shop.musicserver.cz
Pohled do českých hitparád - 21. týden 2021

Kometa tohoto roku Olivia Rodrigo převálcovala s debutem "Sour" i český albový žebříček

Vydáno: 03.06.2021 18:00 v sekci České hitparády - Josef Martínek | foto: Geffen Records

Pravidelní čtenáři komentářů českých hitparád jsou zvyklí, že se v nich toho obvykle příliš neděje. Tentokrát to ale minimálně v albové části neplatí - do top desítky totiž zasáhly hned tři novinky. Aktuální hvězda teenagerů Olivia Rodrigo s prvotinou "Sour" pořadí dokonce ovládla.

ATB feat. Topic & A7S - Your Love (9PM)
© Universal Music
RÁDIA - V posledních kolech se v čele rádiového žebříčku zformovala silná čtveřice, která se neustále přetahuje o medailové příčky. JC Stewart, který s "I Need You To Hate Me" vedl minulý týden, se propadl až na čtyřku. Bronz urvali Mirai, jejichž "I přes to všechno" boduje na vysokých místech už od závěru loňského roku. Imagine Dragons, vítězní s "Follow You" před dvěma týdny, obhájili minulé stříbro.

Všem soupeřům tentokrát vypálili rybník ATB, Topic a A7S. Singl "Your Love (9 PM)", což je remix devadesátkového hitu prvního ze jmenovaných, se ve vedení poprvé ocitl před třemi týdny. Po minulém bronzu si nyní připisuje svůj druhý triumf.

Další stálicí první pětice se stali O5 a Radeček, kteří už si se songem "Bra3" na medailový výsledek také sáhli. Tentokrát obhájili pětku. Za nimi následují nováčci v top ten - Joel Corry, Raye a David Guetta s "Bed". Na současnou šestku si polepšili z dvanácté pozice.

Do elitní desítky vstoupila také skupina Jelen se songem "Ještě jednu noc". Ten jde ve šlépějích předešlého singlu "Jediný, co chci", který si v éteru rovněž vedl nadmíru dobře. Obě písně vzešly z aktuální studiovky "Věci a sny".

Novinek se tento týden sešlo požehnaně, ovšem všechny začínají až ve druhé polovině pořadí. Nejlépe dopadl londýnský housový producent James Allen Clark, který vystupuje jako drag queen pod pseudonymem Jodie Harsh. S "My House" si vysloužil šedesáté první místo.

Ze šedesátého šestého řádku věří David Deyl, že "Naděje se vrátí", sedmdesáté místo uloupil Dean Lewis s "Falling Up" a hned za ním se usídlil Lost Frequencies zásluhou "Rise". Z dalších novinek zmiňme ještě devadesátou první Ewu Farnou, jejíž "Tělo" vzbudilo velký ohlas na YouTube. Klip se tam vyšvihl do čela žebříčku Trendů.

Top 10 ČR - rádia:
  1. ATB feat. Topic & A7S - Your Love (9PM)
  2. Imagine Dragons - Follow You
  3. Mirai - I přes to všechno
  4. JC Stewart - I Need You To Hate Me
  5. O5 a Radeček - Bra3
  6. Joel Corry & Raye & David Guetta - Bed
  7. Nathan Evans & 220 Kid & Billen Ted - Wellerman
  8. Jason Derulo feat. Adam Levine. Lifestyle
  9. The Weeknd - Save Your Tears
  10. Jelen - Ještě jednu noc


Olivia Rodrigo - Sour
© Olivia Rodrigo
ALBA - Jméno Olivia Rodrigo v posledních měsících bortí všemožné žebříčky. Americká herečka, která v únoru oslavila teprve osmnácté narozeniny, v lednu vydala svůj debutový singl "Drivers License" a způsobila s ním doslova poprask. Americké i britské hitparádě kralovala několik týdnů, úspěch měly také další songy "Deja vu" a "Good 4 U".

Celé album "Sour" fanoušci hned po vydání poslouchali tak často, že Olivii dopomohli k novému rekordu Spotify - žádná jiná zpěvačka za týden nezaznamenala se svou nahrávkou větší počet streamů než ona. Bylo jich přes 385 milionů. Vzhledem k aktuálnímu vítězství desky v českém žebříčku lze konstatovat, že tento fenomén zachytili i tuzemští posluchači.

Stříbro ukořistili Twenty One Pilots, kteří byli před pár lety v podobné roli, jakou si právě užívá jejich přemožitelka. Zdá se však, že humbuk kolem tohoto dua už přece jen pozvolna utichá, protože aktuální řadovka "Scaled and Icy" dosáhla v USA i Británii jen na bronzový stupínek. U nás jsou na tom Piloti o něco lépe, zapisují si stříbro. Jejich zdejší příznivci nyní doufají, že se příští rok konečně dočkají dvakrát odloženého festivalu Colours Of Ostrava, kde mají tito hudebníci vystoupit jako headlineři.

Trojku a čtyřku si nárokuje Viktor Sheen se svými dvěma trvalkami "Barvy" a "Černobílej svět", na pětce následuje další rapová stálice - Yzomandias s rozšířenou verzí desky "Prozyum". Za původní nahrávku dostal před pár dny od žánrové akademie Cen Anděl sošku v kategorii rap. Stejně jako Sheen, který uspěl v hlasování fanoušků, si však pro ocenění osobně nepřišel.

V top desítce se možná trochu překvapivě našlo místo i pro vítěze Eurovize. Italští rockeři Måneskin vydali svou druhou studiovku "Teatro d'Ira" už v březnu, až triumf v evropské písňové soutěži jim ale pomohl přiblížit ji českým fanouškům. Deváté místo není pro čtyřčlennou kapelu vůbec špatným výsledkem.

O další novinku se postaral Till Lindemann, hlas německých Rammstein, se svým projektem Lindemann. Živák "Live In Moscow" startuje jako sedmnáctý nejžádanější. O dvě příčky níže začíná Pink s výběrem největších hitů "All I Know So Far: Setlist", tentokrát představených v živém provedení.

Top 10 - alba:
  1. N Olivia Rodrigo - Sour
  2. N Twenty One Pilots - Scaled And Icy
  3. Viktor Sheen - Barvy
  4. Viktor Sheen - Černobílej svět
  5. Yzomandias - Prozyum (Director's Cut)
  6. Ektor - Original
  7. Dua Lipa - Future Nostalgia
  8. The Weeknd - After Hours
  9. N Måneskin - Teatro d'Ira - Vol. I
  10. Justin Bieber - Justice

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 21. týden najdete na stránkách IFPI zde.

NÁZORY
  • Ičovina obalem začíná hudbou? Končí. Nediví... (Recenze , 03.06.2021 18:45) Reagovat

    Ičovina obalem začíná hudbou? Končí. Nedivím se že má u nás úspěch.njn

  • Oliviu rodrigo mám na fyzickém cd a nemůžu ji ... (Štěpán Sova , 03.06.2021 19:02) Reagovat

    Oliviu rodrigo mám na fyzickém cd a nemůžu ji vynachválit. Punk, rock, pop a country. Prostě krása. Osobitost enough for you je neuvěřitelná. Ať žije Olivia!

  • Hodně mi to připomínalo Lorde, místy Taylor. N... (Robert Libšanský, 03.06.2021 19:06) Reagovat

    Hodně mi to připomínalo Lorde, místy Taylor. Není to špatný, ale chtělo by to víc originality.

  • Mam velkou radost z Maneskin na devatem miste, toh... (Esgalnor, 03.06.2021 20:42) Reagovat

    Mam velkou radost z Maneskin na devatem miste, tohle presne v mainstreamovem proudu chybelo a lidi chteji rock zpatky - vitezstvi v Eurovizi to potvrdilo. Album je vyborny a tahle italska banda si zaslouzi urcite globalni uspech, snad se ho docka.

    Jinak Olivia v cele se mi taky libi, album me cele tolik nebavi, ale nektere skladby jsou vynikajici. Jen houst, konecne je albovy zebricek trochu rozmanitější.

    Jeste by to chtelo zmeny v zebeicku skladeb, ale to by bylo treba zmenit algoritmus a nenechavat jen radiovy zebricek - ten je totiz otresny a streamy by s tim podle me hodne zamichaly. Ten rutinni a nezajjmavy popovy vyber ceskych radii, ktere globalni trend pochyti az dva tri mesice po jejich skonceni, je otresny. Cenim snad jen originalni Telo od Ewy ktere je pomerne brzy v te prvni stovce.

  • Vypočul som si zatiaľ len prvú polovicu, no pr?... (johny013, 04.06.2021 12:22) Reagovat

    Vypočul som si zatiaľ len prvú polovicu, no príde mi to také jednotvárne. Možno tými pomalšími skladbami v druhej polovici. Je fajn, že sa jej darí, ale mnoho oveľa lepších albumov prejde len tak bez povšimnutia. Možno neskôr budem Sour chváliť, ale zatiaľ mi príde veľmi preceňovaný.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Norah Jones - Visions 7/10
Recenze: Norah Jones své noční Vize ponořila do soulu a blues Čtyři roky utekly a americká hudebnice Norah Jones je tu zpátky s novou porcí autorských písní. Její předchozí album "Pick Me Up Off the Floor" bylo odklonem k tradičnějšímu pojetí jazzu, gospelu i klasického popu. Letošní... čtěte zde
Vydáno: 19.03.2024 09:00 v sekci Recenze
Niall Horan, Tommy Lefroy, Sportovní hala Fortuna, Praha, 17.3.2024
Naživo: Niall Horan si v Praze ječící dav dívek omotal kolem prstu Niall Horan se během jednoho roku již podruhé představil v České republice. Už loni patřilo jeho vystoupení na festivalu Colours Of Ostrava mezi ta povedená a své hudební nadání spojené s pokorou a úžasnou bezprostředností v Praze... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 19:30 v sekci Naživo
Róisín Murphy, Forum Karlín, Praha, 17.3.2024
Naživo: Róisín Murphy odehrála ve Foru Karlín vynikající koncert Róisín Murphy zamířila opět do Prahy, tentokrát do Fora Karlín. Irská zpěvačka, známá svým unikátním vokálním projevem a vizuálním stylem, přenesla přítomné do světa tanečních rytmů a elektronických experimentů. Dostalo... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 10:00 v sekci Naživo
Ariana Grande - Eternal Sunshine 8/10
Recenze: Ariana Grande se na albu “Eternal Sunshine” otevřeně vyrovnává s rozvodem a následným smířením Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 00:00 v sekci Recenze
Jason Derulo - Nu King 3/10
Recenze: Na desce "Nu King" Jasona Derula kvantita výrazně vyhrává nad kvalitou Kdyby Jason Derulo počkal ještě rok, uběhlo by deset let od vydání jeho posledního studiového alba. Uplynulou dekádu nás zásobil nepřeberným množstvím různých singlů, na které navázal deskou "Nu King". Zjevným cílem bylo toto... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 16:30 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Mirai na léto chystají vlastní putovní festival. Objedou s ním celou republiku (19.03.2024 07:31)
- Video: Mirai a Majk Spirit v novince "čas rány zahojí" nemají daleko k hudebnímu odpadu (17.03.2024 10:00)
- Na koncertech kondomy a nouzové pilulky zdarma. Olivia Rodrigo podporuje potraty (16.03.2024 10:55)
- Nejhranější domácí písničku obstarali filmoví Kryštof, celkově dál vede Dua Lipa (14.03.2024 10:00)
- Dua Lipa se vrací na vrchol rádiového žebříčku, ten albový pomalu ztrácí smysl sledovat (07.03.2024 09:30)
- Video: Twenty One Pilots nás v klipu "Overcompensate" znovu přenášejí do země "Trench" (06.03.2024 14:11)
- Ofenbach se s oživeným hitem Kim Wilde protančili do čela rádiového žebříčku (01.03.2024 08:00)
- Kanye West a Ty Dolla $ign si podrobili český albový žebříček, digitálu vládne Benson Boone (22.02.2024 09:40)
- Jen Kateřina Marie Tichá konkuruje rapu: její "Plamen" rozpálil top pětku albového žebříčku (15.02.2024 10:30)
- Andělským nominacím vévodí November 2nd a Viktor Sheen (15.02.2024 09:36)

ALBUM TÝDNE 12/2024

Ariana Grande
Eternal Sunshine

Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu máme opět jedno terapeutické porozchodové cvičení s názvem "Eternal Sunshine".

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Út 19.03.
Katapult (CZ) (Forum Karlín, Praha)
Pá 22.03.
Ewa Farna (CZ) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Jason Derulo (US) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Mother Mother (CAN) (Forum Karlín, Praha)
Ne 24.03.
Giant Rooks (DE) (Roxy, Praha)
Po 25.03.
Only The Poets (UK) (MeetFactory, Praha)
Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber Prince The Prodigy Vladimír Mišík Queen AC/DC Karel Gott Adele Sophie Ellis-Bextor Kabát Taylor Swift U2 Lucie Vondráčková Madonna Dua Lipa Rush Bono Mirai Kryštof Billie Eilish
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu