shop.musicserver.cz
Ariana Grande - Thank U, Next

Deska "Thank U, Next" Ariany Grande je vlastně jen bonus k té předchozí

Vydáno: 01.03.2019 13:00 v sekci Recenze - Tomáš Navrátil | foto: facebook interpreta

Vydat dvě alba půl roku po sobě, to chce už notnou dávku troufalosti. Ale pokud jste Ariana Grande a v současnosti sedíte na trůnu mainstreamové scény, proč to do fanoušků nenavalit. A tak je tu "Thank U, Next". Otázkou ale zůstává, jestli se ta holka svojí neustálou přítomností úplně všude nezačíná trochu zajídat.

5/10

Ariana Grande - Thank U, Next

Vydáno: 08.02.2019
Celkový čas: 42:00

Skladby: imagine, needy, NASA, bloodline, fake smile, bad idea, make up, ghostin, in my head, 7 rings, thank u, next, break up with your girlfriend, i'm bored

Vydavatel: Universal

Ariana Grande si na počátku své hudební kariéry vybudovala image vyplašené srnky. Její ustrašená a nevinná kukadla à la Bambi ukazovala naivní křehkou dívenku, kterou je potřeba chránit. Její smyslná pootevřená ústa ale zároveň vysílala poněkud svůdnější a zvrhlejší signály. A taková je i její hudba - na jednu stranu zpívá o touze po pravé lásce, na druhou stranu vzápětí přidá návod na sto způsobů, kterými lze chlapovi sundat slipy od Calvina Kleina.

Předchozí deska "Sweetener" vyšla ani ne před půl rokem, vyprodukovala jeden velmi povedený hit "No Tears Left to Cry", a než jsme si ji stihli pořádně naposlouchat, už se na nás valil nový singl v podobě titulního kousku "Thank U, Next" a předzvěst nové řadovky. Ta má odrážet všechny ty nepříjemné zážitky, které Arianin život silně poznamenaly. Málokterá superstar si prošla tolika neveselými událostmi, co tato zpěvačka. Všechny navíc byly v médiích probrány do nejmenších detailů. Takové návaly bolesti se pak dokážou odrazit i v hudbě samotné a často se na pulty obchodů dostávají velké věci. V Arianině případě však jde zřejmě spíše o snahu dodat fanouškům další porci nové moderní muziky a... a to je tak asi vše.

Album "Thank U, Next" je kolekcí plouživých R&B rádiovek, které si udržují podobnou náladu od začátku do konce. Nebude vás nutit tančit, nebude vás nutit ani plakat. Písničky jsou všechny takové silně neosobní a neuchopitelné, a pokud už dojde na nějakou výraznější melodii, jedná se zpravidla o sampl již starší skladby, kterých tu je docela požehnaně.

Již zmíněný titulní singl "Thank U, Next" vyzdvihl z pole průměrnosti vydařený videoklip, který odkazuje na starší romantické komedie. Za zmínku stojí i "Fake Smile", která si v začátku půjčuje úryvky z hitu "After Laughter" bluesové zpěvačky Wendy Rene (a v refrénu podle mě sampluje ještě jeden známý song, za boha jsem ale nemohl přijít na to, jaký; případné tipy uvítám v komentářích - pozn. aut.). Za trochu tanečnější se dá považovat "NASA" nebo "Bad Idea", zbytek kolekce ale sklouzává do jednoho monotónního zvuku.

Celkově nové album působí jako bonusový disk, který rozšiřuje nabídku předchozího počinu "Sweetener". Jedná se o několik skladeb, které by s největší pravděpodobností zůstaly v šuplíku, ale studio rozhodlo o jejich plnohodnotné životnosti. A fakt, že v současné době Ariana Grande trhá jeden rekord za druhým? Za rok už je bude trhat zase s jinými kousky. Takže, Ariano, děkujeme za novou porci muziky, ale klidně už můžeš začít vymýšlet něco dalšího.

NÁZORY
  • Kdyby deska byla ve stejném ritmu jako Dangerous ... (Anonym, 01.03.2019 14:44) Reagovat

    Kdyby deska byla ve stejném ritmu jako Dangerous Woman, udělala by nejlíp.

  • souhlas (S. , 01.03.2019 14:47) Reagovat

    no podle mě i ten obal odkazuje na předchozí album, takže to možná opravdu je takové bonusové album. Ale já jsem rád, když interpret vydává alba častěji, neež jednou za pět, osm, deset let - jak je to dneska běžné. Jde jen o to, aby kvalita nebyla sestupná, ale aspoň standardní.

  • ... (strom-z, 01.03.2019 15:09) Reagovat

    díkybohu za jednu upřímnou kritickou recenzi. na metacritic má tahle deska naprosto neuvěřitelnejch 86% a z toho co jsem slyšel mi připadá, že se tu někdo zbláznil a já tu nejsem...
    ostatně i podle mě těžce průměrná sweetener tam měla 81%, připadá mi, jako by po tom teroristickym útoku všichni byli poněkud, pardon, připo**ní do Ariany naprosto férově jít.
    to řikám jako člověk, kterýmu se hodně líbila "breathin"

    • Re: ... (strom-z, 01.03.2019 15:10) Reagovat

      *to

    • Re: ... (knotková, 01.03.2019 16:03) Reagovat

      hele, původně jsem tu recenzi chtěla psát já, a já bych tomu dala osmičku, minimálně! :D Jako máš pravdu, je kolem ní naprosto zbytečný hype. Obecně mám k Arianě averzi a až na dva tři singly mě její tvorba nikdy nezajímala. "Sweetener" v loňských výročních žebříčcích? To jde úplně mimo mé chápání. Přesto...Nemůžu si pomoct, "Thank, U Next" je pecka. Ani nedokážu říct, jaký song mám z tracklistu nejradši, jak se mi všechno líbí. Za letošek je to u mě zatím nr. 1, ale to doufám ještě něco překoná. :D Nevím, třeba mě to oslovilo právě proto, že normálně nejsem posluchač její hudby, potažmo tohohle žánru. Anebo mi už fakt hrabe, to je taky možnost.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Mötley Crüe - Dogs of War 6/10
Video: Mötley Crüe se chtějí v novince "Dogs of War" stát nesmrtelnými. Moc se jim to nedaří Všemožnými historkami opředení glamrockoví divočáci Mötley Crüe mají svá nejlepší léta za sebou. Nicméně si nejsem úplně jistý, zda si to sami uvědomují. Místo hudby se ve spojitosti s kapelou skloňují spíše kauzy typu... čtěte zde
Vydáno: 27.04.2024 17:00 v sekci Audio / Video | Video
Taylor Swift - The Tortured Poets Department 6/10
Recenze: Taylor Swift na desce "The Tortured Poets Department" otevírá dveře pouze pozvaným, ostatní nechává tápat ve foyer Taylor Swift je králem Midasem dnešní doby. Ne ovšem ve smyslu, že by tajila oslí uši. Spíše upomíná na příběh, v němž na co panovník sáhl, proměnilo se ve zlato. Midas kvůli této schopnosti nemohl pít ani jíst, u Taylor se v... čtěte zde
Vydáno: 27.04.2024 08:00 v sekci Recenze
Berenika Kohoutová - Hot or not? 7/10
Video: Berenika Kohoutová v "Hot or not?" řeší ne/dokonalost a odtajňuje těhotenství Zpěvačka a herečka Berenika Kohoutová představuje po delší době provokativní singl "Hot or not?" pojednávající o zdánlivě dokonalém životě, který tak rádi prezentujeme na sociálních sítích. Ale ne vše pozlátko je takové, jak... čtěte zde
Vydáno: 26.04.2024 16:30 v sekci Audio / Video | Video
Anna K., Forum Karlín, Praha, 25.4.2024
Naživo: Anna K. provedla Forum Karlín uhrančivým "Údolím včel" Anna K. se do pražského Fora Karlín vrátila po šesti letech. Příjemně zaplněnému prostoru představila většinu ještě stále nového alba "Údolí včel", které jí přišel pomoct pokřtít Michal Suchánek. Zazněly samozřejmě také... čtěte zde
Vydáno: 26.04.2024 08:48 v sekci Naživo
Jana Kirschner - Přestala jsem se hnát za úspěchem
Rozhovory: Jana Kirschner - Přestala jsem se hnát za úspěchem Do příběhu nového alba Jany Kirschner "Obyčajnosti" významně promluvila pandemie. V Londýně žijící zpěvačka totiž trpěla nedostatkem kontaktu se svými blízkými ze Slovenska, které dle svých slov neviděla rok. Tvorba písní pro... čtěte zde
Vydáno: 25.04.2024 15:30 v sekci Publicistika | Rozhovory
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Rapem ovládanou top desítku českého albového žebříčku osvěžili Ariana Grande a Judas Priest (21.03.2024 19:30)
- Recenze: Ariana Grande se na albu “Eternal Sunshine” otevřeně vyrovnává s rozvodem a následným smířením (18.03.2024 00:00)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Video: Ariana Grande je v novince "we can't be friends (wait for your love)" nešťastně zamilovaná (13.03.2024 18:50)
- Ariana Grade představila tracklist desky "Eternal Sunshine". I s překvapivým hostem (29.02.2024 14:33)
- Audio: Remix "yes, and?" od Ariany Grande s Mariah Carey někdo spíchl ultrahorkou jehlou (16.02.2024 17:15)
- Video: Skoro jako Madonna. Nebo Ewa Farna. Ariana Grande si v klipu "yes, and?" vyřizuje účty s hatery (13.01.2024 08:48)
- Audio: Ariana Grande vzdala hold svému zesnulému expříteli Macu Millerovi v nové verzi jejich společné skladby "The Way" (30.08.2023 14:46)
- Video: Jimmy Fallon, Ariana Grande a Megan Thee Stallion chtějí ve vánočním songu třetí dávku vakcíny (14.12.2021 12:42)
- Ariana Grande se prý vdala (19.05.2021 12:44)

ALBUM TÝDNE 17/2024

Mark Knopfler
One Deep River

Po nejdelší pauze mezi sólovými alby - konkrétně po šesti letech - je tu nezaměnitelný zpěvák a kytarista Mark Knopfler se svou desátou deskou "One Deep River". A jak se dalo čekat, všechno je u něj jako vždy na svém místě, nic se nezměnilo. Díkybohu.

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)
So 18.05.
King Gizzard & The Lizard Wizard (AU) (Forum Karlín, Praha)
Út 21.05.
Reverend Peyton’s Big Damn Band (US) (Lucerna Music Bar, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber The Prodigy Vladimír Mišík Prince Taylor Swift Kabát Adele Queen Sia Rush Beyoncé Bono U2 AC/DC Mirai Lady Gaga Dua Lipa Liam Gallagher Linkin Park Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu