shop.musicserver.cz
Nové desky 33/2021 - od Lorde přes Jakea Bugga po Switchfoot

Nové desky 33/2021 - od Lorde přes Jakea Bugga po Switchfoot

Vydáno: 24.08.2021 14:05 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Tomáš Rozkovec | foto: Lorde

Tento týden si pro sebe uzmuli především Lorde, Jake Bugg, Switchfoot a nová kapela členů Judas Priest. K nim pak přibyl kritikou ceněný Anderson East, countryoví Wanda Jackson a Sturgill Simpson, emo-rapový Trippie Redd, funkoví Kool & The Gang, metaloví Between The Buried And Me a domácí Bratrstvo Luny.

V pátek 20. srpna vyšly tyto nové tituly:

Lorde - Solar Power
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: pop / psychedelický pop / indie folk

Lorde - Solar Power
Je to několik málo týdnů, co Lorde pořádně nažhavila své fanoušky - sdělením, že se mohou těšit na novou desku "Solar Power", a převážnou část mužské části a menší té dámské i eroticky laděným přebalem. Nyní je čekání všech u konce a příznivci novozélandské hudebnice se mohou těšit z dvanácti (respektive čtrnácti, pokud zvolí deluxe edici) čerstvých písní. Nejbližším spolupracovníkem zpěvačky byl Jack Antonoff, kterého coby spoluautora a spoluproducenta doplnili již pouze Robyn a Malay. Ačkoli již zmínění hodně obstarali i v případě instrumentace, nezůstali v tom zcela sami. Přidali se například bubeník Matt Chemberlain, Evan Smith na dechové nástroje, houslista Bobby Hawk a mezi vokalisty naleznete i Phoebe Bridgers. Stylově se slečna Yelich-O'Connor posunula na pomezí indie, folku a psychedelického popu. Zda za něj bude opět sbírat Grammy, můžete přemýšlet při poslechu alba na jejím YouTube a my jen dodáme, že dílo vychází pouze digitálně, na vinylu a speciálním box setu.


Jake Bugg - Saturday Night, Sunday Morning
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: indie rock / blues rock / folk pop

Jake Bugg - Saturday Night, Sunday Morning
Na poměrně dlouhé čtyři roky se odmlčel anglický hudebník Jake Bugg. V mezidobí od vydání své čtvrté řadovky "Hearts That Strain" nabídl pouze pár singlů a několik koncertů. Nové album "Saturday Night, Sunday Morning" ale naznačuje, že je zpět v plné síle. První singly z něj představil už před dvěma roky, a tak není divu, že jeho produkce jako celku se rozprostřela do delšího časového období a také mezi více lidí. Zatímco předchůdce nahrál společně s Danem Auerbachem, tentokrát se k němu ve studiu postupně připojili Steve Mac (Ed Sheeran, James Blunt, Westlife, Il Divo), Andrew Watt (Ozzy Osbourne, 5 Seconds Of Summer, Miley Cyrus), Andrew Wells (Halsey, Ben Platt, Céline Dion) a Jamie Hartman (Anastacia, Lewis Capaldi). Výsledek tohoto mixu lidí je někde na pomezí indie rocku, blues, americany, folku a popu, uslyšíte však i fragmenty country a taneční hudby. Posuďte sami na Buggově YouTube.


Shannon & The Clams - Year Of The Spider
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: garage rock

Shannon & The Clams - Year Of The Spider
V techto dnech vychází očekávané album od garážových rockových idolů Shannon & The Clams. Po vydání výtečné desky "Onion" a následném turné se kapela vrátila do nashvillského studia Easy Eye Sound aby zde vytvořila naprosto jedinečný vintage zvuk, který v sobě spojuje zvláštní prvky doo-wop, klasického R&B, garážového roku a psychedelie. Výsledek nese název "Year Of The Spider" a obsahuje třináct písní vonících zašlými časy. Vychutnat si ho můžete na YouTube profilu skupiny.


Between The Buried And Me - Colors II
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: moderní death metal

Between The Buried And Me - Colors II
S novou studiovkou se tento týden hlásí o slovo americká progresivně metalová formace Between The Buried And Me. Nástupce nahrávky "Colors", jež vyšla již v roce 2007, nese příznačný titul "Colors II". Recenzenti na ni pějí oslavné ódy a shodují se, že dvanáctka songů může být podobně zásadní jako těch osm vydaných před čtrnácti lety. Ukázku v podobě kousku "The Future Is Behind Us", ke kterému vznikl i videoklip, najdete na YouTube. Jak se vám líbí? O svůj názor na něj se s námi podělte do komentářů pod článkem!


KK's Priest - Sermons Of The Sinner
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: heavy metal

KK Priest  - Sermons Of The Sinner
KK's Priest je nová kapela, již tvoří bývalí členové Judas Priest K. K. Downing (kytara) a Tim Ripper Owens (zpěv) společně s kytaristou A. J. Millsem (Hostile), baskytaristou Tonym Newtonem (Voodoo Six) a bubeníkem Seanem Elgem (Deathriders, Cage). Již ze složení hlavních tahounů je patrné, jakou cestou se prvotina formace "Sermons Of The Sinner" vydává. Rovných deset songů dává jasný signál, že odpadlíci ze živoucí legendy britské vlny heavy metalu se s odchodem nesmířili. Posuďte sami poslechem singlů na YouTube.


Tip týdne

Anderson East - Maybe We Never Die
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: r'n'b / jižanský soul / americana

Anderson East - Maybe We Never Die
Amerického zpěváka Andersona Easta jsme vám před šesti lety představovali s albem "Delilah" jako Tip týdne. Před třemi roky na něj navázal deskou "Encore", s níž už zabodoval i v americkém albovém žebříčku. Zda bude tato tendence pokračovat, se dozvíme díky letošní novince "Maybe We Never Die". O produkci tuctu songů se rodák z Atén v Alabamě podělil s Davem Cobbem (Chris Stapleton, Jason Isbell) a s obvyklým spolupracovníkem Philipem Townsem. Jak je u něj zvykem, kombinuje v nich fůru stylů od r'n'b a popu přes jižanský soul, americanu, rock až po blues či fragmenty disca. Že nic neztratil ze svého umu, zjistíte na jeho YouTube kanálu.


Switchfoot - Interrobang
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: alternativní rock / křesťanský rock

Switchfoot - Interrobang
Je to zhruba půl roku, co jsme si tu představovali sólovku Jona Foremana, a už ho tu máme znovu, ovšem tentokrát společně s jeho domovskou kapelou. Svoji dvanáctou desku Switchfoot pojmenovali "interrobang" a jedenáct písniček stále nese především jejich signifikantní rockový rukopis. Aby ale nezůstali stát na jednom místě, rozhodli se ho zpestřit šedesátkovým experimentováním a syntetizátorovým new wave. K jejich produkci si přizvali Tonyho Berga známého za spolupráce s Paulem McCartneym, Phoebe Bridgers a Andrewem Birdem, mix pak dostal na starost matador Tchad Blake, jehož služeb využili například Arctic Monkeys či Fiona Apple. Jak to celé dopadlo, zjistíte na YouTube .


Wanda Jackson - Encore
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: country / rock and roll / rockabilly

Wanda Jackson - Encore
O tom, že věk je pouze číslo, nás přesvědčuje řada umělců, kteří stále vydávají svá alba a koncertují, ačkoli jejich vrstevníci již dávno užívají důchodu. Jedním z takových je i americká hudebnice Wanda Jackson, která vydává své nové album "Encore" ve třiaosmdesáti letech. Pro natočení osmičky písniček se spojila s Joan Jett, která je nejen jeho producentkou, ale částečně se podílela i na autorství a na desce si i zazpívala. Dalšími spoluautory jsou například Will Hoge, Luke Laird nebo Lori McKenna, za mikrofonem pak Wandu doplnily ještě Elle King, Angaleena Presley z Pistol Annies a Candi Carpenter. Jak tato dáma stále dokáže kombinovat country, rock and roll a rockabilly, se dozvíte na jejím YouTube.


The Joy Formidable - Into The Blue
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: indie rock

The Joy Formidable - Into The Blue
Velšské indierockové trio The Joy Formidable připravilo následovníka řadovky z roku 2018 "AAARTH". Jmenuje se "Into The Blue" a přináší další skladby plné svěžesti, melodiky, riffů a energie. Jako předzvěst a slibnou ochutnávku k němu skupina vydala tři singly, přičemž ten nejnovější, "Sevier", vyšel teprve před několika dny. Videoklip k němu i k těm předchozím si můžete pustit na YouTube.


Sturgill Simpson - The Ballad Of Dood And Juanita
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: tradiční country / bluegrass / gospel

Sturgill Simpson - The Ballad Of Dood And Juanita
Sturgill Simpson patří už několik let k nejvýraznějším představitelům tradiční a outlaw country a potvrzují to nejen jeho hitparádové úspěchy, ale třeba i několik Americana Music Awards a nominací na Grammy včetně jedné proměněné. Jeho letošní příspěvek "The Ballad Of Dood And Juanita" je ovšem trochu jiný. Jak už název napovídá, jedná se o koncepční album vyprávějící příběh o lásce mezi legendami hranice Kentucky. Hudebně se tak autor vrací ještě více do historie pomocí tradiční country, bluegrassu, gospelu a americké horácké hudby. Jednu z deseti písniček, které všechny nahrál během jediného týdne, osvěžil Willie Nelson. Do vyprávění o Doodovi a Juanitě se zaposlouchejte na Simpsonově YouTube.


Trippie Redd - Trip At Knight
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: trap / emo rap / pop rap / future bass

Trippie Redd - Trip At Knight
Ačkoli nás Trippie Redd zásobuje deskami vcelku pravidelně jednou za rok a mezi ně stíhá vmáčknout i nějaký ten mixtape či EP, album "Trip At Knight", respektive sedmnáct jeho tracků připravoval průběžně čtyři roky. Není tedy divu, že zde sleduje více stylů od trapu přes emo a pop rap až po future bass. Na jejich produkci se podíleli spíše méně známí Star Boy, Hammad Beats, RafMade, TNFDemon a Lukovíc, což ovšem neplatí o hostech, kde se to hemží jmény jako SoFaygo, Lil Uzi Vert, Playboi Carti, Ski Mask The Slump God, Lil Durk, Polo G, Babyface Ray, Sada Baby, Icewear Vezzo, Juice Wrld a XXXTentacion. Vydáním pochopitelně žije rapperovo YouTube.


EP

  • Angel Olsen - Aisles
    V česku velmi populární hudebnice navazuje na své loňské "Whole New Mess" pěticí nových písniček, které nahrála společně s producentem Adamem McDanielem. Pokud se do nich zaposloucháte na jejím bandcampu, zjistíte, že rozhodně neutíká ze své alternativně pojaté cesty popem.
  • Sodom - Bombenhagel
    Němečtí thrashmetalisté se rozhodli připomenout skladbu "Bombenhagel" z roku 1987. Song, který vyšel původně na albu "Persecution Mania", dostal zbrusu nový kabát a jako kumpány na ípíčku ještě dvojici zbrusu nových kusů. Uslyšíte je například na YouTube.
  • Red Velvet - Queendom
    Po delší době o sobě dává vědět k-popová dívčí formace, kterou jsme mohli registrovat i ve filmu "Trolls World Tour". Svým fanouškům nabídnou hned šest songů, které společně se svým producentským týmem nasměrovaly ke směsi taneční hudby, disca, soulu a r'n'b. Sdílejí je na YouTube vydavatelství SM.
  • Carter Faith - Let Love Be Love
    Americká zpěvačka ze Severní Dakoty se před několika lety přestěhovala do Nashvillu, a jak už to ve městě country bývá, začala se tam prosazovat natolik, že podepsala smlouvu s labelem busbeeho (Maren Morris, Shakira, Lady Antebellum) a média o ni začala mluvit jako o nové countryové hvězdě. Zda se tyto předpovědi naplní, zjistíte díky debutovému ípíčku s pěticí písní, které uslyšíte na jejím YouTube.

Dále stojí za pozornost:
Danielle Cormier - Réflexion: folková písničkářka z NashvilluYouTube
Niko Rubio - Wish You Were Here: debutové EP kalifornské indiepopové zpěvačkyYouTube
SonReal - I Can’t Make This Up: návrat kanadského rappera po kratší odmlceYouTube
Lola Young - After Midnight: časosběrné EP anglické neo soulové hudebniceYouTube


Maggie Rose - Have A Seat
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: blues rock / soul / pop / country

Maggie Rose - Have A Seat
Mezi další těžko zařaditelné hudebnice můžeme začlenit Maggie Rose. Před jedenácti lety na sebe ještě jako Margaret Durante upozornila oceňovanou coververzí hitu Kings Of Leon "Use Somebody" a následně ji její styl na pomezí blues, folku, rocku, soulu, funku a country vynesl do pozice předskokanky Sheryl Crow, Garyho Allana i na pódia festivalů různého žánrového zaměření. Před třemi roky vydala album "Change The Whole Thing", které Rolling Stone zařadil do kategorie Musíte mít po bok desek Prince a Macy Gray. Na něj nyní navazuje třetí řadovkou "Have A Seat". Mezi jedenácti písničkami je i spolupráce s Marcusem Kingem. Nahrávku produkoval koncertní člen Alabama Shakes Ben Tanner a vy se s ní seznamte na YouTube.


Kool & The Gang - Perfect Union
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: funk / disco / soul / reggae

Kool & The Gang - Perfect Union
Díky hitům jako "Ladies' Night", "Celebration", "Get Down On It", "Joanna", "Misled" nebo "Cherish" se Kool & The Gang zapsali do hudební historie tučným písmem, a i když během své téměř šedesátileté kariéry přišli už o několik členů, stále fungují a nováčky doplňují sestavu, se kterou Robert 'Kool' Bell a George 'Funky' Brown dál nesou značku k dalším koncertům a také deskám. Pokud nebudeme počítat vánoční "Kool For The Holidays", vrací se s novým materiálem po čtrnácti letech. Devět nových písní doplněných o remix prvního singlu "Pursuit Of Happiness" se nese na soulových a funky základech, ovšem jak uslyšíte i na YouTube, poměrně značně muzikanty ovlivnilo také reggae a latino pop.


Villagers - Fever Dreams
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: indie folk / alternativní folk

Villagers - Fever Dreams
Irská formace Villagers, kterou jsme mohli vidět před pěti lety na ostravských Colours, patří mezi velké oblíbence kritiky. Za svá předchozí alba si vysloužili po dvou nominacích jak na Mercury Prize, tak na Choice Music Prize a odnesli si dvě ceny Ivor Novello. Není tedy divu, že každá další deska je náležitě očekávaná. S letošní novinkou "Fever Dreams" muzikanti navazují na tři roky starou studiovku "The Art Of Pretending To Swim". Nabízejí na ní celkem deset skladeb plus dva odlišné mixy singlů "So Simpatico" a "Circles In The Firing Line". První ukázky uslyšíte na jejich YouTube.


Debbie Gibson - The Body Remembers
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: taneční pop

Debbie Gibson - The Body Remembers
Zpěvačka a herečka Debbie Gibson, kterou znají například fanoušci Michaela Jacksona z klipu "Liberian Girl", se vrací po jedenáctileté odmlce od alba "Ms. Vocalist" se svojí desátou řadovkou "The Body Remembers". Fanouškům tanečního popu nabídne celkem patnáct songů, v nichž neskrývá inspiraci Duou Lipou a Kylie Minogue. Najdete mezi nimi i novou verzi jejího hitu z roku 1989 "Lost In Your Eyes", který si tentokrát střihla s Joeym McIntyrem z New Kids On The Block, a také spolupráci s DJem Ashbou ze Sixx:A.M.. Výsledesk sdílí na svém YouTube.


Travis Greene - Oil + Water
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: gospel / současná křesťanská hudba / world music

Travis Greene - Oil + Water
Fůru hostů si na svoji novou studiovku "Oil + Water" přizval americký gospelový zpěvák Travis Greene, který si zahrál i před bývalým americkým prezidentem Donaldem Trumpem. V celkem deseti písničkách se k němu postupně připojili Anthony Hamilton, Todd Dulaney, Kirk Franklin a John P.Kee, Le'Andria Johnson, D'Nar, Tasha Cobbs Leonard, Madison Binion, Kierra Sheard, Darrel Walls a Mali Music. Není tedy divu, že vedle gospelu uslyšíte i prvky současné křesťanské hudby, worship, rhythm and blues, soulu a také world music. Poznávat je můžete na zpěvákově YouTube.


Bratrstvo Luny - Clamare
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: post gothic rock

Bratrstvo Luny - Clamare
Bratrstvo Luny oslaví na podzim roku 2021 patnáct let na scéně a při té příležitosti vydalo své čtvrté řadové album s provokativním názvem "Clamare" (latinsky "křičet"). Darkrockové sexteto, známé mimo jiné svou velmi blízkou vazbou k frotmanovi Petrovi Štěpánovi (XIII. století), přišlo s dalším koncepčním dílem, jímž varuje před lidožravou globální digitalizací a marketingovou debilizací pomocí infantilních reklam, prázdných spektáklů a manipulativních médií. Jedenáctipoložkovou kolekci avizuje singl "Nuestra Señora", k poslechu je na YouTube profilu formace.


Tropical Fuck Storm - Deep States
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: avant punk

Tropical Fuck Storm - Deep States
Svou třetí řadovku nachystali rebelové z formace Tropical Fuck Storm. A jak to tak vypadá, můžete novinku "Deep States" buď zařadit do svého playlistu oblíbenců, nebo prostě nenávidět. Ohlasy ze strany recenzentů na tuto desku jsou víceméně rozporuplné, takže nezbývá, než abyste se o jejích kvalitách přesvědčili sami. Navštivte YouTube.com a posoouchejte.


Wolves In The Throne Room - Primordial Arcana
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: dark metal

Wolves In The Throne Room - Primordial Arcana
"Při práci na nové desce jsme se dostali na další úroveň v našem hudebním vývoji. Ponořili jsme se do natáčení ještě hlouběji a nemalou měrou k tomu přispěla i výstavba vlastního nahrávacího studia. Obstarali jsme si sami také produkci a mix," prozradili hudebníci z metalové formace Wolves In The Throne Room k novinkové desce "Primordial Arcana". Ta obsahuje celkem osm kousků a ukázky k poslechu některých z nich najdete na stránkách Relapse.com.


V krátkosti

  • David Duchovny - Gestureland
    Americký herec známý ze seriálu "Akta X" nebo "Californication" se už před šesti lety pustil také na hudební dráhu a nyní vydává své třetí album, které nazval "Gestureland". Dvanáct songů, v nichž pokračuje ve spolupráci s týmem, s nímž připravil i oba předchůdce, opět osciluje na pomezí alternativního rocku a folk rocku. Lepší obrázek si uděláte na jeho YouTube.
  • Martha Wainwright - Love Will Be Reborn
    Kanadská písničkářka a sestra Rufuse Wainwrighta se vrací po poměrně dlouhé pětileté odmlce a na "Goodnight City" navazuje jedenáctkou nových písniček, jejichž produkci svěřila svému krajanovi Pierru Marchandovi, který se proslavil spoluprací se Sarah McLachlan. Jak dopadla jejich kooperace, zjistíte na YouTube.
  • Martin Gore - Third Chimpanzee Remixed
    Jak jednoduše uděláte z ípíčka elpíčko? Zkuste to jako člen Depeche Mode, který nechal zremixovat pět skladeb loňského EP deseti různými autory. O hodinovou zábavu se postarali ANNA, Barker, Wehba, JakoJako, The Exaltics, Rrose, Jlin, Chis Liebing, Kangding a MoReVoX. Uslyšíte je na hudebníkově bandcampu.
  • Danny Gokey - Jesus People
    Americký zpěvák, který v roce 2009 skončil třetí v American Idol, od své cesty soutěží ušel pořádný kus cesty a stal se jednou z hlavních postav současné křesťanské hudby. Na svém kontě má Dove Awards i nominaci na Grammy, které teď možná rozšíří s dvanáctkou čerstvých písní, v nichž si zahostovaly Angie Rose, Koryn Hawthorne a Christine D'Clario. Uslyšíte je na YouTube.
  • Connie Smith - The Cry Of The Heart
    Vedle Wandy Jackson tu máme další zpěvačku přes osmdesát, kterou bychom už mohli označit jako legendu country music. Její letošní album je první po deseti letech a jedenáct písní, mezi nimiž naleznete i ty, které zpívali Merle Haggard, Melba Montgomery a Carl Jackson, pro ni produkovali její manžel Marty Stuart a Harry Stinson. Trochu tradičního country si užijete na jejím YouTube.
  • Andrew Belle - Nightshade
    Chicagský indiepopový hudebník se hlásí o slovo po čtyřech letech s novým elpíčkem, a jak uslyšíte například na jeho bandcampu, deset písniček tentokrát hodně ovlivnila elektronika.
  • James McMurtry - The Horses And The Hounds
    Americký folk-rockový písničkář se vrací po šesti letech s novou studiovkou, jejímž názvem zřejmě nechtěně potěší fanoušky filmu "Notting Hill". Deset kousků, které uslyšíte na YouTube labelu New West, je ještě prosáklých americanou, roots rockem a alternativní country.
  • Mia Doi Todd - Ten Views Of Music Life
    Americká písničkářka s japonskými kořeny se rozhodla, že nechá zremixovat některé ze svých songů. Celkem deseti z nich se ujali například Julia Holter & Tashi Wada, Dntel, Belú, Kassin, Jira><, Carlos Niño, Georgia Anne Muldrow, Vardan Ovsepian a SunEye. Výsledek uslyšíte na jejím bandcampu.
  • Orla Gartland - Woman On The Internet
    Po pěti ípíčkách a čtrnácti letech na hudební scéně se ke svému plnohodnotnému debutu propracovala irská písničkářka, která svůj styl přirovnává k mixu Joni Mitchell, Reginy Spektor a Imogen Heap. Zda se trefila i do vašich představ, zkuste na jejím bandcampu.
  • Eric Hilton - Ceremony
    Polovina dua Thievery Corporation nadále stíhá kloubit tvorbu skupiny a tu sólovou. Na dvě loňská alba navazuje kolekcí třinácti skladeb, a jak zjistíte na jeho bandcampu, nasměroval je na pomezí elektroniky, downtempa, lounge a trip hopu.
  • Dame D.O.L.L.A. - Different On Levels The Lord Allowed
    Basketbalový hráč, který hraje v NBA za tým Portland Trail Blazers, vlastním jménem Damian Lillard, se už několik let věnuje také rapové kariéře. Na svém letošním albu nabídne celkem dvanáct tracků a hosty jako Lil Wayne, Q-Tip, Jane Handcock, Blxst, Snoop Dogg, Derrick Milano nebo Raphael Saadiq. Uslyšíte je na jeho YouTube.
  • Lil Lotus - Errør Bøy
    Kdyby vám tento týden náhodou chyběl Travis Barker, najdete ho na debutu amerického rappera z Dallasu. Převážnou část navíc produkoval John Feldmann z Goldfinger, čili není překvapením, že spíš než rap mu vládne pop punk ani že dalšími hosty jsou Chrissy Costanza, Against The Current a Lil Aaron. Stream alba nabízí YouTube kanál vydavatelství Epitaph.


Dále stojí za pozornost

Joe Troop - Borrowed Time: sólovka člena Che Apalachebandcamp
Tyler Shaw - Tyler Shaw: třetí album kanadského popového zpěvákaYouTube
After 7 - Unfinished Business:návrat amerického r'n'b tria po pěti letechYouTube
George Lynch - Seamless:nová sólovka kytaristy Dokkenweb
Shining Bird - Deadlands: druhá deska experimentálních popařů oblíbených v redakci NMEYouTube
Vistas - What Were You Hoping To Find?: skotští indierockeři po roce s druhým albembandcamp


Dále vychází:

Adrian + Meredith - Bad For Business
After 7 - Unfinished Business
AJ Lee And Blue Summit - I’ll Come Back
All Good Things - A Hope In Hell
Apollo Chamber Players - With Malice Toward None
Badge Epoch - Scroll
Bambies - Summer Soon
Barbarian Prophecies - Horizon
Ben Bostick - Grown Up Love
Black Light Animals - Playboys Of The Western World
Blasphemous Creation - Forsaken Dynasty
Bnny - Everything
Bob's Burgers - The Bob's Burgers Music Album, Vol. 2
Caravan - Who Do You Think We Are? (Box Set)
Cemetary Echoes - Come Share My Shroud
Cinema Cinema - Ccxmdii
Cix - 'ok' Prologue: Be Ok
Cravity - The Awakening: Written In The Stars
Daemonicus - Eschaton
Darrin Bradbury - Artvertisement
Dawes - Nothing Is Wrong (10th Anniversary Deluxe Edition)
Deafheaven - Infinite Granite
Divine Horsemen - Hot Rise Of An Ice Cream Phoenix
Dream Theater - Lost Not Forgotten Archives: Train Of Thought Instrumental Demos (2003)
Eleanor Kerrigan - Lady Like
Eric Clapton - Eric Clapton (Anniversary Deluxe Edition)
Ester Poly - Wet
Fleece - Stunning And Atrocious
G. Brenner - Brushfire
Ga-20 - Ga-20 Does Hound Dog Taylor: Try It…you Might Like It!
George Lynch - Seamless
Gloop - Crayon Sun
Grace Gaustad - Blkbx: Wht R U Hding?
Chris Acker - Odd, Ordinary, & Otherwise
Chris J Norwood - I Am Not Cool
Chynna - Drug Opera
In The Pines - Interlude
Jeremiah Cymerman - Citadels & Sanctuaries
John Coltrane - Another Side Of John Coltrane
Johnny Yukon - Flight Plan 001
Justus Proffit - Speedstar
Kunzite (Feat. Mike Stroud Of Ratatat) - Visuals
L.A. Exes - Get Some
L.O.V.E Culture - 1827 N Pearl
Lamb Of God - Sacrament (15th Anniversary)
Lesotho - Summer Wars
Lindsay Jarman - The Gallery
Lorkin O’Reilly - Marriage Material
Lung - Come Clean Right Now
Mae Powell - Both Ways Brighter
Mano Le Tough - At The Moment
Mercury - Merctape
Michelangeli Arturo Benedetti - Original Albums
Mildreda - I Was Never Really There
Morly - ‘Til I Start Speaking
Mos Generator - The Mos Generator (20 Year Anniversary Edition)
Nathan Salsburg - Psalms
Necronautical - Slain In The Spirit
Nitty Scott - Jiggy Mami
Not3S - 3 Th3 Album
Occurence - I Have So Much Love To Give
Oceanhoarse - Dead Reckoning
One With The Riverbed - Absence
Palmistry - Wyrdo
Penelope Antena - Beamorose
Quickly, Quickly - The Long And Short Of It
Ravendust - The Gold Of The Aura
Rick Hyde - Plates 2
Roselyn - Alive At Zero
Různí - Flag Day (soundtrack)
Různí - Girl From The North Country
Různí - Greatest Ever Decade: The Nineties
Různí - The Bob’s Burgers Music Album Vol. 2
Sam Williams - Glasshouse Children
Settle Your Scores - Retrofit
Shire T (Of Maribou State) - Kingdoms In Colour
Shotgun Sawyer - Thunderchief (Anniversary Edition)
Sierra Ferrell - Long Time Coming
Spacette - You Don’t Have To Rise To Shine
Steel Rhino - Steel Rhino
Strange Bones - England Screams
Sun Of The Suns - Tit
Tacoma Narrows Bridge Disaster - The World Inside
Telethon - Swim Out Past The Breakers
The Dead Deads - Tell Your Girls It’s Alright
The Furious Seasons - Home All Day, Home All Night
The Joy Formidable - Into The Blue
The Mighty Warkings - Revolution
Tomorrow X Together - The Chaos Chapter: Fight Or Escape
Tropical Fuck Storm - Deep States
Tyler Shaw - Tyler Shaw
Ulver - Hexahedron - Live At Henie Onstad Kunstsenter
Vince Guaraldi Trio - A Boy Named Charlie Brown (soundtrack)
Vivien Goldman - Next Is Now
Warkings - Revolution
Warp Trio - Warp Trio’s Pandemic Disco Fantasy
Westside Gunn - Hitler Wears Hermes VIII: Sincerely, Adolf
Winter Nights - Sky Burial
Witchcryer - When Their Gods Come For You
Zahn - Zahn

Vychází na vinylu:
Anderson East - Maybe We Never Die
Bachman-Turner Overdrive - Collected
Billy Talent - Afraid Oif Heights
Eric Clapton - Eric Clapton (Remastered)
Fear Factory - Aggression Continuum Ltd.
Garbage - Version 2.0 (Remastered Edition)
Grant Green - Idle Moments
Hans Zimmer & James Newton Howard - The Dark Knight (soundtrack) (Vinyl Reissue)
Charles Mingus - Mingus Mingus Mingus Mingus Mingus Mingus (Vinyl Reissue)
Charles Mingus - The Black Saint And The Sinner Lady (Vinyl Reissue)
Chrissie Hynde - Standing In The Doorway - Chrissie Hynde Sings Bob Dylan
Jake Bugg - Saturday Night, Sunday Morning
Jelen - Věci a sny
John Coltrane - Another Side Of John Coltrane
Kenny Burrell - Midnight Blue
KK's Priest - Sermons Of The Sinner
Lorde - Solar Power
Olivia Rodrigo - Sour
Různí - Goodfellas (soundtrack) (Vinyl Reissue)
The Knife - Deep Cuts (Vinyl Reissue)
The Knife - Tomorrow, In A Year (Vinyl Reissue)
Type O Negative - Slow Deep And Hard - 30th Anniversary
Vince Guaraldi Trio - A Boy Named Charlie Brown
Warkings - Revolution

EP:
Alisa Tully - Holy Isle
Daddex - Cold Summer
Daneshevskaya - Bury Your Horses
Deep Water - Golden Soul
Girlpuppy - Swan
Honeymoan - Palace
Jany Green - Lost In Love
Karen Jonas - Summer Songs
Khartoum - Vultures
Melin Melyn - Blomonj
Molly Burman - Fool Me With Flattery
Nilfüfer Yanya - Feeling Lucky? Remix
Zelma Stone - The Best

Reedice:
Garbage - Garbage (Remastered Edition)
Garbage - Version 2.0 (Remastered Edition)

NÁZORY
  • Osobně mi nová Lorde přijde trochu zklamáním,... (Anonym, 24.08.2021 14:27) Reagovat

    Osobně mi nová Lorde přijde trochu zklamáním, ale i v pár věcech mírným překvapením. Je pravda, že se Solar Power nemůže rovnat Pure Heroine a Melodrama, Lorde na téhle desce hodně ,,zjemnila" (je vidět, že už jí na nějakých osobních úspěších nijak nezáleží a hudbu tvoří pro svou radost). Celá deska na prvni poslech působí dost nudně a utahaně, ale po více šancích a zaposlouchání se do textů, je to dost podařená kolekce víceméně intimních písní s tématy jako kam se vydat v životě dál a vlastní pohrdání falešným světem slávy. Navíc zvukově lze album přirovnat k folkovým a psychedelickým nahrávkám z 60.let, i když jediným mínusem je zvuk Jacka Antonoffa, protože mi poslední dobou přijde, že se jeho producentský zvuk začíná až příliš opakovat, podle mě by si měl dát pauzu. Na závěr musím říct, že mě Lorde docela překvapila, rozhodně mě zajímá, kam se vydá s tvorbou dál a určitě by bylo dobré udělat recenzi, protože výborná deska Melodrama ji bohužel neměla.

  • Solar Power 10/10 (RoyalMusicStar1, 24.08.2021 17:55) Reagovat

    Solar Power je úžasné album, člověk se při poslouchání cítí jako na pláží, ležící na lehátku s koktejlem, a poslouchání vln. Lyricky je tohle album hodně silné, Lorde řekla pravdu, když řekla, že na albu není žádný slabý text. Taky se mi líbí vokály, Lorde se hodně předvedla. kontrast mezi hodně hlubokými notami a jemnými vyššími notami je nádherný. A že si přizvala na pomoc Pheobe Bridgers a Clairo je úžasné, jejich hlasy znějí spolu skvěle. Jack s jeho produkcí to znovu zabil, rozhodně múj oblíbený producent, a i když se někdy trochu opakuje (i když to vlastně někdy dělá každý) pořád to zní skvěle. Teď potřebuju od Jacka aby vzal Taylor a Lorde spolu do studia udělat song. A mohl by k tomu taky přizvat Lanu.
    Věřte tomu nebo ne ale Solar Power je zatím moje oblíbené album od Lorde. Každá skladba se mi líbí a každá je zajímavá. Mood Ring je zatím její nejlepší song.

    • Re: Solar Power 10/10 (Anonym, 26.08.2021 00:08) Reagovat

      ty abys nepřispěchal se svou desítkou co

  • Už jsem hodně o tomhle albu slyšela.. že je to... (Anonym, 24.08.2021 19:41) Reagovat

    Už jsem hodně o tomhle albu slyšela.. že je to prý její nejslabší album, zklamání, nuda. Při prvním poslechu jsem se s tím docela ztotožňovala, ale pak mě neuvěřitelně začalo bavit. Strašně se mi líbí ta atmosféra, struny, její hlas.. a vlastně si jen říkám, jak to, že ostatní v tom neslyší tu krásu.

  • znáte vůbec Deafheaven? (dadel, 01.09.2021 12:22) Reagovat

    dát Deafheaven jen do "díle vychází", jako kdyby nestáli za pozornost, je totální faux pas

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Slash, Myles Kennedy & The Conspirators, Winning Group Arena, Brno, 18.4.2024
Naživo: Slash v Brně: Bez Guns N' Roses, zato s vlastní tvorbou Legendární kytarista Slash se po pěti letech vrátil do Česka a v Brně předvedl strhující show plnou hardrockové energie. I když se fanoušci nedočkali hitů Guns N' Roses, Slash je potěšil syrovostí a vlastním materiálem. Přestože... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 17:47 v sekci Naživo
Aneta Langerová - Není na škodu se jednou za čas ohlédnout zpět
Rozhovory: Aneta Langerová - Není na škodu se jednou za čas ohlédnout zpět "Dvacet let za mnou. Mám pocit, že nemusím nikomu nic dokazovat, ani sama sobě. Důležité je vnímat hudební cestu takovou, jaká je, a nepřetvářet ji do něčeho, co není," říká bilancující Aneta Langerová. Výběrové dvojalbum... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 08:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
Fletcher - In Search of the Antidote 8/10
Recenze: Fletcher na "In Search of the Antidote" hledala, až našla Americká zpěvačka Fletcher svou kariéru sice odstartovala hned v první řadě amerického X Factoru, stalo se to ale už dávno. Tak dávno, že si tuto informaci můžeme odbýt hned v perexu a celý článek věnovat jejímu skvělému... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pohled do českých hitparád - 15. týden 2024
Kometa roku 2024 Benson Boone debutuje v top trojce české albové hitparády Letošní rok sice ještě nedošel ani do své třetiny, vypadá to však, že o jeho největším hudebním objevu je rozhodnuto. Americký zpěvák Benson Boone boduje po úspěchu singlu "Beautiful Things" také s albovou prvotinou. Nahrávka... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 10:00 v sekci Novinky | České hitparády
Dave Matthews Band, O2 universum, Praha, 16.4.2024
Naživo: V hlavní roli hudba. Dave Matthews Band přivezl do pražského O2 universa neokázale strhující koncert Dave Matthews Band v Česku zahrál poprvé až před pěti lety. Na kapelu s více než třiceti lety na hrbu je to docela pozdě. Návrat poté zhatila pandemie. Nakonec se dobrá věc podařila a Prahu letos americká parta nevynechala.... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 20:21 v sekci Naživo
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red (17.04.2024 09:30)
- Nové desky 14/2024 - od X Ambassadors přes The Black Keys po Bensona Boona (10.04.2024 10:00)
- Nové desky 13/2024 - od Beyoncé přes Sum 41 po Sheryl Crow (03.04.2024 15:00)
- Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
- Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)

ALBUM TÝDNE 16/2024

The Libertines
All Quiet On The Eastern Esplanade

Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern Esplanade". Obstála také tentokrát?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

The Prodigy Prince Justin Bieber Vladimír Mišík Kabát Adele Themroc AC/DC Queen U2 Sia Taylor Swift Bono Rush Mirai Beyoncé Lady Gaga Linkin Park Liam Gallagher Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu