shop.musicserver.cz
Nové desky 41/2019 - od Nicka Cavea přes Miku po Chinaski

Nové desky 41/2019 - od Nicka Cavea přes Miku po Chinaski

Vydáno: 08.10.2019 20:07 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Novinky tohoto týdne osvěží kritikou velebené album Nicka Cavea, jedenáctka Chinaski, američtí The Avett Brothers a Wilco, domácí Vypsaná fiXa, pojmenovaný Mika, s malým soaré Magdalena Kožená, progresivní jazzman Robert Glasper, stále populárnější The Sherlocks či Ir Dermot Kennedy. Pro rockery tu máme novinku The Darkness, a pokud máte rádi kytaru a výrazný zpěv, nenechte si ujít sólovku frontmana Alice In Chains.

Pokud se v pondělí 7. října vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Nick Cave And The Bad Seeds - Ghosteen (Rough Trade)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: art rock / progresivní rock

Nick Cave & The Bad Seeds - Ghosteen
Australská kapela Nick Cave And The Bad Seeds se vrací prakticky přesně rok po svém první EP a vydává již sedmnácté album pojmenované "Ghosteen". Celkem jedenáct písní Cave začal psát již v roce 2017 a na rozdíl od předchozích alb je tentokrát skládal u sebe doma a ne v kanceláři. Nahrávalo se na přelomu loňského a tohoto roku ve studiích v Kalifornii, anglickém Brightonu a německém Berlíně. Album je ve výsledku rozdělené na dvě části, přičemž o té první, čítající celkem osm skladeb, sám Cave prohlásil, že jsou jako děti, zatímco druhá skupina skládající se z dvou písní a jedné mluvené skladby jsou jejich rodiče. "Ghosteen", které je závěrem trilogie, jež začala v roce 2013 nahrávkou "Push The Sky Away", nadchlo dosavadní kritiky, takže se na metacritics drží na těžko uvěřitelných sto procentech. Zda nadchne stejným způsobem i vás, můžete zjišťovat poslechem kompletní nahrávky na YouTube profilu Nicka Cavea, a jestli ano, bude k sehnání i na vinylu.


Mika - My Name Is Michael Holbrook (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: indie pop

Mika - My Name Is Michael Holbrook
Mika si dal se svým pátým albem trošku načas, když mu příprava "My Name Is Michael Holbrook" trvala o rok déle, než je u něj obvyklé. Pro nahrání třinácti písniček zcela obměnil svůj tým; tentokrát mu s produkcí pomáhalo duo Mark Crew a Dan Priddy, tedy pánové, kteří stojí za nahrávkami Bastille, Rag'n'Bone Man a Freyi Ridings. Sám zpěvák si spolupráci s nimi velmi pochvaloval a dodává: "Pokud jde o vlivy, chtěl jsem hudbu, která bude vřelá a plná barev. Takže jsem byl nevyhnutelně přitahován k osmdesátým a devadesátým letům. A taky ke smyslnosti v hudbě, ne té sexuální smyslnosti, ale smyslnost ze sedmdesátých a osmdesátých let." Co z tohoto vzniklo, zjistíte na Mikově YouTube profilu. Mimo něj na desce uslyšíte i jednoho hosta, kterým je Jack Savoretti.


Chinaski - 11 (Brainzone)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop rock

Chinaski - 11
Nová deska skupiny Chinaski s názvem "11" představuje symbolickou novou kapitolu v historii kapely, jelikož jde o první album v nové sestavě. Deset písní vznikalo většinou spontánně, často v šatně po koncertech a díky tomu zachycuje syrovou energii, kterou kapela vládne během živých vystoupení. Stylově míchají pop, rock, soft rock, folk a přidali špetku country. Na části alba se jako producenti podíleli Sacha Skarbek (Adele, Miley Cyrus, James Blunt) nebo Reinhold Mack (Queen, Rolling Stones). Po úspěchu "Slovenského klína" se kapele zřejmě zalíbila spolupráce se slovenskými umělci, a tak si do skladby "Osud" přizvali prešovské IMT Smile. Dalším hostem je pak herečka Jitka Čvančarová. Ukázky z desky Chinaski nabízí na svém webu.


Magdalena Kožená - Soirée (Pentatone)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: klasická hudba / klasický zpěv

Magdalena Kožená - Soirée
Po barokním kantátovém recitálovém albu "Il giardino dei sospiri" vydává Magdalena Kožená letos již druhé album. "Soirée" zachycuje atmosféru neformálního domácího muzicírování. Nejznámější česká zpěvačka na něm nabízí intimní výběr písní, mezi něž zařadila německé Lieder od Brahmse a Strausse, francouzské písně Chaussona a Ravela i Stravinského avantgardu. Nevynechala ani české písně, takže uslyšíte výběr Dvořákových písní v úpravě Duncana Warda a "Říkadla" jejího milovaného Leoše Janáčka. O hudební doprovod požádala své přátele, kterými jsou klarinetista Andrew Marriner, houslista Wolfram Brandl, jeho kolegyně Rahel Rilling, cellista David Adorjan, flétnista Kaspar Zehnder a houslistka Yulia Deyneka . Nechybí pochopitelně ani její manžel, sir Simon Rattle, pro něhož jde o nahrávací debut v roli klavíristy. Kompletní seznam skladeb včetně ukázek nabízejí stránky vydavatelství Pentatone a my pouze dodáme, že zde seženete nahrávku nejen v hi-res, ale dokonce i ve formátu DSD.


Robert Glasper - Fuck Yo Feelings (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: jazz / experimentální hip hop

Robert Glasper - Fuck Yo Feelings
Robert Glasper se vrací, hudební ceny třeste se! Od dob alba "Black Radio" si tento rodák z texaského Houstonu stále získává víc a víc popularity, respektu a nabídek na účasti v různých hudebních projektech a novinka "Fuck Yo Feelings" toto jistě dále podpoří. Fanoušci alternativního hip hopu v kombinaci s jazzem a r'n'b se mohou těšit na pořádnou nálož devatenácti písniček a také hromadu hostů. Jak je u něj obvyklé kombinuje poměrně známé umělce s těmi, kteří se do povědomí ještě tolik nedostali. Vedle sebe tu tak najdeme interprety, jako jsou Bilal, Herbie Hancock, Affion Crockett, Buddy, Denzel Curry, Terrace Martin, James Poysner, YBN Cordae, Mick Jenkins, Yebba, Andra Day, Staceyann Chin, Baby Rose, Rapsody, SIR, B Kelly, Song Bird, Muhsinah, Queen Sheba a Yasiin Bey. Jak zní aktuální Glasperův mix, zjistíte z mnoha reprezentantů na jeho YouTube profilu.


The Avett Brothers - Closer Than Together (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: americana / folk / country rock

The Avett Brothers - Closer Than Together
The Avett Brothers stále čekají na svoji první Grammy, přičemž tu poslední jim před dvěma roky vyfouknul v kategorii Nejlepší americana album William Bell. Třeba si spraví chuť s letošním počinem "Closer Than Together", pro nějž nahráli třináct písniček. Ačkoli úvodní skladba "Bleeding White" by mohla navodit dojem, že je již tradiční producent Rick Rubin posunul do rockových vod, nicméně většina dalších písniček se pohybuje mezi americanou, folkem a country. Jak se jim to povedlo namíchat, zjistíte z prvních tří singlů na jejich YouTube kanálu.


Wilco - Ode To Joy (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: indie rock / indie folk

Wilco - Ode To Joy
Kapela Wilco si po vydání posledního alba "Schmilco" dala na dva a půl roku oddech, který skončil letos s vydáním jejich jedenácté desky "Ode To Joy", jejíž název si vypůjčili od Ludwiga van Beethovena. Jedenáct písniček nahrál americký sextet ve vlastním chicagském studiu a vedle frontmana skupiny Jeffa Tweedyho produkoval novinku, stejně jako už několik předchůdců, také Tom Schick. Nahrávka navazuje na Tweedyho sólovku "Warm", ačkoli zde se vrací k o něco avantgardnějšímu pojetí. Co si pod tím představit, zjistíte z prvních ukázek na YouTube Wilco. Titul koupíte i na vinylu.


Flying Colors - Third Degree (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: rock / alternativní rock

Flying Colors - Third Degree
Když v chemii sloučíte správné látky, může vzniknout neobyčejná třaskavina. Podobně tomu může být i v hudbě, když se sejdou ti správní hudebníci, konkrétně tedy Steve Morse, Mike Portnoy, Neal Morse, Dave LaRue nebo Casey McPherson. Kvintet tvoří dohromady Flying Colors a vydává novinku "Third Degree". Ve standardní verzi obsahuje deska devět skladeb a v té luxusní ještě šest kousků navíc. Ukázku v podobě písně "Guardian" najdete na YouTube.com.


Tip týdne

Brantley Gilbert - Fire & Brimstone (Bertus)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: country rock

Brantley Gilbert - Fire & Brimstone
Americký countryový rebel Brantley Gilbert si svými posledními dvěma alby vydobyl slušnou pozici nejen na countryové scéně. S oběma dosáhl na špici countryového žebříčku a v americkém albovém zůstal těsně pod vrcholem. O jeho dobytí se pokusí se svoji pátou deskou "Fire & Brimstone", kde opět kombinuje country s hard rockem. Ke spolupráci na patnácti písničkách se mu vedle obvyklého spolupracovníka Dana Huffa (Taylor Swift, Megadeth, Rascal Flatts) povedlo přitáhnout ještě necountryového Mikea Elizonda (Eminem, 50 Cent, Twenty One Pilots) a Brandona Daye (Plain White T's, Big & Rich). Nabídku ke spolupráci přímo ve studiu navíc přijali i hvězdy první velikosti, jakými jsou Willie Nelson, jeho syn Lukas Nelson a Alison Krauss, i o něco méně známí Colt Ford, Lindsey Ell a Jamey Johnson. Pokud vám tento zpěvák do této doby unikal, můžete se s ním seznámit na jeho YouTube profilu.


The Darkness - Easter Is Cancelled (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: rock

The Dardkness - Easter Is Cancelled
The Darkness platí za jednu z nejvtipnějších kapel současně rockové scény a svou pozici chtějí novinkou "Easter Is Cancelled" jen upevnit. Současně má jít o nejpestřejší album kapely vůbec a nutno dodat, že ještě před vydáním vzbudila nahrávka docela kontroverzní reakce. Na vině má být obal desky, který popudil nábožensky smýšlející obecenstvo. Každopádně, kdo z vás si potrpí na rockovou operu s lehkou dekadentností a výstředností, určitě by měl dát nahrávce šanci. Přesvědčte se sami a poslechněte si ukázku na YouTube.com.


Dermot Kennedy - Without Fear (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop folk / folk rock

Dermot Kennedy - Without Fear
Irský písničkář Dermot Kennedy začínal coby busker a následně zvítězil v jedné z irských talentových soutěží. V dalších letech stoupala jeho hvězda stále výše a to jak díky streamům na Spotify, tak i koncertováním na věhlasných festivalech po celém světě, až loni zabodoval s hitem "Power Over Me". Všechno toto způsobilo, že ho na přelomu roku nejrůznější média jmenovala mezi debutanty tohoto roku. Zda naplní ocenění amerického NPR, či jmenování v širším seznamu BBC Sound of 2019, zjistíme nyní, když vydává svůj debut "Without Fear". Základem třinácti písniček bylo letošní eponymní EP a hudebník na nich spolupracoval s Charliem Hugallem (Ed Sheeran, Halsey), Kozem (Dua Lipa), Starsmithem (Ellie Goulding, Mark Owen) a Careym Willettsem ze skupiny Athlete. Jak to vše dopadlo, zjistíte na Kennedyho YouTube profilu.


Vypsaná fiXa - Kvalita (vlastní náklad)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop

Vypsaná fiXa - Kvalita
Už jsou to dva roky, co se Vypsaná fiXa naposled pochlubila s novým studiovým materiálem. Nyní vychází album "Kvalita", kterou uvedla koncertem na Střeleckém ostrově. A že nahrávka dostojí svému názvu i co do obsahu, o tom svědčí povolaní producenti Ondřej Ježek a Dušan Neuwerth. Jako první ochutnávku uvedla formace kousek "Krabička", ke kterému vznikl navíc i videoklip. Naše kolegyně Hanka Bukáčková skladbu i snímek ohodnotil nadprůměrnou devítkou a vy se s námi o svůj názor nezapomeňte podělit do komentářů po článkem!


Angel Olsen - All Mirrors (Bertus)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: indie folk / art pop

Angel Olsen - All Mirrors
Tři roky potřebovala Angel Olsen, aby připravila nástupce albu "My Woman". Nástupce dostal název "All Mirrors" a americká zpěvačka a skladatelka na něj zařadila celkem jedenáct písní, které tentokrát hodně zabíhají do artových a částečně i alternativních vod. Vrátila se tu k producentovi Johnu Congletonovi, s nímž nahrávála již svůj druhý počin "Burn Your Fire For No Witness" a který mezi tím spolupracoval například se St. Vincent nebo Goldfrapp. Do studia si pozvali řadu hudebníků, kteří obsáhli široké spektrum nástrojů od smyčců, přes dechy až po různé elektronické nástroje. Co z toho vzniklo a proč nahrávka získává nadšené recenze, můžete zjišťovat na jejím YouTube a my pouze dodáme, že bude k sehnání také na vinylu.


William Duvall - One Alone (Bertus)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: akustický pop / akustický rock

William Duvall - One Alone
S debutovou sólovou deskou přichází William Duvall, aktuální hlas kultovní rockové formace Alice In Chains. Jeho prvotina "One Alone" je ryze akustickým albem. Překypuje intimní atmosférou a při jejím poslechu budete mít pocit, jako by hudebník seděl ve vašem obýváku a zlehka si tam jammoval. "Po celé řadě koncertů a třech studiovkách s Alice In Chains jsem cítil potřebu vlastní seberealizace. Vše odhodit a jít až na dřeň. A tak vznikla tato deska - jeden hlas a jedna kytara. Je přesně o tom, kdo jsem - zpěvák, kytarista a skladatel," prozradil autor. Ukázku v podobě kousku "'Til The Light Guides Me Home" najdete na YouTube.com.


BomBarďák - Čtvrtek (Indies Scope)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: dětská hudba / punk rock

BomBarďák - Čtvrtek
Po třech deskách, jež nesly modrou, žlutou a červenou barvu, je tu BomBarďák s barvou zelenou a celou dvacítkou nových písniček, v nichž se opět mísí punk, pop, country, rock, folk i blues, ale také téměř lidová hudba i pseudostředověk. Každá píseň na novince "Čtvrtek" má svoje místo a svůj rodokmen, o němž se dočtete na stránkách vydavatelství Indies Scopa, kde si můžete poslechnout i jejich ukázky.


Kevin Griffin - Anywhere You Go (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: rock / alternativní rock

Kevin Griffin - Anywhere You Go
Americký hudebník Kevin Griffin je známý jednak jako frontman kapely Better Than Ezra ale také jako skladatel písní Barenaked Ladies, Jamese Blunta či Christiny Perri. Nyní se ovšem rozhodl zkusit štěstí také jako sólový umělec a vydává své debutové album "Anywhere You Go" a s ním deset skladeb, které se pohybují na pomezi rocku, alternativního rocku a popu. První tři ochutnávky z alba servíruje na svém YouTube.com.


Čechomor - Nadechnutí živě (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: folk / folklór

Čechomor - Nadechnutí živě
Čechomor se rozhodl, že z alba "Nadechnutí" vytěží maximum, a tak po alternativní verzi "Nadechnutí jinak", je tu jeho živá podoba s názvem "Nadechnutí živě". Osmnáct skladeb vzniklo na koncertech v Olomouci, Frýdku-Místku, Pardubicích, Ústí nad Labem a Brně, kde skupina vystoupila i s hudebníky pod vedením virtuózního trumpetisty Vlado Kumpana. Formace jde zcela proti aktuálním trendům a avizuje, že materiál neprošel vůbec žádnými úpravami. Něco málo z atmosféry můžete nasát z videa propagující tento titul.


Joshua Radin - Here, Right Now (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: folk

Joshua Radin - Here, Right Now
Budou to už téměř čtyři roky, co Joshua Radin vystoupil v pražském Lucerna Music Baru. Od té doby vydal album "The Fall" a nyní přidává další s názvem "Here, Right Now". Mezi devíti skladbami, které na desky zařadil, najdete i dvě coververze - "She Smiled Sweetly" od Rolling Stones a "I Won't Back Down" Toma Pettyho. Produkci mu zajistit Tony Berg, který se v minulosti podílel na nahrávkách Edie Brickell či Aimee Mann. Výsledek jejich spolupráce prezentuje Radin na svém YouTube profilu.


The Sherlocks - Under Your Sky (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: rock / rock and roll

The Sherlocks - Under Your Sky
Jedním z objevů letošního Colours Of Ostrava byly angličtí The Sherlocks, kteří navzdory brzké hodině svého vystoupení přitáhli nebývale velké množství lidí, z nichž se během chvíle stali jejich fanoušci. Znovu si můžeme jejich mix moderního rocku a rock and rollu vychutnat koncem listopadu, kdy se zastaví v Café v lese. Zde představí také své druhé album "Under Your Sky", pro nějž nahráli jedenáct písniček. K produkci si přizvali frontmana kapely The Coral Jamese Skellyho, jež má dále prsty v nahrávkách Blossoms, She Drew The Gun nebo Cut Glass Kings. Bližší seznámení s The Sherlocks podnikněte na jejich YouTube.


Bill Frisell - Harmony (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: jazz

Bill Frisell - Harmony
Americký jazzový kytarista Bill Frisell s letošní novinkou "Harmony" vstoupil pod křídla slavného labelu Blue Note. Čtrnáct skladeb nahrával v studiu Tucker Martine v oregonském Portlandu a společnost mu tam dělal jednak jeho dlouholetý spolupracovník Lee Townsend v roli producenta a dále cellista Hank Roberts, kytarista Luke Bergman a také zpěvačka Petra Haden. Trailer a několik prvních ukázek z desky, která vychází i na vinylu, nabízí Frisell na svém YouTube profilu.


Luboš Pospíšil - Live!!! Ostrava (Supraphon)
web / acebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: rock

Luboš Pospíšil - Live!!! Ostrava
Luboše Pospíšila se svou kapelou 5P vydává dlouho očekávanou koncertní nahrávku "Live!!! Ostrava". Záznam vznikl na dvou koncertech v ostravském klubu Parník a pro album bylo natočeno, následně sestříháno a k vydání připraveno celkem šestnáct písniček, dosahujících stopáže osmdesáti minut. Mix a mastering dostal na starosti Vít Beneš, který se snažil především zachovat pódiovou energii i autenticitu. Zda se mu to povedlo, můžete zjišťovat z ukázek na stránkách vydavatelství Supraphon. Jestli budete váhat mezi fyzickou nebo digitální formou, pak vězte, že součástí CD je dvacetistránkový booklet s desítkami fotografií.


V krátkosti

  • Portico Quartet - Memory Streams (Bertus)
    Anglický Portico Quartet se vrací po dvou letech od vydání "Art In The Age Of Automation" a vydává album s názvem "Memory Streams". V devíti autorských písních opět kombinují do sebe jazz s elektronickou hudbou, minimalismem a ambientem. Deska je již k dispozici na soundcloud.com .
  • GoGo Penguin - Ocean In A Drop: Music For Film (EP) (Bertus)
    Britské jazzové trio GoGo Penguin EP s pěti skladbami "Ocean In A Drop: Music For Film", kde se inspirovalo snímkem Godfreye Reggia "Koyaanisqasti", k němuž původně napsal hudbu Philip Glass. Trailer k albu sdílí na svém YouTube.
  • Jeff Mills - Sight, Sound And Space (Bertus)
    Americký DJ a producent Jeff Mills vydává své nové album nazvané "Sight, Sound And Space" a s ním neskutečných sedmadvacet skladeb. Jak zní jeho letošní mix detroitského a minimalistického techna, uslyšíte na webu labelu Axis.


Dále vychází:

Afriqua - Colored (Bertus)
Alexa Rose - Medicine For Living
Angel Bat Dawid - The Oracle (Bertus)
Big Wild - Superdream - Analog Session (EP) (Bertus)
Bruno Bavota - Get Lost (Bertus)
Carla Dal Forno - Look Up Sharp (Bertus)
City And Colour - A Pill For Loneliness (Still)
Culttastic - Culttastic (Bertus)
Dengue Dengue Dengue - Zenit & Nadir (Bertus)
Diiv - Deceiver (Bertus)
Dymytry - Revolter ()
Elvis Depressedly - Depressedelica (Bertus)
Enrique Iglesias - Greatest Hits (Universal)
Esogenesi - Esogenesi (Bertus)
Estikay - Blueberry Boyz (Sony Music)
Exhumed - Horror (Mystic Production)
Flying Colors - Third Degree (Limited Edition) (Mystic Production)
Gatecreeper - Deserted (Bertus)
Gazel - Book Of Souls (Bertus)
Gong Gong Gong - Phantom Rhythm (Bertus)
Gospelbeach - Let It Burn (Bertus)
Gost - Valediction (Sony Music)
Insomnium - Heart Like A Grave (Sony Music)
Insomnium - Heart Like A Grave (Sony Music)
Issues - Beautiful Oblivion (Warner Music)
Josie Cotton - Everything Is On Yeah (Bertus)
Kacy & Clayton - Carrying On (Bertus)
King Calaway - Rivers (Warner Music)
King Nun - Mass (Bertus)
Lagwagon - Railer (Bertus)
Lautten Compagney - Circle Line (Sony Music)
Lech Antonio Uszynski - Progetto Gibson - A Legendary Stradivari Viola (Sony Music)
Lightning Dust - Spectre (Bertus)
Lontalius - All I Have (Bertus)
Los Lobos - Llegó Navidad (Warner Music)
Lucas Debargue - Scarlatti (Sony Music)
Michael Vincent Waller - Moments (Bertus)
Mireille Mathieu - Mireille Mathieu Cinéma (Sony Music)
Molly Drag - Touchstone (Bertus)
Nad Sylvan - Courting The Widow (Sony Music)
Neave Trio - Her Voice (Bertus)
North Mississippi Allstars - Up And Rolling (Bertus)
Rachael & Vilray - Rachael & Vilray (Warner Music)
Různí - Písničky pro veselé děti a jejich rodiče (Supraphon)
Saint Karloff - Interstellar Voodoo (Bertus)
San Fermin - The Cormorant I (Bertus)
Scarlxrd - Immxrtalisatixn (Universal)
That Dog. - Old LP(Bertus)
The Menzingers - Hello Exile (Indigo)
The Playfords - Dark Cloud: Songs From The Thirty Years' War 1618-1648 (Sony Music)
The Shaking Sensations - How Are We To Fight The Blight? (Bertus)
The Tangent - The Slow Rust Of Forgotten Machinery (Sony Music)
Toxic Holocaust - Primal Future 2009 (Bertus)
Whitesnake - Slip Of The Tongue 30th Anniversary (Warner Music)
Whitesnake - Slip Of The Tongue 30th Anniversary (Deluxe Edition) (Warner Music)
Whitesnake - Slip Of The Tongue 30th Anniversary (Super Deluxe Edition) (Warner Music)
Wildwood Kin - Wildwood Kin (Sony Music)
Wives - So Removed (Bertus)
Zach Williams - Rescue Story (Sony Music)

Vychází na vinylu:
Afriqua - Colored (Bertus)
Angel Bat Dawid - The Oracle (Bertus)
Angel Olsen - All Mirrors (Bertus)
Bill Frisell - Harmony (Universal)
Bruno Bavota - Get Lost (Bertus)
Carla Dal Forno - Look Up Sharp (Bertus)
Daryl Hall & John Oates - Big Bam Boom (Sony Music)
Dengue Dengue Dengue - Zenit & Nadir (Bertus)
Dermot Kennedy - Without Fear (Universal)
DIIV - Deceiver (Bertus)
Exhumed - Horror (Mystic Production)
Flying Colors - Third Degree (Mystic Production)
Gazel - Book Of Souls (Bertus)
Gogo Penguin - Ocean In A Drop - Music For Film (Bertus)
Gong Gong Gong - Phantom Rhythm (Bertus)
Gospelbeach - Let It Burn (Bertus)
Gost - Valediction (Sony Music)
Chicago - Chicago Christmas (Warner Music)
Christina Aguilera - Christina Aguilera (Sony Music)
Insomnium - Heart Like A Grave (Sony Music)
Issues - Beautiful Oblivion (Warner Music)
Joshua Radin - Here, Right Now (Warner Music)
Josie Cotton - Everything Is On Yeah (Bertus)
Kacy & Clayton - Carrying On (Bertus)
Kevin Griffin - Anywhere You Go (Warner Music)
King Nun - Mass (Bertus)
Lagwagon - Railer (Bertus)
Lightning Dust - Spectre (Bertus)
Lontalius - All I Have (Bertus)
Michael Vincent Waller - Moments (Bertus)
Molly Drag - Touchstone (Bertus)
Nick Cave And The Bad Seeds - Ghosteen (Rough Trade)
North Mississippi Allstars - Up And Rolling (Bertus)
Olympic - Pták rosomák (Supraphon)
Portico Quartet - Memory Streams (Bertus)
Rachael & Vilray - Rachael & Vilray (Warner Music)
San Fermin - The Cormorant I (Bertus)
Scarlxrd - Immxrtalisatixn (Universal)
That Dog. - Old Lp (Bertus)
The Darkness - Easter In Cancelled (Mystic Production)
The Menzingers - Hello Exile (Indigo)
The Shaking Sensations - How Are We To Fight The Blight? (Bertus)
The Sherlocks - Under Your Sky (Warner Music)
Toxic Holocaust - Primal Future 2009 (Bertus)
Vladimír Mišík - Jednou tě potkám (Supraphon)
Whitesnake - Slip Of The Tongue 30th Anniversary (Warner Music)
Wilco - Ode To Joy (Warner Music)
Wildwood Kin - Wildwood Kin (Bertus)
Wildwood Kin - Wildwood Kin (Sony Music)
Wives - So Removed (Bertus)

Reedice:
Johnny Cash - The Gift: The Journey Of Johnny Cash (Soundtrack) (Sony Music)
Olympic - Pták Rosomák (Supraphon)

NÁZORY
  • Čechomor, Exhumed, Insomnium ... (Fimi , 09.10.2019 06:23) Reagovat

    Čechomor, Exhumed, Insomnium

  • dodatek (Ondra, 09.10.2019 09:57) Reagovat

    Album Chinaski obsahuje jen devět písní, desátá je jen krátké outro. Album je půlhodinové a fanoušci jsou naštvaní.

    A tento týden ještě vyšlo nové album kapely Mňága a Žďorp - Třecí plochy !!!!!!

    • Re: dodatek (Mira, 10.10.2019 20:14) Reagovat

      Nové album od Chinaski vyšlo podle mě úplně zbytečně.Nic zvláštního ani hitového, jenom vata, vata a zase vata. Totální slabota.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Niall Horan, Tommy Lefroy, Sportovní hala Fortuna, Praha, 17.3.2024
Naživo: Niall Horan si v Praze ječící dav dívek omotal kolem prstu Niall Horan se během jednoho roku již podruhé představil v České republice. Už loni patřilo jeho vystoupení na festivalu Colours Of Ostrava mezi ta povedená a své hudební nadání spojené s pokorou a úžasnou bezprostředností v Praze... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 19:30 v sekci Naživo
Róisín Murphy, Forum Karlín, Praha, 17.3.2024
Naživo: Róisín Murphy odehrála ve Foru Karlín vynikající koncert Róisín Murphy zamířila opět do Prahy, tentokrát do Fora Karlín. Irská zpěvačka, známá svým unikátním vokálním projevem a vizuálním stylem, přenesla přítomné do světa tanečních rytmů a elektronických experimentů. Dostalo... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 10:00 v sekci Naživo
Ariana Grande - Eternal Sunshine 8/10
Recenze: Ariana Grande se na albu “Eternal Sunshine” otevřeně vyrovnává s rozvodem a následným smířením Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 00:00 v sekci Recenze
Jason Derulo - Nu King 3/10
Recenze: Na desce "Nu King" Jasona Derula kvantita výrazně vyhrává nad kvalitou Kdyby Jason Derulo počkal ještě rok, uběhlo by deset let od vydání jeho posledního studiového alba. Uplynulou dekádu nás zásobil nepřeberným množstvím různých singlů, na které navázal deskou "Nu King". Zjevným cílem bylo toto... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 16:30 v sekci Recenze
Mirai ft. Majk Spirit - čas rány zahojí 3/10
Video: Mirai a Majk Spirit v novince "čas rány zahojí" nemají daleko k hudebnímu odpadu Pět singlů během čtyř měsíců. Takhle se Mirai chystají na vydání nového alba. Zatímco počet zveřejněných písní a doprovodných videoklipů je působivý, hudebně novinky drhnou. A ta úplně nejčerstvější nazvaná "čas rány... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:00 v sekci Audio / Video | Video
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Deska plná tajemství a koncert plný emocí: Nick Cave & The Bad Seeds jsou zpět a přijedou i do Prahy (16.03.2024 18:06)
- Nick Cave a jeho The Bad Seeds vydají na konci srpna studiové album "Wild God" (06.03.2024 19:00)
- Chinaski se vrátili z nahrávání v Rockfieldu a přidávají druhou O2 arenu, kde oslaví 30 let třiceti největšími hity (01.03.2024 14:22)
- Video: "Láska je na nic," tvrdí Chinaski v novém klipu (03.01.2024 09:11)
- Nové desky 48/2023 - od Petera Gabriela přes Miku po Lucii Vondráčkovou (06.12.2023 21:00)
- Chinaski oslaví třicet let na scéně v O2 areně třicítkou největších hitů (27.11.2023 18:51)
- Mika nahrál své první francouzsky zpívané album (28.10.2023 15:23)
- Nové desky 41/2023 - od Troye Sivana přes ††† po Holly Humberstone (18.10.2023 21:00)
- Naživo: Luboš Pospíšil a 5P vyprodali Lucerna Music Bar aneb Křest, který stál za to! (12.10.2023 10:00)
- Video: "Smůla" je snad nejsmutnější píseň od Chinaski vůbec. Klip má přesto pozitivní poselství (10.10.2023 11:52)

ALBUM TÝDNE 12/2024

Ariana Grande
Eternal Sunshine

Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu máme opět jedno terapeutické porozchodové cvičení s názvem "Eternal Sunshine".

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Út 19.03.
Katapult (CZ) (Forum Karlín, Praha)
Pá 22.03.
Ewa Farna (CZ) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Jason Derulo (US) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Mother Mother (CAN) (Forum Karlín, Praha)
Ne 24.03.
Giant Rooks (DE) (Roxy, Praha)
Po 25.03.
Only The Poets (UK) (MeetFactory, Praha)
Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber Prince The Prodigy Vladimír Mišík Karel Gott Queen AC/DC Adele Sophie Ellis-Bextor Taylor Swift Kabát Lucie Vondráčková Madonna U2 Dua Lipa Kryštof Rush Bono Mirai Billie Eilish
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu