The Japanese House postavila skvělý song, video k němu je ale plné nedodělků

06.03.2019 10:12 - Marta Šindlauerová | foto: facebook interpreta

Amber Bain, která v hudební branži působí pod jménem The Japanese House, vydala 1. března své první plnohodnotné album s názvem "Good At Falling". Počinu předcházela čtyři EP a turné s The 1975 (jeden ze členů je také producentem debutu) a Wolf Alice. Půda pro tvorbu obsáhlejší kolekce byla tudíž již delší dobu připravená. Mimochodem, umělkyni s klučičí image připomínající Kurta Cobaina (a hrající na levorukou kytaru, stejně jako onen bůh grunge) pamatuje i naše metropole, Bain se sem podívala téměř před dvěma lety, a kdo tehdy na koncertě byl, pojal jistotu, že o japonském domě ještě svět uslyší.

Jak The Japanese House zní v roce 2019? Pořád stejně zasněně, snad jen s více puntičkářskou produkcí. Nový singl "Maybe You're the Reason" podobně jako zbytek alba pitvá zpěvaččin zkrachovalý citový život a zkoumá minulost s lehce optimistickým pohledem do budoucnosti. Jistou míru nostalgie odráží i osmdesátkový nádech songu, mimo tuto skladbu je však Bain na novinkové desce spíše přívrženkyní folktroniky a o něco dreamovějšího dream popu.

Singl je poměrně živý a hravý (Bain ani zde neupustila od svých oblíbených vokálních efektů), video je ale až příliš minimalistické, ba až bezduché a přenést poslání textu písně a náladu se mu úplně nepodařilo. Nespravil to ani těžce předvídatelný konec naznačující, že ve výsledku je na všechno člověk stejně sám a měl by mít nejlepší vztah sám se sebou. Inu, čekali jsme víc, tím spíše s takovým songem a potenciálem v rukávu.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY