shop.musicserver.cz
Anketa nohejbalového turnaje kapel Festonda: Kdo se cítí na vítěze? Kdo má jakou strategii?

Anketa nohejbalového turnaje kapel Festonda: Kdo se cítí na vítěze? Kdo má jakou strategii?

Vydáno: 25.07.2023 20:00 v sekci Rozhovory - Hana Bukáčková | foto: Dimír Šťastný

Již 19. ročník nohejbalového turnaje kapel Festonda Cup se uskuteční tuto středu 26. července od 11 hodin v pražských Vršovicích na kurtech Sokola Vršovice II. Akce je zdarma a veřejnosti přístupná, není nouze ani o humor. Letos si o pohár zahraje 24 kapel. A my jsme některé vyzpovídali.

Otázky ankety:

1. Co pro vás znamená Festonda?
2. Jaká historka se vám vybaví, když se řekne toto klání?
3. Kdo bude hrát za vaši kapelu?
4. Máte nějakou speciální strategii na tento ročník?
5. Pokolikáté letos hrajete? Na jakém nejlepším místě jste v historii klání skončili?
6. Jak tipujete, že letos skončíte?
7. Příští rok bude jubilejní 20. ročník. Co byste Festondě popřáli?


Márdi (Vypsaná fiXa)

1. Festonda je dlouholetá, nyní již zcela jistě kultovně-tradiční akce, kterou vybudovali Jirka Zemánek s Korábem. Hráli jsme už na prvním ročníku a následně jsme se zúčastnili mnohokrát. Myslím si, že žádný jiný takový setkání skupin mimo jejich komfortní koncertní zónu v týhle zemi neexistuje, a myslím si, že to dost přispělo k seznámení kapel, který by se jindy třeba ani moc neseznámily.

2. Jedeme vlakem domů a všude máme antuku. Tahle historka proběhne vždy.

3. Zatím jsme dva. Já a šéf našeho labelu Ladis. Třetího stále hledáme. Pítrs nemůže, Mejlu bolej záda a Kryštof to nehraje. Ve vzduchu visí fúze s podobným torzem, jako jsme my, nebo oslovení jednotlivce, který má v kapele status osamělého sportovce.

4. Sláva vítězům, ceny poraženým!

5. Přesně to nedokážu říct - ze začátku jsme startovali vždy, ale v poslední době jsme párkrát chyběli. Tipoval bych, že jsme se zúčastnili dvanáctkrát až čtrnáctkrát. Letos každopádně určitě dorazíme!

6. Naše šance na přední umístění nejsou moc velké, ale jako vždy do toho dáme všechno a stát se může cokoliv!

7. Určitě je na místě nejprve poděkovat, poplácat po zádech a říct: "Vydržte, kluci. Není lehký něco pořádat!"


Jirka Zemánek (Wohnout)

1. Pro mě je to takový dítě, který jsme si s Korábem udělali před 19 lety a příští rok bude mít to děcko dvacátiny. Teďka s Romanem čekáme další dítě. Když se na něj podíváte, má před porodem, ještě nevíme, co to bude, ale Festonda je naše první dítě a opravdu ho máme rádi a hlavně se těšíme na jeho dvacátiny.

2. Těch je mnoho a jedna je zajímavá. Když jsme domlouvali desátý jedenáctý ročník, byli jsme domluveni s kapelou Horkýže Slíže. Najednou 24. 6. mi volaj, kde to je, že jsou tady, že se těší. Jenže turnaj byl až za měsíc. Oni si spletli měsíce - jak je to červen a červenec, oni mají jún a júl. Přijeli z Nitry a jeli zpět. Od té doby se mi nikdy neozvali a ani mi nebrali telefon.

3. Letos to bude rozhodně beze mě. Udělal jsem si problém s kolenem, takže momentálně sportovat nemůžu. Každopádně Wohnout tým bude, bude hrát bubeník Zdeněk Steiner Fenek, manažerka Gábina, prodejce merche Daňýk a pomoct nám přijde Michal Skořepa, tak to bude all star team.

4. Strategie je jasná: jít od vítězství k vítězství. Ovšem bude to těžké.

5. Vzhledem k tomu, že jsme kapela otce zakladatele, tedy mě, tak jsme zahráli zatím všech dosavadních osmnáct ročníků. Nejlépe jsme skončili druzí, ale to už je hodně dávno.

6. Něco mezi prvním a dvacátým místem, myslím, že by nám slušelo. Budu fandit.

7. Příští dvacátý ročník by měl být velký, taková oslava turnaje. Doufejme, že se ho ve zdraví dožijeme a že si ho velice užijeme. Už teď se na něj těším, ahoj.


Marka Rybin (Gaia Mesiah)

1. Festonda je pro mě vzpomínka na spoustu piv, mého bratra a blízké lidi z kapel, kteří jsou ve sportovním, což se jen tak u některých z nich normálně nevidí. (úsměv)

2. Vybaví se mi zábava, bar a nějaké ty kurty.

3. Maru, Žabis - náš tourmanager -, Ondra alias Jesus - náš řidič a týpek přes merch.

4. Hlavně se vkusně obléknout a tím zmást protihráče a taky zařadit nějaký ten humor.

5. Nejsem si jistá, ale myslím, ze potřetí.

6. Neumím odhadnout, je tam spousta dravců.

7. Aby vyhráli Wohnouti, když se ten náš Zemánek tak snaží. (úsměv)


Jacob (Skyline)

1. Znamená to pro nás se potkat jinde než v backstagei a zahrát si bez nástrojů.

2. Je jich hodně, popravdě nevím, kde začít.

3. Za naši kapelu bude hrát Nátalka, Hofffy, Jacob, Zlaťák, náš tourmanager, a Aleš, náš intromanager.

4. Neopít se před prvním zápasem.

5. Dlouho jsme nehráli, ale předtím asi třikrát čtyřikrát.

6. Viděl bych to, že vyhrajeme. (smích)

7. Dalších 100 let.


Pavel Bek (Post-It)

1. Relax, kalba, zábava, pokec s lidma, který máme rádi.

2. Při oslavě umístění na bedně, nevhodný zpěv celé kapely s nevhodným textem písně od Fun Lovin Criminals. Možná ji letos opět nevhodně dáme. (smích)

3. Bekouš a Jiřík aka Porne… možná i Czenda.

4. Jo, hlavně se brzy neopít, což nám moc nejde.

5. Asi po 18. Nejlíp jsme skončili první.

6. Bude těžké obhájit loňské vítězství, ale budeme spokojeni s bednou. Už samotná účast má pro nás velkou váhu.

7. Dalších 20 let! A hlavně chceme moc poděkovat Korábovi ml., Korábovi st. a Jirkovi Zemánkovi za organizaci této již kultovní sportovní akce. My stále věříme, že jste schopni dostat konečně nohejbal na olympiádu!


Dušan Lébl (Apple Juice)

1. Nohejbal.

2. Doksy, úplně první ročník a úplně první zápas s Krucipüskem, kdy si popíjíme Jacka Danielse a předáváme si navzájem jointy.

3. Já, bubeník, Vitas a kámoš.

4. Jako každej rok - překopnout to zpátky.

5. Jednou jsme si vynechali, jinak pokaždé. Dvakrát jsme byli první.

6. Do desátého místa.

7. Aby neumřeli dva hlavní pořadatelé - Zemánek a Koráb.


Honza Melíšek (Th!s)

1. Každoroční setkání pacientů mentálního ústavu a velice neanonymních alkoholiků. Moc se těšíme na kolegy a letošní zážitky.

2. Mně konkrétně se vybaví jeden ročník, ze kterého si pamatuju přesně to, že mi Bukíno v 9:15 podává lahev Pyrata a pak si pamatuju, že jsem ve vinohradský nemocnici se zlomeným zápěstím. Ten samý ročník jsem druhý den ráno na telefonu objevil Vojtovo selfie s pohárem s otázkou: "My jsme vyhráli?!" Nevyhráli.

3. Já, tedy kytarista a zpěvák Jan, bubeník Pepa a brother from another mother našeho kytaristy Ondry - Hudec.

4. Letos poprvé budeme hrát bez kostýmů a paruk, věříme, že nám to přinese naši vysněnou metu - postup ze skupiny.

5. Letos to bude, tuším, pošesté. Máme na kontě nějaké poháry za poslední místa a za nejkrásnější - i když ne moc úspěšnou hru.

6. To nemáme nejmenší tušení, jenom doufáme, že ne v nemocnici nebo na záchytce.

7. Popřáli bychom především naši účast, abychom mohli jubileum společně oslavit, a pak taky, aby se Festonda konala ještě hodně dlouho.


Richie (Five O'clock Tea)

1. Tak určitě... Ze sportovního hlediska je Festonda zdaleka nejprestižnější nohejbalový turnaj skupin široko daleko. Vyhrát ho opravdu ve světě kapelního nohejbalu něco znamená. (úsměv) Zatím bezúspěšně se o to již několik let snažíme, ale popereme se o to i letos. Ze společenského hlediska je to geniální akce, na které potkáváme kamarády z hudební branže v jiném než klasickém prostředí klubů a festivalů. Můžeme v klidu pokecat, dát si pivko a u toho se decentně sportovně vyblbnout. (úsměv)

2. Tak určitě... Spíš než nějaké pikantní historky se nám asi nejvíc vybaví pár bratrovražedných bitev, například se Status Praesents nebo Třemi sestrami pár let zpět. Nebo to, kdy jsme v rámci turnaje odehráli koncert v pojízdném Live Jukeboxu a dokázali jsme se tam jako kapela vměstnat. Jinak závěrečné afterparty bývají jedna velká historka... ale ty jsou dost v mlze.

3. Tak určitě... Za naši kapelu bude hrát celá naše kapela. (úsměv) Jsme tvrdě proti nekalým praktikám některých nejmenovaných skupin, které do svých řad angažují vedle například bubeníka a technika i nějakého toho mistra světa v nohejbalu. My ctíme původní myšlenku toho turnaje, tedy to, aby se pokud možno sportovně znemožnili sami umělci. (úsměv)

4. Tak určitě... Speciální strategie je stejná jako každý rok a je velice jednoduchá. Spočívá v tom vyprodukovat při výměně chybu později než soupeřův tým. Často stačí trochu ukrotit ega v útoku... a dát si o pivo méně než soupeř. Vzhledem k nedávným personálním změnám v kapele je naší skrytou zbraní letos umění nově draftovaných členů.

5. Tak určitě... Kvůli této otázce jsme to přesně dopočítali a letos to bude naše poosmé. Nejlepším umístěním pro nás byl postup ze skupiny a pak do čtvrtfinále. Zdaleka nepatříme mezi největší favority, to náleží jiným, ale pár divácky atraktivních bitev na svém kontě máme.

6. Tak určitě... Vzhledem k nově získaným kapelním posilám a jejich motivaci a touze po úspěchu nepochybuji o letošním postupu ze skupiny! A tam se uvidí...

7. Tak určitě... Festondě přejeme hlavně to, aby si zachovala i nadále svého sportovně-kamarádského ducha a perfektní organizaci okořeněnou krásnými sportovními výkony. Nohejbalu třikrát hurá.


Jan Haubert a Vladimír Šťástka (Visací zámek)

1. - 2. - 3. Honny Haubert, Vladimír Motýlek Savec, Ivan Rut, Qílivý hroch.

4. Ano, ale nebudeme prozrazovat.

5. Asi počtvrté.

6. Jsme skromní ale nejlepší, bez ohledu na umístění.

7. Ještě minimálně jednou tolik.


Vojtěch Kopřiva (Status Praesents)

1. Festonda je svátek. Takový Grand Slam český hudební scény. Mentálně se na tu poslední středu v červenci připravujeme celý rok. Fyzicky však nikoli.

2. Nejvíc zábavný historky jsou ty, který tam vždycky vypráví Bekouš.

3. Budeme hrát všichni kromě basáka, za něj si seženeme náhradu. Maks nehraje, protože je stále v kapele jen na zkoušku.

4. My máme strategii každý rok stejnou: vyhrát. Což se nám ještě nikdy nepovedlo. Nejvíc se nám osvědčily zaháněčky, takže se letos zase pokusíme naše soupeře přelobovat.

5. Mám dojem, že už se to blíží k desáté účasti, ale jistě to nevíme. Nejlíp jsme skončili třetí, máme pohár!

6. Letos zas na bedně. Jinak se pod Maksem houpe židle.

7. My bychom přáli Festondě, aby už konečně jednou vyhráli Status zlatou.


NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Taylor Swift - The Tortured Poets Department 6/10
Recenze: Taylor Swift na desce "The Tortured Poets Department" otevírá dveře pouze pozvaným, ostatní nechává tápat ve foyer Taylor Swift je králem Midasem dnešní doby. Ne ovšem ve smyslu, že by tajila oslí uši. Spíše upomíná na příběh, v němž na co panovník sáhl, proměnilo se ve zlato. Midas kvůli této schopnosti nemohl pít ani jíst, u Taylor se v... čtěte zde
Vydáno: 27.04.2024 08:00 v sekci Recenze
Berenika Kohoutová - Hot or not? 7/10
Video: Berenika Kohoutová v "Hot or not?" řeší ne/dokonalost a odtajňuje těhotenství Zpěvačka a herečka Berenika Kohoutová představuje po delší době provokativní singl "Hot or not?" pojednávající o zdánlivě dokonalém životě, který tak rádi prezentujeme na sociálních sítích. Ale ne vše pozlátko je takové, jak... čtěte zde
Vydáno: 26.04.2024 16:30 v sekci Audio / Video | Video
Anna K., Forum Karlín, Praha, 25.4.2024
Naživo: Anna K. provedla Forum Karlín uhrančivým "Údolím včel" Anna K. se do pražského Fora Karlín vrátila po šesti letech. Příjemně zaplněnému prostoru představila většinu ještě stále nového alba "Údolí včel", které jí přišel pomoct pokřtít Michal Suchánek. Zazněly samozřejmě také... čtěte zde
Vydáno: 26.04.2024 08:48 v sekci Naživo
Jana Kirschner - Přestala jsem se hnát za úspěchem
Rozhovory: Jana Kirschner - Přestala jsem se hnát za úspěchem Do příběhu nového alba Jany Kirschner "Obyčajnosti" významně promluvila pandemie. V Londýně žijící zpěvačka totiž trpěla nedostatkem kontaktu se svými blízkými ze Slovenska, které dle svých slov neviděla rok. Tvorba písní pro... čtěte zde
Vydáno: 25.04.2024 15:30 v sekci Publicistika | Rozhovory
Pohled do českých hitparád - 16. týden 2024
Český albový žebříček ovládla Yzomandiasova "Paranoia" První desítka tuzemské albové hitparády zůstává i nadále v obležení rapu pro mladou generaci. Obvyklého lídra Viktora Sheena tentokrát v čele vystřídal Yzomandias s novinkou v podobě EP "Paranoia". Popový prapor drží Mirai a... čtěte zde
Vydáno: 25.04.2024 07:30 v sekci Novinky | České hitparády
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Audio: Jacob ze Skyline skončil v "Survivoru" a hned vyznává lásku své přítelkyni písní "Let's Get Floatin'" (08.04.2024 10:27)
- Video: Wohnout v hororovém klipu umírají pod tíhou obézní "Nevěsty" (08.04.2024 08:10)
- Fotogalerie: Skyline a jejich tradiční vánoční mejdan v Roxy ve fotkách (14.12.2023 18:48)
- Naživo: Gaia Mesiah zakončila koncertní sezónu v pražském Lucerna Music Baru (08.12.2023 11:36)
- Skyline vyrazili do klubů, závěr turné bude patřit pražskému Roxy (20.11.2023 09:28)
- Recenze: Gaia Mesiah je na "Vlnobytí" v životní formě, nahrávce ale chybí větší divokost (22.10.2023 14:00)
- Video: Vypsaná fiXa klipem "Šína je singl" dokazuje, že "punk is not dead" (22.09.2023 12:14)
- Naživo: Vypsaná fiXa po dvaceti letech potřetí přehrála album "Bestiálně šťastní" a pokřtila speciálně vydaný vinyl (26.08.2023 09:05)
- Nové desky 33/2023 - od Birdy přes Hoziera po Jona Batisteho (23.08.2023 18:45)
- Milovníci hudby a sportu, pozor! Souboj kapel v nohejbalu Festonda Cup startuje už ve středu (23.07.2023 09:03)

ALBUM TÝDNE 17/2024

Mark Knopfler
One Deep River

Po nejdelší pauze mezi sólovými alby - konkrétně po šesti letech - je tu nezaměnitelný zpěvák a kytarista Mark Knopfler se svou desátou deskou "One Deep River". A jak se dalo čekat, všechno je u něj jako vždy na svém místě, nic se nezměnilo. Díkybohu.

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)
So 18.05.
King Gizzard & The Lizard Wizard (AU) (Forum Karlín, Praha)
Út 21.05.
Reverend Peyton’s Big Damn Band (US) (Lucerna Music Bar, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber The Prodigy Prince Vladimír Mišík Taylor Swift Kabát Queen Adele Sia Rush Beyoncé Bono U2 AC/DC Mirai Lady Gaga Dua Lipa Liam Gallagher Linkin Park Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu