shop.musicserver.cz
Lenny Kravitz, O2 arena, Praha, 2.6.2018

Lenny Kravitz stále nechává lásku vládnout. V pražské O2 areně se tak ale zcela nestalo

Vydáno: 03.06.2018 15:47 v sekci Naživo - Jana Kloučková | foto: Vojta Florian / musicserver.cz

Lenny Kravitz poctil Českou republiku už několikátou návštěvou. Tentokrát přijel v rámci "Raise Vibration Tour", která nese název podle jeho chystaného alba. To zčásti představil i u nás, ale nezapomněl ani na provařené hity, kterých má na kontě požehnaně.

Live: Lenny Kravitz

místo: O2 arena, Praha
datum: 2. června 2018
support: MF Robots
setlist: We Can Get It All Together, Bring It On, American Woman, Low, It Ain't Over 'til It's Over, Believe, I Belong To You, Where Are We Runnin'?, The Chamber, Can't Get You Out Of My Mind, It's Enough, Let Love Rule, Dig In, Fly Away, Again, I'll Be Waiting, Are You Gonna Go My Way
Fotogalerie

Program sobotního večera začal úderem dvacáté hodiny, kdy se na pódiu objevilo seskupení MF Robots (zkratka pro Music For Robots), jehož úlohou bylo nastartovat čekající publikum. Formace s energickou zpěvačkou odehrála přibližně čtyřicetiminutový set kombinující funky, soul a acid jazz. Jejich nasazení bylo dobrou volbou už jen proto, že žánrově jsou americkému interpretovi blízcí a podle všeho vyznávají i podobná životní kréda v podobě "Love is life." apod. Po čase se sice jejich skladby slévaly víceméně do jednoho celku, přesto příjemně zkrátili únavné čekání.

Lenny Kravitz, O2 Arena, Praha, 2. června
© Vojta Florian / musicserver.cz
Kdo ovšem čekal Lennyho Kravitze záhy po vystoupení předskokanů, zmýlil se. Na zpěvákův koncert se muselo vyčkat ještě dalších 45 minut. Před půl desátou se ale příchozí konečně dočkali. Show odstartovala zbrusu novým songem "We Can Get It All Together", který si svou premiéru odbyl před pár dny v Mnichově, první zastávce Raise Vibration Tour. Turné nese název po připravované desce "Raise Vibration", která vyjde počátkem září. Dva kousky, "Low" a "It’s Enough", už jsou nějaký čas venku a zpěvák je neváhal zařadit do setlistu. Zatímco "Low" fungovala naživo obstojně, "It's Enough" by si zasloužila trochu zkrátit.

Pozoruhodné je, že mimo album "Black And White America" nechal Kravitz vzpomenout na všechny své studiové desky. Dostalo se tak třeba i na výborný počin "The Chamber" z poslední nahrávky "Strut", se kterou zpěvák do Prahy před čtyřmi lety také zavítal. Jeho pravidelné návštěvy České republiky (Praha či Brno) pravděpodobně zapříčinily pokles návštěvnosti. Dle pořadatelů dorazilo v sobotu kolem osmi tisíc návštěvníků, možná ale o to věrnějších. Otvírák koncertu, následující "Bring It On" i coververze "American Woman" se v kotli dočkaly hlasité odezvy, tradičně zdrženlivější byly tribuny na sezení.

Lenny Kravitz, O2 Arena, Praha, 2. června
© Vojta Florian / musicserver.cz
Zpěvák se hravě obešel bez projekcí a konfet, vystačil si pouze se světelnou hrou, doprovodnou kapelou, svým talentem a hlasem, který se zdá po skoro třiceti letech profesního používání neopotřebovaný. Ba naopak - čerstvě čtyřiapadesátiletému Američanovi to pořád výborně zpívá. Během koncertu přecházel z měkčích žánrů do tvrdších, z pomalého tempa do rychlejšího a obráceně. Dával ze sebe maximum, ale i tak se s českým publikem občas úplně nesetkal.

Rozčarování nastalo například u skoro třicet let staré prvotiny "Let Love Rule", která by si zasloužila les mávajících rukou a zpívající sbor po celé O2 areně. To se naplno nekonalo ani po opakovaných výzvách, což interpreta přimělo k přiblížení se k tribunám na sezení - polopatické navádění návštěvníků evidentně zafungovalo. Od té doby se souhra interpreta s fanoušky pohybovala na vysoké úrovni, ve které setrvala až do samotného konce. Po Grammy ověnčené "Again" si diváci vytleskali přídavky "I'll Be Waiting" a nesmrtelnou vypalovačku "Are You Gonna Go My Way".

Lenny Kravitz, O2 Arena, Praha, 2. června
© Vojta Florian / musicserver.cz
Lenny Kravitz do Prahy přivezl energickou show, se kterou mu zdatně pomáhala i doprovodná kapela. Mezi členy se objevila např. uznávaná baskytaristka Gail Ann Dorsey, známá pro spolupráci s Davidem Bowiem, nebo dlouholetý studiový i koncertní spolupracovník, kytarista Craig Ross. Podle všeho si Kravitz svých spoluhráčů váží, jejich představení se totiž věnoval o něco déle, než je obvyklé. Samotný Kravitz stále nepřestává sršet energií, hudebním nadšením, pořád prohlašuje lásku za nejvyšší životní hodnotu a nechává ji patřičně vládnout.

NÁZORY
  • památný koncert (Radim , 03.06.2018 16:29) Reagovat

    Byl jsem na koncertě Lennyho Kravitze v Brně, a to byl jeden z mých nejhorších koncertů. Koncert byl pod širým nebem a pršelo. Mokli jsme v pláštěnkách a pod deštníky opravdu dlouho, koncert začal pozdě a pak přišel Lenny a hrál neuvěřitelně dlouhé verze několika songů, až to bylo nevydržitelné.

    Jeden song hrál dvacet minut, a to i má kolegyně, co ho miluje, říkala, že se zbláznil. Po hodině a cca 15 minutách Lenny přišel dopředu a prohlásil, že je mu zima a že koncert končí.

    Mysleli jsme si, že si dělá srandu. My tam mokli hodiny a hodiny a on jako odměnu platícím fanouškům řekl, že na ně kašle.

    Od tohoto koncertu už nejsem jeho fanoušek, tento pán mě tímto koncertem tak zklamal, že ho už neposlouchám.

    • Re: památný koncert (Anonym, 03.06.2018 23:41) Reagovat

      V Brne na koncertu jsem nebyl,tak nechci hodnotit,ale letmym pohledem na statistiky toho turne,odehral v Brne standartni setlist.
      V americke casti hral 12 skladeb a v Evrope 13-16.V Brne jich tenkrat odehral 14.

      • Re: památný koncert (Radim, 04.06.2018 16:15) Reagovat

        tolik jich rozhodně nebylo. Byl jsem tam, slyšel a viděl jsem to.

        • Re: památný koncert (Anonym, 04.06.2018 17:29) Reagovat

          A ja som tam bol a zahral naozaj 14 piesní: 1.Freedom Train 2. Bring It on 3. It Aint Over Til Its Over 4.Where Are We Runnin? 5. I Belong To You 6. Believe 7.Flower Child 8. Dancin Till Dawn 9. Amercican Woman 10. I ll Be Waiting 11. Always On The Run 12. Let Love Rule 13. Fly Away 14. Are You Gonna Go My Way.

          • Re: památný koncert (Anonym, 10.06.2018 17:03) Reagovat

            kdyby jsi tam opravdu byl, tak bys věděl, že zahrál deset songů, vč. jednoho přídavku, a pak to típnul a odešel. To taky umím vygooglovat si playlist toho turné, přetáhnout ho sem a machrovat.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Aneta Langerová - Není na škodu se jednou za čas ohlédnout zpět
Rozhovory: Aneta Langerová - Není na škodu se jednou za čas ohlédnout zpět "Dvacet let za mnou. Mám pocit, že nemusím nikomu nic dokazovat, ani sama sobě. Důležité je vnímat hudební cestu takovou, jaká je, a nepřetvářet ji do něčeho, co není," říká bilancující Aneta Langerová. Výběrové dvojalbum... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 08:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
Fletcher - In Search of the Antidote 8/10
Recenze: Fletcher na "In Search of the Antidote" hledala, až našla Americká zpěvačka Fletcher svou kariéru sice odstartovala hned v první řadě amerického X Factoru, stalo se to ale už dávno. Tak dávno, že si tuto informaci můžeme odbýt hned v perexu a celý článek věnovat jejímu skvělému... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pohled do českých hitparád - 15. týden 2024
Kometa roku 2024 Benson Boone debutuje v top trojce české albové hitparády Letošní rok sice ještě nedošel ani do své třetiny, vypadá to však, že o jeho největším hudebním objevu je rozhodnuto. Americký zpěvák Benson Boone boduje po úspěchu singlu "Beautiful Things" také s albovou prvotinou. Nahrávka... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 10:00 v sekci Novinky | České hitparády
Dave Matthews Band, O2 universum, Praha, 16.4.2024
Naživo: V hlavní roli hudba. Dave Matthews Band přivezl do pražského O2 universa neokázale strhující koncert Dave Matthews Band v Česku zahrál poprvé až před pěti lety. Na kapelu s více než třiceti lety na hrbu je to docela pozdě. Návrat poté zhatila pandemie. Nakonec se dobrá věc podařila a Prahu letos americká parta nevynechala.... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 20:21 v sekci Naživo
Livin Free - Lost in the City 8/10
Video: Livin Free představují klip "Lost in the City", nová deska vyjde koncem dubna Klávesista a zpěvák Honza Holeček (mj. Flamengo Reunion Session či Energit) a jeho kapela Livin Free už brzy zveřejní druhé společné album. Deska nazvaná "From Cradle to Coffin" vyjde u labelu Supraphon na CD, LP i digitálně už... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 18:00 v sekci Audio / Video | Video
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Video: Lenny Kravitz v klipu k "Human" zbavuje lidi mobilů obřím hudebním magnetem (09.04.2024 11:53)
- Lenny Kravitz získal svou hvězdu na Chodníku slávy v Hollywoodu a vydává nový singl (26.03.2024 13:48)
- Colours 2024 nabízí pestrý program z celého světa včetně rockové legendy Lennyho Kravitze. Od února vstupenky zdražují (26.01.2024 10:42)
- Lenny Kravitz zahraje na Colours of Ostrava (01.12.2023 11:01)
- Lenny Kravitz se vrací! Klip k novému singlu "TK421" není vhodný pro děti (19.10.2023 11:33)
- Zaprášenosti: Na desce "Aladdin Sane" se David Bowie loučí se Ziggym Stardustem, na následující "Pin Ups" je jen Davidem (30.04.2023 08:00)
- Nové desky 15/2023 - od Metallicy přes Katapult po Feist (19.04.2023 08:00)
- Rokenrolová síň slávy (opět) pozměnila svou definici toho, co znamená rock (01.02.2023 15:59)
- Audio: Spoon předělali Bowieho "I Can't Give Everything Away" do podoby křehké klavírní skladby (10.01.2023 16:39)
- Publicistika: Visconti, Pop, Eno - Tři vzpomínky na Davida Bowieho (28.09.2022 12:30)

ALBUM TÝDNE 16/2024

The Libertines
All Quiet On The Eastern Esplanade

Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern Esplanade". Obstála také tentokrát?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 19.04.
Queenie (O2 universum, Praha)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

The Prodigy Prince Justin Bieber Vladimír Mišík Kabát Themroc Adele AC/DC Queen Sia U2 Taylor Swift Bono Rush Beyoncé Mirai Lady Gaga Linkin Park Liam Gallagher Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu