Jan Spálený & ASPM vydávají po devíti letech novou studiovou nahrávku

07.02.2019 08:29 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Jan Spálený vydává se svou formací ASPM po devíti letech novinkový studiový počin, který nazval "Nemůžu popadnout tvůj dech". Vychází 8. února ve formátech CD, LP i na
Jam Spálený - Nemůžu popadnout tvůj dech
© facebook interpreta
digitálních platformách. "Na rozdíl od posledního alba 'Zpráva odeslána', které bylo potemnělé, je toto album slunce ve větvích starého dubu," mluví o novince sám hlavní protagonista.

Základ kolekce tvoří písně, které formace hraje už léta na koncertech, a ony tak měly dost času, aby se vytříbily do současné podoby - mluvíme například o "Asi v tom bude nějakej háček" (Spálený), "Mezi břehy" (Spálený), "100 000 modrých sluncí" (Spálený / Krůta) a "Mé múze" (Spálený / Velíšek). Nechybí zde ani standard "Black And Blue" ("Černá a rudá") a skladby, které s Janem Spáleným napsal legendární textař Pavel Vrba ("Blues pro barmanku U Brázdů" a "Nechci tě!").

Havlíčkobrodský básník Ladislav Vondrák zase přispěl titulní skladbou a spoluautorstvím na zmiňované písni "Černá a rudá". Dalšími textaři jsou Květa Jarolímková, Petr Kalandra, Jan Zábrana či Josef Streichl.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY