shop.musicserver.cz
Pohled do českých hitparád - 18. týden 2022

Rammstein pokořili všechny rappery a ovládli český albový žebříček

Vydáno: 12.05.2022 18:42 v sekci České hitparády - Josef Martínek | foto: Universal Music

Zatímco tuzemská rádiová hitparáda našla ve dvojici Elton John a Dua Lipa staronové vítěze, albový žebříček hlásí podstatnou změnu. V jeho čele nenajdeme Calina, Viktora Sheena ani Yzomandiase, ale německé Rammstein s novinkou "Zeit", kterou pánové už za pár dní představí v Praze.

Elton John feat. Dua Lipa - Cold Heart (PNAU remix)
© EMI
RÁDIA - Elton John a Dua Lipa se s "Cold Heart" vracejí na nejvyšší stupínek po sedmikolové pauze, celkově vítězí potřetí. První singl z Eltonovy desky "The Lockdon Sessions" vyšel už loni v srpnu, čeští dramaturgové se ho ale jaksi nemohou nabažit.

Ještě starší datum vydání najdeme u písničky "Thunder", která v uplynulých týdnech rovněž vyhrála třikrát, přičemž aktuálně se přesunula na stříbrný post. Taneční spolupráce, pod kterou jsou podepsáni Gabry Ponte, Lum!x a Prezioso, byla světu představena už 7. května minulého roku, k nám tedy doputovala trochu se zpožděním.

Ze dvojky na trojku si pohoršili Miro Žbirka se synem Davidem a songem "Nejsi sám". Mirovo očekávané posmrtné album "Posledné veci" vyjde už příští týden, konkrétně 20. května.

Významného postupu se dočkali Alesso a Katy Perry. S "When I'm Gone" už jednou do první desítky nakoukli, minule jim však patřila až dvaadvacítka. Zato nyní zamířili na bramborovou příčku a už pomalu pošilhávají po medailích.

V top ten se nově objevili Imagine Dragons, a to se singlem "Bones", prvním z nadcházející šesté studiovky "Mercury - Act 2", které se dočkáme 1. července. Ještě předtím však Draci zahrají dvakrát v Praze, 5. a 6. června obsadí letiště v Letňanech. V rádiích poskočili ze šedesátého devátého rovnou na páté místo.

Co se novinek týče, tentokrát byli dramaturgové docela štědří - v top stovce jich napočítáme hned sedm. O tu nejvýše postavenou se na dvaačtyřicáté řádce postaral Xindl X se stejnojmenným singlem ze své loňské řadovky "Terapie". Hudebník zrovna minulý týden odehrál svůj dosud největší koncert v O2 universu, který v reportáži chválil Honza Trávníček.

Jako šedesátí sedmí nejhranější začínají rockeři Set It Off s kouskem "Skeleton", sedmdesátou první pozici si zabrali Lucie Bílá a Jan Bendig oslavující "Jednu malou chvíli". Další čerstvé položky v éteru mají na svědomí James Arthur a Josh Franceschi (78. "Lose My Mind"), (80. "New Moon"), Adam Levine (85. "Good Mood") a Kryštof (90. "Co bude pak").

Top 10 ČR - rádia:
  1. Elton John feat. Dua Lipa - Cold Heart (PNAU remix)
  2. Gabry Ponte, Lum!x & Prezioso - Thunder
  3. Miro Žbirka feat. David Žbirka - Nejsi sám
  4. Alesso feat. Katy Perry - When I'm Gone
  5. Imagine Dragons - Bones
  6. Ed Sheeran - Bad Habits
  7. Adele - Oh My God
  8. The Rasmus - Jezebel
  9. Ed Sheeran - Overpass Graffiti
  10. Chinaski - Dvě srdce vejpůl


Rammstein - Zeit
© Universal Music
ALBA - Vítězství někoho jiného než libovolného tuzemského rappera se už v albovém žebříčku stává téměř sváteční událostí. Tentokrát narušili dlouhodobou nadvládu idolů nejmladší generace němečtí harcovníci Rammstein, kteří vyslali do světa svou osmou studiovku "Zeit". Není divu, že čeští fanoušci po ní hned skočili - už za pár dní totiž Till Lindemann & spol. zahrají v Praze - Letňany rozpálí 15. a 16. května. CD "Zeit" si ještě předtím můžete pořídit na shopu musicserveru.

Zmíněné idoly nejmladší generace následují na dalších místech. Calin coby "POPSTAR", Viktor Sheen s "Příběhy a sny", Yzomandias zásluhou "J.EDEN E-GEN" a znovu Viktor Sheen, tentokrát s trvalkou "Černobílej svět", to jsou tituly, o kterých jsme toho v minulých komentářích napsali už víc než dost.

Na šestce boduje další zástupce rapu, tentokrát však toho zámořského - Future s novinkou "I Never Liked You". Na jeho deváté studiovce, která ovládla albové pořadí amerického Billboardu, hostují třeba Kanye West, Gunna nebo Drake.

Po třetí a poslední novince musíme pátrat ve čtvrté desítce. Na pětatřicáté místo poslali posluchači kompilaci "Až jednou" vydanou ke třicátému výročí vzniku skupiny Shalom, tvořené třemi Petry (Mukem, Kučerou a Honsem) a třemi vokalistkami. I přes své krátké působení patřila formace k zásadním uskupením devadesátých let. Komplet si lze zakoupit na shopu musicserveru, a to v podobě cédéčka i vinylu.

Top 10 - alba:
  1. N Rammstein - Zeit
  2. Calin - POPSTAR
  3. Viktor Sheen - Příběhy a sny
  4. Yzomandias - J.EDEN E-GEN
  5. Viktor Sheen - Černobílej svět
  6. N Future - I Never Liked You
  7. Viktor Sheen - Barvy
  8. Olivia Rodrigo - Sour
  9. Petr Janda - Asi se mi nebude chtít
  10. Machine Gun Kelly - mainstream sellout


NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
girl in red - I'm Doing It Again Baby! 9/10
Recenze: girl in red je zpátky! Na desce "I'm Doing It Again Baby!" překypuje sebevědomím girl in red, norská alternativní popařka s červenou čepičkou, se na druhé studiovce "I'm Doing It Again Baby!" znovu hlásí o slovo. A je to jenom dobře. Upřímné, otevřené a autentické umělkyni se totiž se svou nakažlivou a... čtěte zde
Vydáno: 16.04.2024 08:00 v sekci Recenze
Iveta Bartošová - Málo mě znáš 7/10
Hudba v TV: Třídílný dokument "Málo mě znáš" citlivě provází kariérou Ivety Bartošové V návaznosti na úspěch seriálu "Iveta" uvedla streamovací platforma Voyo dokument "Málo mě znáš". Jeho tři díly režíroval Tomáš Klein, který dává na zpěvaččin příběh nahlédnout z mnoha různých úhlů pohledu. Také tento... čtěte zde
Vydáno: 15.04.2024 15:00 v sekci Recenze | Hudba v TV
The Libertines - All Quiet On The Eastern Esplanade 8/10
Recenze: The Libertines se na "All Quiet On The Eastern Esplanade" vracejí do minulosti a demonstrují svou sounáležitost Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern... čtěte zde
Vydáno: 15.04.2024 00:00 v sekci Recenze
Mirai - TOMODACHI 5/10
Recenze: Album "TOMODACHI" zachycuje Mirai v období tvůrčí krize Také na své čtvrté studiovce pokračují Mirai v tradici japonských názvů, na hitový standard předešlých počinů ale novinka "TOMODACHI" nenavazuje. Muzikanti říkají, že si na této desce hrají, spíše se ale zdá, že zkrátka... čtěte zde
Vydáno: 14.04.2024 16:30 v sekci Recenze
Marcell & fiedlerski - Táta mě inspiroval, nastavoval hranice (2/2)
Rozhovory: Marcell & fiedlerski - Táta mě inspiroval, nastavoval hranice (2/2) Když fiedlerskému zemřel otec, vydal se s Marcellem do Alp a tam společně pracovali na desce, která je jiná. Těžká. Bolavá. Obtížně šlo přistoupit i k rozhovoru - jak se chcete s cizím člověkem bavit o něčem tak osobním? Jak se... čtěte zde
Vydáno: 14.04.2024 10:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Mezi rappery se do české albové top desítky vetřela countryová Beyoncé (11.04.2024 08:00)
- Český hudební trh v roce 2023 opět rostl, zájem o vinyly dosáhl svého stropu, překvapili Linkin Park (04.04.2024 15:00)
- Nejdřív Benson Boone, teď Artemas. Český digitální žebříček ukazuje, že pop se vrací do hry (04.04.2024 08:00)
- Publicistika: Český rap v roce 2023 (02.04.2024 08:00)
- Na okraj: Ceny Anděl se chtějí přiblížit mladým, u akademiků ale vítězí hlavně stálice (31.03.2024 20:46)
- Dua Lipa a Benson Boone stále vládnou singlovým žebříčkům, The Rolling Stones jsou hranější než Mirai (29.03.2024 08:30)
- Video: Dua Lipa v živých verzích "Training Season" dokazuje, že je skvělá zpěvačka (26.03.2024 12:41)
- Rapem ovládanou top desítku českého albového žebříčku osvěžili Ariana Grande a Judas Priest (21.03.2024 19:30)
- Hudba Mira Žbirky zazní v prosinci na Symphonic Night v O2 universu a už nyní na vinylech s alby z let 1992–2022 (20.03.2024 08:01)
- Dua Lipa chce být na novém albu radikálně pozitivní (15.03.2024 10:47)

ALBUM TÝDNE 16/2024

The Libertines
All Quiet On The Eastern Esplanade

Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern Esplanade". Obstála také tentokrát?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Lucerna Music Bar, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Čt 18.04.
Queenie (O2 universum, Praha)
Pá 19.04.
Queenie (O2 universum, Praha)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Themroc Prince The Prodigy Justin Bieber Vladimír Mišík Kabát Queen Adele AC/DC U2 Sia Rush Bono Beyoncé Taylor Swift Linkin Park Lady Gaga Liam Gallagher Imagine Dragons Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu