shop.musicserver.cz
Nové desky 14/2019 - od Billie Eilish přes Lang Langa po Snarky Puppy

Nové desky 14/2019 - od Billie Eilish přes Lang Langa po Snarky Puppy

Vydáno: 02.04.2019 22:14 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: Billie Eilish

První dubnový týden napěchovaný novou hudbou obstarali debutujícící zpěvačky Billie Eilish a Léon, klavírní virtuos Lang Lang, Angličan David Gray, nestárnoucí Bonnie Tyler, členka Rilo Kiley Jenny Lewis, jazzman Joshua Redman, český rapper IronKap, Grammy ověnčení Snarky Puppy, rocker Devin Townsend a rakouští HVOB.

Pokud se v pondělí 1. dubna vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Billie Eilish - When We All Fall Asleep, Where Do We Go? (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop / electro pop / trap

Billie Eilish - When We All Fall Asleep, Where Do We Go?
Je to teprve pár týdnů nazpět, co jsme vám s velkým zpožděním představovali debutové EP americké zpěvačky Billie Eilish. Jen tento pouze půlhodinový počin dokázal, že její koncert v pražském Fóru Karlín je už několik týdnů beznadějně vyprodaný. Není tedy divu, že její dlouhohrající debut "When We All Fall Asleep, Where Do We Go?" vzbuzuje nemalá očekávání. Zařadila na něj celkem čtrnáct zbrusu nových písniček, které napsala a nahrála společně americkým muzikantem Finneasem O'Connellem, s nímž pracuje již od začátku své kariéry. Její prvotinu vedle obvyklých digitálních formátů a CD seženete i na vinylu a audiokazetě a my jen dodáme, že po celém světě sklízí nadšené recenze. Zda se s nimi ztotožníte, můžete zkoumat z prvních ukázek na jejím YouTube.


Lang Lang - Piano Book (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: klasická hudba

Lang Lang - Piano Book
Zřejmě aktuálně největší hvězda klasické hudby, čínský klavírista Lang Lang pokračuje v nahrávání alb, které jsou poskládané ze skladeb různých autorů, a představuje kolekci klavírních skladeb nazvanou "Piano Book". Příznivci vážné hudby na ni najdou hned třiatřicet, v případě deluxe edice jedna čtyřicet kompozic, jejichž autory jsou například Wolfgang Amadeus Mozar, Ludwig van Beethoven, Claude Debussy, Max Richter, Frédéric Chopin, Edward Elgar, Franz Schubert, Rjúiči Sakamoto, Robert Schumann či Yann Tiersen. Zařadil mezi ně i několik tradicionálů nebo ragtime "Maple Leaf Rag" Scotta Joplina. Podstatnou část z nich Lang Lang nahrával v komorním prostředí pekingského National Centre for the Performing Arts a menší část ve slavných studiích Abbey Road. Kompletní seznam všech skladeb včetně ukázek najdete na Supraphonline.cz.


David Gray - Gold In A Brass Age (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: folk pop / folktronica

David Gray - Gold In A Brass Age
Pět let trvala příprava nové desky anglickému muzikantovi a zpěvákovi Davidu Grayovi. Období mezi vydáním "Mutineers" a novinkou "Gold In A Brass Age" vyplnil koncertováním včetně jednoho živáku a přípravou jedenácti nových písniček, na nichž se produkčně a částečně i autorsky podílel producent Ben de Vries, jehož jméno je spojené například i s deskami Alt-J, Lunacre či Richarda Ashcrofta. Dle vlastních slov se na tomto albu vrací ke svým kořenům, ale přitom hodně experimentuje i s elektronikou. Zda tomu je tak opravdu, zjistíte z řady ukázek na jeho YouTube profilu.


Bonnie Tyler - Between The Earth And The Stars (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: blues rock / country rock

Bonnie Tyler - Between The Earth And The Stars
Bonnie Tyler bezesporu patří mezi nejvýraznější interpretky přelomu sedmdesátých a osmdesátých let, ale ani v sedmašedesáti tato velšská zpěvačka na hudební kariéru nerezignovala. O tom, že je stále koncertně aktivní, se mohli přesvědčit návštěvníci loňské Benátské a nyní se po šesti letech hlásí i s novým albem "Between The Earth And The Stars". Čtrnáct písniček nahrála společně s australským producentem Davidem Mackayem, s nímž nahrála první dvě alba a který v minulosti pracoval i s Bee Gees, Dusty Springfield nebo Billym Oceanem. Mix novinek a několika málo převzatých skladeb pojali na pomezí rocku, blues a country a do studia si navíc pozvali i tři hosty - Roda Stewarta, Francise Rossiho a Cliffa Richarda. Že Bonnie Tyler neztratila nic ze svého signifikantního projevu, zjistíte na jejím webu.


Jenny Lewis - On The Line (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: indie rock / alternativní country

Jenny Lewis - On The Line
Poté, co americká skupina Rilo Kiley ukončila před pěti lety po osobních neshodách svoji činnost, vydala se její zpěvačka Jenny Lewis na sólovou dráhu. První album po rozpadu vydala záhy a nyní na "The Voyager" konečně navazuje dalším počinem "On The Line". Stejně jako v případě předchůdce i na jedenácti novinkách s ní spolupracoval Ryan Adams, ovšem zdaleka nebyl jedinou celebritou, která se na nahrávání podílela. Do losangeleských studií Capitol zavítal dále kytarista a současný šéf Blue Note Don Was, ex-Brouk Ringo Starr, zakládající člen Tom Petty and the Heartbreakers a klavírista Benmont Tench a jeden z nejlepších studiových amerických bubeníků Jim Keltner. Když k tomu připočtete, že na produkci se dále podílel ještě Beck a pětinásobný držitel Grammy Shawn Everett (Alabama Shakes, Weezer, John Legend), dostanete sestavu, na kterou jen tak někde nenarazíte. Jestli vás ovšem zaujme výsledek na pomezí indie rocku, americany a folk rocku, už musíte zjistit sami poslechem alba na YouTube profilu zpěvačky.


Devin Townsend - Empath (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: progresivní metal

Devin Townsend - Empath
S osmnáctou studiovkou přichází Kanaďan Devin Townsend. Nahrávka je jeho čistě sólovým dílem od roku 2014, kdy hudebník vydal "Dark Matters". "Produkce nové desky byla obrovská. Chtěl jsem na ní totiž ukázat, jak mocným nástrojem dokaže být tvrdší hudba," prozradil umělec. Z hostujících umělců se můžete těšit třeba na Stevea Vaie, Chada Kroegera nebo Anneke van Giersbergen, se kterou Devin spolupracuje docela často. Ukázku v podobě kousku "Spirits Will Collide" najdete na YouTube.com.


Joshua Redman - Come What May (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: jazz

Joshua Redman - Come What May
Americký saxofonista Joshua Redman patří k aktuální světové jazzové špičce a není tedy divu, že každé jeho album je očekávané s velkým napětím. V případě "Come What May" se navíc po dlouhých osmnácti letech vrací zpět ke svému kvartetu, jehož členy jsou klavírista Aaron Goldberg, kontrabasista Reuben Rogers a bubeník Gregory Hutchinson. Ačkoli společně stále koncertují, sedmi skladbami, jejichž autorem je sám Redman, navazují na nahrávku "Passage Of Time" z roku 2001. Jejich ukázky jsou ke slyšení na stránkách vydavatelství Nonesuch, kde se i dozvíte, že vedle obvyklých forátů bude album k dostání také na vinylu nebo v hi-res kvalitě 96kHz/24bit.


IronKap - Nemesis II
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
hip hop

IronKap - Nemesis II
Poté, co TroubleGang úspěšně dobyl pražskou O2 arenu, lze konstatovat, že vystoupal na vrchol české hip hopové scény. Ačkoli celá skupina dále pokračuje v koncertních aktivitách, IronKap si našel čas i na nahrání dalšího sólového alba. Jak jeho názvem "Nemesis II" naznačuje, je jedenáctka nových skladeb pokračováním debutu z roku 2010. Na rozdíl od předchůdců ovšem tentokrát přivítal na desce řadu kolegů. Na skladbách spolupracoval například s DJ Wichem a DJ Mikem Trafikem a coby hosté ho za mikrofonem doplnili Marpo, Kali, Vladimir 518, Separ, Čis T, Dame, Uncle Sal, WHNT a tím nejzářivějším je bezesporu člen slavného Wu-Tang Clanu RZA, s nímž natočil skladbu "Why You Lookin' At Me?". První singly jsou již k nalezení na YouTube.


Léon - Léon (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop / indie hop

Léon - Léon
Ze švédského hlavního města se na světovou hudební scénu řítí další severská zpěvačka. Jmenuje se Lotta Lindgren, říká si jednoduše Léon, přesněji napsáno LÉON a mezi své hudební inspirace uvádí interprety, jako jsou Amy Winehouse, Janis Joplin, Beyoncé, Etta James, Sam Cooke a Stevie Wonder. Ačkoli se jedná především o soulové interprety, deset písniček jejího eponymního debutu se spíše blíží popu s citelnou příměsí indie a electropou. Poznávat se s ní můžete prostřednictvím jejího YouTube profilu.


Tip týdne

Snarky Puppy - Immigrance (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: jazz fusion

Snarky Puppy - Immigrance
Americká kapela seskupená kolem Michaela Leaguea Snarky Puppy se opět po třech letech rozhodla natočit novou desku. Za poslední album "Culcha Vulcha" získali opět Grammy, a tak má tento soubor, aktuálně čítající bezmála dvacet členů, na co navazovat. Letošní novinka "Immigrance" nabídne celkem osm skladeb, jejichž stopáž dosahuje zhruba pětapadesáti minut a Snarky Puppy v nich pokračují v míchání různých jazzových i nejazzových stylů, směrů a žánrů. Její téma vysvětluje sám League: "Myšlenkou je, že vše je plynulé, že všechno je v neustálém pohybu a takže my všichni jsme v neustálém imigračním stavu. Název alba samozřejmě není bez politických podtónů." Co si pod tím představit, zjistíte z prvních ochutnávek servírovaných na YouTube profilu ansáblu.


HVOB - Rocco (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: electronica / minimalismus

HVOB - Rocco
Je to ani ne rok, co si HVOB podmanili pražské Roxy a už se na to chystají znova. 25. dubna na témže místě představí svoji zbrusu novou desku "Rocco", ale pokud ještě nemáte lístky, budete si muset spokojit se studiovou nahrávkou, protože koncert je již beznadějně vyprodaný. Obdobně jako předchozí dva počiny i čtvrtá deska rakouského dua má konceptuální charakter. Třináct samostatných ale dramaturgicky propojených příběhů vypraví o odchodu, rozloučení a nových začátcích. Anna Müller a Paul Wallner je rozdělili na dva disky a k jejich vykreslení používají různé elektronické styly. Které konkrétně, můžete zkoumat na jejich YouTube.


I Prevail - Trauma (Universal)
Bandzone.cz / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: metalcore

I Prevail - Trauma
Metalcoreoví I Prevail představují svou novinkovou nahrávku "Trauma". Přípravy druhé studiovky sice trauma neprovázelo, ale drama - to ano. Brian Burkheiser, který obstarává čisté vokály, totiž na nějakou chvíli přišel o hlas a jeho budoucnost v kapele byla velmi nejistá. Nakonec ale vše dobře dopadlo a novinka vznikla i s ním. Nahrávka má fanouškům předvézt celý potenciál kapely, o čemž svědčí i pilotní singl "Bown Down", který si můžete poslechnout na YouTube.com. Další ochutnávkou se stal kousek "Breaking Down". O své dojmy z kařdého z nich se s námi nezapomeňte podělit v komentářích pod článkem!


Jamie Lawson - The Years In Between (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop folk / akustický pop

Jamie Lawson - The Years In Between
Anglický písničkář Jamie Lawson, jehož kariéra je dosud spjatá s Edem Sheeranem a jeho labelem Gingerbread Man vydává své šesté album, třetí po úspěšném průlomu s eponymní deskou z roku 2015. Bude doufat, že se mu podaří navázat právě na čtyři roky starou nahrávkou. Zatímco s ní se podíval na špici britské hitparády, předloňská "Happy Accidents" se nepodívala ani do první dvacítky. "The Years In Between" přinese celkem dvanáct písniček a také jednoho hosta v podobě skupiny Turin Brakes. Jaký potenciál má Lawsonova novinka, zjistíte z prvních ukázek na jeho YouTube kanálu.


Maverick Sabre - When I Wake Up (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: soul / r'n'b / post-dubstep / indie rock

Maverick Sabre - When I Wake Up
Anglicko irský muzikant, skladatel, zpěvák a rapper Maverick Sabre na sebe upozornil díky spolupráci s duem Sigma, ovšem na svém kontě už má i dvě sólová alba, k nimž nyní přidává třetí s názvem "When I Wake Up". Třináct písniček, které na ně zařadil, jsou opět pestrým, i když poněkud temným, žánrovým mixem soulu, rhythm and blues, post-dubstepu a indie rocku. Lepší představu si ale uděláte, pokud si pustíte některý ze singlů na jeho YouTube profilu.


Beth Gibbons - Henryk Górecki: Symphony No.3 (Symphony Of Sorrowful Songs) (Bertus)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: klasická hudba

Beth Gibbons - Henryk Górecki: Symphony No.3 (Symphony Of Sorrowful Songs)
Už více jak deset let o sobě nedali vědět britští Portishead a zpěvačka a textařka Beth Gibbons pracuje na svých sólových projektech. Jedním z nich byl i společný koncert s Orchestrem polského rozhlasu, který se uskutečnil 29. listopadu 2014. Pod taktovkou Krzysztofa Pendereckiho společně odehráli třetí symfonii "Symfonii smutných písní" polského skladatele Henryka Góreckého a záznam tohoto koncertu nyní vychází na CD, CD+DVD a také na vinylu. Něco málo z atmosféry můžete nasát prostřednictvím ukázek na YouTube profilu zpěvačky.


George Strait - Honky Tonk Time Machine (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: country

George Strait - Honky Tonk Time Machine
Legendární matador světové countryové scény George Strait se sice před několika lety rozloučil s koncertními turné a od té doby už koncertuje pouze sporadicky, ovšem neznamená to, že by hodil na hřebík svoji hudební kariéru. Šestašedesátiletý propagátor neotradicionalistického country to potvrzuje nyní vydáním svého třicátého studiového alba "Honky Tonk Time Machine", pro nějž společně s Chuckem Ainlayem připravil celkem třináct písniček. Většinu písniček napsal společně se svým synem Bubbou Straitem a Deanem Dillonem. Skladbu "God And Country Music", kterou si s ním zazpíval vnuk Harvey Strait, mu napsali Luke Laird, Lori McKenna a Barry Dean. Druhým hostem byl pak Willie Nelson. Všechny skladby už Strait sdílí na svém YouTube.


Finn Andrews - One Piece At A Time (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: intimní pop / indie pop

Finn Andrews - One Piece At A Time
Anglický muzikant s novozélandskými kořeny Finn Andrews byl do této doby známý především jako frontman indie rockových alternativců The Veils, s nimiž vydal celkem pět alb, z nichž to poslední vyšlo před necelými třemi roky. Teď se ovšem rozhodl zkusit to po vlastní ose a v trochu jiném stylu. Jeho sólový debut dostal název "One Piece At A Time" a jeho deset písniček je založených na klidnějších melodiích a stylově se pohybují mezi indie popem a intimním popem a ucítíte v nich i inspiraci Nickem Cavem. Lepší obrázek si nicméně uděláte, pokud navštívíte YouTube kanál jeho kapely, kde je již celé album ke slyšení.


The Picturebooks - The Hands Of Time (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: alternativní rock / blues

The Picturebooks - The Hands Of Time
Němečtí The Picturebooks se po dvou letech opět hlásí o slovo. Na dva roky staré "Home Is A Heartache", které nám přijeli představit i živě na Rock For People, navazují novinkou "The Hands Of Time". Koho si před dvěma roky získali, ten se může opět těšit na jedenáct písniček ve stylu alternativního rocku, blues a jižanského rocku. První tři ukázky sdílí duo na svém webu.


Smetanovo trio - Zemlinsky, Rachmaninov, Arensky: Klavírní tria (Supraphon)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: vážná hudba

Smetanovo trio - Zemlinsky, Rachmaninov, Arensky: Klavírní tria
Tři nenápadné drahokamy komorní hudby sklonku 19. století si pro svoji novou nahrávku "Zemlinsky, Rachmaninov, Arensky: Klavírní tria" vybralo Smetanovo trio. Klavíristka Jitka Čechová, houslista Radim Kresta a violoncellista Jan Páleníček se rozhodli ztvárnit "Klavírní trio d moll" Alexandra Zemlinského, "Trio élégiaque č. 1 g moll" Sergeje Rachmaninova a "Klavírní trio č. 1 d moll" Antona Arenského. Jakým způsobem je pojalo, zjistíte poslechem ukázek na stránkách vydavatelství Supraphon.


Dále vychází:

American Sharks - 11:11 (Warner Music)
Anthem - Nucleus (Mystic Production)
Applaud The Impaler - Ov Apocalypse Incarnate (Mystic Production)
Hayes Carll - What It Is (Mystic Production)
Danny Elfman - Dumbo (soundtrack) (Universal)
Devicious - Reflection (Mystic Production)
Dynazty - Firesign (Mystic Production)
Electric Mary - Mother (Mystic Production)
Free Throw - What's Past Is Prologue (Mystic Production)
From Sorrow To Serenity - Reclaim (Mystic Production)
Gaskin - Beyond Worlds End 80-81 (Mystic Production)
Gatekeeper - Grey Maiden (EP) (Mystic Production)
George Ezra - Pretty Shining People (singl) (Sony Music)
Heritage - Remorse Code (Mystic Production)
Horizons Edge - Let The Show Go On (Mystic Production)
Indoor Pets - Be Content (Mystic Production)
Ivan & The Parazol - Exotic Post Traumatic (Bertus)
Ivo Kahánek - Kalabis - Kompletní dílo pro klavír (Supraphon)
Journey - Escape & Frontiers (BluRay) (Universal)
Journey - Escape & Frontiers (DVD) (Universal)
Journey - Escape & Frontiers (2CD+Blu-Ray) (Universal)
Journey - Escape & Frontiers (2CD+DVD) (Universal)
Kiss - Kissworld - The Best Of Kiss (Universal)
Mammoth Weed Wizard Bastard - Yn Ol I Annwyn (Bertus)
Marcelo Zarvos - The Chaperone (soundtrack) (Sony Music)
Matt Andersen - Halfway Home By Morning (Bertus)
Meat Puppets - Dusty Notes (Bertus)
Meridian - Margin Of Error (Mystic Production)
Myrkgand - Old Mystical Tales (Mystic Production)
Newton Faulkner - The Very Best Of Newton Faulkner ... So Far (Mystic Production)
O.A.R. - The Mighty (Sony Music)
Oozing Wound - High Anxiety (Mystic Production)
Paavo Järvi & Deutsche Kammerphilharmonie Bremen - Brahms: Symphonies No. 3 & No. 4 (Sony Music)
Petr Lüftner - To nevadí
Quadro Nuevo - Volkslied Reloaded (Sony Music)
Rosy Vista - Unbelievable (Mystic Production)
Různí - Taneční Liga 204 (Universal)
Sasami - Sasami (Bertus)
Soul Jazz Records Presents Bunny Lee (Dreads Enter The Gates With Praise)
Stephen Malkmus - Groove Denied (Bertus)
Steve Haines - Steve Haines And The Third Floor Orchestra (Warner Music)
Stevie Nicks - Stand Back (1981-2017) (Warner Music)
Stevie Nicks - Stand Back (1981-2017) (Deluxe Edition) (Warner Music)
Strand Of Oaks - Eraseland (Mystic Production)
Suzi Quatro - No Control (Mystic Production)
The Royal - Deathwatch (Mystic Production)
These New Puritans - Inside The Rose (Warner Music)
Thornbrigade - Theatrical Masterpiece (Mystic Production)
Totální Nasazení - Kazoo Or Die (Swabian records)
Vltimas - Something Wicked Marches In (Mystic Production)
Wallows - Nothing Happens (Warner Music)
Yngwie Malmsteen - Blue Lightning (Bertus)
Yngwie Malmsteen - Blue Lightning (Box) (Bertus)
Zeal & Ardor - Live In London (Warner Music)

Vychází na vinylu:
American Sharks - 11:11 (Warner Music)
Anthem - Nucleus (Mystic Production)
Beth Gibbons - Henryk Gorecki - Symphony No.3 (Symphony Of Sorrowful Songs) (Bertus)
Billie Eilish - When We All Fall Asleep, Where Do We Go? (Universal)
Carll Hayes - What It Is (Mystic Production)
David Gray - Gold In A Brass Age (Mystic Production)
Devin Townsend - Empath (Sony Music)
Dynazty - Firesign (Mystic Production)
Finn Andrews - One Piece At A Time (Warner Music)
Frank Zappa - Zappa In New York (Universal)
Free Throw - What's Past Is Prologue (Mystic Production)
From Sorrow To Serenity - Reclaim (Mystic Production)
Gaskin - Beyond Worlds End 80-81 (Mystic Production)
George Strait - Honky Tonk Time Machine (Universal)
Hans Zimmer - The World Of Hans Zimmer - A Symphonic Celebration (Live) (Sony Music)
Heritage - Remorse Code (Mystic Production)
Hvob - Rocco (Mystic Production)
I Prevail - Trauma (Universal)
Indoor Pets - Be Content (Mystic Production)
Ivan & The Parazol - Exotic Post Traumatic (Bertus)
Jamie Lawson - The Years In Between (Warner Music)
Jenny Lewis - On The Line (Warner Music)
Joshua Redman - Come What May (Warner Music)
Keith Richards - Talk Is Cheap (Warner Music)
Kiss - Kissworld - The Best Of Kiss (Universal)
Lang Lang - Piano Book (Universal)
Leon - Leon (Warner Music)
Mammoth Weed Wizard Bastard - Yn Ol I Annwyn (Bertus)
Matt Andersen - Halfway Home By Morning (Bertus)
Maverick Sabre - When I Wake Up (Mystic Production)
Meat Puppets - Dusty Notes (Bertus)
Motorhead - Sacrifice (Warner Music)
Motorhead - Snake Bite Love (Warner Music)
Motorhead - We Are Motorhead (Warner Music)
Motörhead - Everything Louder Than Everyone Else (Warner Music)
Motörhead - Live At Brixton Academy (Warner Music)
Motörhead - Overnight Sensation (Warner Music)
Newton Faulkner - The Very Best Of Newton Faulkner ... So Far (Mystic Production)
Oozing Wound - High Anxiety (Mystic Production)
Picturebooks - The Hands Of Time (Mystic Production)
Rosy Vista - Unbelievable (Mystic Production)
Sasami - Sasami (Bertus)
Snarky Puppy - Immigrance (Mystic Production)
Sparks - No.1 In Heaven (40Th Anniversary Edition) (Bertus)
Stephen Malkmus - Groove Denied (Bertus)
Stevie Nicks - Stand Back (1981-2017) (Warner Music)
Strand Of Oaks - Eraseland (Mystic Production)
Suzi Quatro - No Control (Mystic Production)
Swizz Beatz - Poison (Sony Music)
The Royal - Deathwatch (Mystic Production)
These New Puritans - Inside The Rose (Warner Music)
Vltimas - Something Wicked Marches In (Mystic Production)
Wallows - Nothing Happens (Warner Music)
Yngwie Malmsteen - Blue Lightning (Bertus)
Zeal & Ardor - Live In London (Warner Music)

Reedice:
Alice Cooper - Hell Is (Bertus)
Deratizéři - Mušketýři (Swabian records)
Erasure - Wild (Deluxe Edition ) (Warner Music)
Frank Zappa - Zappa In New York (Universal)
Iron & Wine - Our Endless Numbered Days (15th Anniversary) (Mystic Production)
Keith Richards - Talk Is Cheap (Warner Music)
Keith Richards - Talk Is Cheap (Deluxe Edition) (Warner Music)
Sparks - No.1 In Heaven (40th Anniversary Edition) (Bertus)

NÁZORY
  • Devin... (Fimi, 03.04.2019 06:51) Reagovat

    Devin

  • Periphery !... (Jdhdbdj, 03.04.2019 12:35) Reagovat

    Periphery !

  • V pátek 5. dubna taky vychází album Stronger Th... (Tom, 04.04.2019 11:27) Reagovat

    V pátek 5. dubna taky vychází album Stronger That The Truth od Reby McEntire.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Niall Horan, Tommy Lefroy, Sportovní hala Fortuna, Praha, 17.3.2024
Naživo: Niall Horan si v Praze ječící dav dívek omotal kolem prstu Niall Horan se během jednoho roku již podruhé představil v České republice. Už loni patřilo jeho vystoupení na festivalu Colours Of Ostrava mezi ta povedená a své hudební nadání spojené s pokorou a úžasnou bezprostředností v Praze... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 19:30 v sekci Naživo
Róisín Murphy, Forum Karlín, Praha, 17.3.2024
Naživo: Róisín Murphy odehrála ve Foru Karlín vynikající koncert Róisín Murphy zamířila opět do Prahy, tentokrát do Fora Karlín. Irská zpěvačka, známá svým unikátním vokálním projevem a vizuálním stylem, přenesla přítomné do světa tanečních rytmů a elektronických experimentů. Dostalo... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 10:00 v sekci Naživo
Ariana Grande - Eternal Sunshine 8/10
Recenze: Ariana Grande se na albu “Eternal Sunshine” otevřeně vyrovnává s rozvodem a následným smířením Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 00:00 v sekci Recenze
Jason Derulo - Nu King 3/10
Recenze: Na desce "Nu King" Jasona Derula kvantita výrazně vyhrává nad kvalitou Kdyby Jason Derulo počkal ještě rok, uběhlo by deset let od vydání jeho posledního studiového alba. Uplynulou dekádu nás zásobil nepřeberným množstvím různých singlů, na které navázal deskou "Nu King". Zjevným cílem bylo toto... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 16:30 v sekci Recenze
Mirai ft. Majk Spirit - čas rány zahojí 3/10
Video: Mirai a Majk Spirit v novince "čas rány zahojí" nemají daleko k hudebnímu odpadu Pět singlů během čtyř měsíců. Takhle se Mirai chystají na vydání nového alba. Zatímco počet zveřejněných písní a doprovodných videoklipů je působivý, hudebně novinky drhnou. A ta úplně nejčerstvější nazvaná "čas rány... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:00 v sekci Audio / Video | Video
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)
- Video: Beth Gibbons z Portishead chystá sólovku. V klipu k debutovému singlu "Floating On A Moment" reflektuje své obavy a pocity (09.02.2024 16:55)
- Nové desky 5/2024 - od Kateřiny Marie Tiché přes L Devine po Kirina J Callinana (07.02.2024 16:00)
- Grammy ovládly hvězdy popu. Hlavní ceny si rozdělily Taylor Swift, Miley Cyrus a Billie Eilish (05.02.2024 11:00)
- Nové desky 4/2024 - od Jamese Arthura přes The Smile po Dymytry (31.01.2024 21:27)
- Nové desky 3/2024 - od Green Day přes B-Side Band po Sleater-Kinney (24.01.2024 21:30)

ALBUM TÝDNE 12/2024

Ariana Grande
Eternal Sunshine

Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu máme opět jedno terapeutické porozchodové cvičení s názvem "Eternal Sunshine".

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Út 19.03.
Katapult (CZ) (Forum Karlín, Praha)
Pá 22.03.
Ewa Farna (CZ) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Jason Derulo (US) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Mother Mother (CAN) (Forum Karlín, Praha)
Ne 24.03.
Giant Rooks (DE) (Roxy, Praha)
Po 25.03.
Only The Poets (UK) (MeetFactory, Praha)
Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber Prince The Prodigy Vladimír Mišík Karel Gott Queen AC/DC Adele Sophie Ellis-Bextor Taylor Swift Kabát Lucie Vondráčková U2 Madonna Dua Lipa Rush Bono Kryštof Mirai Billie Eilish
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu