shop.musicserver.cz
Nové desky 42/2020 - od Bruce Springsteena přes Gorillaz po Melody Gardot

Nové desky 42/2020 - od Bruce Springsteena přes Gorillaz po Melody Gardot

Vydáno: 28.10.2020 08:00 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: Gorillaz

Hudebníci, včetně těch největších hvězd, vydávají nové desky, jako by žádná pandemie ani nebyla. Tentokrát se tak můžete těšit na novinky Bruce Springsteena, Gorillaz, Melody Gardot, Major Lazer, Ty Dolla $ign a po deseti letech konečně i Faithless. Domácí scénu zastoupí Jan Smigmator a Katarína Knechtová a tipem týdne je Joe Bonamassa.

V pátek 23. října vyšly tyto nové tituly:

Bruce Springsteen - Letter To You (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: folk / rock / heartland rock

Bruce Springsteen - Letter To You
Zatímco příprava předchůdce "Western Stars" zabrala Bruci Springsteenovi více než pět let, své dvanácté album "Letter To You" napsal a nahrál zhruba za rok a čtvrt. Po šesti letech se k němu navíc opět připojil E-Street Band. Ve studiích Thrill Hill Recording společně natočili tucet songů, z nichž devět je zbrusu nových a tři byly napsané pro jeho debut z roku 1973 "Greetings from Asbury Park, N. J.". Natáčelo se prakticky naživo během pěti dnů; overdub muzikanti využili jen pro několik kytarových sól, tleskání a sborový zpěv. Atmosféru výsledku si pochvaluje i sám Boss: "Líbí se mi ten emocionální náboj, který je na desce přítomný." Svůj podíl na tom měl jistě i producent Ron Aniello, s nímž americký hudebník spolupracuje již od desky "Wrecking Ball". Zda se něco z toho přenese i na vás, můžete zkoumat na Springsteenově YouTube profilu. Zároveň můžete přemýšlet, zda neshánět verzi na vinylu.


Gorillaz - Song Machine: Season 1 (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: alternativní rock / art pop

Gorillaz - Song Machine: Season 1
Britští Gorillaz odstartovali na začátku roku audiovizuální sérii "Song Machine". V té si k sobě postupně zvou různé umělce. Do této doby vyšlo osm dílů, ovšem na soundtracku k seriálu najdete již jedenáct skladeb, respektive sedmnáct v případě deluxe verze. Mezi hosty najdete hvězdy jako Elton John, Robert Smith, Beck, Schoolboy Q, St. Vincent, 6lack, Peter Hook, Georgia, Kano, Slaves, Slowthai, EarthGang, GoldLink, Skepta, Fatoumata Diawara nebo Joan As Police Woman. Na produkci se podíleli například i James Ford, Mike Will Made It, Mike Dean či Prince Paul. Jak zjistíte například prostřednictvím YouTube, vedle jejich směsi art popu a alternativního rocku zazní třeba i punk rock, bossa nova, synth-pop, elektronika, downtempo nebo world music. Album bude k dostání i na vinylu a audiokazetě a druhého dílu se dočkáme v průběhu příštího roku.


Melody Gardot - Sunset In The Blue (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: jazz / bossa nova

Melody Gardot - Sunset In The Blue
Melody Gardot se po pět let starém albu "Currency Of Man", na němž se vydala do vod blues, gospelu a roots rocku, opět vrací spíše k jazzu a bossa nově a také k týmu, s nímž natočila své dosud nejúspěšnější dílo "My One And Only Thrill". Základem novinky je pochopitelně dlouholetý spolupracovník Larry Klein, v jehož portfoliu jsou další hvězdy jako Joni Mitchell, Herbie Hancock, Shawn Colvin nebo Madeleine Peyroux. K němu se přidal skladatel a aranžér Vince Mendoza (Björk, Robbie Williams, Elvis Costello) a zvukový inženýr Al Schmitt (Frank Sinatra, Bob Dylan, Paul McCartney). Mezi písničkami americké zpěvačky trvale žijící ve Francii najdeme i několik převzatých skladeb, z nichž nejznámější je "Moon River" a "Love Song" Lesleyho Duncana. Na natáčení se podílelo i několik věhlasných muzikantů v čele s trumpetistou Tillem Brönnerem, kytaristou Anthonym Wilsonem a perkusistou Paulinhem De Costou. Orchestrální party nahrála Královská filharmonie a v jedné skladbě uslyšíte také vokál portugalského zpěváka Antónia Zambuja. Návrat Melody Gardot ke kořenům můžete společně s ní prožívat na jejím YouTube profilu. Titul vychází rovněž na vinylu.


Faithless - All Blessed (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: electronica / trip hop / house / trance

Faithless - All Blessed
Fanoušci anglických Faithless se na jejich sedmou studiovou desku pořádně načekali. "All Blessed" vyhlíželi celých deset let. Trio v tomto mezidobí přišlo o Maxwella Fraserna, vystupujícího pod jménem Maxi Jazz. Sister Bliss a Rollo i bez něj připravili dvanáct skladeb, k jejichž nahrání si přizvali hned několik vokalistů. Tím nejčastějším je anglický básník Suli Breaks, kterého dále doplnili americký beatboxer Nathan Ball, anglický dancehallový hudebník Gaika, zakládající člen Soul II Soul Jazzie B nebo americký písničkář Damien Jurado. I z tohoto výčtu je zřejmé, že elektronický mix dua je nyní obohacený o nové styly a vlivy. Zda se vám budou zamlouvat, můžete zkoumat na YouTube kanálu dua, a pokud budou, zvažte pořízení alba na vinylu.


Major Lazer - Music Is The Weapon (Because Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: dancehall / reggae fusion / hip hop

Major Lazer - Music Is The Weapon
Major Lazer prošli od pět let starého alba "Peace Is The Misssion" personální obměnou. Vloni americké trio opustil Jillionaire a dvojici Diplo a Walshy Fire doplnil americký DJ a remixér Ape Drums. První singl v této sestavě se mezi fanoušky dostal minulý rok v květnu a od té doby k němu přibylo dalších šest. Na čerstvém počinu "Music Is The Weapon" ve výsledku najdete celkem dvanáct kousků, a jak je u těchto pánů obvyklé, je v nich i slušná řádka hostů. Pozvání ke spolupráci na směsi dancehallu, reggae, hip hopu, reggaetonu či stylu zvaného soca přijali například Alessia Cara, Khalid, Marcus Mumford z Mumford & Sons, Skip Marley, J Balvin, French Montana, Beam, Nicki Minaj, Mr Eazi, Anitta, Paloma Mami nebo Shenseea. Jak ve výsledku zapadli do konceptu celé kolekce, můžete zkoumat na YouTube profilu tria.


Future Utopia - 12 Questions
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: alternativní pop / alterantivní hip hop

Future Utopia - 12 Questions
Dalším producentem, který se vydal na vlastní hudební dráhu, je Angličan Fraser T. Smith, který má prsty v deskách Adele, Jamese Morrisona, Stormzyho, Kana či Sama Smithe. Debut "12 Questions", který natočil v době karantény, vydává pod pseudonymem Future Utopia. Možná byste dle názvu čekali dvanáct skladeb, dostane se vám jich však hned jednadvacet a s nimi i řada hostujících zpěváků, známých i méně známých. Do té první skupiny spadá například Mikky Ekko, zmínění Kano a Stormzy, Dan Smith z Bastille, Tom Grennan či Ruelle, v té druhé pak najdete interprety jako Arlo Parks, Ducwrth, Es Devlin, Dave, Tia Carys či Jelani Blackman. V některých skladbách pak uslyšíte mluvené slovo v podání herců a básníků Idrise Elby, Simona Armitage nebo Alysie Nicole Harris. Pod pokličku poměrně ambiciózního projektu můžete nahlédnout na soundcloudu.


Tip týdne

Joe Bonamassa - Royal Tea (J&R Adventures)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: blues / hard rock

Joe Bonamassa - Royal Tea
Joe Bonamassa vydává každé dva roky nové studiové album, a budeme-li mezi ně počítat i živáky, spolupráce s lidmi jako Beth Hart a další vedlejší projekty, pak se dostaneme na dvě desky ročně. Nyní předkládá posluchačům dílo "Royal Tea". Bylo zaznamenáno ve studiu Abbey Road a ve výsledném zvuku je to znát. Spoluautorem písní je Joeův nový parťák, bývalý kytarista Whitesnake Bernie Marsden. Najdeme zde další příspěvky od Petea Browna (textaře Cream), Joolse Hollanda a Davea Stewarta. Už vypuštěné vlaštovky na hudebníkově YouTube profilu naznačují, že se bude jednat o mimořádný počin.


John Frusciante - Maya
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: alternativní rock

John Frusciante - Maya
I když se může zdát, že svět řeší jen covid-19 a třeba hudební dění je jaksi upozaděno, muzikanti světového formátu pracují dál. Například pro Red Hot Chili Peppers by tento rok měl být zlomový: John Frusciante je v kapele zpět na pozici kytaristy a kromě toho se zvládl věnovat i sólové tvorbě. Novinkové LP nese titul "Maya" a má jít o hudebníkovo první instrumentální elektronické album. Jméno dostalo po jeho nedávno zesnulé kočce, která byla u zrodu nejedné velké nahrávky. Ukázky najdete na bandcampu.


Ty Dolla $ign - Featuring Ty Dolla $ign (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: hip hop / trap

Ty Dolla $ign - Featuring Ty Dolla $ign
Na rapové scéně je hostování častější než v jakémkoli jiném žánru, ovšem Ty Dolla $ign to na desce "Featuring Ty Dolla $ign" dotáhl do dokonalosti a postavil na této aktivitě celý její koncept. Pětadvacet tracků, kam se řadí intro a různá intermezza, osvěžili například Kid Cudi, Post Malone, Kanye West, Anderson Paak, Thundercat, Quavo, Lil Durk, Nicki Minaj, Big Sean, Roddy Ricch, Jhené Aiko, Kehlani, Future, Young Thug, Gunna, Musiq Soulchild, Tish Hyman, 6lack, FKA Twigs, Mustard a Skrillex. Poslední dva a s nimi Will VZ, BoogzDaBeast a BlueySport se společně s americkým rapperem podíleli na produkci alba. Co v této armádě Ty upekl a zda se mu povedlo, aby výsledek nezněl jako hudba kohokoli jiného, můžete posoudit na jeho YouTube kanálu .


Leaves' Eyes - Last Viking (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: symfonický metal

Leaves' Eyes - Last Viking
Leaves' Eyes umí vytvořit vskutku monumentální díla a aktuální novinka "Last Viking" je toho důkazem. Čtrnáctiskladbová nahrávka si zakládá na odborné literatuře o severské mytologii a posluchačům předvede majestátní finále, poprvé uvedené na desce "Vinland Saga" z roku 2005, a pak následně "King of Kings", vydanou v roce 2015. Nahrávka bude k dostání také v extra vymazlené luxusní edici obsahující kromě CD také DVD s dokumentem "Viking Spirit", knihu v pevné vazbě a exkluzivní bonusové CD se soundtrackem právě ke zmíněnému filmu. Ukázku v podobě klipu k písní "Chain Of The Golden Horn" najdete na YouTube.


Nothing But Thieves - Moral Panic (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: alternativní rock

Nothing But Thieves - Moral Panic
Britská alternativně rocková formace Nothing But Thieves vydává po dvou letech svou třetí studiovku. Dostala název "Moral Panic". Z rádií můžete znát už pět singlů v čele s pilotním "Is Everybody Going Crazy?". Následovaly ho "Real Love Song", "Unperson", "Impossible" a poslední "Phobia". Klipy muzikanti natočili skoro ke všem. Jak se jim povedly, můžete hodnotit návštěvou YouTube. Svůj názor nám nezapomeňte napsat do komentářů pod článkem.


Hammerfall - Live! Against The World (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: heavy metal

Hammerfall - Live! Against The World
Pokud si potrpíte na švédský heavy metal, pak byste si neměli nechat utéct novinku formace Hammerfall. Jde o živák "Live! Against The World" pořízený během turné "World Dominion Tour", které kapela podnikla během loňského a začátkem letošního roku. Pro koncertní pack pak muzikanti zachytili vystoupení v německém Ludwigsburgu. Předvedli zde zejména kousky z poslední nahrávky "Dominion". Oficiální video k záznamu dostupnému v celé řadě verzí a mutací najdete na YouTube.com.


Bootsy Collins - The Power Of The One (Bootzilla Records)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: funk / soul

Bootsy Collins - The Power Of The One
Americký muzikant, zpěvák a spolupracovník Jamese Browna i George Clintona Bootsy Collins vydává po třech letech nové album. Nazval ho "The Power Of The One" a do šestnácti skladeb si pozval řadu hostů nejen z funkové scény. Na nabídku spolupráce kývli například Snoop Dogg, Branford Marsalis, Brandon "Taz" Niederauer, Victor Wooten, jazzový kytarista George Benson, kontrabasista Christian McBride, Larry Graham, The Williams Sisters, jednadvacetiletá zpěvačka Emmaline, Dr. Cornel West a řada dalších. Výslednou směs můžete okusit na Collinsově YouTube kanálu.


Devin Townsend - Order Of Magnitude - Empath Live Volume 1 (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: alternativní pop

Devin Townsend - Order Of Magnitude - Empath Live Volume 1
Uznávaný hudebník a výrazná persona nynější alternativní rockové scény Devin Townsend vydává dokumentární snímek "Order Of Magnitude - Empath Live Volume 1". Zachycuje na něm svou pravděpodobně nejambicióznější živou koncertní show, jakou kdy realizoval. Během loňského roku hudebníka na scéně doplnily další velké osobnosti jako Mike Kenneally (ex-Frank Zappa), Markus Reuter (Stick Men, The Crimson Project), bubeník Morgan Ågren (Kaipa, Mats & Morgan, Frank Zappa), baskytarista Nathan Navarro, klávesák Diego Tejeida a kytarista a zpěvák Ché Aimee Dorval. U mikrofonů nesměly chybět Samantha a Anne Preis a Arabella Packford. Devin se rozhodl rozdělit celý cyklus turné na tři části a toto album dokumentuje tu první. Pro úplnost dodejme, že druhá část turné měla začít během letošní letní festivalové sezóny a měla ji následovat finální klubová část v listopadu. Ukázku živáku najdete na YouTube.com.


Songhoy Blues - Optimisme
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: desert blues

Songhoy Blues - Optimisme
Příprava třetího alba zabrala kvartetu z Timbuktu o něco více času, než tomu bylo jeho předchůdce. Svůj podíl na tom může mít i vzrůstající obliba této skupiny a z toho plynoucí nabitý koncertní kalendář zahrnující koncerty na obou březích Atlantiku. Následovníka "Résistance" Songhoy Blues muzikanti nazvali "Optimisme" a onen optimismus rozdávají v jedenácti písničkách, které tentokrát produkoval americký zpěvák, kytarista a člen kapel Skunk, Chavez a Zwan Matt Sweeney. Jak se dozvíte z textu a z ukázek na bandcampu formace, tématem díla jsou aktuální změny ve společnosti a vidina v lepší zítřky.


Armored Saint - Punching The Sky (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: hard rock

Scott “Wino” Weinrich - Forever Gone
"Kvalita místo kvantity," tak by se dal nazvat přístup pravověrné hardrockové formace Armored Saint. Na nástupci pět let starého díla "Punching the Sky" začali muzikanti pracovat v půlce loňského roku. Osmá studiovka dostala do vínku jedenáct kousků, které recenzenti charakterizují jako výjimečné hardrockové dílo plné melodie. "Fanoušci se opravdu nebudou nudit," uvádí jeden z našich zahraničních kolegů. Jestli má pravdu, posuďte sami: poslechněte si ukázky na stránkách internetového obchodu Amazon.com.


Jeff Tweedy - Love Is The King
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: alternativní country / folk rock

Jeff Tweedy - Love Is The King
Člen skupiny Wilco Jeff Tweedy je další z umělců, které pandemie přinutila změnit plány a uvrhla je do karantény. Zde se svými syny Spencerem a Sammym vytvořil album "Love Is The King". To je až po okraj naplněno radostí z hraní a dalo by se specifikovat jako čistá esence písničkářského rocku protkaná vlivy folku a country. Pokud jste v poslední době sledovali Tweedyho kariéru, pravděpodobně přesně víte, co můžete očekávat. Titulní skladbu si můžete poslechnout na YouTube profilu Wilco.


Jan Smigmator - Murphyho zákon (Supraphon)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop swing

Jan Smigmator - Murphyho zákon
Spousta muzikantů na letošní rok žehrá a stýská si, jiní se chopili příležitosti a volný čas tráví skládáním a nahráváním s lidmi, na něž by jinak museli čekat hodně dlouho. Jedním z takovýchto hudebníků je i swingař Jan Smigmator, který pódium a big band vyměnil za jamování na své vlastní zahradě. Z tohoto pikniku vznikla deska "Murphyho zákon" a dvanáct skladeb, v nichž kombinuje přejaté skladby jako "Feeling Good", "Day By Day", "Moon River" nebo "That's All" s těmi originálními. Sám se představuje jako autor několika textů a po boku česko-německého klavíristy Svatopluka F. Smoly i jako spoluautor hudby. Několik písní převzal z repertoáru německého zpěváka Rogera Cicera, otextovali je Václav Kopta, Josef Nečas a Ester Kočičková. Produkce se ujal Jan Steinsdörfer (Ewa Farna, Chinaski ) a zahrál si na ní například klavírní virtuos Ivo Kahánek a především nejúspěšnější český hudebník současnosti Ondřej Pivec. Ukázky všech songů i album v hi-res najdete na stránkách vydavatelství Supraphon.


Laura Veirs - My Echo (Bella Union)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: folk

Laura Veirs - My Echo
Laura Veirs svou novou řadovku "My Echo" začala skládat během partnerských problémů a následného rozvodu se svým manželem a producentem jejích předešlých počinů Tuckerem Martinem, jehož známe i z nahrávek The Avett Brothers, The Decemberists, Punch Brothers nebo Tift Merritt. Sama hudebnice o něm říká: "Toto je album písní, které věděly, že se rozvedu, před tím, než jsem to udělala. Moje vědomá mysl se snažila co nejvíce udržet rodinu pohromadě, ale moje podvědomí pracovalo na těžkých bojích v mém manželském životě." To vysvětluje i fakt, že Martin přesto produkoval deset písniček z kolekce. K němu se připojil i člen Lauřiny kapely baskytarista Karl Blau, coby hosté jsou zde kytarista Bill Frisell a zpěvák Jim James. Jakým stylem se americká folková písničkářka s touto životní událostí ve výsledku vyrovnala, zjistíte na jejím bandcampu.


The Bird And The Bee - Put Up The Lights (No Expectations)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: indie pop / dream pop / vánoční hudba

The Bird And The Bee - Put Up The Lights
Máte-li už dost Vánoc podle představ countryových umělců, můžeme vám nabídnout alternativu ve stylu indie popu a dream popu. Duo The Bird And The Bee vám připravilo album "Put Up The Lights" a s ním osm vánočních skladeb, které Inara George a Greg Kurstin smíchali z vánoční klasiky jako "Deck The Halls", "Sleigh Ride" nebo "Christmas Time Is Here" a několika svých vlastních kousků. Specialitou je tradiční koleda "Little Drummer Boy", v níž si Dave Grohl zavzpomínal na svou bubenickou éru v Nirvaně. Nejen tento song uslyšíte na YouTube kanálu dua.


Fuzz - III
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: power rock

Fuzz (Feat. Ty Segall) - III
Losangeleské powerrockové trio Fuzz, které tvoří bubeník a zpěvák Ty Segall, kytarista Charles Moothart a basák Chad Ubovich, vydává po po pěti letech album, lakonicky pojmenované "III". Z pořadové číslovky lze vysledovat, že se jedná se o pokračování dvojalba "II" z roku 2015. Novinka byla zaznamenána a smíchána v United Recording pod zvukovým vedením Stevea Albiniho. Kapela se soustředila na to, aby zněla co nejautentičtěji. K posluchači se tak valí obří vlna kytarového rocku sedmdesátek živená fúzí power rocku. O tom, že je novinka plná energie, se lze přesvědčit na YouTube profilu labelu In The Red Records.


EP

  • Bea Miller - Elated!
    Ameická zpěvačka Bea Miller, která na sebe upozornila účastí ve druhé řadě X Factoru a následnou spoluprací s Boyce Avenue, letos vydává jedno EP za druhým. Sedmipísňová kolekce je již jejím čtvrtým minialbem a opět jí s ní pomáhali také Mike Sabath (Lizzo, Meghan Trainor), Pasqué a Chris Lyon. V jedné ze skladeb, které najdete na jejím YouTube kanálu, si zahostoval také rapper Aminé.
  • The Fever 333 - Wrong Generation
    Loňský debut přinesl rap-rockovým The Fever 333 nominaci na Grammy a jednu cenu Kerrangu, a tak není divu, že trio kuje železo, dokud je žhavé. Své druhé ípíčko muzikanti nazvali "Wrong Generation" a do necelých devatenácti minut se jim povedlo vměstnat hned osm tracků. Na jejich produkci se podíleli Travis Barker a John Feldmann a do jedné ze skladeb přispěl svým vokálem i Walter Delgado z Rotting Out. Nejen tu formace nabízí na svém YouTube profilu.
  • Phantoms - Moonlight
    Americké EDM duo Phantoms přichází po výběrovce "Best Of Phantoms" s pěticí nových písniček zastřešených názvem "Moonlight". Do svých tanečních rytmů si přizvalo hned několik vokalistek. Těmi oficiálními jsou Hannah Robinson a Sarah Close, lehce v ústraní pak zůstaly Georgia Ku a Lou LaBelle. Výsledek sdílí Kyle Kaplan a Vinnie Pergola na svém YouTube.
  • Maddie & Tae - We Need Christmas
    Countryoví umělci se letos prostě vrhli na vánoční songy. Tento týden to potvrzuje alespoň šesti písničkami na EP "We Need Christmas" dámské duo Maddie & Tae. Ke čtveřici převzatých koled přidaly dvě své vlastní. Všechny pěkně pohromadě je uslyšíte na jejich YouTube kanálu.
  • Dave Hause - Paddy/Patty
    Hned dvojici ípíček přichystal americký rockový písničkář a člen The Mermaid Dave Hause. První nazval "Paddy" a je věnované punk-rockovým Dillinger Four, to druhé "Patty" pak vzdává hold Patty Griffin. Na každé zařadil po pěti coververzích a také trojici hostů, kterými jsou Laura Stevenson, Brian Fallon, Will Hoge, Lilly Hiatt, Jake Blount a Bartees Strange. Všechny najdete na jeho YouTube profilu.
  • Hands Like Houses - Hands Like Houses
    Australští rockeři Hands Like Houses si díky hned dvěma koncertům u nás vybudovali menší fanouškovskou základnu, které by rozhodně nemělo uniknout jejich eponymní EP s pěticí písní, které opět produkoval Colin Brittain, známý ze spolupráce s Papa Roach, Basement či All Time Low. Co v tomto tandemu spíchli tentokrát, zjistíte na jejich bandcampu.
  • Infectious Grooves - Take U On A Ride
    V rámci letošního Record Store Day vyšlo i EP "Take U On A Ride" funk-metalové superskupiny Infectious Grooves, jejímiž členy jsou Mike Muir a Dean Pleasants ze Suicidal Tendencies, někdejší člen Faith No More Jim Martin, basák Metalliky Robert Trujillo, a bubeník Avenged Sevenfold Brooks Wackerman. Najdete na něm čtyři dosud nevydané písničky od roku 1995 až po současnost.


Katarína Knechtová - Svety (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop / pop rock

Katarína Knechtová - Svety
Katarína Knechtová začala chystat své páté sólové album již krátce po vydání předchůdce "Premeny", které vyšlo před čtyřmi roky. Dokazuje to i zařazení singlu "FEA", který vyšel na sklonku října 2016. K němu postupně přidávala další kousky jako třeba "V motlibách", duet s Adamem Ďuricou "Takí sme" nebo titulní skladbu desky. Nakonec pro letošní novinku složila a nahrála celkem jedenáct věcí a dvě z nich opět produkoval rakouský hudebník Christian Eigner. Zmíněný slovenský zpěvák není jediným hostem alba, tím druhým je ve skladbě "Akty XY" Michal Hrůza. Vzhledem k předchozím řádkům není překvapením, že nemalá část songů má už svůj vizuál, ke zhlédnutí jsou všechny na YouTube profilu slovenské hudebnice.


The Mountain Goats - Getting Into Knives (Merge Records)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: indie rock

The Mountain Goats - Getting Into Knives
"Getting Into Knives" je devatenácté studiové album indierockové skupiny The Mountain Goats. Vzniklo v březnu 2020 za pouhých šest dnů v Sam Philips Recording v Memphisu a přináší třináct neotřelých, místy velmi hravých songů pro přemýšlivé duše. Kapela je vypustila nejprve formou streamu, nyní je k dispozici i CD. První ukázky sdílí na svém YouTube profilu.


Dagmar Pecková - Exaltatio - Vánoční koledy (Supraphon)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: klasický zpěv / vánoční hudba

Dagmar Pecková - Exaltatio - Vánoční koledy
Po velmi úspěšném vánočním albu "Nativitas" přichází Dagmar Pecková s další sváteční nahrávkou. Pojmenovala ji latinsky "Exaltatio". Slovo, které v běžné latině znamená vzrušení a povznesenou náladu, má v křesťanské teologii hlubší význam: vyvýšení. Ve třiceti skladbách se důvěrně blízký tón českých Vánoc potkává s koledami a písněmi evropských národů - francouzskými, německými, anglickými a polskými. Česká mezzosopranistka znovu sáhla také do barokních kancionálů, ve kterých se lidová zbožnost potkává se vznešenou slavnostní náladou, ovšem nechybí ani rozvernější a poetický tón lidových koled. Pod stylovými úpravami je opět podepsaný Jaroslav Krček, skladatel spojovaný především se souborem Musica Bohemica a zároveň autor několika barokem inspirovaných kusů. Ukázky všech nabízejí stránky vydavatelství Supraphon.


Sam Amidon - Sam Amidon (Nonesuch)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: alternativní folk

Sam Amidon - Sam Amidon
Americký písničkář Sam Amidon se rozhodl na svém sedmém eponymním albu velmi radikálně přepracovat devět tradičních folkových písní. Do spáru se mu dostaly například Taj Mahalova "Light Rain Blues", "Time Has Made A Change" Harkinse Frye či "Hallelujah" Williama Walkera. K muzikantskému experimentování si přizval vedle dlouholetých spolupracovníků ještě kolegu z labelu saxofonistu Sama Gendela, belgického kytaristu Berta Coolse, kontrabasistku Ruth Goller a pochopitelně nechybí ani jeho manželka Beth Orton. Amidonův bandcamp nejlépe odhalí, kam až se společně nakonec odhodlali zajít.


Smith & Myers - Volume 1 & 2 (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: indie pop / alternativní folk

Smith & Myers - Volume 1 & 2
Poprvé se zpěvák Brent Smith a kytarista Zach Myers z americké rockové skupiny Shinedown vydali na společnou dráhu před šesti lety akustickým ípíčkem a nyní, v době koronavirové pandemie, se k tomuto konceptu opět vrátili. Pro desky "Volume 1" a "Volume 2", jež vyšly dva týdny po sobě, nahráli celkem dvacet písniček - deset zbrusu nových a deset coververzí, které jim pomohli vybrat jejich fanoušci. V podání pouze s akustickou kytarou tak uslyšíme "Rockin' In The Free World" Neila Younga, "Better Now" Post Malona, "Never Tear Us Apart" INXS, "Valerie" The Zutons, klasiku "Unchained Melody", "Bad Guy" Billie Eilish, "Sledgehammer" Petera Gabriela, "Rebel Yell" Billyho Idola, "Losing My Religion" R.E.M. a konečně "Don't Look Back In Anger" Oasis. Výsledek uslyšíte na jejich YouTube profilu, a jestli se vám zalíbí, můžete přemýšlet i nad koupí vinylu.


Cory Wong - The Striped Album
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: funk / soul / jazz rock

Cory Wong - The Striped Album
Americký hudebník Cory Wong se zřejmě rozhodl, že letos zaplní trh svými alby. Aktuálně totiž nabízí svůj mix funku, soulu a jazz rocku na již čtvrté letošní nahrávce, respektive páté, pokud nebudeme počítat dva díly "Trail Songs" jako jednu desku. Aktuální titul dostal název "The Striped Album" a hudebník z Minneapolis v Minnesotě pro něj nahrál desítku skladeb, v nichž se k němu připojili Kimbra, The Hornheads, Phoebe Katis, David T. Walker, Joe Satriani a Mr. Talkbox. Že i jeho čtvrtá deska má co nabídnout, si můžete ověřit na jeho YouTube kanálu.


V krátkosti

  • The Prototypes - Ten Thousand Feet Rising (Bertus)
    Anglické drum'n'bassové duo konečně navazuje na svůj pět let starý debut a vydává jeho následovníka s jedenáctkou tracků. Jak se můžete přesvědčit na jejich bandcampu, uslyšíte v nich i B3NDU, Lily Mckenzie, Kudu Blue, Lowes, Elle Exxe a 2Shy MC.
  • I Dont Know How But They Found Me - Razzmatazz
    Tim Pagnotta ze skupiny Sugarcult se stal producentem debutu dua ze Salt Lake City, které do jednoho stylu kombinuje indie pop, new wave, pop a electro rock. Společnými silami připravili dvanáct písniček pro digitální a čtrnáct pro fyzické vydání. Menší počet uslyšíte na bandcampu.
  • Juana Molina - Anrmal
    Argentinskou hudební experimentátorku jsme mohli vidět už i na českých pódiích. Kdo by si chtěl na její vystoupení zavzpomínat, může si třeba na jejím bandcampu pustit záznam koncertu na mexickém festivalu NRMAL obsahující celkem jedenáct skladeb.
  • THEY. - The Amanda Tape (Universal)
    Své druhé album vydává americké r'n'b duo. Pro natočení deseti skladeb si pozvalo trojici hostů - jsou jimi Tinashe, Juicy J a rapper Wale. Většinu nahrávky již sdílí na svém YouTube.
  • Juanita Stein - Snapshot
    Zpěvačka a kytaristka indierockových Howling Bells vydává svou další sólovku. Desítku skladeb produkoval Ben Hillier, který je podepsaný pod alby Depeche Mode, Elbow, Nadine Shah nebo The Horrors. Jak jejich spolupráce dopadla, zjistíte z ukázek na soundcloudu.
  • Ashton Irwin - Superbloom
    Na sólovou dráhu se rozhodl vydat i jeden ze členů velmi populární australské formace5 Seconds Of Summer. Svůj debut naplnil desítkou songů, které produkoval Matthew Pauling, s nímž se zná již z domovské skupiny. Jak se liší jeho pop rock od toho 5SOS, můžete přemýšlet na jeho YouTube profilu.
  • Adrianne Lenker - songs/instrumentals (4AD)
    Americká písničkářka a členka indierockových Big Thief, která si letos vysloužila nominaci na Grammy za Nejlepší alternativní album, přichystala jako odpověď hned dvojnásobnou porci hudby a představuje jak písničkovou, tak i instrumentální formu. Daleko lepší obrázek si uděláte při poslechu ukázek na jejím bandcampu.
  • Ivan & Alyosha - Ivan & Alyosha (Nettwerk Music Group)
    Je to v podstatě pár týdnů, co jsme vám představovali ípíčko "Labor On" kapely ze Seattlu. Kvintet je nyní rozšířil na regulérní eponymní album. Ze zmíněného EP muzikanti použili tři skladby a k nim přidali dalších sedm nových. Poslech všech nabízejí na svém bandcampu.
  • Blue October - This Is What I Live For (Up/Down-Brando)
    Americká kapela kombinující alternativní rock s art rockem přichystala pro své fanoušky jubilejní desátou desku a s ní třináct nových písní. Uslyšíte v nich i Stevea Schiltze z Longwave, dceru frontmana Justina Furstenfelda Blue Reed a zpěvačku Karen Hover. Řadu dalších informací a pochopitelně i ukázky sdílí band na svém YouTube.
  • Sevendust - Blood & Stone (Warner Music)
    Americká hardrocková parta si pro první singl své třinácté desky vybrala coververzi hitu Soundgarden "The Day I Tried to Live", který nahrála jako poctu Chrisu Cornellovi. Jak zjistíte i na YouTube, přihodila k němu dalších dvanáct skladeb, které opět produkoval Michael "Elvis" Baskette, jinak známý ze spolupráce s Alter Bridge, Tremonti či Coldrain.
  • Kurt Baker - After Party
    Někdejší člen pop-punkových The Leftovers se již plně soustředí na svoji vlastní hudební kariéru. Tucet songů z jeho nového alba je toho důkazem. Spolupracoval na nich s producentem Wyattem Funderburkem a výsledek uslyšíte v ukázkách na jeho soundcloudu.
  • Lera Lynn - On My Own
    Americká písničkářka, jejíž mix americany a indie rocku můžeme znát například ze seriálu "True Detective", vydává album s desítkou skladeb, které si napsala i produkovala ona sama. Do poměrně intimní atmosféry vás zavedou ukázky a videa na jejím YouTube.
  • The Elwins - IV (AntiFragile Music)
    Kanadský indierockový kvartet si s názvem své čtvrté desky hlavu příliš nelámal a třináctku položek zastřešil prostě římskou číslicí. Zda pozitivně naladěnému uskupení tento název přinese štěstí, zjistíte z ukázek na soundcloudu.
  • This Is The Kit - Off Off On (Rough Trade)
    Kate Stables, britskou písničkářku aktuálně žijící v Paříži, jsme vám naposled představovali coby hosta The National a nyní už opět pod svým pseudonymem vydává pátou desku "Off Off On". Jak se dočtete i na jejím bandcampu, kde si můžete jedenáct songů poslechnout, produkovali je Josh Kaufman z Bonny Light Horseman a Muzz.


Dále vychází:

A2H - Redemption
Actress - Karma & Desire
Aetherial - Nameless Horrors
Akira Kosemura - True Mothers (soundtrack)
Ale Hop - The Life Of Insects
Alright Alright - Crucible
American Tears - Free Angel Express
Aquiles Navarro & Tcheser Holmes (Of Irreversible Entanglements) - Heritage Of The Invisible II
Armored Saint - Punching The Sky (Mystic Production)
Armored Saint - Punching The Sky (Ltd.) (Mystic Production)
Atlases - Woe Portrait
Autograf - The Ace Of You
Azymuth, Adrian Younge & Ali Shaheed Muhammad - Azymuth Jid004
Baird - Birdsongs Vol. 2
Ball Park Music - Ball Park Music
Bandcalledmax - Turn It Up
Basque - Reversed Reflection
Beáta Dubasová - Najvěčšie hity 1985-2020 (Opus)
Becky Warren - The Sick Season
Better Person - Something To Lose
Bktherula - Nirvana
Blackstarkids - Whatever, Man
Bleakheart - Dream Griever
Bob Mould - Distortion: 1989-2019
Body / Negative - Fragments
Böndbreakr - Böndbreakr
Boy Pablo - Wachito Rico
Brad Brooks - God Save The City
Brian & Roger Eno - Mixing Colours Expanded (Universal)
Brutus - Live In Ghent
Caleb Giles - Meditations
Carnal Ruin - The Damned Lie Rotting
Cécile Seraud - Shoden
Clint Mansell - Rebecca (soundtrack)
Clipping. - Visions Of Bodies Being Burned
Comethazine - Bawskee 4
Convulsif - Extinct
Cortez - Sell The Future
Curtis Knight & The Squires - No Business: The PPX Sessions Volume 2
Cyrus Nabipoor - Live At The Marigny Opera House
David Bird - Mirrors
David Quinn - Letting Go
Dear Youth - Heirloom
Defecto - Duality
Demonical - World Domination
Devin Townsend - Order Of Magnitude - Empath Live Volume 1 (BluRay) (Sony Music)
Devin Townsend - Order Of Magnitude - Empath Live Volume 1 (CD+DVD) (Sony Music)
Devon Gilfillian - What’s Going On
Discrepancies - The Rise
Distant - Dawn Of Corruption
Division 88 - Uninvited Guests
Douglas Lee - Themes For Falling Down Stairs
Drew Holcomb And The Neighbors - Live At The Tennessee Theatre
Eisbrecher - Schicksalsmelodien (Sony Music)
Ela Minus - Acts Of Rebellion
Emel - The Tunis Diaries
Emily Brown - A Fish Of Earth
Epitimia - Allusion
Fadi Tabbal - Subject To Potential Errors And Distortions
Fat Tony - Exotica
Felix Hatfield - False God
Flogging Molly - Swagger (20th Anniversary Box Set)
Frankie Reyes - Originalitos
Ghostemane - Anti-Icon
Gillian Margot - Power Flower
Ginger Root - Rikki
Girlfriends - Girlfriends
Girlhood - Girlhood
Glenn Gould - Uninvited Guests
Gramps The Vamp - Keeper Of The Void
Grand Tapestry - Tides
Greg Lake - The Anthology - A Musical Journey (Warner Music)
Greg Puciato (Of The Dillinger Escape Plan) - Child Soldier: Creator Of God
Henrik Lindstrand - Nordhem
Hhy & The Kampala Unit - Lithium Blast
Hit King Cobra - Milking The Clock
Hoaries - Rocker Shocker
Honne - No Song Without You (Warner Music)
Hypnodrone Ensemble - Gets Polyamorous
Chamber - Cost Of Sacrifice
Che Lingo - The Worst Generation
Cherry Pickles - The Juice That’s Worth The Squeeze
I Am They - Faithful God (Sony Music)
I Am Your God - In Those Times
Ivan Moravec - Portrait (Supraphon)
Jack M. Senff - These Northwest Blues
Jakko M Jakszyk - Secrets & Lies (Sony Music)
James Bourne - Safe Journey Home (Warner Music)
Jean Dawson - Pixel Bath
Jim White - Misfit’s Jubilee
Jl Segel - Skin
Joe And The Shitboys - The Reason For Hardcore Vibes
Joel Ross - Who Are You?
Johannes Oerding - Konturen (Sony Music)
John Prine - Crooked Piece Of Time: The Atlantic And Asylum Albums (1971-1980)
Josh A - You're Not Alone
Junglepussy - JP4
Justin Farren - Pretty Free
Kari Jobe - The Blessing (Live)
Kasbo - The Making Of A Paracosm
Kat Dahlia - Seven
Keaton Henson - Monument
Keemosabe - Look Closer
Kendall Street Company - The Stories We Write For Ourselves
Kiirstin Marilyn - There Are No Cats In America
Kinetical & P.tah - Lift
Korpsesoturi - Korpskrist
Kristjan Järvi & Baltic Sea Philharmonic - Tchaikovsky: The Sleeping Beauty - A Dramatic Symphony (Sony Music)
L'arte Del Mondo - Goethe & Kayser: Scherz, List Und Rache (Sony Music)
La Vie C’est Facile - Glacial Raid
Lamps - People With Faces
Las Palabras - Las Palabras
Laura Benanti - Laura Benanti (Sony Music)
Leaves' Eyes - Last Viking (2Cd) (Mystic Production)
Leaves' Eyes - Last Viking (2Cd+Dvd) Artbook (Mystic Production)
Lizzy Young - Coocoo Banana
Local Natives - Sour Lemon
Loma - Don’t Shy Away
Luh Kel - L.o.v.e.
Luke Combs - What You See Ain't Always What You Get (Deluxe Edition) (Sony Music)
Luluc - Dreamboat
Magick Mountain - Weird Feelings
Magik Markers - 2020
Mark Mothersbaugh - Connected (Original Motion Picture Soundtrack) (Sony Music)
Matthew Mast - Of All The Endings
Mike Block - The Edge Of The Atmosphere
Mimi Gilbert - Grew Inside The Water
Mindchatter - Imaginary Audience
Missio - Can You Feel The Sun
Mock Suns - Mock Suns
Mörk Gryning - Hinsides Vrede
Mors Principium Est. - Seven
Ms Banks - Bank Statement
Mysthicon - Silva
Nathan Oliver - Thank You For Your Generosity
No Thank You - Embroidered Foliage
Noosed - Rise
Northcote - Let Me Roar
Odario - Good Morning Hunter
Oginalii - Pendulum
Okey Dokey - Once Upon One Time
Old Mother Hell - Lord Of Demise
Palace Winter - …Keep Dreaming, Buddy
Pallbearer - Forgotten Days (Mystic Production)
Pam Amsterdam - Ha Chu
Patrick Cowley - Some Funkettes
Plants And Animals - The Jungle
Post Fear - Prior Art
Raging Speedhorn - Hard To Kill
Rachel Brooke - The Loneliness In Me
Rachel Kiel - Dream Logic
Rachel Musson - I Went This Way
Raye Zaragoza - Woman In Color
Red Moon Architect - Emptiness Weighs The Most
Rick Shea - Love & Desperation
Rick Simpson - Everything All Of The Time: Kid A Revisited
Roberto Alagna - Le Chanteur (Sony Music)
Roger Eno And Brian Eno - Mixing Colours Expanded (Physical Release)
Ruby Mack - Devil Told Me
Run For The Whales - Better Every Day
Russell Watson - 20 (Warner Music)
Rusty Eye - Dissecting Shadows
Různí - Over The Moon (soundtrack) (Sony Music)
Ryan Martin - Wandercease
Sarah Dooley - Is This Heartbreak?
Saul - Rise As Equals (Universal)
See Siang Wong - Fantasia (Sony Music)
Sen Morimoto - Sen Morimoto
Seventeen - ; [Semicolon]
Sharon Jones & The Dap-Kings - Just Dropped In (To See What Condition My Rendition Was In)
Shemika Copeland - Uncivil War
Sinfonietta Cracovia - Penderecki's Sinfonietta (Sony Music)
Skeleton Pit - Lust To Lynch
Skyway Man - The World Only Ends When You Die
Slow Fall - Beneath The Endless Rains
Solitary (Uk) - The Truth Behind The Lies
Somo - I Had Another Dream
Sondre Lerche - Patience (Deluxe Edition)
Soul Secret - Blue Light Cage
South For Winter - Luxumbra
Star - Violence Against Star
Steph Richards - Supersense
Stephanie Lambring - Autonomy
Steve Azar - My Mississippi Reunion
Steve Wynn (Of The Dream Syndicate) - Decade (Box set)
The Agency - In The Haunted Woods
The Bouncing Souls - Volume 2
The Brooks - Any Day Now
The Flamingos Pink - Outtacontroller
The Guardians - It's Still Good News (Sony Music)
The Last Dinosaur - Wholeness
The Luxembourg Signal - The Long Now
Thin Lizzy - Rock Legends
Tino Contreras - La Noche De Los Dioses
Trevor And The Joneses - Get It!
Ty Trehern - Dear Dichotomy
Uncle Woe - Phantomescence
Undeath - Lesions Of A Different Kind
Valery Gergiev & Wiener Philharmoniker - Sommernachtskonzert 2020 (DVD) (Sony Music)
Valery Gergiev & Wiener Philharmoniker - Sommernachtskonzert 2020 (BluRay) (Sony Music)
Vanesa Martín - Siete Veces Sí
Victoria Anthony - Real Life
Vril & Rødhåd - Out Of Place Artefacts
Wesson Dessir - Apollo Archives
Will Kimbrough - Spring Break
Xavier Omär - If You Feel
Zilched - Doompop

Vychází na vinylu:
Actress - Karma & Desire
Adrianne Lenker (Of Big Thief) - Instrumentals
Adrianne Lenker (Of Big Thief) - Songs
Armored Saint - Punching The Sky (Mystic Production)
Beastie Boys - Beastie Boys Music (Universal)
Benjamim - Vias De Extinç?o (Sony Music)
Better Person - Something To Lose
Blue October - This Is What I Live For
Boy Pablo - Wachito Rico
Bruce Springsteen - Letter To You (Sony Music)
Clipping. - Visions Of Bodies Being Burned
Coheed And Cambria - Good Apollo I'm Burning Star Iv, Volume Two: No World For Tomorrow (Sony Music)
Cortez - Sell The Future
Daniel Lacksman - Dan Lacksman
Daniel Lacksman - Electronic System: Vol. II
Daniel Lacksman - Tchip Tchip (Vol. 3)
Def Leppard - Rock & Roll Hall Of Fame (RSD 2020) (Universal)
Defecto - Duality
Devin Townsend - Order Of Magnitude - Empath Live Volume 1 (Sony Music)
Drive-By Truckers - Live From Austin, TX
Ela Minus - Acts Of Rebellion
Etienne Daho - Surf Vol.2 (Green Vinyl Album) (RSD 2020) (Warner Music)
Eva Kostolányiová - Poď So Mnou (Warner Music)
Faithless - All Blessed (Warner Music)
Frank Zappa - You Can't Do That On Stage Anymore (RSD 2020) (Bertus)
Frankie Reyes - Originalitos
Gorillaz - Song Machine: Season 1 (Limited) (Warner Music)
Gorillaz - Song Machine: Season 1 (Warner Music)
Greg Lake - The Anthology - A Musical Journey (Warner Music)
Hammerfall - Live! Against The World (Mystic Production)
Helloween - The Dark Ride (Mystic Production)
Henrik Lindstrand - Nordhem
Cheap Trick - Out To Get You! Live 1977 (Sony Music)
Cherry Pickles - The Juice That’s Worth The Squeeze
INXS - Kick
Jakko M Jakszyk - Secrets & Lies (Sony Music)
James Bourne - Safe Journey Home (Warner Music)
Joe Bonamassa - Royal Tea (Bertus)
Joel Ross - Who Are You?
John Frusciante - Maya
Johnny Cash - Classic Cash - Hall Of Fame Series (RSD 2020) (Universal)
Juana Molina - Anrmal
Keaton Henson - Monument
Lamps - People With Faces
Laura Veirs - My Echo
Leaves' Eyes - Last Viking (Mystic Production)
Little Richard - Lifetime Friend
Little Richard - The Second Coming
Local Natives - Sour Lemon
Loma - Don’t Shy Away
Magik Markers - 2020
Mark Knopfler - Metroland (RSD 2020) (Universal)
Melody Gardot - Sunset In The Blue (Universal)
Miles Davis - Double Image: Rare Miles From The Complete Bitches Brew Sessions (Sony Music)
Mörk Gryning - Hinsides Vrede
Mors Principium Est. - Seven
Nothing But Thieves - Moral Panic (Sony Music)
Oginalii - Pendulum
Old Mother Hell - Lord Of Demise
Pallbearer - Forgotten Days (Mystic Production)
Peter Gabriel - Secret World Live
Peter Green - Kolors (Bertus)
Plants And Animals - The Jungle
Raging Speedhorn - Hard To Kill
Ray Barretto - Barretto Power
Rick Simpson - Everything All Of The Time: Kid A Revisited
Richard Müller - Hodina mdzi psom a vlkom (Universal)
Rolling Stones - Metamorphosis (RSD 2020) (Universal)
Různí - The Rocky Horror Picture Show
Salem - EP 1 (Warner Music)
Sam Amidon - Sam Amidon (Nonesuch)
Sen Morimoto - Sen Morimoto
Sevendust - Blood & Stone (Warner Music)
Sinfonietta Cracovia - Penderecki's Sinfonietta (Sony Music)
Smith & Meyers - Volume 1 & 2 (Warner Music)
Songhoy Blues - Optimisme
Thin Lizzy - Chinatown (RSD 2020) (Universal)
This Is The Kit - Off Off On
Toto - Live In Tokyo 1980 (Sony Music)
The Mountain Goats - Getting Into Knives
W.A.C.O. - Swiezy Material (Sony Music)
Wallows - Remote (EP) (Warner Music)
Will Kimbrough - Spring Break
Yuki Hayashi - My Hero Academia: Heroes Rising (soundtrack) (Sony Music)
Zilched - Doompop

EP:
Aalok Bala - Sacred Mirror
Abrahamblue - Tracks I Made Last Summer
Andrew Weiss And Friends - Lookout Mountain
Anna Rose - In The Flesh: Side A
Bdrmm - The Bedroom Tapes
Brandon - Coming Clean
Carlie Hanson - Destroydestroydestroydestroy
Cassidy King - Not So Picture Perfect
Cesrv - The Underground
Coin - Indigo Violet
Commodo - Stakeout
Connie Constance - The Butterfly Club
Desert Blonde - Live Slow Die Old
Dex Wolfe - Lightness
Dolche - Exotic Diorama
Drea - Ocean Avenue
Dugong Jr - Pleasure Principle
Dylan Fraser - The Storm
Extra Special - Lazy About It
Fernanda Arrau - Quiebre
Ginger Libations & Anjali.rose - Marrow
Give Me A Reason - Vice Versa
Gold Record - Volume Five
Chaz Cardigan - Holograma
Iskandr - Gelderse Poort
Johnny Orlando - It’s Never Really Over
Julia Bhatt - 2 Step Back
Jutes - A Really Bad Dream
Jwestern - Just People
Local Natives - Sour Lemon
Lucas Nord - Boy Restless
Nia Ray - What’s Love Anyways
Molly Payton - Porcupine
Odario - Good Morning Hunter
Palace - Someday, Somewhere
Pat Lok - Gone Is Yesterday (Remixes)
Penelope Trappes - Eel Drip
Pierre Kwenders And Clément Bazin - Classe Tendresse
PUP - This Place Sucks Ass
Richard Spitzer - Cry Wolf
Role Model - Little Angel
Ruel - Bright Lights, Red Eyes
Salem - EP 1 (Warner Music)
Sedona - Rearview Angel
Shirazee - Lost
Simon McBride - Trouble
Sir Chloe - Party Favors
Stav Mcallister - Borders
Tech N9Ne - Fear Exodus
The Southern Gothic - Burnin’ Moonlight
Theline - Sour To Punker
Wallows - Remote (Warner Music)
Will Hyde - With U In Mind
Winona Oak - She
Xander Marsden - Xander Marsden

Reedice:
Beastie Boys - Beastie Boys Music (Universal)
Cypress Hill - Live At The Fillmore (Bertus)
Chavez - Gone Glimmering (25th Anniversary Reissue)
Joe Bonamassa - Royal Tea (Deluxe Limited Edition) (Bertus)
Pearl Jam - Mtv Unplugged (Sony Music)
Peter Green - Kolors (Bertus)
The Fall - The Frenz Experiment (Expanded Edition)
Thin Lizzy - Rock Legends (6Cd+Dvd) (Universal)

NÁZORY
  • Faithless (Martin, 28.10.2020 10:08) Reagovat

    Prosim si recenziu na Faithless:-) Za mna vyborny album, navrat k prvym albumom, i ked Maxi Jazz chyba, ale vysporiadali sa s jeho absenciou skvelo

  • ! (Šimon, 28.10.2020 18:17) Reagovat

    Prosím si alespoň zmínku o novém albu Ilony Csákové. Je to událost, protože zpěvačka vydavá album po dvanácti letech, a podle prvních reakcí je album velmi kvalitní.

  • Bruce Springsteen - Letter To You (Peter, 29.10.2020 11:41) Reagovat

    V texte k novemu albumu ,,Bossa" mate uvedenu nepresnu informaciu, novy album ,,Letter To You" je jeho dvadsiaty (20) studiovy album, nie dvanasty (12) ako je uvedene v texte:

    Zatímco příprava předchůdce "Western Stars" zabrala Bruci Springsteenovi více než pět let, své dvanácté album "Letter To You" napsal a nahrál zhruba za rok a čtvrt.

    ...inak k samotnému albumu, dufam, ze si zasluzi aj recenziu, navrat spolu s E-Street Band sa vydaril na vybornu.




  • veterán Busta a skvělí Nothing But Thieves (Jenda, 03.11.2020 07:37) Reagovat

    Díky, díky, díky...mám tenhle týden, co poslouchat v autě :-)

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Norah Jones - Visions 7/10
Recenze: Norah Jones své noční Vize ponořila do soulu a blues Čtyři roky utekly a americká hudebnice Norah Jones je tu zpátky s novou porcí autorských písní. Její předchozí album "Pick Me Up Off the Floor" bylo odklonem k tradičnějšímu pojetí jazzu, gospelu i klasického popu. Letošní... čtěte zde
Vydáno: 19.03.2024 09:00 v sekci Recenze
Niall Horan, Tommy Lefroy, Sportovní hala Fortuna, Praha, 17.3.2024
Naživo: Niall Horan si v Praze ječící dav dívek omotal kolem prstu Niall Horan se během jednoho roku již podruhé představil v České republice. Už loni patřilo jeho vystoupení na festivalu Colours Of Ostrava mezi ta povedená a své hudební nadání spojené s pokorou a úžasnou bezprostředností v Praze... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 19:30 v sekci Naživo
Róisín Murphy, Forum Karlín, Praha, 17.3.2024
Naživo: Róisín Murphy odehrála ve Foru Karlín vynikající koncert Róisín Murphy zamířila opět do Prahy, tentokrát do Fora Karlín. Irská zpěvačka, známá svým unikátním vokálním projevem a vizuálním stylem, přenesla přítomné do světa tanečních rytmů a elektronických experimentů. Dostalo... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 10:00 v sekci Naživo
Ariana Grande - Eternal Sunshine 8/10
Recenze: Ariana Grande se na albu “Eternal Sunshine” otevřeně vyrovnává s rozvodem a následným smířením Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 00:00 v sekci Recenze
Jason Derulo - Nu King 3/10
Recenze: Na desce "Nu King" Jasona Derula kvantita výrazně vyhrává nad kvalitou Kdyby Jason Derulo počkal ještě rok, uběhlo by deset let od vydání jeho posledního studiového alba. Uplynulou dekádu nás zásobil nepřeberným množstvím různých singlů, na které navázal deskou "Nu King". Zjevným cílem bylo toto... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 16:30 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nejhranější domácí písničku obstarali filmoví Kryštof, celkově dál vede Dua Lipa (14.03.2024 10:00)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Audio: Superskupina Black Country Communion představuje první singl z desky "V", houpavou "Stay Free" (08.03.2024 13:13)
- Dua Lipa se vrací na vrchol rádiového žebříčku, ten albový pomalu ztrácí smysl sledovat (07.03.2024 09:30)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Bruce Springsteen připravil na duben další výběrovku (06.03.2024 13:02)
- Ofenbach se s oživeným hitem Kim Wilde protančili do čela rádiového žebříčku (01.03.2024 08:00)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Kanye West a Ty Dolla $ign si podrobili český albový žebříček, digitálu vládne Benson Boone (22.02.2024 09:40)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)

ALBUM TÝDNE 12/2024

Ariana Grande
Eternal Sunshine

Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu máme opět jedno terapeutické porozchodové cvičení s názvem "Eternal Sunshine".

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Út 19.03.
Katapult (CZ) (Forum Karlín, Praha)
Pá 22.03.
Ewa Farna (CZ) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Jason Derulo (US) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Mother Mother (CAN) (Forum Karlín, Praha)
Ne 24.03.
Giant Rooks (DE) (Roxy, Praha)
Po 25.03.
Only The Poets (UK) (MeetFactory, Praha)
Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber Prince The Prodigy Vladimír Mišík Karel Gott Queen AC/DC Adele Sophie Ellis-Bextor Kabát Taylor Swift U2 Lucie Vondráčková Madonna Dua Lipa Rush Bono Mirai Kryštof Billie Eilish
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu