Skupina Květy zahrála pět písní z novinky pro Wombat Sessions. A je to kulervoucí zážitek

17.01.2021 11:28 - Honza Průša | foto: Mr. Wombat

Brněnská formace Květy vydala 17. listopadu ohromující desku "Květy květy". A pět písní z ní muzikanti zahráli naživo v rámci Wombat Sessions. Jde o záznam vystoupení, který stojí za to. Protože to teď kapele hraje strašně moc dobře.

Už jen vizuální stránka je krásná. Vystoupení se odehrává ve fotogenických prostorách nahrávacího studia Mr. Wombat v Praze, skupina v kostýmech pro ně nezvyklých (Martin Kyšperský a Aleš Pilgr v obleku). Široká kamera s pohledem na celou kapelu, ale i prostřihy na jednotlivé členy z toho dělají příjemnou dynamickou podívanou, doplněnou o energii a radost z hraní, které jsou i cestou přes YouTube přenášené dál. Zároveň má záznam fakt prvotřídní a nadstandardní zvuk. Je to jedna velká radost.

V průběhu krátkého vystoupení si znovu uvědomíte, jak silný materiál se Květům povedlo na listopadovou kolekci nahrát. A člověku je ještě víc líto, že se teď nehraje, a prohlubuje v sobě absťák z absence koncertů. A právě možná i to, že jsme teď dlouho zavření doma, v tom má své prsty, ale já osobně jsem tímto minikoncertem skutečně uchvácen. A považuju ho za jeden z nejlepších nasnímaných živých vystoupení vůbec. A tak si to poslechněte. Nebudete litovat. Pětice songů "Nekonečný", "Koňýku", "Voskovec v Americe", "Robot" a "Do tmy". A kvarteto hudebníků, kteří loni vydali své životní album.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY