shop.musicserver.cz
Nové desky 37/2019 - od The Highwomen přes Milese Davise po Iggyho Popa

Nové desky 37/2019 - od The Highwomen přes Milese Davise po Iggyho Popa

Vydáno: 11.09.2019 06:56 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Tento týden se můžete těšit na countryovou superskupinu The Highwomen, nalezené album Milese Davise, dark popovou MUNU a novinky Lindsey Stirling a Bat For Lashes. Jazzmany překvapí Chrissie Hynde a představíme jim i debutujícího Ashley Henryho. Pro rockery tu máme novinky od Sleeping With Sirens nebo Iggyho Popa. Jiné zase potěší Sonata Arctica nebo Status Quo.

Pokud se v pondělí 9. září vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

The Highwomen - The Highwomen (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: country

The Highwomen - The Highwomen
Jestliže vám jméno The Highwomen zní nějak povědomě, ale nedokážete ho zařadit, pak vám tento pocit mírně objasníme. Možná si ho pletete s pravděpodobně první countryovou superskupinou The Highwaymen, jejímiž členy byli Johnny Cash, Waylon Jennings, Kris Kristofferson a Willie Nelson. Jeho ženský ekvivalent není vůbec náhodný. Nápad vzdát hold legendám se zrodil před třemi roky v hlavě americké houslistky Amandy Shires, když za asistence šestinásobného držitele Grammy Davea Cobba dokončovala album "My Piece Of Land". I díky tomuto producentovi, který se proslavil hlavně spoluprací s Chrisem Stapletonem, do projektu nalákala ještě Brandi Carlile, Natalie Hemby a Maren Morris coby stálé členky a k tomu ještě fůru slavných spolupracovníků coby hostů. Na eponymním debutu se tak ve výsledku podíleli například Sheryl Crow, Miranda Lambert, Jason Isbell, Ray LaMontagne, britská muzikantka Yola a především skladatel originálního songu "Higwaymen" Jimmy Webb, který pomohl složit i ženskou odpověď. Jak toto celé dopadlo, zjistíte díky prvním singlům na YouTube.com The Highwomen .


Miles Davis - Rubberband (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: jazz / fusion jazz

Miles Davis - Rubberband
Dovolte, abychom vám představili jedno z nejpřekvapivějších alb tohoto roku jazzové scény a možná nejen té, protože ve chvíli, kdy spatří světlo světa dosud nevydaná nahrávka Milese Davise, je to srovnatelné s vydáním nové písně The Beatles v pop music. Legendární trumpetista začal album "Rubberband" natáčet v roce 1985 jako první nahrávku pro Warner Music. Projekt, který vedle jazzu zasahoval i do soulu a r'n'b, ovšem náhle skončil a slavný muzikant se rozhodl věnovat následující nahrávce "Tutu". Album tak putovalo do archivu, kde jej nyní objevili původní producenti Randy Hall a Zane Giles. S jejich restaurováním jim pomohl i Milesů synovec a jeho někdejší spoluhráč, bubeník Vince Wilburn. Do studia tito tři dále přizvali vokalistky Ledisi a Lalah Hathaway a kystaristu Mikea Sterna. Výsledkem je celkem jedenáct skladeb, které můžete slyšet v různých digitálních formách a také analogově na vinylu. Vydáním nahrávky pochopitelně žijí Davisovy oficiální stránky.


Lindsey Stirling - Artemis (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: electronica / dubstep / klasický crossover

Lindsey Stirling - Artemis
Už jen necelý měsíc zbývá do koncertu americké houslistky Lindsey Stirling v pražském O2 Universum. Vedle osvědčených hitů tam naživo představí také zbrusu nové album s názvem "Artemis". Ačkoli by název mohl svádět k představě, že se přiklonila k řecké mytologii, už obal desky ve stylu japonského anime napovídá, že by to nemuselo být tak jednoznačné. Na třináctce skladeb se opět podílel producent Mark Maxwell, k němuž se přidali například KillaGraham, Peter Hanna, Taylor Bird či Petey Martin. Ve dvou skladbách pak přivítala i dvě zpívající kolegyně - někdejší zpěvačku Evanescence Amy Lee a americkou countryrockovou hudebnici Elle King. První singly už Stirling prezentuje na svém webu.


Iggy Pop - Free (Universal)

web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: punk / rock

Iggy Pop - Free
S osmnáctou studiovou deskou přichází rebel Iggy Pop. Desku "Free" popsal sám autor jako reakci na vyčerpávající život na turné. "Po turné s Post Pop Depression jsem se cítil úpně vycucaný. Chtěl jsem se nadechnout, osvobodit od všeho, a tak jsem začal skládat skladby pro toto album. Nechal jsem to jen plynout," prozradil Iggy. Z celéhotracklistu stojí za zmínku dvě sklady - "We Are The People" s textem od Lou Reeda a "Do Not Go Gentle into That Good Night", která obsahuje text původně z pěra Dylana Thomase. Ukázky k poslechu najdete například na stránkách odkaz ven.


Bat For Lashes - Lost Girls (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: indie pop

Bat For Lashes - Lost Girls
Anglická zpěvačka s pákistánskými kořeny Natasha Khan, kterou hudební svět zná pod jménem Bat For Lashes, se po třech letech hlásí se svoji pátou deskou. Nástupce relativně méně úspěšné "The Bride" dostal název "Lost Girls" a příznivci indie popu se na něm dočkají celkem deseti písniček, které se nahrávaly Los Angeles. Zpěvačce s většinou vypomohl Charles Scott IV a na již menším počtu se podíleli Jennifer Decilveo a MNEK. Jak sama Natasha Khan sdělila, inspirací jí tentokrát byla filmová hudba osmdesátých let a hudebníci jako Bananarama, Cyndi Lauper a The Blue Nile či skladatel John Williams. Zda jejich vliv v její hudbě uslyšíte, zjistíte poslechem prvních ukázek na YouTube profilu hudebnice. Album bude k dispozici také na vinylu.


Sleeping With Sirens - How It Feels To Be Lost (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: rock

Sleeping With Sirens - How It Feels To Be Lost
Americkoá rocková formace Sleeping With Sirens přichází s novinkou "Jow It Feels To Be Lost". Nástupce dva roky starého díla "Gossip" obsahuje jedenáct kousků a fanoušěci v nich uslyší velký návrat k post-hardocreovým kořenům. Kapela doposud vydala čtyři singly, ale fanoušky bude možná daleko víc zajímat jiný kousek s titulem "Never Enough", ve kterém si zahostoval Benji Madden z Good Charlotte. Ukázku titulní skladby alba najdete na YouTube.com.


Chrissie Hynde & The Valve Bone Woe Ensemble - Valve Bone Woe (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: jazz

Chrissie Hynde & The Valve Bone Woe Ensemble - Valve Bone Woe
Zpěvačka Chrissie Hynde je známá především jako hlavní postava anglických The Pretenders, ovšem již před pěti lety se vydala také na sólovou dráhu s albem "Stockholm". Nyní se k ní vrací, ovšem způsobem, který bychom u ní až tak nehledali. Na albu "Valve Bone Woe" se totiž spojila s producentem Mariusem De Vriesem, který předloni obdržel Grammy za hudbu k muzikálu "La La Land", a společně nahráli čtrnáct coververzí různých skladeb v jazzovém pojetí. Najdete mezi nimi například skladby Franka Sinatry, Johna Coltrana, ale i o něco modernější písně The Beach Boys či The Kinks. Společnost jí při tom dělal speciálně pro tuto příležitost sestavený The Valve Bone Woe Ensemble. První ohlasy jsou povětšinou velmi pozitivní. Zda se s nimi ztotožníte, zjistíte na YouTube kanálu slavné hudebnice. Vzhledem ke stylu alba jistě nepřekvapí, že jej seženete i na vinylu.


MUNA - Saves The World (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: dark pop / alt rock

MUNA - Saves The World
Dva roky po svém debutu "About U" se vrací ženské trio z Los Angeles MUNA se svoji druhou deskou, na níž zachraňují svět, ačkoli v tomto případě jde především o ten jejich vlastní. Dvě kytaristky Josette Maskin a Naomi McPherson a zpěvačka Katie Gavin pro album "Saves The World" připravily celkem dvanáct písniček, které uvedla již trojice singlů "Number One Fan", "Who" a "Stayaway". Stále v nich zůstávají v osmdesátých letech, ovšem tentokrát se posunují také směrem k alt rocku a art popu a první ohlasy je přirovnávají například k Bon Iver či Robyn. Zda s nimi budete souhlasit, zjistíte na YouTube profilu tria.


Tip týdne

Ashley Henry - Beautiful Vinyl Hunter (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: jazz / hip hop

Ashley Henry - Beautiful Vinyl Hunter
Britský jazzový klavírista Ashley Henry patři k nové muzikantské generaci, která bude držet dále prapor tohoto stylu. Narodil se v roce 1991 a před třemi roky dokončil Královskou hudební akademii absolventským koncertem, na němž vystoupil společně s Jasonem Marsalisem a legendami Terencem Blanchardem a Jeanem Toussaintem. Podobně jako jeho idol Robert Glasper, s nímž jako dosud nejmladší muzikant vystoupil na Mezinárodním festivalu klavírních trií, kombinuje jazz s r'n'b a hip hopem. Do této doby měl na svém kontě několik EP a nyní konečně přidává již plnohodnotný debut "Beautiful Vinyl Hunter". K nahrání patnácti skladeb, které na něj zařadil, si přizval několik hostů, mezi nimiž najdete jména jako Judi Jackson, Theo Crocker, Milton Suggs, Binker & Moses, Ben Marc či Keyon Harrold & Sparkz. Seznámit se s tímto nadaným muzikantem můžete prostřednictvím jeho YouTube profilu.


Emma Frank - Come Back (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: jazz pop

Emma Frank - Come Back
Ačkoli se o americké zpěvačce Emmě Frank zmiňujeme poprvé, rozhodně nepatří mezi nováčky. Má za sebou již čtyři alba a nyní nám představuje to čtvrté se názvem "Come Back". Vyrostla nedaleko Bostonu, ovšem její hudební cítění se formovalo v kanadském Montrealu, kde původně studovala literaturu. Aktuálně již několik let žije a tvoří v New Yorku, kde potkala i většinu svých aktuálních spolupracovníků. Na celkem devíti skladbách se podílel například klavírista Aaron Parks, kytarista Franky Rousseau, bubeník Tommy Crane a basista Zack Lober. Poznávat se s její tvorbou můžete na jejím YouTube kanálu.


Daniel Behle - MoZart (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: klasická hudba

Daniel Behle - MoZart
Německý operní zpěvák Daniel Behle se rozhodl po albech věnovaných Schubertovi, Bachovi či Schumannovi další recitál zasvětit Wolfgangu Amadeu Mozartovi. Jeho nahrávka stručně nazvaná "MoZart" nabídne árie a úryvky z oper, jako jsou "Don Giovanni", "Únos ze serailu", "Così fan tutte", "Kouzelná flétna", "Idomeneo" a "La Clemenza di Tito" a také oratorium "La Betulia liberata". Skladby nahrál s L’Orfeo Barockorchester pod vedením Michia Gaigga. Jakým způsobem skladby pojali, zjistíte poslechem ukázek na stránkách německého Amazonu.


Rob Simonsen - Rêveries (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: instrumentální hudba / minimalismus

Rob Simonsen - Rêveries
Americký skladatel Rob Simonsen byl do této doby známý především jako spolupracovník Mychaela Danny na hudbě k snímkům, jako jsou "Život Pí" nebo "500 dní se Summer", případně jako autor hudby k filmu "Já, Simon", seriálu "Dům loutek" či reklamě na iPhone 5. Nyní ovšem vydává své vlastní album, a jak naznačuje jeho název - "Rêveries" -, inspiroval se na něm Francií, respektive především pobytem v jejím hlavním městě Paříži. Tuto inspiraci přetvořil do celkem devíti kompozic a třetinu z nich, již sdílí na svém YouTube.


Dále vychází:

Black Star Riders - Another State Of Grace (Mystic Production)
NRBQ - Turn On, Tune In Bonus (Warner Music)
Rise Twain - Rise Twain (Sony Music)
Různí - Nejzpívanější české písničky (2CD) (Supraphon)
Sonata Arctica - Talviyö (Mystic Production)
Sonata Arctica - Talviyö (Limited Edition Box Set) (Mystic Production)
Sonata Arctica - Talviyö (Limited Edition) (Mystic Production)
Status Quo - Backbone (Mystic Production)
Status Quo - Backbone (Limited Edition Box Set) (Mystic Production)
Status Quo - Backbone (Limited Edition) (Mystic Production)
Vitriol - To Bathe From The Throat Of Cowardice (Sony Music)

Vychází na vinylu:
Ashley Henry - Beautiful Vinyl Hunter (Sony Music)
Bat For Lashes - Lost Girls (Mystic Production)
Billy Joel - Album Collection Vol. 1 (Title Tbd) (Sony Music)
Black Star Riders - Another State Of Grace (Mystic Production)
Bob Dylan - Down In The Groove (Sony Music)
Bob Dylan - Infidels (Sony Music)
Bob Dylan - Real Live (Sony Music)
Bob Dylan - Under The Red Sky (Sony Music)
Chrissie Hynde & The Valve Bone Woe Ensemble - Valve Bone Woe (Warner Music)
Iggy Pop - Free (Universal)
Miles Davis - Rubberband (Warner Music)
Ministry - Filth (Music On Vinyl)
MUNA - Saves The World (Sony Music)
NRBQ - Turn On, Tune In Bonus (Warner Music)
Octavian - Endorphins (Sony Music)
Ramones - Road To Ruin (Warner Music)
Rise Twain - Rise Twain (Sony Music)
Sleeping With Sirens - How It Feels To Be Lost (Warner Music)
Sonata Arctica - Talviyö (Mystic Production)
Status Quo - Backbone (Mystic Production)
The Lightning Seeds - Jollification (Remastered) (Sony Music)
Vitriol - To Bathe From The Throat Of Cowardice (Sony Music)

Reedice:
Hana Hegerová/Miroslav Horníček - Recitál 1966 (Supraphon)
The Lightning Seeds - Jollification (Remastered) (Sony Music)

NÁZORY
  • Kde máte PSH?... (Vojtěch, 11.09.2019 19:17) Reagovat

    Kde máte PSH?

    • Re: Kde máte PSH?... (Anonym, 12.09.2019 01:38) Reagovat

      Tohle je music server, ne recitátor (a ještě hloupý) server ;-)

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Niall Horan, Tommy Lefroy, Sportovní hala Fortuna, Praha, 17.3.2024
Naživo: Niall Horan si v Praze ječící dav dívek omotal kolem prstu Niall Horan se během jednoho roku již podruhé představil v České republice. Už loni patřilo jeho vystoupení na festivalu Colours Of Ostrava mezi ta povedená a své hudební nadání spojené s pokorou a úžasnou bezprostředností v Praze... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 19:30 v sekci Naživo
Róisín Murphy, Forum Karlín, Praha, 17.3.2024
Naživo: Róisín Murphy odehrála ve Foru Karlín vynikající koncert Róisín Murphy zamířila opět do Prahy, tentokrát do Fora Karlín. Irská zpěvačka, známá svým unikátním vokálním projevem a vizuálním stylem, přenesla přítomné do světa tanečních rytmů a elektronických experimentů. Dostalo... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 10:00 v sekci Naživo
Ariana Grande - Eternal Sunshine 8/10
Recenze: Ariana Grande se na albu “Eternal Sunshine” otevřeně vyrovnává s rozvodem a následným smířením Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 00:00 v sekci Recenze
Jason Derulo - Nu King 3/10
Recenze: Na desce "Nu King" Jasona Derula kvantita výrazně vyhrává nad kvalitou Kdyby Jason Derulo počkal ještě rok, uběhlo by deset let od vydání jeho posledního studiového alba. Uplynulou dekádu nás zásobil nepřeberným množstvím různých singlů, na které navázal deskou "Nu King". Zjevným cílem bylo toto... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 16:30 v sekci Recenze
Mirai ft. Majk Spirit - čas rány zahojí 3/10
Video: Mirai a Majk Spirit v novince "čas rány zahojí" nemají daleko k hudebnímu odpadu Pět singlů během čtyř měsíců. Takhle se Mirai chystají na vydání nového alba. Zatímco počet zveřejněných písní a doprovodných videoklipů je působivý, hudebně novinky drhnou. A ta úplně nejčerstvější nazvaná "čas rány... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:00 v sekci Audio / Video | Video
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Video: Bat For Lashes v klipu "The Dream Of Delphi" odhaluje zranitelnost mateřství (26.02.2024 10:15)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)
- Nové desky 5/2024 - od Kateřiny Marie Tiché přes L Devine po Kirina J Callinana (07.02.2024 16:00)
- Nové desky 4/2024 - od Jamese Arthura přes The Smile po Dymytry (31.01.2024 21:27)
- Publicistika: Čtyřicet nejlepších zahraničních desek roku 2023 podle musicserveru (20-11) (30.01.2024 21:35)
- Nové desky 3/2024 - od Green Day přes B-Side Band po Sleater-Kinney (24.01.2024 21:30)

ALBUM TÝDNE 12/2024

Ariana Grande
Eternal Sunshine

Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu máme opět jedno terapeutické porozchodové cvičení s názvem "Eternal Sunshine".

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Út 19.03.
Katapult (CZ) (Forum Karlín, Praha)
Pá 22.03.
Ewa Farna (CZ) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Jason Derulo (US) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Mother Mother (CAN) (Forum Karlín, Praha)
Ne 24.03.
Giant Rooks (DE) (Roxy, Praha)
Po 25.03.
Only The Poets (UK) (MeetFactory, Praha)
Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber Prince The Prodigy Vladimír Mišík Karel Gott Queen AC/DC Adele Sophie Ellis-Bextor Taylor Swift Kabát Lucie Vondráčková Madonna U2 Dua Lipa Kryštof Mirai Billie Eilish Rush Bono
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu