shop.musicserver.cz
Nové desky 11/2021 - od Lany Del Rey přes Justina Biebera po Stinga

Nové desky 11/2021 - od Lany Del Rey přes Justina Biebera po Stinga

Vydáno: 23.03.2021 08:00 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Tomáš Rozkovec | foto: Lana Del Rey

Jako by se velké hvězdy popu domluvily - svými novinkami nás zasypali Lana Del Rey, Justin Bieber, countryová legenda Loretta Lynn, Paul Stanley, anglický DJ Kshmr, Harry Connick Jr., metaloví Saxon, indierockoví Black Honey, čeští Krabathor. Se živákem přišel Sam Smith, s albem duetů Sting a s ípíčky Serj Tankian či Ringo Starr.

V pátek 19. března vyšly tyto nové tituly:

Lana Del Rey - Chemtrails Over The Country Club (Universal)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: indie pop / chamber pop / pop-folk

Lana Del Rey - Chemtrails Over the Country Club
Lana Del Rey původně plánovala vydání svého sedmého alba na září loňského roku a zprvu se mělo jmenovat "White Hot Fsaxo orever". Nakonec vychází nyní a pod názvem "Chemtrails Over The Country Club". Na jedenácti písničkách sice spolupracovala ještě částečně s Rickem Nowelsem, jenž má na svědomí její předchozí desky, ovšem tím hlavním producentem se stal Jack Antonoff. Se členem fun., který se v poslední době vyznamenal především na nahrávkách Taylor Swift, se seznámila už na předchůdci. I zde chemie zjevně zafungovala velmi dobře - ze světa přichází jedna pozitivní recenze za druhou a deska se na Metacritics chlubí 85 %. Americká zpěvačka se zde rozhodla vzdát hold i Joni Mitchell - společně se Zellou Day a Weyesem Bloodem přezpívala její "For Free". Kompletní album sdílí na svém YouTube a my pouze dodáme, že kolekce bude k sehnání také na vinylu.


Justin Bieber - Justice (Universal)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: r'n'b / pop

Justin Bieber - Justice
Jen něco málo přes rok potřeboval Justin Bieber na přípravu své šesté řadovky, což je podstatný rozdíl oproti předchůdci "Change", na nějž fanoušci čekali čtyři roky. Rozhodně to ale neznamená, že by je jakkoli ošidil. Můžeme se těšit na celkem šestnáct songů, které v případě fyzických podob rozšíří ještě jeden bonusový, a vzhledem k tomu, že budou existovat tři verze, na každé z nich bude jiná písnička. Kanadský zpěvák je připravoval společně s velmi širokým týmem, v němž nechybí řada velmi známých hudebníků, autorů, producentů, z nichž se někteří ke zpěvákovi připojili i za mikrofonem. Jsou jimi například Jon Bellion, Ryan Tedder, Khalid, Skrillex, Chance The Rapper, The Kid Laroi, Dominic Fike, Beam, Benny Blanco, Burna Boy, Poo Bear, Andrew Watt, Louis Bell, The Monsters & Strangerz, Ilya, Finneas, Gotye, Harv či Sasha Sirota. První ohlasy na výslednou podobu se prozatím velmi různí. Ke které straně se přikloníte vy, zkoumejte na Bieberově YouTube.


Sting - Duets (Universal)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: pop / rock / blues / jazz

Sting - Duets
Sting si pro své fanoušky připravil novou kompilaci, jejíž název "Duets" jednoznačně předurčuje, z jakých písní anglický hudebník vybíral. Posbíral na něj celkem sedmnáct spoluprací z převážně posledních dvaceti let své kariéry. Najdete mezi nimi jak songy z jeho vlastních alb, tak i ty, které vyšly na deskách jiných umělců. Po jeho boku se tu objevili Melody Gardot, Eric Clapton, Mylène Farmer, Cheb Mami, Craig David, Mary J. Blige, Shaggy, GIMS, Annie Lennox, Charles Aznavour, Herbie Hancock, Julio Iglesias, Gashi, Zucchero, Jo Lawry, Sam Moore a Chris Botti. Zajímavostí je, že kolekce zatím nevyšla v digitální podobě, ale pouze na CD a vinylu. Některé z duetů přesto uslyšíte na Stingově YouTube.


Black Honey - Written & Directed (Foxfive Records)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: indie rock / psychedelický rock / rock 'n' roll

Black Honey - Written & Directed
Kapela Black Honey po třech letech navazuje na svůj eponymní debut druhou řadovkou nazvanou "Written & Directed". Čtyřčlenná formace z anglického Brightonu, kterou jsme již mohli vidět i u nás, se v deseti nových písničkách pohybuje na daleko širším žánrovém poli - do svého indie rocku míchá dále pop, alternativu, rock 'n' roll, punk a psychedelii. Produkce se tentokrát ujal francouzský hudebník a DJ Dimitri Tikovoï, jehož služeb v minulosti využili Placebo, The Horrors, Charli XCX, Mikky Ekko, Marianne Faithfull, Becky Hill či Blondie a který se může pochlubit nominací na Grammy. Kompletní desku nabízí skupina na svém bandcampu.


Loretta Lynn - Still Woman Enough (Sony Music)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: country

Loretta Lynn - Still Woman Enough
Je to neskutečné, ale Loretta Lynn oslaví za pár týdnů již své devětaosmdesáté narozeniny a stále ji baví natáčet novou hudbu. Pro album "Still Woman Enough" připravila společně se svou dcerou Patsy Lynn Russell a Johnem Carterem Cashem, synem Johnnyho Cashe a June Carter Cash, celkem třináct písniček, z nichž některé již budou její fanoušci znát. Vydala je totiž již dříve, obvykle v šedesátých a sedmdesátých letech. Do studia si přizvala také o něco mladší kolegyně: titulní song si s ní zazpívaly Reba McEntire a Carrie Underwood, "One's On The Way" Margo Price a "You Ain't Woman Enough" Tanya Tucker. Vydáním novinky pochopitelně žije YouTube profil této countryové legendy.


Paul Stanley's Soul Station - Now And Then (Universal)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: pop / soul / r'n'b

Paul Stanley's Soul Station - Now And Then
Frontman legendárních Kiss Paul Stanley představuje svůj vedlejší projekt s názvem Paul Stanley's Soul Station. Jak už název napovídá, po hudební stránce výsledek ani trochu nepřipomíná jeho mateřskou kapelu. Nahrávka "Now And Then" je totiž sbírkou devíti coververzí, k nimž Paul přidal pět vlastních kousků, které jsou jakýmsi stylovým výletem do přelomu šedesátých a sedmdesátých let, kdy se v rádiích hrály r'n'b a soul. Desetičlenný band natočil interpretace písní proslavených Alem Greenem, The Temptations či The Spinners. Jak výsledek zní, napoví třeba první singl - hitovka od Five Stairsteps původně z roku 1970 "O-o-h Child". Klip je na Stanleyho YouTube.


Middle Kids - Today We’re The Greatest
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: alternativní indie rock

Middle Kids - Today We’re The Greatest
Se svým druhým albem od svého debutu "Lost Friends" přiházejí na trh australští indierockeři Middle Kids. Kolekce nese název "Today We’re The Greatest" a produkoval ji Lars Stalfors, který pracoval s renomovanými umělci jako jsou St. Vincent či Soccer Mummy. Novinka odráží vnitřní rozpoložení zpěvačky Joy, která je zároveň autorkou všech skladeb. Jedná se v podstatě o její intimní a odvážnou zpověď, do které se promítá hledání a zkoumání podstaty dlouhodobých vztahů a vlivů na samotnou lásku v nich. Jako pilotní skladba byla vybrána "R U 4 Me?". Ta byla v době vydání označena britským Guardianem skladbou týdne. K poslechu je na YouTube profilu kapely. A jak se líbí vám?


EP

  • Ringo Starr - Zoom In (Universal)
    Jak už to u Ringo Starra bývá zvykem, vydává své nové EP s malou pomocí několika svých přátel. Na "Zoom In" se mimo jiné podílali Paul McCartney, Sheryl Crow, Lenny Kravitz či Dave Grohl. Hudební produkci zajistil kapelník jeho All Starr Bandu Steve Lukather. Výjimečnost nahrávky můžete okusit na YouTube.
  • Serj Tankian - Elasticity (Warner Music)
    Skladby určené pro System Of A Down se nakonec jejich frontman Serj Tankian rozhodl vydat jen pod svým jménem. Důvody jsou nasnadě: prostě se s Daronem nedohodl na dalším hudebním směřování. Pětipísňové EP s názvem "Elasticity" můžete poslouchat na YouTube. A co si o tom myslíte vy? System, nebo Serj?
  • Becca Mancari - Juniata
    Po loňském vydání desky "The Greatest Part" přichází Becca Mancardi s EP "Juniata". Mezi čtyřmi položkami je novinka s názvem "Annie", která na posluchače přenáší téměř dotek filmové snové atmosféry. Další tři skladby jsou již známé písně, jen převlečené do akustického slušivého kabátku. Zasnít se můžete na Youtube.
  • The Script - The Acoustic Sessions 2
    Akustické ípíčko irských The Script vzniklo z touhy hrát a přinést posluchačům trochu té živé atmosféry, když se kvůli pandemii nemohou potkávat živě. V tracklistu je mimo jiné i skladba "Breakeven", která se původně objevila na jejich debutovém albu a nedávno se stala další jejich písní, která překonala miliardu streamů. I vy můžete přispět svými kliky - akustické verze poslouchejte na YouTube profilu kapely.
  • Billy Lockett - Reflections
    Šest nových songů přináší na svém EP "Reflections" klavírista, zpěvák a lamač dívčích srdcí Billy Lockett. Tento devětadvacetiletý Brit boří úspěchy v počtu přehrání na streamovacích platformách a tato novinka jistě nebude výjimkou. Čerstvé minialbum je k poslechu na Billyho YouTube kanálu.
  • Busty And The Bass - Et Suite
    Kanadské soul-jazzové těleso Busty And The Bass se rozhodlo netradičním způsobem přepracovat a znovu vydat skladbu "ET" ze svého loňského alba "Eddie". Na EP ji představuje jako pětidílný opus. Muzikanti tak ve své podstatě postavili myšlenku remixů na hlavu a namísto příspěvků od jiných interpretů vytvořili zcela novou suitu, vycházející ze základů původní kompozice. Výsledek zavěsili na svůj YouTube profil, a vy tak můžete posoudit, jak se jim záměr podařil.


Erra - Erra
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: moderní rock

Erra - Erra
Americká progresivní metalcorová formace Erra přichází pro letošek se svou pátou řadovkou. Eponymní nahrávku produkovali Carson Slovak a Grant McFarland. Ti společně s kapelou vybrali jako první singl kousek "Snowblood". O něco později následovaly skladby "House Of Glass", "Divisionary", "Scorpion Hymn" a "Shadow Autonomous". Na videoklipy k některým z čerstvých songů se můžete podívat na YouTube.


Ryan Adams - Wednesdays (Sony Music)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: americana

Ryan Adams - Wednesdays
Ryan Adams za sebou nemá příliš šťastné období. Po rozvodu s Mandy Moore ho několik žen (včetně exmanželky nebo třeba Phoebe Bridgers) obvinilo ze sexuálního obtěžování. Americký hudebník se z toho rozhodl dostat hudbou: na rok 2019 si naplánoval hned trilogii alb. Jako první mělo vyjít "Big Colors" následované kolekcí "Wednesdays". Nakonec bylo ale vše jinak. Poměrně nečekaně a svým způsobem v tichosti vyšla jako první druhá jmenovaná v polovině prosince pouze digitálně, zatímco další dvě jsou v nedohlednu. Nyní se deska dostává na pulty obchodů také fyzicky (na CD či vinylu). Jedenáct písniček nasměrovali Adams společně s producentem Donem Wasem opět na pomezí americany a folku. Ve studiu dále přivítali například Emmylou Harris či Benmonta Tenche. Poměrně intimní nahrávku představuje autor i na svém YouTube.


U.D.O. - Live In Bulgaria 2020 (Mystic Production)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: heavy metal

U.D.O. - Live In Bulgaria 2020
Ačkoliv od začátku loňského roku čelíme nepříznivým podmínkám pro koncerty a další velké akce, metalové formaci U.D.O. se povedlo odehrát (samozřejmě za přísných pandemických opatření) koncert v bulharském amfiteátru v Plovdivu. Jejich "Pandemic Survival Show" měla přesně ten feeling a náboj, pro které na koncerty chodíme. Kritici se shodují, že tuto energii se kapele podařilo přenést i na záznam.


Sam Smith - Love Goes: Live At Abbey Road Studios (Universal)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: pop / taneční pop

Sam Smith - Love Goes: Live At Abbey Road Studios
Sam Smith představili své první živé album. Jeho název "Love Goes: Live At Abbey Road Studios" ale může být trochu zavádějící. Mohlo by se totiž zdát, že se jedná o živou verzi jejich loňské řadovky. Není tomu tak. Ačkoli mezi třinácti songy tvoří zmíněná deska hlavní osu, anglický zpěvák (identifikující se jako oni) mezi ně zařadil i své největší hity jako "Stay With Me" nebo "Too Good At Goodbyes" a také coververze "Time After Time" Cyndi Lauper. Ve slavných studiích Abbey Road je Smith nahrávali společně s kompletní kapelou, hudebníky pak doplnili Jade Anouka a Labrinth. První ukázky z díla včetně malého pohledu do přípravy nabízí Sam na svém YouTube.


Saxon - Inspirations (Mystic Production)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: hard rock

Saxon - Inspirations
Fanoušci kultovní britské rockové formace Saxon se nyní mohou těšit na nahrávku "Inspirations", plnou předělávek slavných skladeb, které byly pro kapelu během její kariéry velkou inspirací. Mezi deseti kousky najdete skladby od interpretů jako The Rolling Stones, The Beatles nebo AC/DC či Thin Lizzy. Právě od party Micka Jaggera si muzikanti vybrali kousek "Paint It Black" a vy si ho můžete vychutnat na YouTube.


Kshmr - Harmonica Andromeda (Dharma)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: electro house / progresivní house / future house

Kshmr - Harmonica Andromeda
Niles Hollowell-Dhar působí na hudební scéně pod jménem Kshmr již od roku 2014 a od roku 2015 jej DJ Mag pravidelně řadí do svého ročního přehledu těch nejlepší DJů světa. Loni skončil na dvanáctém místě, k překročení hranice první desítky by mu teď mohl dopomoct i jeho debut "Harmonica Andromeda". Autor na něj nachystal celkem čtrnáct skladeb, k některým z nich svůj vokál připojili Karra, Noumenn a Jake Reese. Jak zjistíte na Nilesově YouTube profilu, poslechem vás provede animovaná postavička malého chlapce.


Harry Connick Jr. - Alone With My Faith (Universal)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: tradiční pop / swing

Harry Connick Jr. - Alone With My Faith
Dva roky po kolekci věnované Cole Porterovi se vrací Harry Connick Jr. se svým novým albem. Dostalo název poplatný době "Alone With My Faith". Podstatnou část ze třinácti písniček si americký zpěvák napsal a mezi vlastní skladby včlenil i pár standardů jako "Amazing Grace", "How Great Thou Art" nebo "Old Time Religion". Celé dílo si také produkoval a nahrál podstatnou část nástrojů. Ačkoli výsledku vládne tradiční pop, uslyšíme na něm i swing, jazz, rockabilly nebo dixieland. Ve studiu autora doplnili pouze dva lidé - za mixážním pultem Tracey Freeman a o mastering se postaral Vlado Meller. Co společně stvořili, uslyšíte na Connickově YouTube profilu.


Jon Batiste - We Are (Universal)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: r'n'b / jazz / hip hop

Jon Batiste - We Are
Po loňské kooperaci s Coreym Wongem a práci na soundtracku k filmu studia Pixar "Soul", kde se potkal s Trentem Reznorem a Atticusem Rossem, se Jon Batiste opět vrací ke své čistě vlastní tvorbě a ke stylu na pomezí r'n'b, jazzu a hip hopu. Americký zpěvák a hudebník pro album "We Are" připravil celkem třináct skladeb, s jejichž natočením mu vypomohl poměrně různorodý tým. Jeho členy byli například Kizzo, Ricky Reed, DJ Khalil či Mikey Freedom Hart. Přímo za mikrofon se k němu postavili PJ Morton, Zadie Smith, Hot 8 Brass Band, dva sbory či prominentní jazzový trumpetista Trombone Shorty. Nemalou část počinu sdílí autor na svém YouTube.


Krabathor - Demonizer / Mortal Memories II (Mystic Production)
web / Facebook / Bandzone / psali jsme
žánr: melodický metal

Krabathor - Demonizer / Mortal Memories II
Na novou nálož se tento týden mohou těšit i fanoušci tuzemské deathmetalové scény. Míří k nám totiž deska formace Krabathor s titulem "Demonizer / Mortal Memories II". Muzikanti pro tyto účely oprášili skladby z prvních demo nahrávek "Breath of Death", "Total Destruction" a "Brutal Death" a poskládali je do jednoho výběru. K nim přidali ještě původní dema a DVD z Death Metal Session 1988. Ve skladbách uslyšíte také řadu hostů - přispěl například Kolinss (Debustrol), Big Boss, Igor Hubík (Root) nebo Vlasta Henych (ex-Törr). A také třeba bývalí členové kapely Necron, Bája, Hire, Martin Mikulec či Kopec.


Veronica Swift - This Bitter Earth (Mack Avenue)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: jazz / bebop / bossa nova

Veronica Swift - This Bitter Earth
V šestadvaceti letech patří zpěvačka a klavíristka Veronica Swift mezi nastupující hvězdy jazzu. Debutové album "Confessions" z roku 2019 a její předchozí nahrávky s dalšími hudebníky jí zajistily společné koncertování s Wyntonem Marsalisem, Chrisem Bottim či Bennym Greenem. Pro druhou řadovku, již nazvala "This Bitter Earth", si z Great American Songbook vybrala třináct písniček - například "The Man I Love", "You're The Dangerous Type" nebo "He Hit Me (And It Felt Like A Kiss)". Nahrávala je společně s trojicí poměrně mladých, méně známých producentů, které doplnil její o tři roky starší kolega Steven Feifke, jenž se ujal aranžmá. Seznámit se s touto hudebnicí můžete na YouTube kanálu labelu Mack Avenue.


Tip týdne

Morgan Wade - Reckless (Matador Records)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: americana / alternativní rock / country / folk

Morgan Wade - Reckless
O americké písničkářce z Virginie Morgan Wade zatím příliš slyšet nebylo, dovolíme si však předjímat, že po vydání jejího debutového alba "Reckless" se to změní. Někteří zámořští hudební publicisté ji hlasově přirovnávají k Ashley McBryde, tomu by odpovídal i styl na pomezí americany, country, folku a rocku. Deset songů produkoval kytarista kapely Jasona Isbella Paul Ebersold. Zda vás tato potetovaná hudebnice zaujme stejně jako nás, zjistíte na jejím YouTube kanálu.


Sananda Maitreya - Pandora’s PlayHouse (Treehouse)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: soul / r'n'b / funk / jazz

Sananda Maitreya - Pandora’s PlayHouse
Že vám jméno Sananda Maitreya nic neříká? A co třeba Terence Trent D'Arby? Je to už bezmála dvacet let, co si tento americký zpěvák změnil jméno, ovšem štěstí mu to zřejmě příliš nepřineslo, protože k úspěchu prvních třech alb se přiblížit nedokázal. O novince "Pandora’s PlayHouse" se píše jako o nahrávce, která by ho mohla trochu posunout zpět k výsluní. Kdo by si chtěl připomenout jeho signifikantní hlas, bude mít možnost hned v osmadvaceti písničkách, které si Maitreya sám napsal i produkoval. V několika z nich přivítal coby hosty hudebníky, jako jsou Antonio Faraò, Irene Grandi, The Avalanches a Vashti Bunyan. Vybrané kousky už zavěsil na YouTube.


Devin Townsend - Devolution Series #1 (Bertus)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: alternativní metal

Devin Townsend - Devolution Series #1
Ačkoliv má Devin Townsend nyní plné ruce práce s přípravou nového materiálu, našel si čas na sérii živých desek. Jeho karanténní nahrávky dostaly název "Devolution Series" a sám jejich autor je popisuje jako zajímavá díla, která si zaslouží pozornost fanoušků, která však zároveň není nutné prezentovat jako stěžejní nahrávky. Jako první přichází živák "Live In Leeds", který byl původně vydaný v rámci rozšířené edice k desce "Empath". Ukázku v podobě kousku "Deadhead" najdete na Devinově YouTube.


Ego Kill Talent - The Dance Between Extremes (Warner Music)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: rock

Ego Kill Talent - The Dance Between Extremes
Svou novinku zasaženou pandemií vydávají též brazilští rockeři ze Sao Paola Ego Kill Talent. Deska měla původně vyjít v květnu loňského roku, ale právě covidové překážky zapříčinily průtahy. Nakonec se kapela rozhodla nahrávku uvolňovat postupně formou tří EP. Nyní vychází celý komplet vcelku a nese název "The Dance Between Extremes" (od debutu v roce 2017 jde o druhé album skupiny). Dvanáct ostře nabroušených tracků, podpořených melodickými linkami jen potvrzuje, že si Foo Fighters tyhle Brazilce jako předskokana pro své světové turné nezvolili náhodou. Video k songu "Deliverance" a další ukázky si můžete poslechnout na YouTube.


V krátkosti

  • Bell Orchestre - House Music (Erased Tapes)
    Sextet, v jehož sestavě působí i několik členů Arcade Fire a The Luyas, se o slovo přihlásil po dlouhých dvanácti letech. V deseti skladbách rozvinul opět své avantgardní vnímání hudby postavené na současné instrumentální klasické a experimentální hudbě v kombinaci s jazzem. Zaposlouchejte se na bandcampu.
  • Mint Julep - In A Deep And Dreamless Sleep (Western Vinyl)
    Zhruba po roce se opět hlásí manželské duo s novou deskou. Jak uslyšíte na jejich bandcampu, v jedenácti písních zůstávají věrni mixu popu, elektroniky a indie folku.
  • Alice Phoebe Lou - Glow
    Písničkářka pocházející z Jihoafrické republiky se prakticky přesně po dvou letech vrací s novou studiovkou. Tucet songů míchá alternativní folk s fragmenty jazzu, soulu a blues. Některé z nich uslyšíte na YouTube. Půjde-li vše dobře, představí se tato muzikantka i naživo v listopadu v Lucerna Music Baru.
  • Jane Inc. - Number One (Telephone Explosion)
    Pod pseudonymem Jane Inc. se skrývá jedna z členek U.S. Girls a Ice Cream Carlyn Bezic a toto album je jejím sólovým debutem. V osmi písničkách pokračuje dále v popovém experimentování s prvky disca a art rocku. Okusit je můžete na jejím bandcampu.
  • Agent Steel - No Other Godz Before Me (Mystic Production)
    Po dlouhých čtrnácti letech vydává své nové dílo speedmetalová formace z Los Angeles, ovšem nutno podotknout, že původní sestavu aktuálně reprezentuje pouze frontman Johnny Cyriis. Co upekl s novými spoluhráči, zjistíte na YouTube.
  • Alex Somers - Siblings/Siblings 2 (Krunk)
    Hned dvě příbuzná alba připravil americký hudebník aktuálně žijící s Jónsim na Islandu. Není tedy překvapením, že jeho partner se na celkem šestadvaceti skladbách v ambientním či minimalistickém stylu také podílel. Uslyšíte je na Somersově bandcampu.
  • William Doyle - Great Spans Of Muddy Time (Tough Love)
    Anglický synthpopový hudebník, který do roku 2016 vystupoval pod jménem East India Youth, přichystal svoji novou řadovku, a jak se dozvíte z rozsáhlého představení na jeho bandcampu, inspiroval se na ní i ambientem, krautrockem, lo-fi či art popem.
  • Nik Bärtsch - Entendre (ECM)
    Švýcarský klavírista pohybující se na pomezí jazzu a současné klasické hudby se po řadě nahrávek s jinými hudebníky vrací s čistě sólovým počinem, pro nějž připravil celkem šest kompozic. Ukázky znějí na webu vydavatelství ECM.
  • John Dwyer, Ted Byrnes, Greg Coates, Tom Dolas, Brad Caulkins - Endless Garbage (Castle Face)
    Za minulý rok jsme o nikom nepsali častěji než o frontmanovi Osees, a on zjevně nemíní přestat. Tentokrát se spojil se čtveřicí dalších muzikantů, s nimiž už v minulosti pracoval na jiných projektech, především ve Witch Egg, a výsledkem je osm kusů, které opět hýří experimenty. Uslyšíte je na Dwyerově bandcampu.
  • Son Of The Velvet Rat - Solitary Company
    Původně rakouské indiefolkové duo, které se přestěhovalo do Spojených států, se rok po předchozí kolekci připomíná s novým materiálem. Jak uslyšíte i na jejich bandcampu, desítku písniček osvěžili americanou, lehkou alternativou a špetkou šansonu.
  • Ensemble Mik Nawooj - Death Become Life (Golden Fetus)
    Po pěti letech se zpět na scénu vrací sanfranciské uskupení spojující rap s klasickou hudbou, jazzem, popem a rockem. V tomto velmi originálním duchu nachystali s využitím skladeb Mozarta, Bacha i Beethovena celkem deset skladeb. Uslyšíte je na jejich bandcampu.
  • Tom Holkenborg - Zack Snyder’s Justice League (soundtrack) (Warner Music)
    Junkie XL hudbu k filmu skládá pod svým občanským jménem a nejinak je tomu i v případě superhrdinského snímku "Zack Snyder’s Justice League", který měl tento týden svoji premiéru. Na soundtracku ji rozdělil do dvaapadesáti skladeb, které doplnily dvojice písniček od Allison Crowe a Rose Betts.
  • Hendrik Weber - 429 Hz Formen Von Stille (Warner Music)
    Tento německý konceptuální umělec dosud vydával svá alba pod pseudonymem Pantha Du Prince, ovšem jedenáctku letošních skladeb se rozhodl prezentovat pod svým vlastním jménem. Dle jeho slov v nich "vykresluje mírumilovnou intimitu s třpytivými ozvěnami akustických zvukových objektů".
  • Chad VanGaalen - World's Most Stressed Out Gardener (Sub Pop)
    Kanadský hudebník nahrával své deváté album v domácím studiu a podle prvních reakcí mu toto prostředí velmi svědčilo. Třináct písniček, které uslyšíte na jeho bandcampu, recenzenty zaujalo kombinací indie rocku s folkem, elektronikou, taneční hudbou a popem.

Dále stojí za pozornost:
Mason Lively - Mason Lively: druhá deska countryového zpěvákabandcamp
Ziggy Alberts - Searching For Freedom:nové album australského písničkářeYouTube
BONZIE - Reincarnation: americká písničkářka kombinující alternativu, indie pop a rockbandcamp
Vivian Leva & Riley Calcagno - Vivian Leva & Riley Calcagno: duo z Portlandu spojující country, americanu, folk a bluegrass bandcamp
Chinah - Feels Like Forever: druhé album dánského electropopového triaYouTube


Dále vychází:

24/7 Diva Heaven - Stress
454 - 4 Real
¡Mayday! - Minute To Midnight
A Cloud Of Ravens - Another Kind Of Midnight
A/lpaca - Make It Better
Adam Melchor - Melchor Lullaby Hotline, Vol. 1
Alexandra Zerner - Silhouette
Alice Gift - Alles Ist Gift
Almut Kühne, Joke Lanz, And Alfred Vogel - How Noisey Are The Rooms?
American Culture - For My Animals
Amiture - The Beach
Anıl Piyancı - İzmir
Austin Meade - Black Sheep (Universal)
Aversed - Impermanent
Bass Race - Tender Vittles
Blume Hinges - Build Your Castle Inside Of A Mountain
Corb Lund - Agricultural Tragic (Deluxe Edition)
Cosmic Reaper - Cosmic Reaper
DDG & Og Parker - Die 4 Respect
Dead Sun - Night Terrors
Depths Of Hatred - Inheritance
Dialect - Under~Between
Ed Is Dead - Global Sickness
Eiichi Ohtaki - A Long Vacation (40th Anniversary Edition)
Enforcer - Live By Fire II (Mystic Production)
Everture - Emerge
Feculent - The Grotesque Arena
Feral Ghost - Speed Of Light
Fleet Foxes - Shore (Physical Release)
Fuath - II
Gal Go Grey - Gal Go Grey
Gate Doors - All Our Sins
Gentlemen’s Dub Club - Down To Earth
Ghost Of Vroom - Ghost Of Vroom 1
Gold Child - Far From You
Greg Skaff - Polaris
Guapdad 4000 & !llmind - 1176
Gunerius & Verdensveven - Samtidig På Den Andre Siden Av Byen
Heno. - Death Ain’t That Bad
Herzel - Le Dernier Rempart
Chris Cornell - No One Sings Like You Anymore (Universal)
I Am Boleyn - Paris To Berlin
Janet Simpson - Safe Distance
Jason Collett - Best Of
Joey Trap - Loyalty
John Williams - Live In Vienna (Deluxe) (Universal)
Joyce Wrice - Overgrown
K. Forest - Welcome To The Wildfire
Kankar - Dunkle Millennia
Klypi - Consensual Hits
Landlady - Landlady
Lo Talker - A Comedy Of Errors
Manuel Barbará - Moonrise
Melissa Carper - Daddy’s Country Gold
Michael Beach - Dream Violence
Michael Feuerstack - Harmonize The Moon
Mono - Beyond The Past • Live In London With The Platinum Anniversary Orchestra
Nashville Ambient Ensemble - Cerulean
New Age Steppers - Stepping Into A New Age 1980
New Bums - Last Time I Saw Grace
New Pagans - The Seed, The Vessel, The Roots And All
Nitin Sawhney - Immigrants
No.1 - Kronik
Olde - Pilgrimage
Otzeki - Now Is A Long Time
Owen Pallett - Her (soundtrack) (Sony Music)
Palm Ghoosts - Lifeboat Candidate
Paloma Mami - Sueños de Dalí
Papa Roach - Greatest Hits Vol.2 (Mystic Production)
Phallosopher - (I)
Phantom Wave - Wilds
Piqued Jacks - Synchronizer
Plastic Age - Yeack!
Protoje - In Search Of Lost Time (Deluxe Edition)
Rayden - Homónimo
Revenant Marquis - Below The Landsker Line
Rivals - Sad Looks Pretty On Me
Rob Leines - Blood Sweat And Beers
Různí - Ultimate 80s (Warner Music)
Sébastien Guérive - Omega Point
Seraph In Travail - A Black Death Incense
Shadow People - Batom Rouge/washing In Soap Opera
Skypp - King Of Indiana
Soft Glas - How Strange
Souleye - Hunting Teardrops
Special Request - DJ Kicks
Steve Gulley And Tim Stafford - Still Here
Stoner Control - Sparkle Endlessly
Stormwind - Reflections (Mystic Production)
Taken Days - Every Second…
The Blue Stones - Hidden Gems
The Bottle Doom Lazy Band - 2005
The City Champs - Luna ’88
The Death Of Pop - Seconds
The Noctambulant - Hellrazor
The Streetwalkin’ Cheetahs - One More Drink
Todd Briefly - Demos
Tokyo Jetz - Cancel Culture
Too Much Joy - Mistakes Were Made
Trap Nav - Cloud 9Ine
Triptides - Alter Echoes
Uzi - Kan
Vallens - In Era
Vulture - Dealin’ Death
Warrior Path - The Mad King
Whettman Chelmets - For…
William Dunn - Creation Never Dies: The Willie Dunn Anthology
Year Twins - Perfect Forever, Forever Perfect
Yeek - Valencia
Zenith Volt - Timekeeper

Vychází na vinylu:
Adamantis - Far Flung Realm
Alice Phoebe Lou - Glow
American Culture - For My Animals
Austin Meade - Black Sheep (Universal)
Bell Orchestre - House Music
Benee - Hey U X (Universal)
Cosmic Reaper - Cosmic Reaper
Depths Of Hatred - Inheritance
Dialect - Under~Between
Dire Straits - Brothers In Arms (Remastered 2021) (Universal)
Ego Kill Talent - The Dance Between Extremes (Warner Music)
Enforcer - Live By Fire II. (Mystic Production)
Fuath - II
Harry Connick Jr. - Alone With My Faith (Universal)
Hendrik Weber - 429 Hz Formen Von Stille ()
Herzel - Le Dernier Rempart
Chris Cornell - No One Sings Like You Anymore (Universal)
Jane Inc. - Number One
Janet Simpson - Safe Distance
John Dwyer, Ted Byrnes, Greg Coates, Tom Dolas, And Brad Caulkins - Endless Garbage
Jon Batiste - We Are (Universal)
Keith Jarrett - Sun Bear Concerts
Kelsy Karter - Missing Person (Warner Music)
Krabathor - Demonizer / Mortal Memories II (Mystic Production)
Lana Del Rey - Chemtrails Over The Country Club (Universal)
Loretta Lynn - Still Woman Enough (Sony Music)
Meg Myers - Thank U 4 Taking Me 2 The Disco, I´d Like 2 Go Home Now (Warner Music)
Melissa Carper - Daddy’s Country Gold
Miami Horror - Illumination (Warner Music)
Middle Kids - Today We’re The Greatest
Michael Beach - Dream Violence
Michael Feuerstack - Harmonize The Moon
Mint Julep - In A Deep & Dreamless Sleep
New Bums - Last Time I Saw Grace
Owen Pallett - Her (soundtrack) (Sony Music)
Papa Roach - Greatest Hits Vol.2 (Mystic Production)
Ringo Starr - Zoom In (EP) (Universal)
Rivals - Sad Looks Pretty On Me
Různí - The Prom (Sony Music)
Ryan Adams - Wednesdays (Sony Music)
Sam Smith - Love Goes - Live At Abbey Road Studios (Universal)
Saxon - Inspirations (Mystic Production)
Serj Tankian - Elasticity (EP) (Warner Music)
Special Request (Paul Woolford) - Dj Kicks
Status Quo - Dog Of Two Head (Music On Vinyl)
Sting - Duets (Universal)
Stormwind - Reflections (Mystic Production)
Tame Impala - Innerspeaker (10th Anniversary Box Set)
The Blue Stones - Hidden Gems
Triptides - Alter Echoes
U.D.O - Live In Bulgaria 2020 (Mystic Production)
Veronica Swift - This Bitter Earth
Vivian Leva & Riley Calcagno - Vivian Leva & Riley Calcagno
William Doyle - Great Spans Of Muddy Time

EP:
Benny The Butcher - The Plugs I Met 2
Blanketman - National Trust
Clay "Krucial" Perry III - If We Must Die
Colin Miller - Hook
Dad Sports - I Am Just A Boy Leave Me Alone !!!
Deniz Cuylan - No Such Thing As Free Will
Frances Luke Accord - Sunnyside
Chase Cohl - Dear Dear: Volume 1
Ivress - Borderline
Jenny March - Madness
Julia Klot - Ghost
Kali Trio - Loom
Khazali - Going Home Vol. 1
Michigander - Everything Will Be Ok Eventually
Mothica - Forever Fifteen
Pink Siifu And Fly Anakin - $Mokebreak
Proposal - Kingdom
Psychic Equalizer - Revealed Ii
Real Numbers - Brighter Then
Reverend Mother (Fka Priestess) - Reverend Mother
Riley Pearce - Love And Other Stuff
Ronna Reason - Ronna Reason
Safety - Greetings From The Sunshine State
Show Me The Body - Survive
Sofia Kourtesis - Fresia Magdalena
Sylvan Paul - America
Tearjerker - Deep End
The Bones Of J.R Jones - A Celebration
The Oddness - Distant Voices
Trollfest - Happy Heroes
Tunnelvisions - End Of Time
Valeree - It’s Fine, I’m Fine
Vegyn - Like A Good Old Friend
Victoria Anthony - Live

Reedice:
Arcade Fire And Owen Pallett - Her (soundtrack)
Boise Cover Band (Feat. Built To Spill’s Doug Martsch) - Unoriginal Artists (Reissue)
Deniz Tek - Take It To The Vertical (Reissue)
Godsend - In The Electric Mist (Reissue)
Keith Jarrett - Sun Bear Concerts
Miami Horror - Illumination (Warner Music)
Peter Gabriel - Plays Live (Universal)
Slow Crush - Aurora (Reissue)
The Black Keys - Attack & Release (Warner Music)
The Black Keys - Magic Potion (Warner Music)
ZVA 12-28 Band - Hrubá Múka (Indies Scope)

NÁZORY
  • Hej, volám sa Janko zo Senice. (David, co ho všichni milují a on jim krade letáky., 23.03.2021 13:45) Reagovat

    Nic co by stálo za pár slov. Hudba je neměnná jako jarní deště nad Mississippskou zátokou.

  • Na Lanu by to chtělo recenzi, protože ta deska j... (Anonym, 23.03.2021 14:55) Reagovat

    Na Lanu by to chtělo recenzi, protože ta deska je fakt super.

    • Re: Na Lanu by to chtělo recenzi, protože ta deska j... (Dan, 23.03.2021 22:44) Reagovat

      Lanu mám rád, ale její nová deska mi fakt super nepříjde.... vlastně se dost divím tomu, jak tohle spousta lidí tvrdí... za mě nemastná a neslaná nuda, bohužel... trocha drajvu a života by neuškodila, třeba jako na Ultraviolence

      • Re: Na Lanu by to chtělo recenzi, protože ta deska j... (strom-z, 24.03.2021 15:23) Reagovat

        tak třeba na rateyourmusic je to až její 4. nejlíp hodnocená deska se značnym odstupem za Normanem, takže přijetí rozhodně neni jednoznačný

  • Prosím recenzi na novou desku od Lany Del Rey... (Anonym, 23.03.2021 19:07) Reagovat

    Prosím recenzi na novou desku od Lany Del Rey

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Niall Horan, Tommy Lefroy, Sportovní hala Fortuna, Praha, 17.3.2024
Naživo: Niall Horan si v Praze ječící dav dívek omotal kolem prstu Niall Horan se během jednoho roku již podruhé představil v České republice. Už loni patřilo jeho vystoupení na festivalu Colours Of Ostrava mezi ta povedená a své hudební nadání spojené s pokorou a úžasnou bezprostředností v Praze... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 19:30 v sekci Naživo
Róisín Murphy, Forum Karlín, Praha, 17.3.2024
Naživo: Róisín Murphy odehrála ve Foru Karlín vynikající koncert Róisín Murphy zamířila opět do Prahy, tentokrát do Fora Karlín. Irská zpěvačka, známá svým unikátním vokálním projevem a vizuálním stylem, přenesla přítomné do světa tanečních rytmů a elektronických experimentů. Dostalo... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 10:00 v sekci Naživo
Ariana Grande - Eternal Sunshine 8/10
Recenze: Ariana Grande se na albu “Eternal Sunshine” otevřeně vyrovnává s rozvodem a následným smířením Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 00:00 v sekci Recenze
Jason Derulo - Nu King 3/10
Recenze: Na desce "Nu King" Jasona Derula kvantita výrazně vyhrává nad kvalitou Kdyby Jason Derulo počkal ještě rok, uběhlo by deset let od vydání jeho posledního studiového alba. Uplynulou dekádu nás zásobil nepřeberným množstvím různých singlů, na které navázal deskou "Nu King". Zjevným cílem bylo toto... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 16:30 v sekci Recenze
Mirai ft. Majk Spirit - čas rány zahojí 3/10
Video: Mirai a Majk Spirit v novince "čas rány zahojí" nemají daleko k hudebnímu odpadu Pět singlů během čtyř měsíců. Takhle se Mirai chystají na vydání nového alba. Zatímco počet zveřejněných písní a doprovodných videoklipů je působivý, hudebně novinky drhnou. A ta úplně nejčerstvější nazvaná "čas rány... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:00 v sekci Audio / Video | Video
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Video: Justin Timberlake ukazuje v klipu "No Angels" svou temnou stránku (17.03.2024 19:06)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)
- Nové desky 5/2024 - od Kateřiny Marie Tiché přes L Devine po Kirina J Callinana (07.02.2024 16:00)
- Lana Del Rey na letošek plánuje vydání alba "Lasso". A bude to country! (04.02.2024 10:27)
- Nové desky 4/2024 - od Jamese Arthura přes The Smile po Dymytry (31.01.2024 21:27)
- Publicistika: Čtyřicet nejlepších zahraničních desek roku 2023 podle musicserveru (20-11) (30.01.2024 21:35)

ALBUM TÝDNE 12/2024

Ariana Grande
Eternal Sunshine

Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu máme opět jedno terapeutické porozchodové cvičení s názvem "Eternal Sunshine".

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Út 19.03.
Katapult (CZ) (Forum Karlín, Praha)
Pá 22.03.
Ewa Farna (CZ) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Jason Derulo (US) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Mother Mother (CAN) (Forum Karlín, Praha)
Ne 24.03.
Giant Rooks (DE) (Roxy, Praha)
Po 25.03.
Only The Poets (UK) (MeetFactory, Praha)
Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber Prince The Prodigy Vladimír Mišík Karel Gott Queen AC/DC Adele Sophie Ellis-Bextor Taylor Swift Kabát Lucie Vondráčková Madonna U2 Dua Lipa Rush Kryštof Bono Mirai Billie Eilish
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu