Je libo kulturní Velikonoce?

08.04.2020 12:51 - Tisková zpráva | foto: Nedori

Máme před sebou další týden nepřející klasickým kulturním akcím. Oproti těm předchozím bude výjimečný především tím, že nás čeká prodloužený velikonoční víkend. Jak během něj naložit s přemírou volného času? Využijte ho k návštěvě spousty našlápnutých virtuálních koncertů nebo se rovnou vydejte na speciální festival.

Tento týden bude doslova nabitý nejrůznějšími live stream show zajímavých českých hudebníků. Jako kvalitní zdroj zábavy bude opět sloužit speciální vysílání #kulturažije na internetové televizi Mall.tv. V sobotu tady bude vystupovat oblíbená skupina Mňága a Žďorp. Na Velikonoční pondělí se pak uskuteční hned dvě zajímavá vystoupení. Od 17.00 hodin odstartuje unikátní online koncert tří jazzových projektů spojených s Českým národním symfonickým orchestrem, od 20.00 pak zahraje fenomenální kapela Čechomor v netradičním akustickém složení s hostující zpěvačkou Martinou Pártlovou.

Dále pokračuje také projekt Koncert pro 10 milionů se svými hudebním online večery, které se pro tento týden přesunuly do terénu. V úterý tu zahraje zpěvák a skladatel Jen, který nelení a koncertovat bude i ve středu na FB Rádia Kiss. "Jsem moc rád, že můžu být se svými fanoušky alespoň prostřednictvím online streamů," říká Jen (na snímku). Na středu přislíbila v rámci projektu Koncert pro 10 milionů účast skupina Perutě, ve čtvrtek vystoupí parta punk-rockerů zakázanÝovoce, která zahraje akusticky pár svých songů ze Šalamounky na Malvazinkách.

Minulý týden se začalo koncertovat také z pražského klubu Rock Café, kde live stream startuje vždy v 18.00. Ve středu tady rozjede svoji pověstnou show divoká partička Mydy v čele s nepřehlédnutelnou zpěvačkou Žofií Dařbujánovou. "Moc se těšíme, přece jen jde o velmi neobvyklou formu koncertu. Ač nás ale hodně ba, doufáme, že se nás nebude držet příliš dlouho! Do té doby ale musíte doma tleskat o to hlasitěji a tancovat o to divočeji (jen pozor na ukopnutý malíčky), jinak nehrajem," vzkazuje fanouškům Žofie. Páteční večer tady pak bude ve znamení hudební skupiny Gipsy.cz. Pravidelné live streamy svým fanouškům pak někteří umělci dopřávají i po své vlastní ose. Příkladem je například kapela Vypsaná fiXa, která to v sobotu opět rozbalí online z Pardubic. Ve čtvrtek zahraje David Stypka & Bandjeez a v neděli na svém FB vystoupí také skupina Plexis.

Velikonoční pátek kromě samostatných koncertů přinese dokonce i charitativní online festival Spolu jedním hlasem, který bude poděkováním lidem v první linii. V rámci online streamu od 16.00 do 22.00 vystoupí například David Koller, Ben Cristovao, Marta Jandová, Vojta Dyk, Matěj Ruppert, Mirai, Xindl X, Pokáč, Lenny, UDG, Poetika, O5 a Radeček, Voxel, Jakub Děkan, Berenika Kohoutová, Atmo Music a mnoho dalších. Chybět nebudou ani pozdravy od sportovců či youtuberů.

Na aktuální situaci reaguje i rádio ExpresFM, kde v rámci pořadu Starmix Special DJs zahrají přímo ve studiu. Prvním hostem bude v pátek DJ Robot. "Novinkou pořadu bude spolumoderování první hodiny s hostem, ve které se ukáže i to, jak DJ umí mluvit o hudbě. Prozatím jsme oslovili čtyři DJe, kteří se postupně objeví za gramofony na ExpresFM. Pořad Starmix Special odstartuje už tenhle pátek a naším prvním hostem na 90,3 od 21.00 bude DJ Robot," popisuje Radek Honc aka Groovyluvah.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY