shop.musicserver.cz
Nové desky 6/2021 - od Sii přes Florida Georgia Line po Pentatonix

Nové desky 6/2021 - od Sii přes Florida Georgia Line po Pentatonix

Vydáno: 17.02.2021 14:00 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: RCA / Pentatonix

Jestliže minulý týden bylo velkých hvězd pomálu, tentokrát je situace spíše opačná. Novinky vydávají Sia, Robin Thicke, Pentatonix, countryoví Florida Georgia Line, k-popová Chung Ha, rockoví The Pretty Reckless, art rockeři Django Django či pop punkeři Pale Waves. Se sólovkou přichází Jon Foreman ze Switchfoot, s EP Rita Ora.

V pátek 12. února vyšly tyto nové tituly:

Sia - Music - Songs From And Inspired By The Motion Picture (Warner Music)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: pop

Sia - Music
Zpěvačka, autorka a producentka Sia Furler se již před časem proměnila i ve scenáristku a režisérku. Poprvé o snímku "Music" začala mluvit již před šesti lety a nyní konečně došlo na jeho uvedení do kin a na obrazovky. Ačkoli zprvu neměl být filmem hudebním, nakonec se jím stal. Hudbu k němu pochopitelně napsala především Sia a na soundtracku, který je zároveň jejím devátým albem, najdeme nakonec čtrnáct písniček. Jejich spoluautory jsou například Greg Kurstin, Dua Lipa, Kamille, Jesse Shatkin, Jack Antonoff či Matt Corby. Mezi hosty, kteří se podíleli nejen na produkci či autorství, se zařadili David Guetta, Labrinth a Burna Boy. I z tohoto seznamu nikoho nepřekvapí, že do signifikantního popu přimíchala electro pop, r'n'b, reggae a taneční hudbu. První reakce kritiků jsou ovšem spíše rozpačité. O tom, zda jim dáte za pravdu, můžete přemýšlet při poslechu písniček na YouTube.


Pentatonix - The Lucky Ones (Sony Music)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: a capella

Pentatonix - The Lucky Ones
Je to teprve několik málo týdnů, co jsme vám představili vánoční desku Pentatonix, a už je tu nejúspěšnější a cappella skupina současnosti znova. Tentokrát si pro nás ovšem americký kvintet připravil zbrusu nový a především původní materiál. Jedenáct písniček, které na "The Lucky Ones" naleznete, začali zpěváci tvořit již před dvěma roky, ovšem to podstatné se pochopitelně odehrálo teprve ve chvíli, kdy se zastavil svět kvůli koronavirové pandemii. Songy tvořili všichni členové kapely a ambicí bylo nahrát co nejosobnější desku. "Chtěli jsme být zranitelní a upřímní, jak jen to bude možné, a vyprávět náš příběh za posledních deset let," prohlásil zpěvák Scott Hoying. Ve studiu kapele pomáhal například i norský producent Martin Sjølie, jehož služeb v minulosti využili například Maria Mena, Sigrid nebo Rachel Stevens. Zda se formaci její záměr podařil, zjistíte na jejím YouTube profilu.


Florida Georgia Line - Life Rolls On (Universal)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: country

Florida Georgia Line - Life Rolls On
Americké countryové duo Florida Georgia Line za svůj předcházející počin "Can't Say I Ain't Country" posbíralo opět několik hudebních cen a nominací, ačkoli ne tolik, na kolik byli Tyler Hubbard a Brian Kelley v minulosti zvyklí. Možná i proto na své páté desce "Life Rolls On" poprvé nespolupracovali s Joeym Moiou a produkci šestnácti skladeb tentokrát svěřili Coreymu Crowderovi, do jehož portfolia patří alba Chrise Tomlina, Lady Antebellum, Chrise Younga či Zac Brown Bandu. Zařadil se také mezi spoluautory, jimiž jsou dále Kane Brown, Priscilla Renea, Shane McAnally, Ryan Tedder, Ross Copperman či Emily Weisband. Kam se tedy pánové posunuli, zjistíte na jejich YouTube.


Jon Foreman - Departures
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: současný křesťanský rock

Jon Foreman - Departures
Jon Foreman, frontman amerických Switchfoot, v nepravidelných intervalech zpestřuje kariéru své domovské kapely sólovými ípíčky. Poslední z nich dostalo název "Departures", vyšlo začátkem ledna a předznamenalo jeho stejnojmenné debutové sólové album. Ve dvanácti písničkách se míchá řada stylů od rocku přes pop, folk až po současnou křesťanskou hudbu. Ačkoli se na nich podílela řada hudebníků včetně Jonova bratra Tima, těmi nejčastějšími byl cellista Keith Tutt II a bubeník Aaron Redfield. Pozvání přijali i dva prominentní hosté - Madison Cunningham, písničkářka letos nominovaná na Grammy, a aktuálně jedna z největších hvězd současného křesťanského popu Lauren Daigle. Co z těchto spojení nakonec vzniklo, zjistíte na Foremanově YouTube profilu.


Robin Thicke - On Earth, And In Heaven (Empire)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: soul / r'n'b

Robin Thicke - On Earth, And In Heaven
Americký zpěvák Robin Thicke se v posledních letech zaměřil hlavně na rodinný život: během několika málo let se mu narodily tři děti a bohužel přišel také při požáru o dům v Malibu. Nyní se naplno vrací k hudební kariéře a po necelých sedmi letech vydává své osmé album. Jeho název "On Earth, And In Heaven" vysvětluje slovy: "Konečně se cítím, že jsem takový, jak jsem si předsevzal. Dokážu se smát všemu a uvědomil jsem si, že to je ta největší supermoc. Plně jsem to přijal a pro mou duši nebylo nic lepšího. Když jsem viděl frázi 'Na Zemi a v nebi', uvědomil jsem si, o čem zpívám: o lidech, kteří tu nejsou, a o lidech, kteří zde jsou, protože mě udělali tím, kým jsem. Tato hudba je slunečním svitem, který vychází po dešti." Není tedy divu, že většinu skladeb si produkoval Thicke sám společně s dlouholetým spolupracovníkem ProJayem. Jedinou výjimkou je skladba "Take Me Higher", v níž po letech obnovil spolupráci s Pharrellem Williamsem. Nejen tuto písničku uslyšíte na jeho YouTube.


Arc Of Life - Arc Of Life
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: progresivní rock

Arc Of Life - Arc Of Life
Arc Of Life je nová mezinárodní progresivní rocková superskupina, v níž hrají tři členové současné sestavy Yes - zpěvák Jon Davison, baskytarista a zpěvák Billy Sherwood a bubeník Jay Schellen. Doplňují je jeden z nejzajímavějších talentů na nové progresivní rockové scéně v USA, klávesista Dave Kerzner (ex-Sound Of Contact) a kytarista Jimmy Haun, jenž se v minulosti taktéž podílel na albech Yes. Koncept jejich společného debutu je v souladu s progresivní rockovou filozofií vytvářet kreativní, náročnou a uším lahodící hudbu, která posouvá hranice. Čerpají přitom zejména z tvorby mateřské kapely. Jako ochutnávku kapela vypustila singl "You Make It Real". Video je ke zhlédnutí na YouTube.


Argema - Andělé
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: pop rock

Argema - Andělé
Čejkovická formace Argema přichází po třech letech s novinkou "Andělé". Jejímu vydání předcházel stejnojmenný singl, který si skupina vydala sama na vlastním náklady. Zájem fanoušků překonal veškerá očekávání už i z důvodu, že jej nebylo možné nikde živě propagovat. Autorsky se na desce podíleli členové kapely Ivoš Ledabyl, Josef Pavka, Jaromír Hnilica, bývalý člen uskupení Martin Motýl. Mezi spoluautory jsou Honza Grebík ze Street 69, kde zpívá bývalý zpěvák Argemy Jiří Strážnický, Luděk Nečas, Martin Koníček a Marek Holešovský, který se podílí na projektu Jaromíra Hnilici Yarra. Ukázky deseti songů a jednoho bonusu si můžete poslechnout na stránkách Supraphonline.


Django Django - Glowing In The Dark (Universal)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: indie space psycheedelický rock

Django Django - Glowing In The Dark
Londýnští nezávislí rockeři Django Django vydali své čtvrté album. Nese název "Glowing In The Dark" a kvartet ho hodnotí jako svůj dosud nejvýraznější a nejzralejší počin. Do písně "Waking Up" přispěla svým vokálem Charlotte Gainsbourg. Barevný zvuk třinácti skladeb spojuje dohromady zdánlivě nespojitelné, leč nejzajímavější žánry posledních šesti desetiletí - psychopop, space rock, krautrock, indie, či dokonce i folk. O pestrosti nahrávky se můžete přesvědčit poslechem ukázek na YouTube profilu kapely. Kolekce vychází i na vinylu.


Joel Hoekstra’s 13 - Running Games
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: hard 'n' heavy

Joel Hoekstra’s 13 - Running Games
Americký kytarista Joel Hoekstra je známý jako člen skupin Whitesnake, Trans-Siberian Orchestra nebo jako bývalý člen Night Ranger. Nyní se svým projektem Joel Hoekstra’s 13 vydává po pěti letech novinku s názvem "Running Games". Natočil ji spolu s hvězdným obsazením hudebníků, mezi něž patří zpěvák Russell Allen, basista Tony Franklin, bubeník Vinny Appice, klávesista Derek Sherinian a doprovodný zpěvák Jeff Scott Soto. Samotný kytarista se vedle autorství postaral také o produkci, zvuk s cílem nahrát silnou a energicky vydatnou hardrockovou desku. Jak se mu to podařilo, můžete slyšet v traileru na YouTube .


EP

  • Rita Ora & Imanbek - Bang
    Fanoušci Rity Ory už třetí rok čekají na její třetí desku, a tak jistě vezmou za vděk novým ípíčkem "Bang". Anglická zpěvačka ho připravila společně s kazašským DJem Imanbekem. V tandemu nahráli celkem čtyři písničky včetně jedné, v níž si pohráli s ústřední melodií z "Policajta z Beverly Hills". Ve studiu přivítali i další tři hosty, jsou jimi David Guetta, Gunna a KHEA. Čerstvé kousky uslyšíte na YouTube zpěvačky.
  • Smokepurpp - Psycho (Legally Insane)
    Pokud by vám v dnešním vydání chyběl hip hop a trap, mohlo by vás potěšit třetí ípíčko Smokepurppa. Jmenuje se "Psycho (Legally Insane)" a americký rapper pro něj připravil celkem pět tracků včetně jednoho, v němž si zahostoval Lil Mosey. Většinu z nich nahrál na svůj YouTube profil.
  • Arlissa - The Lovers
    Arlissa byla jedním ze jmen v BBC Sound Of 2013, ovšem od té doby čekáme na její debut. Již rok víme, že se bude jmenovat "The Broken Hearted" a nyní nám anglická zpěvačka konečně nabídla závdavek v podobě EP "The Lovers" a šestice písniček. Zaposlouchejte se do nich na jejím YouTube profilu.
  • Girli - Ex Talk
    Zatímco Arlissa se věnovala milencům, její krajanka Girli už je o něco dál - u expřítelů a v jejím případě i u expřítelkyň. Na toto téma nahrála celkem pět písniček. Její pop punk je k poslechu na jejím YouTube.
  • Jpegmafia - EP2!
    Aby v tom nebyl Smokepurpp sám, je tu jeho krajan Jpegmafia, a jak názvem jednoznačně prozrazuje, je "EP2!" jeho druhým minialbem. Dokázal na něj ale vmáčknout celkem sedm skladeb, které natočil zcela sám. Jak zjistíte na jeho YouTube profilu, hojně používal vokodér.
  • Abbie Ozard - Let’s Play Pretend
    Angličanky nám tentokrát ípíčka tak trochu převálcovaly. Další se jmenuje Abbie Ozard, pochází z Manchesteru a čtyři její songy na "Let’s Play Pretend" vás zaujmou, pakliže jste fanoušci svižného indie popu. Uslyšíte je na bandcampu vydavatelství LAB.
  • teepee - WTOB Remixes
    Svou troškou do mlýna přispějí také čeští teepee. Jak už ale napovídá název "WTOB Remixes", v jejich případě jde o remixy. Novou tanečnější formu dostalo hned sedm skladeb a postarali se o ni producenti z Čech, Německa, Dánska a Brazílie, konkrétně KIDSØ, BYLJA, Affect!, Gutto Serta, Koltbach, Bratři a badfocus.


The Pretty Reckless - Death By Rock And Roll (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: rock

The Pretty Reckless - Death By Rock And Roll
Čtvrtou studiovou desku připravila pro své příznivce americká rocková formace The Pretty Reckless. Jde o první nahrávku vydanou po smrti dlouholetého producenta kapely Kata Khandwala. Nyní měl produkci pod palcem Jonathan Wyman společně se zpěvačkou skupiny Taylor Momsen, kytaristou Benem Phillipsem a Nate Yacchichino. Desce předcházela dvojice singlů - stejnojmenný titulní song a kousek "And So It Went", v němž si zahostoval Tom Morello. Druhou z uvedených skladeb najdete na YouTube.


Chung Ha - Querencia (Universal)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: k-pop / taneční pop

Chung Ha - Querencia
Jak to tak vypadá, další korejskou hvězdou s globálním dopadem, bude pětadvacetiletá Kim Chan-mi. Říká si Chung Ha a na hudební scénu vstoupila již před pěti lety účastí v reality show Produce 101. Zde sice skončila čtvrtá, i to jí však stačilo k tomu, aby se stala členkou jedenáctičlenné dívčí formace I.O.I. Po rozpadu skupiny se začala věnovat sólové kariéře a album "Querencia" je jejím debutem. Dokázala na něj vměstnat celkem jednadvacet písniček, které mají především taneční charakter. Vedle jejích krajanů jako Colde nebo Ghangmo se k ní připojil i holandský DJ R3hab a Portoričan Guaynaa. Se zpěvačkou se můžete seznámit na YouTube kanálu labelu Stone Music Entertainment.


Sirenia - Riddles, Ruins & Revelations (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: gothic metal

Sirenia - Riddles, Ruins & Revelations
Norská gothicmetalová formace Sirenia přichází s desátou studiovou deskou "Riddles, Ruins & Revelations". Jako první ochutnávku vypustili hudebníci do světa kousek "Addiction No. 1" a opatřili ho i hudebním klipem. Druhým singlem se stal kousek "We Come To Ruins". Ukázky k poslechu včetně obou uvedených skladeb najdete na stránkách internetového obchodu Amazon.


Princess Goes To The Butterfly Museum - Thanks For Coming Out (Morpho Music)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: synth rock / alternativní rock / new wave

Princess Goes To The Butterfly Museum - Thanks For Coming Out
Jak už asi víte z našeho představení, Princess Goes To The Butterfly Museum je projekt tří umělců na první pohled poměrně vzdálených. Lídrem je americký herec Michael C. Hall, představitel Dextera ze stejnojmenného seriálu, k němuž se připojili klávesista Blondie Matt Katz-Bohen a multiintrumentalista a především bubeník Pedro Yanowitz, známý z nahrávek a koncertů The Wallflowers, Natalie Merchant a Morningwood. Společně utvořili uskupení, které se pohybuje na poměrně širokém žánrovém poli, zahrnujícím rock, elektroniku, syntetizátory, new wave, alternativu, psychedelii a ještě řadu dalších vlivů. Dokazuje to i čtrnáct písní jejich debutu, z nichž část zní na YouTube profilu tria.


Love And Death - Perfectly Preserved
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: heavy metal

Love And Death - Perfectly Preserved
Za formací Love And Death stojí kytarista Korn Brian "Head" Shaffer. Je tomu už osm let, co toto uskupení potěšilo posluchače posledním albem. Nyní na ně navazuje kolekce "Perfectly Preserved". A podle fanoušků hudebníci nezklamali - novinka potěší nejen příznivce Korn, ale i kapel jako Breaking Benjamin (ne náhodou na albu uslyšíte kytaristu z BB). Na YouTube si můžete poslechnout třeba ukázku v podobě kousku "Down".


Pale Waves - Who Am I? (Dirty Hit)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: pop punk / indie rock

Pale Waves - Who Am I?
Angličtí Pale Waves měli před třemi roky pořádně našlápnuto. Páté místo v BBC Sound Of 2018 či cena NME jim ovšem nějaké závratné prodeje debutu "My Mind Makes Noises" nepřinesly. Na druhou stranu skupina koncertovala na řadě prestižních festival, a coby předkapelu si ji vybrali The 1975. Nyní jsou tu dámy a pánové s druhou deskou. Nazvali "Who Am I?" a jejich příznivci se mohou těšit na celkem jedenáct písniček, které nechají vzpomenout na devadesátkový pop punk v kombinaci s indie rockem a dream popem. Jestli budou tentokrát větší šanci na úspěch, zjistíte na jejich YouTube.


Dead Poet Society - -!-
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: alternativní rock

Dead Poet Society - -!-
Losangeleská rocková formace Dead Poet Society vydává své debutové album "-!-". Předznamenal ho poutavý singl ".CoDA.". Klip k této hudební ochutnávce dostal na starost tvůrce filmů a fotograf Jordan Woldbauer. Výsledek je ke zhlédnutí na YouTube.com. Muzikanti nahrávku natočili původně v roce 2018 a nyní, před jejím vydáním, ji náležitě došperkovali. Těšit se můžete celkem na šestnáct kousků.


God Is An Astronaut - Ghost Tapes #10
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: rock

God Is An Astronaut - Ghost Tapes #10
Irská formace God Is An Astronaut má pořád co říct. Novinková "Ghost Tapes #10" je jako soundtrack stvořený k aktuálním pocitům izolace a osamění. Jde o kompletně instrumentální počin (mimochodem velmi kladně přijatý kritikou), který vnímavému posluchači umožní se naplno ponořit do svých vlastních emocí. Každý si tak ze skladeb odnese jiný dojem. Ukázku k poslechu najdete na facebooku kapely.


The Drones - Our Hell Is Right Here
web / Facebook / Deezer / psali jsme
žánr: alternativní rock / punk

Drones - Our Hell Is Right Here
Ve světě otřásaném pandemií je možná zbytečné, ba možná až nemístné léčit své trauma prostřednictvím nových skladeb, které se hudebník rozhodne naservírovat nedočkavému publiku. A přesně to je případ alba "Our Hell is Right Here", za kterým stojí The Drones. Zpěvák Lois McDougall se ale nakonec snažil vsadit na velkolepé melodie a texty zaujmout především posluchače procházející stejnými životními peripetiemi. Nakonec se mu to povedlo docela dobře - kritika se shoduje na nadprůměrném ohodnocení. Ukázku v podobě kousku "Learn" najdete na YouTube.


R+R=Now - R+R=Now Live (Universal)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: jazz / fusion jazz / avantgarda

R+R=Now - R+R=Now Live
V roce 2018 dal jazzový klavírista Robert Glasper na žádost SXSW pro speciální show dohromady superskupinu R+R=Now. Jejími dalšími členy byli saxofonista Terrace Martin, trumpetista Christian Scott, kontrabasista Derrick Hodge, klávesista Taylor McFerrin a bubeník Justin Tyson. Společné hraní jim zachutnalo, a tak z toho vznikla jednak společná nahrávka "Collagically Speaking", jednak několik koncertních večerů ve slavném newyorském klubu Blue Note Jazz. Záznam z těchto vystoupení si nyní budete moct vychutnat i vy na CD jednoduše nazvaném "R+R=Now Live". Poslechnout si jej můžete již nyní na YouTube kanálu labelu Blue Note.


Luna Shadows - Digital Pacific (Empire)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: indie pop / alt pop

Luna Shadows - Digital Pacific
Novozélandská hudebnice Luna Shadows byla dlouhé roky známá především coby klávesistka indietronické formace The Naked And Famous. Nyní se vydává na svoji sólovou dráhu a představuje se také jako zpěvačka a skladatelka. Jejím sólovým debutem se po řadě singlů a ípíček stalo album "Digital Pacific". Osmnáctka songů vznikla především v průběhu její cesty po Kalifornii. Není tedy divu, že se do indie popu a alt popu přimíchala také špetku psychedelie. Výsledek můžete zkoumat na jejím YouTube profilu, a pokud se vám zalíbí, vězte, že později bude k dispozici i verze na vinylu


Tomorrow X Together - Still Dreaming (Universal)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: k pop

Tomorrow X Together - Still Dreaming
Aby se u nás Chung Ha necítila osamocená, doprovodil ji do světa ještě jihokorejský boyband Tomorrow X Together se svým druhým albem. "Still Dreaming" je po dva roky starém korejském debutu "The Dream Chapter: Magic", jejich první nahrávkou v japonštině. Desítku písniček produkovala dvojice 'Hitman'Bang a Slow Rabbit. Společně kvintet nasměrovali na pomezí popu, rocku a taneční hudby s hiphopovými prvky, pochopitelně v korejském stylu. Některé z čerstvých kousků již znějí na YouTube.


Slowthai - Tyron (Universal)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: hip hop / grime

Slowthai - Tyron
Slowthaiovo debutové album "Nothing Great About Britain" si vysloužilo nominaci na Mercury Prize a v kombinaci se čtvrtým místem v BBC Sound Of 2019 se není čemu divit, že jeho nástupce "Tyron" vzbuzuje náležitá očekávání. Rodák z Northamptonu pro ni připravil celkem čtrnáct tracků, které jsou opět politicky orientované. Coby hosté se na nich podíleli také Skepta, A$AP Rocky, Dominic Fike, Denzel Curry, Deb Never, James Blake a Mount Kimbie. O tom, že Slowthai tomuto albu opravdu věří, vypovídá třeba i to, že kolekce vychází také na vinylu. Vybrané songy jsou k poslechu na rapperově YouTube kanálu.


Jan Hrubý, Ondřej Fencl, Sean Barry - Kouzlo okamžiku (Galén)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: folk rock

Jan Hrubý, Ondřej Fencl, Sean Barry - Kouzlo okamžiku
S mírným zpožděním od oficiálního vydání se do širší distribuce dostává album "Kouzlo okamžiku" tria Hrubý-Fencl-Barry. Jedná se de facto o živé album, jehož záznam vznikl v ostravském klubu Parník a v pražské Malostranské besedě. Rockový houslista Jan Hrubý spolu se zpěvákem, klávesistou a kytaristou Ondřejem Fenclem a hráčem na keltskou harfu Seanem Barrym na něm nabízejí šestnáct položek, jež jsou procházku po jejich repertoáru vyskládaných z instrumentálních skladeb, mišíkovek, mertovek, slavných keltských balad či vlastních autorských písní. Trio navíc v několika z nich doprovodil také perkusista Michal Hnátek. Ukázky naleznete na stránkách Supraphonline.


The Band - Stage Fright (50th Anniversary) (Universal)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: rock

The Band - Stage Fright (50th Anniversary)
The Band byla kanadsko-americká rocková skupina, která vznikla v Torontu v Ontariu v roce 1967 původně jako doprovodná kapela Ronnieho Hawkinse a později Boba Dylana. K padesátému výročí vydání své třetí desky "Stage Fright" vychází její bohatě vybavená reedice. Sada obsahuje nový stereofonní a prostorový mix, tři klasické fotografické litografie, devět dříve nevydaných bonusových skladeb včetně alternativních mixů a ukázek, kompletní koncert "Live At The Royal Albert Hall" z června 1971 a knihu se vzácnými fotografiemi a poznámkami. To vše v jednom balení 2CD/DVD/LP + 7" Single. Více detailů představuje YouTube upoutávka.


V krátkosti

  • K Michelle Dubois - The Fever Returns
    Americká indierocková písničkářka se vrací se čtvrtou deskou. Na devíti skladbách spolupracovala, stejně jako v případě dvou předchůdců, s Danem Dixonem. Že opět zalovili také trochu do retro prvků, zjistíte na jejím bandcampu.
  • Madeleine Mayi - 2/14
    Po dlouhých čtyřech letech navazuje americká hudebnice na své debutové EP "Just The Six Of Us" plnohodnotným debutem s osmi songy, v nichž uslyšíte i ozvuky psychedelie, indie a lo-fi. Zda je správné přirovnání k Daughter či Phoebe Bridgers, můžete zkoumat na jejím YouTube.
  • Jim Keller - By No Means (Orange Mountain)
    Někdejší člen americké kapely Tommy Tutone se po svém odchodu vrací s třetí deskou. Produkce jedenácti kousků se ujal Mitchell Froom. Pro jejich nahrání si do studia přizval i kytaristu Los Lobos Davida Hidalga, kontrabasistu Boba Glauba a bubeníka Michaela Urbano. Zda vás zaujme jeho styl na pomezí blues, americany, folku a rocku, můžete zjišťovat na jeho bandcampu.
  • Mod Sun - Internet Killed The Rockstar
    Americký rapper sice dluží svým příznivcům nové album již čtyři roky, hladové je ale nenechal - pečlivě je zásoboval singly. Nyní je čtvrtá deska tu, a to včetně duetu s Avril Lavigne "Flames". Jeho videoklip a další tracky, které produkoval John Feldmann z Goldfinger, nahrál na svůj YouTube profil.
  • Benjamin Louis Brody & Ian Chang - Floating Into Infinity (New Amsterdam)
    Newyorský hudební skladatel Benjamin Louis Brody navázal na spolupráci s bubeníkem Son Lux Ianem Changem na singlu "ASMR" z roku 2017 a tentokrát je z toho kompletní album, které si oblíbí fanoušci postrocku, ambientu a experimentální elektroniky. Co si pod tím představit, zjistíte na Brodyho bandcampu.
  • Dominique Fils-Aimé - Three Little Words (Ensoul Records)
    Kanadská soul-jazzová zpěvačka za své minulé album získala nominaci na Polaris Music Prize a jednu cenu Juno. Není tedy divu, že její letošní novinka již vzbuzuje jistá očekávání. Jak zjistíte na jejím bandcampu, čtrnáct písniček, které se tentokrát kloní více k soulu a tradičnímu r'n'b, má opět velký potenciál sbírat slova chvály.
  • Inglorious - We Will Ride (Frontiers)
    Anglická hardrocková formace v čele s Nathanem Jamesem, zpěvákem Trans-Siberian Orchestra a Ulim Jonem Rothem vydává své čtvrté album. Fanoušci hutných kytarových riffů si mohou vychutnat celkem jedenáct songů, které již nyní najdou na YouTube kanálu vydavatelství Frontiers.
  • Luca Brasi - Everything Is Tenuous (Cooking Vinyl)
    Kapela z malého ostrova St. Helens v Tasmánii na svém pátém albu pokračuje v trendu, kdy ze svého původního punk-rockového stylu vytěsňuje to první slovo a přiklání se spíše k tomu druhému. Že i tak stojí za pozornost, zjistíte na bandcampu.
  • Jillette Johnson - It’s A Beautiful Day And I Love You (Moss Rose)
    Čtyři roky trvala příprava třetí desky americké písničkářce, která se v mezidobí stačila přestěhovat do Nashvillu a najít si tam svého manžela. Není tedy divu, že deset songů je velmi pozitivních, a pokud se do nich zaposloucháte na jejím bandcampu, zjistíte, že country používá jako odrazový můstek k šedesátkovému popu, sedmdesátkovému rocku a indie z počátku tisíciletí.
  • Teenage Wrist - Earth Is A Black Hole (Epitaph)
    Grunge, emo, shoegaze i alternativní rock jsou doménou losangeleské formace, která vydává své druhé album, na němž se už nepodíleli dva z původních členů baskytarista Kamtin Mohager a kytarista Chase Barham. Kam se zbylá polovina posunula, zjistíte na bandcampu.
  • The Rubens - 0202 (Ivy League)
    Už z názvu "0202" tak nějak vytušíte, že tohle album australských pop rockových hvězd mělo původně vyjít již v loňském roce. Snad ale nebude příliš vadit, když si dvanáctku písniček vychutnáte nyní, a to například na jejich YouTube profilu.
  • Paul Leary - Born Stupid (Le Coq)
    Po neskutečných třiceti letech vydává kytarista a zpěvák Butthole Surfers, který produkoval desky například i U2, Sublime či Meat Puppets, svoji druhou sólovku. Deset písní sice popisuje on sám jako punk, ovšem blíže mají k avantgardnímu rocku. Koneckonců posuďte sami na jeho bandcampu.

Dále stojí za pozornost:
Death By Unga Bunga - Heavy Male Insecurity: norská kombinace punku a garage rocku opět útočíYouTube
Will Overman - The Winemaker’s Daughter:folk-countryový debut písničkáře z amerického města Charlottesvillebandcamp
Caithlin De Marrais - What Will You Do Then?: sólová indiefolková deska zpěvačky Rainer Mariabandcamp
Clap Your Hands Say Yeah - New Fragility: návrat indie folk rockové americké formace po čtyřech letechbandcamp
Claud - Super Monster: dreampopový debut prvního umělce labelu Phoebe Bridgersbandcamp
FLeUR - Caring About Something Utterly Useless: italské spojení ambientu, dronu, experimentální elektroniky a post rockubandcamp


Dále vychází:

2 Lost Souls - Another’s Insomniacs Dreams
3.2 (Robert Berry) - Third Impression
7-11 Jesus - Tree Dream
Aborym - Hostile
Alltar - Live At Ceremony Of Sludge
Ariel East - Try Harder
Artemandoline - Italian Baroque Mandolin Sonatas (Sony Music)
Bailter Space - Wammo (25th Anniversary Reissue)
Ben Sollee And Time For Three - Land (soundtrack)
Beth Lee - Waiting On You Tonight
Blessed Black - La Brea
Blue Hour Ghosts - Due
Bodies Of Water - Is This What It’s Like
Boostjam - Peace Gang
Borito - What We Have Now
Camera Obscura Two (Co2) - D.ö.d.
Carcolh - The Life And Works Of Death
Conway The Machine - God Don't Make Mistakes
Cosima - The Fun Is Here
Crosta - III
Crystal Viper - The Cult
David Bowie - Look At The Moon! (Live Phoenix Festival ’97)
Dayglo Mourning - Dead Star
Dead Poet Society - -!-
Devil Love - Broken Things
Drones - Our Hell Is Right Here
Dua Lipa - Future Nostalgia (The Moonlight Edition)
Durbin - The Beast Awakens (Mystic Production)
Emile Mosseri - Minari (soundtrack)
Emptiness - Vide
Enemy Awake - Fallen World
Febrvvm - Apokastasis
God Is An Astronaut - Ghost Tapes #10
Harry Dean Stanton With The Cheap Dates - October 1993
Heligoland - This Quiet Fire
His Name Is Alive - A Silver Thread (Anthology Box Set)
His Name Is Alive - Hope Is A Candle: Home Recordings 1985
Holy Mother - Face The Burn
Hotel On Mars - Grief Museum
Humanity's Last Breath - Välde
Chmcl Str8Jckt - Drk Prgrssn
Chris Crack - Might Delete Later
John The Ghost - I Only Want To Live Once
Kìzis - Turn
Kill The Giants - Arcadia
Kip Moore - Wild World (Deluxe)
Lilys - A Brief History Of Amazing Letdowns
Love And Death - Perfectly Preserved
Møme & Ricky Ducati - Flash FM
Mac Leaphart - Music City Joke
Mark Feldman - Sounding Point
Marlon Craft - How We Intended
Mia Doi Todd - Music Life
Millennium Parade - The Millennium Parade
Moat - Poison Stream
Moff Skellington - Sherbert Is The Culture Of The Void
Mush - Lines Redacted
Nicholas Hamilton And Savs - Noroom (singl)
Nonconnah - Songs For And About Ghosts
Pink Sweat$ - Pink Planet
Pyre - Chained To Ossuaries (Physical Release)
Quality Used Cars - Good Days/bad Days
Ralo - Conspiracy (Deluxe)
Rob $Tone - Solitaire $Tone
Rob Kovacs - Let Go
Run River North - Creatures In Your Head
Různí - Anjunadeep 12
Různí - Judas And The Black Messiah: The Inspired Album
Různí - To All The Boys: Always And Forever (soundtrack)
Různí - Ultimate Forgotten Hits
Salt Cathedral - Carisma *isolation Mixes*
Shygirl - Tasty
Schiller - Summer In Berlin (Box Set) (Sony Music)
Schiller - Summer In Berlin (DVD) (Sony Music)
Sirenia - Riddles, Ruins & Revelations (Mystic Production)
Solar Fake - Enjoy Dystopia
Sports - Get A Good Look
Steven Van Betten & Andrew Rowan - No Branches Without Trees
Stone Mammoth - Stone Mammoth
Stretch Panic - Glitter & Gore
Sun Kin - After The House
Surf - Know Thyself
Swampbeast - Seven Evils Spawned Of Seven Heads
The Caracal Project & Leotrix - New Lesson
The Diskettes - No Fair, No Fun
The Fragiles - On And On
The Mastelottos - A Romantic’S Guide To King Crimson
The Neverlutionaries - The Neverlutionairies
The Nova Hawks - Redemption
The Pretty Reckless - Death By Rock And Roll (Sony Music)
The White Stripes - The White Stripes Greatest Hits (Sony Music)
Yohan Giaume - Whisper Of A Shadow

Vychází na vinylu:
Beth Hart - War In My Mind (Bertus)
Black Sabbath - Vol.4 (Super Deluxe Limited Edition) (Warner Music)
Blutengel - Fountain Of Destiny
Bugzy Malone - The Resurrection
Caithlin De Marrais - What Will You Do Then?
Clap Your Hands Say Yeah - New Fragility
Claud - Super Monster
Creedence Clearwater Revival - Mardi Gras (Universal)
Creedence Clearwater Revival - Pendulum (Universal)
Crystal Viper - The Cult
Curtis Mayfield - Roots (Vinyl Reissue)
Curtis Mayfield - There’S No Place Like America Today (Vinyl Reissue)
Dead Poet Society - -!-
Dio - Evil Or Divine - Live In New York City (Lenticular Limited Edition) (Warner Music)
Dio - Evil Or Divine - Live In New York City (Warner Music)
Dio - Holy Diver Live (Lenticular Limited Edition) (Warner Music)
Dio - Holy Diver Live (Warner Music)
Django Django - Glowing In The Dark (Universal)
Dominique Fils-Aimé - Three Little Words
Emptiness - Vide
Florida Georgia Line - Life Rolls On (Universal)
George Russel - New York, N.Y. (Universal)
God Is An Astronaut - Ghost Tapes #10
Hart Beth - War In My Mind (Bertus)
Inglorious - We Will Ride
Jim Croce - I Got A Name (Warner Music)
Jim Croce - Life & Times (Warner Music)
Jim Croce - Life & Times You Don't Mess Around With Jim (Warner Music)
Jim Croce - Photographs & Memories His Greatest Hits (Warner Music)
Joe Henderson - Page On (Universal)
Lilys - A Brief History Of Amazing Letdowns
Luca Brasi - Everything Is Tenuous
Magnum - The Eleventh Hour (Music On Vinyl)
Mia Doi Todd - Music Life
Moat - Poison Stream
Modern Talking - Romantic Warriors (Music On Vinyl)
Mush - Lines Redacted
Nonconnah - Songs For And About Ghosts
Norum John - Another Destination (Music On Vinyl)
Pale Waves - Who Am I?
Paul Leary - Born Stupid
Riverside - Out Of Myself (Sony Music)
Robin Thicke - On Earth, And In Heaven
Shinedown - Attention Attention (Warner Music)
Shinedown - Leave A Whisper (Warner Music)
Shinedown - Threat To Survival (Warner Music)
Schiller - Summer In Berlin (Sony Music)
Sia - Music - Songs From And Inspired By The Motion Picture (Warner Music)
Slowthai - Tyron (Universal)
Solar Fake - Enjoy Dystopia
Static-X - Machine (Music On Vinyl)
Swampbeast - Seven Evils Spawned Of Seven Heads
Teenage Wrist - Earth Is A Black Hole
The Band - Stage Fright (50th Anniversary) (Universal)
The Los Sundowns - The Los Sundowns (EP)
The Pretty Reckless - Death By Rock And Roll (Sony Music)
The Rubens - 0202
The White Stripes - The White Stripes Greatest Hits (Sony Music)

EP:
Babyface Ray - Unf*ckwithable
Burning Jacobs Ladder - Seventh Fever Of The Mind
Cari Hutson - Salvation & Soul Restoration
Ckay - Boyfriend
Claude - Enactor
Clinton Mekeel - Rap Caviar
Curly J - Kingdom
Dozer - Vultures
Eroz - Seen From Above
Family Dinner - You’re So Cool
Christian Leave - Heavy Hitting Hurts My Head
Joshua Henry - Guarantee
Lauren Auder - 5 Songs For The Dysphoric
Loshh - Ífaradá
Kelly Duplex - Kelly Duplex
Marcelo Deiss - Hurl
Nightfall - Diva Futura (Reissue)
Nightfall - Electronegative (Reissue)
No Escape - Selective Punches
Noble Oak - Stories
Pearl Divers - The Past Ain’t Made To Last
Planet Giza - Don’t Throw Rocks At The Moon
Quiet Blue - Before Dawn
Rest Easy - Sick Day
Různí - The Music Of Red Dead Redemption 2: The Housebuilding
Sanya N’Kanta - These Are The Days
Shape Of Water - Lockdown On Mars
Shigecki - Growing Pains
Shrink - Shrink
Spodee Boy - Rides Again
Stiletto Farm - Power Fantasy
Surut - Surut
Talkboy - Wrapped In Blue
Terrible Sons - Mass
The Los Sundowns - The Los Sundowns
The Mercy Kills - New Rule
The Obsessives - Monastery
Weston Smith - The Sword

Reedice:
Bill Stone - Stone (Reissue)
Black Pyramid - Black Pyramid (Reissue)
Black Sabbath - Vol.4 (Super Deluxe Limited Edition) (Warner Music)
Dio - Evil Or Divine - Live In New York City (Warner Music)
Dio - Holy Diver Live (Warner Music)
Huey Lewis & The News - Plan B (Warner Music)
Huey Lewis & The News - Soulsville (Warner Music)
Jim Croce - I Got A Name (Warner Music)
Jim Croce - Life & Times (Warner Music)
Jim Croce - Life & Times You Don't Mess Around With Jim (Warner Music)
Jim Croce - Photographs & Memories His Greatest Hits (Warner Music)
Nightfall - Lesbian Show (Reissue)
Riverside - Out Of Myself (Sony Music)
Shinedown - Attention Attention (Warner Music)
Shinedown - Leave A Whisper (Warner Music)
Shinedown - Threat To Survival (Warner Music)
The Mommyheads - Coming Into Beauty (Reissue)

NÁZORY
  • Chudák Taylor Momsen. Ona se tak ochotně odhaluj... (KlaudieS, 17.02.2021 14:16) Reagovat

    Chudák Taylor Momsen. Ona se tak ochotně odhaluje a vy z ní stejně uděláte muže...

    • Re: Chudák Taylor Momsen. Ona se tak ochotně odhaluj... (Pravda, 17.02.2021 15:20) Reagovat

      je vidět, že občas píšou i o něčem, čemu nerozumí... škoda

    • Re: Chudák Taylor Momsen. Ona se tak ochotně odhaluj... (Ano, 17.02.2021 16:01) Reagovat

      Ve jménu korektnosti, odhalte se! :-)

    • Re: Chudák Taylor Momsen. Ona se tak ochotně odhaluj... (Tomáš Parkan - autor, 17.02.2021 18:49) Reagovat

      Dobrý den, děkujeme za upozornění. Chybu jsme opravili. Ačkoli toto nejsou recenze, ale příspěvky z různých žánrů, kterým ne vždy hovíme, uznáváme, že zrovna u téhle zpěvačky je taková chyba poněkud zvláštní. Ještě jednou se za ní omlouváme

  • Taylor Momsen (AngryAgain, 17.02.2021 18:32) Reagovat

    Tuším tu píšu recenzie ľudia, ktorí nepoznajú a ani nikdy nepočuli skupiny a spevákov o ktorých píšu. Dokonca ich ani len nevideli na fotke. Netvrdím že sa nenájdu speváci alebo speváčky u ktorých sa na prvý pohľad a ani na prvé počutie (nikedy ani naďalšie) nedá rozoznať či je to muž alwebo žena ale určite to nie je prípad Taylor Momsen speváčky skupiny The Pretty Reckless

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Norah Jones - Visions 7/10
Recenze: Norah Jones své noční Vize ponořila do soulu a blues Čtyři roky utekly a americká hudebnice Norah Jones je tu zpátky s novou porcí autorských písní. Její předchozí album "Pick Me Up Off the Floor" bylo odklonem k tradičnějšímu pojetí jazzu, gospelu i klasického popu. Letošní... čtěte zde
Vydáno: 19.03.2024 09:00 v sekci Recenze
Niall Horan, Tommy Lefroy, Sportovní hala Fortuna, Praha, 17.3.2024
Naživo: Niall Horan si v Praze ječící dav dívek omotal kolem prstu Niall Horan se během jednoho roku již podruhé představil v České republice. Už loni patřilo jeho vystoupení na festivalu Colours Of Ostrava mezi ta povedená a své hudební nadání spojené s pokorou a úžasnou bezprostředností v Praze... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 19:30 v sekci Naživo
Róisín Murphy, Forum Karlín, Praha, 17.3.2024
Naživo: Róisín Murphy odehrála ve Foru Karlín vynikající koncert Róisín Murphy zamířila opět do Prahy, tentokrát do Fora Karlín. Irská zpěvačka, známá svým unikátním vokálním projevem a vizuálním stylem, přenesla přítomné do světa tanečních rytmů a elektronických experimentů. Dostalo... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 10:00 v sekci Naživo
Ariana Grande - Eternal Sunshine 8/10
Recenze: Ariana Grande se na albu “Eternal Sunshine” otevřeně vyrovnává s rozvodem a následným smířením Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 00:00 v sekci Recenze
Jason Derulo - Nu King 3/10
Recenze: Na desce "Nu King" Jasona Derula kvantita výrazně vyhrává nad kvalitou Kdyby Jason Derulo počkal ještě rok, uběhlo by deset let od vydání jeho posledního studiového alba. Uplynulou dekádu nás zásobil nepřeberným množstvím různých singlů, na které navázal deskou "Nu King". Zjevným cílem bylo toto... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 16:30 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Video: Sia, Kylie a ikonická paruka. Spojení australských hvězd v "Dance Alone" se dočkalo klipu (18.03.2024 09:13)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)
- Video: teepee oslavují novinkou "baby soul" vnitřní dítě. Lákají na nové album i koncerty (11.02.2024 11:19)
- Audio: "Australská popová spolupráce snů" zní, jako by ji produkoval Ondřej Soukup. Sia a Kylie se s "Dance Alone" nevytáhly (09.02.2024 08:09)
- Nové desky 5/2024 - od Kateřiny Marie Tiché přes L Devine po Kirina J Callinana (07.02.2024 16:00)
- Australská popová spolupráce snů? Sia a Kylie Minogue ohlásily společný singl "Dance Alone" (03.02.2024 17:29)

ALBUM TÝDNE 12/2024

Ariana Grande
Eternal Sunshine

Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu máme opět jedno terapeutické porozchodové cvičení s názvem "Eternal Sunshine".

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Út 19.03.
Katapult (CZ) (Forum Karlín, Praha)
Pá 22.03.
Ewa Farna (CZ) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Jason Derulo (US) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Mother Mother (CAN) (Forum Karlín, Praha)
Ne 24.03.
Giant Rooks (DE) (Roxy, Praha)
Po 25.03.
Only The Poets (UK) (MeetFactory, Praha)
Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber Prince The Prodigy Vladimír Mišík Karel Gott Queen AC/DC Adele Sophie Ellis-Bextor Kabát Taylor Swift U2 Lucie Vondráčková Madonna Dua Lipa Rush Bono Mirai Kryštof Billie Eilish
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu