Na Brutal Assault přijedou bahnití Eyehategod i retro elektronický GosT

26.01.2019 10:45 - Jiří V. Matýsek | foto: Tomáš Rozkovec / @musicserver.cz

Nejnovější přídavek k soupisce kapel na čtyřiadvacátý ročník metalového festivalu Brutal Assault možná neoslní svým objemem, obsah je však více než solidní a nachází se v něm hned několik hudebních jistot, neřkuli legend. Kdo tedy v srpnu do pevnosti Josefov u Jaroměře ještě přijede?

Co se stane, když se spojí metal, hardcore a blues s horkem a bahnem delty Mississippi, ukážou Eyehategod. Tihle jižanští veteráni (v aktuální sestavě Jimmy Bower, Mike Williams, Gary Mader a Aaron Hill) pomohli definovat sludge coby metalový subžánr.

Žánr definujícím spolkem jsou i Sodom. Nedílná čtvrtina teutonské thrash metalové čtyřky své přesné riffy drhne už od roku 1981. Do jejich sestavy se vrací Frank Blackfire (ex-Sodom, ex-Kreator, nebo Assassin), který s kapelou natočil stěžejní alba "Persecution Mania" a "Agent Orange" nebo živák "Mortal Way Of Live". Navíc poprvé ve své kariéře doplnili sestavu o druhého kytaristu.

Méně brutality, ale neméně tvrdého výrazu přivezou Therion. Ti na svém přelomovém albu "Thali" spojili metal s operou a právě tato deska bude tvořit páteř speciálního setu, který Švédi do Jaroměře přivezou.

Hardcorovou střídačku doplní Sick Of It All, legendy newyorské větve žánru s historií sahající až do roku 1986. Třicet let na scéně, zdá se, jejich hrany neobrousilo. Odpočívat se nebude ani u brutálních technických death metalistů Vulvodynia. Tečkou za aktuálními přídavky k line-upu je GosT. Tento producent odívá syrovou atmosféru béčkových hororů do retro synťákového hávu.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY