shop.musicserver.cz
Pohled do českých hitparád - 25. týden 2019

Karel Gott má nejžádanější novinku v albové hitparádě, Madonně stupně vítězů unikly

Vydáno: 27.06.2019 17:00 v sekci České hitparády - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

Stabilní vítěze mají v posledních týdnech české žebříčky. V rádiích už pětkrát za sebou triumfoval Lewis Capaldi se "Someone You Loved", v albech zatím Viktor Sheen nasbíral o jeden vavřín méně. Jeho "Černobílej svět" neohrozily ani očekávané novinky od Karla Gotta, Madonny nebo Bruce Springsteena.

Lewis Capaldi - Someone You Loved
© facebook interpreta
RÁDIA - Lewis Capaldi pokračuje v krasojízdě českým éterem. Se "Someone You Loved" vítězí i popáté za sebou, čímž vyrovnává letošní maximum. Stejně dlouho se v roce 2019 z prvenství těšili i Alec Benjamin, aktuálně s "Let Me Down Slowly" šestý, a Ava Max, jejíž "Sweet But Psycho" v tomto kole uzavírá top desítku. Capaldiho série je o to překvapivější, že v létě většinou z rádií znějí spíše bezstarostně rozjuchané hity. Letos ale prozatím dramaturgové vsadili na zlomené srdce dvaadvacetiletého Skota.

Jen o pár měsíců starší Mabel se z minulé čtyřky prosadila už na stříbro. Možná vás zaujme informace, že matkou této vycházející hvězdy je švédská zpěvačka Neneh Cherry a otcem britský producent Cameron McVey. Debutové album dívky, která byla letos nominována na Nejlepšího nováčka na Brit Awards, vyjde pod názvem "High Expectations" 2. srpna.

Z bronzu se radují Imagine Dragons, kteří už s "Bad Liar" několikrát na medailové stupně dosáhli, včetně toho nejvyššího. Ve světě se sice album "Origins" netěší tak velkému zájmu jako před sedmi lety jejich prvotina "Night Visions", ale u českých posluchačů je kapela na vrcholu.

Nejhranější novinku vyslali na osmatřicátý řádek Jonas Brothers. Možná jste si také mysleli, že už si tento boy band užil svou největší slávu zhruba před deseti lety, jenže chlapci před třemi týdny - právě po deseti letech - vydali nové album "Happiness Begins" a v USA s ním dosáhli prvního místa hitparády, v Británii druhého. Třeba se singl "Sucker" chytí i v českých rádiích.

O další novinku se postaral britský producent Jonas Blue, který v srpnu oslaví své třicetiny. Loni český žebříček na několik týdnů opanoval s písní "Rise", letos se pokusí tento úspěch zopakoval se skladbou "Wild", zatím dvaašedesátou. O šest míst hůře odstartovala Carlie Hanson, teprve devatenáctiletá Američanka, kterou prý v začátcích kariéry inspiroval Justin Bieber. Zatím vydala EP "Junk", které reprezentuje song "Back In My Arms".

Opomenout bychom ale neměli ani novou českou hudbu v éteru. Mikolas Josef se s "Acapella" prokousal zatím na číslo devadesát, ovšem jelikož byla píseň titulována jako "české Despacito", dá se očekávat, že v průběhu léta na tom bude lépe a lépe.

Top 10 ČR - rádia:
  1. Lewis Capaldi - Someone You Loved
  2. Mabel - Don't Call Me Up
  3. Imagine Dragons - Bad Liar
  4. Martin Garrix feat. Bonn - No Sleep
  5. Daddy Yankee feat. Snow - Con Calma
  6. Alec Benjamin - Let Me Down Slowly
  7. Dermot Kennedy - Power Over Me
  8. The Chainsmokers - Who Do You Love?
  9. Robin Schulz - Speechless
  10. Ava Max - Sweet But Psycho


    Viktor Sheen - Černobílej svět
    © facebook interpreta
    ALBA - Uplynulý týden byl sice bohatý na albové novinky, ovšem první dvě místa se nemění. A opět se ukazuje, jakou sílu má v současném systému sestavování pořadí streamování. Rappeři Viktor Sheen a Yzomandias, kteří jsou idoly zejména pro mladou generaci, jsou totiž přehráváni tak často, že na ně nevyzrála ani ta nejvěhlasnější jména světové či české pop music. První zmiňovaný zůstává s nahrávkou "Černobílej svět" ve vedení, jeho sok si s "J. Eden Dva" udržel stříbro.

    Na třetí místo se probojoval Karel Gott, který letos slaví osmdesátiny. K té příležitosti vyšly hned dvě velké kompilace jeho písní. Lépe si u posluchačů vedla ta, která připomíná osmdesát jeho největších hitů. Jmenuje se "80/80 největší hity 1964 - 2019", zahrnuje čtyři disky a nechybí na ní ani pár týdnů starý duet se zpěvákovou dcerou Charlottou Ellou "Srdce nehasnou". Druhý výběr je ještě rozsáhlejší, box "Singly / 300 písní z let 1962 - 2019" skutečně obsahuje tři stovky skladeb. Vyskládáno je v něm hned patnáct nosičů. V žebříčku se kolekce dostala na šestku.

    Čtvrté místo obsadila Madonna s už čtrnáctou řadovkou "Madame X". Oproti předchozím deskám zažila zpěvačka pokles zájmu. Ještě minulá "Rebel Heart" stanula na vrcholu žebříčku, novinka ale na stupně vítězů útočila marně. Více se popové modle dařilo v USA, kde se jí podařilo zvítězit, i když s na ni nezvykle nízkým počtem devadesáti tisíc jednotek.

    O poslední čerstvé zboží v Top 10 se postaral Bruce Springsteen. Deska "Western Stars", která nás hudebně přenese na přelom šedesátých a sedmdesátých let, se zařadila na devítku. V Británii ji ovšem fanoušci poslali rovnou na piedestal.

    Mimo Top 10 startuje další zástupce rapu, Ca$hanova Bulhar s "Hood Celebrity 3". Místo v elitní společnosti mu z jedenáctky uniklo jen těsně. Ze čtyřiadvacátého postu nám Supraphon prostřednictvím "Zlaté kolekce" připomíná to nejlepší z repertoáru Nadi Urbánkové, která se 30. června dožije osmdesáti let.

    Top 10 - alba:
    1. Viktor Sheen - Černobílej svět
    2. Yzomandias - J. Eden Dva
    3. N Karel Gott - 80/80 největší hity 1964 - 2019
    4. N Madonna - Madame X
    5. Billie Eilish - When We All Fall Asleep, Where Do We Go?
    6. N Karel Gott - Singly / 300 písní z let 1962 - 2019
    7. Rammstein - Rammstein
    8. Avicii - TIM
    9. N Bruce Springsteen - Western Stars
    10. Queen - Bohemian Rhapsody O.S.T.

    Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 25. týden najdete na stránkách IFPI zde.

NÁZORY
  • 4/10 (123456789, 30.06.2019 18:28) Reagovat

    Madonna se nedostala na bednu vítězů jenom proto, že to album je slabý a rozporný.

  • Nebude vám banka půjčovat? My ano! (Lenka Bolkova, 30.06.2019 23:17) Reagovat

    Půjčovat financování úvěru Mám kapitál 40.000.000, - Kč, který jsem dal k dispozici všem vážným lidem, kteří chtějí půjčit na realizaci projektu. Tato půjčka by byla poskytnuta v krátkodobém i dlouhodobém horizontu všem vážným osobám; všechny, kteří chtějí tento úvěr. Úroková sazba ve výši 2% v daném roce je částka půjčená, protože zejména nechci porušovat zákon o lichvě. V závislosti na zapůjčené částce můžete splácet maximálně 2 až 30 let. Záleží jen na vás, zda budete mít vhodnost pro měsíční platby. Chcete-li využít této půjčky jen certifikované rukopisu uznání dluhu a také některé části poskytovat. Napište mi: leni.bolkova01@gmail.com



DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Niall Horan, Tommy Lefroy, Sportovní hala Fortuna, Praha, 17.3.2024
Naživo: Niall Horan si v Praze ječící dav dívek omotal kolem prstu Niall Horan se během jednoho roku již podruhé představil v České republice. Už loni patřilo jeho vystoupení na festivalu Colours Of Ostrava mezi ta povedená a své hudební nadání spojené s pokorou a úžasnou bezprostředností v Praze... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 19:30 v sekci Naživo
Róisín Murphy, Forum Karlín, Praha, 17.3.2024
Naživo: Róisín Murphy odehrála ve Foru Karlín vynikající koncert Róisín Murphy zamířila opět do Prahy, tentokrát do Fora Karlín. Irská zpěvačka, známá svým unikátním vokálním projevem a vizuálním stylem, přenesla přítomné do světa tanečních rytmů a elektronických experimentů. Dostalo... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 10:00 v sekci Naživo
Ariana Grande - Eternal Sunshine 8/10
Recenze: Ariana Grande se na albu “Eternal Sunshine” otevřeně vyrovnává s rozvodem a následným smířením Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 00:00 v sekci Recenze
Jason Derulo - Nu King 3/10
Recenze: Na desce "Nu King" Jasona Derula kvantita výrazně vyhrává nad kvalitou Kdyby Jason Derulo počkal ještě rok, uběhlo by deset let od vydání jeho posledního studiového alba. Uplynulou dekádu nás zásobil nepřeberným množstvím různých singlů, na které navázal deskou "Nu King". Zjevným cílem bylo toto... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 16:30 v sekci Recenze
Mirai ft. Majk Spirit - čas rány zahojí 3/10
Video: Mirai a Majk Spirit v novince "čas rány zahojí" nemají daleko k hudebnímu odpadu Pět singlů během čtyř měsíců. Takhle se Mirai chystají na vydání nového alba. Zatímco počet zveřejněných písní a doprovodných videoklipů je působivý, hudebně novinky drhnou. A ta úplně nejčerstvější nazvaná "čas rány... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:00 v sekci Audio / Video | Video
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nejhranější domácí písničku obstarali filmoví Kryštof, celkově dál vede Dua Lipa (14.03.2024 10:00)
- Dua Lipa se vrací na vrchol rádiového žebříčku, ten albový pomalu ztrácí smysl sledovat (07.03.2024 09:30)
- Ofenbach se s oživeným hitem Kim Wilde protančili do čela rádiového žebříčku (01.03.2024 08:00)
- Kanye West a Ty Dolla $ign si podrobili český albový žebříček, digitálu vládne Benson Boone (22.02.2024 09:40)
- Jen Kateřina Marie Tichá konkuruje rapu: její "Plamen" rozpálil top pětku albového žebříčku (15.02.2024 10:30)
- Andělským nominacím vévodí November 2nd a Viktor Sheen (15.02.2024 09:36)
- Dua Lipa stále vládne českým rádiím, Miley Cyrus je mezi nejhranějšími už déle než rok (08.02.2024 16:00)
- Video: Podívejte se na celý koncert Calina a Viktora Sheena z O2 areny (06.02.2024 16:00)
- Dua Lipa a Robin Zoot potvrdili vedení v českých žebříčcích (02.02.2024 08:00)
- Nejvíce šancí na Anděly mají Viktor Sheen, Calin, Anna K., J.A.R. nebo Jelen (01.02.2024 10:21)

ALBUM TÝDNE 12/2024

Ariana Grande
Eternal Sunshine

Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu máme opět jedno terapeutické porozchodové cvičení s názvem "Eternal Sunshine".

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Út 19.03.
Katapult (CZ) (Forum Karlín, Praha)
Pá 22.03.
Ewa Farna (CZ) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Jason Derulo (US) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Mother Mother (CAN) (Forum Karlín, Praha)
Ne 24.03.
Giant Rooks (DE) (Roxy, Praha)
Po 25.03.
Only The Poets (UK) (MeetFactory, Praha)
Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber Prince The Prodigy Vladimír Mišík Karel Gott Queen AC/DC Adele Sophie Ellis-Bextor Taylor Swift Kabát Lucie Vondráčková Madonna U2 Dua Lipa Kryštof Rush Bono Mirai Billie Eilish
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu