shop.musicserver.cz
Nové desky 3/2024 - od Green Day přes B-Side Band po Sleater-Kinney

Nové desky 3/2024 - od Green Day přes B-Side Band po Sleater-Kinney

Vydáno: 24.01.2024 21:30 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Tomáš Rozkovec | foto: Petr Klapper

Druhému letošnímu přehledu hudebních novinek jednoznačně dominují Green Day a také nová éra B-Side Bandu. K nim se navíc přidalo duo Sleater-Kinney, metaloví Master a The Reytons, pop-punkoví Neck Deep, herec Jeremy Renner, jazzový trumpetista Keyon Harrold či hyperpopový Ericdoa.

V pátek 19. ledna vyšly tyto nové tituly:

Green Day - Saviors
žánr: punk rock / pop punk

Green Day - Saviors
Velikáni amerického punk rocku Green Day se po necelých čtyřech letech hlásí s novinkou a podle prvních ohlasů je ten comeback velkolepý. Jejich čtrnáctá řadovka nese název "Saviors" a má být návratem ke všemu skvělému, čím se tato kapela vždy honosila, tedy k energickým, snadno zapamatovatelným, melodickým skladbám. V tracklistu jich je patnáct a tematicky přinášejí především rozčarování nad současnými politickými poměry, pranýřují sociální nerovnost a další ožehavá témata, včetně vhledů do svých osobních příběhů. Kolekce vznikala ve studiích v Londýně a Los Angeles.Produkoval ji Rob Cavallo, který se skupinou spolupracoval již na předchozích albech. Zajímavostí je i obal k celému dílu. Je na něm upravená verze fotografie pořízené v roce 1978 Chrisem Steele-Perkinsem při nepokojích. Zobrazuje mladíka Ivana Frasera krčícího rameny s kamenem v ruce na Falls Road v Belfastu. Za ním jede auto s hořící hromadou odpadků. Pro účely obalu byla Ivanova tvář byla pozměněna, aby vyjadřovala výsměšný výraz. K novince bylo vydáno již několik klipů, aktuální je k písni "Bobby Sox" a společně s dalšími si ho můžete prohlédnout a poslechnout na YouTube.


B-Side Band - Tam a zpět
žánr: big band / soul

 B-Side Band - Tam a zpět
Brněnský B-Side Band dle vlastních slov vstoupil do nové etapy své kariéry. "Narození naší nové desky je zároveň předzvěst nové éry kapely. Primárně už nebudeme sloužit a plnit sny někomu jinému, ale především sami sobě. B-Side Band je kapela, která se svojí kvalitou vymyká české hudební scéně a svoje místo si s novým albem určitě najde," vysvětluje hlavní představitel formace a producent nahrávky Josef Buchta. Výsledkem je desítka písniček, jejichž autory jsou hlavně Martin Kudlička a Tomáš Vunderle Koudelka. K nim se přidal třeba i Lukáš Janota nebo Pavel Zlámal. Aranžér Petr Kovařík ještě doplňuje: "Vyprávíme příběhy ze života dospělých lidí, vytvořené muzikanty, co už něco zažili, pro vnímavé, dospělé publikum." Co si pod tím představit, zjistíte na webu bandu.


Sleater-Kinney - Little Rope
žánr: indie rock

Sleater-Kinney - Little Rope
Americká rocková kapela Sleater-Kinney se hlásí o slovo s jedenáctou studiovkou "Little Rope". Obsahuje desítku songů, které jsou charakteristické pro jejich vlastní eklektický styl, kombinující prvky punku, indie rocku, alternativního rocku a post-grunge. Skupinu založily v roce 1994 v Seattlu zpěvačky a kytaristky Carrie Brownstein a Corin Tucker a značka SK se stala jednou z nejvlivnějších a nejvýznamnějších rockových formací 90. let. Carrie o novince prozradila: "Je o tom, jak se vypořádat s těžkými ztrátami. Jak se uzdravit, když se cítíte zlomení. Jak se znovu naučit milovat, když jste ztratili někoho, koho jste milovali." Nahrávku produkoval John Congleton a jejímu vydání předcházely singly "Hell", "Say It Like You Mean It" a "Untidy Creature". Ty jsou společně s dalšími ukázkami na YouTube profilu dua.


TR3 featuring Tim Reynolds - Watch It
žánr: fusion

TR3 featuring Tim Reynolds - Watch It
TR3 je power trio seskupené kolem amerického zpěváka a kytaristy Tima Reynoldse. Spolu s ním fungují v sestavě, která existuje od roku 1985, i jeho dlouholetí spoluhráči Dan Martier (baskytara) a Mick Vaughn (bicí). Jejich specifikum jsou kompozice pojaté ve stylu fusion. Sice jen v triu, přesto je charakterizuje prostorové vrstvení nástrojů a mix prvků rocku, blues, jazzu a world music. Kolekce s názvem "Watch It" je dalším důkazem. Přináší deset převážně instrumentálních čísel a představuje toto trio v jeho dosud nejvnímavější, nejharmoničtější a nejnápaditější podobě. Ukázky jsou k dispozici na YouTube.


Tip týdne

Keyon Harrold - Foreverland
žánr: jazz / rap

 Keyon Harrold - Foreverland
Americký jazzový trumpetista Keyon Harrold, který nahrával či koncertoval s hvězdami, jako jsou Rihanna, Eminem, Gregory Porter, D’Angelo, Maxwell nebo Mary J. Blige, se po dlouhých sedmi letech vrací se třetí sólovou deskou "Foreverland". Nechybí na ní opět hned několik poměrně slavných hostů. Svými nástroji nebo vokálem protagonistu doprovodili například Common, Robert Glasper, PJ Morton, Laura Mvula či Malaya. Už i z tohoto výčtu je zřejmé, že se mu do jazzu přimíchalo také r'n'b, rap a pár dalších žánrů. Doporučujeme okusit na jeho YouTube profilu.


The Reytons - Ballad Of A Bystander
žánr: indie rock

The Reytons - Ballad Of A Bystander
Rok se s rokem sešel a po úspěšně druhé studiové desce "What's Rock and Roll?" se ostrovní The Reytons hlásí o slovo s další studiovou náloží. Na nahrávku, která obsahuje dvanáct kousků, muzikanti upozornili už čtveřicí singlů: Z rádií tak můžete znát "Let Me Breathe", "Market Street", "Listen" a "Nineteen Crimes". Za zmínku stojí i fakt, že si muzikanti vydávají novou desku opět sami. Až si poslechnete ukázky na jejich YouTube, dejte vědět, jak se jim dílo povedlo!


Jeremy Renner - Love And Titanium (EP)
žánr: country / pop

Jeremy Renner - Love And Titanium (EP)
Jeremy Renner bude známý spíš filmovým fanouškům jako Hawkeye z marvelovského universa, ovšem on paralelně s hereckou kariérou rozjíždí i hudební. První dvě EP vydal v roce 2020 a nyní k nim přidává třetí "Love And Titanium". Opět pro něj připravil sedm písniček na pomezí country a popu. Pět z nich připravil s týmem, v němž byli Brandon Sammons, Jason Mater, Jeffrey Bonilla a Lee Anna James, zbylé dvě s ním však složil a natočil hvězdný Walter Afanasieff. Kam se americký herec a nyní i muzikant vydal, zjistíte na jeho YouTube profilu.


Neck Deep - Neck Deep
žánr: pop punk

 Neck Deep - Neck Deep
Máte-li rádi pop punk, určitě se už těšíte na novou desku velšských Neck Deep. Vracejí se s ní po necelých čtyřech letech a s názvem si vůbec hlavu nelámali - nechali ji bez jména. Fanoušci na ní najdou deset songů, na nichž se poprvé nepodílel původní bubeník Dani Washington, jenž kapelu před dvěma roky opustil. Zatímco všechny nástroje natáčeli Ben Barlow & spol. ve velšském Wrexhamu, Matt Powles nahrával bicí v anglickém Treehouse Studio. Na YouTube můžete zjišťovat, zda třeba kvůli nim stojí za to se vydat na letošní Rock For People.


Master - Saints Dispelled
žánr: death metal

Master - Saints Dispelled
Americká deathmetalová sebranka Master připravila pro své fanoušky novinkové CD "Saints Dispelled". Desítka nových skladeb dělá čest svým tvůrcům, žánru i době: "Jako by vám ty drtivé riffy odpáraly obličej, někdo vám ho hned znova přišil a hned nato vám ho servali znova," píše se v jedné recenzi. Jestli je to pravda, posuďte sami a poslechněte si ukázky na YouTube profilu vydavatelství Hammerheart Records. Mimochodem, věděli jste, že tato kapela, jejíž kořeny sahají k nám do Česka, stála u samotného zrodu žánru, který tak hrdě reprezentuje?


V krátkosti

  • Ericdoa - Dead On Arrival
    Jednadvacetiletý Američan nemá rád škatulky, publicisté ho ale rádi strkají do té s nápisem hyperpop. Teď vydává svou třetí řadovku. (YouTube)

  • Brittney Spencer - My Stupid Life
    Po Mickey Guyton se v americké country začíná prosazovat další zpěvačka tmavé pleti. Po nominacích na CMT Music Awards a Americana Music Honors & Awards nebo spolupráci s The Highwomen či Jason Isbell And The 400 Unit vydává svůj debut. Produkoval ho Daniel Tashian. (YouTube)

  • Lil Dicky - Penith (The Dave Soundtrack)
    V americkém sitcomu "The Dave" se mihla spousta rapperů, ale třeba také Justin Bieber, Demi Lovato nebo Finneas. O jeho soundtrack se postaral Lil Dicky, kterému byl k ruce Benny Blanco. (YouTube)

  • Mary Halvorson - Cloudward
    Americká avant-jazzová kytaristka svoje nejnovější dílo nahrála společně se šesti dalšími muzikanty. Její kytaru doprovodili trombonista Jacob Garchik, kontrabasista Nick Dunston, bubeník Tomas Fujiwara, vibrafonistka Patricia Brennan, trumpetista Adam O'Farrill a známá houslistka Laurie Anderson. (bandcamp)

  • Ekkstacy - Ekkstacy
    Kanadský indierockový písničkář se po dvou letech hlásí o slovo s eponymní deskou. Připravil pro ni třináct songů, ve dvou z nich se k němu připojili The Kid Laroi a Trippie Redd. (YouTube)

  • Cowboy Sadness - Select Jambient Works Vol. 1
    Svůj debut vydává projekt, v němž se sešli členové The Antlers, Bing & Ruth a Port St. Willow. Nadšeni budou ti, kteří preferují žánry jako jambient, drone a alternativní elektroniku. (bandcamp)

  • Glass Beach - Plastic Death
    Americká indierocková skupina vydává své druhé studiové album, které je plné experimentální hudby s prvky post-punku, jazzu a progresivního rocku. (YouTube)

  • 1K Phew & Zaytoven - Pray For Atlanta
    Dvojice rapperů se sešla na společné desce, na které se modlí za Altantu. Připojili se k nim třeba i Pastor Troy, Young Dro, Hunxho nebo Jekalyn Carr. (YouTube)

  • The Fauns - How Lost
    Po více než jedenácti letech se na hudební scénu vrací trio, které svoji kariéru postavilo na mixu dream popu, indie rocku a shoegaze. (bandcamp)

  • 90 Day Men - We Blame X
    Americká indierocková skupina vydává box set se všemi svými třemi studiovkami, EP a raritkami. (YouTube)

  • Packs - Melt The Honey
    Třetí řadovka kanadské indie formace. (YouTube)

  • Slift - Ilion
    Francouzská psychedelická rocková skupina vydává své třetí album. Je plné hypnotických riffů, kosmických zvuků a psychedelických vokálů. (YouTube)

  • Ruthless - Fallen
    Čtvrtá řadová nahrávka metalových veteránů z L.A. (YouTube)


    Dále vychází

    Ben J. Connolly - Phaethon
    Birthmark (Nate Kinsella Of American Football) - Birth Of Omni
    Bolts Of Melody - Film Noir
    Cobrakill - Serpent's Kiss
    Conchúr White - Swirling Violets
    Daniel Johnston - Alive In New York City
    Dylan LeBlanc - Coyote
    Eddie Berman - Signal Fire
    Eliza McLamb - Going Through It
    Enno Bunger - Das Beste Verlierer
    Feral Family - Without Motion
    Gotus - Gotus
    Grand - Second To None
    Hot Garbage - Precious Dream
    Chemtrails - The Joy Of Sects
    Judy Whitmore - Come Fly With Me
    Lizzie No - Halfsies
    Metalite - Expedition One
    Mushkaa - Sexisensible
    Neil Diamond - Thank You Australia Concert: Live 1976 (DVD)
    Nick Oliveri - N.O. Hits At All Vol. 8
    Nick Oliveri - N.O. Hits At All Vol. 9
    Různí - Soft Rock Line 1969-1989 (Supraphon)
    Selmer - Body Wash
    Spiritualized - Amazing Grace (20th Anniversary Edition)
    The Rolling Stones - Hackney Diamonds (Live Edition)
    Touché Amoré - Is Survived By: Revived
    Ukaea - Birds Catching Fire In The Sky

    Vychází na vinylu:
    Aurora - Infections Of A Different Kind - Step 1 (EP)
    Brittney Spencer - My Stupid Life
    B-Side Band - Tam a zpět
    Green Day - Saviors
    Mary Halvorson - Cloudward
    Metalite - Expedition One
    Packs - Melt The Honey
    Saxon - Hell, Fire And Damnation
    Saxon - Metalhead / Limited
    Selmer - Body Wash
    Sleater-Kinney - Little Rope
    Slift - Ilion

    EP:
    Flat Party - Flat Party
    Jango Flash - Jango Flash
    Nmixx - Fe3O4: Break

    Reedice:
    America - Hideaway
    Saxon - Hell, Fire And Damnation
    Swervedriver - 99th Dream

  • NÁZORY

    DOPORUČENÉ ČLÁNKY
    Berenika Kohoutová - Hot or not? 7/10
    Video: Berenika Kouhoutová v "Hot or not?" řeší ne/dokonalost a odtajňuje těhotenství Zpěvačka a herečka Berenika Kohoutová představuje po delší době provokativní singl "Hot or not?" pojednávající o zdánlivě dokonalém životě, který tak rádi prezentujeme na sociálních sítích. Ale ne vše pozlátko je takové, jak... čtěte zde
    Vydáno: 26.04.2024 16:30 v sekci Audio / Video | Video
    Anna K., Forum Karlín, Praha, 25.4.2024
    Naživo: Anna K. provedla Forum Karlín uhrančivým "Údolím včel" Anna K. se do pražského Fora Karlín vrátila po šesti letech. Příjemně zaplněnému prostoru představila většinu ještě stále nového alba "Údolí včel", které jí přišel pomoct pokřtít Michal Suchánek. Zazněly samozřejmě také... čtěte zde
    Vydáno: 26.04.2024 08:48 v sekci Naživo
    Jana Kirschner - Přestala jsem se hnát za úspěchem
    Rozhovory: Jana Kirschner - Přestala jsem se hnát za úspěchem Do příběhu nového alba Jany Kirschner "Obyčajnosti" významně promluvila pandemie. V Londýně žijící zpěvačka totiž trpěla nedostatkem kontaktu se svými blízkými ze Slovenska, které dle svých slov neviděla rok. Tvorba písní pro... čtěte zde
    Vydáno: 25.04.2024 15:30 v sekci Publicistika | Rozhovory
    Pohled do českých hitparád - 16. týden 2024
    Český albový žebříček ovládla Yzomandiasova "Paranoia" První desítka tuzemské albové hitparády zůstává i nadále v obležení rapu pro mladou generaci. Obvyklého lídra Viktora Sheena tentokrát v čele vystřídal Yzomandias s novinkou v podobě EP "Paranoia". Popový prapor drží Mirai a... čtěte zde
    Vydáno: 25.04.2024 07:30 v sekci Novinky | České hitparády
    Tereza Vítů - Zůstaň 7/10
    Video: Někdy potěší, že herečky začnou zpívat. Jako třeba Tereza Vítů ve skladbě "Zůstaň" Když se nějaká modelka, moderátorka, nebo (díky bohu alespoň) herečka rozhodne vedle své hlavní profese pustit také na hudební dráhu, většinou to nedopadne dobře. Devět z deseti podobných pokusů zůstane pouze v naší interní... čtěte zde
    Vydáno: 24.04.2024 16:00 v sekci Audio / Video | Video
    SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
    - Nové desky 16/2024 - od Taylor Swift přes Pearl Jam po My Dying Bride (24.04.2024 10:00)
    - Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red (17.04.2024 09:30)
    - Nové desky 14/2024 - od X Ambassadors přes The Black Keys po Bensona Boona (10.04.2024 10:00)
    - Nové desky 13/2024 - od Beyoncé přes Sum 41 po Sheryl Crow (03.04.2024 15:00)
    - Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
    - Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
    - Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
    - Ženy B-Side Bandu natočily videoklip k písni "Polštáře". Je to milá oslava rodinné harmonie (08.03.2024 10:00)
    - Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
    - Rozhovory: B-Side Band - Všechno je teď tak, jak má být. Uvidíte nás častěji sami za sebe (06.03.2024 08:00)

    ALBUM TÝDNE 17/2024

    Mark Knopfler
    One Deep River

    Po nejdelší pauze mezi sólovými alby - konkrétně po šesti letech - je tu nezaměnitelný zpěvák a kytarista Mark Knopfler se svou desátou deskou "One Deep River". A jak se dalo čekat, všechno je u něj jako vždy na svém místě, nic se nezměnilo. Díkybohu.

    8/10

    NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

    FILMSERVER.CZ PÍŠE

    FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

    SPARK PÍŠE

    CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

    St 08.05.
    Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
    So 11.05.
    Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
    Ne 12.05.
    Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
    St 15.05.
    30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
    St 15.05.
    Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
    Čt 16.05.
    The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
    Čt 16.05.
    Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
    Čt 16.05.
    Akon (US) (Forum Karlín, Praha)
    So 18.05.
    King Gizzard & The Lizard Wizard (AU) (Forum Karlín, Praha)
    Út 21.05.
    Reverend Peyton’s Big Damn Band (US) (Lucerna Music Bar, Praha)

    » zobrazit všechny akce «

    OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

    Justin Bieber The Prodigy Prince Vladimír Mišík Taylor Swift Kabát Queen Adele Sia Rush Beyoncé Bono AC/DC U2 Mirai Lady Gaga Dua Lipa Liam Gallagher Linkin Park Imagine Dragons
    filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
    musicserver.cz - hudba od začátku do konce
    ©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
    Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
    Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
    Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
    smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
    Zavřít reklamu