shop.musicserver.cz
Nové desky 2/2021 - od Zayna přes Voodoo Circle po Zemětřesení 2

Nové desky 2/2021 - od Zayna přes Voodoo Circle po Zemětřesení 2

Vydáno: 19.01.2021 08:00 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Tomáš Rozkovec | foto: Rolling Stone

Druhému lednovému týdnu v hudebních novinkách kraluje Zayn společně s americkým boybandem Why Don't We, Zemětřesením 2 a také metalovými Voodoo Circle. K nim se dále připojí Australan Illy, rockoví You Me At Six, Islanďan Axel Flóvent, výstřední Ashnikko, matadoři industrialu Front Line Assembly a netradiční retro od Pearl Charles.

V pátek 15. ledna vyšly tyto nové tituly:

Zayn - Nobody Is Listening (Sony Music)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: pop / r'n'b

Zayn - Nobody Is Listening
Zatímco druhé album "Icarus Falls" vydal Zayn na úplném sklonku roku 2018, to třetí si přichystal na úplný začátek letoška. Na "Nobody Is Listening" zařadil celkem jedenáct položek, na nichž spolupracoval převážně s méně známými producenty a autory. Mezi ty protřelejší patří bezesporu Khalid, Scribz Riley, Nikki Flores a také dva zpívající hosté - zpěvačka Syd a anglický rapper Devlin. Stylově se někdejší člen One Direction tentokrát pohybuje mezi popem a r'n'b a podle prvních relativně rozpačitých reakcí hudební kritiky na tu úplně správnou notu nekápl. Zda s nimi budete souhlasit, či nikoli, můžete posoudit na Zaynově YouTube kanálu.


Front Line Assembly - Mechanical Soul (Metropolis Records)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: industrial / electronica / EBM

Front Line Assembly - Mechanical Soul
Dva roky po albu "Wake Up The Coma" se mohou fanoušci industrialu těšit na novou nahrávku kanadských matadorů žánru. Jedenáct kousků, mezi něž Front Line Assembly zařadili také nový mix skladby "Hatevol" z předchůdce, seskládali na desku "Mechanical Soul", kterou opět produkovali členové kapely Bill Leeb a Rhys Fulber. Hosty v nich naleznete pouze dva - Jean-Luca de Meyera z belgických Front 242 a kytaristu Fear Factory Dina Cazarese. S pomocí prvního přetvořili píseň "Future Fail" z alba "Artificial Soldier" a tuto předělávku pojmenovali "Barbarians". Kolekce je již k dispozici na bandcampu formace a vyjde také na vinylu. Front Line Assembly by měli být jednou z hlavních hvězd letošního ročníku Brutal Assaultu.


EP

  • Mayday Parade - Live At Screaming Eagle
    Američtí rockeři Mayday Parade se rozhodli při nedostatku koncertů svým fanouškům nabídnout alespoň několik živých písniček. Na EP "Live At Screaming Eagle" umístili sice pouhé čtyři kousky, ale třeba i to bude jejich příznivcům stačit. Najdete je například na YouTube.
  • Fickle Friends - Weird Years (Season 1)
    Anglická formace zabodovala před dvěma roky se svým debutem "You Are Someone Else" nejen v našem výročním žebříčku, a tak první ochutnávka z druhé desky "Weird Years", kterou si kvartet naplánoval na letošní rok, je jistě očekávaná. Dočkáte se pětice songů, na nichž si již nepodílel kytarista Chris Hall, který kapelu v roce 2019 opustil. Fickle Friends je sdílejí na svém bandcampu.
  • Frank Iero And The Future Violents - Heaven Is A Place, This Is A Place
    Stejný počet položek zařadil na své EP "Heaven Is A Place, This Is A Place" také člen My Chemical Romance Frank Iero se svým sólovým projektem, avšak v tomto případě jde o trojici zbrusu nových písní doplněných o coververzi "Losing My Religion" R.E.M. Dvě z nich, uslyšíte na Ierově bandcampu.
  • Thou And Emma Ruth Rundle - The Helm Of Sorrow
    Díky jednomu z pořadatelů festivalu Roadburn Walteru Hoeijmakersovi spojili své síly americká rocková písničkářka Emma Ruth Rundle a sludgemetaloví Thou. Výsledkem jejich spolupráce je hned sedm kousků, které se pohybují na rozhraní doom metalu, hardcoru, punku a post grunge. Koneckonců okuste sami na jejich společném bandcampu.
  • Emma McGrath - Settled In Motion (Silent Minds Pt. 3)
    Třetí díl projektu "Silent Minds" připravila indiepopová písničkářka z anglického Harpendenu. Nazvala jej "Settled In Motion" a umístila na něj pětici novinek. Seznámit se s nimi můžete například na jejím YouTube.
  • Devin Dawson - The Pink Slip
    Americký countryový zpěvák si už vyzkoušel, jaké je to sdílet pódium s Brettem Eldredgem nebo slavnou manželskou dvojicí Tim McGraw a Faith Hill, a jeho tři roky starý debut nakoukl i do top 5 countryového žebříčku. Nyní se vrací zpět a vydává šest nových písniček na ípíčku "The Pink Slip". Podělil se o ně na svém YouTube.


Zemětřesení 2 - Epilog (Warner Music)(vydavatelství)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: hard rock

Zemětřesení 2 - Epilog
Dovětkem s příznačným názvem "Epilog" formace Zemětřesení 2 definitivně ukončuje nahrávání doposud neznámých/nevydaných skladeb Jiřího Schelingera. Tento projekt začal fungovat v roce 1993 a svým reunionem ožil v roce 2018. O rok později však původního zpěváka Aleše Brichtu vystřídal Mladen Djelmo, který má hlasově k Schelingerovi velmi blízko, a post baskytary Vlasty Henycha převzal Miloš Doležal jr. Tito dva novicové doplnili duo Miloš Dodo Doležal na kytaru a Štěpán Smetáček na bicí. Společně vydali album "Zemětřesení 2" a nyní, po více než roce, vydávají čtyřpísňový "Epilog". Poslechnout si jej můžete na YouTube.


Voodoo Circle - Locked & Loaded (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: heavy metal

Voodoo Circle - Locked & Loaded
Voodoo Circle vznikli před třinácti lety a dnes se řadí - zřejmě díky vyladěnému line-upu - mezi rockovou elitu. Nadále platí za jedno z nejlepších blues-metalových uskupení moderní rockové scény a novinka "Locked & Loaded" je toho důkazem. A jak to zní, když do strun udeří opravdová rocková elita, posuďte sami. Na YouTube najdete k poslechu kousek "Devil With An Angel Smile". O svůj názor se s námi podělte do komentářů!


Ashnikko - Demidevil (Warner Music)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: rap / indie pop / electropop / bubblegum pop

Ashnikko - Demidevil
Americká rapperka, skladatelka a zpěvačka Ashton Nicole Casey, která si říká Ashnikko, na sebe poprvé upozornila singlem "Stupid", v němž se k ní připojil Yung Baby Tate a který se stal virálním hitem na TikToku poté, co na něj upozornili Miley Cyrus a Cody Simpson. Následovaly další písně včetně duetu s Grimes a dosud největšího hitu "Daisy". Nyní hudebnice vydává svůj debutový mixtape "Demidevil". Na něm dále rozvíjí svůj mix rapu, bubblegum popu, electropopu, indie popu a špetky punku. Vedle již jmenovaných hostů se k ní připojila ještě Kelis a Princess Nokia. S čerstvou tvorbou držitelky UK Music Video Award se můžete seznámit na jejím YouTube profilu.


WILD - Goin' Back (Nettwerk)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: indie folk pop

WILD - Goin’ Back
Před půlrokem jsme vám poprvé představili losangeleské trio WILD, respektive jejich EP "Yours & Mine". Právě to se pak stalo základem pro debut skupiny "Goin' Back". Najdete na něm všech šest písní ze zmíněného minialba včetně spolupráce s Jonem Bryantem. K nim američtí indie-folk-popaři přidali sedm dalších novinek. Při jejich natáčení se potkali se Zacem Barnettem z American Authors, The Mowgli's a Metro Station. Produkce se pak ujal Dave Bassett, jehož služeb využili například Rachel Platten nebo Fitz And The Tantrums. Poslouchat můžete na YouTube.


