Vikingové Amon Amarth lákají na nové album klipem "Raven's Flight"

26.03.2019 17:01 - Jiří V. Matýsek | foto: facebook interpreta

Švédští melodičtí deathmetalisté Amon Amarth naplánovali na 3. května své jedenácté studiové album. Na "The Berserker" se dočkáme dvanácti hymnických skladeb v tom nejlepším duchu těchto metalových Vikingů.

Formaci Amon Amarth jsou vlastní epický patos oslavující severské válečníky, étos fantastických příběhů i záliba v hrdinských skutcích. Novinka nebude jiná, jak ostatně napovídá první uvolněná skladba "Raven's Flight". Ta si klade jednoduchou otázku: Vymizeli berserkerové, bojovníci proslulí svou zuřivostí, nebo v jiné podobě stále chodí mezi námi?

V klipu sledujeme kapelu na zvukové zkoušce v zapadlém klubu. Tyto scény jsou prostříhávány s historickými bitevními sekvencemi, v nichž se nejde pro stříkající krev a létající usekané údy daleko. A na odpověď na výše uvedenou otázku taky dojde. Zároveň ale kapela nepředvádí ani zbla nového, a co je horší, nedosahuje ani svých vlastních, byť poměrně vysoko nastavených kvalit, zejména jedenáct let starého vrcholu "Twilight of the Thunder God".

Tracklist novinky je následující: Fafner's Gold, Crack the Sky, Mjölner, Hammer of Thor, Shield Wall, Valkyria, Raven's Flight, Ironside, The Berserker at Stamford Bridge, When Once Again We Can Set Our Sails, Skoll and Hati, Wings of Eagles, Into the Dark.

Závěrem připomeňme, že švédští harcovníci se objeví v roli jedné z velkých hvězd plzeňského Metalfestu.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY