Judas Priest přivezou svou britskou ocel i do pražské O2 areny. Podpoří je Saxon a Uriah Heep

02.06.2023 10:26 - Jiří V. Matýsek | foto: Tomáš Rozkovec / @musicserver.cz

Legendární kováři Judas Priest měli v květnu zahrát coby hosté koncertu Ozzyho Osbourna. Show ale byla zrušena. A když už se Prince temnot v Česku (pravděpodobně) nedočkáme, Jidášové přijedou. Za necelý rok, 29. března 2024, vystoupí v pražské O2 areně a navíc ve vybrané společnosti Saxon a Uriah Heep.

Do České republiky všechny tři kapely zavítají v rámci turné "Metal Masters 2024". Vstupenky jsou již v prodeji v síti Ticketmaster a Ticketportal.

Judas Priest zasvětili poslední roky oslavám padesát let na scéně, a jak to tak vypadá, do závoje nostalgie a vzpomínek se nehodlají halit na dlouho. Momentálně jsou ve studiu a pracují na nástupci ceněného alba "Firepower", které jasně ukázalo, že tihle staří mistři mají mnohdy více energie než o generace mladší muzikanti.

Totéž lze prohlásit i o skupinách, které je v Praze doprovodí. Ani Saxon, ani Uriah Heep rozhodně na vavřínech neusínají, a ačkoliv se jedná o hardrockové veterány, nadále pokračují ve vydávání čerstvého materiálu. Uriah Heep letos v lednu vyslali do světa vlídně přijatou, byť silně nostalgickou desku "Chaos & Colour", Saxon se podruhé vrátili ke svým vzorům a inspiracím na kolekci předělávek "More Inspirations", vloni ale fanouškům předložili klasickou řadovku "Carpe Diem".



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY