shop.musicserver.cz
Nové desky 35/2020 - od Hurts přes Lang Langa po Stryper

Nové desky 35/2020 - od Hurts přes Lang Langa po Stryper

Vydáno: 09.09.2020 08:00 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: Facebook Hurts

Tento týden nabídne novinky od Hurts, Trickyho, Big Seana a Declana McKenny. Česko-slovenská scéna bude mít zastoupení v podobě Heleny Vondráčkové a Mira Žbirky, klasiku dodají Lang Lang a Jonas Kaufman, vrací se U96 a fůra velkých hvězd vzdá poctu Marcu Bolanovi. Dále tu je reedice kultovní desky The Rolling Stones nebo progresivně metalová novinka od Oceans Of Slumber.

V pátek 4. září vyšly tyto nové tituly:

Hurts - Faith (Lento)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: synth pop / goth pop / alternativní r'n'b

Hurts - Faith
Ani se to nezdá, ale od posledního alba Hurts "Desire" uplynuly již tři roky, což je dosud největší odmlka, kterou fanoušci anglického dua absolvovali. Že vznik jedenácti písniček nebyl tentokrát jednoduchý, potvrzuje i Theo Hutchcraft: "Musel jsem se zastavit a na chvíli zcela vypnout, protože jsem nemohl ani přemýšlet, natož se na cokoliv soustředit. Byly i momenty, kdy jsem netušil, co se v blízké budoucnosti vlastně bude dít anebo se ve skutečnosti již stalo. A ani jsem nevěděl, jestli ještě natočíme další album." Není tedy divu, že výsledek je poměrně temný a to až tak, že někteří publicisté nahrávku označují slovy noir pop či dokonce goth pop. Na druhou stranu na desce uslyšíme také odkazy na počiny produkované Timbalandem z přelomu tisíciletí jako "FutureSex/LoveSounds" Justina Timberlakea a také na nahrávky Massive Attack. Většinu songů si produkovala dvojice sama. O výpomoc v prvních třech se postaral Martin Forslund, s nímž pánové spolupracovali již na "Surrender", s dalšími tracky jim vypomohli Joe Janiak (Adam Lambert, Take That, Avicii), americký muzikant Tom Fuller anebo Joe Cross (Little Boots, Pati Yang). Kolekci seženete i na vinylu, poslouchat ji můžete na bandcampu.


The Rolling Stones - Goats Head Soup (Blu-ray) (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: rock

Rolling Stones - Goats Head Soup
"Goats Head Soup" se k fanouškům The Rolling Stones dostala poprvé v sedmdesátých letech. Vznikala zkraje desetiletí na Jamajce, kterou si tak členové formace velmi oblíbili. Nahrávka nyní vychází ve velkolepé reedici a přináší navíc tři doposud nevydané skladby - "Criss Cross", "Scarlet" a "All The Rage". Nechybějí navíc ani demoverze, záznamy živáků a spousta dalších raritek. Je k dostání hned v několika variantách. Tou asi nejobsáhlejší je boxset 4 CD a 4 LP, opatřený navíc knihou. Na webu kapely najdete další informace k ostatním variantám a také klip ke skladbě "Scarlet".


Lang Lang - Bach: Goldberg Variations (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: klasická hudba

Lang Lang - Bach: Goldberg Variations
Bachovy "Goldbergovy variace" představují jeden z nejnáročnějších cyklů skladeb, do kterého se mohou klavíristé pustit. Jsou přehlídkou technické a umělecké dokonalosti. Klavíristé musejí posluchačům předvést, kým jsou. Potvrzuje to i sám Lang Lang, který začal toto dílo zkoumat již před dvaceti lety a nahrávku prezentuje jako výsledek své osobní a emocionální cesty. "Není to jen to nejneobvyklejší a nejkreativnější dílo v klavírním repertoáru, je to také to nejvíce multidimensionální. Umožňuje nám čerpat ze všeho, co v sobě máme, ale také nám umožňuje uvědomit si, co chybí a co se ještě musíme naučit," uvádí čínský virtuos, který patří k nejvlivnějším klasickým umělcům aktuální doby. Zve nás tak na velkou jízdu tímto kolosálním kusem hudební literatury, která vám zabere bezmála hodinu a půl, respektive tři a půl hodiny, pokud si pustíte také živý záznam z kostela sv. Tomáše v Lipsku, kde je pohřben sám autor. Vydáním tohoto díla pochopitelně žije Langův YouTube profil a my se můžeme těšit, že nám alespoň drobnou ukázku zahraje na pražském koncertě v O2 areně. Album bude k sehnání také na vinylu.


Oceans Of Slumber - Oceans Of Slumber (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: progresivní metal

Oceans Of Slumber - Oceans Of Slumber
Progresivně metalová formace Oceans Of Slumber z Texasu vydává novou nahrávku. Jako první ochutnávku z eponymního počinu muzikanti vybrali kousek "A Return To The Earth Below". Vokalistka Cammie Gilbert k němu prozradila: "V nás a v naší společnosti jsou vzorce, které je třeba zrušit. Drží nás zpátky, ničí nás a vytvářejí emoční napětí. V jednu chvíli ale prostě musíme přestat utíkat - od strachu, od bolesti, od nepoznaného. A právě o této cestě za poznáním je první singl. Vzhledem k aktuální situaci jeho načasování nemohlo být lepší." Videoklipy najdete na YouTube.


Helena Vondráčková - Tvrdohlavá (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop / střední proud

Helena Vondráčková - Tvrdohlavá
Helena Vondráčková si k natočení své čtyřiačtyřicáté studiovky vybrala coby producenta Karla Maříka, který vedle českých interpretů (Daniel Landa, Bára Basiková a Kristýna Peterková) produkoval i loňské album "Last Testament" někdejšího frontmana Nazareth Dana McCaffertyho. Původně měla být jejich spolupráce založená pouze na autorské bázi, ale nakonec dopadlo vše jinak. "Heleně jsem navrhl progresivnější, odvážnější, prostě jiný koncept alba, než jsou její posluchači zvyklí. Lidé Helenina ražení jsou překvapivě otevření novým trendům, které jejich muziku posouvají o metu dále. Stačilo jen pár minut a bylo jasné, že jsme naladěni na stejnou notu. Od sepsání jednoho songu jsme rázem byli u produkce celého alba," říká ke spolupráci Mařík, který je nakonec autorem hudby u poloviny skladeb, zatímco většinu textů svěřil básníkovi Josefu Peterkovi. K dalším autorům, které zpěvačka oslovila, patří Ondřej Soukup, Lešek Wronka, Václav Noid Bárta, Vašo Patejdl, Lucia Šoralová a Jakub Lenz aka Robin Mood a mezi dalšími textaři se objevují Jan Krůta, Gabriela Osvaldová, Tomáš Belko, Petr Šiška a Miro Jurika. Na nahrávce uslyšíte i dva duety - jeden s Olgou Lounovou a druhý s operní pěvkyní Vandou Šípkovou. Kam se Helena Vondráčková posunula, můžete zkoumat z ukázek na jejím webu.


Declan McKenna - Zeros (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: indie rock / glam rock

Declan McKenna - Zeros
Britský muzikant Declan McKenna byl před dvěma roky jedním z překvapení ostravských Colours. Jeho kytarový indie rock a písničky pocházející z debutu "What Do You Think About The Car?" přilákaly k pódiu poměrně dost lidí. Nyní na album navazuje novou kolekcí, kterou nazval "Zeros". Desítce skladeb, jež natočil loni v srpnu, opět nechybějí politická témata, jako je například kritika britského zbrojního průmyslu. Hudební inspiraci tentokrát čerpal při poslechu starých desek Boba Dylana a také z nahrávek The Waterboys a Crosby, Stills and Nash ze sedmdesátých let. Díky tomu uslyšíte i fragmenty glam rocku nebo psychedelie. O to překvapivější je volba producenta, jímž se stal Jay Joyce, kterého známe především ze spolupráce s countryovými interprety jako Little Big Town, Eric Church, Zac Brown Band, Thomas Rhett nebo o něco bližšími Cage The Elephant či Halestorm. Jak dopadla jejich spolupráce, zjistíte na Declanově YouTube profilu.


Big Sean - Detroit 2 (Def Jam)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: rap

Big Sean - Detroit 2
Americký rapper Big Sean se rozhodl navázat na osm let starý mixtape "Detroit" a druhý díl vydává už jako řadové album. Na svých fanoušcích tedy rozhodně nešetřil a přichystal jim hned jednadvacet tracků, s nimiž mu vypomohla celá řada kolegů a armáda producentů. V ní najdete jména jako Boi-1da, Cool & Dre, DJ Dahi, Hit-Boy, Key Wane, Mike Will Made It, Mustard, No I.D., Take a Daytrip nebo Teddy Walton. Ještě hvězdnější je sestava hostů, kam se zařadili například Post Malone, Ty Dolla Sign, Jhené Aiko, Dwele, Anderson .Paak, Wale, Young Thug, Travis Scott, Diddy, Twenty88, Lil Wayne, Dom Kennedy, Nipsey Hussle, Royce 5'9'' a Eminem. Doplňkové vokály pak obstarali ještě Justin Bieber, Keith Sweat, Meek Mill, ASAP Rocky či Kierra Sheard. Co všechno z tohoto vzniklo, uslyšíte na hudebníkově YouTube.


Různí - Angelheaded Hipster: The Songs Of Marc Bolan & T.Rex (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: rock

Různí - Angelheaded Hipster: The Songs Of Marc Bolan & T. Rex
Není mnoho alb, na kterých by se sešel Nick Cave, Elton John v tandemu s U2 a třeba Kesha. Přesto aktuálně jedno vzniklo. Dostalo název "Angelheaded Hipster", a jak je zřejmé z podtitulu "The Songs Of Marc Bolan & T.Rex", jsou dva disky věnované frontmanovi anglické glamrockové kapely T.Rex Marcu Bolanovi, který byl letos posmrtně uveden do Rokenrolové síně slávy. Mezi dalšími interprety, kteří se ve výsledku podělili o celkem šestadvacet skladeb, najdeme takové hvězdy, jako jsou Joan Jett, Devendra Banhart, Lucinda Williams, Peaches, Børns,Gaby Moreno, Emily Haines, Father John Misty, Perry Farrell z Jane's Addiction, Nena, Marc Almond, Todd Rundgren z Utopie, Sean Lennon s Charlotte Kemp Muhl, Victoria Williams s Julianem Lennonem, David Johansen z New York Dolls nebo Maria McKee. Kompletní seznam skladeb včetně ukázek najdete na speciálním webu titulu.


Miro Žbirka - Meky: Best Of Miro Žbirka (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop / pop rock

Miro Žbirka - The best of
Miro Žbirka na letošek připravil svým fanouškům ohlédnutí za svou bohatou kariérou. Mohou se tak těšit na akustické koncerty, životopisný snímek "Meky" a také na kompilaci, která je de facto takovým soundtrackem k němu. Meky na ni zařadil bezmála sedmdesátku skladeb, které nechal remasterovat ve slavných londýnských studiích Abbey Road, kde vznikly i jeho poslední nahrávky. V případě fyzických nosičů je najdete na třech discích, a pokud byste si je chtěli zazpívat, můžete si pořídit zpěvník s názvem "Songbook", v němž naleznete texty a akordy hned ke sto osmdesáti songům. Ukázky z "Meky: Best Of Miro Žbirka" naleznete na Supraphonline.


Tip týdne

Young Knives - Barbarians (Bertus)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: rock

Young Knives - Barbarians
Z dílny novátorských Young Knives zamířila k fanouškům nová deska. Nese titul "Barbarians" a pyšní se pořadovým číslem pět. Přípravy, natáčení a mix obstarali bratři Dartnallovi a The House of Lords v prostorách studia poblíž britského Oxfordu. Tematickou inspirací jim byla kniha "Straw Dogs" od Johna Graye a albem se nese řada palčivých otázek. "Naše objevy v oblasti vědy a všechny naše znalosti z nás nedělají o nic menší barbary: naše zábava je tím posedlá a celý svět je toho plný. Co když je krutost vůči ostatním součástí toho, čím jsme? Jak s tím dokážeme žít?" Ukázku v podobě kousku "Red Cherries" najdete na YouTube.com.


Soundwalk Collective with Patti Smith - Peradam (Bella Union)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: alternativa / experimentální hudba

Soundwalk Collective with Patti Smith - Peradam
Máte-li rádi poměrně těžkou a hůře stravitelnou alternativní hudbu, pak je tu pro vás počin, na němž se opět spojili Soundwalk Collective s legendou Patti Smith. Devět skladeb kolekce "Peradam" tentokrát věnovali Asii, konkrétně himálajským větrům, vodě v Ganze a posvátným mantrám. Po albech věnovaných Antoninu Artaudovi a Arthuru Rimbaudovi čerpá novinka z díla Reného Daumala z počátku čtyřicátých let a je poslední částí trilogie "The Perfect Vision". Zmínění umělci v tom ani tentokrát nejsou sami - na nahrávce se plným dílem podíleli ještě Charlotte Gainsbourg, Anoushka Shankar a tibetský muzikant Tenzin Choegyal. Více informací včetně streamu nabízí uskupení na svém bandcampu.


Tricky - Fall To Pieces (Bertus)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: trip hop / darkwave

Tricky - Fall To Pieces
Před několika týdny jsme připomínali Trickyho v souvislosti s jeho EP "20,20" a už je tu opět, tentokrát již s plnohodnotným řadovým albem "Fall To Pieces". Navazuje s ním na tři roky starý počin "Ununiform" a zařadil na něj celkem jedenáct skladeb, v nichž mu dělaly společnost jeho dvorní vokalistka Marta a ve dvou písničkách dánská hudebnice Oh Land. Jak uslyšíte na bandcampu, pokračuje britský muzikant ve stylu letošního EP a do svého trip hopu vmíchává fragmenty darkwave a lehké dávky minimalismu.


U96 - Transhuman (Unltd Recordings)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: electronica

U96 - Transhuman
Je jen málo lidí, kteří prožili mládí v devadesátkách a nevědí, kdo jsou U96 a jak zní jejich "Das Boot". Eurodancová formace ovšem v roce 1996 ukončila svoji činnost a pouze sporadicky vydávala ojedinělé singly, remixy či kompilace. V roce 2007 vydali album "Out Of Wilhelmsburg" a natrvalo se vrátili předloni s projektem "REBOOT". V této sestavě ale chyběli dva zakládající členové Helmut Hoinkis a Alex Christensen. Pro letošní desku "Transhuman" ji naopak posílil jeden prominentní kolega, a to člen Kraftwerk Wolfgang Flür. Ten se vrací po pětileté odmlce od sólovky "Eloquence" a s U96 nahrál celkem patnáct skladeb plus jeden remix. Není tedy divu, že výsledek je plný potemnělé elektroniky. Důkazem budiž první singly na YouTube.


Hardy - A Rock (Big Loud Records)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: country rock

Hardy - A Rock
Michael Wilson Hardy, který si říká pouze Hardy, dosud působil především jako autor hitů svých kolegů. Jeho písničky zpívali Florida Georgia Line, Chris Lane, Blake Shelton nebo Dallas Smith. Nyní se ovšem rozhodl, že se bude prezentovat také jako sólový zpěvák. Na pomoc se skládáním si přizval například Hillary Lindsey, Bena Johnsona nebo Davida Garciu. Už podle názvu debutu "A Rock" je zřejmé, že autor zde country míchá s rockem, pro osvěžení si coby hosty přizval i tři kolegy, jimiž jsou další mladí countryoví interpreti Lauren Alaina, Devin Dawson a Ashland Craft. Seznámit se s tímto třicetiletým muzikantem můžete prostřednictvím jeho YouTube profilu.


Simon Collins - Becoming Human (Bertus)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: progresivní rock / new wave

Simon Collins - Becoming Human
Syn Phila Collinse vydává již své čtvrté studiové album, které tentokrát hodně čerpá z tvorby jeho předchozí kapely Sound Of Contact. Dvanáct písniček produkoval společně s Davem Kerznerem ze Sonic Reality a hudebně se vrací k progrocku a new wave osmdesátých let. On sám obstaral zpěv, bicí a klávesy, s nimiž mu vypomohl ještě Robbie Bronnimann. K nim se dále přidali baskytarista Gaz Williams a dvojice kytaristů Kelly Avril Nordstrom a Robin Boult. S výsledkem se můžete seznámit na YouTube kanálu labelu Frontiers Records.


Jonas Kaufmann - Selige Stunde (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: klasický zpěv

Jonas Kaufmann - Selige Stunde
Jonas Kaufmann se po velkém úspěchu nahrávky "Otella" vrací s naprosto odlišným konceptem. Na albu "Selige Stunde" totiž najdete celkem sedmadvacet romantických písní od autorů, jako jsou Schubert, Beethoven, Mahler, Mendelssohn, Liszt, Chopin, Dvořák, Brahms, Čajkovskij, Schuman nebo Mozart. Při koncertech obvykle slouží jako přídavky a německý tenor je natočil pouze s klavíristou Helmutem Deutschem v době koronavirové karantény. Ukázky nabízí například internetový obchod JPC.de.


Budoár staré dámy - Kostřičky (Indies Scope)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: punk / punkrock

Budoár staré dámy - Kostřičky
Uskupení Budoár staré dámy představuje své šesté řadové album "Kostřičky" jako koncepčně ucelenou desku, která má tvar a tvář, a tohle tvrzení podporuje i fakt, že výhradním autorem textů je básník Lubor Kasal, zatímco autorkou hudby je zpěvačka, kytaristka a zakladatelka kapely Marta Kovářová. Výraznou stopu zde zanechal také experimentální hudebník Tomáš Vtípil "Ten s rozhodností řezníka místy oholil nahrávku na kost, maso nasekal, nasamploval a zpět naimplantoval," říká Marta. Vtípil navíc svojí křídlovkou rozvinul trumpety hostujícího Pepy Hřebena a fagot Broňka Šmida tak, že dechy nakonec provázejí celou kolekci. Dalšími hosty jsou Prune a Vladivojna La Chia. Co z toho všechno vzniklo, uslyšíte v ukázkách na stránkách vydavatesltví Indies Scope.


Sophie Hunger - Halluzinationen (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: alternativní pop / indie folk

Sophie Hunger - Halluzinationen
Švýcarská hudebnice Sophie Hunger se vrací po dvou letech od alba "Molecules" a vydává svoji sedmou řadovku "Halluzinationen". Stejně jako v případě předchůdce produkoval deset nových písniček Dan Carey, kterého jinak můžeme znát z nahrávek La Roux, Nicka Mulveyho, Bat For Lashes nebo Franz Ferdinand. Vedle angličtiny zde opět uslyšíte také němčinu a poměrně alternativní pojetí folku i popu. Lepší obrázek si uděláte díky prvním singlům na YouTube kanálu zpěvačky.


V krátkosti

  • Bill Callahan - Gold Record (Bertus)
    Americký folkový hudebník, který tvoří rovněž pod jménem Smog, se po roce vrací s desítkou písní, které věnoval svým velkým vzorům, jako jsou Johnny Cash, Ry Cooder nebo The Mackenzies. Tento recept evidentně zabral, protože Callahan sbírá jednu pozitivní recenzi za druhou. Proč? To můžete zjišťovat na jeho bandcampu.
  • Emily Barker - A Dark Murmuration Of Words (Bertus)
    Australská písničkářka vydává po třech letech nové album a jako producenta deseti písniček si vybrala Grega Freemana, který v minulosti spolupracoval s The Call, Royal Flux nebo Rudimental. Její folk s jemnou příchutí americany a country uslyšíte na jejím bandcampu.
  • Hannah Georgas - All That Emotion (Bertus)
    Pokud nebudeme počítat loňské EP "Imprints", čekají příznivci na čtvrté album kanadské indiepopové hudebnice už čtyři roky. Nyní je jedenáct čerstvých kousků konečně tu a bez zajímavosti není, že je produkoval Aaron Dessner z The National, který má na svědomí "folklore" Taylor Swift, nebo desky Lisy Hannigan či Sharon Van Etten. Jak jejich spolupráce dopadla, uslyšíte na bandcampu autorky.
  • Scarypoolparty - Doom Hologram (Universal)
    Již v průběhu své účasti v American Idol se kalifornský zpěvák do značné míry prezentoval svojí vlastní hudbou a originálním pojetím převzatých songů. Není tedy divu, že po loňském debutu "Exit Form" je tu s druhou deskou. V osmi písních ho doplnili Nu Deco Ensemble a Lucas Silviera. Pokud jste jej do této doby nezaregistrovali, můžete ho poznávat na jeho YouTube kanálu.
  • 6ix9ine - Tattletales (Create Music Group)
    Americký rapper přichystal na své druhém album celkem třináct tracků a k jejich natočení si přizval hosty, jako jsou Akon, Nicki Minaj, Smilez, Leftside a Lil AK. Část z nich už zní na jeho YouTube.
  • Michael Sarian - New Aurora
    Kanadský jazzový trumpetista s vazbou na Argentinu i Spojené státy se vrací se svým čtvrtým albem. Deset skladeb nahrál společně s klavíristou Santiagem Leibsonem, kontrabasistou Mattem Pavolkou a bubeníkem Dayeonem Seokou. Poklidnou jazzovou improvizaci si můžete poslechnout na jeho bandcampu.
  • Saint Saviour - Tomorrow Again (Bertus)
    Anglická hudebnice má v občance jméno Becky Jones a fanoušci Groove Armada ji znají jako jejich hlavní zpěvačku z let 2009 až 2012. Na svém třetím albu, které vydává po dlouhých šesti let, opět míchá intimní pop a folk s jemnou alternativou. V jedenácti kusech, které uslyšíte na jejím bandcampu, si zahostovali Badly Drawn Boy, Willy Mason a Billy-Ryder Jones.
  • The Pineapple Thief - Versions Of Truth (Bertus)
    Britská progrocková formace loni oslavila dvacet let na hudební scéně a svým fanouškům servíruje již třinácté album, pro nějž ve své vlastní produkci připravila celkem deset songů. Všechny můžete poslouchat na bandcampu labelu K Scope.
  • Scott Helman - Nonsuch Park (Warner Music)
    Za svůj debut a následné singly si kanadský popový zpěvák, skladatel a producent vysloužil šest nominací na ceny Juno a tu v kategorii skladatel roku v roce 2018 i proměnil. Je jen otázka, kdy se mu podaří prorazit i mimo Kanadu. Může to být už s jeho druhou deskou. S jedenácti písněmi se můžete seznámit na jeho YouTube profilu.
  • Wonho - Love Synonym #1: Right For Me (Highline Entertainment)
    Někde na pomezí EP a řadového alba se pohybuje debut někdejšího člena Monsta X. Nabízí na něm osm skladeb v celkové stopáži necelých čtyřiadvaceti minut, ovšem dvě jsou zde ve dvou jazykových verzích a jedna je delším intermezzem. Podíleli se na nich Digital Farm Animals nebo Post Gothic, míchá se v nich k-pop a r'n'b a vy je uslyšíte na YouTube.
  • Camille Bertault - Le Tigre (Sony Music)
    Pakliže preferujete vokální jazz, neměli byste minout francouzskou zpěvačku Camille Bertault. Čtrnáct písniček na jejím třetím albu produkoval americký trumpetista a držitel Grammy Michael Leonheart, který v minulosti spolupracoval s Markem Ronsonem, Tomem Odellem, Steely Dan a řadou dalších. Část z nich již zpěvačka sdílí na svém YouTube kanálu.
  • San Cisco - Between You And Me (Warner Music)
    Australské indiepopové trio navazuje na tři roky staré album "The Water". Pro jeho nástupce nachystalo jedenáct skladeb, do nichž přimíchalo něco málo rocku. Několik z nich již nyní sdílí na svém YouTube.


Dále vychází:

Afel Bocoum - Lindé (Warner Music)
Airforce - Strike Hard (Bertus)
All Them Witches - Nothing As The Ideal (Bertus)
Andrew Wasylyk - Fugitive Light And Themes Of Consolation (Bertus)
Barely Civil - I’ll Figure This Out (Bertus)
Black Magnet - Hallucination Scene (Bertus)
Bscbr (Feat. Angel Deradoorian, Nick Zinner, And Greg Fox) - Master Of Rehearsal 7-Inch ()
Carolina Story - Dandelion (Black River)
Cold Years - Paradise (Bertus)
Corey Flood - Hanging Garden (Fire Talk)
Cult Of Lilith - Mara (Mystic Production)
Dead Lord - Surrender (Sony Music)
Deafkids & Petbrick - Deafbrick (Bertus)
Desolator - Sermon Of Apathy (Mystic Production)
Dirk Powell - When I Wait For You (Bertus)
Dorothee Oberlinger - Giovanni Battista Bononcini: Polifemo (Sony Music)
Dukes Of Chutney - Hazel (Bertus)
En Minor (Feat. Phil Anselmo) - When The Cold Truth Has Worn Its Miserable Welcome Out (Mystic Production) Fleetwood Mac - Fleetwood Mac (1969-1974) (Warner Music)
Foretoken - Ruin (Mystic Production)
Freak Heat Waves - Zap The Planet (Bertus)
Galya Bisengalieva - Aralkum (One Little Indian Records)
Godcaster - Long Haired Locusts ()
Grant-Lee Phillips - Lighting, Show Us Your Stuff ()
Greta - Ardent Spring ()
Hell In The Club - Hell Of Fame (Mystic Production)
Helloween - Unarmed (Best Of ) (Mystic Production)
Initiates - Esoteric Pop (Bertus)
Joe Barksdale - Sincerely ()
Joseph Capriati - Metamorfosi ()
Joshua Burnside - Into The Depths Of Hell ()
Josiah Johnson (of The Head And The Heart) - Every Feeling On A Loop (Bertus)
Joy Denalane - Let Yourself Be Loved (Bertus)
Kim Salmon & The Surrealists - Rantings From The Book Of Swamp ()
Korine - The Night We Raise Out (Bertus)
Landfall - The Turning Point (Bertus)
Lavinia Meijer & World Choir For Peace - Peaceful Choir - New Sound Of Choral Music (Sony Music)
Lawn - Johnny (Bertus)
Lil Durk - The Voice (Geffen)
Lomelda - Hannah (Bertus)
Luka - First Steps Of Letting Go (Bertus)
Michael Rother (of Neu! And Harmonia) - Solo Ii (Bertus)
Naked Roommate - Do The Duvet (Bertus)
Numün - Voyage Au Soleil ()
Phew - Vertigo Ok (Bertus)
Prizm - All Night ()
Regula Mühlemann & Kammerorchester Basel - Mozart Arias II (Sony Music)
Rikard Sjöblom's Gungfly - Alone Together (Sony Music)
Rising Steel - Fight Them All (Mystic Production)
Různí - 80 nejoblíbenějších dětských písniček (Supraphon)
Různí - Mozart pro lepší učení, koncentraci a paměť (Supraphon)
Různí - Two Tone The Albums (Warner Music)
Serpent Omega - Ii (Bertus)
Skinshape - Umoja (Bertus)
Slime - Hier Und Jetzt (Sony Music)
Sprain - As Lost Through Collision (Bertus)
Stryper - Even The Devil Believes (Mystic Production)
Tennessee Jet - The Country ()
The Gooms - Laugh. ()
Thibault - Or Not Thibault (Bertus)
Throwing Muses - Sun Racket (Fire Records)
Unhappybirthday - Mondchateau (Bertus)
Vaya Futuro - El Peso Del Mundo ()
Vera Hotsauce - Hot N Saucy ()
Vladimír Mišík - Etc...2 (Supraphon)
Yelle - L'Ère du Verseau (Bertus)
Zakk Sabbath - Vertigo (Mystic Production)
Zakk Sabbath - Vertigo (Artbook) (Mystic Production)

Vychází na vinylu:
Afel Bocoum - Lindé (Warner Music)
All Them Witches - Nothing As The Ideal (Bertus)
Andrew Wasylyk - Fugitive Light And Themes Of Consolation (Bertus)
Barely Civil - I’ll Figure This Out (Bertus)
Bill Callahan - Gold Record (Bertus)
Billy Ocean - One World (Sony Music)
Black Eyed Peas - Translation (Sony Music)
Black Magnet - Hallucination Scene (Bertus)
Camille Bertault - Le Tigre (Sony Music)
Coheed And Cambria - Good Apollo I'm Burning Star Iv, Volume Two: No World For Tomorrow (Sony Music)
Cold Years - Paradise (Bertus)
Dead Lord - Surrender (Sony Music)
Dead Lord - Surrender (Mystic Production)
Deafkids & Petbrick - Deafbrick (Bertus)
Dukes Of Chutney - Hazel (Bertus)
Emily Barker - A Dark Murmuration Of Words (Bertus)
En Minor (Feat. Phil Anselmo) - When The ##Cold TruthX## Has Worn Its Miserable Welcome Out (Mystic Production)
Freak Heat Waves - Zap The Planet (Bertus)
Hannah Georgas - All That Emotion (Bertus)
Helloween - 7 Sinners (Mystic Production)
Helloween - Straight Out Of Hell (Mystic Production)
Helloween - Unarmed (Best Of ) (Mystic Production)
Hurts - Faith (Lento)
Initiates - Esoteric Pop (Bertus)
Josiah Johnson (of The Head And The Heart) - Every Feeling On A Loop (Bertus)
Joy Denalane - Let Yourself Be Loved (Bertus)
Lang Lang - Bach: Goldberg Variations (Universal)
Lawn - Johnny (Bertus)
Lomelda - Hannah (Bertus)
Naked Roommate - Do The Duvet (Bertus)
Oceans Of Slumber - Oceans Of Slumber (Sony Music)
Phew - Vertigo Ok (Bertus)
Rikard Sjöblom's Gungfly - Alone Together (Sony Music)
Rolling Stones - Goats Head Soup (Universal)
Různí - Angelheaded Hipster: The Songs Of Marc Bolan And T. Rex (Warner Music)
Saint Saviour - Tomorrow Again (Bertus)
San Cisco - Between You And Me (Warner Music)
Serpent Omega - II (Bertus)
Skinshape - Umoja (Bertus)
Sprain - As Lost Through Collision (Bertus)
Stryper - Even The Devil Believes (Mystic Production)
The Pineapple Thief - Versions Of Truth (Bertus)
Thibault - Or Not Thibault (Bertus)
Tricky - Fall To Pieces (Bertus)
Unhappybirthday - Mondchateau (Bertus)
Vladimír Mišík - Etc...2 (Supraphon)
Young Knives - Barbarians (Bertus)
Zakk Sabbath - Vertigo (Mystic Production)

EP:
112 - 112 Forever (Slim & Mike)
Cobra Spell - Love Venom
Denis Sulta - This Moment Of Silence
Desource - Ambition
Dirty Projectors - Super João
Ecuador - Silent Enemy
GFM - Operation Takeover
Hayden Calnin - Soon Forever
Home Counties - Redevelopment
Chaser - Look Alive
Chutney - Chutney
In Parallel - Fashioner
Jabbawoki - Something’s Cookin’
Japanese Television - Epiii
Jon Reynolds & The Aches - Petrichor
Kamaran - Transmission
Lauren Alaina - Getting Over Him
Layne’s Calling - Layne’s Calling
Phil Madeley - Century Witch Hunt
Poppongene - Futures Unsure Remix
Prospects - Recalling
Rocket Pengwin - Planet Earth
Shlohmo - Heaven Inc.
St. Panther - These Days
The Love-Ins - As It Lays
The Oh Hellos - Boreas

Reedice:
Anderson, Bruford, Wakeman, Howe - Anderson, Bruford, Wakeman, Howe (Bertus)
Billy Ocean - One World (Sony Music)
Helloween - 7 Sinners (Mystic Production)
Helloween - Straight Out Of Hell (Mystic Production)
Ivan Král - Later Years (3Cd) (Warner Music)
Oh Susanna - Sleepy Little Sailor (Warner Music)
Rolling Stones - Goats Head Soup (Universal)
Rolling Stones - Goats Head Soup (Deluxe 2Cd) (Universal)
Rolling Stones - Goats Head Soup (Super Deluxe 2Cd) (Universal)
Steve Rothery - The Ghosts Of Pripyat (Sony Music)
Unleash The Archers - Apex (Mystic Production)

NÁZORY
  • Soundwalk Collective with Patti Smith, skvělá al... (David, co ho všichni nesnáší ale on je miluje, 09.09.2020 11:11) Reagovat

    Soundwalk Collective with Patti Smith, skvělá alternativa, vřele doporučuji !!!

    • Re: Soundwalk Collective with Patti Smith, skvělá al... (Doktor Slovo, 09.09.2020 11:46) Reagovat

      Yes sir!

    • Re: Soundwalk Collective with Patti Smith, skvělá al... (duľa, 14.09.2020 21:40) Reagovat

      zlatá Helča Vondráčková...

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Taylor Swift - The Tortured Poets Department 6/10
Recenze: Taylor Swift na desce "The Tortured Poets Department" otevírá dveře pouze pozvaným, ostatní nechává tápat ve foyer Taylor Swift je králem Midasem dnešní doby. Ne ovšem ve smyslu, že by tajila oslí uši. Spíše upomíná na příběh, v němž na co panovník sáhl, proměnilo se ve zlato. Midas kvůli této schopnosti nemohl pít ani jíst, u Taylor se v... čtěte zde
Vydáno: 27.04.2024 08:00 v sekci Recenze
Berenika Kohoutová - Hot or not? 7/10
Video: Berenika Kouhoutová v "Hot or not?" řeší ne/dokonalost a odtajňuje těhotenství Zpěvačka a herečka Berenika Kohoutová představuje po delší době provokativní singl "Hot or not?" pojednávající o zdánlivě dokonalém životě, který tak rádi prezentujeme na sociálních sítích. Ale ne vše pozlátko je takové, jak... čtěte zde
Vydáno: 26.04.2024 16:30 v sekci Audio / Video | Video
Anna K., Forum Karlín, Praha, 25.4.2024
Naživo: Anna K. provedla Forum Karlín uhrančivým "Údolím včel" Anna K. se do pražského Fora Karlín vrátila po šesti letech. Příjemně zaplněnému prostoru představila většinu ještě stále nového alba "Údolí včel", které jí přišel pomoct pokřtít Michal Suchánek. Zazněly samozřejmě také... čtěte zde
Vydáno: 26.04.2024 08:48 v sekci Naživo
Jana Kirschner - Přestala jsem se hnát za úspěchem
Rozhovory: Jana Kirschner - Přestala jsem se hnát za úspěchem Do příběhu nového alba Jany Kirschner "Obyčajnosti" významně promluvila pandemie. V Londýně žijící zpěvačka totiž trpěla nedostatkem kontaktu se svými blízkými ze Slovenska, které dle svých slov neviděla rok. Tvorba písní pro... čtěte zde
Vydáno: 25.04.2024 15:30 v sekci Publicistika | Rozhovory
Pohled do českých hitparád - 16. týden 2024
Český albový žebříček ovládla Yzomandiasova "Paranoia" První desítka tuzemské albové hitparády zůstává i nadále v obležení rapu pro mladou generaci. Obvyklého lídra Viktora Sheena tentokrát v čele vystřídal Yzomandias s novinkou v podobě EP "Paranoia". Popový prapor drží Mirai a... čtěte zde
Vydáno: 25.04.2024 07:30 v sekci Novinky | České hitparády
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 16/2024 - od Taylor Swift přes Pearl Jam po My Dying Bride (24.04.2024 10:00)
- Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red (17.04.2024 09:30)
- Nové desky 14/2024 - od X Ambassadors přes The Black Keys po Bensona Boona (10.04.2024 10:00)
- Nové desky 13/2024 - od Beyoncé přes Sum 41 po Sheryl Crow (03.04.2024 15:00)
- Dua Lipa a Benson Boone stále vládnou singlovým žebříčkům, The Rolling Stones jsou hranější než Mirai (29.03.2024 08:30)
- Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
- Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
- Hudba Mira Žbirky zazní v prosinci na Symphonic Night v O2 universu a už nyní na vinylech s alby z let 1992–2022 (20.03.2024 08:01)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)

ALBUM TÝDNE 17/2024

Mark Knopfler
One Deep River

Po nejdelší pauze mezi sólovými alby - konkrétně po šesti letech - je tu nezaměnitelný zpěvák a kytarista Mark Knopfler se svou desátou deskou "One Deep River". A jak se dalo čekat, všechno je u něj jako vždy na svém místě, nic se nezměnilo. Díkybohu.

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)
So 18.05.
King Gizzard & The Lizard Wizard (AU) (Forum Karlín, Praha)
Út 21.05.
Reverend Peyton’s Big Damn Band (US) (Lucerna Music Bar, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber The Prodigy Prince Vladimír Mišík Taylor Swift Kabát Queen Adele Sia Rush Beyoncé Bono U2 AC/DC Mirai Lady Gaga Dua Lipa Liam Gallagher Linkin Park Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu