Vojta Dyk s B-Side Bandem odehraje velké koncerty v Brně, Praze a Liberci

05.07.2020 11:07 - Milan Menčík | foto: Honza Průša

Vedle nejznámějších českých kapel Kabát, Lucie či Čechomor se na projektu Summer Arena představí i Vojtěch Dyk s B-Side bandem. S nadžánrovým brněnským bigbandem se představí na třech štacích - 1. srpna v Brně, 7. září v Praze a 17. září v Liberci. Vstupenky jsou již k mání v sítích TMaster a TPortal.

"Vyrůstal jsem v rodině, kde jazz a swing byly něco jako chléb s máslem, a navíc mé megalomanské srdéčko si rádo plní velké sny - a co je většího než bigband? Už jen symfonický orchestr a s tím už já zpíval. Ale hlavně: jednou to zkusíte a nechcete jinak. Takový energetický tlak, který vás žene, když stojíte před dvaceti muzikanty, to jen tak nezažijete," říká zpěvák.

Program vystoupení brněnského bigbandu se z původního víceméně coverového repertoáru změnil - v posledních letech muzikanti hrají vlastní originální repertoár, který kromě jazzu a swingu nabízí energický funk, groove, občas zabrousí i do popu. Na přelomu roku oslavili deset společných let. Svým fanouškům nabídli slavnostní halové koncerty, na kterých je doprovodila Janáčkova filharmonie Ostrava s dirigentem Janem Kučerou.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY