shop.musicserver.cz
Nové desky 19/2019 - od Android Asteroid přes Roba Thomase po George Bensona

Nové desky 19/2019 - od Android Asteroid přes Roba Thomase po George Bensona

Vydáno: 08.05.2019 21:51 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

První květnový týden se nám představí sólově Rob Thomas, metaloví matadoři Amon Amarth, rockeři Vampire Weekend, bratr George Ezry Ethan, čeští Android Asteroid, jazzová legenda George Benson, Australan Chet Faker pod svým vlastním jménem, kytarové duo Rodrigo Y Gabriela a také Peter Doherty a The Puta Madres s novým projektem.

Pokud se v pondělí 6. května vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Android Asteroid - Amoeba (Indies Scope)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: downtempo / hip hop / electronica / jazz

Android Asteroid - Amoeba
Česká kapela Android Asteroid vydává své čtvrté album a má na co navazovat. Předchůdce s názvem "Íkaros" byl totiž v roce 2014 nominován na Cenu Anděl v kategorii hip-hop a ve stejném roce vyšlo i album "Live At Abbey Road". Novinka dostala "Amoeba" a třináct skladeb se tentokrát nese v tanečnějším rytmu, než jak jsme byli zvyklí. Podíleli se na nich Marek Minárik (Kollerband), Viliam Béreš (Lanugo), Jan Steinsdörfer (Chinaski), Néro Scartch (Mydy Rabycad), Yarda Helešic a další. Obrazovou koláž na obal desky vytvořil český grafik Pavel Fuksa, mix provedl Lukáš Martinek z Absolute Music a mastering Stuart Hawkes z londýnského studia Metropolis. Jak to vše dopadlo a jakou hudební koláž skupina připravila, zjistíte poslechem ukázek na webu vydavatelství Indies Scope.


Rob Thomas - Chip Tooth Smile (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop rock

Rob Thomas - Chip Tooth Smile
Americký zpěvák a multiinstrumentalista Rob Thomas, kterého můžete nejlépe znát jako lídra formace Matchbox Twenty, vydává čtvrtou studiovku "Chip Tooth Smile". Jde o jeho první nahrávku po čtyřech letech a nástupce "The Great Unknown". Z rádií znáte singl "One Less Day (Dying Young)", následovaný kouskem "I Love It". Kromě těchto dvou kousků obsahuje deska dalších deset kousků a všechny produkoval Butch Walker, známý ze spolupráce třeba s Marvelous 3, The All-American Rejects, Fall Out Boy Brian nebo Panic! at the Disco. Ukázky z desky najdete na YouTube.com.


Foxygen - Seeing Other People (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: indie rock / glam rock

Foxygen - Seeing Other People
Kalifornští Foxygen se vrací po dvou letech od alba "Hang", které bylo velmi slušně přijatou kritikou a vydávají svoji šestou desku "Seeing Other People". "Je to rozchodové album," říká Jonathan Rado a hned k tomu dodává, že to samozřejmě neznamená, že by se rozcházel s druhým členem dua Samem Francem. Nečekejte ale nějaké tklivé balady. Devět skladeb, které na desku zařadili, mají opět nádech glam rocku osmdesátých let s jemnou příměsí psychedelie. Na desce se navíc podílel třeba legendární bubeník Jim Keltner a o záznam zvuku a finální mix se postaral pětinásobný držitel Grammy Shawn Everett. První ukázky duo nabízí na svém VEVU.


Peter Doherty & The Puta Madres - Peter Doherty & The Puta Madres (Bertus)

web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: psychedelický rock

Peter Doherty & The Puta Madres - Peter Doherty & The Puta Madres
Peter Doherty vytvořil svůj třetí hudební projekt, v rámci kterého vydává debut "Pete Doherty And The Puta Madres". Z letošního ledna můžete znát singl "Who's Been Having You Over", po kterém následoval "Paradise Is Under Your Nose". Oba kousky si můžete poslechnout na YouTube.com a nezapomeňte nám napsat svůj názor po článkem!


Tip týdne

George Benson - Walking To New Orleans (Bertus)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: jazz / rhythm and blues / rock and roll

George Benson - Walking To New Orleans
Americký kytarista, zpěvák a majitel deseti Grammy George Benson ve svých šestasedmdesáti letech už není tak aktivní, jak tomu bylo ještě před několika málo lety. Od poslední desky "Inspiration: A Tribute to Nat King Cole" uplynulo už poměrně dlouhých šest let a i letošní novinku "Walking To New Orleans" věnoval hned dvěma velikánům světové hudební scény, jakými Chuck Berry a Fats Domino byli. Není tedy divu, že vedle jazzu a rhythm and blues bude znít i starý dobrý rock and roll. Z repertoáru těchto dvou legend vybral celkem deset skladeb, jejichž ukázky naleznete na jeho YouTube profilu.


Amon Amarth - Berserker (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: rock

Amon Amarth - Berserker
Švédská death metalová formace Amon Amarth připravila pro příznivce vikingského metalu novinku s titulem "Berserker". Nahrávka vznikala pod dohledem producenta Jaye Rustona a jde o první desku, na které se podílí bubeník Joce Wallgren. Ten se ke kapele připojil v roce 2016. Deska čítá celkem dvanáct kousků. "A tentokrát jsme se rozhodli, že nepůje o koncepční nahrávku. Měl jsem několik různých nápadů - od riffů přes témata až po ucelenější námět," prozradil frontman Johan Hegg. Ukázku v podobě kousku "Raven's Flight" najdete na YouTube.com.


Nick Murphy - Run Fast Sleep Naked (Bertus)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: electronica / indie pop

Nick Murphy - Run Fast Sleep Naked
Australský hudebník Nicholas James Murphy aktuálně přestal používat svůj pseudonym Chet Faker, pod kterým vydal své debutové album "Built On Glass", a pod svým opravdovým jménem Nick Murphy nabídne fanouškům elektroniky a indie popu svoji druhou desku "Run Fast Sleep Naked". Novou část své hudební kariéry odstartoval již před dvěma roky prvními singly a pokračoval loni EPčkem "Kill The Doubt". Materiál pro celkem jedenáct skladeb sbíral poslední čtyři roky po celém světě, počínaje obývacím pokojem své babičky přes Tokyo až po jeho novozélandský pronajatý prázdninový dům. O jeho produkci se postaral později Dave Harrington a vy výsledek jejich společné práce uslyšíte na jeho YouTube kanálu. Naživo si vše budete moci vyslechnout na jeho říjnovém koncertu v pražské Lucerně.


Vampire Weekend - Father Of The Bride (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: indie rock

Vampire Weekend - Father Of The Bride
Americká indie formace Vampire Weekend vydává své čtvrté studiové album "Father Of The Bride". Předcházely jí tři dvojsingly "Harmony Hall" / "2021", "Sunflower" / "Big Blue" a "This Life" / "Unbearably White". Nahrávka je prvním projektem kapely po téměř šesti letech a prvním projektem bez multiinstrumentalisty a producenta Rostama Batmanglija. Deska získala doposud nadprůměrné ohodnocení, o kterém se můžete přesvědčit sami po poslechu výše zmiňovaného kousku "Harmony Hall".


Ten Tonnes - Ten Tonnes (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: indie rock / britpop

Ten Tonnes - Ten Tonnes
Pokud jste to ještě někde nezaznamenali, pak vám prozradíme, že George Ezra má mladšího bratra Ethana a ten vystupuje pod pseudonymem Ten Tonnes. Měli jsme ho možnosti vidět i při poslední Ezrově zastávce v Praze a nyní tento dvaadvacetiletý mladík vydává svoji debutovou eponymní desku, na které představí celkem dvanáct písniček. Ty nahrával společně s Hugo Whitem a Danem Grechem, tedy s producenty, kteří v minulosti spolupracovali s Liamem Gallagherem, The Killers, Wolf Alice nebo The Maccabees. Že si s bratrem nejsou nijak příliš hudebně vzdálení, zjistíte z jeho YouTube kanálu.


Rodrigo y Gabriela - Mettavolution (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop folk / akustický pop

Rodrigo Y Gabriela - Mettavolution
Mexické kytarové duo Rodrigo y Gabriela není díky jejich několika koncertům u nás pro české fanoušky ničím neznámým. Pokud byste přece jen dosud na ně nenarazili, pak vězte, že se za tímto jménem skrývá Rodrigo Sanchez a Gabriela Quintero, kteří se před časem rozhodli opustit Mexiko a vyjeli sbírat zkušenosti do Evropy. Od buskingu v Irsku, kde začínali s coververzemi, se postupně propracovali až třeba ke spolupráci s Hansem Zimmerem na hudbě k filmu "Piráti z Karibiku: Na vlnách podivna". "Mettavolution" je již jejich šestá deska, na které představí celkem šest vlastních kompozic reflektující jejich vášnivý zájem o buddhismus a dějiny lidského vývoje. K této šestici pak přihodili ještě vlastní verzi "Echoes" od Pink Floyd. První ukázky servírují na svém YouTube.


George Winston - Restless Wind (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: jazz

George Winston - Restless Wind
Americký jazzový klavírista George Winston se na posledních několika albech věnoval jednak charitativní činnosti, když reagoval na svůj pobyt v nemocnici i na různé přírodní katastrofy, a také skládal pocty různým kolegům. Nejinak tomu bude i v případě "Restless Wind", kde sice úvodní skladbu složil sám, ale ty další už vybíral od interpretů, jako jsou například Sam Cooke, The Doors, Stephen Stills, George & Ira Gershwinovi, Country Joe McDonald či George Brooks. Jak to dopadlo v jeho jazzově minimalistickém podání, zjistíte poslechem vybraných skladeb na Winstonově YouTube profilu.


An Horse - Modern Air (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: indie rock / shoegaze

An Horse - Modern Air
Australské indie rockové duo An Horse brázdí hudební vody již více jak deset let, ovšem dosud se jim nepodařilo nějak citelně prorazit. Třeba se to ale změní s jejich třetí deskou "Modern Air", na níž nabídnou celkem jedenáct skladeb, které produkoval Mike Sapone, jehož služeb využili již Brand New, Taking Back Sunday nebo Public Enemy. Bližší seznámení s Kate Cooper a Damonem Coxem můžete podniknout na jejich YouTube.


V krátkosti - soundtracky

Tento týden se nám sešlo poněkud více soundtracků, a tak vám je představíme pouze v krátkosti:

  • Thomas Newman - Tolkien (soundtrack) (Sony Music)
    První z nich má na svědomí americký skladatel Thomas Newman, jehož skladby podkreslují snímky jako "Pasažéři", "Americká krása" či řadu filmů studia Pixar. Jak už název "Tolkien" napovídá, tentokrát budou jeho kompozice znít pod životopisným filmem o autorovi ságy "Pán prstenů". Na soundtracku ji najdete rozdělenou do celkem pětadvaceti skladeb.
  • Henry Jackman - Pokémon: Detective Pikachu (soundtrack) (Sony Music)
    Pokémoni vládnou už nejen mobilům, ale chystají se i do kin v podobě filmu "Pokémon: Detective Pikachu". Hudbu k němu složil Henry Jackman, ovšem k němu se na soudntracku připojili ještě Kygo a Rita Ora se singlem "Carry On" a také japonská hip hopová skupina Honest Boyz spolupracující s Lil Uzi Vert v songu "Electricity", který produkoval Pharrell Williams
  • Anne Dudley - The Hustle (soundtrack) (Sony Music)
    Poslední soundtrack, který vám dnes představíme, je ke komedii "The Hustle", který u nás poběží pod jménem "Podfukářky". Hudbu k tomuto remaku "Bedtime Story" z roku 1964, v němž hlavní role ztvárnily Anne Hathaway a Rebel Wilson, napsala Anne Dudley a na albu ji najdete v dvaadvaceti skladbách.


Dále vychází:

Amon Amarth - Berserker (Box Set) (Sony Music)
Armin Van Buuren - A State Of Trance 2019 (Sony Music)
Black Oak County - Theatre Of The Mind (Mystic Production)
Fontaines D.C. - Dogrel (Bertus)
Francesco Tristano - Tokyo Stories (Sony Music)
Helheim - Rignir (Mystic Production)
Kammerorchester Basel - Schubert: Symphonies Nos. 1 & 5, Fierabras Overture (Sony Music)
Lord Dying - Mysterium Tremendum (Mystic Production)
Månegarm - Fornaldarsagor (Mystic Production)
Martin Kohlstedt - Ströme (Warner Music)
Mike Del Ferro - From One Language To Another (Bertus)
O'Jays - The Last Word (Warner Music)
Peter Doherty & The Puta Madres - Peter Doherty & The Puta Madres (Deluxe Edition) (Bertus)
Protector - Summon The Hordes (Mystic Production)
Sean Taylor - The Path Into Blue (Bertus)
Steel Prophet - The God Machine (Mystic Production)
Stubbleman - Mountains And Plains (Mystic Production)
Tedd Joselson - Tedd Joselson - The Complete Album Collection (Sony Music)
Ten - Opera Omnia (The Complete Works) (Mystic Production)
Vampire Weekend - Father Of The Bride (audiokazeta) (Sony Music)
Yawpers - Human Question (Bertus)

Vychází na vinylu:
Amon Amarth - Berserker (Sony Music)
An Horse - Modern Air (Warner Music)
Backyard Babies - Sliver And Gold (Sony Music)
Fontaines D.c. - Dogrel (Bertus)
Foxygen - Seeing Other People (Mystic Production)
Francesco Tristano - Tokyo Stories (Sony Music)
George Benson - Walking To New Orleans (Bertus)
Gost - Skull 2019 (Sony Music)
Lamb Of God - Ashes Of The Wake (15th Anniversary) (Sony Music)
Lord Dying - Mysterium Tremendum (Mystic Production)
Manegarm - Fornaldarsagor (Mystic Production)
O'Jays - The Last Word (Warner Music)
Peter Doherty & The Puta Madres - Peter Doherty & The Puta Madres (Bertus)
Peter Doherty & The Puta Madres - Peter Doherty & The Puta Madres (Deluxe Edition) (Bertus)
Protector - Summon The Hordes (Mystic Production)
Rodrigo Y Gabriela - Mettavolution (Warner Music)
Steel Prophet - The God Machine (Mystic Production)
Stubbleman - Mountains And Plains (Mystic Production)
Vampire Weekend - Father Of The Bride (Sony Music)
Yawpers - Human Question (Bertus)

Reedice:
Bad English - Bad English (Bertus)
Carlos Santana - Blues For Salvador (Bertus)
Celtic Frost - Innocence And Wrath (Warner Music)
Celtic Frost - Into The Pandemonium (Warner Music)
Celtic Frost - Morbid Tales (Warner Music)
Celtic Frost - To Mega Therion (Warner Music)
Celtic Frost - Vanity / Nemesis (Warner Music)
Generation X - Generation X (Deluxe Edition) (Warner Music)
Groove Armada - Vertigo (Bertus)
Kreator - Cause For Conflict (Warner Music)
Popol Vuh - Affenstunde (Warner Music)
Popol Vuh - Aguirre (Warner Music)
Popol Vuh - EinsjäGer & SiebenjäGer (Warner Music)
Popol Vuh - Hosianna Mantra (Warner Music)
Popol Vuh - Nosferatu (Warner Music)

NÁZORY
  • Amon Amarth nejsou špatní, ale už taky nemají ... (Fimi, 09.05.2019 13:27) Reagovat

    Amon Amarth nejsou špatní, ale už taky nemají jak překvapit, nové album je fajn


    klasika Protector

    • Re: Amon Amarth nejsou špatní, ale už taky nemají ... (Anonym, 09.05.2019 15:21) Reagovat

      Které cd bych si měl poslechnout jakožto seznámení s Amon Amarth?

      • Re: Amon Amarth nejsou špatní, ale už taky nemají ... (Fimi, 09.05.2019 17:25) Reagovat

        Surtur rising nebo twiling od Thunder god ale i předposlední je skvělý...oni hrají vesměs to samé ale dělají to prostě dobře... popřípadě Deciever of The god

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Norah Jones - Visions 7/10
Recenze: Norah Jones své noční Vize ponořila do soulu a blues Čtyři roky utekly a americká hudebnice Norah Jones je tu zpátky s novou porcí autorských písní. Její předchozí album "Pick Me Up Off the Floor" bylo odklonem k tradičnějšímu pojetí jazzu, gospelu i klasického popu. Letošní... čtěte zde
Vydáno: 19.03.2024 09:00 v sekci Recenze
Niall Horan, Tommy Lefroy, Sportovní hala Fortuna, Praha, 17.3.2024
Naživo: Niall Horan si v Praze ječící dav dívek omotal kolem prstu Niall Horan se během jednoho roku již podruhé představil v České republice. Už loni patřilo jeho vystoupení na festivalu Colours Of Ostrava mezi ta povedená a své hudební nadání spojené s pokorou a úžasnou bezprostředností v Praze... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 19:30 v sekci Naživo
Róisín Murphy, Forum Karlín, Praha, 17.3.2024
Naživo: Róisín Murphy odehrála ve Foru Karlín vynikající koncert Róisín Murphy zamířila opět do Prahy, tentokrát do Fora Karlín. Irská zpěvačka, známá svým unikátním vokálním projevem a vizuálním stylem, přenesla přítomné do světa tanečních rytmů a elektronických experimentů. Dostalo... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 10:00 v sekci Naživo
Ariana Grande - Eternal Sunshine 8/10
Recenze: Ariana Grande se na albu “Eternal Sunshine” otevřeně vyrovnává s rozvodem a následným smířením Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 00:00 v sekci Recenze
Jason Derulo - Nu King 3/10
Recenze: Na desce "Nu King" Jasona Derula kvantita výrazně vyhrává nad kvalitou Kdyby Jason Derulo počkal ještě rok, uběhlo by deset let od vydání jeho posledního studiového alba. Uplynulou dekádu nás zásobil nepřeberným množstvím různých singlů, na které navázal deskou "Nu King". Zjevným cílem bylo toto... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 16:30 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Video: Vampire Weekend se v optimistickém singlu "Classical" ocitají před zeleným plátnem (15.03.2024 16:22)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- Video: Vampire Weekend jsou zpět. Klipy "Capricorn" a "Gen-X Cops" jsou prosáklé osmdesátkami (20.02.2024 08:08)
- Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)
- Vampire Weekend začátkem dubna potěší fanoušky pátým albem (12.02.2024 16:49)
- Nové desky 5/2024 - od Kateřiny Marie Tiché přes L Devine po Kirina J Callinana (07.02.2024 16:00)
- Nové desky 4/2024 - od Jamese Arthura přes The Smile po Dymytry (31.01.2024 21:27)

ALBUM TÝDNE 12/2024

Ariana Grande
Eternal Sunshine

Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu máme opět jedno terapeutické porozchodové cvičení s názvem "Eternal Sunshine".

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Út 19.03.
Katapult (CZ) (Forum Karlín, Praha)
Pá 22.03.
Ewa Farna (CZ) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Jason Derulo (US) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Mother Mother (CAN) (Forum Karlín, Praha)
Ne 24.03.
Giant Rooks (DE) (Roxy, Praha)
Po 25.03.
Only The Poets (UK) (MeetFactory, Praha)
Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber Prince The Prodigy Vladimír Mišík Karel Gott Queen AC/DC Adele Sophie Ellis-Bextor Taylor Swift Kabát Lucie Vondráčková U2 Madonna Dua Lipa Rush Bono Mirai Kryštof Billie Eilish
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu