shop.musicserver.cz

Příjemnou atmosférou vstříc ZOO

Vydáno: 25.02.2003 20:13 v sekci Naživo - Luboš Kreč | foto: facebook interpreta

Letošní ročník In Music festivalu, jehož základní myšlenkou je pomoci pražské zoologické zahradě, proběhl v sobotu 22. února v Paláci Akropolis a vystoupili na něm mimo jiné Satelit Kanibal, Roe-Deer nebo Colorfactory. Více se dočtete v naší reportáži.

Jeden z dnes již tradičních pražských festivalů, In Music, se dočkal svého čtvrtého pokračování. Jeho hlavní idea - vybrat formou benefičního koncertu peníze pro pražskou ZOO, byla v roce 2003 více než aktuální. Asi jen málokdo by nevěděl o škodách a potížích, které trojské zahradě způsobila srpnová povodeň, takže jakákoli pomoc byla, je a jistě ještě nějakou dobu bude vítaná. Organizátoři tedy stejně jako dříve spojili i letos příjemné s užitečným a připravili pro milovníky hudby a zvířat festival, který se odehrál v sobotu 22. února v Paláci Akropolis od tří hodin odpoledne.

Satelit Kanibal
© Lucie Šulcová / MusicServer.cz
Pozvány byly kapely zvučných jmen, jako například Roe-deer či Colorfactory, proto se bylo na co těšit. První skupinou, která se představila na pódiu, byli Satelit Kanibal z Hradce Králové - crossoverová skupina s našláplým repertoárem, který živě vyzněl podstatně zajímavěji, než na desce. Jejich rapování se střídalo s melodickými a velice chytlavými refrény, svým energickým hopsáním dokázali pěkně zahřát všechny přítomné. Problém byl v tom, že Akropole ve čtyři hodiny nebyla zdaleka plná, protot si jejich vystoupení mohli vychutnat jen ti, kteří přišli už na samý začátek festivalu. Je to škoda, protože takhle sestava by si zajisté zasloužila atraktivnější čas.

Roe-Deer
© Lucie Šulcová / MusicServer.cz
Po krátké přestávce, která se dala strávit sledováním filmů o pražské zoo nebo prohlížením fotek z loňských povodní, následovali Sick Models. Ti jsou na české scéně relativně novou skupinou. Jejich písničky nesou zvláštní, mírně ponurý tón, který je střídán explozivními refrény. Bohužel všechny skladby vyzněly velmi podobně a vycházely jakoby ze stejné šablony, která byla jen mírně obměňována. Vypadá to, že se tahle parta stále ještě hledá. Také jejich vystoupení bylo oproti úvodním Satelit Kanibal výrazně statičtější; dalo by se říci, že se svezli na atmosféře, kterou se podařilo vytvořit právě "Kanibalům". Po Sick Models vystoupila první mediálně známá kapela - Roe-Deer. Jejich vystoupení před již zaplněnou Akropolí dostalo lidi do varu. Chytlavé kytarové riffy byly doplněny éterickým hlasem Emy B. a celé to sjednocovala Šmityho basa. Roe-Deer je kapela s obrovským potenciálem a dokazují to každým dalším vystoupením. Po odehrání svých skladeb byli jmenovaní mohutným aplausem donuceni ještě k přídavku. Jelikož skupina momentálně pracuje na nové desce, která má být oproti předchůdci výrazně rockovější, nezbývá než vyčkat, s čím nás tahle partička překvapí.

Blow
© Lucie Šulcová / MusicServer.cz
Další na řadu se dostali Blow. Jednalo se o muziku ze zcela jiného soudku, než jakou předvedli všichni předešlí - těžký, stále stejný beat byl doplňován výkřiky zpěvačky. Blow dokázali docela slušně zahřát valnou část posluchačstva, neboť předvedli takovou normální taneční muziku. Chcete-li si dát nějakou chemii do hlavy a klepat se v pravidelných rytmech, Blow je kapelou právě pro vás. Posledním účinkujícím, hrajícím těsně před zlatým hřebem večera, byli Skyline. Opět platí v podstatě to samé jako u Blow - taneční muzika bez nápadu, tentokrát ovšem doplňována jekotem Sister Zulu. Naštěstí hráli jen asi deset minut a všichni si mohli oddechnout. Nevím, jestli tyto dvě kapely byly pro festival šťastnou volbou - nezapadly příliš do atmosféry rozprostřené interprety vystupujícími před nimi (a vlastně ani po nich). Ale znáte to, proti gustu ...

Colorfactory
© Lucie Šulcová / MusicServer.cz
Na samotný závěr se představili Colorfactory. Skupina dokázala navodit pohodovou a velmi příjemnou atmosféru, jakoby přejatou z nějakého slovutného MTV Unplugged koncertu. Vzhledem k faktu, že Colorfactory vlastně nemají žádné stále složení (kromě Colina Stewarta u kytary), se na koncert zřejmě nestačili dostatečně připravit - basák zoufale odezíral akordy z prstů Stewarta, Sister Zulu občas nasadila svůj hlas o něco dříve, někdy zase později, ale celé to podporovalo velmi klidnou atmosféru a vzhledem ke kvalitě všech muzikantů nedošlo k žádnému fatálnímu "kiksu". Colorfactory patří mezi to nejlepší, co může česká alternativní scéna nabídnout - velmi příjemnou muziku a inteligentní, hluboké texty, které dnešní muzice tak zoufale chybí.

Celkově lze tedy festival hodnotit veskrze pozitivně, ačkoli po dramaturgické stránce nelze vyjádřit stoprocentní spokojenost. Nicméně - pohodová nálada a tolerantní atmosféra, která ono sobotní odpoledne prostoupila žižkovským Palácem Akropolis, byla natolik uklidňujícím faktorem, že na 4. ročník In Music se bude vzpomínat jen v dobrém.

In Music festival, Palác Akropolis, Praha, 22.2.2003

Autorem článku je Matěj Peč, korekturu a drobné úpravy provedl Luboš Kreč.

NÁZORY
  • Ehm (Radek B, Skyline, 26.02.2003 10:46) Reagovat

    Vážený pane recenzente, jestli vám připadala naše hudba bez nápadu, je to vaše věc, popsat zpěv Sister Zulu jako "jekot" mi pak připadá poněkud nekorektní, ale budiž. Tvrzení, že jsme hráli jen deset minut, je však naprostý nesmysl, který myslím dostatečně svědčí o vaší objektivitě. Odehráli jsme přesně sedm věcí, což bychom za deset minut opravdu nestihli, hráli jsme stejně dlouho jako všichni ostatní a lidi v sále to narozdíl od vás evidentně bavilo. Nemám ve zvyku reagovat na recenze, ať si každý píše co chce, ale lhát by se, vážený pane,opravdu nemělo.

  • tomu rikam objektivni recenze!:-(( (Jan Kazda, 26.02.2003 16:03) Reagovat

    Nevim presne, kdo se skryva za jmenem recenzenta, jedno je ale jiste: takhle zaujatou recenzi clovek jen tak nevidi...Chapu, ze ne kazdemu voni tanecni hudba, ale nevsimnout si, ze se behem koncertu Colorfactory vytraceli lidi ze salu a publikum bylo hlasitejsi nez sama kapela, ktera nudila vsechny k uzoufani...Navic Skyline neodehrali jen deset minut - recenzent se asi nekde na 40 minut zapomnel...termin "objektivita" v novinarine je sice jen ideal, ale da se k nemu alespon malinko priblizit,kdyz je snaha...Tady evidentne nebyla.

  • Povedena recenze (Borek, 27.02.2003 09:58) Reagovat

    Tahle recenze opravdu trochu smrdi. Ja osobne tanecni muziku vubec neposloucham a do Akropole sem prisel predevsim kvuli kapelam Roe-deer a Colorfaktory. Nazvat ale projev jedne z nasich nejlepsich zpevacek "jekotem" je fakt ulet. Me osobne navic vystoupeni Skyline narozdil od neuveritelne nudnych Colorfaktory mile prekvapilo. Nevim kolik toho dotycny recenzent behem vecera vypil, ale pokud ma pocit ze kapela hrala 10! minut, tak asi uz pri smyslech prilys nebyl. Je mi lito ze na tomto jinak velmi kvalitnim serveru musim narazit na clanek od takoveho "odbornika".

  • klasika (smity, 27.02.2003 10:03) Reagovat

    klasická musicserverovská recenze=spousta naprostejch nesmyslů...

  • chichi (P.R. (BLOW), 27.02.2003 13:38) Reagovat

    Tak toto mě opravdu dostalo! Perfektní recenze! Ještě, že jsem na ni byl známými upozorněn. Teď už vím, proč vaše stránky nevyhledávám... Jen s podivem mohu konstatovat, že podle reakcí z publika byla asi polovina návštěvníků benefice pro ZOO na chemii, jinak si tu pozitivní odezvu při vystoupení Blow nedokážu vysvětlit. Zcela směšná je pak informace o 10-ti minutovém koncertu Skyline. I když, v tom rauši čas utíká rychle, že pane kritiku? Poznámky k dramaturgii jsou myslím zcela zavádějící, o čemž se mohl každý přesvědčit už při pouhém pohledu do sálu, který se po koncertech kapel Blow a Skyline nejméně o čtvrtinu vylidnil. Chápu, že se někomu nemusí pozdávat, to nad čím jiní tráví mraky času, ale když už kritizuji, tak alespoň věcně. Udělejte nám tady do příště rozbory skladeb Blow ať se můžeme pobavit tím, že víte, jak alespoň vypadá houslový klíč (jestli toho nechci moc!). Na závěr bych chtěl jenom podotknout, že skupiny BLOW a SKYLINE vystupovali na této benefici bez nároku na honorář, což neplatilo v případě COLORFACTORY. Je skvělé, že jsou v Čechách takové kapely jako oni - hezké písničky, hezké texty, vykurvené povahy. Autora článku bych chtěl poprosit o zaslání své fotografie na můj mail, protože bych si to uhratý hovado nechal dát na tričko, se kterým udělám další vystoupení!


DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Pohled do českých hitparád 12. týden 2024
Dua Lipa a Benson Boone stále vládnou singlovým žebříčkům, The Rolling Stones jsou hranější než Mirai Pravidelný vítěz českého albového žebříčku Viktor Sheen se musel v aktuálním kole sklonit před svým žánrovým souputníkem, vedení totiž přebírá Grey256 s nahrávkou "Tentokrát". Rádiové hitparádě nadále neohroženě... čtěte zde
Vydáno: 29.03.2024 08:30 v sekci Novinky | České hitparády
We Are Domi - Love Every Part Of It 9/10
Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem Trojice We Are Domi, jež se mnohým vryla do paměti v roce 2022 svojí účastí v Eurovizi, přichází s povedenou písničkou "Love Every Part of It". V ní se snaží bořit stereotypy a noří se do tlaků společenských očekávání ve... čtěte zde
Vydáno: 28.03.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Fotogalerie: Skyline a jejich tradiční vánoční mejdan v Roxy ve fotkách (14.12.2023 18:48)
- Skyline vyrazili do klubů, závěr turné bude patřit pražskému Roxy (20.11.2023 09:28)
- Rozhovory: Anketa nohejbalového turnaje kapel Festonda: Kdo se cítí na vítěze? Kdo má jakou strategii? (25.07.2023 20:00)
- Video: Skyline otevírají novou kapitolu se zpěvačkou Nvtvlií klipem "Paralyzed" (24.04.2023 19:06)
- Naživo: Skyline zakončili sezónu tradičním předvánočním mejdanem v malé Lucerně (06.12.2022 11:06)
- Skyline vyráží na podzim do klubů s novou zpěvačkou (24.10.2022 12:47)
- Skyline po odchodu Marky Rybin představili novou zpěvačku (23.02.2022 14:49)
- Marka Rybin odchází ze Skyline (21.02.2022 12:55)
- Naživo: Skyline roztancovali Ledárny Braník (05.09.2021 16:11)
- Fotogalerie: Večírek plný dubu, tmy a Skyline (03.09.2021 13:29)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Justin Bieber Vladimír Mišík The Prodigy AC/DC Queen Adele Kabát Rush Karel Gott U2 Bono Sia Taylor Swift Paws Télépopmusik Madonna Dua Lipa Lucie Vondráčková Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu