shop.musicserver.cz
Nové desky 34/2022 - od Muse přes Machine Head po Williama Orbita

Nové desky 34/2022 - od Muse přes Machine Head po Williama Orbita

Vydáno: 01.09.2022 16:00 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Tomáš Rozkovec | foto: Warner Music

Prázdniny skončily, alespoň tedy ty hudební. Jinak totiž nelze vysvětlit příval novinek.Na svědomí je mají takové hvězdy jako Muse, William Orbit, DJ Khaled, Machine Head, Grave Digger, Long Distance Calling nebo Diamanda Galás. K nim se přidali ještě Ry X, JID, Ingrid Andress a s fůrou hostů jazzman Antonio Sánchez.

V pátek 26. srpna vyšly tyto nové tituly:

Muse - Will Of The People
žánr: alternativní rock / synth rock /

 Muse - Will Of The People
Poslední, na syntetizátorech postavené album Muse "Simulation Theory" z roku 2018 nemělo u fanoušků tak silný ohlas jako předchůdcI a uvědomili si to asi členové anglické formace, protože se na své deváté řadovce "Will Of The People" vrátili ke "starému stylu". Mělo to navíc ještě další důvod: vydavatelství na trojici tlačilo, aby vydala výběr hitů. Matt Bellamy se tak rozhodl, že udělá "největší hity, ale z nových písniček". Desítka songů, které kapela nahrávala v Kalifornii a Londýně, by tak měla být stylovým průřezem její dosavadní tvorby, vedle synth rocku se tak dočkáte i prvků glam rocku, metalu i industrialu. Jak se výsledek bude líbit posluchačům, zjistíme časem, pánové se ale zjevně trefili do vkusu hudebním kritikům; deska má na metacritics velmi slušných 78 %. Zda zaujme i vás, si ověřte na YouTube Muse. A pokud máte rádi fyzické nosiče, v našem shopu si můžete pořídit CD, různé vinyly a také trička s motivem novinky.


Diamanda Galás - Broken Gargoyles
žánr: avangardní rock / experimental

Diamanda Galás - Broken Gargoyles
Diamanda Galás se vrací. Novinka "Broken Gargoyles" je opět plná temného děsu a vizionářství. Autorka ji začala tvořit během covidové odstávky - a kde jinde začít než v místě Kapellen Leprosarium v Hannoveru, které ve středověku sloužilo jako karanténa pro ty, kteří trpěli morem a leprou? Jako by nestačilo toto temné místo, zvolila si tato nenapodobitelná a vždy originální diva jako téma kolekce básně Georga Heyma "Das Fieberspital" a "Die Dämonen der Stadt". V první tento německý poeta popisuje stavy izolovaných a šikanovaných lidí nakažených žlutou zimnicí, druhá je předzvěstí první světové války. Na nahrávce Diamanda prolamuje své vlastní bariéry. Kdyby měly obrazy Hieronyma Bosche nebo Picassova Guernica svůj soundtrack, zněl by asi jako tato deska plná děsivých výkřiků pekla, muk, ohně, síry, okovů a strachu. Poslouchejte na YouTube.


Machine Head - Of Kingdom And Crown
žánr: thrash metal / heavy metal /

Machine Head - Of Kingdom And Crown
Desátá studiovka americké heavymetalové formace Machine Head je první nahrávkou, na které se podílí nový kytarista Wacław Kiełtyka. Ten se k ostatním připojil koncem roku 2019. Deska se pyšní titulem "Of Kingdom And Crown" a třináct kousků (v digipaku a boxsetu jsou dvě stopy navíc) dává dohromady vůbec první koncepční dílo skupiny. Ukázky najdete na YouTube. Dosavadní kritika hovoří o nadmíru povedeném díle a nadšeně kvituje návrat Machine Head k původnímu zvuku. Jak se album líbí vám?


William Orbit - The Painter
žánr: elektronika / deep house / trip hop / downtempo

William Orbit - The Painter
Dlouhých osm let museli čekat fanoušci Williama Orbita na jeho čtrnácté album "The Painter". Jeho název není samoúčelný - vychází z toho, čím se anglický producent nahrávek Madonny, Blur či U2 bavil v době, kdy byl v ústraní. Před časem si od malování lehce odpočinul a natočil třináct skladeb, do nichž si přizval další hudebníky, respektive především hudebnice, s nimiž v minulosti spolupracoval. Jeho elektroniku tak vyšperkovaly například Katie Melua, Beth Orton, Polly Scattergood, Georgia, Lido Pimienta, Hukwe Zawose, Ali Love nebo Natalie Walker. Lepší představu o výsledku si uděláte návštěvou Orbitova YouTube.


Tip týdne

Blackbear - In Loving Memory
žánr: pop punk

 Blackbear - In Loving Memory
Máte-li rádi partu kolem Travise Barkera, pak by vás rozhodně neměla minout šestá deska Matthewa Musta, kterého známe po přezdívkou blackbear. Pod křídla bubeníka blink-182 přešel teprve nedávno a s sebou vzal i svého dlouholetého spolupracovníka Andrewa Goldsteina, jenž se v minulosti podílel na nahrávkách Linkin Park, LANY, All Time Low nebo Against The Current. V tomto triu nyní vzniklo pro kolekci "In Loving Memory" dvanáct písniček, v nichž si zahostovali The Used, Machine Gun Kelly, New Found Glory a Bayside. Rozjet to můžete na blackbearově YouTube.


DJ Khaled - God Did
žánr: alternativní rap

 DJ Khaled - God Did
Americký rapper a prominentní producent DJ Khaled své fanoušky rozhodně nešetří - po roce od dvanácté řadovky "Khaled Khaled" jim servíruje třináctou s názvem "God Did" a osmnácti tracky. Nikoho zřejmě ani nepřekvapí, že v nich účinkuje fůra hostů, v níž se to slavnými jmény jenom hemží. Pozvání přijali například Drake, Rick Ross, Lil Wayne, Jay-Z, John Legend, Kanye West, Eminem, Future, Lil Baby, Lil Durk, 21 Savage, Roddy Ricch, Quavo, Takeoff, SZA, Kodak Black, Travis Scott, Gunna, Jadakiss, využilo se i posmrtných nahrávek Juice Wrlda. Produkce se pak ujali vedle samotného interpreta především TM88, Mike Dean, StreetRunner a Tarik Azzouz. Vydáním žije rapperovo YouTube.


Lisa Gerrard / Marcello De Francisci - Exaudia
žánr: ambient

Lisa Gerrard / Marcello De Francisci - Exaudia
Australská zpěvačka Lisa Gerrard, polovička dua Dead Can Dance, si získala posluchače svým hlasem, který je natolik zvláštní a osobitý, že jej s trochou nadsázky lze považovat za hudební nástroj. V roce 2010 se seznámila s americkým filmovým skladatelem Marcellem De Franciscim a spolu pak připravili její album "Departum". Nyní oba opět spojili síly a vydávají novinku "Exaudia", tematicky věnovanou jisté části historie Španělska. Kompozicemi zní Lisin nádherný vokál za doprovodu burácejících perkusí a andělských chorálů. Vše podkresluje mohutná orchestrální hudba, Francisciho hradba smyčcových nástrojů vytváří až filmovou atmosféru. Titulní skladbu ve formě videa a další ukázky najdete na YouTube.


Long Distance Calling - Eraser
žánr: post - rock / progresivní rock / instrumental

Long Distance Calling - Eraser
Nic nemůže vrátit čas ani zastavit jeho neúprosný tok vpřed, ale díky hudbě se lze vždy spolehnout na to, že tato cesta bude příjemnější. To se zdá být leitmotivem novinky německých instrumentálních progresivistů Long Distance Calling. Svou osmou řadovku pojmenovali příznačně "Eraser". Jak název naznačuje, jedná se o popis stavu přírody, která úpí pod vlivem lidského působení. Devět kompozic je věnováno světově ohroženým druhům, přičemž každá představuje jednoho konkrétního tvora, kterému hrozí vyhynutí. K poslechu jsou všechny již nyní na YouTube profilu formace.


Antonio Sánchez - Shift (Bad Hombre Vol. II)
žánr: fusion jazz / jazz rock

 Antonio Sánchez - Shift (Bad Hombre Vol. II)
Antonio Sánchez patří aktuálně mezi prominentní bubeníky jazzové scény, o čemž vypovídá třeba i výčet muzikantů, s nimiž spolupracoval. Najdete v něm jména jako Gary Burton, Avishai Cohen, Chick Corea a především Pat Metheny, s nímž hrál od roku 2002 až do předloňska. Svoje skladatelské kvality ukázal už na soundtracku k filmu "Birdman" a nyní je rozvíjí dále. Pro své nové album si přizval řadu hudebníků a interpretů z různých hudebních sfér, a tak se zde potkali Trent Reznor & Atticus Ross, Dave Matthews & Pat Metheny, Rodrigo y Gabriela, Meshell Ndegeocello, Kimbra, Lila Downs, Ana Tijoux, Becca Stevens, Silvana Estrada, MARO a Thana Alexa. Co z toho vzniklo, zjistíte na jeho YouTube.


EP a minialba

  • Twice - Between 1&2
    K-popový girlband své fanoušky opravdu zásobuje - pár týdnů po desce "Celebrate" připravil následovníka v podobě sedmice písniček, na kterých se vedle jejich krajanů podíleli například i Ella Eyre, britský tým LDN Noise, kanadští Banx & Ranx nebo Melanie Fontana. Užijte si je na YouTube.
  • Tedeschi Trucks Band - I Am The Moon: IV. Farewell
    Měsíc se s měsícem sešel, a tak nikoho nepřekvapí, že tu máme další, tentokrát ale již poslední díl měsíční ságy americké blues-rockové formace se Susan Tedeschi a Derekem Trucksem v čele. O finále se postará šest songů, k poslechu josu na jejich bandcampu.
  • Valerie June - Under Cover
    Americká hudebnice, která si za svůj mix americany, alternativy, roots rocku, folku, soulu a dokonce i dream popu vysloužila nominaci na Grammy, se na své aktuální nahrávce rozhodla předělat osm písniček hudebníků jako John Lennon, Nick Cave, Bob Dylan, Gillian Welch nebo třeba Nick Drake. Jak je pojala, zjistíte na jejím bandcampu.
  • Kian - Shine
    Druhé ípíčko australského hudebníka, který mixuje indie pop s alternativou. To první mu mimochodem vyneslo dvě nominace na ARIA Awards. (YouTube)


Blondie - Against The Odds 1974-1982
žánr: rock / new wave

Blondie - Against The Odds 1974-1982
Legendární americká rocková skupina Blondie se rozhodla letos potěšit své fanoušky velkolepou rekapitulací své kariéry. Rozsáhlý boxset nazvaný "Against The Odds 1974-1982" obsahuje remasterované verze všech šesti studiových alb (dohromady 124 skladeb skupiny), rozsáhlý komentář ke každé z písní a také 36 dosud nevydaných nahrávek. To vše doplňuje 120stránková ilustrovaná kniha, množství fotografií a dva svazky poznámek. Součástí kolekce jsou také eseje od producentů Mikea Chapmana, Richarda Gottehrera a Kena Shipleyho. Výběrovka vychází digitálně a v několika CD i LP variantách. Na to, jak to vypadá, když se rozbaluje ta nejvýpravnější, se můžete podívat na YouTube.


Grave Digger - Symbol Of Eternity
žánr: heavy metal

Grave Digger - Symbol Of Eternity
Svou jednadvacátou řadovku vydali němečtí metaloví mohykáni Grave Digger s přesností švýcarských hodinek: s tradiční dvouletou pauzou od té předchozí, kterou byla "Fields Of Blood". Tematicky se muzikanti tentokrát odchýlili od skotských klanů a poprvé od roku 1998 (kdy vyšla deska "Knights Of The Cross") se zaobírají křižáckými výpravami. Ukázku v podobě klipu ke skladbě "Hell Is My Purgatory" najdete na YouTube.


Ingrid Andress - Good Person
žánr: country pop

 Ingrid Andress - Good Person
Ingrid Andress si za svůj předloňský debut "Lady Like", vysloužila po třech nominacích na ACM Awards, CMA Awards a především na Grammy, včetně prestižního Objevu roku. Ačkoli se jí nepodařilo ani jednu proměnit v zisk, stejně má s druhým albem "Good Person" na co navazovat. Společně se Samem Ellisem (Hunter Hayes, Lady A, Kane Brown) si připravila celkem šestnáct písniček, včetně duetu se Samem Huntem. Že se do své country odvážila vložit taky prvky electropopu, zjistíte při návštěvě YouTube.


JID - The Forever Story
žánr: alternativní hip hop

 JID - The Forever Story
Americký rapper a zpěvák JID si za poslední dva roky coby člen skupiny Spillage Village, v níž působí například i EarthGang, 6lack nebo Mereba, vysloužil hned tři nominace na Grammy. Není tedy divu, že jeho kumpáni se nyní podílejí i na jeho třetí desce "The Forever Story". K nim dále přibyli ještě Kenny Mason, 21 Savage, Baby Tate, Lil Durk, Ari Lennox, Yasiin Bey, Lil Wayne, Johntá Austin, Ravyn Lenae nebo Eryn Allen Kane. Mezi producenty pak najdete jména jako Kaytranda, Cardiak, Tommy Brown, DJ Khalil, James Blake, Thundercat, BADBADNOTGOODE či Elite. Vydáním novinky tepe rapperovo YouTube.


Julia Jacklin - Pre Pleasure
žánr: indie pop / indie rock / indie folk

 Julia Jacklin - Pre Pleasure
Australská zpěvačka Julia Jacklin sice není u nás ještě příliš známá, ovšem ve své domovině sbírá ceny a nominace na ně ve velkém. Za vše hovoří například osm nominací na ARIA Awards, z nichž většinu si vysloužila její druhá deska "Crushing". Nyní na ni hudebnice, jejímiž vzory jsou Doris Day, Björk, Billy Bragg či Fiona Apple, navazuje novinkou "Pre Pleasure" a desítkou písniček. Jako spolupracovníka si tentokrát vybrala Marcuse Paquina z kanadské indiepopové formace Silver Starling. Jejich společné dílo objevujte na bandcampu.


V krátkosti

  • MARO - Can You See Me?
    Portugalská zpěvačka na sebe nejprve upozornila díky spolupráci s Jacobem Collierem nebo elektronickým duem Odesza a letos také svojí účastí na Eurovizi, kde její písnička "Saudade, saudade" patřila hudebně k tomu nejlepšímu, co jsme v této show mohli slyšet. Nyní vydává své nové album. Čtrnáct songů produkoval stejně jako ten eurovizní americký hudebník John Blanda (Tinashe, RAYE, Khalid). (YouTube)

  • Selena - Moonchild Mixes
    Americká zpěvačka mexického původu, kterou zavraždila prezidentka jejího fanklubu, má stále početný dav příznivců, kteří se mohou těšit na dosud nevydané nahrávky. Kontroverzním ovšem je, že třináct skladeb bylo výrazně upravováno a hlas Královny tejana byl uměle zestařen. (YouTube)

  • Bret McKenzie - Songs Without Jokes
    Novozélandský hudebník, který je díky svému působení v uskupení Flight Of The Conchords a coby autor hudby pro "The Muppets" držitelem Grammy i Oscara, vydává své první sólové album pod svým jménem a tentokrát bez vtipů. (bandcamp)

  • Marcus King - Young Blood
    Po dvou letech navazuje americký blues-rockový hudebník na svůj debut "El Dorado", který si vysloužil jednu nominaci na Grammy. Není tedy divu, že znovu přibral k produkci jedenácti songů Dana Auerbacha z The Black Keys. (bandcamp)

  • Meechy Darko - Gothic Luxury
    Americký rapper a člen tria Flatbush Zombies se vydal na sólovou dráhu. Jeho plnohodnotný debut nabídne třináct tracků, v nichž si zahostovali Kirk Knight, Vita, Freddie Gibbs, A-Trak, Black Thought, Denzel Curry a Busta Rhymes. (YouTube)

  • Duncan Sheik - Claptrap
    Je to sice už více než čtrnáct let, co americký pop-rockový hudebník získal svoji jedinou Grammy v kategorii Best Musical Show Album, ale třeba se mu to podaří znovu s dvanáctkou letošních novinek. (YouTube)

  • Lonely Robot - Model Life
    Už pátou řadovku přichystal anglický progresivní rocker John Mitchell pod hlavičkou osamělého robota. (YouTube)

  • Alexander Ludwig - Highway 99
    Kanadský herec, kterého můžete znát například jako Cata z prvního dílu "The Hunger Games", se vydal i na hudební, countryovou dráhu. (YouTube)

  • Stella Donnelly - Flood
    Druhé album australské indierockové písničkářky, která za svůj tři roky starý debut posbírala u protinožců řadu hudebních cen. (bandcamp)

  • Jim Lauderdale - Game Changer
    Nová deska countryového hudebníka a skladatele, jehož songy hrají George Strait, Elvis Costello, Blake Shelton, Dixie Chicks, Vince Gill či Patty Loveless. (YouTube)

  • Dynazty - Final Advent
    Osmá studiovka švédské powermetalové formace. (YouTube)

  • Sigh - Shiki
    Čerstvý studiový zářez japonské extrémně metalové sebranky. (YouTube)

  • Ry X - Blood Moon
    Australský písničkář připravil příznivcům melancholické folktroniky čtvrtou várku svých písní. (YouTube)

  • Edenbridge - Shangri-La
    Rakouská symfonická metalové kapela a její jedenácté album. (YouTube)

  • Dirty Heads - Midnight Control
    Americká reggae-rocková formace se po loňské kompilaci největších hitů vrací s desítkou čerstvých kousků. (bandcamp).

  • Kaitlyn Aurelia Smith - Let’s Turn It Into Sound
    Desátá řadovka americké hudebnice známé svými experimenty na hraně elektroniky a psychedelie. (YouTube)

  • Daedelus - Simmers Over
    Novinka amerického elektronika a hudebního experimentátora. (bandcamp)

  • Teen Suicide - Honeybee Table At The Butterfly Feast
    Pět let vystupovali jako American Pleasure Club, nyní se američtí indierockeři vracejí k původnímu názvu. (bandcamp)

  • Butch Walker - Butch Walker As… Glenn
    Producentská superstar a neúnavný skladatel a zpěvák na sebe upozorňuje koncepčním albem, na kterém se znovu, stejně jako na počátcích své kariéry, stylizuje do klavírního umělce ze sedmdesátek. (YouTube)

  • Sports Team - Gulp!
    Britská indiepopová kapela navazující na to nejlepší z britpopu, navazuje na svůj mimořádně prodávaný debut jeho nástupcem. Potvrdí jím svůj fenomenální úspěch? (YouTube)

  • Laufey - Everything I Know About Love
    Debut anglicko-islandské muzikantky, která svůj styl popisuje jako moderní jazz. (YouTube).

  • Pianos Become The Teeth - Drift
    Návrat americké formace kombinující post-rock, screamo, emo a post-hardcore po čtyřech letech. (bandcamp)


    Dále vychází

    Alicia Keys - Keys II / Deluxe
    Alvaro Soler - The Best Of 2015-2022
    Apeiron Bound - Multiplicity
    Bandaid Brigade - Sex Is Terrifying
    Bibi Club - Le Soleil Et La Mer
    Bill Nelson’s Red Noise - Art/Empire/Industry
    Brotherkenzie - Nathan
    Bruce Springsteen - Springsteen & I (DVD)
    Drego & Beno - Sorry We Was Trapping
    Eyedress - Full Time Lover
    Ezra Furman - All Of Us Flames
    Judds - Love Can Build A Bridge / Best Of
    Kameron Marlowe - We Were Cowboys
    Kramer - Music For Films Edited By Moths
    Lacrimas Profundere - How To Shroud Yourself With..
    Lauren Balthrop - Things Will Be Different
    Matt Maeson - Never Had To Leave
    Paisley Fields - Limp Wrist
    Pantha Du Prince - Garden Gaia
    Rachika Nayar - Heaven Come Crashing
    Recitals - Orbit I
    Regina Spektor - 11:11 (Deluxe Edition)
    Různí - Rough Guide To Memphis Blues
    Seaforth - What I Get For Loving You
    Shootergang Kony - Playing With Fire
    Spirit Adrift - 20 Centuries Gone
    Surfaces - Hidden Youth
    The Happy Fits - Under The Shade Of Green
    Thee Sacred Souls - Thee Sacred Souls
    They Kiss - Feeling With You
    Thoughtcrimes (Feat. Dillinger Escape Plan’s Billy Rymer) - Altered Pasts
    Tommy McLain - I Ran Down Every Dream
    Vince Guaraldi - It’s The Great Pumpkin, Charlie Brown (soundtrack)

    Vychází na vinylu:
    Antonio Sanchez - Shift (Bad Hombre Vol. II)
    Armin Van Buuren - A State Of Trance Forever
    Bibi Club - Le Soleil Et La Mer
    Blondie - Against The Odds 1974-1982 (Lp Box) / Deluxe
    Blondie - Against The Odds 1974-1982 (Lp Box) / Super Deluxe
    Braxe + Falcon - Step By Step (EP)
    Bret McKenzie - Songs Without Jokes
    Collegium Musicum - Marian Varga & Collegium Musicum
    Danger Mouse & Black Thought - Cheat Codes
    Diamanda Galás - Broken Gargoyles
    Dune Rats - Real Rare Whale
    Dynazty - Final Advent
    Edenbridge - Shangri-La
    Emerson, Lake And Palmer - Singles (Vinyl Box)
    Ezra Furman - All Of Us Flames
    Grave Digger - Symbol Of Eternity
    Grave Digger - Tunes Of War
    Charles Lloyd - Trios: Ocean
    Ingrid Andress - Good Person
    Judds - Love Can Build A Bridge / Best Of
    Julia Jacklin - Pre Pleasure
    Kaitlyn Aurelia Smith - Let’s Turn It Into Sound
    Kramer - Music For Films Edited By Moths
    Lacrimas Profundere - How To Shroud Yourself With..
    Ladyhawke - (Indie Ex)Time Flies
    Letní Kapela - Letní Kapela
    Lisa Gerrard / Marcello De Francisci - Exaudia
    Lonely Robot - Model Life
    Lonely Robot - Please Come Home / Limited
    Long Distance Calling - Eraser
    Machine Head - Of Kingdom And Crown
    Marcus King - Young Blood
    Matt Maeson - Never Had To Leave
    Meechy Darko - Gothic Luxury
    Muse - Will Of The People
    Paisley Fields - Limp Wrist
    Pavol Hammel, Marian Varga - Zelená Pošta
    Pianos Become The Teeth - Drift
    Premiata Forneria Marconi - Photos Of Ghost
    Ray Charles - Ray Sings Basie Swings
    Různí - Summer Tales
    Ry X - Blood Moon
    Satan - Court In The Act / Limited
    Sigh - Shiki
    Silk Sonic - An Evening With Silk Sonic
    Slipknot - We Are Not Your Kind
    Spirit Adrift - 20 Centuries Gone
    Sports Team - Gulp!
    Stella Donnelly - Flood
    Suffocation - Breeding The Spawn / Limited
    Teen Suicide - Honeybee Table At The Butterfly Feast
    Thee Sacred Souls - Thee Sacred Souls
    Tom Waits & Crystal Gayle - One From The Heart
    Tommy Mclain - I Ran Down Every Dream
    William Orbit - The Painter

    EP:
    Braxe + Falcon - Step By Step (Vinyl Release)
    Elissa Mielke - Mouse
    Fransisco Martin - Manic
    Fur - Oldies & Goldies
    Jade Novah - Moon In Pisces
    Syd Warwick - Sad Astra
    The Hirsch Effekt - Solitaer

    Reedice:
    Bastille - Give Me The Future + Dreams Of The Past
    Energit - Energit
    Ray Charles - Ray Sings Basie Swings
    Within Temptation - An Acoustic Night At The Theatre / Limited
    Within Temptation - Black Symphony (BluRay)
    Within Temptation - Black Symphony / Limited
    Within Temptation - Enter & The Dance EP / Limited
    Within Temptation - Heart Of Everything (15th Anniversary) / Limited
    Within Temptation - Mother Earth / Limited
    Within Temptation - Silent Force / Limited
    Within Temptation - Unforgiving / Limited

  • NÁZORY

    DOPORUČENÉ ČLÁNKY
    Norah Jones - Visions 7/10
    Recenze: Norah Jones své noční Vize ponořila do soulu a blues Čtyři roky utekly a americká hudebnice Norah Jones je tu zpátky s novou porcí autorských písní. Její předchozí album "Pick Me Up Off the Floor" bylo odklonem k tradičnějšímu pojetí jazzu, gospelu i klasického popu. Letošní... čtěte zde
    Vydáno: 19.03.2024 09:00 v sekci Recenze
    Niall Horan, Tommy Lefroy, Sportovní hala Fortuna, Praha, 17.3.2024
    Naživo: Niall Horan si v Praze ječící dav dívek omotal kolem prstu Niall Horan se během jednoho roku již podruhé představil v České republice. Už loni patřilo jeho vystoupení na festivalu Colours Of Ostrava mezi ta povedená a své hudební nadání spojené s pokorou a úžasnou bezprostředností v Praze... čtěte zde
    Vydáno: 18.03.2024 19:30 v sekci Naživo
    Róisín Murphy, Forum Karlín, Praha, 17.3.2024
    Naživo: Róisín Murphy odehrála ve Foru Karlín vynikající koncert Róisín Murphy zamířila opět do Prahy, tentokrát do Fora Karlín. Irská zpěvačka, známá svým unikátním vokálním projevem a vizuálním stylem, přenesla přítomné do světa tanečních rytmů a elektronických experimentů. Dostalo... čtěte zde
    Vydáno: 18.03.2024 10:00 v sekci Naživo
    Ariana Grande - Eternal Sunshine 8/10
    Recenze: Ariana Grande se na albu “Eternal Sunshine” otevřeně vyrovnává s rozvodem a následným smířením Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu... čtěte zde
    Vydáno: 18.03.2024 00:00 v sekci Recenze
    Jason Derulo - Nu King 3/10
    Recenze: Na desce "Nu King" Jasona Derula kvantita výrazně vyhrává nad kvalitou Kdyby Jason Derulo počkal ještě rok, uběhlo by deset let od vydání jeho posledního studiového alba. Uplynulou dekádu nás zásobil nepřeberným množstvím různých singlů, na které navázal deskou "Nu King". Zjevným cílem bylo toto... čtěte zde
    Vydáno: 17.03.2024 16:30 v sekci Recenze
    SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
    - Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
    - Machine Head vystoupí v červnu v Praze (07.03.2024 16:28)
    - Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
    - Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
    - Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
    - Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)
    - Nové desky 5/2024 - od Kateřiny Marie Tiché přes L Devine po Kirina J Callinana (07.02.2024 16:00)
    - Nové desky 4/2024 - od Jamese Arthura přes The Smile po Dymytry (31.01.2024 21:27)
    - Nové desky 3/2024 - od Green Day přes B-Side Band po Sleater-Kinney (24.01.2024 21:30)
    - Nové desky 1-2/2024 - od The Vaccines přes Magnum po Kali Uchis (17.01.2024 08:30)

    ALBUM TÝDNE 12/2024

    Ariana Grande
    Eternal Sunshine

    Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu máme opět jedno terapeutické porozchodové cvičení s názvem "Eternal Sunshine".

    8/10

    NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

    FILMSERVER.CZ PÍŠE

    FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

    SPARK PÍŠE

    CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

    Út 19.03.
    Katapult (CZ) (Forum Karlín, Praha)
    Pá 22.03.
    Ewa Farna (CZ) (O2 arena, Praha)
    Ne 24.03.
    Jason Derulo (US) (O2 arena, Praha)
    Ne 24.03.
    Mother Mother (CAN) (Forum Karlín, Praha)
    Ne 24.03.
    Giant Rooks (DE) (Roxy, Praha)
    Po 25.03.
    Only The Poets (UK) (MeetFactory, Praha)
    Čt 28.03.
    Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
    Pá 29.03.
    Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
    Út 09.04.
    The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
    Út 16.04.
    Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)

    » zobrazit všechny akce «

    OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

    Justin Bieber Prince The Prodigy Vladimír Mišík Karel Gott Queen AC/DC Adele Sophie Ellis-Bextor Kabát Taylor Swift U2 Lucie Vondráčková Madonna Dua Lipa Rush Bono Mirai Kryštof Billie Eilish
    filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
    musicserver.cz - hudba od začátku do konce
    ©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
    Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
    Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
    Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
    smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
    Zavřít reklamu