shop.musicserver.cz
Green Day, Rock For People, Park 360, Hradec Králové, 18.6.2022

Green Day zakončili Rock For People nezapomenutelným koncertem

Vydáno: 19.06.2022 18:34 v sekci Naživo - Ondřej Hricko | foto: Petr Klapper

Pachuť po nevýrazném výkonu Fall Out Boy z předchozího dne vymizela už po skvělém vystoupení třetích účastníků "Hella Mega Tour" Weezer. Teprve Green Day ale ukázali, kdo jsou opravdové rockstars. Předvedli strhující a třaskavou show hodnou největšího a možná i nejlepšího ročníku Rock For Peple v historii.

Live: Green Day

místo: Rock For People, Park 360, Hradec Králové
datum: 18. června 2022
setlist: American Idiot, Holiday, Know Your Enemy, Boulevard of Broken Dreams, Longview, Welcome to Paradise, Hitchin' a Ride, Rock and Roll All Nite, Brain Stew, St. Jimmy, When I Come Around, Waiting, 21 Guns, Minority, Knowledge, Basket Case, King for a Day, Shout, Wake Me Up When September Ends, Jesus of Suburbia, Good Riddance (Time of Your Life)

Green Day, Rock for People, den 4, Park 360, Hradec Králové, 18.6.2022
© Petr Klapper
Žádné čekání, proluky nebo nedočkavé vyvolávání kapely. Ještě než vůbec nadešel oficiální čas koncertu, už se rozezněla intra v podobě klasik "Bohemian Rhapsody", "Blitzkrieg Bop", "I Love Rock 'n' Roll" a "We Will Rock You", přičemž na pódium vběhl maskot v ošuntělém králičím převleku a záhy se přesunul na hlavní obrazovku za pódiem. To bylo na první pohled chudší než v případě Fall Out Boy, ale oproti nim ho Green Day skutečně využili na maximum.

Už entrée bylo velkolepé v podobě megahitů "American Idiot" a "Holiday". Fanoušci, kteří se do kapely zamilovali zejména během druhé vlny její popularity v období desky "American Idiot", museli explodovat blahem. Pánové vtrhli na pódium jako utržení a Billie Joe Armstrong započal svou geniální práci s publikem.

Pokud byste si chtěli koupit některé z mnoha triček Gren Day, zamiřte do našeho shopu!

Green Day, Rock for People, den 4, Park 360, Hradec Králové, 18.6.2022
© Petr Klapper
Je neuvěřitelné, že letos oslavil padesáté narozeniny. Sám totiž svými zdánlivě roztěkanými pohyby a rozcuchaným účesem působí pořád jako sympatický rošťák. Během setu bylo jen pár momentů, kdy pozornost přenechal jiným. Sám ji totiž strhával dokonale a dirigoval celé velkolepé vystoupení.

Velkolepé nejen co do počtu hitů - Green Day vsadili právě na ně a sem míří asi jediná výtka. Zcela totiž ignorovali svou aktuální tvorbu. Poslední album, ze kterého zazněla některá z písní, bylo "21st Century Breakdown" z roku 2009. Přitom Armstrongova parta vydává desky pravidelně a od té doby jich stačila vydat pět, včetně předloňské "Father of All Motherfuckers". Takhle to vypadá, že si za svými novějšími počiny vůbec nestojí. A to je škoda. Místo toho zaznělo několik coverů. Pro ty, kteří si přijeli užít punk-rockové hvězdy, to patrně velký škraloup nebyl a třeba během sborově zpívané "When I Come Around" to bylo většině asi fuk.

Celou show provázely výbuchy menšího i většího rozsahu, a udržovaly tak návštěvníky v určitém napětí. Největší vrchol ale nepřinesla pyrotechnika, ale nesmírně lidský a profanouškovský přístup Armstronga, kdy hned dvakrát na pódium vytáhl náhodnou fanynku.

Green Day, Rock for People, den 4, Park 360, Hradec Králové, 18.6.2022
© Petr Klapper
Ta první se mohla spokojit s objetím a krátkým tanečkem na rampě, ovšem ta druhá, Klára, jak jsme se záhy dozvěděli z úst frontmana, se zřejmě bude vzpamatovávat několik dní. Armstrong během skladby "Knowledge" začal hledat mezi diváky někoho, kdo umí hrát na kytaru. Nejvíce ho zaujala právě Klára, kterou si vytáhl na stage. Ona pak měla tu čest si s ním krátce zahrát na kytaru. Mladá slečna přišla s černou rouškou, kterou jí zpěvák se zakřeněním sundal a zahodil. A ona si pak z koncertu neodnesla jen ohromný zážitek, ale i kytaru samotnou.

Práce s lidmi byla skutečně prvotřídní. Neustále pitvořící se Armstrong si s publikem hrál, a i když to občas drhlo v rozezpívávání refrénů, zdálo se, že by pro něj udělal cokoliv. Působil sympaticky, živě a s nadšením. To by mu mohly leckteré jiné hvězdy závidět.

Green Day, Rock for People, den 4, Park 360, Hradec Králové, 18.6.2022
© Petr Klapper
Příjemným zpestřením byl příchod Jasona Freese, známého saxofonisty, který často přispívá svou hrou na alba právě punkovým nebo rockovým formacím. Green Day si ho vzali s sebou na tour, aby jim oživil hned několik písní včetně "King for a Day".

Závěrem zazněla nejprve emotivní balada "Wake Me Up When September Ends" a chybět nemohl ani hit "Jesus of Suburbia". Jediný přídavek "Good Riddance (Time of Your Life)" přišel zahrát Armstrong na španělku. Pak už jen vylétly konfety, strhl se velký ohňostroj a za Sinatrovy verze písně "Summer Wind" se pomalu kráčelo pryč z pódia.

Takové zakončení tento ročník potřeboval. Velké, skvělé a nezapomenutelné. Takhle má vypadat koncert skutečných rockových hvězd. Takový, aby na něj mnozí vzpomínali jako na životní, nezapomenutelný zážitek. Green Day i pořadatelé Rock For People nám ho přichystali.

NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Taylor Swift - The Tortured Poets Department 6/10
Recenze: Taylor Swift na desce "The Tortured Poets Department" otevírá dveře pouze pozvaným, ostatní nechává tápat ve foyer Taylor Swift je králem Midasem dnešní doby. Ne ovšem ve smyslu, že by tajila oslí uši. Spíše upomíná na příběh, v němž na co panovník sáhl, proměnilo se ve zlato. Midas kvůli této schopnosti nemohl pít ani jíst, u Taylor se v... čtěte zde
Vydáno: 27.04.2024 08:00 v sekci Recenze
Berenika Kohoutová - Hot or not? 7/10
Video: Berenika Kouhoutová v "Hot or not?" řeší ne/dokonalost a odtajňuje těhotenství Zpěvačka a herečka Berenika Kohoutová představuje po delší době provokativní singl "Hot or not?" pojednávající o zdánlivě dokonalém životě, který tak rádi prezentujeme na sociálních sítích. Ale ne vše pozlátko je takové, jak... čtěte zde
Vydáno: 26.04.2024 16:30 v sekci Audio / Video | Video
Anna K., Forum Karlín, Praha, 25.4.2024
Naživo: Anna K. provedla Forum Karlín uhrančivým "Údolím včel" Anna K. se do pražského Fora Karlín vrátila po šesti letech. Příjemně zaplněnému prostoru představila většinu ještě stále nového alba "Údolí včel", které jí přišel pomoct pokřtít Michal Suchánek. Zazněly samozřejmě také... čtěte zde
Vydáno: 26.04.2024 08:48 v sekci Naživo
Jana Kirschner - Přestala jsem se hnát za úspěchem
Rozhovory: Jana Kirschner - Přestala jsem se hnát za úspěchem Do příběhu nového alba Jany Kirschner "Obyčajnosti" významně promluvila pandemie. V Londýně žijící zpěvačka totiž trpěla nedostatkem kontaktu se svými blízkými ze Slovenska, které dle svých slov neviděla rok. Tvorba písní pro... čtěte zde
Vydáno: 25.04.2024 15:30 v sekci Publicistika | Rozhovory
Pohled do českých hitparád - 16. týden 2024
Český albový žebříček ovládla Yzomandiasova "Paranoia" První desítka tuzemské albové hitparády zůstává i nadále v obležení rapu pro mladou generaci. Obvyklého lídra Viktora Sheena tentokrát v čele vystřídal Yzomandias s novinkou v podobě EP "Paranoia". Popový prapor drží Mirai a... čtěte zde
Vydáno: 25.04.2024 07:30 v sekci Novinky | České hitparády
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 3/2024 - od Green Day přes B-Side Band po Sleater-Kinney (24.01.2024 21:30)
- Recenze: Konec tápání. Green Day mají se "Saviors" nejcelistvější album za dvě dekády (22.01.2024 00:00)
- Video: Green Day se v "One-Eyed Bastard" naštvaně vyrovnávají s temnými momenty v životě (07.01.2024 09:04)
- Weezer oslaví 30 let modrého alba jeho reedicí a výročním turné (16.12.2023 15:59)
- Video: Green Day v klipu "Dilemma" poodhalují život závislého (11.12.2023 12:21)
- Video: Green Day jako zombíci. V klipu k "The American Dream Is Killing Me" se ocitli uprostřed zombie apokalypsy (25.10.2023 13:00)
- Fotogalerie: Fall Out Boy poprvé navštívili Prahu. A málem ji podpálili (19.10.2023 17:08)
- Naživo: Reparát za jedna! Fall Out Boy se v Praze předvedli v nebývalé formě. A ukázali i dobrmana (19.10.2023 12:42)
- Green Day se toho nebojí. Trička k albu "Nimrod" zdobí čerstvá vězeňská fotka Donalda Trumpa (02.09.2023 12:25)
- Green Day slaví. Průlomová deska "Dookie" vyjde v bohatě vypravené reedici (20.08.2023 15:57)

ALBUM TÝDNE 17/2024

Mark Knopfler
One Deep River

Po nejdelší pauze mezi sólovými alby - konkrétně po šesti letech - je tu nezaměnitelný zpěvák a kytarista Mark Knopfler se svou desátou deskou "One Deep River". A jak se dalo čekat, všechno je u něj jako vždy na svém místě, nic se nezměnilo. Díkybohu.

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)
So 18.05.
King Gizzard & The Lizard Wizard (AU) (Forum Karlín, Praha)
Út 21.05.
Reverend Peyton’s Big Damn Band (US) (Lucerna Music Bar, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber The Prodigy Prince Vladimír Mišík Taylor Swift Kabát Queen Adele Sia Rush Beyoncé Bono U2 AC/DC Mirai Lady Gaga Dua Lipa Liam Gallagher Linkin Park Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu