Na letošním Jazz Festu Brno vystoupí klavírista Brad Mehldau

07.02.2018 08:24 - Jiří V. Matýsek | foto: facebook interpreta

Pro fanoušky jazzu je letošní rok doslova požehnaný. V krátkém sledu za sebou budou moci vyrazit na koncerty hned tří jmen, která v moderním jazzu silně rezonují. V květnu to budou saxofonisté Kamasi Washington a Donny McCaslin, který nahrál s Davidem Bowiem jeho album "Blackstar", na konci měsíce února přijede klavírista Brad Mehldau. Ten vystoupí už 18. února v rámci festivalu Jazz Fest Brno.

Škatulka jazz by pro Brada Mehldaua byla příliš omezující. S lehkostí sobě vlastní a nevídanou virtuozitou se pohybuje napříč žánry a styly, neváhá se spojovat s muzikanty, které by jen málokdo čekal, točí desky pod svým jménem i v rámci svého tria. Smysl pro neotřelá spojení ukázal například na svém posledním albu, které natočil s mandolinistou Chrisem Thilem, předtím zase spojil své síly se saxofonistou Joshuou Redmanem.

Na 9. března letošního roku pak Mehldau nachystal další, tentokrát sólové album. Nese název "After Bach" a představuje výběr z "Dobře temperovaného klavíru" Johanna Sebastiana Bacha, který Mehldau doplnil vlastními, Bachem inspirovanými kompozicemi. Dá se očekávat, že něco z tohoto projektu zazní i v brněnském Besedním domě na sólovém klavíristově vystoupení.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY