Devin Townsend představí v listopadu v Praze nové album "Emapth"

29.01.2019 15:39 - Jiří V. Matýsek | foto: facebook interpreta

Fanoušci kanadského hudebního mága chameleonské povahy Devina Townsenda mají letos žně. Před několika dny se podařilo vyprodat jeho intimní akustické vystoupení naplánované na 6. dubna do holešovické La Fabriky a dnes pořádající agentura Obscure Promotion ohlásila další novinku: Townsend se v už v listopadu vrátí do Prahy.

Koncert se uskuteční 28. listopadu v pražském klubu Roxy a jeho účel je jasný: představit nové album "Emapth", které vyjde 29. března tohoto roku. Bude to Townsendův dvanáctý studiový počin a od nahrávky "Ziltoid the Omniscient" z roku 2007 první, který je jeho skutečně sólovou deskou. "Cílem 'Empath' je, jak již napovídá jeho název, umožnit publiku vcítit se do široké palety hudebních emocí," uvedl autor ve svém prohlášení vydaném v lednu.

Na novince se objeví řada hostů, například bývalí spoluhráči Franka Zappy Mike Keneally, Morgan Ågren a Steve Vai, dále zpěvák Chad Kroeger či častá Townsendova spolupracovnice Anneke Van Giersbergen,

Album "Emapth" bude k dispozici jako digipack s bonusovým CD a jako dvojLP v rozevíracím obalu společně s bookletem.

Townsend také začal na svém YouTube kanálu zveřejňovat videa, která detailně popisují koncept a proces tvorby "Emapth". Na první část se můžete podívat níže.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY