Na Eurovizi za Česko vyrazí Ben Cristovao či Olga Lounová

14.01.2020 09:40 - Honza Balušek | foto: facebook interpreta

S úspěchy, kterých v Eurovision Song Contest v minulých letech dosáhli naši domácí zástupci jako Gabriela Gunčíková, Mikolas Josef nebo Lake Malawi, získává soutěž kredit i u domácích hudebních fanoušků. Jasně, stále je to místy přehlídka bizarností, ale minimálně národní kolo dává šanci se zviditelnit méně známým interpretům.

To samozřejmě neplatí vždy. Letos budou moci domácí příznivci hlasovat pro songy, které nahráli třeba Olga Lounová či Ben Cristovao. Mezi dalšími soutěžícími jsou Barbora Mochowa, Elis Mraz a Čis T, Karelll, Pam Rabbit a kapela We All Poop. Jejich soutěžní videoklipy budou zveřejněny v pondělí 20. ledna v 8 hodin ráno, současně s tím bude zahájeno hlasování. Český zástupce, který v květnu poletí soutěžit do Rotterdamu, bude znám 2. února.

Hlasování bude opět probíhat pouze prostřednictvím hlasovací aplikace, která zajišťuje, aby každý hlasující mohl poslat pouze jeden hlas. Eurovision Song Contest 2020 se bude konat v květnu v nizozemském Rotterdamu, protože minulý ročník vyhrál Holanďan Duncan Laurence s písní "Arcade".



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY