shop.musicserver.cz
Cocotte Minute, Elektrick Mann, Vojtaano - Vždy zahajuje ten, kdo je víc ožralý

Cocotte Minute, Elektrick Mann, Vojtaano - Vždy zahajuje ten, kdo je víc ožralý

Vydáno: 01.04.2022 08:00 v sekci Rozhovory - Ondřej Hricko | foto: Archiv kapely Cocotte Minute

Pražská parta Cocotte Minute a formace z Valmezu Elektrick Mann spojily síly a rozhodly se projezdit Česko pod názvem "V.i.p. iče Tour". Na některých zastávkách si navíc přizvaly na pomoc písničkáře Vojtaana. Společně nám pánové o plánovaném turné pověděli pár slov. Samozřejmě s humorem pro ně vlastním.

Vojtaano
© Vojtaano
Chystáte společné turné nazvané "V.i.p. iče Tour". Proč zrovna tenhle název? Koho z vás napadl?

Vojtaano: To napadlo ty piče z Valmezu.

Mukas: Můžu za to zase já. Nešlo o cílené promo heslo ale o to, že jsme měli roztočený song s tímto názvem a jen nám to k té tour sedlo.

Martin Zeller (Zeller): Milé děti, právě jste viděly Vojtaanovu rychlou stand-up smrtící smeč v přímém přenosu. (úsměv)

Jak se kapela a písničkář z Prahy spojí s formací z Valmezu? Kdo spojení inicioval?

Vojtaano: Myslím, že s nápadem přihodit mě do jejich tour přišel Zeller. Sláva mu.

Zeller: Říkáš to dobře, ale stejně ti nepůjčím!

Chystáte na koncertech nějaké společné hudební překvapení pro fanoušky?

Vojtaano: Tak určitě!

Mukas: Vždy jsou nějaká překvapení, to hlavní bude samozřejmě show všech umělců, která bude bezpochyby megazážitek. Bude to vyloženě terapie. Přijdeš na to, že život je skvělej. Překvapení v podobě pilotního songu bude taky obohacující. Dále bude připraven i limitovaný merch pro pár šílenců. Elektrický pán určitě překvapí zdrcujícím vystoupením a neuvěřitelným zážitkem, to se můžete těšit.

Zeller: Čekejte intelektuální blaho, vysokou kulturu a hromadu sněhu v zákulisí. Čili vlastní sáňky s sebou!

Vojtaano

Písničkář, stand-up komik a herec Vojtěch Záveský aka Vojtaano má na kontě zatím dvě desky. Na debutovém dvojalbu "The Beast Of Vojtaano" se objevil jeho asi nejznámější hit "Budulínek vs. Galantní Jelen" či znělka k seriálovému hitu a zanedlouho také k jeho filmovému pokračování "Vyšehrad". Před více než rokem na svou prvotinu navázal vyspělejším, ale stále provokativním počinem "2020". Naposledy o sobě dal vědět letos v lednu singlem "Kde tě mám" a hymnou pro fotbalový tým z rodných Litoměřic "Liťák". Roli předskokana pražských Cocotte Minute si v minulosti už vyzkoušel - v roce 2019 s nimi jel turné k výročí jejich debutové desky "Czeko".

Spojení Vojtaano a Cocotte Minute už jednou zafungovalo. Můžeme se znovu těšit na "Budulínka" s Martinem Zellerem?

Vojtaano: Přesnější Galantní jelen než Zeller neexistuje. Jasně, že to dáme.

Zeller: Jseš mrtvej!

Jakou máte nejstarší vzpomínku na své nynější tour kolegy? Kdy jste je poprvé zaregistrovali?

Vojtaano: Cocotty jsem zaznamenal na nějakým skejtovým CD snad ještě v devadesátkách. Elecktricky jsem objevil mnohem pozdějš, ale do devadesátek mě jejich muzika taky hází.

Mukas: S Cocottama už jsme v minulosti tour jeli a fungovalo to. Tak proč ne teď znovu. Spojení Elektrického pána, Cocottů a Vojtaana mi přijde srozumitelné. Vymačká tě to od začátku až do konce. Neoddechneš si ani na moment. Když se na druhý den probudíš, nebudeš věřit, co jsi včera zažil. Za tolik hříchů tě neočistí ani dvacet otčenášů.

Zeller: Měl jsem tu čest dělat jeden z prvních rozhovorů EM kdysi pro českou televizi. A bylo to velký, čili od té doby vím, že tihle kluci měněj dějiny. A Vojtu jsme vyženili s bookerem. Tedy dal nám tehdy hromadu hulení, ať ho vezmem na nějakej výlet. Tak jsme si ho adoptovali jako big nigga brotha a vzali si ho na tour.

Je nějaká skladba, kterou máte od sebe rádi?

Vojtaano: Žeru třeba "Kopem" a "Vlčí hrad". Od Elektricků mi dělá dobře "To mi dělá dobře na čů*áka".

Mukas: Líbí se mi song "PKZ". Je to myšleno upřímně. Taková zamilovaná písnička.

Zeller: Mně se líběj oni dva.

Elektrick Mann
© Elektrick Mann
Byli jste si vzájemně v posledních letech na koncertu?

Vojtaano: Jen v rámci tour. Jinak nikam nechodím.

Mukas: Jo, ale chodím tajně, aby mě oni nepoznali. Mapuju si jejich vystoupení, abych mohl připravit lepší set. Třeba se dívám, jaké balí holky v backstagei a co si dávají za dobroty. Můžu jim tak podstrčit na tour nějaké prostitutky a říznutý koks.

Zeller: Když se někde potkáme na festivale, tak si to s chutí dám.

Pamatuji si, že v pořadu Pomeranč, který uváděl Martin Zeller, vysílali klip Elektrick Mann k naprosto jedinečné písni "Máma" z alba "Kokar pičkan". Znali jste se tehdy? Kdo videa tenkrát do pořadu vybíral?

Zeller: Drze se prohlašuju za toho, kdo pustil poprvé v historii této planety klip EM v Český televizi. A jsem na to hrdej!

Elektrick Mann

Valmezská parta Elektrick Mann funguje od roku 1994 a ve své tvorbě kombinuje punk, hardcore, rap i rock. Dne 21. listopadu 2015 jim zemřel zpěvák a tehdejší lídr Ice-B, který se mimo jiné proslavil i vlastním satirickým pořadem "Ice-B je Bůh". S ním vydali jednu ze svých nejúspěšnějších desek "Kokar pičkan" z roku 2006. Naposledy o sobě dali vědět v roce 2021 ípíčkem "Všechno co mám rád je zakázané".

Jste stylově poměrně pestré trio. Nebojíte se, jak vás přijmou fanoušci těch ostatních?

Vojtaano: Myslím, že vzájemně věříme ve svoje kvality i toleranci svých fanoušků. Nebojím se.

Mukas: To bude fungovat. Je to lepší než troje Chinaski, to by řece byla nuda. Vlastně to by byla nuda i tak. Můžeš se tak těšit, co přijde od toho dalšího. Prostě takové kolo štěstí. Určitě to bude lepší než poslouchat furt dokola ty samé odrhovačky.

Zeller: Podle mě děláme všichni to samý, akorát to má jinej sound. Čili já se nikoho z fanoušků Vojty ani EM nebojím. Když tak je pobodám tou katanou, co nosí náš Czendal!

Už máte domluvené, kdo bude zahajovat a kdo zakončovat koncerty?

Vojtaano: S tou akustickou kytarou to asi budu muset rozjet já a pak až přijde bordel a vyšší zlo.

Mukas: To je jasné. Vždy zahajuje ten, kdo je víc ožralý. Ten musí hrát nejdříve, jinak by už nezahrál nic. Kapely musí být solidární a mít pochopení. Když jedeme mimo Moravu, většinou to mívá následky, tak je lepší, abychom hráli první. Ale umíme se zbombit i v rámci okresu. Stalo se nám to i v rodném městě. To ale byl důsledek toho, že nás nechali hrát až ve dvanáct v noci a to už byla půlka kapely dead. Většinou to koordinujeme po cestě, voláme, jak jsme na tom a kolik ještě vydržíme.

Zeller: Slyšeli jste slovo boží. Ehm, tedy Mukasovo.

Cocotte Minute
© facebook interpreta
Jak dlouhé jednotlivé sety budou?

Vojtaano: Akorát.

Zeller: Tak, aby si každej užil to svý a zároveň to nesralo ty ostatní.

Chystáte nějaký speciální merch?

Mukas: Jo, merch bude. Jak speciální k téhle akci, tak ten klasický, který máme v prodeji na každém koncertě. Navíc vždy obohacený o nové kousky.

Zeller: Kouknu do sklepa, co nám ty čínský děcka našily, a něco přivezeme. Když tak víme ještě o jedný super partě na Harfě, kde mají severokorejský šičky zašitý ve sklepě. Ne, dělám si prdel. Bereme to z východního Timoru. (smích)

Cocotte Minute

Cocotte Minute se od začátku svého působení na domácí scéně řadí mezi přední rock-metalové kapely. Pod vedením lídra Martina Zellera, jehož charakteristický vokál se stal poznávacím znamením formace, vydali v roce 2004 úspěšný debut "Czeko", k jehož patnáctiletému výročí vyjeli v roce 2019 na turné. Na prvotinu navázali deskou "Proti sobě" a v letech 2009 a 2010 dvojalbem "Sado Disco". Po pětileté pauze, kdy skupina hibernovala, přichází v roce 2015 s přelomovým comebackovým počinem "Rituál, kmen a srdce a kmen!". Ten Cocotte Minute nahráli naživo před publikem a vydali jako CD i DVD. Dílo vzniklo za vydatné pomoci fanoušků prostřednictvím serveru HitHit.cz. Zatím posledním počinem se stalo EP "Veď mě". V minulém roce si poprvé vyzkoušeli také akustická vystoupení.

Cocotte Minute za sebou mají akustické turné. Jaké z něho máte zpětně pocity? Zahrajete akusticky některou skladbu i na nadcházející šňůře?

Zeller: Nemyslím, že bychom měli rozhodit Vojtaana před jeho setem naší akustickou genialitou. A krom toho ty akustiky jsme měli na operák a teď jsme prošvihli pár splátek, takže nám je zase vzali.

Vypustili jste klip z nejvyšší budovy v Česku, a to ke starší písni "Další ráno". Jak nápad vznikl a proč padla volba právě na tenhle song z letitého alba "Proti sobě"?

Zeller: Vypustili jsme už i "Dotkni". A prostě to byl takovej nápad, jak udělat radost našim fans v Brně a na Moravě.

Plánujete někdo novou desku?

Vojtaano: Já jo. Mohla by bejt do roka hotová... anebo taky ne.

Mukas: Není to vyloučené. Spíše singly a demáče. Kdyby se nám ještě podařilo natočit celou desku, tak by to bylo neuvěřitelné. Budeme se o to snažit, ale je to fakt ve hvězdách.

Zeller: Ne. Zatím pojedeme jen singly. Nemáme čas a ani zdroje na to udělat album tak, abychom s tím byli sami spokojení.

Je něco, co byste rádi na závěr vzkázali našim čtenářům? Chcete je pozvat na turné?

Mukas: Všem vzkazuju poselství všech muzikantů, pokoutných bavičů a dalších umělců. Pojďte se bavit, protože od toho ten život žijeme. Na gauči doma žádnou roštěnku nepotkáš.

Vojtaano: Hlavně dorazte, a my se o vás postaráme!

Zeller: Tohle je královská trojka na královským zájezdě, a kdo to prosere, bude brečet do smrti smrťoucí!

Termíny koncertů:

8.4. Brno / Melodka + speciální host Vojtaano
9.4. Příbram / Junior Klub + speciální host Vojtaano
22.4. České Budějovice / MC Fabrika
23.4. Jihlava / D Klub
29.4. Teplice / Knak + speciální host Vojtaano
30.4. Pardubice / Žlutý pes + speciální host Vojtaano
6.5. Nový Jičín / Music Club Drago
7.5. Havířov / Stolárna
13.5. Jablonec n. N. / Na Rampě + speciální host Vojtaano
14.5. Praha / Rock Café


NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Anna K., Forum Karlín, Praha, 25.4.2024
Naživo: Anna K. provedla Forum Karlín uhrančivým "Údolím včel" Anna K. se do pražského Fora Karlín vrátila po šesti letech. Příjemně zaplněnému prostoru představila většinu ještě stále nového alba "Údolí včel", které jí přišel pomoct pokřtít Michal Suchánek. Zazněly samozřejmě také... čtěte zde
Vydáno: 26.04.2024 08:48 v sekci Naživo
Jana Kirschner - Přestala jsem se hnát za úspěchem
Rozhovory: Jana Kirschner - Přestala jsem se hnát za úspěchem Do příběhu nového alba Jany Kirschner "Obyčajnosti" významně promluvila pandemie. V Londýně žijící zpěvačka totiž trpěla nedostatkem kontaktu se svými blízkými ze Slovenska, které dle svých slov neviděla rok. Tvorba písní pro... čtěte zde
Vydáno: 25.04.2024 15:30 v sekci Publicistika | Rozhovory
Pohled do českých hitparád - 16. týden 2024
Český albový žebříček ovládla Yzomandiasova "Paranoia" První desítka tuzemské albové hitparády zůstává i nadále v obležení rapu pro mladou generaci. Obvyklého lídra Viktora Sheena tentokrát v čele vystřídal Yzomandias s novinkou v podobě EP "Paranoia". Popový prapor drží Mirai a... čtěte zde
Vydáno: 25.04.2024 07:30 v sekci Novinky | České hitparády
Tereza Vítů - Zůstaň 7/10
Video: Někdy potěší, že herečky začnou zpívat. Jako třeba Tereza Vítů ve skladbě "Zůstaň" Když se nějaká modelka, moderátorka, nebo (díky bohu alespoň) herečka rozhodne vedle své hlavní profese pustit také na hudební dráhu, většinou to nedopadne dobře. Devět z deseti podobných pokusů zůstane pouze v naší interní... čtěte zde
Vydáno: 24.04.2024 16:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 16/2024 - od Taylor Swift přes Pearl Jam po My Dying Bride
Nové desky 16/2024 - od Taylor Swift přes Pearl Jam po My Dying Bride Aktuálnímu týdnu hudebních novinek vévodí Taylor Swift, nejen ona ale vydala nové album. Rockery a metalisty potěší kromě Pearl Jam i Billy Morrison s deskou plnou hvězd či My Dying Bride. S čerstvou muzikou se hlásí i cellista... čtěte zde
Vydáno: 24.04.2024 10:00 v sekci Novinky | Nové desky
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Video: Elektrïck Mann mají s Markétou Irglovou "Problém". Po spolupráci mají "cucflek na péru" (09.04.2024 19:56)
- Naživo: Voltaano a Jiří Schnitzel vytvořili v Malostranské besedě punk-folkové duo (17.02.2024 19:56)
- Cocotte Minute vyrážejí na "Vostrý jaro" tour (09.02.2024 19:22)
- Vojtaano spojí síly s Jiřím Schmitzerem a na Valentýna zahrají v Malostranské besedě (08.02.2024 10:17)
- Naživo: Členy Deloraine skolil covid. Cocotte Minute tak společné turné dovršili v Lucerna Music Baru sami (16.12.2023 17:33)
- Fotogalerie: Cocotte Minute pobláznili zllou láskou Prahu (15.12.2023 13:45)
- Rozhovory: Martin Zeller (Cocotte Minute) - Plán byl udělat nějakej svatokrádežnej cover (09.12.2023 09:00)
- Naživo: Vojtaano na křtu "Do trojky" desku málem nepokřtil a lítal jako Madonna (02.11.2023 19:43)
- Rozhovory: Vojtaano - Momentálně jsem na herecké střídačce (25.10.2023 08:00)
- Recenze: Vojtaano "Do trojky" narval pitchování, ironii, ale i lásku k rodině (17.10.2023 18:00)

ALBUM TÝDNE 17/2024

Mark Knopfler
One Deep River

Po nejdelší pauze mezi sólovými alby - konkrétně po šesti letech - je tu nezaměnitelný zpěvák a kytarista Mark Knopfler se svou desátou deskou "One Deep River". A jak se dalo čekat, všechno je u něj jako vždy na svém místě, nic se nezměnilo. Díkybohu.

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)
So 18.05.
King Gizzard & The Lizard Wizard (AU) (Forum Karlín, Praha)
Út 21.05.
Reverend Peyton’s Big Damn Band (US) (Lucerna Music Bar, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber The Prodigy Prince Vladimír Mišík Taylor Swift Kabát Queen Adele Sia U2 Rush AC/DC Beyoncé Bono Mirai Lady Gaga Dua Lipa Liam Gallagher Linkin Park Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu