
    Butcher Brown - Butcher Brown Presents Triple Trey Featuring Tennishu And R4Nd4Zzo Bigb4Nd
    Clutch - Sunrise On Slaughter Beach
    Crack Cloud - Tough Baby
    Creedence Clearwater Revival - At The Royal Albert Hall
    Daniele Luppi & Greg Gonzalez - Charm Of Pleasure
    Daniele Luppi And Greg Gonzalez - Charm Of Pleasure
    Dear Boy - Forever Sometimes
    Death Cab For Cutie - Asphalt Meadows
    Destrage - So Much. Too Much.
    Disco Doom - Mt. Surreal
    Edenbridge - Shangri-La
    Ella Fitzgerald & Louis Armstrong - Ella & Louis Again (Acoustic Sounds)
    Fletcher - Girl Of My Dreams
    Francois De Roubaix - Du Jazz A L'electro
    Ginevra - We Belong To The Stars
    Gloria De Oliveira And Dean Hurley - Oceans Of Time
    Gogol Bordello - Solidaritine
    Horace Andy - Midnight Scorchers
    House Of Lords - Saints And Sinners
    Christophe Willem - Panorama
    Jesca Hoop - Order Of Romance
    Joe Lovano - I'm All For You
    John Coltrane - Blue Train: The Complete Masters
    John Coltrane - Blue Train
    John Denver - Rocky Mountain High
    Julian Lage - View With A Room
    Kinks - Kinks
    Klangstof - Godspeed To The Freaks
    Lang Lang - The Disney Book
    Leann Rimes - God's Work
    Lissie - Carving Canyons
    Little Big Town - Mr. Sun
    Madness - The Dangermen Sessions
    Maggie Lindemann - Suckerpunch
    Marco Mendoza - New Direction
    Marcus Mumford - (Self-Titled)
    Marianne Faithfull - Songs Of Innocence And Experience 1965-1995
    Marillion - Holidays In Eden / Deluxe
    Mars Volta - Mars Volta
    Mercyland - We Never Lost A Single Game
    Michel Legrand, Miles Davis - Legrand Jazz
    Michelle Branch - The Trouble With Fever
    Mura Masa - Demon Time
    Necrophobic - Nocturnal Silence
    No Age - People Helping People
    Ondara - Spanish Villager No. 3
    Pee Wee Russell & Coleman Hawkins - Jazz Reunion
    Pink Floyd - Animals / 2018 Remix Edition
    PJ Western - Here I Go
    Pop Smoke - Faith
    Rhett Miller - The Misfit
    Rick Astley - Whenever You Need Somebody (2022 Remaster)
    Rina Sawayama - Hold The Girl
    Sepultura - Against
    Sepultura - Nation
    Skunk Baxter - Speed Of Heat
    Suede - Autofiction
    Supergrass - Supergrass
    The Beths - Expert In A Dying Field
    The Black Angels - Wilderness Of Mirrors
    The Driver Era - Summer Mixtape
    The Mars Volta - The Mars Volta
    The Mellons - Introducing… The Mellons
    The Murlocs - Rapscallion
    Tom Chaplin - Midpoint
    Turin Brakes - Wide-Eyed Nowhere
    What So Not - Anomaly
    Whitney - Spark
    Wolfheart - King Of The North
    Young Jesus - Shepherd Head

    EP:
    Blood Orange - Four Songs
    Carina - Spaceout!
    Con Brio - Seasons
    Dan Wilson - Dancing On The Moon
    Ela Minus & Dj Python - Corazón
    Miloe - Gaps
    Ringo Starr - EP3
    Ten Kills The Pack - Thank You For Trying: Act I

    Reedice:
    Monster Magnet - 4-Way Diablo (Reissue)
    Monster Magnet - Monolithic Baby! (Reissue)
    Necrophobic - Nocturnal Silence
    Pallbearer - Sorrow And Extinction (Reissue)
    Prince - Come
    Rolling Stones - Flowers
    Sepultura - Against
    Sepultura - Nation
    Supergrass - Supergrass

  • NÁZORY

    DOPORUČENÉ ČLÁNKY
    Niall Horan, Tommy Lefroy, Sportovní hala Fortuna, Praha, 17.3.2024
    Naživo: Niall Horan si v Praze ječící dav dívek omotal kolem prstu Niall Horan se během jednoho roku již podruhé představil v České republice. Už loni patřilo jeho vystoupení na festivalu Colours Of Ostrava mezi ta povedená a své hudební nadání spojené s pokorou a úžasnou bezprostředností v Praze... čtěte zde
    Vydáno: 18.03.2024 19:30 v sekci Naživo
    Róisín Murphy, Forum Karlín, Praha, 17.3.2024
    Naživo: Róisín Murphy odehrála ve Foru Karlín vynikající koncert Róisín Murphy zamířila opět do Prahy, tentokrát do Fora Karlín. Irská zpěvačka, známá svým unikátním vokálním projevem a vizuálním stylem, přenesla přítomné do světa tanečních rytmů a elektronických experimentů. Dostalo... čtěte zde
    Vydáno: 18.03.2024 10:00 v sekci Naživo
    Ariana Grande - Eternal Sunshine 8/10
    Recenze: Ariana Grande se na albu “Eternal Sunshine” otevřeně vyrovnává s rozvodem a následným smířením Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu... čtěte zde
    Vydáno: 18.03.2024 00:00 v sekci Recenze
    Jason Derulo - Nu King 3/10
    Recenze: Na desce "Nu King" Jasona Derula kvantita výrazně vyhrává nad kvalitou Kdyby Jason Derulo počkal ještě rok, uběhlo by deset let od vydání jeho posledního studiového alba. Uplynulou dekádu nás zásobil nepřeberným množstvím různých singlů, na které navázal deskou "Nu King". Zjevným cílem bylo toto... čtěte zde
    Vydáno: 17.03.2024 16:30 v sekci Recenze
    Mirai ft. Majk Spirit - čas rány zahojí 3/10
    Video: Mirai a Majk Spirit v novince "čas rány zahojí" nemají daleko k hudebnímu odpadu Pět singlů během čtyř měsíců. Takhle se Mirai chystají na vydání nového alba. Zatímco počet zveřejněných písní a doprovodných videoklipů je působivý, hudebně novinky drhnou. A ta úplně nejčerstvější nazvaná "čas rány... čtěte zde
    Vydáno: 17.03.2024 10:00 v sekci Audio / Video | Video
    SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
    - Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
    - Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
    - Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
    - Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
    - Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)
    - Nové desky 5/2024 - od Kateřiny Marie Tiché přes L Devine po Kirina J Callinana (07.02.2024 16:00)
    - Nové desky 4/2024 - od Jamese Arthura přes The Smile po Dymytry (31.01.2024 21:27)
    - Nové desky 3/2024 - od Green Day přes B-Side Band po Sleater-Kinney (24.01.2024 21:30)
    - Nové desky 1-2/2024 - od The Vaccines přes Magnum po Kali Uchis (17.01.2024 08:30)
    - Nové desky 50/2023 - od Play$tation Princess přes Therion po devadesátku Willieho Nelsona (27.12.2023 16:30)

    ALBUM TÝDNE 12/2024

    Ariana Grande
    Eternal Sunshine

    Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu máme opět jedno terapeutické porozchodové cvičení s názvem "Eternal Sunshine".

    8/10

    NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

    FILMSERVER.CZ PÍŠE

    FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

    SPARK PÍŠE

    CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

    Út 19.03.
    Katapult (CZ) (Forum Karlín, Praha)
    Pá 22.03.
    Ewa Farna (CZ) (O2 arena, Praha)
    Ne 24.03.
    Jason Derulo (US) (O2 arena, Praha)
    Ne 24.03.
    Mother Mother (CAN) (Forum Karlín, Praha)
    Ne 24.03.
    Giant Rooks (DE) (Roxy, Praha)
    Po 25.03.
    Only The Poets (UK) (MeetFactory, Praha)
    Čt 28.03.
    Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
    Pá 29.03.
    Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
    Út 09.04.
    The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
    Út 16.04.
    Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)

    » zobrazit všechny akce «

    OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

    Justin Bieber Prince The Prodigy Vladimír Mišík Karel Gott Queen AC/DC Adele Sophie Ellis-Bextor Taylor Swift Kabát Lucie Vondráčková Madonna U2 Dua Lipa Kryštof Rush Billie Eilish Bono Mirai
    filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
    musicserver.cz - hudba od začátku do konce
    ©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
    Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
    Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
    Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
    smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
    Zavřít reklamu