Axel Flóvent - You Stay By The Sea (Nettwerk)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: indie folk

Axel Flóvent - You Stay By The Sea
Pokud to epidemická situace dovolí, měl by si na konci února odbýt Axel Flóvent svoji českou koncertní premiéru společně se svým švédským kolegou Plàsim. Indiefolkový písničkář z islandského Húsaviku, kterého známe ze spolupráce s The Paper Kites a Juníem Meyvantem, by tu měl představit své debutové sólové album "You Stay By The Sea". Na dvanácti skladbách se produkčně podílel Ian Grimble, jehož služeb v minulosti využili Bear's Den, The 1975, Peggy Sue, Echobelly či Travis. Proč si myslíme, že tato spolupráce zafungovala na výbornou, můžete zjišťovat na Flóventově YouTube kanálu a my pouze dodáme, že titul vyjde i na vinylu.


Bloody Hammers - Songs Of Unspeakable Terror
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: rock

Bloody Hammers - Songs Of Unspeakable Terror
Fanoušci kapel jako Black Sabbath, Ghost, Uncle Acid and the Deadbeats a obzvláště Misfits si tento týden skutečně pošmáknou. Čeká na ně novinka rockového dua Bloody Hammers, za kterým stojí Anders Manga a Devillia. Nástupce kolekce "The Summoning" z roku 2019 se jmenune "Songs Of Unspeakable Terror" a pyšní se pořadovým číslem šest. Nahrávka vznikala pochopitelně za karanténního režimu a dostalo se na ni celkem jedenáct kousků. Že pánové mají našlápnuto na velký hit, o tom není pochyb. Vy se přesvědčte sami poslechem ukázek na Amazon.com.


Tip týdne

Pearl Charles - Magic Mirror (Kanine Records)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: country disco / psychedelický pop

Pearl Charles - Magic Mirror
Pearl Charles je taková hudební chameleonka. V osmnácti letech začínala coby kytaristka v countryovém duu, o čtyři roky později bubnovala v garagerockových The Blank Tapes a v roce 2018 vydala debut, kteří hudební publicisté popisovali jako setkání Lany Del Rey s June Carter Cash. Letošní pokračování s názvem "Magic Mirror" se ovšem nese opět v jiném stylu. Mísí se zde šedesátkové a sedmdesátkové disco s country a psychedelickým popem. Není tedy divu, že uslyšíte odkazy na Abbu, Bee Gees a zároveň klasické country. Hudebnice jej navíc koření dalšími styly, jako jsou garage pop, desert rock nebo psych folk. Zda vás tento velmi neobvyklý styl zaujme stejně jako nás, si můžete ověřit na bandcampu.


Illy - The Space Between (Sony Music)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: rap / pop

Illy - The Space Between
Australský rapper Illy u nás není až tolik známý, ve své domovině ale vydal již pět alb, posbíral sedmnáct nominací na tamní hudební ceny ARIA, z nichž dvě i proměnil, a tak není divu, že svou šestou řadovkou "The Space Between" útočí i na zbytek světa. Možná proto čtrnáct skladeb připravoval déle než tři roky a mimo domovského Melbourne je natáčel také v New Yorku, Los Angeles a Berlíně. Mezi hosty jsou třeba G Flip, Wrabel, Waax, Guy Sebastian, Robinson a Carla Wehbe a díky nim autor svůj rap naředil částečně i popem. Seznámit se s Illym můžete prostřednictvím jeho YouTube kanálu.


Crack The Sky - Tribes
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: progresivní rock

Crack The Sky - Tribes
Uznávaní průkopníci progresivního rocku Crack The Sky jsou zpět. John Palumbo (zpěv, kytary, klávesy), Rick Witkowski (kytary a zpěv), Joey D'Amico (bicí a zpěv), Bobby Hird (kytary a zpěv), Glenn Workman (klávesy a zpěv) a Dave DeMarco (baskytara a zpěv) kompletem "Tribes" oslavují svoji čtyřicetiletou kariéru, během níž posbírali neskutečně mnoho ocenění od kritiků renomovaných časopisů. O tom, že kapela nic neslevila ze svých kvalit a dál se drží tradic vynikajícího muzikantství, se můžete přesvědčit na jejím YouTube profilu. Třináctipoložková nahrávka vychází na CD a též v limitované vinylové edici.


Why Don't We - The Good Times And The Bad Ones (Warner Music)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: pop

Why Don't We - The Good Times And The Bad Ones
Americký boyband Why Don't We díky svému debutu "8 Letters" posbíral řadu nominací v nejrůznějších anketách náctiletých, včetně Teen Choice Awards nebo iHeartRadio Music Awards. Ovšem stejně jako v hitparádách, kde mladíci sotva nakoukli do Top 10 v USA a Austrálii, se jim dařilo i na tomto poli. Zda se jim povede lépe s druhým albem "The Good Times And The Bad Ones", uvidíme později, co ovšem víme už nyní, je, že většinu písniček složil člen kapely Daniel Seavey s drobnou výpomocí od ostatních. K ruce pak měli hvězdné pomocníky, jako jsou třeba Timbaland, Skrillex, Travis Barker a především David Loeffler, který v minulosti pomohl Cheryl či E.Y.C. Ukázky z čerstvé desky najdete na YouTube.


Martin & Garp - Sentimental Fools (Lab’oratoire)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: soft rock / soul / aor

Martin & Garp - Sentimental Fools
Pokud byste měli chuť na trochu retra a Pearl Charles by vám nestačila, pak je tu ještě holandské duo Martin & Garp, které tvoří muzikant a producent Phil Martin a zpěvák Lo van Gorp. První je obdivovatel hudby amerického západního pobřeží druhé poloviny sedmdesátých let a kapel jako Steely Dan, Hall & Oates, The Doobie Brothers, Fleetwood Mac či The Eagles, ten druhý spolupracoval s hvězdami, jako jsou Paul Carrack, Roger Hodgson, Chaka Khan a Al Jarreau. Díky tomu je výsledný styl dvojice někde na pomezí soulu, soft rocku, AOR a popu. Lepší obrázek si uděláte prostřednictvím bandcampu .


Dale Crover (Of Melvins) - Rat-A-Tat-Tat
web / facebook / Deezer / >psali jsme
žánr: indie rock

Dale Crover (Of Melvins) - Rat-A-Tat-Tat
Fanoušci noiserockových The Melvins mohou zbystřit. Jejich člen Dale Crover přichází se svým sólovým albem "Rat-A-Tat-Tat". Jestliže to předchozí napsal a natočil sám, na novince už mu pomáhala skupina složená z jeho přátel. Třináct kousků včetně jednoho bonusového se vešlo na jedno CD, k dispozici jsou též barevně odlišené vinyly, které se vydávají jako kusově limitované edice. Jak bubeník a baskytarista legendární formace zní, si můžete poslechnout na YouTube.


Shame - Drunk Tank Pink
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: post punk

Shame - Drunk Tank Pink
"Drunk Tank Pink" je druhé studiové album britské post-punkové kapely Shame. K posluchači se dostává jedenáct songů nasáklých punkem s příchutí londýnských sklepů, které dávají vzpomenout na roky dávno minulé. Ostatně přesvědčte se sami na na YouTube profilu formace. Novinka je k dispozici na CD, kazetách a vinylech.


You Me At Six - Suckapunch
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: crossover

You Me At Six - Suckapunch
"Kytary a taneční rytmy. To je v poslední době typická charakteristika anglické party, která se z pop-punkových začátků postupně propracovala k modernímu crossoveru." Těmito slovy charakterizoval kolega Ondřej Hricko populární rockovou formaci You Me At Six ve svém nedávném článku o klipu k titulnímu kousku alba "Suckapunch". Nahrávka vychází v těchto dnech a je to jednoduše pecka. Ostatně už jste slyšeli zmiňovaný song? Své dojmy nám sepište do komentářů pod článkem!


V krátkosti

  • Corey Ledet - Corey Ledet Zydeco
    Jeden z předních akordeonistů, který má na svém kontě již i nominaci na Grammy, vydává nové album ve stylu kombinujícím kreolské blues, louisianský jazz, world music a především taneční styl zvaný zydeco. Co si pod tím představit, zjistíte na jeho bandcampu.
  • Buck Meek - Two Saviors (Keeled Scales)
    Indierockoví Big Thief aktuálně čekají, zda promění jednu ze dvou nominací na Grammy, a tak se jejich kytarista a zpěvák rozhodl, že se po třech letech opět připomene sólově. Jedenáct písniček, které uslyšíte na jeho bandcampu, nasměroval do škatulky alternativního folku.
  • Sleaford Mods - Spare Ribs (Rough Trade)
    Angličtí electro-punkeři se vracejí po dvou letech se třináctkou nových songů, v nichž jim zahostovali Billy Nomates a Amy Taylor. Při jejich poslechu na bandcampu můžete přemýšlet, co vedlo hudební kritiky z NME, MusicOMH, Mojo, Paste Magazine či Uncut k velmi nadšeným recenzím.
  • Diamond Dixie - Growing Wings
    Sesterské countryové duo se konečně po deseti letech dočkalo svého debutu. Mezi deset písniček Gabriela a Bianca LeDuc zařadily čtyři starší kousky a šest zbrusu nových songů, které jim pomáhali napsat i významní nashvillští autoři a producenti, kteří spolupracují například s hvězdami jako Terri Clark, Thomas Rhett či Trace Adkins. S muzikantkami se můžete seznámit na jejich webu.
  • Healy - Tungsten (Sony Music)
    Čtyři roky trvalo rapperovi, hudebníkovi a producentovi z Memphisu připravit následovníka svého debutu a nyní je deska konečně tu. Ve třinácti skladbách se opět vydává směrem k alternativnímu rapu, jenž zabarvuje indie popem, folkem, lo-fi a ambientem. Coby hosty si pozval Jcskn Ave., Becky And The Birds a Public Library Commute. Několik ukázek je k poslechu na jeho YouTube kanálu.
  • Petric - Flashbacks
    Kanadské countryové trio po třech letech navazuje na svá dvě EP a konečně vydává dlouho očekávaný plnohodnotný debut. Část z devíti skladeb již hudebníci nahráli na YouTube.
  • Kate Davis - Strange Boy
    Hned osmnáct písniček na svoji novou studiovku zařadila americká pop-jazzová písničkářka a basistka, ovšem tentokrát se nejedná o její vlastní kompozice, ale o předělávky songů Daniela Johnstona, který zemřel před rokem a půl. Kate Davis albem podporuje projekt Hi, How Are You zabývající se duševním zdravím. Více informací a ukázky z desky naleznete na jejím bandcampu.
  • Michael Peter Olsen - Yearning Flow (Hand Drawn Dracula)
    Svůj sólový debut připravil kanadský multi-instrumentalista, který nahrával a koncertoval společně s Arcade Fire, Drakem, Great Lake Swimmers či Hidden Cameras. K natočení šesti kompozic si přizval hosty, jako jsou Chris Evans, Todor Kobakov, Brandon Lim a Marival. Svůj alternativně orientovaný ambient prezentuje na badcampu.
  • Pinegrove - Amperland, NY (Rough Trade)
    Přesně před rokem jsme vám představili novinku "Marigold" americké indierockové formace, které fandí i herečka Kirsten Stewart, a nyní se hudebníci připomínají koncertním filmem "Amperland, NY" a také soundtrackem k němu. De facto své čtvrté živé album kapela nabízí na svém bandcampu.
  • Allred & Broderick - What The Fog
    Máte-li chuť na trochu ambientu a minimalismu, mohl by vás zaujmout soundtrack k jedenáctihodinovému filmu "#monalisa". Natočil jej americký hudebník, skladatel a člen Efterklang Peter Broderick a jeho krajan, multi-instrumentalista David Allred. Výsledek uslyšíte na bandcampu profilu labelu dauw.

Dále stojí za pozornost:
Beautify Junkyards - Cosmorama: acidfolkové vesmírné rozjímání portugalské formaceYouTube
Matthew Sweet - Catspaw:patnácté album rockera z amerických Aténweb
Danielle Durack - No Place: deset nových písniček indiefolkové písničkářky z Arizonybandcamp


Dále vychází:

21 Savage & Metro Boomin - Savage Mode II (Sony Music)
Apifera - Overstand
Black Magic Tree - Through The Grapevine
Bob Davoli - Wistfully Yours
Buzzcocks - Complete United Artists Singles 1977-1980 (7-Inch Box Set)
CB3 - Aeons Live Sessions
Coldun - Grand Sun Ritual
Comfy - Volume For
David Bowie - Brilliant Live Adventures Part 3: Liveandwell.com
Derek Sherinian - The Phoenix (Sony Music)
Dread Sovereign - Alchemical Warfare
Edenbridge - Chronicles Of Eden Pt.2 (Mystic Production)
Funeral Fullmoon - Revelation Of Evu
Giants, Dwarfs And Black Holes - Everwill
Grandbrothers - All The Unknown
Gravehuffer - Necroeclosion
Infected Humans - Unexpected Traumatic Experiences
Inoki - Medioego (Sony Music)
Invisible Eyes - Live At Glastonbury 2019
J.B. Mills - The Beat Sox Sessions
J.R. Clark - When Muzik Was Good
Joeydiabolic - Through Soundwaves Vol 3
Kabbalah - The Omen
Kemp Harris - Live At The Bird SF
King Bong - Sand ≈ Return
Kultika - Capricorn Wolves
Matt Urmy - South Of The Sky
Mensa Deathsquad - Painted Zero
Midnight Oil - The Makarrata Project (Sony Music)
Midnight Sister - Painting The Roses
Nyck Caution - Anywhere But Here
Oberon Rose - Holographic Blues
Oceanator - Things I Never Said (Physical Release)
Patricia Brennan - Maquishti
Pom Poko - Cheater
Rosier - Légèrement
Různí - Just Behind The Creek: Field Recording At Kickin’ It On The Creek 2019
Různí - One Night In Miami… (soundtrack)
Různí - The House That Bradley Built Deluxe Edition
Saint Karloff - Interstellar Voodoo (Deluxe Edition)
Samia - The Baby Reimagined
Shordie Shordie & Murda Beatz - Memory Lane
Shunia - Shunia
Soar - Guardians (Remixed And Remastered)
Starified - Fat Hits
TDW - The Day The Clocks Stopped
Tři sestry - Sex Drógy Rokenról (Warner Music)
Vampirska / Glemt - By Sanguinarian Will?.?.?.
Wedge - Like No Tomorrow
Werner Durand - To Be Continued: Early Recordings 1978-1980
Winterage - The Inheritance Of Beauty

Vychází na vinylu:
Ashnikko - Demidevil
Axel Flóvent - You Stay By The Sea (Nettwerk)
Billie Holiday - Lady Sings The Blues (Universal)
Billie Joe Armstrong & Norah Jones - Foreverly (Warner Music)
Blackout Problems - Dark (Sony Music)
Blackout Problems - Dark (Sony Music)
Bloody Hammers - Songs Of Unspeakable Terror
Bruce Dickinson - Chemical Wedding (Limit) (Warner Music)
Buck Meek - Two Saviors
Curtis Mayfield - Superfly
Dale Crover - Rat-A-Tat-Tat
Danny Elfman - Batman (Soundtrack) (Warner Music)
Danny Elfman - Dick Tracy
Devonté Hynes - We Are Who We Are (soundtrack) (Sony Music)
Front Line Assembly - Mechanical Soul
Grandbrothers - All The Unknown
Gravehuffer - Necroeclosion
Ilan Eshkeri & Shigeru Umebayashi - Ghost Of Tsushima (Music From The Video Game) (Sony Music)
Illy - The Space Between (Sony Music)
Inoki - Medioego (Sony Music)
John Fogerty - Fogerty’S Factory
Kabbalah - The Omen
Kate Davis - Strange Boy
Led Zeppelin - Immigrant Song / Hey, Hey, What Can I Do (singl) (Warner Music)
Martin & Garp - Sentimental Fools
Midnight Sister - Painting The Roses
Michael Peter Olsen - Yearning Flow
Oceans Of Slumber - Oceans Of Slumber (Sony Music)
Patricia Brennan - Maquishti
Pearl Charles - Magic Mirror
Pom Poko - Cheater
Shame - Drunk Tank Pink
Sleaford Mods - Spare Ribs
Starified - Fat Hits
Talk Talk - It’s My Life
The Chills - Soft Bomb
The Chills - Submarine Bells
Tim Story - Threads
Voodoo Circle - Locked & Loaded (Mystic Production)
Zemětřesení 2 - Epilog (Warner Music)

EP:
Beach Bunny - Blame Game
Flying Rabbit - Eclectic Playground
Gaeya - Awakening
Hether - Whoooops Demos
Christian Leave - Heavy Hitting Hurts My Head
Julien Manaud - Adaptation Vol. 2
Marie Dahlstrom, Dan Diggas, And Aligo - 4Inarow
Mylow - Voyager
Outlaw Boogie - The Circle
Prismatics - Endlessly
Sadie Gustatson-Zook - Vol. 1
Spiteful Bum - Bum Spiteful
Tommy Emmanuel - Imagine
Weird Tales - Y’All Motherfuckers Forgot ‘Bout Good Ol’ Son Of A Bitchin’ Blues
White Suns - The Lower Way

Reedice:
Azure Ray - Azure Ray (20th Anniversary Reissue)
Bananagun - The True Story Of Bananagun (Deluxe Edition)
High Reeper - High Reeper (Reissue)
Mary Timony - Mountains (20th Anniversary Expanded Edition)

NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Niall Horan, Tommy Lefroy, Sportovní hala Fortuna, Praha, 17.3.2024
Naživo: Niall Horan si v Praze ječící dav dívek omotal kolem prstu Niall Horan se během jednoho roku již podruhé představil v České republice. Už loni patřilo jeho vystoupení na festivalu Colours Of Ostrava mezi ta povedená a své hudební nadání spojené s pokorou a úžasnou bezprostředností v Praze... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 19:30 v sekci Naživo
Róisín Murphy, Forum Karlín, Praha, 17.3.2024
Naživo: Róisín Murphy odehrála ve Foru Karlín vynikající koncert Róisín Murphy zamířila opět do Prahy, tentokrát do Fora Karlín. Irská zpěvačka, známá svým unikátním vokálním projevem a vizuálním stylem, přenesla přítomné do světa tanečních rytmů a elektronických experimentů. Dostalo... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 10:00 v sekci Naživo
Ariana Grande - Eternal Sunshine 8/10
Recenze: Ariana Grande se na albu “Eternal Sunshine” otevřeně vyrovnává s rozvodem a následným smířením Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 00:00 v sekci Recenze
Jason Derulo - Nu King 3/10
Recenze: Na desce "Nu King" Jasona Derula kvantita výrazně vyhrává nad kvalitou Kdyby Jason Derulo počkal ještě rok, uběhlo by deset let od vydání jeho posledního studiového alba. Uplynulou dekádu nás zásobil nepřeberným množstvím různých singlů, na které navázal deskou "Nu King". Zjevným cílem bylo toto... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 16:30 v sekci Recenze
Mirai ft. Majk Spirit - čas rány zahojí 3/10
Video: Mirai a Majk Spirit v novince "čas rány zahojí" nemají daleko k hudebnímu odpadu Pět singlů během čtyř měsíců. Takhle se Mirai chystají na vydání nového alba. Zatímco počet zveřejněných písní a doprovodných videoklipů je působivý, hudebně novinky drhnou. A ta úplně nejčerstvější nazvaná "čas rány... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:00 v sekci Audio / Video | Video
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Zayn Malik se na nové desce schová do přístěnku pod schody (14.03.2024 11:06)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Konec jedné éry: You Me At Six vyjíždějí na poslední turné. Zastaví se i v Praze (03.03.2024 13:26)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)
- Nové desky 5/2024 - od Kateřiny Marie Tiché přes L Devine po Kirina J Callinana (07.02.2024 16:00)
- Nové desky 4/2024 - od Jamese Arthura přes The Smile po Dymytry (31.01.2024 21:27)
- Naživo: Český fanklub je opět u vytržení. Simple Plan se vrátili do Prahy a zase je o čem mluvit (29.01.2024 22:18)

ALBUM TÝDNE 12/2024

Ariana Grande
Eternal Sunshine

Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu máme opět jedno terapeutické porozchodové cvičení s názvem "Eternal Sunshine".

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Út 19.03.
Katapult (CZ) (Forum Karlín, Praha)
Pá 22.03.
Ewa Farna (CZ) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Jason Derulo (US) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Mother Mother (CAN) (Forum Karlín, Praha)
Ne 24.03.
Giant Rooks (DE) (Roxy, Praha)
Po 25.03.
Only The Poets (UK) (MeetFactory, Praha)
Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber Prince The Prodigy Vladimír Mišík Karel Gott AC/DC Queen Adele Sophie Ellis-Bextor Taylor Swift Kabát Lucie Vondráčková Madonna U2 Dua Lipa Kryštof Billie Eilish Rush Mirai Bono
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu