shop.musicserver.cz
Marek Ztracený, Velká Chuchle, Praha, 31.7.2021

Marek Ztracený si na Tour de Léto v pražské Velké Chuchli svoje fanoušky hýčkal

Vydáno: 01.08.2021 19:52 v sekci Naživo - Josef Martínek | foto: oficiální snímky interpreta

Forum Karlín i O2 arenu už zaplnil, letos se ale Marek Ztracený rozhodl přijmout výzvu trochu jiného typu. Po celé prázdniny totiž objíždí republiku se svým vydatným projektem Tour de Léto, který zdaleka nezahrnuje jen koncerty. Druhá pražská zastávka potvrdila, že o tento formát fanoušci velmi stojí.

Live: Marek Ztracený

místo: Dostihové závodiště Velká Chuchle, Praha
datum: 31. července 2021
setlist: MinuLost, Když tě život kope do zadku, Ztrácíš, Povoláním syn, Vlastní svět, Moje milá, Za 100 let, Sex s ex, O pravdě, Něco končí, Skládanka (František Nedvěd tribute), Káva a sex, Tak se nezlob, To se mi líbí, Dvě láhve vína, Vítr do plachet, Léto 95, Naše cesty

Série vystoupení s bohatým doprovodným programem v Praze na konci června začínala, pro velký zájem však zpěvák hlavnímu městu přidal ještě druhý termín. Tentokrát se diváci sešli ve Velké Chuchli, přímo na zdejším vyhlášeném Dostihovém závodišti. Byly to nevšední a atraktivní kulisy pro zábavu na celé odpoledne a večer.

Kontaktní pojetí akce přesně vystihuje, po čem dnes fanoušci nejvíce baží. Kdo by se nechtěl se svým idolem setkat ve výjimečných situacích - třeba u společného vaření s Romanem Stašou nebo při improvizovaném hraní nazvaném jako Ztracený jukebox. Amatérští hudebníci mu dokonce mohli předvést svůj um ve fiktivním konkurzu do nové kapely. A kdo se Ztraceným neulovil fotku, kterou obratem vyvěsil na svůj instagram, ten jako by na místě ani nebyl.

Marek Ztracený - Tour de Léto
© oficiální snímky interpreta
Na Tour de Léto skutečně nešlo jen o hudbu samotnou, jak šumavský umělec už dopředu avizoval. Koncept potěšil hlavně rodiny s dětmi, které se v areálu mohly vyřádit dosyta.

Ještě předtím, než série vůbec odstartovala, ji někteří označovali za variaci na Kryštof kempy. Krajčo & spol. však nejsou zdaleka jediní, kteří šli svým příznivcům naproti a dopřáli jim ze sebe víc, než by bylo možné na běžných koncertech. Pokud je na místě k sobě obě akce připodobňovat, pak jen díky tomu, jak obrovským fenoménem se Kryštof i Ztracený na české mainstreamové scéně stali.

O těchto slovech svědčí i vysoká návštěvnost, která podle interpretova příspěvku na facebooku dosáhla tří tisíc lidí. Připomeňme, že šlo o přidanou zastávku - a navíc v době, kdy například pořadatelé tradičního festivalu Okoř zrušili letošní ročník se smutným konstatováním, že lidé se v časech pandemie za živou kulturou nehrnou.

O hudební náplň se postarala i Olga Lounová, která v roli hosta na poslední chvíli zastoupila Evu Burešovou, absentující ze zdravotních důvodů. Paradoxem je, že sama Burešová měla zaskakovat, a to za Terezu Maškovou, která vystupuje na ostatních štacích.

Marek Ztracený - Tour de Léto
© oficiální snímky interpreta
Devadesátiminutový set hlavní hvězdy ukázal, že účast měla smysl i pro ty, kteří po přidruženém programu netoužili, ale přišli hlavně za písničkami. Ztracený a jeho kapela už nemusejí znovu dokazovat, že jsou skvěle sehraní, že z nich tryská až nakažlivá radost z toho, co dělají, a také že si svoje publikum zvládnou snadno omotat kolem prstu. Platilo to i tentokrát. Čím blíž pódiu jste stáli, tím byla atmosféra večera intenzivnější.

Od show v O2 areně, konané v únoru loňského roku těsně před prvními covidovými uzavírkami, se repertoár tolik nezměnil. Přibyly jen singly "Vítr do plachet", natočený pro film o psím hrdinovi Gumpovi, a také nejnovější "Moje milá".

Právě aktuální hitovka jako by do jisté míry charakterizovala zpěvákovu novější tvorbu, v níž je místo jak pro opojnou nostalgii, tak pro lidovou nadsázku. "Tančíme životem se sklenkou v ruce, navždycky mladí, i když už po záruce…" neslo se areálem.

Marek Ztracený - Tour de Léto
© oficiální snímky interpreta
Ti, kdo milují poskakování a svižné tóny, se mohli těšit z koncertních tutovek, mezi něž patří "Sex s ex", "Tak se nezlob" nebo "Léto 95". Citlivější duše nebyly ochuzeny o balady "Ztrácíš", "Něco končí" či "Naše cesty", kterou - stejně jako v O2 areně - vystoupení vrcholilo. A když došlo na poctu nedávno zesnulému Františku Nedvědovi, dojemnou "Skládanku", přítomní ani nedutali.

Tour de Léto nelze hodnotit jako běžný koncert. Šlo o akci, která svým nadhudebním přesahem cílila i na ty, kteří by jinak nedorazili. Pochvalu si proto Marek Ztracený zaslouží nejen za své pěvecké a muzikantské dovednosti, ale i za to, že se v této nejisté době do tak všestranného a logisticky jistě náročného projektu se svými spolupracovníky vůbec pustil. Výsledný úspěch je kombinací tří faktorů - jeho současné mimořádné popularity, absolutní profesionality a sympaticky lidského přístupu ke svým posluchačům.

NÁZORY
  • Je to vykradený Kryštof Kemp (Jarda, 01.08.2021 21:14) Reagovat

    Krajčo ukázal už v roce 2014 jak se to má dělat. Scéna ho hejtila ale najednou tu byl Koller fest, Chinaski a Přehrady a teď Ztracený. Ten má kuchaře jako Kryštof, fotbal s fanoušky jako Kryštof ( ti mají opravdový, Ztracený stolní ), má i hudební školu jako Kryštof. Tak proč to okecáváte? Je to ale slabý odvar. Krajčo totiž fanoušky opravdu miluje, Ztracený to okoukal a slušně to na ně hraje. Byl jsem v Litvínově a zklamání. Dělá z toho bublinu. A návštěvnost tak 1000 lidí. Kryštof o týden později minimálně 4xvíc.

    • Na Loučkách jsem byl taky před lety na Kryštof... (Fimi, 02.08.2021 11:19) Reagovat

      Na Loučkách jsem byl taky před lety na Kryštof, čistě náhodou. No a byl to skvělý koncert a to je neposloucham

    • Re: Je to vykradený Kryštof Kemp (Pepa, 02.08.2021 21:15) Reagovat

      Byl jsem v Litvínově a bylo tam úplně natřískáno. Podívej se na fotky, nebo videa u Marka a atmosféra byla neskutečná. Šel jsem s manželkou i podruhé do Prahy. Nemám nic proti Kryštof, ale s Markem se to nedá srovnat. Z marka lidskost srší.
      Obdivuji, co v téhle době dokázal postavit za turné.
      Půjdeme i příště.

    • Re: Je to vykradený Kryštof Kemp (Karel , 02.08.2021 21:20) Reagovat

      Za “Jardou” se podle mě skrývá Richard ????

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Niall Horan, Tommy Lefroy, Sportovní hala Fortuna, Praha, 17.3.2024
Naživo: Niall Horan si v Praze ječící dav dívek omotal kolem prstu Niall Horan se během jednoho roku již podruhé představil v České republice. Už loni patřilo jeho vystoupení na festivalu Colours Of Ostrava mezi ta povedená a své hudební nadání spojené s pokorou a úžasnou bezprostředností v Praze... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 19:30 v sekci Naživo
Róisín Murphy, Forum Karlín, Praha, 17.3.2024
Naživo: Róisín Murphy odehrála ve Foru Karlín vynikající koncert Róisín Murphy zamířila opět do Prahy, tentokrát do Fora Karlín. Irská zpěvačka, známá svým unikátním vokálním projevem a vizuálním stylem, přenesla přítomné do světa tanečních rytmů a elektronických experimentů. Dostalo... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 10:00 v sekci Naživo
Ariana Grande - Eternal Sunshine 8/10
Recenze: Ariana Grande se na albu “Eternal Sunshine” otevřeně vyrovnává s rozvodem a následným smířením Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 00:00 v sekci Recenze
Jason Derulo - Nu King 3/10
Recenze: Na desce "Nu King" Jasona Derula kvantita výrazně vyhrává nad kvalitou Kdyby Jason Derulo počkal ještě rok, uběhlo by deset let od vydání jeho posledního studiového alba. Uplynulou dekádu nás zásobil nepřeberným množstvím různých singlů, na které navázal deskou "Nu King". Zjevným cílem bylo toto... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 16:30 v sekci Recenze
Mirai ft. Majk Spirit - čas rány zahojí 3/10
Video: Mirai a Majk Spirit v novince "čas rány zahojí" nemají daleko k hudebnímu odpadu Pět singlů během čtyř měsíců. Takhle se Mirai chystají na vydání nového alba. Zatímco počet zveřejněných písní a doprovodných videoklipů je působivý, hudebně novinky drhnou. A ta úplně nejčerstvější nazvaná "čas rány... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:00 v sekci Audio / Video | Video
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Video: Tereza Mašková zve novým klipem "Jíst, spát, meditovat, milovat" na své první turné (04.03.2024 07:51)
- Pink a Dua Lipa dál kralují českým rádiím, na paty jim šlape Marek Ztracený (11.01.2024 16:43)
- Nové desky 49/2023 - od Nicki Minaj přes Tate McRae po No Name (13.12.2023 16:00)
- Video: Tereza Mašková vkusně připomíná vánoční megahit Ivety Bartošové "Tři oříšky" (12.12.2023 18:12)
- Absolutní slavicí je poprvé Ewa Farna. Zvítězili také Marek Ztracený, Kabát a Calin (24.11.2023 23:45)
- Naživo: Tereza Mašková svým výkonem okouzlila pražskou Lucernu (20.11.2023 17:00)
- Video: Kryštof pěje ódy: "Život je krásný" (26.10.2023 10:11)
- Video: Tereza Mašková v klipu "Budu při tobě stát" ukazuje, že láska pulsuje v každém věku (25.09.2023 12:41)
- Kryštof chystají "Poslední výstřel" svých kempů (14.09.2023 08:13)
- Hudební festival Hrady CZ zakončí svoji letošní pouť na Bezdězu s kapelami Kabát, Kryštof a Mirai (29.08.2023 16:22)

ALBUM TÝDNE 12/2024

Ariana Grande
Eternal Sunshine

Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu máme opět jedno terapeutické porozchodové cvičení s názvem "Eternal Sunshine".

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Út 19.03.
Katapult (CZ) (Forum Karlín, Praha)
Pá 22.03.
Ewa Farna (CZ) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Jason Derulo (US) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Mother Mother (CAN) (Forum Karlín, Praha)
Ne 24.03.
Giant Rooks (DE) (Roxy, Praha)
Po 25.03.
Only The Poets (UK) (MeetFactory, Praha)
Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber Prince The Prodigy Vladimír Mišík Karel Gott Queen AC/DC Adele Sophie Ellis-Bextor Taylor Swift Kabát Lucie Vondráčková Madonna U2 Dua Lipa Rush Kryštof Bono Mirai Billie Eilish
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu