Amon Amarth se v klipu "Saxons and Vikings" pustili do křížku s heavymetalovými veterány Saxon

20.12.2023 17:58 - Jiří V. Matýsek | foto: Tereza Váchová / musicserver.cz

Zatím poslední studiovka švédských deathmetalových melodiků Amon Amarth "Great Heathen Army" vyšla sice už vloni, kapela se k ní ale stále vrací. A rozhodně nejen na koncertech. Ven totiž vypustila klip, který dává obrazovou podobu povedené spolupráci "Saxons and Vikings", která tyhle Vikingy spojila s britskou heavymetalovou legendou Saxon. Vedle growlera Johana Hegga tu tak zní snadno rozpoznatelný ječák Billa Bruforda, přístupy se prolínají i v kytarových sólech.

Samotný koncept popisující historické střety Vikingů a saských kmenů si vyloženě říkal o vizuální zpracování, v němž si půjdou obě party po krku. A přesně tak výsledný snímek vypadá. V zamlženém lese se do sebe pustí dvě hordy, napřed ale slyšíme jakési proslovy vůdců - Hegga a Bruforda, jak jinak - o tom, jak nekompatibilní a k soužití nevhodné oba národy jsou, a pak se strhne řež. V závěru se do sebe pustí i kytaroví sekerníci obou kapel.

Video využívá svých filmových kvalit, má atmosféru, drsné detaily, ruku v ruce s říznými riffy jde i dynamický střih. Povedené.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY