shop.musicserver.cz
Nové desky 36/2022 - od Ozzyho Osbourna přes Parkway Drive po Robbieho Williamse

Nové desky 36/2022 - od Ozzyho Osbourna přes Parkway Drive po Robbieho Williamse

Vydáno: 14.09.2022 20:00 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Tomáš Rozkovec | foto: Sony Music

Pestrobarevný kolotoč tentokrát zpestří rockoví Ozzy Osbourne, Flogging Molly, Built To Spill nebo Parkway Drive. Přidají se Robbie Williams s hity v novém hávu, Julian Lennon, legenda Johna Legenda, Sudan Archives, KT Tunstall či countryový Kane Brown a také čtveřice Redman-Mehldau-McBride-Blade.

V pátek 9. září vyšly tyto nové tituly:

Ozzy Osbourne - Patient Number 9
žánr: metal / hard and heavy

Ozzy Osbourne - Patient Number 9
Možná už nikdo nevěřil a ani nedoufal, že po úspěšném albu "Ordinary Man" se princ temnot Ozzy Osbourne vrátí, aby svým fanouškům a posluchačům předložil své třinácté sólové album. "Patient Number 9" se pozdrželo kvůli covidové brzdě a zdravotním potížím samotného Madmana. Dle jeho slov by mělo být jeho posledním. A pokud je skutečně rozlučkovým, pak ho zpěvák pojal ve velkém stylu. Dříve si totiž vystačil s jedním dvorním kytaristou, tady však spolupracoval rovnou s pěti. Jmenovitě to jsou Jeff Beck, Zakk Wylde, Mike McCready, Tony Iommi čí Eric Clapton, které doplňují neméně zdatní spoluhráči Josh Homme (Queens Of The Stone Age), Chad Smith (Red Hot Chili Peppers), Duff McKagan (Guns N' Roses), Robert Trujillo (Metallica) a zesnulý Taylor Hawkins, v jehož případě se jedná o poslední zaznamenanou studiovou nahrávku. Produkce se opět ujal Andrew Watt. Třináct těžce kovových opusů poslouchejte na Ozzyho YouTube. Pokud máte rádi fyzické nosiče, v shopu musicserveru si "Pacienta číslo 9" můžete pořídit hned v sedmi různých verzích. Nechybí různá CD, vinylové edice ani magnetofonová kazeta. A pod stromeček si můžete třeba schovat i tričko nejen k novému albu, ale i spousty dalších nahrávek a merche.


Sudan Archives - Natural Brown Prom Queen
žánr: electro / r'n'b

Sudan Archives - Natural Brown Prom Queen
Jedním ze jmen, která v zahraničních médiích poslední dobou rezonují v souvislosti s pomalu, ale jistě vznikajícím seznamem nejvýraznějších počinů letošního roku, je Sudan Archives. Za tímto pseudonymem stojí americká houslistka, skladatelka a zpěvačka Brittney Denise Parks a "Natural Brown Prom Queen" je po několika ípíčkách a debutu "Athena" z roku 2019 jejím druhým albem. V porovnání s prvotinou, která zdůrazňovala černošskou ženskost, je novinka tematicky uvolněnější, hudebně však nadále bohatě čerpá z inspirací, na něž autorka narazila během vysokoškolských studií etnomuzikologie - jak její umělecké jméno napovídá, jde především o africké hudebníky, ale třeba i o irské lidovky. Sofistikované dílo, které jen o vlásek minulo podrubriku Tip týdne tohoto vydání, poznávejte prostřednictvím autorčina YouTube.


Parkway Drive - Darker Still
žánr: alternativní metal

Parkway Drive - Darker Still
Novinková deska "Darker Still" Australanů Parkway Drive patří k těm nejočekávanějším titulům současné metalové scény. Už teď je jasné, že se kapela tentokrát ve větší míře odkloní od metalcorových kořenů a pustí se do prozkoumávání neznámých teritorií. Příkladem může být pro muzikanty velmi netypická ochutnávka v podobě kousku "Darker Still", ke které vznikl i klip. Patříte-li mezi skalní fanoušky tohoto bandu, slyšeli jste nové skladby už i naživo: v rámci evropského turné vystoupili Parkway Drive 10. září v pražském Foru Karlín.


Robbie Williams - XXV
žánr: pop

 Robbie Williams - XXV
V roce 2020 to bylo přesně pětadvacet let, co byl Robbie Williams vyhozený z Take That, rok nato vydal svůj první singl "Freedom" a o další rok později se vydal na velmi úspěšnou sólovou kariéru. Nyní se rozhodl ji zrekapitulovat. V tom, jak to udělat, se inspiroval u své domovské formace. Stejně jako TT v případě "Odysey" znovu natočil všechny své hity, i když zvolil zcela jinou cestu. Společně se svým dvorním producentem Guyem Chambersem a aranžérem Stevem Sidwellem se vydal do Holandska za slavným The Metropole Orkest. Zde pod taktovkou dirigenta Julese Buckleyho všechny jeho zásadní kousky a také několik novinek dostaly novou orchestrální podobu. Na standardní verzi jich najdete celkem osmnáct a na deluxe hned devětadvacet. Jak znějí, zjistíte na zpěvákově YouTube. V našem shopu si můžete koupit několik různých verzí na CD i vinylech.


Flogging Molly - Anthem
žánr: punk rock / keltský punk

Flogging Molly - Anthem
Keltští punkoví hrdinové Flogging Molly letos na jaře vydali první singl po pěti letech. "These Times Have Got Me Drinking / Tripping Up the Stairs" byl předzvěstí sedmé řadovky "Anthem". Ta zároveň spojuje kapelu s inženýrem Stevem Albinim, který pracoval už na debutu "Swagger" z roku 2000 . "S touto deskou jsme se vrátili k základům. Nikdy bychom bychom to podle mě nedokázali, kdybychom spolu nehráli přes 20 let," říká frontman Dave King. Myslím, že právě návrat do Chicaga a natáčení se Stevem učinilo tuto nahrávku tak zábavnou a opravdu věřím, že to na ní můžete slyšet. Ostatně udělejte si obrázek sami z ukázek, které naleznete na YouTube. Pokud máte rádi fyzické nosiče, v našem shopu si můžete koupit novou desku nejen na CD, ale také na dvou různě barevných vinylech.


John Legend - Legend
žánr: r'n'b / soul / pop / hiphop

 John Legend - Legend
Americký zpěvák, klavírista, skladatel a producent John Legend toho stíhá opravdu hodně. Vedle hostovaček na deskách svých kolegů přichází dva roky od studiovky "Bigger Love" s novinkou "Legend" a rozhodně na ní nenabízí málo hudby. Jedná se o dvojalbum se čtyřiadvaceti písničkami, s nimiž mu producentsky vypomohl nejvíce Ryan Tedder a dále Tone, The Monsters & Strangerz, Di Genius a řada dalších. Přímo za mikrofonem ho pak doplnili například Rick Ross, JID, Jhené Aiko, Ty Dolla $ign, Amber Mark, Jazmine Sullivan, Saweetie, Muni Long, Rapsody nebo Ledisi. Výsledek je ke slyšení na hudebníkově YouTube.


Tip týdne

Kane Brown - Different Man
žánr: country

 Kane Brown - Different Man
Pokud nebudeme počítat předloňský mixtape "Mixtape, Vol. 1", vydává Kane Brown své třetí album po čtyřech letech od dvojky "Experiment", s níž si nasadil laťku hodně vysoko. Nejenže poprvé vyšplhal na vrchol countryového žebříčku, ale pronikl i do Billboard 200 a ve výročních hitparádách figuroval tři roky po sobě. Sesbíral i několik cen a fůru nominací na ně. Není tedy divu, že produkce novinky "Different Man" se opět ujal protřelý Dan Huff a k němu se připojili vedle samotného zpěváka ještě Lindsay Rimes a Andrew Goldstein. Zatímco oficiálními hosty jsou pouze hvězdný Blake Shelton a Brownova žena Katelyn, mezi hudebníky a skladateli naleznete taková esa jako Mike Posner, Stuart Duncan, Ilya Toshinkiy, Aaron Sterling nebo Derek Wells. Zda Kane i tentokrát zopakuje svůj úspěch, zkoumejte na jeho YouTube. My si myslíme, že předpoklady k tomu určitě má.


The Afghan Whigs - How Do You Burn?
žánr: alternativní rock

The Afghan Whigs - How Do You Burn?
Po pěti letech se ke slovu hlásí američtí alternativci The Afghan Whigs. Rocková skupina z Ohia prožila nejslavnější éru na přelomu osmdesátých a devadesátých let, kdy vrcholila popularita stylu grunge. Po odmlce se vrací již se stylem směřujícím k alternativnímu rocku. Desetiskladbová kolekce nese název "How Do You Burn?" a začala vznikat v září 2020. Osud pandemie byl nemilosrdný a kolektivní tvorbu rázně utnul. Došlo tedy na skládání a nahrávání na dálku. Točilo se mezi Kalifornií, Cincinnati, New Jersey a New Orleans. Zesnulý Mark Lanegan , který byl blízkým přítelem členů kapely, přispěl do nové kolekce doprovodnými vokály ke dvěma skladbám a zároveň jí dal název. Poslouchat můžete na YouTube profilu bandu.


Julian Lennon - Jude
žánr: soft rock

Julian Lennon - Jude
Starší syn zesnulého Johna Lennona se hlásí svým sedmým studiovým albem. To nese název "Jude" a je jakousi reminiscencí skladby "Hey Jude", kterou napsal Paul McCartney, aby uklidnil tehdy pětiletého Juliana během odloučení od rodičů. Ačkoli Julianu Lennonovi píseň připomíná nešťastné období jeho života, je vděčný za podporu vyjádřenou textem, který se postupem času stal součástí jeho osobní identity. Nahrávka bude Lennovou první deskou od "Everything Changes" z roku 2011 a opět na ní spojil síly se svým dlouholetým kytaristou Justinem Claytonem. Jako pilotní singly vyšly skladby "Every Little Moment" a "Freedom", které jsou zároveň důkazem, že jablko nepadá daleko od stromu. Novinka je k dispozici na YouTube.


Santigold - Spirituals
žánr: rap / rap pop / electropop

Santigold - Spirituals
Od momentu, kdy Santigold vydala svou poslední desku, uplynulo šest let. Mezitím si mimo jiné založila vlastní vydavatelství Little Jerk Records a právě na něm nyní vydává svou čtvrtou řadovku. A proč ji autorka pojmenovala "Spirituals"? Protože tvorba songů v době covidové pro ni představovala skutečně určitou formu spásy. "Možnost využít umění a zejména hudbu k tomu, abych překonala aktuální překážky a zažila svobodu, radost a krásu, které kolem mě chyběly, pro mě byla stejná jako černošské spirituály pro otroky v dobách, kdy mohli pouze prostřednictvím hudby zažít svobodu a radost, kterou neměli," říká. Nahrávka překvapí dlouhým seznamem producentů, v němž svítí překvapivá jména jako Boys Noize, Rostam nebo SBTRKT. Výsledek díky nim dřívější tvorbu této rapperky posouvá směrem k elektronickým žánrům. Poslouchejte a sledujte na YouTube.


Joshua Redman, Brad Mehldau, Christian McBride, Brian Blade - LongGone
žánr: jazz

 Joshua Redman, Brad Mehldau, Christian McBride, Brian Blade - LongGone
Jsou to dva roky, co se albem "RoundAgain" vrátila zpět na hudební scénu původní sestava Joshua Redman Quartet, tedy saxofonista Joshua Redman, pianista Brad Mehldau, kontrabasista Christian McBride a bubeník Brian Blade. Není třeba připomínat, jakými hvězdami se tito hudebníci od devadesátých let stali, a proto je tak trochu s podivem, že tento comeback nebyl pouze jednorázovou akcí, ale že pánové ve spolupráci pokračují dále. Fanouškům jazzu na nahrávce "LongGone" servírují dalších pět Redmanových skladeb a k tomu přidali navíc živou verzi "MoodSwing" z jejich debutu "Rejoice" zachycenou na San Francisco Jazz Festival. Ukázky uslyšíte na stránkách vydavatelství Nonesuch a celé kompozice pak na koncertě v pražské Lucerně, kde vystoupí v rámci festivalu Prague Sounds.


Built To Spill - When The Wind Forgets Your Name
žánr: indie rock

Built To Spill - When The Wind Forgets Your Name
Už když Doug Martsch kapelu Built To Spill v roce 1992 zakládal, zamýšlel ji jako společný projekt neustále se vyvíjejících a měnících muzikantů. To se mu veskrze podařilo. Neustále rotující obsazení postupně natočilo šest dlouhohrajících indierockových klasik. Nyní přichází hlavní mozek s dalším kamínkem do své mozaikové skládačky. Desku "When the Wind Forgets Your Name" nazývá komplexní a soudržnou směsí odlišných hudebních nápadů rozličných umělců. Vedle poetických textů vytváří prostor pro experimentování plné jedinečných živých a nadčasových zvuků, od kytarových rockových ód od R.E.M. či Dinosaur Jr přes bluesové hymny ve stylu 60. let až po dub-reggae. Do barevného a svébytného tvůrčího světa můžete zavítat prostřednictvím YouTube.


Vertigo - Nic
žánr: jazz / alternativa

 Vertigo - Nic
V roce dvacátého výročí svého založení přichází formace Vertigo s novou řadovkou "Nic". Většina ze čtrnácti skladeb pochází opět od saxofonisty Marcela Bárty, dvě jsou dílem klavíristy Vojtěcha Procházky, jednu napsal basista Rastislav Uhrík a svojí troškou do mlýna přispěl trumpetista Oskar Török a bubeník Daniel Šoltis. V nahrávacím studiu Sono pak pochopitelně nechyběla ani cellistka Dorota Barová a dvojice hudebních inženýrů Milan Cimfe a Pavel Karlík. Čím nás tentokrát sextet překvapí, jak znějí "hutné a košaté, ale i minimalistické kompozice" a zda si už mohou brousit zuby na čtvrtého Anděla, zkoumejte z ukázek na stránkách vydavatelství Animal Music.


EP a minialba

  • Lake Street Dive - Fun Machine: The Sequel
    Deset let po vydání prvního EP s coververzemi "Fun Machine" připravila bostonská multižánrová formace jeho následovníka. Šestici předělávek tvoří "Automatic" od Pointer Sisters, "Anyone Who Had a Heart" od Dionne Warwick, "You're Still the One" od Shanie Twain, "So Far Away" od Carole King, "Nick Of Time" od Bonnie Raitt a "Linger" od Cranberries. Jak je muzikanti pojali, zjistíte na jejich YouTube.
  • San Fermin - Your Ghost
    Pokud se už těšíte na novou studiovku brooklynské indierockové formace, budete si muset ještě chvíli vystačit s trojicí písniček, které připravila pro své první ípíčko. Sdílí je prostřednictvím YouTube.
  • Miya Folick - 2007
    Po čtyřech letech od debutu "Premonitions" se americká hudebnice připomíná šesticí skladeb, v nichž se rozhodla vymíchat koktejl folku, grunge, indie, popu, rocku a alternativy. Výsledek je ke slyšení na jejím bandcampu.
  • Cryalot - Icarus
    Debutové ípíčko se šesti songy od Sarah Bonito z Kero Kero Bonito. (YouTube)


Sampa The Great - As Above, So Below
žánr: rap / afro beat

 Sampa The Great - As Above, So Below
Zambijská rapperka, zpěvačka a skladatelka aktuálně žijící v Austrálii Sampa Tembo svým debutem "The Return" z roku 2019 proslavila svůj pseudonym Sampa The Great po celém světě. A ten nyní očekává, co přinese albová dvojka "As Above, So Below". Jak se jí bude dařit, ještě netušíme, ale už víme, že nabídne jedenáct skladeb a fůru více či méně slavných hostů. Do té první skupiny patří jistě Angelique Kidjo, Kojey Radical, Joey Bada$$ nebo Denzel Curry a do té druhé Mwanjé, W.I.T.C.H., Tio Mason, Chef 187, James Sakala a Power Pleasant. Vydáním žije autorčin profil na YouTube.


KT Tunstall - Nut
žánr: alternativní pop rock

 KT Tunstall - Nut
Skotská písničkářka KT Tunstall se po albu "Wax" z roku 2018 na krátko odmlčela a singly ze své sedmé řadovky "Nut" nám začala předkládat až letos. Trojici ochutnávek na desce doplnila dalšími sedmi, včetně skryté skladby "Brain In Jar". Jejich produkci po letech opět svěřila švédskému hudebníkovi Martinu Terefe, který má ve svém portfoliu interprety jako James Morrison, Jason Mraz nebo Mika a především je součástí superskupiny Apparatjik, kde se potkal s členy a-ha, Coldplay a Mew. Jak dopadla jejich spolupráce, zjistíte na YouTube KT Tunstall.


Electric Callboy - Tekkno
žánr: moderní metal

Electric Callboy - Tekkno
Neznáte Electric Callboy? Nejvyšší čas to napravit! Jde totiž o jednou z nejžhavějších live kapel současnosti - tedy pokud jde o moderní heavy zvuk. Zcela vyprodané koncerty po celé Evropě a jeden rekordní singl za druhým jsou důkazem výjimečného postavení, kterého tato bláznivá banda z Německa dosáhla. Vznikla v roce 2010 pod názvem Eskimo Callboy a s příchodem nového zpěváka Nica Sallacha o deset let později se pod upraveným názvem katapultovala do hvězdných výšin. Hned první singl s Nicem za mikrofonem "Hypa Hypa" rozbil všechny dosavadní dimenze a hranice. Následovala ochutnávka "We Got The Moves" a další hit "Pump It" se vtipným klipem inspirovaným aerobikem z osmdesátých let. Obě skladby najdete na nejnovější novince "Tekkno". Podívejte se ještě i na snímek ke kousku "Hurrikan" s hostující Miou Juliou a svůj názor nám napište do komentářů pod článek!


Breland - Cross Country
žánr: country rap / r'n'b / soul / gospel

 Breland - Cross Country
Černošských countryových zpěváků je stále jako šafránu, nicméně v posledních letech se jich objevuje čím dál více. Dalším do party je rodák z New Jersey Daniel Gerard Breland, který jako umělecké jméno používá pouze své příjmení. Už na základě dvojice předloňských EP víme, že nedělá čistokrevnou country, ale kombinuje ji s rapem, r'n'b, soulem i gospelem. Zatímco na ně přilákal coby hosty zpěváky jako Mitchell Tenpenny a Walker Hayes, v případě debutu "Cross Country" míří ještě výše. Společnost mu totiž dělají Keith Urban, Mickey Guyton, Thomas Rhett, Ingrid Andress a Lady A. K tomu připočtěte, že se mezi autory objevují jména jako Hardy, Di Genius, Robert Lange, Shania Twain nebo Sam Hunt, a rázem máte aspiranta na nováčka roku. Seznamte se s ním na jeho YouTube.


Různí - Slovo (soundtrack) (Supraphon)
žánr: indie pop / indie folk / drum and bass

 Různí - Slovo (soundtrack)
Film "Slovo" režisérky Beaty Parkanové sleduje dramatický příběh z konce šedesátých let. Manželé Václav a Věra si dají slovo, že budou stát vždy při sobě a nepřekročí své morální hranice, i když to znamená útisk, ponížení a ztrátu jistot. U této příležitosti vychází stejnojmenné album duetů, k němuž si texty napsala sama režisérka. Hudebním producentem je autor filmové hudby Jan P. Muchow, jenž pro jednotlivé písně oslovil české i slovenské muzikanty - mezi nimi například Michala Novinskiho, Maroše Hečka, Beatu Hlavenkovou, Marcela Buntaje, Michala Šupáka, Mikoláše Růžičku, Nikolaje Nikitina či Ondřeje Rychlého. Ve dvanácti duetech spolu zpívají Anna Fialová a Ondřej Ruml, Kristína Mihaľová a Katarzia, Beata Hlavenková a Juraj Benetin, Andrea a Mikoláš Růžičkovi, Kateřina Winterová a Václav Havelka, Tereza Krippnerová a Ondřej Rychlý, Ondřej G. Brzobohatý a Daniela Písařovicová, Markéta Foukalová a Michal Šupák a Lenka Dusilová a Vojtěch Dyk. Ukázky všech nabízí vydavatelství Supraphon.


David Deyl - Tvůj signál
žánr: střední proud

 David Deyl - Tvůj signál
Novinkové album "Tvůj signál" sestavil David Deyl z výhradně původních songů. Hudbu ke všem složil sám, v některých případech s přispěním producenta alba Marcuse Trana. Texty napsali dlouholetí Deylovi spolupracovníci Magdaléna Drsová a Daniel Leon a dále Xindl X, Tomáš Roreček (Kryštof, Chinaski, Aneta Langerová), Vladimír Kočandrle (Ok Band, Iveta Bartošová) a Jan Dvořák (Petr Muk, Helena Vondráčková). Mixu nahrávky se ujal držitel čtyř Grammy Nicolas Ramirez a masteringu Gene Grimaldi (Lady Gaga, Sting a Jennifer Lopez). Výsledkem je popové album sestavené z romantických písní, které se střídají se svižnými latinsko-americkými rytmy. První ukázky sdílí zpěvák na svém YouTube.


V krátkosti

  • Ego, Coder - :prototypes_
    Známý slovenský rapper Ego se na novém projektu spojil s mladým producentem Coderem a výsledkem je dvanáct tracků, v nichž posouvá hranice domácího progresivního rapu. Jediným hostem je Rytmus. (YouTube)

  • Ari Lennox - age/sex/location
    Americká neosoulová zpěvačka po více než třech letech navazuje na svůj debut "Shea Butter Baby" dvanáctkou písní, k jejichž natáčení si přizvala coby hosty Lucky Daye, Chlöe a Summer Walker. (YouTube)

  • Totally Enormous Extinct Dinosaurs - When the Lights Go
    Deset let po debutu se britský muzikant se svérázným pseudonymem vrací s druhou dávkou songů v rytmech indietroniky, future housu a electropopu. (YouTube)

  • Charley Crockett - The Man From Waco
    Americký hudebník kombinující country, blues a americanu se letos hlásí s již druhým albem. Produkce patnácti písniček se ujal jeho kolega Bruce Robison (Dixie Chicks, Tim McGraw, Faith Hill). (YouTube)

  • The Garden - Horseshit On Route 66
    Jeden z nejžhavějších počinů dvojčat Wyatta & Fletchera Shearse čerpá z dědictví jihokalifornského hardcoru, britského punku, experimentujícího s disonantní elektronikou a zvukem drum & bassu. (YouTube)

  • Tyler Bryant & The Shakedown - Shake The Roots
    Nashvillští blues-hardrockeři hlásí svým novým počinem návrat ke kořenům, jednoduchosti a individuálním výkonům. Vyrážejí tak svým fanouškům vstříc. (YouTube)

  • Craig Wedren - Sabbath Sessions Summer 2022
    Alternativní rocker se na své novince věnuje ambientní sborové hudbě založené na loopech a samplování. Ožívá tak nápad s jedinečnými hudebními lázněmi. (YouTube)

  • Nghtmre - Drmvrse
    Americký DJ a producent taneční hudby na svém novém albu přivítal hosty jako Virtual Riot, Tori Levett, Dylana Matthewa, Klaxx, IDK, Upsahl nebo Olivera Tree. (YouTube)

  • Marlon Williams - My Boy
    Novozélandskému písničkáři se velmi dobře daří i v sousední Austrálii, kde zaujal svým mixem alternativní country, folku a bluegrassu. Jeho nová kolekce nabídne celkem jedenáct songů. (bandcamp)

  • Oliver Sim - Hideous Bastard
    Basista a zpěvák anglických The xx Bassist se rozhodl vydat na sólovou dráhu a pro svůj debut připravil desítku písní ve stylu indietroniky včetně úvodní "Hideous", v níž ho doplnil Jimmy Somerville. (bandcamp)

  • Daniel Romano’s Outfit - La Luna
    Pro milovníky prog rocku si kanadský hudebník a jeho skupina připravila nahrávku vystavěnou na jedné skladbě rozdělené do dvou částí. (bandcamp).

  • Suzi Analogue - Infinite Zonez
    Kritikou ceněná americká experimentátorka kombinující elektroniku, hiphop a neo soul se vrací po třech letech s hosty jako Junglepussy, RP Boo, Nappynappa, Michael Milions nebo Opal Hoyt & DJ Taye. (bandcamp)

  • Preoccupations - Arrangements
    Kanadští post-punkeři se hlásí bezmála po pěti letech s kolekcí sedmi písniček, které získávají řadu pozitivních recenzí. (badcamp)

  • Crippled Black Phoenix - Banefyre
    Novinka od darkrockových experimentátorů, kteří svůj styl posouvají za hranice všednosti a stávají se hlasem pro neslyšící. (YouTube)

  • One Ok Rock - Luxury Disease
    Milovaní japonští rockeři vydávají napjatě očekávané nové řadové album obsahující singl "Save Yourself " i dvě skladby, které poslouží jako závěrečné téma pro chystanou hru "Sonic Frontiers" od firmy SEGA. (YouTube

  • Igor Levit - Tristan
    Album rusko-německého klavíristy je postavené především na symfonii "Tristan" Hanse Wernera Henzeho. K nim přidal ještě úryvky z díla Franze Liszta, Richarda Wagnera a Gustava Mahlera. (Presto Classical)

  • Bloodbath - Survival Of The Sickest
    Šesté studiové album švédské deathmetalové sebranky. (YouTube)

  • Fallujah - Empyrean
    Pátá nahrávka tech-metalové party z Ameriky. (YouTube)

  • Andrea Bučko - Púšťam
    Nová, intimně pojatá a na klavíru postavená deska slovenské folkové písničkářky. (YouTube)

  • Son Little - Like Neptune
    Páté album amerického písničkáře kombinujícího rhythm and blues, reggae i elektroniku. (bandcamp).

  • Greentea Peng - Greenzone 108
    Anglická neosoulová zpěvačka navazuje na svůj loňský debut mixtapem s desítkou skladeb. (YouTube)

  • Holy Fawn - Dimensional Bleed
    Americká shoegazeová formace a její albová čtyřka. (bandcamp)

  • Revocation - Netherheaven
    Čtvrtá řadovka bostonské deathmetalové bandy. (YouTube)

  • Tallah - The Generation Of Danger
    Druhá koncepční deska nu-metalistů z Pennsylvánie. (YouTube)


    Dále vychází

    A Void - Dissociation
    Allen / Olzon - Army Of Dreamers
    Amy Grant - Behind The Eyes (25 Anniversary Expanded Edition)
    Badge Époque Ensemble - Clouds Of Joy
    Beacon - Along The Lethe
    Booter - 10/10
    Crowded House - Crowded House
    Dream Theater - Lost Not Forgotten Archives: Images And Words Demos
    Eden - Icymi
    Foreign Air - Hello Sunshine
    Foy Vance - Signs Of Life: Live From The Highlands
    George Riley - Running In Waves
    High Vis - Blending
    Charles Stepney - Step On Step
    Imagine Dragons - Night Visions / Expanded Edition
    Imagine Dragons - Night Visions / Super Deluxe (Box Set)
    Jackson Wang - Magic Man
    Jazz Q - Symbiosis
    Jockstrap - I Love You Jennifer B
    Kinks - Muswell Hillbillies / Everybody's In Show-Biz (Box Set)
    Kiss - Off The Soundboard: Live In Des Moines
    Living Hour - Someday Is Today
    Luca Yupanqui - Conversations
    Lunarian - Burn The Beauty
    Manic Street Preachers - Know Your Enemy / Deluxe
    Manic Street Preachers - Know Your Enemy / Deluxe Mediabook
    Mike Adams - Graphic Blandishment
    Monsta X - The Dreaming
    Pinty - Pinty’s House
    Reuben And The Dark - In Lieu Of Light
    Různí - Stranger Things, Season 4 (soundtrack)
    Sarah Davachi - Two Sisters
    Sheku Kanneh-Mason - Song
    Slade - All The World Is A Stage (Box Set)
    Stray From The Pat - Euthanasia
    Taboo - Taboo
    Tan Cologne - Earth Visions Of Water Spaces
    Testament - Titans Of Creation (CD+BD)
    The Deer - The Beautiful Undead
    The Deers - Return To Lover’S Rock
    The Paranoyds - Talk Talk Talk
    Trauma - Awakening
    Turkuaz - Apollyon
    Turkuaz - Paradiso
    Ultima Grace - Ultima Grace
    Van Buren Records - Dsm
    Vangelis - Beaubourg
    Vince Guaraldi - It's The Great Pumpkin, Charlie Brown
    Wayne Shorter, Terri Lyne Carrington, Esperanza Spalding, And Leo Genovese - Live At The Detroit Jazz Festival
    Wu-Tang Clan - Wu-Tang Forever (MC Box)
    Wyldest - Feed The Flowers Nightmares

    Vychází na vinylu:
    A Boogie Wit Da Hoodi - Artist 2.0
    Afghan Whigs - How Do You Burn?
    Allen / Olzon - Army Of Dreamers
    Annihilator - Alice In Hell
    Badge Époque Ensemble - Clouds Of Joy
    Bananarama - Masquerade
    Bloodbath - Survival Of The Sickest
    Brian Melvin - Night Food / Featuring Jaco Pastorius
    Built To Spill - When The Wind Forgets Your Name
    Conception - Flow
    Conception - In Your Multitude
    Conception - Last Sunset
    Conception - Parallel Minds
    Crippled Black Phoenix - Banefyre
    Daft Punk - Alive 2007
    Daft Punk - Daft Club
    Daft Punk - Human After All
    Dream Theater - Lost Not Forgotten Archives: Images And Words Demos
    Electric Callboy - Tekkno
    Fanny - Fanny Hill
    Fanny - Charity Ball
    Flogging Molly - Anthem
    High Vis - Blending
    Holy Fawn - Dimensional Bleed
    Charles Stepney - Step On Step
    Ian Gillan - Live In Anaheim
    Igor Levit - Tristan
    Ike & Tina Turner - River Deep - Mountain High
    Imagine Dragons - Night Visions / Expanded Edition
    Jockstrap - I Love You Jennifer B
    Julian Lennon - Jude
    Joshua Redman, Brad Mehldau, Christian McBride, Brian Blade - LongGone
    Kiss - Off The Soundboard: Live In Des Moines
    Kt Tunstall - Nut
    Living Hour - Someday Is Today
    Luca Yupanqui - Conversations
    Manic Street Preachers - Know Your Enemy / Deluxe
    Marlon Williams - My Boy
    Monsta X - Dreaming
    Oliver Sim - Hideous Bastard
    Orphaned Land - Mabool
    Ozzy Osbourne - Patient Number 9
    Parkway Drive - Darker Still
    Pavel Bobek - Veď mě dál, cesto má (Supraphon)
    Powerman 5000 - Tonight The Stars Revolt!
    Preoccupations - Arrangements
    Revocation - Netherheaven
    Rick Astley - The Best Of Me
    Robbie Williams - XXV
    Různí - Jazz Broadway
    Sally Oldfield - Water Bearer
    Sampa The Great - As Above, So Below
    Santigold - Spirituals
    Sarah Davachi - Two Sisters
    Sheku Kanneh-Mason - Song
    Son Little - Like Neptune
    Spacehog - The Chinese Album
    Sudan Archives - Natural Brown Prom Queen
    Suzi Analogue - Infinite Zonez
    Taboo - Taboo
    Tedeschi Trucks Band - I Am The Moon: I. Crescent
    Tedeschi Trucks Band - I Am The Moon: II. Ascension
    Tedeschi Trucks Band - I Am The Moon: III. The Fall
    Tedeschi Trucks Band - I Am The Moon: IV. Farewell
    The Kinks - Everybody's In Show-Biz
    The Kinks - Muswell Hillbillies
    The Real Thing - The Real Thing
    Tolstoys - Mirror Me
    Trauma - Awakening
    Vince Guaraldi - It's The Great Pumpkin, Charlie Brown
    Wayne Shorter, Terri Lyne Carrington, Esperanza Spalding, And Leo Genovese - Live At The Detroit Jazz Festival
    Yard Act - The Overload

    EP:
    Big City - Liquid Times
    Bo Armstrong - If Your Tired Heart Is Aching…
    Clip - Perception
    Cults - Host B-Sides & Remixes
    Chlsy - Quantum Entanglement
    Jr Slayer - Not Rotten
    Susanna - Elevation Extended
    The Holy - Vortex
    Yeat - Lyfë

    Reedice:
    Aqua - Aquarium
    Conception - Flow
    Conception - In Your Multitude
    Conception - Last Sunset
    Conception - Parallel Minds
    Cursive - Domestica
    Michael Jackson - Michael
    Pavel Bobek - Veď mě dál, cesto má (Supraphon)
    Sepultura - Against
    The Kinks - Everybody's In Show-Biz
    The Kinks - Muswell Hillbillies

  • NÁZORY

    DOPORUČENÉ ČLÁNKY
    Niall Horan, Tommy Lefroy, Sportovní hala Fortuna, Praha, 17.3.2024
    Naživo: Niall Horan si v Praze ječící dav dívek omotal kolem prstu Niall Horan se během jednoho roku již podruhé představil v České republice. Už loni patřilo jeho vystoupení na festivalu Colours Of Ostrava mezi ta povedená a své hudební nadání spojené s pokorou a úžasnou bezprostředností v Praze... čtěte zde
    Vydáno: 18.03.2024 19:30 v sekci Naživo
    Róisín Murphy, Forum Karlín, Praha, 17.3.2024
    Naživo: Róisín Murphy odehrála ve Foru Karlín vynikající koncert Róisín Murphy zamířila opět do Prahy, tentokrát do Fora Karlín. Irská zpěvačka, známá svým unikátním vokálním projevem a vizuálním stylem, přenesla přítomné do světa tanečních rytmů a elektronických experimentů. Dostalo... čtěte zde
    Vydáno: 18.03.2024 10:00 v sekci Naživo
    Ariana Grande - Eternal Sunshine 8/10
    Recenze: Ariana Grande se na albu “Eternal Sunshine” otevřeně vyrovnává s rozvodem a následným smířením Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu... čtěte zde
    Vydáno: 18.03.2024 00:00 v sekci Recenze
    Jason Derulo - Nu King 3/10
    Recenze: Na desce "Nu King" Jasona Derula kvantita výrazně vyhrává nad kvalitou Kdyby Jason Derulo počkal ještě rok, uběhlo by deset let od vydání jeho posledního studiového alba. Uplynulou dekádu nás zásobil nepřeberným množstvím různých singlů, na které navázal deskou "Nu King". Zjevným cílem bylo toto... čtěte zde
    Vydáno: 17.03.2024 16:30 v sekci Recenze
    Mirai ft. Majk Spirit - čas rány zahojí 3/10
    Video: Mirai a Majk Spirit v novince "čas rány zahojí" nemají daleko k hudebnímu odpadu Pět singlů během čtyř měsíců. Takhle se Mirai chystají na vydání nového alba. Zatímco počet zveřejněných písní a doprovodných videoklipů je působivý, hudebně novinky drhnou. A ta úplně nejčerstvější nazvaná "čas rány... čtěte zde
    Vydáno: 17.03.2024 10:00 v sekci Audio / Video | Video
    SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
    - Niall Horan vydá v dubnu reedici alba "The Show". Přidá živé nahrávky i duet s Johnem Legendem (15.03.2024 15:12)
    - Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
    - Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
    - Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
    - Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
    - Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)
    - Ozzy Osbourne na konto Kanyeho Westa: "S tímhle člověkem nechci mít nic společného!" (11.02.2024 09:11)
    - Nové desky 5/2024 - od Kateřiny Marie Tiché přes L Devine po Kirina J Callinana (07.02.2024 16:00)
    - Nové desky 4/2024 - od Jamese Arthura přes The Smile po Dymytry (31.01.2024 21:27)
    - Ozzy Osbourne by se rád s fanoušky rozloučil dvěma koncerty v domovském Birminghamu (26.01.2024 12:05)

    ALBUM TÝDNE 12/2024

    Ariana Grande
    Eternal Sunshine

    Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu máme opět jedno terapeutické porozchodové cvičení s názvem "Eternal Sunshine".

    8/10

    NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

    FILMSERVER.CZ PÍŠE

    FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

    SPARK PÍŠE

    CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

    Út 19.03.
    Katapult (CZ) (Forum Karlín, Praha)
    Pá 22.03.
    Ewa Farna (CZ) (O2 arena, Praha)
    Ne 24.03.
    Jason Derulo (US) (O2 arena, Praha)
    Ne 24.03.
    Mother Mother (CAN) (Forum Karlín, Praha)
    Ne 24.03.
    Giant Rooks (DE) (Roxy, Praha)
    Po 25.03.
    Only The Poets (UK) (MeetFactory, Praha)
    Čt 28.03.
    Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
    Pá 29.03.
    Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
    Út 09.04.
    The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
    Út 16.04.
    Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)

    » zobrazit všechny akce «

    OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

    Justin Bieber Prince The Prodigy Vladimír Mišík Karel Gott Queen AC/DC Adele Sophie Ellis-Bextor Taylor Swift Kabát Lucie Vondráčková Madonna U2 Dua Lipa Kryštof Rush Billie Eilish Mirai Bono
    filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
    musicserver.cz - hudba od začátku do konce
    ©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
    Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
    Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
    Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
    smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
    Zavřít reklamu