shop.musicserver.cz
Nové desky 26/2019 - od Marka Ronsona přes Collective Soul po The Hollywood Vampires

Nové desky 26/2019 - od Marka Ronsona přes Collective Soul po The Hollywood Vampires

Vydáno: 26.06.2019 21:26 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Největší hvězdou tohoto týdne bude bezesporu Mark Ronson se svojí pátou studiovou deskou. Dále vzpomeneme na Prince, slavné turné The Rolling Stones, po delší době se přihlásí duo Holy Ghost! a sólově se představí Idea. V obchodech toho na vás ale čeká ještě víc.

Pokud se v pondělí 24. června vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Mark Ronson - Late Night Feelings (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop / disco / electropop

Mark Ronson - Late Night Feelings
V listopadu loňského roku předznamenal páté album Marka Ronsona singl "Nothing Breaks Like A Heart", na němž se podílela Miley Cyrus. Zmíněný singl vyšplhal na vrchol žebříčků v řadě zemí a v Británii, Austrálii a Kanadě dosáhl platinového ocenění. Od té doby k němu přibyly další čtyři a tuto pětici nyní doplňuje anglický muzikant na nástupci čtyři roky starého "Uptown Special" osmi dalšími písničkami a také několika hosty. K Miley Cyrus se tak připojily Lykke Li, Camila Cabello, King Princess, Yebba, Alicia Keys, Angel Olsen nebo třeba Ilsey. Sám Ronson o novince hovoří jako o dosud nejlepším albu, které do této doby natočil, a písničky označil jako smutné hitovky, v nichž rezonují emoce. Produkci si coby vyhledávaný producent pochopitelně řídil hlavně on sám, ale na druhou stranu si nechal vypomoci od ostatních. V jeho týmu najdeme jména jako Jr Blender, Jamie xx, Kevin Parker či Da Honorable C.N.O.T.E. Výsledkem je melancholický mix popu, disca, electropopu s příměsí dalších stylů včetně country a latino popu. Nemalou část alba, které vyjde i na vinylu, sdílí už na svém YouTube profilu.


Tip týdne

The Hollywood Vampires - Rise (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: rock

The Hollywood Vampires - Rise
The Hollywood Vampires se zapsali jako nezvyklé trio, které tvoří Alice Cooper, Joe Perry a Johnny Depp. Po debutové desce plné předělávek ikonických interpretů je tu nahrávka "Rise", na které uslyšíte coververze pouze třia zbylé písně jsou ryze autorské. A že to byl krok správným směrem potvrdil i náš kolega Jiří V. Matýsek ve své pochvalné recenzi. Na stejném odkazu najdete navíc i novinkové skladby k poslechu. Jak se vám líbí, nám napište do komentářů.


Prince - Originals (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: funk / rhythm and blues / pop rock

Prince - Originals
O Princovi se ví, že občas skládal písničky také pro jiné umělce a ne pouze sám pro sebe. Asi nejslavnější písničkou je "Nothing Compares 2 U" původně složená pro The Family, kterou o pět později nahrála Sinéad O'Connor a udělala z ní celosvětový hit. Podobně slavná je také "Manic Monday" The Bangles a samozřejmě bylo i několik méně známých. Většinu z nich Prince nahrál minimálně v podobě dema a ty se rozhodli Troy Carter a Jay-Z, tvůrci nového Princova alba "Orginals", umístit na jednu nahrávku. Vedle již zmíněných hitů v jeho archivu našli dalších třináct písniček, které posléze na hudební scénu přivedli například Apollonia 6, The Time, Sheila E., Vanity 6, Kenny Rogers, Taja Sevelle nebo Jill Jones. První ukázky už visí na Princově YouTube profilu.


The Rolling Stones - Bridges To Bremen (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: rock / blues rock

The Rolling Stones - Bridges To Bremen
The Rolling Stones v poslední době hodně vzpomínají a tentokrát se rozhodli připomenout dvacet let od turné "Bridges To Babylon", kde jim předskokany dělali například Foo Fighters, The Corrs, Sheryl Crow, Pearl Jam nebo Dave Matthews Band. Už na konci roku 1998 vyšel záznam jednoho z koncertů pod názvem "Bridges to Babylon Tour '97–98". Konkrétně se jednalo o vystoupení v hale TWA Dome v St. Louis, ovšem část evropského turné se odehrávala i na velkých stadionech. A právě na brémském Weserstadionu vznikl do této nevydaný záznam, který nyní vychází, samozřejmě nově restaurovaný a remasterovaný, pod názvem "Bridges To Bremen" . Jak už je u kapely zvykem, bude k dispozici v několika podobách. Vedle audio verze na digitálních platformách a vinylu, jej pořídíte také coby video na DVD a Blu-Ray a případně obě verze s přidanou dvojicí CD. Blu-Ray verze jsou v tomto případě obohacené ještě o několik bonusů z dalších koncertů, protože toto turné bylo prvním, kde si fanoušci mohli volit přes internet jednu písničku, kterou má kapela zahrát. První ukázky už nahráli Stouni na svůj YouTube kanál.


Neal Morse - Jesus Christ The Exorcist (Bertus)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: progresivní rock

Neal Morse - Jesus Christ The Exorcist
Neal Morse se nikdy nebál výzev a jeho novinková deska je toho důkazem: V dnešním tak konzumním světě posílá na pulty novinku "Jesus Christ: The Exorcist". Jde totiž o obsáhlé dvojalbum, na které si pozval celou řadu hostů: Kromě bývalého kolegy ze Spock's Beard Nicka D'Virgilia nechybí ani aktuální frontman zmíněné kapely Ted Leonard a další hudebníci jako Eric Gillette, Randy George, Bill Hubauer a Matt Smith. "Desku je třeba poslouchat tak, jak kdybyste poslouchali operu. Doufám, že k tomu tak posluchači přistoupí, protože jen tak ocení skutečnou sílu ukrytou ve skladbách," vzkazuje Neal Morse fanouškům. Ukázku v podobě skladby "Get Behind Me Satan" najdete na YouTube.com.


Holy Ghost! - Work (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: synth pop / nu disco / indietronica

Holy Ghost! - Work
Šest let po posledním albu "Dynamics" přichází americké duo Holy Ghost! se svou třetí nahrávkou "Work". V mezidobí Nick Millhiser a Alex Frankel ale příliš nezaháleli a stihli vydat EP "Crime Cutz" a také mixtape "Work For Hire". Jejich letošní novinka nabídne celkem dvanáct skladeb, na nichž se zčásti podílel i newyorský producent Alex Epton aka XXXChange. Při jejich skládání se inspirovali konceptuální umělkyní, která má kořeny v Maďarsku, Agnes Denes. Jak se to podepsalo na jejich mixu synth popu, disca a elektroniky, zjistíte prostřednictvím jejich YouTube kanálu.


Idea - Tempo (Ty Nikdy)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: hip hop

Idea - Tempo
Zakladatel a hlava labelu Ty Nikdy Idea se na domácí hiphopové scéně objevil po roce 2000 jako člen zlínské formace Dilema. Má za sebou éru free battlů, úzkou spolupráci s DJ Fattem pod hlavičkou projektu IdeaFatte, několik mixtapes a digitálních EP. Za desku "Akta X" obdržel cenu Anděl a nyní vydává sólové album "Tempo". Dvanáct skladeb sice připravil s několika producenty, většinu nahrávek však chystal s FVLCRVMem, neortodoxním producentem z Bratislavy, s nímž se zaměřili na progresivní pohled a místy až futuristický zvuk. Poměrně šetřil i na hostech a oficiálně se na nich podíleli pouze tři - Boy Wonder, Pain a Laura Weng. Jak "Tempo" zní, zjistíte z ukázek na YouTube kanálu labelu Ty Nikdy.


Collective Soul - Blood (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: rock

Collective Soul - Blood
Rockeři z Collective Soul slaví čtvrtstoletí na scéně a vydávají novinkovou desku "Blood". Nahrávka s pořadovým číslem deset přináší mimo jiné i pilotní ochutnávku "Right As Rain" a kromě ní obsahuje deska dalších devět kousků. Ještě než si ji poslechnete na YouTube.com, věnujte pozornost vzkazu frontmana a kytaristy kapely E Rolanda: "Je to jedna z našich nejlepších desek. A není to žádné klišé: Je pestrá, rozmanitá a přesto pro nás tak typická. Je konzistentí, propracované a jsme nani právem pyšmí."


Travis - Man Who (20th Anniversary Edition) (Bertus)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: post brit pop

Travis - Man Who (20th Anniversary Edition)
Druhé album skotských Travis "Man Who" znamenalo pro kapelu obrovský úspěch. Vše zapříčinil třetí singl "Why Does It Always Rain On Me?", z něhož se stal obrovský hit prakticky po celém světě. Alba se prodalo více jak tři a půl milionu, deska posbírala velmi dobré recenze a dokonce se objevila v knize "1001 alb, které musíte slyšet, než umřete". Není proto divu, že ho kapela připomene výroční edicí, která nabídne vedle původní nahrávky i druhé CD s b-stranami singlů a dalšími raritami. K dispozici bude také na vinylu a v deluxe edici kombinující CD a vinyly.


V krátkosti

  • Angelo Badalamenti - Twin Peaks (Seasom Two) (Warner Music)
    S novou řadou legendárního seriálu "Twin Peaks" přišel zájem i o věci související s prvními dvěma. Dostalo se tak i na reedici hudby Angela Badalamenti, který za ní obdržel i dvě Grammy. Nyní konkrétně vychází hudba druhé řady a to jak na CD, tak i vinylu.
  • Různí - The Cher Show (Warner Music)
    Minulý rok měl v Spojených státech premiéru muzikál mapující kariéru zpěvačky Cher "The Cher Show". Hudba je pochopitelně sestavená z jejích skladeb a to i z doby, kdy vystupovala se Sonnym. Muzikál letos posbíral řadu ocenění včetně dvou cen Tony, a tak není divu, že jeho audio záznam vychází i mimo USA.


Dále vychází:

Bokassa - Crimson Riders (Warner Music)
Def Leppard - CD Collection Volume Two (Universal)
Memoriam - Requiem For Mankind (Mystic Production)

Vychází na vinylu:
Accept - Metal Heart (Music On Vinyl)
Aerosmith - Aerosmith's Greatest Hits (Sony Music)
Bokassa - Crimson Riders (Warner Music)
Carpenters - With The Royal Philharmonic Orchestra (Universal)
Collective Soul - Blood (Warner Music)
Echo & The Bunnymen - The John Peel Sessions 1979-1983 (Warner Music)
Imogen Heap - The Music Of Harry Potter And The Cursed Child - In Four Contemporary Suites (Sony Music)
Kansas - Masque (Music On Vinyl)
Mark Ronson - Late Night Feelings (Sony Music)
Memoriam - Requiem For Mankind (Mystic Production)
Ministry - The Land Of Rape And Honey (Music On Vinyl)
Neal Morse - Jesus Christ The Exorcist (Bertus)
Prince - Originals (Warner Music)
Rolling Stones - Bridges To Bremen (Universal)
Silverchair - Frogstomp (Music On Vinyl)
Sound Of Contact - Dimensionaut (Re-Issue 2019) (Sony Music)
Stiff Little Fingers - Inflammable Material (Warner Music)
The Hollywood Vampires - Rise (Mystic Production)
Travis - Man Who (20th Anniversary Edition) (Bertus)
Willie Nelson - Ride Me Back Home (Sony Music)

Reedice:
Aleš Brichta, - Dívka s perlami ve vlasech (Best Of) (Supraphon)
Echo & The Bunnymen - The John Peel Sessions 1979-1983 (Warner Music)
Travis - Live At Glastonbury '99 (Bertus)
Willie Nelson - Ride Me Back Home (Sony Music)
Wu-Tang Clan - Disciples Of The 36 Chambers (Warner Music)

NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Norah Jones - Visions 7/10
Recenze: Norah Jones své noční Vize ponořila do soulu a blues Čtyři roky utekly a americká hudebnice Norah Jones je tu zpátky s novou porcí autorských písní. Její předchozí album "Pick Me Up Off the Floor" bylo odklonem k tradičnějšímu pojetí jazzu, gospelu i klasického popu. Letošní... čtěte zde
Vydáno: 19.03.2024 09:00 v sekci Recenze
Niall Horan, Tommy Lefroy, Sportovní hala Fortuna, Praha, 17.3.2024
Naživo: Niall Horan si v Praze ječící dav dívek omotal kolem prstu Niall Horan se během jednoho roku již podruhé představil v České republice. Už loni patřilo jeho vystoupení na festivalu Colours Of Ostrava mezi ta povedená a své hudební nadání spojené s pokorou a úžasnou bezprostředností v Praze... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 19:30 v sekci Naživo
Róisín Murphy, Forum Karlín, Praha, 17.3.2024
Naživo: Róisín Murphy odehrála ve Foru Karlín vynikající koncert Róisín Murphy zamířila opět do Prahy, tentokrát do Fora Karlín. Irská zpěvačka, známá svým unikátním vokálním projevem a vizuálním stylem, přenesla přítomné do světa tanečních rytmů a elektronických experimentů. Dostalo... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 10:00 v sekci Naživo
Ariana Grande - Eternal Sunshine 8/10
Recenze: Ariana Grande se na albu “Eternal Sunshine” otevřeně vyrovnává s rozvodem a následným smířením Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 00:00 v sekci Recenze
Jason Derulo - Nu King 3/10
Recenze: Na desce "Nu King" Jasona Derula kvantita výrazně vyhrává nad kvalitou Kdyby Jason Derulo počkal ještě rok, uběhlo by deset let od vydání jeho posledního studiového alba. Uplynulou dekádu nás zásobil nepřeberným množstvím různých singlů, na které navázal deskou "Nu King". Zjevným cílem bylo toto... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 16:30 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Video: Ryan Gosling a Mark Ronson předvedli "I'm Just Ken" živě na Oscarech. Pomohl jim i Slash (13.03.2024 16:29)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Video: Keith Richards přidal k Reedově "I’m Waiting For My Man" své specifické charisma (05.03.2024 08:05)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)
- Nové desky 5/2024 - od Kateřiny Marie Tiché přes L Devine po Kirina J Callinana (07.02.2024 16:00)
- Publicistika: Čtyřicet nejlepších zahraničních desek roku 2023 podle musicserveru (10-1) (02.02.2024 19:00)
- Nové desky 4/2024 - od Jamese Arthura přes The Smile po Dymytry (31.01.2024 21:27)

ALBUM TÝDNE 12/2024

Ariana Grande
Eternal Sunshine

Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu máme opět jedno terapeutické porozchodové cvičení s názvem "Eternal Sunshine".

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Út 19.03.
Katapult (CZ) (Forum Karlín, Praha)
Pá 22.03.
Ewa Farna (CZ) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Jason Derulo (US) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Mother Mother (CAN) (Forum Karlín, Praha)
Ne 24.03.
Giant Rooks (DE) (Roxy, Praha)
Po 25.03.
Only The Poets (UK) (MeetFactory, Praha)
Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber Prince The Prodigy Vladimír Mišík Karel Gott Queen AC/DC Adele Sophie Ellis-Bextor Kabát Taylor Swift U2 Lucie Vondráčková Madonna Dua Lipa Rush Bono Mirai Kryštof Billie Eilish
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu