shop.musicserver.cz

Taneční vize DJe Boba

Vydáno: 27.03.2003 05:00 v sekci Recenze - Zuzana Macháčková | foto: facebook interpreta

Album plné vizí budoucnosti, to je další počin původem švýcarského DJe Boba. Co můžete očekávat? Vlastně jen to, na co jste byli zvyklí. Vyznavači klasických diskoték budou spokojeni, ostatní asi svůj zájem obrátí trochu jiným směrem.Takové jsou "Visions".

5/10

DJ Bobo - Visions

Celkový čas: 50:51

Skladby: I Believe, Rock My World, Do You Remember, One Vision One World, Chihuahua, Discovery, Visions, Change The World, Let Me Be The One, Let's Come Together (We Are Family), Angel, Music Is My Passion, I'm Living A Dream, Like A Bird, I Believe

Vydavatel: BMG

Je to asi devatenáct let, kdy René Baumann opustil středoškolskou budovu a chtěl se stát cukrářem. Pak se nejspíše zamyslel nad tím, jak bude vypadat za několik let, což ho možná přimělo změnit názor a vybrat si trochu zdraví prospěšnější povolání... Tak a teď vážně, ne že by to, co jsem tu doposud napsala, byly jen výplody mé fantazie, ale spíše než vize nepříliš perspektivní budoucnosti zapůsobila na tenkrát stále ještě náctiletého DJe Boba nová vlna elektronického boogie a breakdance. Přestože se po takovém náhlém rozhodnutí vydal po stopách rozvíjející se moderní taneční hudby, jistě by ho nenapadlo, že už brzy procestuje celý svět a předvede svou vlastní hudbu před statisíci diváků, není divu, že se po tom všem stal docela hodně komerčním intepretem, to podpořil i tím, že ho na turné doprovázely tenkrát teprve vycházející hvězdné boybandy Backstreet Boys a později 'NSync.

Během devadesátých let získal několikrát po sobě ocenění jako "Nejlépe prodávaný švýcarský interpret", jeho singly a alba se samozřejmě umísťovala v různých hitparádách. To byla léta devadesátá, doba, kdy se rozvíjela elektronická taneční hudba ještě mnohem více než v předchozí dekádě let osmdesátých (kdy se rozvíjely téměř všechny hudební žánry, 80. léta už vždycky budou kolébkou moderní hudby a dnes je padesát procent - především komerčních - intepretů vykrádá a dalších třicet procent napodobuje). Jakoby se nám tohle období vracelo, ale mezi tím jsou stále ještě určité vzpomínky na 90. léta a tohoto se drží právě DJ Bobo.

Jeho nové album se nezdá být příliš ovlivněno teď hodně oblíbeným trancem, zůstává spíše v typickém pop&dance rytmu.Tentokrát si DJ Bobo odpustil "slavná" jména hostující na albu a spokojil se s několika vokalistkami. Zatímco ve svém mládí asi příliš velké vize neměl, teď je jimi přímo pohlcen, to se projevuje hned ve třech písničkách, kromě prvního singlu "I Believe" jsou tu ještě písničky "Visions" (ze začátku to vyzní jako pokus o hip hop, ale potom se to vyvine v úplně něco jiného) a "One Vision One World". Nejvýraznějším trackem je zaručeně "I Believe", je i nejvíce taneční, z těch písniček více do dance bych ještě mohla jmenovat "Let Me Be The One", jinak je to víceméně pop. Pro lepší představu lyrické stránky alba "Visions" zde uvádím úryvek z bookletu (část textu písničky "I Believe"):

Věřím ve vize
Věřím v lásku
Věřím v magii
A to stále není všechno
Věřím ve svobodu
Věřím ve sny
Věřím v hrdiny
Ani to není všechno

Ono se dá věřit v hodně věcí, ale v příliš velký úspěch tohoto alba bych asi nevěřila. "Visions" není zrovna moc rozmanité, ničím nepřekvapí - navíc tento styl teď není zrovna v kurzu a to má na prodejnost velký vliv. Na druhou stranu trocha optimismu, která se na tomto albu projevuje výrazně, není nikdy na škodu. Zaleží také hodně na konkrétní zemi, když jde o prodejnost a oblibu. V německy mluvících zemích má DJ Bobo úspěch i s tímto albem. Může to být vlastenectvím, ale když má nějakýi nterpret potíže s prodejností v Británii, v Německu má téměř vždy štěstí, dá se říct, že oni si to prostě tak neberou a líbí se jim všechno, co se dá aspoň trochu poslouchat. Takže DJ Bobo může klidně vydat další album, nějaké fanoušky mít bude. A pokud si to vy také tak neberete a chcete si jen zatancovat, možná se vám to bude líbit také.

NÁZORY
  • No.... (Rostislav FELIX, 20.02.2005 21:28) Reagovat

    V krátkosti bych zareagoval na váš příspěvek.
    Hlavně mě zaujalo jak oíšete, že Anglické, nebo německy mluvici publikum si koupí jakoukolik desku.
    Tak mě napadlo, že by jsme jim tam třeba poslali ať si koupi například naše Black Milk, nebo Helenu Vondráčkovou.
    Nic proti paní Vondráčkové, ale dle mého názoru, jestli si někdo koupí nějakou desku, tak si ji koupí proto, protože se mu bude asi líbit. Akorád české zákazník si koupí desku, ketrou mu vnucujou média.
    Do dnešního dne jsem nepochopil, proč nepíšou o DJ BoBovi. No asi to bude proto, protože nesnese umělce, kteří jsou na hudební scéně delší dobu.
    Jen tak mě napadlo, kdyby byl René Baumann asi tak špatnej jak ho u nás kritici označují, tak by těžko nazpíval duet s Karlem Gottem.
    Víte, myslím si že kritizovat dovede každej, hlavně když je za to placenej.
    Album Visions povazuju za opravdu povedené album DJ BoBa, a těším se až na vašich stránkách napíšete recenzi o jeho novém albu-Pirates Of Dance.
    To si zase určitě někdo smlsne na kritice. Ono totiž album Pirates Of Dance je hodně odborníky považováno za jedno z nejlepších alb co DJ BoBo vydal.
    A ještě jedna věc. Vy jako jeho vydatelská firma BMG (teď Sony BMG Music) by jste měla jeho alba podporovat a ne je kritizovat-navíc ještě k tomu ale neoprávněně kritizovat.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Šestice nejpamátnějších klipů ze začátků Smashing Pumpkins
Nejvíc nej: Šestice nejpamátnějších klipů ze začátků Smashing Pumpkins Kultovní Smashing Pumpkins se na svém turné "The World Is A Vampire" zastaví také v české metropoli. Před jejich koncertem, který se uskuteční 4. července v O2 universu, si připomeňme zásadní videoklipy z počátků kariéry této... čtěte zde
Vydáno: 30.04.2024 08:00 v sekci Publicistika | Nejvíc nej
Jugi (UDG) - Nejvíc mě naplňuje, že jsem muž mnoha profesí
Rozhovory: Jugi (UDG) - Nejvíc mě naplňuje, že jsem muž mnoha profesí S bubeníkem Jugim jsme si povídali nejen o tom, co je nového u jeho domovské kapely UDG. Pohovořil také o svých dalších aktivitách, včetně chodu bookingové agentury RedHead Music, která zastupuje významné umělce. Zamyslel se také... čtěte zde
Vydáno: 29.04.2024 14:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
Manon Meurt - Unravel 9/10
Recenze: Fascinující "Unravel" zrcadlí niterný svět Manon Meurt Debut "MMXVIII" představoval neskromně silné vykročení, v němž Manon Meurt poodhalili svou nezaměnitelnou tvář. Šestileté čekání na "Unravel" přineslo nečekaný progres a tvůrčí posun, přičemž hybatelem těchto změn se stal... čtěte zde
Vydáno: 29.04.2024 00:00 v sekci Recenze
Jelen ft. Rybičky 48 - Je lepší se opít 7/10
Video: Jelen a Rybičky 48 radí: "Je lepší se opít" a jít spát Víte, co vznikne, když zkřížíte jelena s rybičkami? Zní to jako vtip či hádanka, ale jestliže obě slova začnete velkými počátečními písmeny, výsledkem se může stát poměrně vkusně zpracovaná písnička. Songem s... čtěte zde
Vydáno: 28.04.2024 10:30 v sekci Audio / Video | Video
Mötley Crüe - Dogs of War 6/10
Video: Mötley Crüe se chtějí v novince "Dogs of War" stát nesmrtelnými. Moc se jim to nedaří Všemožnými historkami opředení glamrockoví divočáci Mötley Crüe mají svá nejlepší léta za sebou. Nicméně si nejsem úplně jistý, zda si to sami uvědomují. Místo hudby se ve spojitosti s kapelou skloňují spíše kauzy typu... čtěte zde
Vydáno: 27.04.2024 17:00 v sekci Audio / Video | Video
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Recenze: Bobo hledá SuperStar (11.12.2013 09:30)
- Publicistika: Top 15: Největší letní (s)hity (26.08.2011 07:00)
- Na okraj: Týden v popu (9.) (16.04.2007 05:00)
- DJ Bobo bude bojovat za Švýcarsko v soutěži Song Contest (20.12.2006 14:36)
- Recenze: Král Koloběžka druhý a jeho taneček (03.08.2006 13:00)
- Recenze: Další mix trance a popu (26.08.2003 05:00)
- DJ Bobo to táhne s Coca Colou (19.06.2003 10:52)
- Kristýna natočila duet s DJem Bobem (10.04.2003 17:03)
- Recenze: DJ Bobo oslavuje! (09.05.2002 05:00)
- DJ Bobo bude oslavovat své hity (01.04.2002 20:59)

ALBUM TÝDNE 18/2024

Manon Meurt
Unravel

Debut "MMXVIII" představoval neskromně silné vykročení, v němž Manon Meurt poodhalili svou nezaměnitelnou tvář. Šestileté čekání na "Unravel" přineslo nečekaný progres a tvůrčí posun, přičemž hybatelem těchto změn se stal producent Eddie Stevens. V podobě "Unravel" přichází vyzrálé a komplexně pojaté album.

9/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)
So 18.05.
King Gizzard & The Lizard Wizard (AU) (Forum Karlín, Praha)
Út 21.05.
Reverend Peyton’s Big Damn Band (US) (Lucerna Music Bar, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber The Prodigy Vladimír Mišík Prince Taylor Swift Kabát Queen Adele Sia Bono Rush Beyoncé Mirai Dua Lipa Lady Gaga U2 AC/DC Liam Gallagher Linkin Park Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu