Květy jsou coby YM na "Antidepresivech" a tancují po nemocnici v pláštěnkách

18.10.2018 19:18 - Hana Bukáčková | foto: facebook interpreta

Špička alternativní scény, brněnská kapela Květy, po své personální reinkarnaci v roce 2016 vydala v loňském roce rovnou dvě studiová alba okořeněná elektronikou - "Komik do půl osmé" a "Spí vánoční pták". Ani letos chlapci nevyměkli, přicházejí rovnou s novým projektem, jehož existenci naznačili už zkraje roku písněmi "Padá déšť" a "Náklaďák".

Projekt YM je založený na principu, ve kterém se členové skupiny vzájemně doprovázejí na sólových albech. V nejbližší době proto vyjdou rovnou tři počiny. První dva nahrané pod producentským dohledem Ondřeje Ježka se pod hlavičkou YM v obchodech s hudbou objeví na přelomu listopadu a prosince. Autorem country nahrávky "Lorenzovi hoši" je frontman Martin E. Kyšperský. Electropopové album "Japonec" bude v kompetenci Aleše Pilgra. Právě z něj nyní vychází první singl "Antidepresiva", který je doplněn praštěným videoklipem. Muzikanty v barevných pláštěnkách doprovází zpěvačka Štěpánka Todorová a bubeník Jakub Kočička. Třetí kolekci plánuje i Ondřej Kyas a vyjít by měla v průběhu nadcházejícího roku.

Klip vychází z narážky na současné ožehavé téma, že lidé dnes všechno balí do plastových obalů, nakonec i sami sebe. "Jsme tím sice chráněni, ale zároveň přestáváme být citliví vůči svému okolí. V takovém případě může být antidepresivum prakticky cokoliv, co nás před okolím uzavírá, workoholismus, kult těla, manipulace, zisk i sladké požitky," dodává Pilgr, který se společně s Antonínem Reňákem postaral o střih videoklipu.

Zároveň vysvětluje původ songu: "Text písně vznikl na základě historky mé kamarádky, která přijela domů na návštěvu a maminka jí na zlepšení nálady nabízela svoje antidepresiva. Tyto medikamenty umějí hodně pomáhat, ale problémy nevyřeší. Když vítr dlouhodobě nefouká do plachet, musíme nakonec sami vzít do rukou vesla, abychom někam dopluli."

Novými studiovými nahrávkami letošní aktivity Brňanů nekončí. Kapela složila hudbu k celovečernímu filmu "Na krátko" a Martin E. Kyšperský hraje v seriálu "Světlu vstříc", pro který rovněž zkomponoval i hudbu.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY