shop.musicserver.cz
Nové desky 25/2018 - od Nine Inch Nails přes Bebe Rexhu po Panic! At The Disco

Nové desky 25/2018 - od Nine Inch Nails přes Bebe Rexhu po Panic! At The Disco

Vydáno: 26.06.2018 23:33 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Poměrně pestrý žánrový záběr nás čeká tento týden. Pop rock zastoupí Panic! At The Disco, industriální rock Nine Inch Nails, jazz Kamasi Washington, český rock FROM, taneční pop Bebe Rexha, alternativní folk David Eugene Edwards a Alexander Hacke, electro industriální hudbu Front Line Assembly a metal Marduk.

Pokud se v pondělí 25. června vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Panic! At The Disco - Pray For The Wicked (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop rock

Panic! At The Disco - Pray For The Wicked
Americkou skupinu z Las Vegas Panic! At The Disco vloni opustil baskytarista a zpěvák Dallon Weekes, takže v kapele zůstal pouze jediný člověk, frontman Brendon Urie. Přesto pokračuje i takto sám a pod známou značkou nahrál nové album s názvem "Pray For The Wicked". Jedenáct písní chtěl Urie po newyorské anabázi nahrávat opět doma v Los Angeles, a tak do svého studia pozval řadu kamarádů a vytvořil podle jeho slov své poděkování fanouškům a zároveň dosud nejzábavnější desku v kariéře. Partnerem mu byl opět producent Jake Sinclair, který se vedle předchozích alb formace podílel na tvorbě nahrávek Pink, Weezer, Fall Out Boy či Train. Z alba jsou venku již první tři singly a videoklip k nim naleznete na YouTube.com kanálu Panic! At The Disco.


Nine Inch Nails - Bad Witch (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: rock

Nine Inch Nails - Bad Witch
Jak Trent Reznor sliboval, uvádí na trh finální díl z EP trilogie "Bad Witch". Nahrávka Nine Inch Nails má doplňovat předloňskou "Not The Actual Events" a loňskou "Add Violence". Pomalejší nahrávání a s ním spojené pozdější vydání odůvodnil slovy: "Když jsme dokončili 'Add Violence', došlo nám... Všechno bylo moc předvídatelné. Jako bychom se do něčeho nutili. Hudebně i kompozičně. Museli jsme chvíli počkat, než se před námi třetí EP vyjevilo, což je i důvod zdržení." Naživo si nové skladby můžete poslechnout už 30. června v rámci festivalu Aerodrome. Ukázku v podobě kousku "God Break Down The Door" najdete tady.


Bebe Rexha - Expectations (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop / r'n'b / taneční pop

Bebe Rexha - Expectations
Ačkoli je zpěvačka Bebe Rexha rozená Američanka z New Yorku, její kořeny sahají do bývalé Jugoslávie, konkrétně Albánie a Makedonie, odkud pochází její otec. Ještě jako náctiletá se zúčastnila akce s názvem Grammy Day pořádané americkou Akademií a odnesla si odtud ocenění Nejlepší náctiletý skladatel. To jí otevřelo dveře nejen k lovcům talentů, ale později i Petu Wentzovi z Fall Out Boy a celá tato cesta vyústila, že začala skládat hudbu pro interprety jako Selena Gomez, Iggy Azalea nebo Nikki Williams. Jejím největším úspěchem byl ovšem hit "The Monster", který složila pro Eminema s Rihannou. Už od roku 2015 se ale začala projevovat také jako zpěvačka a vydala tři EP, na nichž spolupracovala s hvězdami, jako Lil Wayne, Machine Gun Kelly, Martin Garrix, G-Eazy nebo David Guetta. Nyní konečně vydává i své debutové album "Expectations", s nímž ji vypomohla producentská špička v čele s The Monsters And The Strangerz, Hit-Boy, Louis Bell či The Stereotypes. V celkem čtrnácti písničkách přivítala i tři hosty - rappery Quavo, Toryho Laneze a countryové duo Florida Georgia Line. Zda vás Bebe Rexha zaujme podobně jako nás, zjišťujte na jejím YouTube.com.


Haken - L-1Ve (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: progresivní metal

Haken - L-1Ve
Po vydání čtvrté studiovky "Affinity" se populární formace Haken vydala na výroční turné po Evropě a Severní Americe. Shoe odehranou 13. dubna se ale muzikanti rozhodli zvěčnit a nyní vydat jako živý záznam "L-1VE". Vznikl tak první živák s průřezem toho nejlepšího, co vám Haken mohou v rámci své celé diskografie nabídnout. Posuďte to ostatně sami po poslechu ukázek na stránkách qobuz.com.


Tip týdne

David Eugene Edwards & Alexander Hacke - Risha (Bertus)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: alternativní folk / neofolk

David Eugene Edwards & Alexander Hacke - Risha
Americký multiistrumentalista David Eugene Edwards známý z kapel Wovenhand a 16 Horsepower a německý muzikant Alexander Hacke z Einstürzende Neubauten se poprvé potkali už před více jak pěti lety v australské rockové skupině Crime & The City Solution. Spolupráce se jim zalíbila natolik, že se rozhodli společně nahrát album, které pojmenovali "Risha". V celkem deseti písničkách spojují styly obou muzikantů - indie folkovou až neofolkovou alternativu Edwardse s experimentální a industriální hudbou Hackeho. Edwards nahrál veškeré vokály, kytary a smyčce zatímco Hacke přispěl klávesovými a basovými party, bicími a elektronikou. Co všechno z tohoto spojení vzniklo a jak zní finální styl, zjistíte z prvních ukázek na soundcloud profilu vydavatelství Glitterhouse.


FROM - Nekonečno (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: rock

FROM - Nekonečno
Filip, Richard, Ondra a Martin tedy FROM, nebo také F.R.O.M na sebe upozornili už před čtyřmi roky, kdy vydali debutový singl "Nebe" a o dva roky poté následoval úspěšný hit "V síti", jehož videoklip v současné době překročil čtyři miliony zhlédnutí na kanále YouTube a stal se nejúspěšnějším českým klipem na hudební TV Óčko. Jejich fanoušci tedy už poměrně dlouho čekali na debutové album a teplický kvartet toto zohlednil i v jeho názvu "Nekonečno", což potvrzují i slova jeho členů: "Název 'Nekonečno' jsme zvolili už proto, že práce na desce a singlech se zdála být nekonečná, ale zároveň zábavná a inspirující. Hudební nápady se v čase vyvíjely, a proto jsme nakonec všechny songy nově přemíchali a zaranžovali. Nakonec vše dobře dopadlo a jsme s albem spokojeni" Výsledkem je celkem jedenáct písniček, které jsou završením šestileté existence kapely a třech let tvůrčího procesu. První ukázky hledejte například na bandzone profilu FROM


Kamasi Washington - Heaven & Earth (Bertus)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: jazz

Kamasi Washington - Heaven & Earth
Není to ještě ani měsíc, co u nás koncertoval americký jazzový saxofonista, skladatel a producent Kamasi Washington, který své poslední album "Harmony Of Difference" vydal loni v září. I přes tento nabitý program ovšem stačil připravit novou desku s názvem "Heaven & Earth" a že rozhodně netrpí nedostatkem invence, dokazuje hned šestnácti skladbami na dvou discích. Navazuje v nich na svůj debut "The Epic", zkoumá současný globální chaos a představuje své vize pro budoucnost. K tomuto účelu svolal do losangeleských Henson Studios svou skupinu The Next Step, stejně jako členy The West Coast Get Down. Hudbu složil a produkoval on sám, ovšem s aranžmá mu vypomohla například i bebopová legenda Freddie 'Hubtones' Hubbard a také jeho spoluhráči. Co od toho všeho očekávat, zjistíte z prvních ukázek na muzikantově YouTube.


Marduk - Viktoria (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop / rock

Marduk - Viktoria
Kultovní blackmetalová formace přichází Marduk na scénu se čtrnáctou řadovou deskou. Dostala do vínku název "Viktoria" a pyšní se pořadovým číslem čtrnáct. První ochutnávkou se stala skladba "Werwolf" a příslušné lyric video najdete na odkaz ven"černé perle na současné blackmetalové scéně". Posuďte ostatně sami a svůj názor nám nezapomeňte napsat do komentářů.


Jan Bartoš - Beethoven: Klavírní sonáty (Supraphon)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: klasická hudba

Jan Bartoš - Beethoven: Klavírní sonáty
Svým loňským mozartovským debutem s Českou filharmonií a Jiřím Bělohlávkem na sebe Jan Bartoš upoutal značnou pozornost mezinárodní kritiky. Oslovil je svou schopností propojení promyšlené architektury s hlubokou emocionalitou díla, které nyní rozvíjí dále na albu věnované Ludwigu van Beethovenovi. U něho se vydal od rané haydnovské "Sonáty č. 3 C dur" přes vrcholně dramatickou "Appassionatu" až k transcendentní poslední "Sonátě č. 32 c moll", kterou jako by se skladatel už loučil s tímto světem, Kompletní seznam skladeb a ukázky odhalující, jak je Jan Bartoš pojal, nabízejí stránky vydavatelství Supraphon.


Front Line Assembly - WarMech (Bertus)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: electro industrial / dubstep / industriální taneční hudba

Front Line Assembly - WarMech
Kanadská formace Front Line Assembly se po vydání posledního alba "Echogenetic" z roku 2013 vydala na světové turné, které se protáhlo až do roku 2016, a během této doby prodělala poměrně značné personální změny. Na jednu stranu se sice vrátil někdejší člen Rhys Fulber, ovšem letos v lednu zemřel klávesista Jeremy Inkel. V takovýchto změnách dokázali přesto připravit album "WarMech", jenž navazuje na nahrávku "AirMech" z roku 2012, která byla soundtrackem ke stejnojmenné hře. Navazuje na ni zcela a přímo, protože dvanáct skladeb je také svázáno se zmíněnou hrou, která před koncem března vyšla na všech platformách. Není tedy divu, že i tentokrát se dočkáte industriálního ladění v kombinaci s dubstepem, taneční hudbou a elektronikou. První ukázky nabízí formace na svém bandcampu.


Joshua Bell - Bruch: Scottish Fantasy (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: klasická hudba

Joshua Bell - Bruch: Scottish Fantasy
Americký houslista, držitel ceny Grammy a od roku 2011 i hudební ředitel londýnského orchestru Academy of St Martin in the Fields se svojí letošní deskou vrací zpět na začátek kariéry v roce 1988. Stejně jako v případě svého debutu i tentokrát nejenže zalovil v díle romantického skladatele Maxe Brucha, ale po třiceti letech opět nahrál jeho "Houslový koncert č.1 G-dur" a k němu přidal ještě "Skotskou symfonii, op. 46". Za zády mu stál pochopitelně jeho vlastní orchestr, který se s pěti sty tituly řadí k jedněm z nejnahrávanějších v hudební historii. Ukázky z alba nabízí například e-shop Amazon.


Synapson - Super 8 (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: electro world music / nu disco / deep house

Synapson - Super 8
Alexandre Chiere a Paul Cucuron tvoří francouzské duo Synapson, které se dalo dohromady v roce 2009 a kombinuje world music s elektronikou, hip hopem, disco, popem, funky i třeba deep housem. Má za sebou dvě alba a nyní k němu přidávají třetí s názvem "Super 8". Nabídnou na něm celkem třináct písní, v nichž přivítali řadu hostů, jako jsou Holly, Taneisha Jackson, L Marshall, Lass, Tessa B & Beat Assailant, Tim Dup, Mai Lan, Beat Assailant, Chu, Casey Abrams, Blasé a Kaleem Taylor. Seznámit se se Synapsonem můžete například prostřednictvím jejich YouTube.com.


Dále vychází:

Amigos - 24 Karat (Limited Edition)
Různí - Hot Summer Hits 2018 (Universal)
Různí - S&S Presents - Dreams (Bertus)
Různí - The Greatest Seventies Album (Warner Music)
Různí - This Is Soul (Warner Music)
Různí - This Is Trojan Dub (Warner Music)
Různí - This Is Trojan Roots (Warner Music)
Soulfly - Live At Dynamo Open Air (Universal)
Tapiola Sinfonietta - Brahms: Symphonies Nos. 1-4, Serenades Nos. 1 & 2 (Sony Music)
The Wrecking Crew - The Wrecking Crew (Bertus)

Vychází na vinylu:
Coke Escovedo - 7-i Wouldn´t Change A.. (Bertus)
Darkness - Deathsquad (Bertus)
David Eugene Edwards - Risha (Bertus)
Kamasi Washington - Heaven & Earth (Bertus)
Marduk - Viktoria (Sony Music)
Marillion - Brave (Warner Music)
Nine Inch Nails - Bad Witch (Universal)
Různí - Interferencias Vol.2 (Bertus)
Samael - Ceremony Of Opposites (Re-Issue 2018) (Sony Music)
Street Dogs - Stand For Something Or Die For Nothing (Sony Music)
Synapson - Super 8 (Warner Music)
Terror - Damned, The Shamned (Bertus)
The Sea Within - The Sea Within (Sony Music)

Reedice:
Danni Minogue - Neon Nights (Warner Music)
Legendary Pink Dots - Any Day Now (Expanded Edition) (Bertus)
Marillion - Brave (Warner Music)
Wire - Pink Flag (Bertus)

NÁZORY
  • Poznámka (Pavel Kovář, 30.06.2018 08:53) Reagovat

    Omlouvám se, ale prostě mi to nedá...Ja vím, že tenhle server a recenze je o muzice ale !!! Kořeny zpěvačky Bebe Rexha spadají do bývalé jugosavie - Albanie a Moldávie...Pan recenzent je zřemě mladý jinoch....pač za prve: Ani jedna země nebyla součastí Jugoslávie...stači pohled na mapu a je jeasne že Moldavie to nikdybýt nemohla....a za druhé kořeny zpěvačky s Moldavíí nemaji nic společného, ale s Makedoníí....A ano ta byla součastí Jugoslávie.. . To jen na okraj....a nic ve zlém :)

  • Re: Poznámka (Tomáš Parkan - autor, 01.07.2018 18:27) Reagovat

    Dobrý den,
    chybu ve druhém státě jsem opravil.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Norah Jones - Visions 7/10
Recenze: Norah Jones své noční Vize ponořila do soulu a blues Čtyři roky utekly a americká hudebnice Norah Jones je tu zpátky s novou porcí autorských písní. Její předchozí album "Pick Me Up Off the Floor" bylo odklonem k tradičnějšímu pojetí jazzu, gospelu i klasického popu. Letošní... čtěte zde
Vydáno: 19.03.2024 09:00 v sekci Recenze
Niall Horan, Tommy Lefroy, Sportovní hala Fortuna, Praha, 17.3.2024
Naživo: Niall Horan si v Praze ječící dav dívek omotal kolem prstu Niall Horan se během jednoho roku již podruhé představil v České republice. Už loni patřilo jeho vystoupení na festivalu Colours Of Ostrava mezi ta povedená a své hudební nadání spojené s pokorou a úžasnou bezprostředností v Praze... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 19:30 v sekci Naživo
Róisín Murphy, Forum Karlín, Praha, 17.3.2024
Naživo: Róisín Murphy odehrála ve Foru Karlín vynikající koncert Róisín Murphy zamířila opět do Prahy, tentokrát do Fora Karlín. Irská zpěvačka, známá svým unikátním vokálním projevem a vizuálním stylem, přenesla přítomné do světa tanečních rytmů a elektronických experimentů. Dostalo... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 10:00 v sekci Naživo
Ariana Grande - Eternal Sunshine 8/10
Recenze: Ariana Grande se na albu “Eternal Sunshine” otevřeně vyrovnává s rozvodem a následným smířením Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 00:00 v sekci Recenze
Jason Derulo - Nu King 3/10
Recenze: Na desce "Nu King" Jasona Derula kvantita výrazně vyhrává nad kvalitou Kdyby Jason Derulo počkal ještě rok, uběhlo by deset let od vydání jeho posledního studiového alba. Uplynulou dekádu nás zásobil nepřeberným množstvím různých singlů, na které navázal deskou "Nu King". Zjevným cílem bylo toto... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 16:30 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Desce "The Downward Spiral" je 30 let. "Pořád mi láme srdce," dojímá se Trent Reznor (18.03.2024 11:03)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Saxofonista Kamasi Washington vydá v květnu taneční album "Fearless Movement" (10.03.2024 13:49)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)
- Nové desky 5/2024 - od Kateřiny Marie Tiché přes L Devine po Kirina J Callinana (07.02.2024 16:00)
- Nové desky 4/2024 - od Jamese Arthura přes The Smile po Dymytry (31.01.2024 21:27)
- Nové desky 3/2024 - od Green Day přes B-Side Band po Sleater-Kinney (24.01.2024 21:30)

ALBUM TÝDNE 12/2024

Ariana Grande
Eternal Sunshine

Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu máme opět jedno terapeutické porozchodové cvičení s názvem "Eternal Sunshine".

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Út 19.03.
Katapult (CZ) (Forum Karlín, Praha)
Pá 22.03.
Ewa Farna (CZ) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Jason Derulo (US) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Mother Mother (CAN) (Forum Karlín, Praha)
Ne 24.03.
Giant Rooks (DE) (Roxy, Praha)
Po 25.03.
Only The Poets (UK) (MeetFactory, Praha)
Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber Prince The Prodigy Vladimír Mišík Karel Gott Queen AC/DC Adele Sophie Ellis-Bextor Kabát Taylor Swift U2 Lucie Vondráčková Madonna Dua Lipa Rush Bono Mirai Kryštof Billie Eilish
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu