shop.musicserver.cz
Nové desky 10/2020 - od Dana Bárty přes Nialla Horana po Westlife

Nové desky 10/2020 - od Dana Bárty přes Nialla Horana po Westlife

Vydáno: 18.03.2020 08:56 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: Dan Bárta & Illustratosphere

Aktuální karanténní situaci si můžete zpestřit poslechem novinek Dana Bárty, někdejšího člena 1D Nialla Horana či zkouknutím živáku Westlife. V závěsu za nimi je soundtrack ke druhému dílu "Trolls", švédští Peter Bjorn And John, akustičtí IAMX nebo jazzman Al Di Meola. Pro rockery máme novinku Gotthard, záznam z vystoupení kultovní formace Tesla nebo studiovku Code Orange.

V pátek 13. března vyšly tyto nové tituly:

Niall Horan - Heartbreak Weather (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop

Niall Horan - Heartbreak Weather
Zatímco někteří z bývalých kolegů z One Direction vydali teprve svá debutová sólová alba, Niall Horan se připojuje k Harrymu Stylesovi a Zyanu Malikovi a přináší svoji druhou sólovku s názvem "Heartbreak Weather". Čtrnáct skladeb (respektive šestnáct, pokud byste měli štěstí na japonskou verzi) vznikalo mezi říjnem roku 2018 až do letošního ledna, avšak podílel se na nich poměrně kompaktní autorsko-producentský tým, v němž vedle hlavního protagonisty figurují jména jako Julian Bunetta, Jamie Scott, John Ryan, Teddy Geiger, Alexander Izquierdo, Scott Harris, Mike Needle, Greg Kurstin či Ruth-Anne Cunningham. Čistou popovou nahrávku zatím většina médií hodnotí jako průměrnou. Zda s nimi budete souhlasit, zjistíte poslechem ukázek na Horanově bandcampu.


Gotthard - #13 (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: hard rock

Gotthard - #13
Populární hardrocková formace Gotthard je zpět s novinkovou deskou. Třináctá studiovka s jednoduchým názvem "#13" přináší třináct (jak jinak) čerstvých skladeb a dva bonusy k tomu. Jako úvodní singl vybrali hudebníci skladbu "Missteria", která má být skutečně vybroušeným diamantem. Za zmínku stojí i předělávka "SOS" od populární švédské formace ABBA. Ukázku v podobě klipu ke zmiňované "Missteria" najdete na YouTube.com


Joywave - Possession (Bertus)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: indie rock

Joywave - Possession
Americká indierocková formace Joywave vydává třetí studiovou nahrávku. Deska s titulem "Possession" obsahuje celkem dvanáct kousků a z rádií můžete znát už pětici singlů "Blastoffff", "Like a Kennedy", "Obsession", "Blank Slate" a "Half Your Age". A očem nahrávka je? "Její větší část se zabývá myšlenkou vlastnit," uvedli hudebníci. Na YouTube skupiny najdete řadu ukázek. Jak se vám líbí, nám napište do komentářů pod článkem!


The Boomtown Rats - Citizens Of Boomtown (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: rock

The Boomtown Rats - Citizens Of Boomtown
Po dlouhých pětatřiceti letech došlo k obnovení The Boomtown Rats. Kapela nahrála nové album "Citizens Of Boomtown" a prvním singlem je skladba "Trash Glam Baby". Irskou rockovou formaci, která si záhy vysloužila kultovní status, založil ve své kuchyni kytarista Garry Roberts a jeho přátelé - zpěvák Bob Geldof, klávesista Johnnie Fingers, baskytarista Pete Briquette, druhý kytarista Gerry Cott a bubeník Simon Crowe. Skupina natočila v období let 1977 až 1985 šest studiových alb a vydala řadu úspěšných singlů, z nichž nejznámější bude asi skladba "I Don't Like Mondays". K rozchodu došlo v roce 1985 po koncertě Live Aid, který organizoval zpěvák a pozdější sólový umělec a společenský aktivista Bob Geldof. Ukázky najdete na theguardian.com.


Dan Bárta & Illustratosphere - Kráska a zvířený prach (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: jazz

Dan Bárta & Illustratosphere - Kráska a zvířený prach
Dvacet let od vydání první desky a šest let po zatím poslední "Maratonice" natočil Dan Bárta a jeho Illustratosphere páté společné album, které nazvali "Kráska a zvířený prach". Třináct skladeb vzniklo v bratislavském studiu LVGNC a podílel se na nich také nový člen kapely, bubeník Martin Valihora, který nahradil Jiřího Slavíčka. Na desce vedle českých písní najdete i dvě anglické, jejichž texty napsala manželka Dana Bárty Alžběta Plívová, a jednu písničku ve slovenštině. "Myslím, že je to vyzrálá, dobrá deska, kompaktní a přitom pestrá. Zase jsme o kousek dál v tom, jak se vyjádřit jasněji a stručněji. Je navíc o něco osobnější a poněkud angažovanější než předchozí alba," představuje novinku Dan Bárta. Část nahrávky pánové představili živě ve studiu Českého rozhlasu.


Tesla - Five Man London Jam (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: rock

Tesla - Five Man London Jam
Kalifornští rockeři z formace Tesla se na jeden večer odebrali do londýnských Abbey Road Studios, kde předvedli své slavné skladby. Zazněly kousky jako "Love Song" a "What You Give", společně se skladbami "Signs" a "We Can Work It Out". Vystoupení bylo zaznamenáno a nyní vychází jako živák "Five Man London Jam". Bude k dostání na Blu-ray, vinylu, CD a v digitální formě. Na Blu-ray disku najdete navíc bonusové rozhovory se členy kapely. Trailer najdete na YouTube.com


Al Di Meola - Across The Universe (Bertus)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: jazz rock

Al Di Meola - Across The Universe
Máte-li rádi The Beatles, měli byste nyní zpozornět. Slavný americký jazzový kytarista Al Di Meola jim totiž věnoval celé album "Across The Universe", na nějž zařadil z repertoáru slavné liverpoolské formace celkem čtrnáct skladeb, včetně "Here Comes The Sun", "Strawberry Fields Forever", "Hey Jude", "Yesterday", "I'll Folllow The Sun", "Norwegian Wood" či "Octopus's Garden". V jakém stylu jednotlivé skladby pojal, zjistíte poslechem ukázek na YouTube.com. Jestli se vám zalíbí, můžete shánět i verzi na vinylu.


Různí - Trolls World Tour (soundtrack) (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop / funk / rock / country / taneční hudba

Různí - Trolls World Tour (soundtrack)
Kdo si oblíbil roztančené zpívající trolly, může se těšit na jejich pokračování v podobě filmu "Trolls World Tour", ve kterém zjistíme, že nejsou pouze popoví skřítci, ale i takoví, kteří preferují country, techno a rock, a právě ti poslední chtějí zbytek otočit na svůj styl. Je tedy zřejmé, že se dočkáme daleko pestřejší nálože písniček a interpretů. Pochopitelně pokračují Justin Timberlake a Anna Kendrick, k nimž se tentokrát připojili George Clinton, Kelly Clarkson, Mary J. Blige, Dierks Bentley, SZA, Icona Pop, Ludwig Goransson, Rachel Bloom, Anderson .Paak, Haim nebo Sam Rockwell. Ve výsledku to znamená, že na soundtracku od právě zmíněných najdete hned dvacet písniček, většinou předělávek slavných hitů. Jejich ukázky najdete například na webu německého Amazonu.


Peter Bjorn And John - Endless Dream (PBJ Musik AB)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: indie pop / indie rock / neo psychedelie

Peter Bjorn And John
Švédští indie-pop-rockeři Peter Bjorn And John své fanoušky nenechali nijak zvlášť vydechnout a po předloňské desce "Darker Days" a následném turné přispěchali s devátou řadovkou "Endless Dream". Singly z ní začali sypat již v říjnu loňského roku a do vydání alba jich stihli vypustit hned šest. Jak první skladby naznačily, trio pokračuje v intimnějším ladění z předchozí nahrávky, ovšem na rozdíl od ní v trochu světlejším pojetí. Album, které si můžete poslechnout například na bandcampu kapely, už nevychází na CD, ale pouze digitálně a na vinylu.


Westlife - The Twenty Tour: Live From Croke Park (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop

Westlife - The Twenty Tour: Live From Croke Park
Westlife se minulý rok vrátili s novým albem "Spectrum", ovšem ještě předtím odjeli turné k oslavě dvaceti let na hudební scéně zahrnující více než padesát zastávek v Británii, Irsku, Evropě a v Asii. Design show měli na svědomí kreativci z Cirque Du Soleil a čtveřice během ní odehrála dvacítku svých největších hitů. V průběhu tohoto turné hned dvakrát vyprodali dublinský stadion Croke Park, kde vznikl záznam koncertu, který nyní vychází na DVD, Blu-ray a jako kombinace CD a DVD. Co od něj můžete čekat, odhalí trailer na YouTube.


Tip týdne

Caitlyn Smith - Supernova (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop / rock

Caitlyn Smith - Supernova
Jsou to dva roky, co jsme vám představili americkou muzikantku Caitlyn Smith, jež v minulosti psala písničky pro Meghan Trainor, Gartha Brookse, Rascal Flatts, či dvojici Kenny Rogers a Dolly Parton. Nyní na svůj debut "Starfire" navazuje druhým albem "Supernova". Na něm se již definitivně odklonila od country a přešla k pop rocku. Dvanáct písniček produkoval Christian "Leggy" Langdon, který v minulosti spolupracoval s Edem Sheeranem, Meg Meyers nebo The Pierces. Jejich autorkou je převážně sama zpěvačka, ovšem vypomohli jí i Ryan Tedder, Steve Wilson, Ben West, Jonathan Price nebo Shane McAnally. Kam se Caitlyn Smith za dva roky posunula, zjistíte z ukázek na jejím YouTube profilu.


Code Orange - Underneath (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: hardcore punk

Code Orange - Underneath
Americká hardcore-punková formace Code Orange posílá k fanouškům čtvrtou studiovku. "Underneath" obsahuje čtrnáct kousků a tři z nich - "Underneath", "Swallowing The Rabbit Whole" a "Sulfur Surrounding" - jste mohli zaslechnout v rádiích. Dosavadní recenze hovoří o desce jako o nadprůměrné. Vzhledem k tomu, že se na produkci podílel mimo jiné i odborník na slovo vzatý Nick Raskulinecz, nás nejvíce zajímá názor vás, našich čtenářů. Podělte se o něj s námi po poslechu ukázek na YouTube.com


CocoRosie - Put The Shine On (Bertus)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: freak folk / aternativní folk

CocoRosie - Put The Shine On
Americké freakfolkové duo CocoRosie vydává své sedmé album "Put The Shine On", na které příznivci čekali dlouhých pět let od vydání desky "Heartache City". Bianca a Sierra Casady pro něj nahrály celkem dvanáct skladeb, které jsou postavené na extrémech odrážejících bolest, zmatení mysli a trýzeň otevřeného traumatu a zároveň radostně oslavující možnost něčeho nového, divokého a stále přítomného potenciálu změny. Co si pod tím představit, zjistíte z ukázek na jejich bandcamp profilu.


Visací zámek - Anarchie a totál chaos (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop / punk

Visací zámek - Anarchie a totál chaos
Nové album kapely Visací zámek je dle slov samotných autorů "pěkně ostré", jak ostatně už název naznačuje. Je ostré nejen zvukově, ale i textově. Přitom je v nahrávkách i spousta legrace. Do skládání se zapojili všichni Visáči, takže album je velmi pestré. Kapelní pojetí punku bylo vždycky dost široké, ale žádný pop nebo elektroniku posluchač neuslyší. Jen hrubý kytarový punk 'n' roll. Nové skladby se začaly rodit už před třemi lety. Písně jako "Pičus", "Tam-tam", "Vegetarián" nebo "Pípa" hraje Visací zámek už delší dobu na koncertech. Některé songy ale nazkoušel až během nahrávání a jsou to tedy úplné novinky. Jde například o skladby "Na úřadě", "Zlověstně palmy šumía" hlavně "Polednice". Zvláště z ní má dvorní textař a zpěvák Hony Haubert velkou radost: "Nečekal jsem, že se do tříminutové kompozice podaří vměstnat baladu z mé milované 'Kytice'. A ono to šlo jako po másle!"


Deap Lips - Deap Lips (Bertus)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: psychedelický rock / alternativní rock

Deap Lips - Deap Lips
Pod názvem Deap Lips se neukrývají žádní nováčci, ale dvojice ostřílených kapel - blues-rockové ženské duo Deap Valley a oklahomští psychedelici The Flaming Lips. Jejich společná eponymní nahrávka nabídne celkem deset písniček, od kterých můžete čekat poměrně pestrou směsici stylů, žánrů a nálad od alternativního rocku k psychedelii. Najdete mezi nimi také coververzi "The Pusher" od Steppenwolf. Co z tohoto spojení vzniklo, zjistíte z prvních ukázek na webu projektu.


Early James - Singing For My Supper (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: roots rock / blues / klasické country

Early James - Singing For My Supper
Americké duo Early James, jehož členové jsou James Mullis a Adrian Marmolejo, je novou akvizicí labelu Dana Auerbacha z The Black Keys Easy Eye Sound. Na svém debutu "Singing For My Supper" pánové kombinují roots rock, blues, původní pop a klasickou country a jejich styl někteří žurnalisté přirovnávají k Fioně Apple a Tomu Waitsovi. Deset písniček pochopitelně produkoval (a také v nich hrál na kytaru) Dan Auerbach společně s Davidem Fergusonem, který se podílel na nahrávkách Johnnyho Cashe, Pata McLaughlina nebo Jakea Bugga. Seznámit se s Early James můžete prostřednictvím stránek vydavatelství Nonesuch, kde je k dispozici album také na vinylu.


IAMX - Echo Echo (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: elektronika

IAMX - Echo Echo
Angličtí elektronici IAMX si pro své fanoušci přichystali lahůdku v podobě akustické podoby svých největších hitů. Na album "Echo Echo" Chris Corner zařadil celkem jedenáct kousků a sám nahrávku charakterizuje jako logický krok. Každá z jeho skladeb totiž vznikla jen u kytary nebo klavíru a až následně přišla elektronika a další nástroje. Nahrával je ve svém malém studiu v kalifornském Pioneertownu a pomocnou ruku mu podal producent David Bottrill, který v minulosti spolupracoval s Tool, Peterem Gabrielem nebo Muse. Výsledek si můžete poslechnout na YouTube profilu IAMX a snad i na pražském koncertu, pokud bude součástí dnes již odloženého turné.


Koven - Butterfly Effect (Monstercat)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: drum'n'bass / trance

Koven - Butterfly Effect
Anglické duo Koven by mělo být jedním z vystupujících na letošním drum'n'bassovém festival Let It Roll. Max Rowat a Katie Boyle se chystají představit zde i svoji debutovou desku "Butterfly Effect". Ve stylu, který oni sami nazývají jako Cinematic Bass Music, pro ni nachystali celkem čtrnáct skladeb. Jejich ukázky a videoklipy sdílejí prostřednictvím svého YouTube kanálu.


MarZ - MarZ (Tranzistor)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: jazz / alternativní folk

MarZ - MarZ
České uskupení MarZ, v němž se potkala zpěvačka a kytaristka Markéta Zdeňková a trombonista a zpěvák Štěpán Janoušek, nahrálo svoji druhou desku, která nese pouze jméno formace. Ta se ovšem mezitím rozrostla o další tři členy - kytaristu Dalibora Hrubeše, baskytaristu a klávesáka Miloše Klápště a bubeníka Jakuba Šindlera. Písně na albu vznikaly převážně během posledních tří let, najdeme tam ale i jednu, kterou hlavní autorka napsala před osmi roky. Tucet písní na rozhraní jazzu a folku kvintet nahrával živě ve studiu SONO na jaře 2019 za asistence zvukového mistra Adama Karlíka. Výsledek uslyšíte v krátkých ukázkách na stránkách vydavatelství Supraphon, které se stará o distribuci nahrávky.


Různí - Songs For Australia (BMG)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: různé

Různí - Songs For Australia
Ve světle posledních událostí jsme možná příliš rychle zapomněli na ničivé požáry, které letos v zimě sužovali podstatnou část Austrálie. Trochu nám je připomene benefiční album "Songs For Australia", na kterém známí interpreti přezpívali více či méně známé hity australských umělců. Písničky INXS, Sii, Midnight Oil, Angus & Julia Stone, Nicka Cavea a dalších nahráli a nazpívali Damien Rice, Joan As Police Woman, The National, Kurt Vile, Julia Stone, Martha Wainwright, Sam Amidon, Dermot Kennedy, Dope Lemon, Laura Mvula, Paul Kelly, Dan Sultan, Pomme, Partyface a Petit Biscuit. Část z nich si můžete poslechnout na webu tohoto projektu.


Rich The Kid - Boss Man (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: hip hop / r'n'b

Rich The Kid - Boss Man
Americký rapper Rich The Kid spustil odpočítávání vydání nového počinu stylově na svatého Valentýna, ovšem přílišnou romantiku, i vzhledem k jeho názvu "Boss Man", nečekejte. Své třetí album newyorský rodák napěchoval devatenácti skladbami, které vedle rapu zpestřuje i r'n'b a jazz. Nechybí samozřejmě ani slušná řádka hostů a rozsáhlý producentský tým. V první skupině najdete interprety, jako jsou Lil Baby, DaBaby, Nicki Minaj, Post Malone, Lil Tjay, YoungBoy Never Broke Again, London on da Track nebo Quavo, v druhé pak jména jako Murda Beatz, Cubeatz, DY a Dre Moon. Výsledek zní z části na jeho YouTube profilu.


Ultraísta - Sister (Bertus)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: elektronika / experimentální rock

Ultraísta - Sister
Pokud vás eponymní debutové album projektu Ultraísta minulo jako nás, pak vězte, že se za ním skrývá velmi obdivuhodná trojice. Jejími členy jsou producent slavného alba Radiohead "OK Computer" Nigel Godrich, bubeník R.E.M. a Becka Joey Waronker a zpěvačka Laura Bettinson, známá také pod jmény Femme nebo lau.ra. Výsledkem jejich spolupráce je alternativní hudba na pomezí experimentálního rocku, elektroniky, electropopu a dream popu. Jejich druhá deska "Sister" nabídne celkem devět písniček, jejichž ukázky znějí na bandcampu tria.


Seafret - Most Of Us Are Strangers
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: indie pop / electropop / synth pop

Seafret - Most Of Us Are Strangers
S mírným zpožděním oproti původním plánům vydává anglické synth-popové duo Seafret své druhé album "Most Of Us Are Strangers". Jeho členové pro něj nachystali celkem dvanáct písniček a pro jejich produkci si přizvali anglického prominentního baskytaristu Rosse Hamiltona, kterého jste mohli slyšet na deskách Robbieho Williamse, Olly Murse, Texas či Wolfstone. Že se mu povedla společně s Jackem Sedmanem a Harrym Draperem vytvořit poměrně pestrá nahrávka, se můžete přesvědčit na YouTube profilu dua.


Grouplove - Healer (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: indie pop rock

Grouplove - Healer
Američtí Grouplove se vracejí po necelých čtyřech letech od vydání "Big Mess" se čtvrtým studiovým albem "Healer". Kapelu v mezidobí opustil bubeník Ryan Rabin, kterého nahradil Benjamin Homola. Fanoušci se mohou těšit na celkem jedenáct písniček, které v sobě kombinují pop, rock, elektroniku a indie. Kam se kvintet hudebně posunul a zda se mu podaří navázat na zatím nejúspěšnější dvojku "Spreading Rumours", můžete zkoumat na bandcampu.


Lauren Ruth Ward - Vol. II
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: psychedelický rock / neo psychedelie

Lauren Ruth Ward - Vol. II
Americká zpěvačka a hudebnice Lauren Ruth Ward není pro některé české hudební fanoušky zcela neznámých pojmem. Minulý rok je zaujala koncertem v Café V lese a v květnu by již měla vystoupit ve trochu větším Futuru. Představit by zde měla svoji aktuální novinku "Vol.II", na kterou zařadila celkem jedenáct písniček kombinujících psychedelii, rock, pop a folk. Někteří ji přirovnávají k mixu Janis Joplin, Florence Welch a Courtney Barnett, ale v její hudbě uslyšíte i odkazy na Davida Bowieho či Carlu Bruni. Více můžete můžete zkoumat na jejím webu.


Four Tet - Sixteen Oceans (Text)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: elektronika / experimental

Four Tet - Sixteen Oceans
Anglický muzikant Kieran Hebden, který už více než dvacet let vystupuje pod jménem Four Tet, připravil své jubilejní desáté album, které pojmenoval "Sixteen Oceans". Názvem tak odhaluje počet skladeb, které na něj zařadil. Mezi šestnáctku veskrze instrumentálních, experimentálně elektronických kompozic zařadil i jednu, k níž připojila svůj vokál Ellie Goulding. Videoklip k této písni s názvem "Baby" a ukázky zbylých nabízí na svém YouTube kanálu.


Clannad - In A Lifetime (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: tradiční irská hudba / folk / keltská hudba

Clannad - In A Lifetime
Irští Clannad se po smrti svého člena Pádraiga Duggana rozhodli zrekapitulovat svoji kariéru a vydávají reprezentativní kompilaci "In A Lifetime" s bezmála čtyřicítkou skladeb, mezi kterými najdete i duet s Bonem, několik skladeb, na nichž se během krátkého členství ve skupině podílela Enya, a také dvě novinky "A Celtic Dream" a "Who Knows (Where The Time Goes)". K sehnání je ovšem i deluxe box set, obsahující přes sto písniček na pětici disků a trojici vinylů. Jejich seznam nabízí například e-shop Supraphonline. Součástí rekapitulace je i rozlučkové turné, které by se mělo v květnu zastavit i v pražské Lucerně.


Švihadlo - Vůně trávy (100Promotion)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: reggae

Švihadlo - Vůně trávy
Nové, v pořadí šesté řadové album kapely Švihadlo "Vůně trávy" vychází po devíti letech od poslední desky "Času je málo" a obsahuje jedenáct skladeb z autorské dílny zakladatele kapely Petra Šturmy. Na textech se podíleli i hosté alba - Kato, Michal Šeps, Yannick Tevi, který s kapelou vystupoval v předchozích letech, a někdejší člen kapely Vincent Richards. Kolekce přichází s osobními tématy filozofie života, ekologie i vztahů. Více odhalí ukázky na Supraphonline.


V krátkosti

  • The Shires - Good Years (Warner Music)
    Britské countryové duo neustále roste, se svými posledními dvěma deskami se podívalo i do Top 3 domácí hitparády a podobný úspěch čeká i s aktuální novinkou a dvanáctkou písniček, které se směle mohou rovnat s americkou produkcí. Posuďte sami na YouTube profilu dua.
  • Porches - Ricky Music (Bertus)
    Americká synth-popová skupina nabízí své čtvrté album, které jí pomáhal produkovat Jacob Portrait z Unknown Mortal Orchestra. Podíleli se na něm také Zsela a Dev Hynes. Výsledek si můžete poslechnout na bandcampu.
  • JFDR - New Dreams (Warner Music)
    Islandská hudebnice Jófríður Ákadóttir vystupující pod jednodušším jménem JDFR přichystala druhé LP. Je na něm celkem jedenáct písní kombinujících folk, elektroniku, minimalismus a alternativu. Poslouchat je můžete na bandcampu.
  • Maria McKee - La Vita Nuova (Bertus)
    Po třinácti letech vydává americká zpěvačka nové album. Nabízí na něm celkem čtrnáct písniček spíše ve folkovém duchu s keltskými vlivy. Jejich ukázky jsou ke slyšení na jejím bandcamp profilu.
  • Sam Gendel - Satin Doll (Warner Music)
    Kalifornský saxofonista natočil své nové album s dvojicí hudebníků Gabem Noelem na elektrickou basu a Philippem Melansonem na elektronické perkuse. Jak se dozvíte z ukázek a popisu na jeho bandcampu, v experimentálním duchu předelali například i skladby Milese Davise nebo Dukea Ellingtona.
  • Yumi Zouma - Truth Or Consequences (Polyvinyl Records)
    Electropopový kvartet z Nového Zélandu pro svoji třetí desku nachystal celkem deset skladeb, které produkoval Jake Aron (Solange, Grizzly Bear, Snail Mail). Více informací a samozřejmě i ukázky z desky nabízejí muzikanti na svém bandcampu.


Dále vychází:

Architectural Genocide - Cordyceptic Anthropomorph (Bertus)
Blood Incantation - Hidden History Of The Human Race (Sony Music)
Bone Church - Acid Communion (Bertus)
Broken Witt Rebels - Ok Hotel (Universal)
C.m. "Carty" Talkington - Not Exactly Nashville (Bertus)
Circa Waves - Sad Happy (Bertus)
Circles Around The Sun - Circles Around The Sun (Bertus)
David Reece - Cacophony Of Souls (Bertus)
Death The Leveller - Ii (Bertus)
Deathless Legacy - Saturnalia (Bertus)
Devin Townsend Project - By A Thread: Live In London 2011 (Bertus)
Ella Fitzgerald - Complete Piano Duets (Universal)
Eugene Ormandy - Eugene Ormandy Conducts Richard Strauss (Box set) (Sony Music)
Eugene Ormandy - Eugene Ormandy Conducts Shostakovich (Box set) (Sony Music)
Fotocrime - South Of Heaven (Bertus)
Gotthard - #13 ( Limited ) (Mystic Production)
Hilary Woods - Birthmarks (Bertus)
Honey Cutt - Coasting (Bertus)
Horse Lords - The Common Task (Bertus)
Human Impact - Human Impact (Bertus)
Huntsmen - Mandala Of Fear (Bertus)
Jah9 - Note To Self (Bertus)
Jonathan Hultén - Chants From Another Place (Bertus)
Joyfultalk - A Separation Of Being (Bertus)
Jukka-Pekka Saraste - Jukka-Pekka Saraste Conducts Sibelius (Box set) (Sony Music)
Khost - Buried Steel (Bertus)
King Solomon Hicks - Harlem (Bertus)
L.A. Takedown - Our Feeling Of Natural High (Bertus)
Ladislav Fanzowitz - Weinberg - Complete Sonatas For Violin And Piano ()
Leonard Bernstein - Bernstein Conducts Tchaikovsky (Box set) (Sony Music)
Leonard Bernstein - Leonard Bernstein Conducts Mahler (Box set) (Sony Music)
Ludvig Forssell - Death Stranding (score) (soundtrack) (Sony Music)
Lychgate - Futura (Bertus)
Michael Tilson Thomas - Michael Tilson Thomas Conducts Beethoven (Box set) (Sony Music)
Mild Minds - Mood (Bertus)
Monophonics - It’s Only Us (Bertus)
Nazar - Guerilla (Bertus)
Pestifer - Expanding Oblivion (Mystic Production)
Pierre Boulez - Boulez Conducts Berlioz (Box set) (Sony Music)
Porridge Radio - Every Bad (EP) (Bertus)
Roomful Of Blues - In A Roomful Of Blues (Bertus)
Rotting Kingdom - A Deeper Shade Of Sorrow (Bertus)
Různí - Classical Masterpieces (Warner Music)
Různí - Death Stranding (Sony Music)
Různí - High School Musical - The Series (soundtrack) (Universal)
Různí - Kytice lidových písní (Universal)
Sam Doores - Sam Doores (Bertus)
Sass Jordan - Rebel Moon Blues (Bertus)
Shabaka Hutchings - We Are Sent Here By History (Universal)
Stitched Up Heart - Darkness (Sony Music)
Teodor Currentzis - Beethoven: Symphony 5 (Sony Music)
Tesla - Five Man London Jam (BluRay) (Universal)
The Districts - You Know I’M Not Going Anywhere (Fat Possum)
The Rainbow Collections - Sing (Sony Music)
The Snuts - Mixtape (EP) (Warner Music)
The Unity - Pride (Steamhammer)
The Unity - Pride (Steamhammer)
Vertical Worship - Grace Is On Our Side (Sony Music)
Vladimir Horowitz - Vladimir Horowitz: The Chopin Collection (Box set) (Sony Music)
Vulcano - Eye In Hell (Bertus)
Vundabar - Either Light (Bertus)
Wolf - Feeding The Machine (Sony Music)

Vychází na vinylu:
Al Di Meola - Across The Universe (Bertus)
Bone Church - Acid Communion (Bertus)
Broken Witt Rebels - Ok Hotel (Universal)
Caitlyn Smith - Supernova (Sony Music)
Circa Waves - Sad Happy (Bertus)
Circles Around The Sun - Circles Around The Sun (Bertus)
Clannad - In A Lifetime (Warner Music)
Clannad - In A Lifetime (Deluxe Bookpack Edition) (Warner Music)
Cocorosie - Put The Shine On (Bertus)
Code Orange - Underneath (Warner Music)
Dan Bárta & Illustratosphere - Kráska a zvířený prach (Warner Music)
David Pomahač - Do tmy je daleko (Indies Scope)
Deap Lips - Deap Lips (Bertus)
Death The Leveller - II (Bertus)
Devin Townsend Project - By A Thread - Live In London 2011 (Box set) (Sony Music)
Early James - Singing For My Supper (Warner Music)
Fotocrime - South Of Heaven (Bertus)
Gotthard - #13 (Mystic Production)
Grouplove - Healer (Warner Music)
Hilary Woods - Birthmarks (Bertus)
Honey Cutt - Coasting (Bertus)
Horse Lords - The Common Task (Bertus)
Human Impact - Human Impact (Bertus)
Huntsmen - Mandala Of Fear (Bertus)
IAMX - Echo Echo (Universal)
Jah9 - Note To Self (Bertus)
JFDR - New Dreams (Warner Music)
John Williams - Star Wars - The Rise Of Skywalker (Universal)
Jonathan Hultén - Chants From Another Place (Bertus)
Joyfultalk - A Separation Of Being (Bertus)
Joywave - Possession (Bertus)
King Solomon Hicks - Harlem (Bertus)
L.A. Takedown - Our Feeling Of Natural High (Bertus)
Leslie Odom Jr. - Mr. (Warner Music)
Maria McKee - La Vita Nuova (Bertus)
Marillion - Afraid Of Sunlight (Warner Music)
Marillion - Afraid Of Sunlight (Warner Music)
Mild Minds - Mood (Bertus)
Monophonics - It’s Only Us (Bertus)
Nazar - Guerilla (Bertus)
Niall Horan - Heartbreak Weather (Universal)
Porches - Ricky Music (Bertus)
Porridge Radio - Every Bad Ep (Bertus)
Rotting Kingdom - A Deeper Shade Of Sorrow (Bertus)
Ryuichi Sakamoto - Proxima (soundtrack) (Sony Music)
Sam Doores - Sam Doores (Bertus)
Sam Gendel - Satin Doll (Warner Music)
Sass Jordan - Rebel Moon Blues (Bertus)
Shabaka Hutchings - We Are Sent Here By History (Universal)
Sodom - Til Death Do Us Unite (Music On Vinyl)
Spice Girls - Greatest Hits (Universal)
Spice Girls - Spiceworld (Universal)
Stitched Up Heart - Darkness (Sony Music)
Tears For Fears - Songs From The Big Chair (Picture Vinyl) (Universal)
Tesla - Five Man London Jam (Universal)
The Boomtown Rats - Citizens Of Boomtown (Warner Music)
The Shires - Good Years (Warner Music)
The Snuts - Mixtape (EP) (Warner Music)
Ultraísta - Sister (Bertus)
Visací zámek - Anarchie a totál chaos (Warner Music)
Vulcano - Eye In Hell (Bertus)
Vundabar - Either Light (Bertus)
White Stones - Kuarahy (Mystic Production)
Wolf - Feeding The Machine (Sony Music)

Reedice:
Faithfull Marianne - 20th Century Blues (Bertus)
Marillion - Afraid Of Sunlight (Warner Music)
Prong - Prove You Wrong (Bertus)

NÁZORY
  • U Joywave máte cd od Sons of Apollo. ... (Anonym, 18.03.2020 09:48) Reagovat

    U Joywave máte cd od Sons of Apollo.


    • Re: U Joywave máte cd od Sons of Apollo.... (Anonym, 18.03.2020 12:37) Reagovat

      opravano,fajn

  • děkujeme (K. B. C., 18.03.2020 12:42) Reagovat

    Nejzajímavější část vaší prezentace je v části "V krátkosti". Děkujeme za tipy.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Niall Horan, Tommy Lefroy, Sportovní hala Fortuna, Praha, 17.3.2024
Naživo: Niall Horan si v Praze ječící dav dívek omotal kolem prstu Niall Horan se během jednoho roku již podruhé představil v České republice. Už loni patřilo jeho vystoupení na festivalu Colours Of Ostrava mezi ta povedená a své hudební nadání spojené s pokorou a úžasnou bezprostředností v Praze... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 19:30 v sekci Naživo
Róisín Murphy, Forum Karlín, Praha, 17.3.2024
Naživo: Róisín Murphy odehrála ve Foru Karlín vynikající koncert Róisín Murphy zamířila opět do Prahy, tentokrát do Fora Karlín. Irská zpěvačka, známá svým unikátním vokálním projevem a vizuálním stylem, přenesla přítomné do světa tanečních rytmů a elektronických experimentů. Dostalo... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 10:00 v sekci Naživo
Ariana Grande - Eternal Sunshine 8/10
Recenze: Ariana Grande se na albu “Eternal Sunshine” otevřeně vyrovnává s rozvodem a následným smířením Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 00:00 v sekci Recenze
Jason Derulo - Nu King 3/10
Recenze: Na desce "Nu King" Jasona Derula kvantita výrazně vyhrává nad kvalitou Kdyby Jason Derulo počkal ještě rok, uběhlo by deset let od vydání jeho posledního studiového alba. Uplynulou dekádu nás zásobil nepřeberným množstvím různých singlů, na které navázal deskou "Nu King". Zjevným cílem bylo toto... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 16:30 v sekci Recenze
Mirai ft. Majk Spirit - čas rány zahojí 3/10
Video: Mirai a Majk Spirit v novince "čas rány zahojí" nemají daleko k hudebnímu odpadu Pět singlů během čtyř měsíců. Takhle se Mirai chystají na vydání nového alba. Zatímco počet zveřejněných písní a doprovodných videoklipů je působivý, hudebně novinky drhnou. A ta úplně nejčerstvější nazvaná "čas rány... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:00 v sekci Audio / Video | Video
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Naživo: Niall Horan si v Praze ječící dav dívek omotal kolem prstu (18.03.2024 19:30)
- Niall Horan vydá v dubnu reedici alba "The Show". Přidá živé nahrávky i duet s Johnem Legendem (15.03.2024 15:12)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Dana Bártu & Illustratosphere čeká na jaře turné po ČR. S sebou přiváží další remasterovaná alba (02.03.2024 09:07)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)
- Rozhovory: Robert Balzar (Robert Balzar Trio, Illustratosphere, J.A.R) - Muzika se začne dít ve chvíli, kdy pominou sportovní kritéria (09.02.2024 18:00)
- Nové desky 5/2024 - od Kateřiny Marie Tiché přes L Devine po Kirina J Callinana (07.02.2024 16:00)

ALBUM TÝDNE 12/2024

Ariana Grande
Eternal Sunshine

Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu máme opět jedno terapeutické porozchodové cvičení s názvem "Eternal Sunshine".

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Út 19.03.
Katapult (CZ) (Forum Karlín, Praha)
Pá 22.03.
Ewa Farna (CZ) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Jason Derulo (US) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Mother Mother (CAN) (Forum Karlín, Praha)
Ne 24.03.
Giant Rooks (DE) (Roxy, Praha)
Po 25.03.
Only The Poets (UK) (MeetFactory, Praha)
Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber Prince The Prodigy Vladimír Mišík Karel Gott Queen AC/DC Adele Sophie Ellis-Bextor Taylor Swift Kabát Lucie Vondráčková Madonna U2 Dua Lipa Kryštof Rush Mirai Bono Billie Eilish
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu