shop.musicserver.cz
Nové desky 10/2021 - od Seleny Gomez přes Nicka Jonase po Roba Zombieho

Nové desky 10/2021 - od Seleny Gomez přes Nicka Jonase po Roba Zombieho

Vydáno: 16.03.2021 08:00 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: Selena Gomez

V polovině března se dočkáme španělského ípíčka Seleny Gomez, sólovky Nicka Jonase, rockové opery Magnuse Karlssona, návratu Seana Paula, druhé desky Toma Grennana, alba duetů australských The Paper Kites, novinky Lake Street Dive a rockeři se mohou těšit na Sagu, Roba Zombieho, Thunder, Eisbrecher či Blackmore's Night.

V pátek 12. března vyšly tyto nové tituly:

Nick Jonas - Spaceman (Universal)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: pop

Nick Jonas - Spaceman
I přes návrat Jonas Brothers před dvěma roky bratři nezavrhují ani své sólové aktivity. Důkazem budiž čtvrtá deska Nicka Jonase "Spaceman". Nutno poznamenat, že by nebylo od věci, kdyby vyšla pod hlavičkou Nick Jonas & Greg Kurstin. Americký producent, do jehož portfolia patřili také Sia, Kelly Clarkson, Halsey, Maren Morris, Beck, Paul McCartney, Pink či Foo Fighters, totiž album nejen produkoval, ale také nahrál veškeré nástroje a je spoluautorem všech jedenácti písniček. V tom jim dále ještě pomáhala Mozella, již budou znát fanoušci Madonny, Miley Cyrus, Mary Lambert a také Kelly Clarkson. Jak jejich společný počin zní, zjistíte na Jonasově YouTube.


Selena Gomez - Revelación (EP) (Universal)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: latin pop / reggaeton / r'n'b

Selena Gomez - Revelación (EP)
Před rokem Selena Gomez zmínila, že má v plánu vydat své první album ve španělštině, a jak prohlásila v jednom rozhovoru, je to něco, nad čím přemýšlí už zhruba deset let, protože je hrdá na své kořeny, které sahají do Mexika. Nakonec si svůj sen splnila prostřednictvím sedmi písniček, které jí pomáhali vyprodukovat Albert Hype, Jota Rosa, Neon16 a Tainy. Ti je nasměrovali na pomezí latin popu, reggaetonu, r'n'b a electropopu. Americkou zpěvačku v nich dále podpořili i DJ Snake, Rauw Alejandro a Myke Towers, což si můžete ověřit na jejím YouTube. Ačkoli jde pouze o ípíčko, bude "Revelación" k dostání také v deluxe edici s bonusovými předměty, ve dvou barevných provedeních na audiokazetě, a dokonce v limitovaném box setu.


Lake Street Dive - Obviously (Warner Music)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: soul / r'n'b / pop / jazz

Lake Street Dive - Obviously
Americký kvintet Lake Street Dive se po třech letech hlásí o slovo se svým sedmým albem, které nazval "Obviously". V jedenácti skladbách míchá řadu stylů, kterým tentokrát dominují soul, r'n'b, pop a prvky funku, rocku, jazzu a americany. Produkce se možná pro někoho překvapivě ujal Mike Elizondo, známý spíš z rapových nahrávek od Dr. Dre, Eminema, 50 Centa nebo z desek Fiony Apple, Mary J. Blige či Carrie Underwood. Jak moc formaci ovlivnil, zjistíte z ukázek na stránkách vydavatelství Nonesuch. Titul bude k sehnání také na vinylu.


The Paper Kites - Roses (Warner Music)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: indie pop / indie folk

The Paper Kites - Roses
Před rokem a čtvrt začali australští The Paper Kites připravovat album duetů a nyní jej představují světu. Jak naznačuje název "Roses", hosty jsou zde výhradně dámy - deset růží. Písničky psali frontman kapely Sam Bentley a osvědčený producent Tom Iansek přímo pro ně. "Tyto umělkyně jsme si vybrali, protože každá z nich má jedinečnou sílu nejen zpívat, ale také vás svým hlasem zcela přesvědčit," vysvětluje Bentley. A o jakých hudebnicích je tedy řeč? Ke kvintetu se připojily MARO, Aoife O’Donovan, Lydia Cole, Ainslie Wills, Julia Stone, Amanda Bergman, Gena Rose Bruce, Nadia Reid, Lucy Rose a Rosie Carney. Velmi poklidnou nahrávku sdílí formace na svém YouTube.


Tom Grennan - Evering Road (Sony Music)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: pop rock

Tom Grennan - Evering Road
Po třech letech od debutu "Lighting Matches" vydává anglický hudebník Tom Grennan jeho následovníka. Pro "Evering Road" přichystal celkem čtrnáct písniček. K natáčení si sehnal poměrně široký producentský tým, v němž jen málokterý člen má prsty ve více než dvou skladbách. Výjimkou je Dan Grech (Liam Gallagher, Keane, Tom Odell), který produkoval čtyři kousky. Mezi dalšími producenty jsou například Lostboy (The Vamps, Ella Eyre), duo Dan Pridy a Mark Crew (Mika, Freya Ridings, James Arthur), Jimmy Hogarth (Duffy, Suzanne Vega), Eg White (Rebecca Ferguson, Kimbra, James Morrison), Ollie Green, Mark Ralph (Years & Years, Clean Bandit) nebo Jonny Latimer (Ellie Goulding). Už z tohoto výčtu by mohlo být patrné, že se Grennan snažil o co největší pestrost. Zda se mu to povedlo, zkoumejte na jeho YouTube.


Eisbrecher - Liebe Macht Monster (Sony Music)<
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: moderní rock / metal

Eisbrecher - Liebe Macht Monster
Zhruba rok po vydání kolekce předělávek "Schicksaalsmelodien" se německá moderní rocková formace Eisbrecher hlásí o slovo s novinkovou deskou. "Liebe Macht Monster" přináší posluchačům čtrnáct nových songů, mezi nimiž je i duet s frontmanem Oomph! "Dagegen". Ukázky všech písní najdete na stránkách internetového obchodu Amazon, na YouTube na vás pak čeká trailer k albu.


Sean Paul - Live N Livin' (Duty Rocks)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: reggae fusion / dancehall

Sean Paul - Live N Livin’
Své poslední album vydal Sean Paul sice už před sedmi lety, ovšem v mezidobí rozhodně nezahálel. Jeho jméno jsme mohli vidět u řady singlů nejen jeho vlastních, ale také dalších hudebníků. Letos chce ovšem jamajský zpěvák nahradit fanouškům dlouhé čekání hned dvojicí alb. To první vychází právě nyní, nese titul "Live N Livin’" a příznivci dancehallu se mohou těšit na šestnáct skladeb a řadu hostů. Těmi hlavními jsou Busy Signal, Leftside a Buju Banton, k nim se přidali například ChiChing Ching, Intence, Suku Ward, Damian Jr. Gong Marley, Govana, Serani, či Mavado. Vydáním alba pochopitelně žije Paulovo YouTube.


Eyehategod - A History Of Nomadic Behavior (Mystic Production)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: moderní metal

Eyehategod - A History Of Nomadic Behavior
K šesté studiovce metalové formace Eyehategod by asi fanoušek neměl přistupovat jako k tomu nejdokonalejšímu, co kdy muzikanti vydali. Oproti tomu ji může pojmout jako zásadní a důležitý krok v celé diskografii kapely. Tak či tak si "A History Of Nomadic Behavior" zaslouží velkou pozornost, a i když je skupina proslulá drsnou vizáží, naleštěný zvuk jí snad odpustíte. Ukázku v podobě kousku "Cirlce Of Nerves" najdete na YouTube.


The Anchoress - The Art Of Losing
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: indie rock / new wave / electropop

The Anchoress - The Art Of Losing
Velšská muzikantka Catherine Anne Davies vstoupila na hudební scénu pod pseudonymem The Anchoress v roce 2015, tedy v době, kdy jako Catherine AD hrála na klávesy se Simple Minds. O rok později vydala debut "Confessions Of A Romance Novelist" a na něj nyní navazuje druhou deskou "The Art Of Losing". V mixu new wave, indie rocku a electropopu se nese celkem čtrnáct skladeb včetně jednoho duetu s frontmanem Manic Street Preachers Jamesem Deanem Bradfieldem. Nejen tento song uslyšíte na jejím YouTube profilu.


King Yosef And Youth Code - A Skeleton Key In The Doors Of Depression
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: rock

King Yosef And Youth Code - A Skeleton Key In The Doors Of Depression
"Intenzivní, pulzující a neuroticky moderní nahrávka. Natolik industriální, aby mohla být apokalyptickým soundtrackem k této zoufalé éře," uvádí jeden z mnoha nadšených fanoušků k nové společné desce Youth Code a Kinga Yosefa "A Skeleton Key In The Doors Of Depression". Kolekce přináší osm kousků a jeden z nich "Burner" najdete k poslechu na YouTube. Jak se vám líbí? O svůj názor se s námi podělte v komentářích!


Thunder - All The Right Noises (Warner Music)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: hard rock

Thunder - All The Right Noises
Britští hardrockoví hrdinové Thunder vydávají své třinácté album. "All The Right Noises" je návratem k typickému hutnému zvuku, který kapelu vždy zdobil a díky kterému vstoupila mezi elitu britského rocku, kde se drží již třicet let. Ač všechny songy na novince vznikly ještě před covidem, rezonují zpracovaná témata stejně silně, navíc jako by popisovala současnou dobu. První projektil v podobně otvíráku "Last One Out Turn Off The Lights" si můžete poslechnout na YouTube profilu kapely. Kolekce bude k dispozici ve formátech CD, 2CD, 2LP a 4LP, přičemž edice na 2CD a 4LP nabídnou bonusové skladby.


Rob Zombie - Lunar Injection Kool Aid Eclipse Conspiracy (Mystic Production)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: rock / metal

Rob Zombie - Lunar Injection Kool Aid Eclipse Conspiracy
Zpěvák a skladatel Rob Zombie připral již svou sedmou studiovou nahrávku. Dal jí nelehký název "The Lunar Injection Kool Aid Eclipse Conspiracy" a upozornil na ni singlem obdobně komplikovaného jména "The Triumph of King Freak (A Crypt of Preservation and Superstition)". S produkcí sedmnácti nových písní, které mimochodem získaly u kritiky stěží průměrné hodnocení, vypomohl Zeuss. Toho můžete znát například ze spolupráce s Queensrÿche, Kataklysm nebo Soulfly.


Blackmore's Night - Nature's Light (Mystic Production)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: folk rock / renesanční hudba

Blackmore's Night - Nature's Light
Skupina Blackmore's Night založená v roce 1997 legendárním kytaristou Ritchiem Blackmorem a zpěvačkou Candice Night je zpět. Čerstvé dílo s názvem "Nature's Night" vychází po dlouhých šesti letech od předchozího "All Your Yesterdays". Devět zbrusu nových skladeb + nově nahraná "Wish You Were Here" posluchače opět přenesou do dob velmi vzdálených a plných středověkého romantismu. Na monumentální video k titulní skladbě a zároveň pilotnímu singlu se můžete podívat na YouTube. Nahrávka bude k dispozici i na limitovaném žlutě zbarveném vinylu.


EP

  • The Horrors - Lout (Universal)
    I přes sólové projekty některých členů pokračuje anglická rocková formace dál. Dokazuje to novým ípíčkem. Trojici songů dominují vedle rocku samply, elektronika, post-punk a garage punk. Okusit je můžete na YouTube skupiny.
  • COIN - Green Blue + Indigo Violet (Awal)
    Americká pop-rocková kapela z Nashvillu se vrací po roce od vydání alba "Dreamland". Na čerstvé EP zařadila celkem osm písniček, jejichž stopáž mírně překračuje pětadvacet minut. O produkci se postarali sami členové, k jedné skladbě si do studia přizvali písničkářku z Atlanty Faye Webster. Poslouchat můžete na YouTube.
  • Jenny Owen Youngs - Echo Mountain (Fisher And Porcupine)
    Americká folková písničkářka vydala svoji poslední řadovku v roce 2012 a od té doby se věnuje především skládání pro jiné (třeba pro Ingrid Michaelson, Brett Dennen, Panic! At The Disco nebo Kidz Bop Kids). Ona sama se připomněla před rokem a něco ípíčkem "Night Shift", k němuž nyní přidává další čtyři songy, jedno demo a singl "Follow You" ve verzi s Johnem Marem Nelsonem. Vše zavěsila na svůj bandcamp.
  • Joshua Bassett - Joshua Bassett (Warner)
    Eponymním ípíčkem se vydává na hudební dráhu herec ze seriálové verze "High School Musical", která byla jedním z prvních pořadů platformy Disney+. Se šesticí písniček mu vypomohli Dallas Caton, Jake Gosling (Ed Sheeran, One Direction, The Libertines) a Afterhrs (One Direction). Nepřekvapí vás, když na zpěvákově YouTube zjistíte, že se pohybuje především v popových sférách.
  • Raissa - Herogirl (Sony Music)
    Pod jménem Raissa se před nějakým časem prezentovala anglická hudebnice Raissa Khan-Panni, ovšem EP "Herogirl" je debutovou nahrávkou malajsijsko-britské zpěvačky Raissy Mokrani Pedrayes, která vloni zaujala Marka Ronsona natolik, že jí nabídl smlouvu se svým labelem Zelig Music. Produkce pěti skladeb se ujali Two Inch Punch, Simon Oscroft, Diako a Emile Haynie. S Raissou se seznamte na jejím YouTube.
  • Record Heat - 1
    Minulý rok se americká rocková formace Spirit Animal rozhodla změnit a pod novým jménem Record Heat vydává svoji první nahrávku, prozaicky nazvanou "1". Její členové na ni zařadili tři songy, do nichž vedle rocku vmíchali také porci hip hopu a elektroniky. K dispozici je dali na svůj YouTube profil.
  • Stephanie Poetri - AM:PM (12Tone)
    Muzikanty z Indonésie tu příliš často nemíváme. Proto vás možná překvapí šestice písniček od dvacetileté zpěvačky, která nějaký čas působila v LA a jejíž singl "I Love You 3000" má na Spotify půl miliardy streamů. Že se přes sto miliónů přehoupla i na YouTube, si můžete ověřit na jejím profilu.

Dále stojí za pozornost:
Foley - Vacation: groove & funk od dvojice z Nového ZélanduYouTube
Ocie Elliot - Slow Tide: pětice nových písní folkového duaYouTube
Justin Courtney Pierre - An Anthropologist On Mars: sólová nahrávka člena Motion City Soundtrackbandcamp


Heart Healer - Metal Opera By Magnus Karlsson (Mystic Production)
web / Facebook / Deezer / psali jsme
žánr: melodický metal

Heart Healer - Metal Opera By Magnus Karlsson
Magnus Karlsson, známý z Primal Fear, platí na metalové scéně za workholika. Od jeho posledního díla "We Are The Night" neuplynul ani rok a už připravil pro fanoušky další melodicky metalovou nálož. Tentokrát jde o koncepční nahrávku "Metal Opera By Magnus Karlsson". Jeden z hlavních vokálů na desce obstarala Adrienne Cowan (Seven Spires nebo WInds Of Plague). Z dalších hostů stojí za zmínku také Noora Louhimo z Battle Beast nebo Annette Olzon (dříve Nightwish, nyní The Dark Element). Ukázku v podobě kousku "Into The Unknown" najdete na YouTube.


Ledfoot - Black Valley
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: folk / blues

Ledfoot - Black Valley
Americký písničkář Tim Scott McConnell aka Ledfoot vydává své páté album. Nahrávka s názvem "Black Valley" je pokračováním předchozí "White Crow", která v Norsku získala ocení za nejlepší bluesové album 2019. Tentokráte tento hráč na dvanáctistrunku opět buduje své temné krajiny, leč lehce opouští své takzvané gothic blues a směřuje více k mordýřským baladám, které jen podtrhují ponurost díla. Ukázky si můžete poslechnout na Timově YouTube profilu.


Saga - Symmetry
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: progresivní rock

Saga - Symmetry
Asi již málokdo čekal, že kanadští progresivně popoví veteráni Saga kdy ještě vydají nějakou desku. A stalo se, byť třiadvacátá kolekce "Symmetry" není novinková tak, jak by se na první pohled mohlo zdát. Naleznete zde původní skladby skupiny v akustických aranžích. Jsou však natolik přepracované a upravené, že jde v podstatě o nový pohled na známé kusy. Hloubku detailů a nástrojových harmonií můžete studovat u takových klasik jako "Wind Him Up", "Say Goodbye To Hollywood" či "Tired World". Videoklip k poslední zmíněné písni, která vyšla jako pilotní singl, je ke zhlédnutí na YouTube profilu kapely. Vedle CD bude kolekce k dostání taktéž i jako 2LP vinyl.


DJ Muggs - Dies Occidendium (Sacred Bones)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: alternativní hip hop / psych rock

DJ Muggs - Dies Occidendium
Člen Cypress Hill a frontman Soul Assassins Lawrence Muggerud se opět hlásí sólově se svým novým počinem. Nazval jej "Dies Occidendium" a deset písniček na něm on sám definuje jako "mýtickou cestu napříč zamlženým a spáleným světem". Není tedy divu, že se opět dočkáme spojení velmi temného hip hopu a psych rocku. Na společnou cestu s ním se můžete vydat na jeho bandcampu.


Tip týdne

Danz CM - The Absurdity Of Human (Channel 9)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: synth pop / electronica

Danz CM - The Absurdity Of Human
Americká hudebnice, skladatelka, producentka a DJka Danielle Johnson si až do loňského roku říkala Computer Magic. Nyní se ovšem prezentuje již jako Danz CM a pod tímto pseudonymem vydává svoji první (celkově ale již třetí) desku "The Absurdity Of Human". Příznivci synthpopu a experimentální elektroniky se mohou těšit na desítku skladeb. K poslechu jsou na jejím YouTube profilu.


Pino Palladino And Blake Mills - Notes With Attachments (Universal)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: fusion jazz

Pino Palladino And Blake Mills - Notes With Attachments
Na albu "Notes With Attachments" se setkalo hned několik výrazných hudebníků. V první řadě je to velšský baskytarista Pino Palladino, jehož služeb využila dlouhá řada umělců včetně The Who, Johna Mayera, Nine Inch Nails, Garyho Numana nebo Jeffa Becka, a neméně známý americký kytarista Blake Mills, známý ze spolupráce s Fionou Apple, Perfume Geniusem, Johnem Legendem či Alabama Shakes. Kdo by čekal, že se společně budou pohybovat v rockových sférách, ten by se velmi mýlil. Osm skladeb se nejvíce blíží fusion jazzu a jazz rocku. Dvojici s jejich natočením pomohli kolegové Chris Dave, Sam Gendel, Larry Goldings, Rob Moose, Bruce Flowers, Jacques Schwarzbart, Andrew Bird, Marcus Strickland, Ted Poor, Ben Aylon, Matt Chamberlain, Joseph Lorge, Ben Kane či Greg Koller. První ukázky sdílí Mills na svém YouTube.


Valgeir Sigurðsson - Kvika (Bedroom Community)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: klasická hudba / electronica / filmová hudba

Valgeir Sigurðsson - Kvika
Album "Kvika" islandského hudebního skladatele Valgeire Sigurðssona je vlastně soundtrackem ke snímku "Malá ríša" slovenského režiséra Petera Magáta. Tím ovšem slovenská stopa na desce zdaleka nekončí. Nahrání jednadvaceti skladeb si totiž rozdělili Slovenská filharmonie a Slovenský komorní orchestr Bohdana Warchala, které dále doplnil Pěvecký sbor slovenské techniky. Sólistou pak byl například i dlouholetý Sigurðssonův spolupracovník, houslista Daniel Pioro. "Kvika" znamená islandsky magma. Jak se povedlo tento název spojit s válečným snímkem, uslyšíte na hudebníkově bandcampu.


Perfume Genius - Immediately Remixes (Matador Records)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: post punk / alternativní rock / art rock

Perfume Genius - Immediately Remixes
Michael Alden Hadreas aka Perfume Genius slaví se svým posledním albem "Set My Heart On Fire Immediately" velké úspěchy a řada médií včetně BBC, Pitchforku, Spin, NPR či Billboardu jej zařadila do svých výročních žebříčků. Nikoho tedy asi nepřekvapí, že mu autor nechal připravit remixovou podobu. O nové úpravy třinácti písniček se postarali Jaakko Eino Kalevi, A. G. Cook, Jim-E Stack, Planningtorock, Jenny Hval, Initial Talk, Boy Harsher, Nídia, Danny L Harle, Westerman, Actress, Koreless a Katie Dey. Ukázky sdílí hudebník na svém YouTube kanálu.


Allan Holdsworth - Leverkusen ’97
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: jazz fusion

Allan Holdsworth - Leverkusen ’97
Pro fanoušky žánru jazz fusion vychází záznam koncertu skvělého britského kytaristy Allana Holdswortha. Vystoupení z Leverkusenu je již čtvrtou archivní nahrávkou, která se k posluchačům dostává. Snímek "Leverkusen 97" vznikl na německém Jazztage festivalu pro tehdejší kanál WDR. Kytaristu tehdy doprovodil Chad Wackerman na bicí a Dave Carpenter na basu. Nahrávka dle kritiků vyniká krystalickou čistotou. Obraz a zvuk byl totiž digitálně zremasterovaný z původních záznamových pásů. O tom, jak to triu šlapalo, se můžete přesvědčit na YouTube. Živák vychází na CD a DVD.


Sunstorm - Afterlife (Mystic Production)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: melodický hard rock

Sunstorm - Afterlife
"Afterlife" je novinková kolekce projektu Sunstrom, na kterém se po odchodu jeho zakladatele Joea Lynna Turnera představuje nový zpěvák Ronnie Romero (Lords Of Black či Rainbow). Producent, skladatel a klávesista Alessander Del Vecchio se společně s ostatními muzikanty rozhodl, že posune tvorbu své skupiny do melodičtějšího zvuku prvních desek, které spolu vydali. A tak se jedenáct zbrusu nových tracků vrací ke kořenům. Prvním singlem se stala skladba "Stronger", kterou najdete na YouTube profilu projektu. Můžete tak posoudit, zda je nový zpěvák adekvátní náhradou za Lynna Turnera.


V krátkosti

  • Jaspar Lepak - Desert Ghosts
    Americká písničkářka se vrací po dlouhých sedmi letech se svým třetím albem a pro dvanáct písní na pomezí folku, americany a bluegrassu se inspirovala na místech, kde žila - od savan jižní Afriky přes minnesotské pláně a lesy Washingtonu až po kaňony jihozápadu. Jak je vtiskla do písniček, zjistíte na jejím bandcampu.
  • Sydney Blu - Conviction
    TIP: Celkem patnáct skladeb připravila pro své nové album kanadská DJka a v několika z nich coby hosty přivítala své kolegy jako Fritz Helder, Amalia Leandro a Jeny Vega. Jak zjistíte na jejím bandcampu, nakombinovala v nich deep house, progresivní house, techno a několik dalších žánrových variant.
  • Blue Water Highway - Paper Airplanes
    Americana, indie rock a roots rock, to jsou styly, které spojuje kvartet z Texasu. Pro svoji třetí řadovku muzikanti připravili celkem třináct písniček, které uslyšíte na jejich YouTube.
  • Charles Lloyd & The Marvels - Tone Poem (Universal)
    Americký jazzový saxofonista se opět spojil s The Marvels a společnými silami natočili devět skladeb, mezi nimiž vedle vlastních kusů zaznějí i kompozice Gabora Szabo, Theloniouse Monka, Leonarda Cohena či Ornetta Colemana. Některé z nich můžete okusit na YouTube labelu Blue Note.
  • Valerie June - The Moon And Stars: Prescriptions For Dreamers (Concord)
    Po čtyřech letech se vrací americká bluesová hudebnice, která do své hudby přimíchává soul, jazz, gospel, folk a částečně i country a bluegrass. Čtrnáct songů produkovala dvojice June a Jack Splash (Kendrick Lamar, Alicia Keys, John Legend). K poslechu jsou na jejím bandcampu.
  • Central Cee - Wild West (Warner Music)
    Mladý rapper z Londýna, jehož každý dosud zveřejněný track rychle nasbíral milióny streamů na různých platformách, vydává svůj debut a na něm čtrnáct skladeb. Všechny sdílí na svém YouTube.
  • The Brand New Heavies - Shibuya 357 (Live In Tokyo 1992) (Bertus)
    Pionýři acid jazzu se rozhodli zavzpomínat na svoji nejslavnější éru, a svým fanouškům nabízejí na CD a LP koncertní vystoupení z Tokia. Za mikrofonem tehdy stála N'Dea Davenport a záznam prošel kompletní obnovou z původních pásů.
  • Electric Youth & Pilotpriest - Come True (soundtrack) (Sony Music)
    Kanadské synthpopové duo se opět spojilo se svým krajanem, režisérem Anthonym Scottem Burnsem, který je v hudebním světě známý jako Pilotpriest, a společně připravili hudební podkres pod jeho sci-fi horor "Come True". První ukázky nabízí VEVO SonySoundtracks.
  • Ronnie Atkins - One Shot (Frontiers Records)
    Frontman dánských Pretty Maids se rozhodl vydat sólovou desku, ovšem pokud byste se těšili na heavymetalovou řežbu či powermetalovou smršť, budete zklamaní. Jak zjistíte na YouTube labelu Frontiers, pohybují se čerstvé songy spíše na pomezí rocku a hard rocku.
  • Serena Ryder - The Art Of Falling Apart (Arthaus)
    Kanadská indierocková písničkářka se po vánočním albu vrací s novou řadovkou, pro niž společně s producentem Thomasem 'Tawgsem' Salterem připravila deset písniček. Poslouchejte na jejím YouTube.
  • The Rumjacks - Hestia (ABC Music)
    Po třech letech se hlásí australská punková formace, která žánr nabíjí folkem, keltskou tematikou, ale také hard rockem. Čtrnáct skladeb, které vznikly v italském Miláně, uslyšíte na YouTube.


Dále vychází:

6 Dogs - Ronald
All My Faith Lost… - Untitled
Allie Crow Buckley - Moonlit And Devious
Aloe Blacc - All Love Everything (Deluxe)
America Part Two - Price Of Nation
Autarkh - Form In Motion
Baby Boys - Threesome
Bound In Fear - Eternal
Brent Funkhouser - The Next Karaoke Star
Buck Owens - The Complete Capitol Singles: 1957-1966
Cameron Knowler & Eli Winter - Anticipation
Caskets Open - Concrete Realms Of Pain
Clever - Crazy
Conan - Live At Freak Valley
Cool Ghouls - At George’s Zoo
Cuushe - Waken Remixes
David Bowie - Something In The Air (Live Paris 99)
Dead Poet Society - -!- (Universal)
Deecracks - Serious Issues
Dekker - Slow Reveal: Chapter One (Physical Release)
Demiser - Through The Gate Eternal
Dollar Signs - Hearts Of Gold
Doohickey Cubicle - Don’t Fix Anything;)
Driftmachine - Spume & Recollection
Dust Moth - Rising // Sailing
Electric Jalaba - El Hal / The Feeling
Enforced - Kill Grid (Mystic Production)
Flo Chase - Toi
Forty Feet Tall - A Good Distraction
Gang Of Four - Gang Of Four: 77-81 (Digital Release)
Giveon - When It’s All Said And Done… Take Time (Deluxe Edition)
Gizmachi - Omega Kaleid
God’s Hate - God’s Hate
Graham Lambkin - Solos (Box Set)
Hanalei - Black Snow
Henry Wolfe - Down Where The Valleys Are Low: Another Otherworld For Judee Sill
Chez Kane - Chez Kane
Israel Nash - Topaz
Issa - Queen Of Broken Hearts (Sony Music)
James Levy - Soldier
Joey Trap - Loyalty
Kalan.FrFr - TwoFr2
Kelly McFarling - Deep The Habit
Ki Oni - Indoor Plant Life
Leanne Betasamosake Simpson - Theory Of Ice
Linda Smith - Till Another Time: 1988-1996
Louisahhh - The Practice Of Freedom
Lunar Shadow - Wish To Leave
Lydmor - Capacity
Mako - Fable Remix
Mara - Djävulstoner
Marianas Rest - Fata Morgana
Matt Berninger - Serpentine Prison (Deluxe Edition)
Max And The Martians - All The Same
Mecánica Clásica - Mar Interior
Mike Dillon - Shoot The Moon / Suitcase Man / 1918
Minutian - Magical Thinking
Myopic & At The Graves - A Cold Sweat Of Quiet Dread
Nubyan Twist - Freedom Fables
Orden Ogan - Final Days (Mystic Production)
Orden Ogan - Final Days (box set) (Mystic Production)
Pet Needs - Fractured Party Music
Popa Chubby - Tinfoil Hat (Bertus)
Pupil Slicer - Mirrors
Quirk - Really From
Really From - Really From
Reza Safinia - Yin
Rise To The Sky - Let Me Drown With You
Rosie Cima & What She Dreamed - Realm Of The Warring Gods
Různí - Country hity (Universal)
Různí - Známé neznámé šedesátky III (Supraphon)
Secret Sphere - Lifeblood (Mystic Production)
Ship Thieves (Feat. Hot Water Music’s Chris Wollard) - Irruption
Skinnyfromthe9 - Love Me Now
Somni - Somni Presents: Up Too Early Volume 2
Stella Research Committee - A Proposed Method Of Determined Standing Fitness
Stepney Sisters - Stepney Sisters
Sunburned Hand Of The Man - Pick A Day To Die
Sunfields - Late Bloomers
Tash Neal (Of The London Souls) - Charge It To The Game
Tears - Binging, Bragging, Bitching
The Crown - Royal Destroyer (Mystic Production)
The Crown - Royal Destroyer (Special Edition) (Mystic Production)
The Roots - Do You Want More?!!!??! (Deluxe Edition)
The Vices - Looking For Faces
Tulliah - Fre$H Hugs
Turbulence - Frontal
Twitch Of The Death Nerve - Beset By False Prophets
Různí - Miniatures 2020
Vivian Leva & Riley Calcagno - Vivian Leva & Riley Calcagno
Wawrowski & Nowak - Royal Philharmonic Orchestra - Phoenix (Warner Music)
Witch Camp - I’Ve Forgotten Now Who I Used To Be
Witchtit - Intoxicating Lethargy

Vychází na vinylu:
All My Faith Lost… - Untitled
Autarkh - Form In Motion
Baby Boys - Threesome
Blackmore's Night - Nature's Light (Mystic Production)
Brand New Heavies - Shibuya 357 - Live In Tokyo 1992 (Bertus)
Cameron Knowler & Eli Winter - Anticipation
Conan - Live At Freak Valley
Cool Ghouls - At George’s Zoo
Dead Poet Society - -!- (Universal)
Deecracks - Serious Issues
Demiser - Through The Gate Eternal
DJ Muggs - Dies Occidendium
Driftmachine - Spume & Recollection
Electric Jalaba - El Hal / The Feeling
Enforced - Kill Grid (Mystic Production)
Eyehategod - A History Of Nomadic Behavior (Mystic Production)
Graham Lambkin - Solos (Box Set)
Heart Healer - Metal Opera By Magnus Karlsson (Mystic Production)
Charles Lloyd - Tone Poem (Universal)
Lake Street Dive - Obviously (Warner Music)
Ledfoot - Black Valley
Louisahhh - The Practice Of Freedom
Lunar Shadow - Wish To Leave
Lydmor - Capacity
Madness - Our House: The Very Best Of Madness
Marianas Rest - Fata Morgana
Orden Ogan - Final Days (Mystic Production)
Popa Chubby - Tinfoil Hat (Bertus)
Pupil Slicer - Mirrors
Rob Zombie - Lunar Injection Kool Aid Eclipse Conspiracy (Mystic Production)
Ronnie Atkins - One Shot
Saga - Symmetry
Selena Gomez - Revelación (Universal)
Ship Thieves (Feat. Hot Water Music’s Chris Wollard) - Irruption
Sunburned Hand Of The Man - Pick A Day To Die
Sunstorm - Afterlife (Mystic Production)
Tears - Binging, Bragging, Bitching
The Crown - Royal Destroyer (Mystic Production)
The Freedom Affair - Freedom Is Love
The Paper Kits - Roses (Warner Music)
The Rumjacks - Hestia
Thunder - All The Right Noises (Warner Music)
Valerie June - The Moon And Stars: Prescriptions For Dreamers
Vivian Leva & Riley Calcagno - Vivian Leva & Riley Calcagno

EP:
Astrid Cordes - Beautiful Mess
Cactus Flowers - Solace
Colin Miller - Hook
Corners Of Sanctuary - Blood And Steel Vol. 1
Dan Wriggins - Mr. Chill
Davy Williamson - Down By The Fire
Deekapz - Jewel Gems
Der Waldläufer - Asleep
Do Nothing - Glueland
Eb - Goodbye Baby
Future Teens - Definitely Alive
Glitchers - Thought Crimes
Gold Record - Create New Love
Jaialai - As Sweet As It Was
Jenny March - Madness
Joel Gabrielsson - Citadel
Jordan Hart - Only Pieces Of The Truth
Jordan. - Echoes: Volume One
Lizdelise - Body
Lucy Park - Before I Speak
Mel Chante - Flo
Mikey Ferrari - Spaceboy
Necropanther - In Depths We Sleep
Neil Frances - Stay Strong Play Long
Ocie Elliot - Slow Tide
Only Now & Beneath The Ruins - Anamnesis
Praytell. - Lol, We’re All Gonna Die :))
Rioghan - Blackened Sky
She/beast (Katja Nielsen Of Arre! Arre!) - This Too Shall Pass
Sim - Terminate
Sleepless - Blood Libel
Stevie-Ray Latham - Letters From Suburbia
Userx - Userx

Reedice:
Acid Mammoth - Acid Mammoth (Reissue)
Acid Mammoth - Under Acid Hoof (Reissue)
Gary Hughes - Decades (Sony Music)
Gary Hughes - Waterside (Sony Music)
Metal Church - The Dark (Bertus)
Waylon Jennings - Ramblin´ Man (Bertus)
Žalman & spol. - Tak jsme vandrovali... / Alba a singly 1985-1991 (Supraphon)

NÁZORY
  • No tak, prosím recenzi na relevacion! MOC PROSÍ?... (Štěpán Sova, 16.03.2021 08:25) Reagovat

    No tak, prosím recenzi na relevacion! MOC PROSÍÍÍÍM

  • Mám radost <3 (Kačka, 16.03.2021 08:57) Reagovat

    Vydává nové album Nick Jonas, taky Selena Gomez, Sean Paul a Blackmore's Night a zlatý hřeb začátku jara Justice od Justina Biebra,

    • Re: Mám radost &lt;3 (Karel, 16.03.2021 12:54) Reagovat

      Zlatý hřeb Justin Bieber ???? No to ty seš za vymatlanou blbku !!!! Jak je možný, že umíš číst a psát ???

      • Re: Mám radost &amp;lt;3 (13, 16.03.2021 14:23) Reagovat

        Přijde ti normální takhle nadávat někomu koho ani neznáš? Taky nemám Justina moc v oblibě, ale takhle to zas přehánět nemusíš. Chápu má jiný názor než ty, ale kvůli tomu tady nebudeš někoho takhle urážet, fuj tohle mě naštvalo

        • Re: Mám radost &amp;amp;lt;3 (Karel, 16.03.2021 14:27) Reagovat

          FUj, ale budu ! Je třeba nazývat věci a lidi pravými jmény ! Pochybné pseudotolerance už bylo dost !!!

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Norah Jones - Visions 7/10
Recenze: Norah Jones své noční Vize ponořila do soulu a blues Čtyři roky utekly a americká hudebnice Norah Jones je tu zpátky s novou porcí autorských písní. Její předchozí album "Pick Me Up Off the Floor" bylo odklonem k tradičnějšímu pojetí jazzu, gospelu i klasického popu. Letošní... čtěte zde
Vydáno: 19.03.2024 09:00 v sekci Recenze
Niall Horan, Tommy Lefroy, Sportovní hala Fortuna, Praha, 17.3.2024
Naživo: Niall Horan si v Praze ječící dav dívek omotal kolem prstu Niall Horan se během jednoho roku již podruhé představil v České republice. Už loni patřilo jeho vystoupení na festivalu Colours Of Ostrava mezi ta povedená a své hudební nadání spojené s pokorou a úžasnou bezprostředností v Praze... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 19:30 v sekci Naživo
Róisín Murphy, Forum Karlín, Praha, 17.3.2024
Naživo: Róisín Murphy odehrála ve Foru Karlín vynikající koncert Róisín Murphy zamířila opět do Prahy, tentokrát do Fora Karlín. Irská zpěvačka, známá svým unikátním vokálním projevem a vizuálním stylem, přenesla přítomné do světa tanečních rytmů a elektronických experimentů. Dostalo... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 10:00 v sekci Naživo
Ariana Grande - Eternal Sunshine 8/10
Recenze: Ariana Grande se na albu “Eternal Sunshine” otevřeně vyrovnává s rozvodem a následným smířením Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 00:00 v sekci Recenze
Jason Derulo - Nu King 3/10
Recenze: Na desce "Nu King" Jasona Derula kvantita výrazně vyhrává nad kvalitou Kdyby Jason Derulo počkal ještě rok, uběhlo by deset let od vydání jeho posledního studiového alba. Uplynulou dekádu nás zásobil nepřeberným množstvím různých singlů, na které navázal deskou "Nu King". Zjevným cílem bylo toto... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 16:30 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)
- Nové desky 5/2024 - od Kateřiny Marie Tiché přes L Devine po Kirina J Callinana (07.02.2024 16:00)
- Nové desky 4/2024 - od Jamese Arthura přes The Smile po Dymytry (31.01.2024 21:27)
- Nové desky 3/2024 - od Green Day přes B-Side Band po Sleater-Kinney (24.01.2024 21:30)
- Nové desky 1-2/2024 - od The Vaccines přes Magnum po Kali Uchis (17.01.2024 08:30)
- Nové desky 50/2023 - od Play$tation Princess přes Therion po devadesátku Willieho Nelsona (27.12.2023 16:30)

ALBUM TÝDNE 12/2024

Ariana Grande
Eternal Sunshine

Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu máme opět jedno terapeutické porozchodové cvičení s názvem "Eternal Sunshine".

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Út 19.03.
Katapult (CZ) (Forum Karlín, Praha)
Pá 22.03.
Ewa Farna (CZ) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Jason Derulo (US) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Mother Mother (CAN) (Forum Karlín, Praha)
Ne 24.03.
Giant Rooks (DE) (Roxy, Praha)
Po 25.03.
Only The Poets (UK) (MeetFactory, Praha)
Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber Prince The Prodigy Vladimír Mišík Karel Gott Queen AC/DC Adele Sophie Ellis-Bextor Kabát Taylor Swift Lucie Vondráčková U2 Madonna Dua Lipa Rush Bono Mirai Kryštof Billie Eilish
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu