shop.musicserver.cz
Nové desky 21/2020 - od Kyga přes Dipla po Lady Gaga

Nové desky 21/2020 - od Kyga přes Dipla po Lady Gaga

Vydáno: 03.06.2020 08:00 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: Kygo

Sušší týdny skončily a hned se nám tu vyrojila řada hvězd v čele s Kygem, Lady Gaga, jež se vrátila k electropopu, a Diplem, který experimentuje s country. K nim se připojili Palaye Royale, soulová Nicole Atkins, rapper Lil Yachty nebo popový objev Alec Benjamin. Pro rockery tu máme novinky Alestorm, Grave Digger nebo živák Def Leppard.

V pátek 29. května vyšly tyto nové tituly:

Kygo - Golden Hour (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: tropical house / deep house / downtempo

Kygo - Golden Hour
Dva a půl roku trvala norskému DJi Kygovi příprava jeho třetího alba "Golden Hour". Za tu dobu se mu ovšem nastřádalo poměrně dost materiálu, takže se tancechtivým příznivcům dostane hned osmnáct kousků. Minulý rok je předznamenal remix hitu Whitney Houston "Higher Love", ostatní tracky jsou ale již originální a Kygo je tvořil společně s hudebníky z různých koutů světa. V rádiových éterech se již zabydlely spolupráce s OneRepublic, Sashou Sloan, Zarou Larsson, Tygou, Zakem Abelem a Valerií Broussard. K nim pak přibyli například londýnský muzikant Jamie N Commons, německá zpěvačka Kim Petras, švédský zpěvák Sandro Cavazza, indiepopoví Oh Wonder, americký produkční tým Dreamlab, nashvilský skladatel Sam Tinnesz, countryový bard Zac Brown nebo Joe Janiak, známý ze spolupráce s Aviciim, Take That, Tove Lo nebo Hurts. Většina písniček už má svoji vizuální podobu na Kygově YouTube kanálu


Diplo - Diplo Presents Thomas Wesley Chapter 1: Snake Oil (Mad Decent)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: country / country pop

Diplo - Diplo Presents Thomas Wesley Chapter 1: Snake Oil
Občas se stane, že vás někteří hudebníci svojí deskou překvapí. Podobně je to i v případě druhého alba Dipla. Amerického DJe a hudebníka známe vedle tvorby jeho domovské formace Major Lazer především z tanečních, popových a hiphopových hitů Beyoncé, Madonny, M.I.A. a jako blízkého spolupracovníka Sii, Labrintha a Marka Ronsona. Na svém novém CD "Diplo Presents Thomas Wesley Chapter 1: Snake Oil" se ovšem s chutí pustil do country. Ke spolupráci přizval řadu hostů - jednak těch, kteří se na country scéně pohybují a nebojí se experimentovat, a pak i další z jiných žánrů. Do první skupiny spadají například Billy Ray Cyrus, jeho dcera Noah Cyrus, Zac Brown, americké zpěvačky Danielle Bradbery a Cam, countryový experimentátor Orville Peck a méně známý Morgan Wallen, tu druhou pak zastupují Young Thug, Jonas Brothers, rapper Clever, Lil Nas X či Blanco Brown. Country se tu tak míchá s dancehallem, popem, taneční hudbou, trapem či urban music. Co si pod tím představit, zjistíte poslechem alba na Diplově YouTube kanálu.


Lady Gaga - Chromatica (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: taneční pop / electropop / synth-pop

Lady Gaga - Chromatica
Lady Gaga, která soundtrackem k filmu "A Star Is Born" opět pozdvihla svoji kariéru do výšin desky "Born This Way", se vrací po čtyřech letech s řadovým albem a pravděpodobně by si jím ráda znovu nabyté pozice udržela. Pomoci jí k tomu má celkem šestnáct písniček, respektive devatenáct, zvolíte-li deluxe edici, a poměrně bohatý výběr spolupracovníků. Klíčovým kolegou byl tentokrát BloodPop, k němuž se připojovali další autoři a producenti jako třeba Morgan Kibby, Axwell, Max Martin, Tchami, Burns, švédsko-palestinský producent Rami, německý Boys Noize, Madeon, Skrillex, Madison Love, Ryan Tedder nebo korejsko-americký rapper Teddy Park. K nim navíc přibyli ještě tři hosté: singl s Arianou Grande již znáte a těmi dalšími jsou Elton John a jihokorejský girlband Blackpink. O tom, že se Lady Gaga s nahrávkou "Chromatica" opět vrací ke kombinaci tanečního popu, electropopu a synth-popu, se můžete přesvědčit prostřednictvím jejího YouTube profilu.


Bleed From Within - Fracture (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: heavy metal

Bleed From Within - Fracture
Skotská heavymetalová formace Bleed From Within vydává svou pátou studiovou desku. Nazvala ji "Fracture" a sama ji i produkovala. Natáčelo se ve studiích Middle Farm Studios v Anglii v Jižním Devonu a také v BFW Headquarter ve skotském Glasgow. Osazensto kapely připravilo pro své fanoušky hned dva videoklipy - jeden z nich ke skladbě "Into Nothing" a druhý k titulní skladbě alba. Jak se vám líbí? O svůj názor se s námi podělte v komentářích


Anuel AA - Emmanuel (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: latin trap / reggaeton

Anuel AA - Emmanuel
Zatímco někteří hudebníci mají problém sestavit kolekci delší než půl hodiny, portorický rapper a zpěvák Emmanuel Gazmey Santiago, který si říká Anuel AA, má spíše opačný problém. Jeho druhá deska, již nazval po sobě samém "Emmanuel", přináší dvaadvacet skladeb a téměř hodinu a půl hudby. Pokud přemýšlíte, odkud byste tohoto sedmadvacetiletého muzikanta vůbec měli znát, vězte, že zažil strmý nárůst kariéry v posledních dvou letech, kdy sesbíral řadu úspěchů v hitparádách, několik hudebních latino cen a především řadu spoluprací s těmi nejvýraznějšími hudebníky nejen na žánrové scéně včetně Enriqua Iglesiase, Shakiry, Becky G či Akona. Není tedy divu, že řadu hostů najdeme i na zmíněném albu, které se stylově pohybuje mezi trapem a reggaetonem. Do studia s ním zavítali například Travis Barker, Bad Bunny, Lil Wayne. Aktuální hit "China" postavený na Shaggyho "It Wasn't Me" s ním vedle kolumbijské zpěvačky Karol G nazpívali také Daddy Yankee, Ozuna a J Balvin. Letní atmosféru můžete nasávat prostřednictvím zpěvákova YouTube.


Alestorm - Curse Of The Crystal Coconut (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme 63133
žánr: rock

Alestorm - Curse Of The Crystal Coconut
Pořadové číslo šest a celkem jedenáct skladeb, to jsou míry novinkového alba z dílny skotských pirátů Alestorm. Formace nahrávala nové dílo s titulem "Curse Of The Crystal Coconut" pod dohledem zkušeného kapitána Lasse Lammerta a výsledkem je živelná smršť power metalu s občasným závanem třeba metalcoru nebo rap-metalu. Jako první singl můžete z rádií znát kousek "Treasure Chest Party Quest", my vám nyní k poslechu nabízíme song "Pirate Metal Drinking Crew" na YouTube.com


Diana Ross - Supertonic (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: disco / EDM

Diana Ross - Supertonic
Americká zpěvačka a jedna z nejvýraznějších osobností sedmdesátých let Diana Ross se rozhodla, že své největší hity nechá podlehnout aktuální době a trendům. Celkem devět skladeb (z nichž jedna je mash-upem dvou songů) nechala zremixovat. Hitům jako "I’m Coming Out", "Upside Down", "Ain't No Mountain High Enough" nebo "Touch Me In the Morning" dal novou podobu prověřený Eric Kupper, jehož služeb v minulosti využili například Depeche Mode, Janet Jackson, Whitney Houston, Shakira či Dido. Výsledek uslyšíte například na YouTube profilu Diany Ross.


Creeper - Sex, Death And The Infinite Void (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: punk / rock

Creeper - Sex, Death And The Infinite Void
© facebook interpreta
Po grandiózním comebacku v loňském roce se britská punk-rocková formace Creeper vrací zpět na scénu. Nástupce debutu "Eternity, In Your Arms" vychází totiž po třech letech, která se ale fanouškům musela zdát jako věčnost. Mezi čerstvými kusy je i aktuálně často hraný singl "Born Cold". Frontman Will Gould k albu prozradil: "Moc hudby přenést vás v čase takřka kamkoli je skoro nadpozemská. A my jsme přesně to chtěli na naší nové desce dokázat - vzít vás do úplně jiné dimenze." Jestli se jim to povedlo, posuďte sami: poslechněte si zmiňovaný kousek na YouTube.


Lil Yachty - Lil Boat 3 (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: rap / trap

Lil Yachty - Lil Boat 3
Americký rapper Lil Yachty vydává třetí a prý i finální díl své loďařské série, která započala před čtyřmi roky, a rozhodně k němu nepřistupoval lehkovážně. "Lil Boat 3" tvořil rok a půl a přetočil ho celkem čtyřikrát, než jej předal své nahrávací společnosti. Důvodem je, že prošel mnoha různými fázemi kreativity. Dohromady s ním tuto cestu absolvoval producentský tým, jehož členy byli Earl On The Beat, 30 Roc, Childboy, Pi'erre Bourne, DY Krazy či JetsonMade. Nechybějí samozřejmě ani hosté jako například ASAP Rocky, Tyler, the Creator , Future, Mike Will Made It, DaBaby, Drake, Lil Keed, Young Thug a Lil Durk. Výsledek muzikant prezentuje na svém YouTube profilu.


Nicole Atkins - Italian Ice (Single Lock Records)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: soul / melodický jazz / psychedelie

Nicole Atkins - Italian Ice
Tři roky po kolekci "Goodnight Rhonda Lee" vydává Nicole Atkins svou pátou řadovku. Americká zpěvačka, která se stala známou díky svému stylu kombinujícímu soul, psychedelii, melodický jazz zvaný crooner a prvky americany, ji nazvala "Italian Ice" a napsala a nahrála na ni celkem jedenáct písniček. Ke dvěma z nich si pozvala do studia čtveřici hostů: skladbu "Captain" s ní nahrál člen Spoon Britt Daniel a na "Never Going Home Again" se podílela folk-popová skupina Erin Rae, John Paul White z dua The Civil Wars, a Seth Avett z The Avett Brothers. Produkce alba, které uslyšíte například na bandcampu zpěvačky, se opět ujal Ben Tanner, známý ze spolupráce s Alabama Shakes, St. Paul & The Broken Bones nebo Foy Vance.


Def Leppard - Hysteria At The O2 (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: hard rock

Def Leppard - Hysteria At The O2
Materiál zaznamenaný koncem roku 2018 na nahrávce "Hysteria At The O2" mohl k fanouškům dorazit daleko dříve, nebýt současné situace týkající se virového onemocnění covid-19. Fanoušci Def Leppard se ale přece jen dočkali a odměnou jim je grandiózní živák s hity jako "Pour Some Sugar On Me", "Animal", "Wom", a "Love Bites". Záznam je k dostání v několika variantách - na LP, CD a nebo jako boxset v několika mutacích. Ukázku najdete na YouTube.com.


Alec Benjamin - These Two Windows (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop

Alec Benjamin - These Two Windows
Americký zpěvák a skladatel Alec Benjamin začal s hudbou tak, že skládal písničky pro jiné interprety, jako je třeba Jon Bellion, a svoji vlastní tvorbu prezentoval na parkovištích před koncerty Shawna Mendese a Troye Sivana. Pak ovšem přišel kontrakt s vydavatelstvím Atlantic a velmi krátce nato singl "Let Me Down Slowly", z nějž se stal globální hit. Nyní na něj konečně navazuje i debutové album "These Two Windows". Zmíněný kus mezi deseti písničkami nehledejte, na desku, kterou produkoval Australan Alex Hope (Tegan And Sara, Tina Arena, Alanis Morissette), autor zařadil pouze skladby vydané v tomto a loňském roce. Část z nich již naleznete na jeho YouTube profilu.


Tip týdne

Palaye Royale - The Bastards (Sumerian Records)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: glam rock / indie rock

Palaye Royale - The Bastards
Koncert americko-kanadských rockerů, který se měl konat 11. března v pražském Lucerna Music Baru, byl jedním z prvních, které byly kvůli pandemii zrušené. Palaye Royale sem měli dovézt své třetí album, které přichází dva roky po druhém dílu debutu "Boom Boom Boom". I jeho vydání skupina o několik týdnů odložila, ale nyní je konečně tu. Příznivci glam rocku se mohou těšit na celkem patnáct písniček. Hutnou, energickou smršť si můžete vychutnat buď na YouTube kanálu Sumerian Records nebo koncem srpna, kdy by hudebníci měli v Praze odehrát přeložené vystoupení.


Benjamin Moussay - Promontoire (ECM)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: jazz / současná vážná hudba

Benjamin Moussay - Promontoire
Francouzský klavírista Benjamin Moussay byl do této doby známý jako spolupracovník Louise Sclavise, díky čemuž si vysloužil pozvání slavného labelu ECM natočit vlastní debutové album. Ve stylu na pomezí jazzu a vážné hudby čerpající z improvizace, který připomíná Keitha Jarreta, nahrál celkem dvanáct kompozic. Jejich ukázky jsou ke slyšení na stránkách zmíněného vydavatelství.


Grave Digger - Fields Of Blood (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: heavy metal

Grave Digger -  Fields Of Blood
Grave Digger se řadí k těm nejvlivnějším legendám metalové scény a každé jejich nové album je velkým zážitkem. Čerstvá nahrávka "Fields Of BLood" se pyšní pořadovým číslem dvacet a přináší celkem dvanáct kousků. Ústředním tématem je opět Skotsko, v jedné z nových skladeb uslyšíte i zpěvačku Battle Beast Nooru Louhimo. Jde o baladu "Thousand Tears", které nenechá jedno oko suché. Ukázku tohoto songu a dalších dvou si můžete poslechnout na gravedigger.bandcamp.com.


Bryde - The Volume Of Things (EasyLife Records)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop rock / folk rock

Bryde - The Volume Of Things
Velšskou zpěvačku Sarah Howells aka Bryde můžete znát coby polovinu dua Paper Aeroplanes nebo díky tomu, že s ní přede dvěma roky její kolegyně Lenny absolvovala turné po Německu. Nyní představuje své druhé sólové album. Jmenuje se "The Volume Of Things" a v kombinaci popu, rocku a folku nabízí celkem jedenáct písniček. Devět z nich produkoval Thomas Mitchener (Gallows, The Futureheads, Frank Carter & The Rattlesnakes) a po jedné pak Pete Miles (We Are The Ocean, Failsafe) a Paul Savage (Mogwai, Franz Ferdinand). Co z toho vzešlo, zjistíte na zpěvaččině bandcamp porfilu.


EP

  • Esther Rose - My Favorite Mistakes (Father/Daughter Records)
    Písničkářka z New Orleans, která bývá přirovnávána k Rilo Kiley či Hanku Williamsovi, připravila EP coververzí. Mezi čtveřicí předělávek najdete písničky, které původně nahrál již zmíněný Williams, Nick Lowe, Roy Orbison a Sheryl Crow, po jejímž hitu dostala deska jméno. Esther Rose je sdílí na svém bandcampu.
  • Same Side - Same Side (Pure Noise Records)
    Eponymním ípíčkem představuje svůj vedlejší projekt Same Side Kevin Geyer z kapely The Story So Far. Ovšem na punk rock můžete zapomenout. Ačkoli pětici songů, která vznikala přes tři roky, produkoval spolupracovník kapely Sam Pura, zamířili v jejich případě spíše do klidných vod indie rocku. Posuďte sami na bandcampu labelu Pure Noise.
  • Dylan - Red (Awal)
    Čtyřmi skladbami na EP "Red" se prezentuje nová anglická zpěvačka, která si říká jednoduše Dylan. Zatímco její darkpopový styl je přirovnávaný k Lorde nebo Glass Animals, její hlas je dosti podobný Lucy Spraggan. Seznamovat se s ní můžete například na jejím webu.
  • The Foxies - Growing Up Is Dead
    Se svým druhým EP "Growing Up Is Dead" se představuje nashvillské glitterpunkové trio The Foxies se zpěvačkou Julií Lauren Bullock v čele. Šest písní můžete poslouchat na jejich VEVU.
  • Behemoth - A Forest (EP) ()
    Fanoušky blackmetalových Behemoth potěší novinkové EP. Tato čtyřskladbová kolekce obsahuje mimo jiné i coververzi klasiky od The Cure "A Forest", podle které dostala i název. A právě v této písničce si navíc se svým vokálem zahostoval i Niklas Kvarforth. Jak se hudebníkům předělávka povedla, otestujte sami na YouTube.com.


Vistas - Everything Changes In The End (Retrospect Records)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: indie rock / britpop

Vistas - Everything Changes In The End
Chybí vám britské pulzující kytarovky typu The Strokes, Two Door Cinema Club nebo The Vaccines? Jestli ano, pak je tu pro vás debut "Everything Changes In The End" skotských Vistas. Napsali a nahráli na něj celkem třináct položek, z nichž většina se bude výborně vyjímat na jakémkoli letním festivalu, pokud se tedy nějaký uskuteční. Tvorbu tria z Edinburghu můžete prozatím prozkoumávat například na jejich YouTube profilu.


Kip Moore - Wild World (Bertus)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: country

Kip Moore - Wild World
Americký zpěvák Kip Moore vydává své čtvrté album "Wild World" a jistě doufá, že se mu konečně podaří dobýt vrchol countryového žebříčku (jednou skončil těsně pod ním a dvakrát na třetí příčce) anebo alespoň znovu nakouknout do Top 5 Billboard 200. V rukávu má pro tyto účely schovaných dvanáct písniček, které opět psal především společně s Danem Couchem, v několika mu vypomohl například Brett James nebo Manny Medina. Na rozdíl od předchůdců si ovšem tentokrát vzal produkci na starost jen on sám. Jak se to na výsledku podepsalo, zjistíte prostřednictvím jeho YouTube profilu.


Různí - The High Note (soundtrack) (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: r'n'b / soul / filmová hudba

Různí - The High Note (soundtrack)
V pátek měl americkou premiéru nový hudební snímek "The High Note" (u nás se bude promítat od půlky června pod názvem "Kalifornský sen"). Příběh vypráví o začínající hudební producentce v podání Dakoty Johnson dělající poskoka popové ikoně (tu hraje Tracee Ellis Ross). Když se jí nedaří prosadit své nápady, ujme se pouličního muzikanta, jehož ztvárnil Kelvin Harrison, Jr. Není tedy divu, že podstatnou část písniček, které najdete na soundtracku, ztvárnili hlavní představitelé. K nim se přidaly skladby od Arethy Franklin, Donnyho Hathawaye, Anthonyho Ramose nebo Maxine Ramos. Ukázky z alba najdete na Supraphonline.


Jitka Zelenková - Best Of (Supraphon)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop / střední proud

Jitka Zelenková - Best Of
U příležitosti svého významného životního jubilea Jitka Zelenková sama vybrala a sestavila jednadvacet svých největších hitů pro kompilaci nazvanou jednoduše "Best Of". Písničky mapující pět desetiletí zpěvaččiny kariéry i její žánrový záběr od popu, přes swing, střední proud až po šanson jsou řazené chronologicky a najdete mezi nimi také duety s Karlem Gottem, Karlem Černochem, Karlem Zichem a Davidem Krausem. Kompletní seznam včetně ukázek najdete na stránkách vydavatelství Supraphon.


V krátkosti

  • Daughters Of Reykjavik - Soft Spot (The Orchard)
    Uskupení islandských rapperek mělo být jedním z účinkujících na letošním Metronome festivalu a mělo zde představit své třetí album "Soft Spot". Zda se v Praze nakonec ukáže, zatím nevíme, některé z deseti tracků v angličtině a islandštině už však můžete poslouchat na YouTube.
  • Deerhoof - Future Teenage Cave Artists (Bertus)
    Noise-popová americká formace, kterou zná i tuzemské publikum, se vrací po třech letech s kolekcí jedenácti písniček určenou pro další náctileté jeskynní umělce. Co si pod tím představit, zjistíte na bandcampu formace.
  • Jaime Wyatt - Neon Cross (Bertus)
    Aby toho country nebylo málo, představíme vám i druhé album americké zpěvačky, která jej ještě kombinuje s americanou a odnoží zvanou outlaw country. Vypomohli jí Jessi Colter a Shooter Jennings. Seznámit se s jejím altem můžete prostřednictvím bandcampu.
  • Libby Rodenbough - Spectacle Of Love (Sleepy Cat Records)
    Zpěvačka a houslistka indiefolkových a bluegrassových Mipso se pustila na sólovou dráhu a představuje své debutové album. Jak zjistíte poslechem na jejím bandcampu, třináct písniček se přiklání spíše na folkovou stranu.
  • Dive Index - Waving At Airplanes (Neutral Music)
    Elektronický projekt losangelského skladatele a producenta Willa Thomase píše svoji pátou kapitolu. Na jedenácti písničkách, které uslyšíte na jeho bandcampu, se tentokrát podíleli pouze dva vokalisté: americká zpěvačka Natalie Walker a Angličan Merz.
  • Sébastien Tellier - Domesticated (Bertus)
    Osm skladeb na svou šestou studiovku zařadil francouzský hudebník, který vedle vlastní tvorby produkoval alba Dity von Teese. Jejich cílem bylo vytvořit nový svěží, futuristický popový zvuk. Zda se mu to povedlo, zjistíte na Tellierově bandcampu.
  • Loïc Nottet - Sillygomania (Sony Music)
    Belgický popový zpěvák svoji kariéru započal v roce 2014 v The Voice Belgique, o rok později reprezentoval svou zemi v Eurovizi a dva roky nato vydal svůj debut. Nyní se hlásí s druhou deskou a čtrnácti písničkami, které vesměs produkovali Skydancers a Alex Germys. Seznámit se s nimi, můžete na jeho YouTube profilu.
  • Aleksandra Kurzak - Desire (Sony Music)
    Polská operní diva přináší průřez svoji aktuální tvorbou a na CD "Desire" nabídne dvanáct árií z oper, jako jsou "Tosca", "Carmen", "Turandot", "Evžen Oněgin", "Halka", "Madam Butterfly" nebo "Rusalka". Kompletní seznam a ukázky nabízí Presto Classical.
  • The White Buffalo - On The Widow's Walk (Universal)
    Již posedmé nás se svým roots rockem a americanou potěší zpěvák a muzikant Jake Smith. Jedenáctku písniček, které produkoval Shooter Jennings, nahrál na svůj YouTube kanál .
  • Hania Rani - Home (Bertus)
    Polská indiepopová klavíristka po loňském debutu "Esja", s nímž dokázala bodovat třeba i v Británii, nabízí jeho následovníka, na němž nabídne celkem dvanáct skladeb. Poslechnout si je můžete na jejím bandcampu.
  • Blanche - Empire (Bertus)
    Belgická zpěvačka jako by s dvouletým odstupem kopírovala kariéru dnes již představeného Loïce Notteta. I ona začínala v Hlasu, poté reprezentovala svoji zemi na Eurovizi a nyní vydává dlouho očekávané album s třináctkou písniček. Electropopový styl okořeněný zastřeným altem můžete poznávat na jejím YouTube profilu.
  • Greg Fox - Contact (RVNG)
    Bubeník blackmetalových Liturgy už natolik zakořenil ve své sólové alternativě, že loni domovskou kapelu opustil a nové album s osmi skladbami vydává coby nezávislý muzikant. Kam se s jeho bicími vydáme tentokrát, zjistíte na Foxově bandcampu.


Dále vychází:

2nd Grade - Hit To Hit (Bertus)
Alestorm - Curse Of The Crystal Coconut / Limited (Mystic Production)
Anna Tivel - The Question (Live And Alone) (Bertus)
Astralborne - Eternity’S End (Bertus)
Baths - Pop Music / False B-Sides II (Bertus)
Blacktop Mojo - Static (EP) (Sand Hill Records)
Carach Angren - Franckensteina Strataemontanus (Mystic Production)
Centinex - Death In Pieces (Mystic Production)
Creeper - Sex, Death And The Infinite Void (Indies) (Warner Music)
Def Leppard - Hysteria At The O2 / Dvd+2Cd (Universal)
Def Leppard - London To Vegas ( Limited Edition ) (DVD) (Universal)
Def Leppard - London To Vegas ( Limited Edition ) (BluRay) (Universal)
Destiny Rogers - Great Escape (EP) ()
Doc Watson And Gaither Carlton - Doc Watson And Gaither Carlton ()
Flying Lotus - Flamagra (Instrumentals) ()
G Herbo - PTSD (Deluxe Edition) (Epic)
Gary Bartz & Maisha - Night Dreamer Direct-To-Disc Sessions (Bertus)
Ghost Gnotes - Ghost Gnotes ()
Gideon King & City Blog - Love Knot (EP) ()
Heads. - Push (Bertus)
Holy Hive - Float Back To You (Bertus)
Christian Lee Hutson - Beginners (Bertus)
Christian Nodal - Ayayay! (EP) ()
Christin Stark - Stark (Sony Music)
Inventions (Eluvium’s Matthew Robert Cooper And Explosions In The Sky’s Mark T. Smith) - Continuous Part ()
Irmin Schmidt (Of Can) - Nocturne (Bertus)
Ironstone - Prophecy (EP) ()
I_O - Am 444 ()
Jade Hairpins - Harmony Avenue (Bertus)
Jimmy Buffett - Life On The Flip Side (Mailboat Records)
Joell Ortiz & Kxng Crooked - H.a.r.d. (Mello Music Group)
Joyce Manor - Songs From Northern Torrance (Epitaph Records)
Keiynan Lonsdale - Rainbow Boy ()
King Gizzard And The Lizard Wizard - Chunky Sharpnel (Bertus)
Lesser Glow - Nullity (Bertus)
Luca Sestak - Right Or Wrong (Sony Music)
Many Blessings - Emanation Body (Translation Loss Records)
Meryem Aboulouafa - Meryem (Bertus)
Mild Orange - Mild Orange ()
Mrs. Piss (Chelsea Wolfe And Jess Gowrie) - Self-Surgery ()
Mountain Witch - Extinct Cults (Bertus)
Noah Reid - Gemini ()
Paralysis - Mob Justice (Bertus)
Pins - Hot Slick (Cargo Records)
Ro James - Mantic ()
Royal Canoe - Glacial (EP) ()
Rrrags - High Protein (Bertus)
Sam Himself - Slow Drugs (EP) ()
Seán Barna - Margaret Thatcher Of The Lower East Side (EP) ()
Shade Empire - Omega Arcane (Universal)
Sorcerer - Lamenting Of The Innocent (Bertus)
Sweet Spirit - Trinidad (Bertus)
Sweet Whirl - How Much Works! (Bertus)
Teddy Thompson - Heartbreaker Please (Cooking Vinyl)
The Choir - Last Call - Live At The Music Box (Live) (Warner Music)
The Memories - Pickles & Pies (Axis Mundi Records)
The O’Reillys And The Paddyhats - Dogs On The Leash ()
The Reflectors - First Impression (Bertus)
Threadbare - Silver Dollar ()
Two Feet - Pink (Universal)
Vandenberg - 2020 (Bertus)
Varsity - Fine Forever (Run For Cover Records)
White Tail Falls - Age Of Entitlement (Mystic Production)
Xibalba - Años en Infierno (Bertus)

Vychází na vinylu:
2nd Grade - Hit To Hit (Bertus)
Alec Benjamin - These Two Windows (Warner Music)
Alestorm - Curse Of The Crystal Coconut (Mystic Production)
Astralborne - Eternity’S End (Bertus)
Baths - Pop Music / False B-Sides II (Bertus)
Bleed From Within - Fracture (Sony Music)
Carach Angren - Franckensteina Strataemontanus (Mystic Production)
Creeper - Sex, Death And The Infinite Void (Warner Music)
Deerhoof - Future Teenage Cave Artists (Bertus)
Def Leppard - Hysteria Live / Limited (Universal)
Grave Digger - Fields Of Blood (Mystic Production)
Grave Digger - The Grave Digger (Mystic Production)
Heads. - Push (Bertus) Holy Hive - Float Back To You (Bertus)
Irmin Schmidt (Of Can) - Nocturne (Bertus)
Jade Hairpins - Harmony Avenue (Bertus)
Jaime Wyatt - Neon Cross (Bertus)
King Gizzard And The Lizard Wizard - Chunky Sharpnel (Bertus)
Kip Moore - Wild World (Bertus)
Lady Gaga - Chromatica (Universal)
Lesser Glow - Nullity (Bertus)
Meryem Aboulouafa - Meryem (Bertus)
Mountain Witch - Extinct Cults (Bertus)
Paralysis - Mob Justice (Bertus)
Prince - One Nite Alone... (Solo Piano And Voice By Prince) (Sony Music)
Prince - The Rainbow Children (Sony Music)
Prince & The New Power Generation - One Nite Alone... Live! (Sony Music)
Prince & The New Power Generation - One Nite Alone... The Aftershow: It Ain't Over! (Up Late With Prince & The NPG) (Sony Music)
Rrrags - High Protein (Bertus)
Rush - Permanent Waves (40th Anniversary Edition) (Universal)
S.G. Goodman - Old Time Feeling (Bertus)
Shade Empire - Omega Arcane (Universal)
Sweet Whirl - How Much Works! (Bertus)
The Reflectors - First Impression (Bertus)
Two Feet - Pink (Universal)
Vandenberg - 2020 (Bertus)
Venom - 7th Date Of Hell / Live At Hammersmith (Mystic Production)
Venom - Calm Before The Storm (Mystic Production)
Venom - Prime Evil (Mystic Production)
The White Buffalo - On The Widow's Walk (Universal)
Xibalba - Años en Infierno (Bertus)

Reedice:
Grave Digger - The Grave Digger (Mystic Production)
Iggy Pop - Idiot (Universal)
Iggy Pop - Lust For Life (Deluxe Edition) (Universal)
Iggy Pop - The Bowie Years (Universal)
Joe Satriani - Time Machine (Bertus)
Prince - The Rainbow Children (Sony Music)
Prince - Up All Nite With Prince: The One Nite Alone Collection (Sony Music)
Rush - Permanent Waves (40th Anniversary Edition) (Universal)

NÁZORY
  • Oblíbila jsem si novou desku Lady Gagy, je plná ... (Hedwika, 03.06.2020 12:21) Reagovat

    Oblíbila jsem si novou desku Lady Gagy, je plná svěžesti a dobrých songů. Dlouho jsem tak nic vydařeného neslyšela. Líbí se mně od první minuty. Za mně super album.

  • hmmm (K. B. C., 03.06.2020 16:50) Reagovat

    jediná domácí novinka - Jitka Zelenková - a to je jenom kompilace... OSTUDA!!!

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Norah Jones - Visions 7/10
Recenze: Norah Jones své noční Vize ponořila do soulu a blues Čtyři roky utekly a americká hudebnice Norah Jones je tu zpátky s novou porcí autorských písní. Její předchozí album "Pick Me Up Off the Floor" bylo odklonem k tradičnějšímu pojetí jazzu, gospelu i klasického popu. Letošní... čtěte zde
Vydáno: 19.03.2024 09:00 v sekci Recenze
Niall Horan, Tommy Lefroy, Sportovní hala Fortuna, Praha, 17.3.2024
Naživo: Niall Horan si v Praze ječící dav dívek omotal kolem prstu Niall Horan se během jednoho roku již podruhé představil v České republice. Už loni patřilo jeho vystoupení na festivalu Colours Of Ostrava mezi ta povedená a své hudební nadání spojené s pokorou a úžasnou bezprostředností v Praze... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 19:30 v sekci Naživo
Róisín Murphy, Forum Karlín, Praha, 17.3.2024
Naživo: Róisín Murphy odehrála ve Foru Karlín vynikající koncert Róisín Murphy zamířila opět do Prahy, tentokrát do Fora Karlín. Irská zpěvačka, známá svým unikátním vokálním projevem a vizuálním stylem, přenesla přítomné do světa tanečních rytmů a elektronických experimentů. Dostalo... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 10:00 v sekci Naživo
Ariana Grande - Eternal Sunshine 8/10
Recenze: Ariana Grande se na albu “Eternal Sunshine” otevřeně vyrovnává s rozvodem a následným smířením Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 00:00 v sekci Recenze
Jason Derulo - Nu King 3/10
Recenze: Na desce "Nu King" Jasona Derula kvantita výrazně vyhrává nad kvalitou Kdyby Jason Derulo počkal ještě rok, uběhlo by deset let od vydání jeho posledního studiového alba. Uplynulou dekádu nás zásobil nepřeberným množstvím různých singlů, na které navázal deskou "Nu King". Zjevným cílem bylo toto... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 16:30 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)
- Nové desky 5/2024 - od Kateřiny Marie Tiché přes L Devine po Kirina J Callinana (07.02.2024 16:00)
- Nové desky 4/2024 - od Jamese Arthura přes The Smile po Dymytry (31.01.2024 21:27)
- Nové desky 3/2024 - od Green Day přes B-Side Band po Sleater-Kinney (24.01.2024 21:30)
- Video: Kygo s Avou Max ve "Whatever" kazí průlomový hit od Shakiry (21.01.2024 09:11)
- Nové desky 1-2/2024 - od The Vaccines přes Magnum po Kali Uchis (17.01.2024 08:30)

ALBUM TÝDNE 12/2024

Ariana Grande
Eternal Sunshine

Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu máme opět jedno terapeutické porozchodové cvičení s názvem "Eternal Sunshine".

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Út 19.03.
Katapult (CZ) (Forum Karlín, Praha)
Pá 22.03.
Ewa Farna (CZ) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Jason Derulo (US) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Mother Mother (CAN) (Forum Karlín, Praha)
Ne 24.03.
Giant Rooks (DE) (Roxy, Praha)
Po 25.03.
Only The Poets (UK) (MeetFactory, Praha)
Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber Prince The Prodigy Vladimír Mišík Queen AC/DC Karel Gott Adele Sophie Ellis-Bextor Kabát Taylor Swift U2 Lucie Vondráčková Madonna Rush Dua Lipa Bono Mirai Kryštof Billie Eilish
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu