shop.musicserver.cz
Nové desky 30/2021 - od Billie Eilish přes Bleachers po Prince

Nové desky 30/2021 - od Billie Eilish přes Bleachers po Prince

Vydáno: 03.08.2021 08:10 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: Universal Music

Hlavní hvězdou týdne je s dlouho očekávanou albovou dvojkou Billie Eilish. Doplní ji další posmrtná nahrávka Prince, dále Jack Antonoff s projektem Bleachers, soulová Yola, rockoví křesťani Needtobreathe, zremixovaní Erasure, blues-rockoví Blues Traveler, progresivní rockeři Big Big Train, pestří Los Lobos a Axel Rudi Pell.

V pátek 30. července vyšly tyto nové tituly:

Billie Eilish - Happier Than Ever
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: electropop

Billie Eilish - Happier Than Ever
Raketový vzestup Billie Eilish, dominance na předloňských Grammy a řada dalších ocenění i nabídek spolupráce s nejrůznějšími hudebníky udělaly z druhé řadovky této americké zpěvačky jednu z nejočekávanějších hudebních událostí tohoto léta. Billie do této druhé etapy vkročila s novou, daleko elegantnější vizáží, ale především, jak říká i ona sama, dospělejší. Velkou inspirací při tvorbě "Happier Than Ever" jí byla poněkud překvapivě tvorba jazzových a tradičně popových legend Julie London, Peggy Lee a Franka Sinatry. I přes to šestnáct písniček ona a její bratr Finneas postavili především na electropopovém základu, do nějž dál přimíchávali fragmenty zmíněného jazzu, techna, trip hopu, bossa novy, r'n'b, a dokonce i country. Zda se jim povedlo vytvořit jimi vytouženou nadčasovou nahrávku, zkoumejte na YouTube.


Bleachers - Take The Sadness Out Of Saturday Night
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: indie pop / indie rock

Bleachers - Take The Sadness Out Of Saturday Night
Jack Antonoff je v poslední době stále více skloňovaným jménem. Už ani ne tak díky účinkování ve fun., ale především díky rolím producenta a spoluautora alb Taylor Swift, Lany Del Rey, St. Vincent nebo Lorde, za kteréžto spolupráce sbírá jednu Grammy za druhou. Nyní ale nastal čas po čtyřech letech obnovit i jeho sólový projekt Bleachers, v němž je jediným stálým členem. Na třetí desce "Take The Sadness Out Of Saturday Night" nabídne celkem deset písniček, které začal připravovat již v roce 2019. Jeho hlavním spolupracovníkem byl švédský hudebník Patrik Berger, k němu se přidaly i již zmíněné St. Vincent a Lana Del Rey a také poměrně překvapivý host Bruce Springsteen. Hudebně se zde Antonoff pohybuje na pomezí indie popu a indie rocku s fragmenty alternativního folku, barokního popu, rockabilly a psychedelie. Výsledek uslyšíte na YouTube.


Needtobreathe - Into The Mystery
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: křesťanský rock / indie rock / jižanský rock

Needtobreathe - Into The Mystery
Americká formace Needtobreathe patří aktuálně k nejvýraznějším představitelům křesťanského rocku, a tak není divu, že sází jednu desku za druhou. Na loňský počin "Out Of Body" muzikanti letos navazují albem "Into The Mystery". Pro natočení tuctu písniček si tentokrát přizvali producenta Konrada Snydera, jehož služby v minulosti využili například Kathleen Edwards, Lera Lynn, Marc Scibilia nebo Kris Allen. Jak už je u nich zvykem, přilákali do studia i nějaké ty hosty. Jejich pozvání přijali Jon Foreman a jeho Switchfoot, countryová hvězda Carrie Underwood a country-folková hudebnice Natalie Hemby. Nejen tři písničky s jejich příspěvky si můžete vychutnat na YouTube kapely.


Big Big Train - Common Ground
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: progresivní rock

Big Big Train - Common Ground
"Common Ground" je další album progresivně rockových Big Big Train. Následovník uznávané kolekce "Grand Tour" se rodil v loňském roce ve studiu Real World Petera Gabriela a následně i v dalších studiích v USA, Velké Británii a Švédsku. Vedle stálých členů uskupení se nahrávání jako hosté účastnil houslista Aidan O'Rourke z vysoce hodnocených skotských průkopníků folku Lau. Kapela předkládá posluchačům devět nových skladeb, které se nesou v duchu jejího rozmáchlého progresivního rocku. Již nyní si krom samotných ukázek z díla můžete na jejich YouTube vychutnat titulní skladbu.


Blues Traveler - Traveler's Blues
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: blues rock

Blues Traveler - Traveler’S Blues
Blues-rockoví matadoři, mistři improvizace a kombinace stylů Blues Traveler přicházejí s kolekcí přepracovaných bluesových klasik a standardů. Na pomoc si přizvali speciální hosty ve složení Christone Kingfish Ingram, Rita Wilson, John Scofield, Warren Haynes, Keb' Mo' a další. Jako pilotní singly vydali "Funky Bitch" a "Ball & Chain", které můžete zhlédnout na YouTube profilu formace. Za zmínku stojí i vyzývavá předělávka od samotných Doors "Roadhouse Blues".


EP

  • Creeper - American Noir
    Anglická horrorpunková formace loni vydala album "Sex, Death & The Infinite Void" a při jeho nahrávání vznikly písničky, o které nás kvintet nechtěl ve výsledku připravit, a tak osm z nich vydává nyní na ípíčku "American Noir". Vzhledem k okolnostem, nikoho nepřekvapí, že je stejně jako loňský počin produkoval Xandy Barry a podle reakcí prestižních médií jako Kerrang! nebo NME, se rozhodně nejedná o nějaký odpad, což si můžete ověřit na YouTube kapely .
  • Skepta - All In
    Za poslední roky se Skepta propracoval na jednu z nejvlivnějších osobností anglické rapové scény, a tak rozhodně nemůžeme ignorovat pětici songů, jež sdružil pod EP "All In". V dvou z nich ho navíc doplnili i Teezee, Kid Cudi a J Balvin. Uslyšíte je na jeho YouTube.
  • L Devine - Near Life Experience: Part 1
    Prvními dvěma ípíčky na sebe anglická hudebnice upozornila natolik, že si jí ke spolupráci přizvali Rudimental a Icona Pop. Nyní se Olivia Rebecca Devine vrací zpět ke své vlastní interpretaci a na předzvěsti debutového alba servíruje hned sedm electropopových písniček včetně duetu s INDIIA. Sdílí je prostřednictvím YouTube.
  • Tory Lanez - We Outside
    Pět skladeb si pro své příznivce na EP "We Outside" připravil kanadský rapper Tory Lanez a do jedné z nich přizval i kolegu, který si říká Kodak Black. Všechny pochopitelně uslyšíte na jeho YouTube.
  • Rozzi - Hymn For Tomorrow
    Americká písničkářka Rosalind Elizabeth 'Rozzi' Crane, kterou pro hudební svět objevil Adam Levine z Maroon 5, si pro své odkládané EP "Hymn For Tommorow" připravila celkem sedm písniček, které natočila s šesti různými producenty. Jak se to podepsalo na jejím indie popu, zjistíte na YouTube.

Dále stojí za pozornost:
Dylan Dilella - Human Shield: tři písničky zpěváka kapely Pyrrhonbandcamp
Kiana V - Dazed: pětice skladeb filipínské r'n'b zpěvačkyYouTube
Chase Matthew - County Line: americký country rockový zpěvák a jeho šest kouskůYouTube
Lauran Hibberd - Goober: představení anglického slacker popuYouTube
Sycco - Sycco’s First EP: chytlavý bedroom pop australské hudebniceYouTube


Prince - Welcome 2 America
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: funk rock

Prince - Welcome 2 America
Princův archiv vydává další, v pořadí již třetí album. Po dvojici kolekcí demo nahrávek "Piano And A Microphone 1983" a "Originals" je tu "Welcome 2 America", které hudebník z Minneapolis nahrál v roce 2010 před stejnojmenným turné, s nímž pak během dvou let objel Severní Ameriku, Evropu i Austrálii. Nikoho nepřekvapí, že se na nich podílela skupina New Power Generation, tehdy tvořená basistkou Tal Wilkenfeld, bubeníkem Chrisem Colemanem a klávesistou Morrisem Hayesem. Nechyběly ani zpěvačky Shelby J, Liv Warfield a Elisa Fiorillo. Mezi dvanáctkou songů je i předělávka "Stand Up and B Strong" od Soul Asylum. Pro fanoušky je navíc připravena deluxe edice, jejíž součástí je záznam koncertu z kalifornského Inglewoodu, během něhož zazněly i hity jako "1999", "Kiss", "Little Red Corvette" a "Purple Rain". Ochutnávky jsou k dispozici na Princově YouTube.


Maniak & DJ Wich - Černej kůň
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: rap

Maniak & DJ Wich - Černej kůň
Brněnský Maniak patří k rapperům s nejostřejším jazykem u nás. Letos se spojil s DJem Wichem na albu "Černej kůň", které už boduje v české hitparádě. Nahrávka, jež se nyní dostává do širší distribuce, nabízí čtrnáct tracků, v nichž hostují třeba Maniakův kolega z labelu a Andělem čerstvě oceněný zpěvák 7krát3, dále PSH, slovenský Dame nebo veteráni Indy a Orion. První singly už sbírají zhlédnutí na YouTube labelu Ach Ano.


Yola - Stand For Myself
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: americana

Yola - Stand For Myself
Yolanda Quartey, která si říká pouze Yola nebo také Yola Carter, si díky předloňskému debutu "Walk Through Fire" loni vysloužila hned čtyři nominace na Grammy, a i když ani jednu v zisk zlatého gramofonku neproměnila, dvě ceny UK Americana Awards jí náladu jistě spravily. Z tohoto výčtu je patrné, že její druhá deska je očekávaná s poměrně velkým napětím. Vzhledem k tomu, že album vydává na labelu Easy Eye Sound, které patří členům The Black Keys, je nasnadě, že o produkci se postaral Dan Auberbach. K němu se dále připojili například i známý studiový kytarista Tom Bukovac nebo country-folková písničkářka Natalie Hernbey. První ukázky znějí na YouTube kanálu zmíněného labelu .


Axel Rudi Pell - Diamonds Unlocked II
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: hard rock

Axel Rudi Pell - Diamonds Unlocked II
Psal se rok 2007, když Axel Rudi Pell vydal první "Diamonds Unlocked" - desku plnou předělávek slavných songů. A nyní se rozhodl v tomto konceptu pokračovat a na pulty obchodů posílá CD "Diamonds Unlocked II". Německý kytarový mág na ně umístil jedenáct pečlivě vybraných kousků. Nechybí mezi nimi ani "Paint It Black" původně od The Rolling Stones nebo "Lady Of The Lake" z dílny Rainbow. K poslechu vám pro představu na YouTube nabízíme píseň "There's Only One Way To Rock" od Sammyho Hagara. Co na Pellovu verzi říkáte?


Chunk! No, Captain Chunk! - Gone Are The Good Days
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: pop punk

Chunk! No, Captain Chunk! - Gone Are The Good Days
Po dlouhých šesti letech míří k publiku novinka od francouzské pop-punkové formace Chunk! No, Captain Chunk!. Deska dostala do vínku název "Gone Are The Good Days" a přináší dvanáct nových skladeb, které se u řady renomovaných kritiků dočkaly nadmíru pozitivních ohlasů. Podle mnohých z nich si kapela udržela svou vybudovanou hudební image. Nás ale víc zajímá, co na ni říkáte vy, a proto zamiřte na YouTube a poslechněte si ukázku v podobě titulního kousku alba. O svůj názor se s námi nezapomeňte podělit v komentářích pod článkem!


Tip týdne

Lump - Animal
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: alternativní folk / folktronica

Lump - Animal
Po třech letech se anglická písničkářka Laura Marling opět spojila s Mikem Lindsayem z folktronikových Tunng v projektu Lump. Oba hudebníci se potkali před pěti roky na koncertu Neila Younga a výsledkem byl eponymní debut, na který nyní navazují druhým albem "Animal". Stejně jako v případě předchůdce i tentokrát si rozdělili úlohy poměrně jednoznačně - Lindsay je hlavním autorem hudby a hudebním lídrem, Marling se postarala o hlasovou režii a texty. Zda vás jejich alternativní folk v kombinaci s elektronikou nadchne stejně jako hudební kritiky, zjišťujte na bandcampu dua.


Erasure - The Neon Remixed
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: synth pop / klubová hudba

Erasure - The Neon Remixed
Erasure loni vydali album "The Neon", které nyní připomínají jeho remixovou podobu. Desítku songů si vzali do parády například Kim Ann Foxman, Hifi Sean, Octo Octa, Paul Humphreys z OMD, Brixxtone, Theo Kottis, Matt Pop, BSB, Armageddon Turk, Kim Ann Foxman nebo sám člen dua Andy Bell společně s Garethem Jonesem. Součástí kolekce je ovšem i zbrusu nová píseň "Secrets" a její remixy. Není tedy divu, že v případě CD podoby bylo nutné sáhnout ještě po druhém kotoučku. Mimo to vychází "The Neon Remixed" i na vinylu, a pokud vám stačí digitální forma, zamiřte například na YouTube.


Los Lobos - Native Sons
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: směsice žánrů

Los Lobos - Native Sons
Losangeleská skupina Los Lobos se vždy inspirovala svým okolím a místem, kterému její členové říkají domov. Jejich hudbu ovlivňují rokenrol, tex-mex, country, folk, R&B, blues, soul a tradiční hudba jako cumbia, boleros a norteños. To vše se promítá i do jejich novinky "Native Sons". Ta přináší třináct skladeb od známých umělců z LA, jako jsou Buffalo Springfield, WAR, Jackson Browne a Beach Boys, A krom uvedených taktéž výlety do hluboké minulosti od Jaguars, The Basters a The Premiers. Jedinou původní písní je titulka. Pokud máte rádi mix stylů okořeněný jižním temperamentem, pusťte si jejich YouTube kanál.


Son Volt - Electro Melodier
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: rock / country

Son Volt - Electro Melodier
Během pandemie měl Jay Farrar, zpěvák a skladatel kapely Son Volt, více času než kdy předtím. Věnoval se tedy tvorbě a výsledkem je album "Electro Melodier". Bez nadsázky se dá říct, že patří mezi dosud nejosobnější dílo třicetileté historie této formace. Název byl odvozen od dvou kytarových zesilovačů, kterými hudebníci chtěli ozvláštnit zvuk nahrávky. Jeden ostřejší s názvem "Electro" pro rockově laděné písně a druhý "Melodier" pro jemnější melodie. Jak prosté. Jak tento kontrast, umocněný mixem rocku a country, zní, zjišťujte na jejich YouTube.


The Beach Boys - Feel Flows
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: rock

The Beach Boys - Feel Flows
K rukám a uším fanoušků amerických The Beach Boys se v těchto dnech dostávají jejich remasterované desky z období let 1969-1971.Ty nesou plný název "Feel Flows-The Sunflower and Surf’s Up Sessions 1969-1971" Tato obsáhlá archivní kolekce je k dispozici v řadě formátů, včetně deluxe sady s pěti CD a vinylového boxu 4LP. Nabízí nově předělané verze "Sunflower" (1970) a "Surf's Up" (1971). Krom toho se může pochlubit až sto osmi dosud nevydanými skladbami, včetně živých nahrávek, rozhlasových promo akcí, alternativních verzí a mixů a dalších neslyšených zvukových lahůdek. Více k čerstvému vydání najdete na YouTube profilu skupiny.


V krátkosti

  • The Halluci Nation - One More Saturday Night
    Kanadské uskupení dříve známé jako A Tribe Called Red pod novým jménem vydává svoji čtvrtou desku a v patnácti skladbách opět mixují koktejl rapu, reggae, moombahtonu a dubstepu. Ochutnávejte jej na jejich bandcampu.
  • Leela James - See Me
    Americká r'n'b zpěvačka se vrací po poměrně dlouhých čtyřech letech se svým sedmým albem a jedenáct songů tentokrát nasměrovala více k soulu a neo soulu s příměsí jazzu a blues. Kompletní album včetně spolupráce s Mumu Fresh uslyšíte na jejím bandcampu.
  • Isaiah Rashad - The House Is Burning
    Americký rapper z Chattanoogy na svém třetím albu přivítal hosty, jako jsou Jay Rock, SZA, Lil Uzi Vert, Duke Deuce, Smino, Amindi nebo 6lack. Připravil s nimi celkem šestnáct skladeb, z nichž část již sdílí na svém YouTube.
  • Iya Terra - Ease & Grace
    Američtí představitelé reggae a dubu rozhodně nedostatkem invence netrpí a své letošní album naplnili patnáctkou skladeb, včetně několika, kde je doplnili Tribal Seeds, Trevor Hall, Mike Love, Steel Pulse a Alborosie & Bobby Lee. Kompletní desku nahráli na svůj bandcamp.
  • Tink - Heat Of The Moment
    Americká skladatelka, rapperka a zpěvačka navazuje na svůj loňský debut a pod čtrnácti písničkami je tentokrát produkčně podepsaný především Hitmaka. Z hostů se k ní připojili Davido, Jeremih, Yung Bleu a Kodak Black. Vydáním alba žije její YouTube.
  • Clay Walker - Texas To Tennessee
    Americký countryový zpěvák z Texasu se rozhodl s desítkou písniček vydat na svém novém albu do Nashvillu v Tennessee a třeba to bude i ten správný směr, který ho konečně dostane na vrchol amerického countryového žebříčku. Tipovat můžete na jeho YouTube.
  • Dave East And Harry Fraud - Hoffa
    Americký rapper Dave East se spojil na novém albu s producentem Harrym Fraudem a ve čtrnácti skladbách rozhodně nezůstali sami. Dalšími účastníky této jízdy, kterou sledujte na YouTube, jsou například G Herbo, French Montana, Benny The Butcher, Jim Jones nebo Curren$y.
  • Grizfolk - Grizfolk
    Po dvou letech se hlásí opět o slovo švédsko-americká formace, která ve své hudbě kombinuje alternativní rock s indie popem. Tentokrát se můžete těšit na deset písní, s nimiž se kvartet chlubí na YouTube.
  • Parker McCollum - Gold Chain Cowboy
    Loňským EP "Hollywood Gold" se vrátil na scénu countryový písničkář z Texasu, který do své hudby zamíchává také americanu a roots rock. Nyní na něj navazuje svým třetím albem s deseti písničkami, včetně jednoho duetu s Danielle Bradbery, a sdílí je na svém YouTube.
  • Sarkodie - No Pressure
    Ghanskou hudbu tu příliš často nemáme a poznáme ji prostřednictvím rappera Michaela Owusu Addo. Jak je ale zřejmé z výčtu hostů, kde figurují jména jako Wale, Vic Mensa, Giggs, DarkoVibes nebo Benerl, je známý na širší rapové scéně. Vy se s ním můžete seznámit na YouTube.
  • Parmalee - For You
    Americká countryová formace sice předchozím albem nenavázala na úspěch "Feels Like Carolina", a tak tentokrát se k produkci přizvali Davida Fanninga, který spolupracoval i s Jasonem Aldeanem. Jak zjistíte na jejich YouTube, coby hosté je podpořili Blanco Brown, fitz a Avery Anna.
  • Torres - Thirstier
    Americká indie rocková písničkářka Mackenzie Ruth Scott přichází se svým pátým albem a po pochvalných recenzích od Pitchforku má na co navazovat. Jak zjistíte na jejím bandcampu, v lehce alternativním duchu nachystala celkem deset skladeb.


Dále stojí za pozornost

Soulja Boy - Big Draco: nové album amerického rapperaYouTube
Durand Jones & The Indications - Private Space: třetí album představitelů současného r'n'b a neo soulubandcamp
Lindsay Starr - Blaming The Weather:debut americké indie popové písničkářkybandcamp
Alex Rex - Paradise:nová sólovka člena Trembling Bellsbandcamp
Dot Allison - Heart-Shaped Scars: album hudebnice, která spolupracovala s Massive Attack nebo Petem Dohertymbandcamp
Charlie Parr - Last Of The Better Days Ahead: hudebník kombinující americanu, folk, blues a country bandcamp
Lakes - Start Again:kalifornský indie rock počtvrtéYouTube


Dále vychází:

7Eventh Time Down - I'm Free
AKMU - Next Episode
Ali Comerford - Knots
Aretha Franklin - Aretha
Ateez - Dreamers
B Young - Differences
Batsch - Attend Every Party
Binding Spell - English Basement
Brilliant Colors - The Ultimate Dream. Plan B: Disposal Of Humanity
Cam Cole - Crooked Hill
Cemento Atlantico - Rotte Interrotte
Covered In Sores - Civilian Casualties
Curtis Grimes - Curtis Grimes
D.O - Empathy
Dâm-Funk - Above The Fray
Daniel Hart - The Green Knight (soundtrack)
Death Valley Girls - Street Venom (Deluxe Edition)
Dee Snider - Leave A Scar
Deer Tick - Live From Fort Adams
Dimman - Songs And Tales Of Grievance
Dolfiin Alexander - Rainbow Days
Dolly Parton - Rockabye Baby! Lullaby Renditions Of Dolly Parton
Dragons Kiss - Barbarians Of The Wasteland
Dreamcatcher - Summer Holiday
Eastern High - Halo
Eden - The First Circle
Fight Club - Until The Sun Drowns
Fimir - Tomb Of God
Geezer Butler - Manipulations Of The Mind - The Complete Edition
Geezer Butler - The Very Best Of Geezer Butler
Good Job Honey - Why You So Sticky
Horsey - Horsey
Jaden - Trippy Summer: The Study Of Mystical States Of Consciousness
Jean Rondeau - Melancholy Grace
Jelani Aryeh - I’ve Got Some Living To Do
Jeremy Squires - Unravel
Jjxdn - Tell Me About Tomorrow (Deluxe)
John Glacier - Shiloh: Lost For Words
John Orpheus - Saga King
Jon Casey - Harsh Reality
Jonah Nilsson - Now Or Never
June3Rd - Jemeni
Kiko Shred's Rebellion - Rebellion
King Woman - Celestial Blues
Koleżanka - Place Is
Lantlos - Wildhund
Lee Morgan - The Complete Live At The Lighthouse
Leslie Winer - When I Hit You-You’Ll Feel It (Physical Release)
Lindsay Starr - Blaming The Weather
Lotus Thrones - Lovers In Wartime
Lynda Carter - Unexpected
Marcey Yates & Xoboi - Culxr House:freedom Summer
Mark Solotroff - Not Everybody Makes It
Modest Mouse - The Golden Casket
Moon Reaper - Descent
Mui Zyu - A Wonderful Thing Vomits
My Tree - Where The Grace Is
Naia Izumi - A Residency In The Los Angeles Area
Nobody’s Girl - Nobody’s Girl
Obits - Die At The Zoo
Pageants - Sun And Settled Days
Parallax - Awaken
Parrilla - Femme Fatale: Ensnared By Venus
Poise - Vestiges
Praise The Plague - The Obsidian Gate
Psychic Flowers - For The Undertow
Punk Rock Factory - Masters Of The Uniwurst
Qasim Naqvi - Chronology
Quelly Woo - Tactical Pressure (Deluxe)
Rakta - Live At Novas Frequ?ncias
Ric Robertson - Carolina Child
Ruth Mascelli - A Night At The Baths
Různí - Culxr House:freedom Summer
Ryan Caraveo - Northend Sweetheart
Sam Mehran - Cold Brew
Section H8 - Welcome To The Nightmare
Sik World - Still Lost 2
Skirts - Great Big Wild Oak
Sleep Moscow - Of The Sun
Somi - Zenzile: The Reimagination Of Miriam Makeba
Son Lux - Tomorrows (Box Set)
Sonny & The Sunsets - New Day With New Possibilities
Swallow The Sun - 20 Years Of Gloom, Beauty And Despair
Tangents - Timeslips & Chimeras
Tayls - Have You Ever? (I’ve Always)
Terry Presume - What Box?
The Enigmatic Foe - The Original Plan
The Five Hundred - A World On Fire
The Moscow Coup Attempt - Irraddenda
The Quireboys - A Bit Of What You Fancy (30th Anniversary Edition)
Tim Motzer - Many Ways Around The Sun
Tombstoner - Victims Of Vile Torture
Tragedy - Disco Balls To The Wall
Tush - Fantast
Twice - Perfect World
Unknown T - Adolescence
Vader - De Profundis
Vial - Loudmouth
Ynw Melly - Just A Matter Of Slime
Young Dolph & Paper Route Empire - Paper Route Illuminati
Young Keefa - Big Keefa
ZRL - Our Savings

Vychází na vinylu:
AFI - Bodies
Alex Rex - Paradise
Ben E King - When The Night Has Come
Big Big Train - Common Ground
Billie Eilish - Happier Than Ever
Bryan Ferry - Another Time, Another Place
Bryan Ferry - Boys And Girls
Bryan Ferry - In Your Mind
Bryan Ferry - Lets Stick Together
Bryan Ferry - The Bride Stripped Bare
Bryan Ferry - These Foolish Things
Creeper - American Noir
David Koller - Nic není nastálo
Dee Snider - Leave A Scar
Durand Jones & The Indications - Private Space
Erasure - The Neon Remixed
Charlie Parr - Last Of The Better Days Ahead
Chris Carter - Electronic Ambient Remixes One And Three (Vinyl Reissue)
Chunk! No, Captain Chunk! - Gone Are The Good Days
John Mayall & The Bluesbreakers - Spinning Coin
Johnny Cash - With His Hot And Blue Guitar
Johnny Winter - Captured Live!
Lantlos - Wildhund
Laura Nyro - American Dreamer (Vinyl Box Set)
Lenka Dusilová - Mezi Světy
Los Lobos - Native Sons
Lump - Animal
Needtobreathe - Into The Mystery
Obits - Die At The Zoo
Pokáč - Antarktida
Praise The Plague - The Obsidian Gate
Prince - Welcome 2 America
Ric Robertson - Carolina Child
Různí - Ciao Italia
Různí - Even More Dazed And Confused (Vinyl Reissue)
Různí - Chicago (soundtrack) (Vinyl Reissue)
Různí - Song Education
Různí - Toomorrow Ost (Vinyl Reissue)
Různí - True Romance (Motion Picture Soundtrack) (Vinyl Reissue)
Sam Mehran - Cold Brew
Section H8 - Welcome To The Nightmare
Swallow The Sun - 20 Years Of Gloom, Beauty And Despair
Tangents - Timeslips & Chimeras
The Beach Boys - Feel Flows
The Wandering Hearts - The Wandering Hearts
Thin Lizzy - Greatest Hits
Torres - Thirstier
Tush - Fantast
Vader - De Profundis
Yola - Stand For Myself
ZRL - Our Savings

EP:
Ah-Mer-Ah-Su - Hopefully Limitless
Amindi - Nice
Dan Baker - From Corners Quiet
Emmavie - What’s A Diamond To A Baby
Fate’s Hand - Fate’s Hand
Chain Of Islands - Ochre
Joey Landreth - Songs I Love
My Idea - That’s My Idea
Nnic - Slow Motion Fantasy
Noga - The Alchemist
Olivia Dean - Growth
Shirley Collins - Crowlink
Sunny Riot - Cultivate The Silence
Sweet Teeth - Acid Rain
Teme - Ha Lf
The Effens - Eventually
The Tubs - Names
William Cashion (Of Future Islands) - Postcard Music Remixes
Wych Elm - Rabbit Wench
Young Culture - Godspeed
Yueke - Catch Me If You Can

Reedice:
Cindytalk - The Wind Is Strong
Cindytalk - Wappinschaw
Gipsy Kings - Roots
Guardian Singles - Guardian Singles
Henry Franklin - The Skipper At Home
Ministry - The Mind Is A Terrible Thing To Taste
Parquet Courts - American Specialties
The Awakening - Mirage

NÁZORY
  • Když jsem zjistil, že Jack Antonoff je producent... (Robert Libšanský, 03.08.2021 08:33) Reagovat

    Když jsem zjistil, že Jack Antonoff je producentským pojítkem mezi třemi mými nejoblíbenějšími hudebními ikonami, a zjistil, jak je to skvělej a sympatickej týpek, tak jsem si ho hned zamiloval. Take The Sadness Out Of Saturday Night je skvělá.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Norah Jones - Visions 7/10
Recenze: Norah Jones své noční Vize ponořila do soulu a blues Čtyři roky utekly a americká hudebnice Norah Jones je tu zpátky s novou porcí autorských písní. Její předchozí album "Pick Me Up Off the Floor" bylo odklonem k tradičnějšímu pojetí jazzu, gospelu i klasického popu. Letošní... čtěte zde
Vydáno: 19.03.2024 09:00 v sekci Recenze
Niall Horan, Tommy Lefroy, Sportovní hala Fortuna, Praha, 17.3.2024
Naživo: Niall Horan si v Praze ječící dav dívek omotal kolem prstu Niall Horan se během jednoho roku již podruhé představil v České republice. Už loni patřilo jeho vystoupení na festivalu Colours Of Ostrava mezi ta povedená a své hudební nadání spojené s pokorou a úžasnou bezprostředností v Praze... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 19:30 v sekci Naživo
Róisín Murphy, Forum Karlín, Praha, 17.3.2024
Naživo: Róisín Murphy odehrála ve Foru Karlín vynikající koncert Róisín Murphy zamířila opět do Prahy, tentokrát do Fora Karlín. Irská zpěvačka, známá svým unikátním vokálním projevem a vizuálním stylem, přenesla přítomné do světa tanečních rytmů a elektronických experimentů. Dostalo... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 10:00 v sekci Naživo
Ariana Grande - Eternal Sunshine 8/10
Recenze: Ariana Grande se na albu “Eternal Sunshine” otevřeně vyrovnává s rozvodem a následným smířením Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 00:00 v sekci Recenze
Jason Derulo - Nu King 3/10
Recenze: Na desce "Nu King" Jasona Derula kvantita výrazně vyhrává nad kvalitou Kdyby Jason Derulo počkal ještě rok, uběhlo by deset let od vydání jeho posledního studiového alba. Uplynulou dekádu nás zásobil nepřeberným množstvím různých singlů, na které navázal deskou "Nu King". Zjevným cílem bylo toto... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 16:30 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)
- Nové desky 5/2024 - od Kateřiny Marie Tiché přes L Devine po Kirina J Callinana (07.02.2024 16:00)
- Grammy ovládly hvězdy popu. Hlavní ceny si rozdělily Taylor Swift, Miley Cyrus a Billie Eilish (05.02.2024 11:00)
- Nové desky 4/2024 - od Jamese Arthura přes The Smile po Dymytry (31.01.2024 21:27)
- Nové desky 3/2024 - od Green Day přes B-Side Band po Sleater-Kinney (24.01.2024 21:30)
- Nové desky 1-2/2024 - od The Vaccines přes Magnum po Kali Uchis (17.01.2024 08:30)

ALBUM TÝDNE 12/2024

Ariana Grande
Eternal Sunshine

Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu máme opět jedno terapeutické porozchodové cvičení s názvem "Eternal Sunshine".

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Út 19.03.
Katapult (CZ) (Forum Karlín, Praha)
Pá 22.03.
Ewa Farna (CZ) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Jason Derulo (US) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Mother Mother (CAN) (Forum Karlín, Praha)
Ne 24.03.
Giant Rooks (DE) (Roxy, Praha)
Po 25.03.
Only The Poets (UK) (MeetFactory, Praha)
Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber Prince The Prodigy Vladimír Mišík Karel Gott Queen AC/DC Adele Sophie Ellis-Bextor Kabát Taylor Swift U2 Lucie Vondráčková Madonna Rush Dua Lipa Bono Mirai Kryštof Billie Eilish
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu