shop.musicserver.cz
Nové desky 27/2020 - od Mikea Shinody přes Floexe po PVRIS

Nové desky 27/2020 - od Mikea Shinody přes Floexe po PVRIS

Vydáno: 15.07.2020 08:00 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: Mike Shinoda

Tipujete, že nastala prázdninová okurková sezóna? V oboru hudebních novinek ani náhodou. Zahltí nás počiny Mikea Shinody, SoKo, Kacy Hill, Tomáše Dvořáka aka Floexe, Static-X, Rufuse Wainwrighta, PVRIS, Nikki Yanofsky, Bretta Eldredge, debut Z Berg a především hned dvou jazzových kvartetů plných hvězd.

V pátek 10. července vyšly tyto nové tituly:

Mike Shinoda - Dropped Frames, Vol. 1 (Kenji Kobayashi Productions)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: electronica / electro pop / rock / world music

Mike Shinoda - Dropped Frames, Vol. 1
Vzhledem k tomu, že budoucnost Linkin Park je prozatím ve fázi úvah, pokračuje Mike Shinoda ve své sólové kariéře. V případě alba "Dropped Frames, Vol. 1" ovšem možná lehce neplánovaně. Tvořil ho totiž v době karantény, a to poměrně nezvyklým způsobem. Na začátku všeho byla streamovací síť Twitch, která umožňuje divákům reagovat na vysílaný obsah. Shinoda zde obvykle předvedl prvotní myšlenku a poté sledoval, kam ji sledující dále posunou. Není tedy divu, že se ve dvanácti skladbách dočkáme i stylů a směrů, které sám autor nazývá Mariachi, Bollywood hiphop nebo devadesátkový boybandový pop, a uslyšíte v nich i flétnové smyčky, efekty Nintendo GameBoy anebo vokály stovek fanoušků. Většina skladeb je ovšem instrumentální, o čemž se můžete přesvědčit například na Shinodově bandcampu.


Tip týdne

Redman/Mehldau/McBride/Blade - RoundAgain (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: jazz

Redman/Mehldau/McBride/Blade - RoundAgain
Před šestadvaceti lety dal jazzový saxofonista Joshua Redman dohromady kvartet, jehož členy dále byli klavírista Brad Mehldau, kontrabasista Christian McBride a bubeník Brian Blade. Jejich spolupráce vyústila v album "Moodswing", pak se však cesty hudebníků rozešly. Za čtvrt století se ze všech čtyř muzikantů stali jedni z nejlepších a nejrespektovanějších jazzových instrumentalistů. Není proto divu, že když se loni v říjnu opět sešli v newyorském Sear Sound Studiu a natočili společnou desku "RoundAgain", stala se z toho jazzová senzace. O sedm skladeb se podělili jednotliví členové formace - tři dodal Redman, dvě Mehldau a po jedné zbývající dva - a pro nahrání třičtvrtěhodinové nahrávky jim stačily pouhé tři dny. Všichni čtyři si vzájemnou spolupráci pochvalovali. O tom, že vše působí, jako by spolu hráli celou dobu, se můžete přesvědčit z ukázek na stránkách vydavatelství Nonesuch. Album pochopitelně vychází také na vinylu.


Rufus Wainwright - Unfollow The Rules (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop / folk

Rufus Wainwright - Unfollow The Rules
Po čtyři roky starém shakespearovském albu se Rufus Wainwright vrací s poněkud civilnější nahrávkou, nazvanou "Unfollow The Rules". Titulní písničku jsme mohli poznat již před dvěma roky ve filmu "Here And Now", kde jí zpívala Sarah Jessica Parker. Kanadský zpěvák a muzikant k ní přidal dalších jedenáct skladeb, jejichž producentem se stal Mitchell Froom, známý ze spolupráce s Bonnie Raitt, Randym Newmanem, Sheryl Crow, The Bangles a pochopitelně s jeho manželkou Vondou Shepard. Jejich inspirací byla Wainwrightova devítiletá dcera a možná i díky ní se songy stylově pohybují mezi popem a folkem. Na nahrávání se dále podíleli i slavní studioví bubeníci Matt Chamberlain a Jim Keltner a také kytarista Blake Mills. Co svým fanouškům americko-kanadský hudebník připravil, zjistíte na jeho YouTube.


Static-X - Project Regeneration Volume 1 (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: moderní metal

Static-X -  Project Regeneration Volume 1
Se sedmou studiovou deskou přichází americká industriálně metalová formace Static-X. Vydání počinu "Project Regeneration Volume 1" provází fanfáry a mohutná promo kampaň, jelikož jde o první studiovou nahrávku formace po dlouhých jedenácti letech, vydanou navíc nově pod Sony Music. Na albu najdete poslední songy se zesnulým frontmanem Waynem Static, doplněné o vokální party nového zpěváka, jenž si říká "XerO". O velkém návratu je i příslušný trailer, který najdete na oficiálním webu kapely.


The Streets - None Of Us Are Getting Out Of This Life Alive (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: UK garage / grime / alternativní hip hop

The Streets - None Of Us Are Getting Out Of This Life Alive
Mike Skinner nechával svůj projekt The Streets poměrně dlouho spát - probudil ho až v roce 2017, tehdy po šestileté odmlce. Od té doby uskupení vydalo několik singlů, ovšem na ucelenou nahrávku se čekalo. Nyní je konečně tu. Jmenuje se "None Of Us Are Getting Out Of This Life Alive" a fanoušci grimeu a UK garage se mohou těšit na dvanáct skladeb, na nichž se podílela i fůra hostů. Spolupráci s Tame Impala jsme vám již představili, vedle nich se pak ve studiu ukázali například IDLES, Ms Banks, Eliza, Kasien, Donae'o & Greentea Peng, Jimothy Lacoste, Hak Baker nebo Chris Lorenzo. Že se všichni zúčastnění nevyhýbají aktuálním tématům, zjistíte poslechem alba na soundcloud.com The Streets.


PVRIS - Use Me (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: alternativní pop

Pvris - Use Me
"Dovolila jsem si na novince popustit uzdu tvůrčímu duchovi, díky kterému vůbec PVRIS existuje," prozradila tajemně zpěvačka Lynn Gunn. K přípravám své čerstvé desky dále uvedla: "Ke kapele musíte přistupovat jako k celku. Není dobré vyzdvihovat její jednotlivé části, nebo rozdělovat zásluhy podle objemu odvedené práce. Jsme tým." Pro práci na "Use Me" našla ideálního parťáka v JT Daly (K. Flay), který všechny její nápady dokázal finálně zhmotnit a zpečetit. Ukázky najdete na Amazon.com.


Nikki Yanofsky - Turn Down The Sound (Entertainment One Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: funk / r'n'b / jazz pop / hip hop

Nikki Yanofsky - Turn Down The Sound
Kanadská zpěvačka Nikki Yanofsky se po albu "Little Secret" z roku 2013 tak trochu vytratila ze scény. Teprve před dvěma lety prozradila, že s Quincym Jonesem opět nahrává nový materiál, vzniklo z toho ale pouze několik singlů. Svoji čtvrtou desku "Turn Down The Sound" začala připravovat až o rok později, během dvou dubnových týdnů v New Yorku na jeden zátah a za asistence úplně nového týmu. Jeho členy byli ASAP Rocky a Joey Badass a jejich producenti Roger Kleinmen a Zachary Seman. Když se však například na soundcloud profilu zpěvačky do desítky skladeb zaposloucháte, zjistíte, že v nich můžete slyšet i odkazy na hudbu Michaela Jacksona. Má je totiž na svědomí Rod Temperton, který je spoluautorem hitů "Thriller", "Off The Wall" a "Rock With You".


Ensiferum - Thalassic (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: folkmetal

Ensiferum - Thalassic
Vydání desky "Thalassic" finské folk-metalové formace Ensiferum provázejí hned dvě velké události: oslavy pětadvacátého výročí skupiny a přijetí Pekka Montina za nového klávesáka a zpěváka čistých vokálů. Na album upozornil singl "Rum, Women, Victory" a pak další následná ochutnávka v podobě songu "Andromeda". Pro zhlédnutí videoklipů k oběma skladbám navštivte YouTube.com a o svůj názor se s námi podělte v komentářích pod článkem!


Tomáš Dvořák - Pilgrims (soundtrack) (Minority Records)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: scénická hudba

Tomáš Dvořák - Pilgrims (soundtrack)
Tomáš Dvořák aka Floex opět spojil síly s vývojářským studiem Amanita Design a připravil soundtrack pro jeho novou hru "Pilgrims". Krátká nelineární dobrodružná adventura je zasazená do okouzlujícího království. Tvůrci tvrdí, že je inspirovaná starými pohádkami ze střední a východní Evropy a částečně i knihami Johna Steinbecka. Scénická hudba tak hodně vychází z folklóru, a i proto je postavená na nástrojích, jako jsou akordeon, mandolína, klarinety, ukulele nebo metalfon. Vedle samotného Dvořáka na ně hráli Roman Zabelov, A. m. Almela, Jakub Tengler a Jiří Javůrek. Do pohádkového světa se můžete ponořit prostřednictvím Floexova bandcampu


Enuff Z'nuff - Brainwashed Generation (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: rock'n roll

Enuff Z'Nuff - Brainwashed Generation
Enuff Z'nuff jsou zářným a živoucím příkladem toho, jak má vypadat pravá rokenrolová formace. Pokud už vám jejich powerpop učesaný hardrockovým stylingem chyběl, máme tu pro vás novou studiovou nálož z dílny této bandy. Nástupce dva roky starého díla "Diamond Boy" dostal do kolébky název "Brainwashed Generation" a posluchači si na něm mohou dosyta vychutnat hudební progres, který skupina za poslední dva roky prodělala. Přesvědčte se ostatně sami a poslechněte si ukázky nových skladeb na Frontiers.it.


Z Berg - Get Z To A Nunnery (Metropolitan Indian)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: indie pop / alternativní pop

Z Berg - Get Z To A Nunnery
Někteří kritici přirovnávají americkou zpěvačku Elizabeth Anne Berg, která si říká jednodušeji Z Berg, k setkání Björk a Harriet Wheeler. Do této doby působila v indierockových The Like a donedávna i v indiepopových JJAMZ, kteří se později přejmenovali na Phases. Zde se sešla s kytaristou Maroon 5 Jamesem Valentinem, bubeníkem Jasonem Boeselem z Bright Eyes a Rilo Kiley, Alexem Greenwaldem z Phantom Planet a Michaelem Runionem. Nyní se rozhodla zkusit štěstí sólo, a vydává svůj debut "Get Z To A Nunnery". Jak uslyšíte z desítky písniček na YouTube profilu zpěvačky, je její tvorba o mnoho klidnější. Svůj podíl na tom může mít i producent Ethan Gruska, kterého známe z alb Phoebe Bridgers nebo Kimbry.


SoKo - Feel Feelings (Bertus)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: alternativní pop

SoKo - Feel Feelings
Francouzská zpěvačka a skladatelka SoKo přichází se svou třetí studiovou nahrávkou. Desku "Feel Feelings" byste snadno mohli zaměnit za další srdcervoucí záležitost, jejím hlavním poselstvím je ovšem sebeláska a velkorysé přijetí. Nahrávka je díky hlasovému arzenálu hlavní protagonistky velmi rozmanitá: na jedné straně zní vzdáleně a až unaveně, na straně druhé se odkudsi vynoří sebejistý, hluboký a plný vokál. Pro ukázky si pojďte na Deezer.


Margo Price - That’s How Rumors Get Started (Bertus)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: americana / country rock

Margo Price - That’s How Rumors Get Started
Americká zpěvačka a muzikantka Margo Price, která v minulosti působila v countryových Buffalo Clover, se po prvních dvou deskách předloni dočkala nominace na Grammy v kategorii nejlepší nováček. I když jí tehdy cenu vyfoukla Dua Lipa, byla její třetí deska "That’s How Rumors Get Started" netrpělivě očekávaná. Deset písniček tentokrát produkoval americký countryový zpěvák a muzikant Sturgill Simpson společně s Davidem R. Fergusonem, který v minulosti spolupracoval s Johnnym Cashem, Rickem Rubinem a také U2. Jak chutná její aktuální kombinace country rocku, americany a blues, zjistíte na zpěvaččině bandcampu.


The Residents - Metal, Meat & Bone (Bertus)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: blues

The Residents - Metal, Meat & Bone
Projekt The Residents nemá na hudebním poli obdoby. Za svou existenci tato formace vydala na šedesát desek, jež doplňuje hodnotná multimediální práce. Její poslední dílo "Metal, Meat & Bone" je inspirováno tvorbou bluesmana Alvina Snowa, známého také jako Dyin' Dog. Muzikanti vám na něm servírují desítku jeho nejslavnějších skladeb pojatých jako vkusné coververze. Nechybí ale ani pár kompozic inspirovaných tímto zdánlivě zapomenutým bluesmanem. Na YouTube.com najdete trailer.


Juice WRLD - Legends Never Die (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: hip hop / trap / emo rap

Juice WRLD - Legends Never Die
Máte-li pocit, že v poslední době často píšeme o mrtvých rapperech, bohužel ho nyní znovu umocníme. Na začátku prosince byl Juice WRLD nalezen mrtvý, ovšem v jeho případě nešlo o násilnou smrt, ale o epileptický záchvat způsobený předávkováním léky. "Legends Never Die" je jeho první posmrtné album a nabízí jednadvacet skladeb z dvou set, jež po sobě zanechal. Mezi hosty naleznete jména jako Trippie Redd, Marshmello, Polo G, The Kid Laroi nebo Halsey a produkčně je dotahovali například Dr. Luke, Nick Mira, Ronny J, Skrillex nebo 808 Mafia. Výsledek uslyšíte na rapperově soundcloudu.


Kacy Hill - Is It Selfish If We Talk About Me Again
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop / dream pop / electro pop

Kacy Hill - Is It Selfish If We Talk About Me Again
Americká zpěvačka Kacy Hill si za svůj tři roky starý debut "Like A Woman" odnesla řadu pozitivních recenzí, ani ty však nestačily k tomu, aby se výrazněji proslavila. Možná proto to na svém druhém albu "Is It Selfish If We Talk About Me Again" zkouší zcela sama, bez kontraktu s nahrávací společností a také s novým týmem spolupracovníků. Ten je poměrně úzký - tvoří ho třeba BJ Burton (Banks, Bon Iver, Lizzo) a s ním spříznění Francis And The Lights a Jim-E Stack (Caroline Polachek, Empress Of). Není tedy divu, že jedenáctka písniček, která je ke slyšení na bandcampu hudebnice, je laděná více do dream popu a elektroniky s lehkou příměsí triphopu a r'n'b.


Brett Eldredge - Sunday Drive (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: country

Brett Eldredge - Sunday Drive
Americký countryový zpěvák Brett Eldredge se po tři roky starém eponymním albu a jeho propagaci rozhodl zcela odstřihnout od sociálních sítí a svou pátou řadovku skládal pouze s kytarou a poznámkovým blokem. K produkci si vybral duo Ian Fitchuk a Daniel Tashian, jež má na svědomí cenami ověnčené "Golden Hour" Kacey Musgraves. Oba pány vzal do svého rodného města Paříže v Illionis, aby poznali středozápadní hodnoty, které ho v mládí formovaly a chtěl odrazit i na desce. Nahrávání dvanácti písniček pak probíhalo v chicagských Shirk Studios a výsledkem je kolekce "Sunday Drive". Jak moc se liší od nashvillské produkce, můžete zkoumat na zpěvákově soundcloudu.


Dinner Party - Dinner Party (Sounds Of Crenshaw / Empire)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: blues / doo-wop

Dinner Party - Dinner Party
Redmanův kvartet není tentokrát jediným jazzovým superseskupením, které vám představíme. V projektu Dinner Party se potkali saxofonisté Kamasi Washington a Terrace Martin, klavírista Robert Glasper a hiphopový DJ 9th Wonder a společnými silami nahráli eponymní album, které je na pomezí jazzu, groove a hiphopu. Stejně jako jejich kolegové na něj zařadili celkem sedm skladeb a ve čtyřech z nich je doplnil ještě chicagský zpěvák Phoelix. Přestože celková stopáž nahrávky nedosahuje ani půlhodiny, a mohla by tak být považovaná spíše za EP, neměli byste ji jen tak minout. Ověřit si to můžete na YouTube profilu labelu a my pouze dodáme, že dílo bude k sehnání také na vinylu.


DMA's - The Glow (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: brit pop

DMA's - The Glow
DMA's už svým věhlasem dávno překročili hranice domovské Austrálie - nejčastěji brázdí Velkou Británii coby předskokani Liama Gallaghera, Richarda Ashcrofta, Kasabian či The Kooks. Volba těchto interpretů není náhodná - kritika přirovnává jejich zvuk a styl k Oasis a The Stone Roses. Aktuální album "The Glow" je jejich třetí deskou a obsahuje celkem jedenáct písniček. Jejich produkce se tentokrát ujal věhlasný Stuart Price, který má prsty v nahrávkách Madonny, Seala, The Killers, Pet Shop Boys či Take That. Jak moc se na zvuku nového počinu podepsal, zjistíte na YouTube profilu formace.


EP

  • Jimmie Allen - Bettie James (Stony Creek Records)
    Na countryové scéně je potřeba Afroameričany hledat lupou. K výjimce jménem Darius Rucker ale nyní přibyl Jimmie Allen. Čtyřiatřicetiletý zpěvák na sebe poprvé upozornil v America's Got Talent, následně i v American Ido. Přestože neprošel do finálových kol, vydal před dvěma roky svůj debut, který skončil těsně pod Top 10 countryového žebříčku. Dá se ovšem předpokládat, že s EP "Bettie James" se tam podívá, už kvůli hostům. V sedmi písničkách si s ním zazpívali Noah Cyrus, Tim McGraw, Brad Paisley, Tauren Wells, Nelly, Rita Wilson, Charley Pride, The Oak Ridge Boys a pochopitelně i Darius Rucker. Hvězdnou sestavu prezentuje i na svém YouTube profilu .
  • Nick Mulvey - Begin Again (Universal)
    Britský písničkář a zakládající člen Portico Quartet o sobě po dvou letech od posledního EP dává opět vědět a vydává dalších tři nové písničky na minialbu "Begin Again". Jako bonus k nim zařadil remix titulní písně od Little Dragon. Kompletní nahrávku uslyšíte na jeho YouTube.
  • Summer Walker - Life On Earth (Universal)
    Americká r'n'b zpěvačka Summer Walker, která v loňském roce získala cenu Soul Train Awards za Nováčka roku, kuje železo, dokud je žhavé, a na debut "Over It" navazuje ípíčkem "Life On Earth". V pěti písních přivítala dva hosty, kterými jsou soulový zpěvák NO1-NOAH a rapper PartyNextDoor. K poslechu je nahrála na svůj soundcloud profil.
  • The Academic - Acting My Age (Universal)
    Irská indierocková formace The Academic pomalu sbírá materiál na druhou desku a po předloňském EP "Loose Friends" přidává dalších šest songů pod názvem "Acting My Age". Muzikanti si při jejich nahrávání prý užili spoustu legrace. Jestli je to na výsledku znát, můžete zkoumat na YouTube.
  • Voivod - The End Of Dormancy
    Kanadská progresivně metalová kapela Voivod připravila pro své fanoušky lahůdku v podobě EP "The End Of Dormancy". Jak už fanoušci jistě vědí, jedná se o skladbu z jejího posledního alba "The Wake", zde ovšem nahranou se speciální žesťovou sekcí. Na albu ji najdete ve studiové verzi i v živé, jak ji muzikanti předvedli na festivalu v Montrealu, kde k ní přidali ještě druhou s názvem "The Unknown Knows". Nalákat vás může video na jejich YouTube profilu.
  • Rebekah Pahl - Feeling Through The Dark
    Americká folková písničkářka Rebekah Pahl po čtyřech letech navazuje na debutové EP "Canyons" pěti novými písněmi. "Feeling Through The Dark" opět nahrávala společně s producentem Paulme Moakem, který má na kontě nominaci na Grammy a ve svém portfoliu hudebníky jako Matt Maher, Leeland, Nathan Lee nebo Mat Kearney. Kapku severozápadního folku můžete poznávat na soundcloudu.


Ray Wylie Hubbard - Co-Starring (Bertus)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: blues / rock / country

Ray Wylie Hubbard - Co-Starring
Americký kytarista a zpěvák Ray Wylie Hubbard, který loni v listopadu oslavil čtyřiasedmdesáté narozeniny, si letos splnil sen a natočil album, na které si pozval řadu svých hudebních kolegů a přátel. V deseti písničkách, které oscilují mezi blues, rockem a country, si s ním zahráli Ringo Starr, Don Was,Joe Walsh, Pam Tillis, Chris Robinson z The Black Crowes, Ronnie Dunn, Larkin Poe, Ashley McBryde, The Cadillac Three,Tyler Bryant and Shakedown či Paula Nelson & Elizabeth Cook. Výsledek muzikant nahrál na svůj soundcloudový kanál.


Shaggy - Hot Shot 2020 (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: reggae fusion / dancehall

Shaggy - Hot Shot 2020
Shaggy se v poslední době připomněl společným albem a následným turné se Stingem a nyní se rozhodl, že připomene i své slavné dílo "Hot Shot", které letos slaví dvacet let a z nějž pocházejí hity jako "Angel", "It Wan't Me" nebo "Luv Me, Luv Me". Deska patřila v roce 2001 k jedněm z nejúspěšnějších a po celém světě se jí prodalo přes deset miliónů. Jamajský zpěvák se nicméně nespokojil pouze s výroční edicí - všechny songy znovu přetočil a nechybí ani několik nových skladeb a remixů, převážně z dílny Davea Audého. Z původních hostů si svůj part zopakoval Rayvon, mezi těmi novými najdeme pochopitelně Stinga a zpěvačku Amber Lee. Jak nová verze zní, zjistíte na Shaggyho YouTube profilu.


100 gecs - 1000 Gecs And The Tree Of Clues (Dog Show Records)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: taneční pop / EDM / avantgardní pop

100 gecs - 1000 Gecs And The Tree Of Clues
Loni v květnu vydalo americké duo 100 gecs eponymní debut, který ovšem příliš velkou díru do světa neudělal. Možná proto se Dylan Brady a Laura Les rozhodli, že ho zkusí protlačit ještě jednou a jinak. Připravili mu remixovou podobu pod názvem "1000 Gecs And The Tree Of Clues" a k tomu si přizvali řadu hostů. Jejich pozvání nakonec přijali například Charli XCX, Kero Kero Bonito, Rico Nasty, Fall Out Boy, Tommy Cash, Hannah Diamond, Dorian Electra, Lil West, GFOTY, Craig Owens nebo Nicole Dollanganger. Není divu, že z toho vzniklo celkem devatenáct skladeb a stylový mišmaš, v němž se míchá experimentální elektronika, lo-fi, EDM, dubstep, pop punk, eurodance, industrial, r'n'b, country, nu metal, screamo, bubblegum pop, rock, rap, emo i trap. Okusit ho můžete například na YouTube dua.


Love Fame Tragedy - Wherever I Go, I Want To Leave (Good Soldier Records)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: indie pop / indie rock

Love Fame Tragedy - Wherever I Go, I Want To Leave
Anglický hudebník Matthew Murphy je známý především jako frontman The Wombats, ovšem v minulém roce se začal prezentovat i sólově, a to pod pseudonymem Love Fame Tragedy. Začalo to několika singly, k nimž v září a následně v březnu přidal EP a nyní vydává své debutové album nazvané "Wherever I Go, I Want To Leave", pro nějž připravil hned sedmnáct skladeb. Na nich spolupracoval s Danem Priddym a Markem Crewem, tedy producenty, kteří se v minulosti podíleli na nahrávkách Bastille, Taylor Swift, Rag'n'Bone Mana, Jamese Arthura či Miky. K této dvojici se pak v jednotlivých skladbách přidala i zpěvačka Lauren Aquilina, Lostboy, Micah Premnath nebo Digital Farm Animals. Co z toho ve výsledku vzniklo, zjistíte na webu projektu.


V krátkosti

  • Big Black Delta - 4 (Masters Of Bates)
    S názvem svého čtvrtého alba si někdejší člen Mellowdrone hlavu příliš nelámal - pojmenoval ho jednoduše "4". Jonathan Bates pro něj připravil dvanáct písniček postavených především na elektronickém rocku. Jak se mu to povedlo, posuďte sami na jeho YouTube .
  • Jack The Radio - Creatures (Pretty Money)
    Po poměrně dlouhých pěti letech se vrací rootsrockeři ze Severní Karolíny. Čekání fanouškům vynahrazují čtvrtou řadovkou se čtrnácti songy, v nichž si zahostovaly také Lydia Loveless, Tamisha Waden a Jeanne Jolly. Výsledek zní na jejich YouTube.
  • Ladama - Oye Mujer (Bertus)
    Máte-li rádi latinskoamerické styly jako cumbia, maracatu, joropo a nevadí vám příměs soulu a popu, pak byste rozhodně neměli minout druhé album dámského kvartetu Ladama, ve kterém se potkaly hudebnice z Brazílie, Venezuely, Kolumbie a Spojených států. Deset písniček, v nichž se střídá španělština, portugalština a angličtina, prezentují na svém soundcloud profilu.
  • Maala - Water Overhead (Sony Music)
    Když Evan Sinton před pěti lety poprvé představil svůj projekt Maala a především druhou desku "Composure", nominacemi opanoval novozélandské hudební ceny. Proměnil jednu a pak se na několik let stáhl. Nyní se vrací zpět v plné síle s devítkou písniček, které produkoval s Joshem Fountainem z Kidz In Space. Výsledek je ke slyšení na jeho YouTube profilu.
  • Quinn XCII - A Letter To My Younger Self (Sony Music)
    Americký zpěvák, vlastním jménem Mikael Temrowski, vydává svoji třetí desku a svému mladšímu já odkázal celkem dvanáct písniček na pomezí popu, indie, rapu a EDM a také čtveřici hostů, kterými jsou blackbear, Ashe, Marc E. Bassy a Logic. Uslyšíte je na jeho YouTube profilu.
  • Rhys Lewis - Things I Choose To Remember (Bertus)
    Anglický písničkář, kterého zná i české publikum coby předskokana JP Coopera, se konečně propracoval k debutovému albu. Ostatní se s ním a jeho pop-folkovým stylem mohou seznámit prostřednictvím jeho YouTube profilu.
  • The Jayhawks - XOXO (Thirty Tigers)
    Po dvou letech se vracejí američtí country rockeři z Minneapolis s dvanáctkou písniček, které si tentokrát produkovali sami. Jak se jim jejich jedenáctá deska vydařila, zjistíte na jejich soundcloudu.
  • Casey Veggies & Rockie Fresh - Fresh Veggies 2 (PNC)
    Americká dvojice rapperů navázala na loňskou spolupráci a připravila dalších čtrnáct tracků, v nichž si zahostovali Wale, 24hrs, SK8, Backwood Jones, Hit-Boy a další. Uslyšíte je na YouTube kanálu Rockieho Freshe.
  • Donna Missal - Lighter (Bertus)
    Americká popová zpěvačka z New Jersey navazuje na svůj předloňský debut a vydává jeho následovníka. Deset songů produkovala dvojice Andrew Wells - Tommy King, která v minulosti spolupracovala s Halsey, X Ambassadors, Celine Dion nebo 5 Seconds Of Summer. Část alba má už svůj vizuál na YouTube.
  • Julianna Barwick - Healing Is A Miracle (Bertus)
    Zázrak uzdravení se rozhodla ztvárnit americká muzikantka využívající elektronické smyčky. Milovníci ambientu, elektroniky a new age se mohou těšit na osm skladeb a také tři hosty, jimiž jsou harfenistka Mary Lattimore, Jónsi ze Sigur Rós a Nosaj Thing. Všechny uslyšíte na jejím bandcampu.
  • The Midnight - Monsters (Bertus)
    V říjnu si v pražském Futuru odbylo svoji českou premiéru americké duo, které na hudební scéně působí od roku 2012 a zaujalo svým mixem synthwave, elektroniky a chill outu. Třetí album s patnáctkou skladeb a Jupiter Winter v roli hosta uslyšíte na bandcampu.


Dále vychází:

Advertisement - American Advertisement ()
Animal Drive - Follow The Blind Man (Mystic Production)
Apollo Brown & Che' Noir - As God Intended ()
Avant - Can We Fall In Love ()
Bloody Heels - Ignite The Sky (Mystic Production)
Bob Nanna - Celebration States (Bertus)
Bugeye - Ready Steady Bang (Bertus)
Dawn Of Ashes - The Antinomian (Artoffact Records)
Ensiferum - Thalassic (Limited Box) (Mystic Production)
Executioner's Mask - Despair Anthems ()
Frank Ene - No Longer ()
Gerald Clayton - Happening: Live At The Village Underground (Bertus)
Greyhounds - Primates (Bertus)
Hmlisto - Ozveny Lazov (Galén)
Inter Arma - Garbers Days Revisited ()
Iration - Coastin' (Bertus)
Jacob Cooper - Terrain ()
Joshua Ray Walker - Glad You Made It (Bertus)
Kalen & Aslyn - Back Of Our Minds (Bertus)
Kingnomad - Sagan Om Rymden (Bertus)
Les Nuby - Clouded (Bertus)
Llynks - Become The Root ()
Lou Canon - Automatic Body (Bertus)
Man Machine Industry - Doomsday Clock (Mystic Production)
Michael Grant & The Assassins - Always The Villain (Bertus)
Mr Ben & The Bens - Life Drawing (Bertus)
Mux Mool - Skulltaste II ()
Nobody’s Girl - Nobody’s Girl (Bertus)
Nocona - Los Dos (Mule Kick Records)
NZCA Lines - Pure Luxury (Bertus)
Osyron - Foundations (Bertus)
Rebel Wizard - Magickal Mystical Indifference (Prosthetic Records)
Ross Holmes - Overture (singl)
Saints Of Death - Ascend To The Throne ()
Sam Prekop - Comma ()
Savoy Brown - Ain’T Done Yet +Lp (28.8.) (Bertus)
Sharptooth - Transitional Forms (Bertus)
Silver Scrolls - Music For Walks (Bertus)
Statiqbloom - Beneath The Whelm (Bertus)
Surf - Baddest Human ()
Tarrus Riley - Healing ()
The Beths - Jump Rope Gazers (Bertus)
The Buoys - All This Talking Gets Us No Where (Spunk Records)
Tokyo Motor Fist - Lions (Mystic Production)
Unborn Suffer - Commit(Ment To) Suicide ()
Vulcan Tyrant - Vulcanic Collection ()

Vychází na vinylu:
Bob Nanna - Celebration States (Bertus)
Bugeye - Ready Steady Bang (Bertus)
DMA's - The Glow (Warner Music)
Donna Missal - Lighter (Bertus)
Ensiferum - Thalassic (Mystic Production)
Glass Animals - Dreamland (Universal)
Grateful Dead – Workingman’S Dead (50Th Anniversary Deluxe Edition) - (Warner Music)
Greyhounds - Primates (Bertus)
Gulda /abbado - Wolfgang Amadeus Mozart : Klavírní Koncerty (Universal)
Gulda Friedrich - Wolfgang Amadeus Mozart : Sonaty 17,16 / Fantasia K475 (Universal)
Haken - Virus (Sony Music)
Joshua Ray Walker - Glad You Made It (Bertus)
Julianna Barwick - Healing Is A Miracle (Bertus)
Junior Byles - Rasta No Pickpocket (Warner Music)
Kalen & Aslyn - Back Of Our Minds (Bertus)
Kingnomad - Sagan Om Rymden (Bertus)
Lou Canon - Automatic Body (Bertus)
Margo Price - That’S How Rumors Get Started (Bertus)
Mr Ben & The Bens - Life Drawing (Bertus)
Nobodys Face - Chemical Animals (Sony Music)
Nobody’s Girl - Nobody’s Girl (Bertus)
NZCA Lines - Pure Luxury (Bertus)
Pires / Abbado - Wolfgang Amadeus Mozart : Klavírní Koncerty 14,15 (Universal)
Pvris - Use Me (Warner Music)
Ray Wylie Hubbard - Co-Starring (Bertus)
Redman/Mehldau/McBride/Blade - Roundagain (Warner Music)
Reo Speedwagon - The Hits (Sony Music)
Rhys Lewis - Things I Choose To Remember (Bertus)
Rufus Wainwright - Unfollow The Rules (Warner Music)
Shaggy - Hot Shot 2020 / Deluxe (Universal)
Sharptooth - Transitional Forms (Bertus)
Silver Scrolls - Music For Walks (Bertus)
Soko - Feel Feelings (Bertus)
Streets - None Of Us Are Getting Out Of This Life Alive (Universal)
The Beths - Jump Rope Gazers (Bertus)
The Go-Go's - Greatest (Universal)
The Midnight - Monsters (Bertus)
The Residents - Metal, Meat & Bone (Bertus)

EP:
Adeline - Intérimes
Born Stranger - Headspace
Broken Machine - Fly Me To The Sun
Buzzard Buzzard Buzzard - Non-Stop
Eades - Microcosmic Things
Human Love - Black Void
Chai - Lightswitch
James Humphrys - Memory Palace
Jordan Run - Lockdown Tapes
Koretsky - Mmxx
Livingston - Lighthouse
Local Nomad - Local Nomad
Moscow Apartment - Better Daughter
Osyron - Foundations
Otta - Songbook
Safe Jazz - Sigh
So Sure - Caffeine Drip
Stephie James - These Days
Ted When - Morning
The Buoys - All This Talking Gets Us No Where (Spunk Records) The Dragon Berries - And The Moon Turned Red
The Pickled Ones - The Mines
Tim Baker (Of Hey Rosetta!) - Survivors
Toby - The Outside
Transistorcake - Cocktail
Wolf Culture - Dying In The Living Room

Reedice:
Goo Goo Dolls – Miracle Pill (Deluxe Edition) - (Warner Music)
Grateful Dead – Workingman’S Dead (50Th Anniversary Deluxe Edition) - (Warner Music)
Vision Divine - Perfect Machine (Mystic Production)
Vision Divine - Stream Of Consciousness (Mystic Production)

NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Niall Horan, Tommy Lefroy, Sportovní hala Fortuna, Praha, 17.3.2024
Naživo: Niall Horan si v Praze ječící dav dívek omotal kolem prstu Niall Horan se během jednoho roku již podruhé představil v České republice. Už loni patřilo jeho vystoupení na festivalu Colours Of Ostrava mezi ta povedená a své hudební nadání spojené s pokorou a úžasnou bezprostředností v Praze... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 19:30 v sekci Naživo
Róisín Murphy, Forum Karlín, Praha, 17.3.2024
Naživo: Róisín Murphy odehrála ve Foru Karlín vynikající koncert Róisín Murphy zamířila opět do Prahy, tentokrát do Fora Karlín. Irská zpěvačka, známá svým unikátním vokálním projevem a vizuálním stylem, přenesla přítomné do světa tanečních rytmů a elektronických experimentů. Dostalo... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 10:00 v sekci Naživo
Ariana Grande - Eternal Sunshine 8/10
Recenze: Ariana Grande se na albu “Eternal Sunshine” otevřeně vyrovnává s rozvodem a následným smířením Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 00:00 v sekci Recenze
Jason Derulo - Nu King 3/10
Recenze: Na desce "Nu King" Jasona Derula kvantita výrazně vyhrává nad kvalitou Kdyby Jason Derulo počkal ještě rok, uběhlo by deset let od vydání jeho posledního studiového alba. Uplynulou dekádu nás zásobil nepřeberným množstvím různých singlů, na které navázal deskou "Nu King". Zjevným cílem bylo toto... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 16:30 v sekci Recenze
Mirai ft. Majk Spirit - čas rány zahojí 3/10
Video: Mirai a Majk Spirit v novince "čas rány zahojí" nemají daleko k hudebnímu odpadu Pět singlů během čtyř měsíců. Takhle se Mirai chystají na vydání nového alba. Zatímco počet zveřejněných písní a doprovodných videoklipů je působivý, hudebně novinky drhnou. A ta úplně nejčerstvější nazvaná "čas rány... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:00 v sekci Audio / Video | Video
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Saxofonista Kamasi Washington vydá v květnu taneční album "Fearless Movement" (10.03.2024 13:49)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)
- Nové desky 5/2024 - od Kateřiny Marie Tiché přes L Devine po Kirina J Callinana (07.02.2024 16:00)
- Synthwaveové duo The Midnight si opět podmaní Prahu (07.02.2024 12:12)
- Nové desky 4/2024 - od Jamese Arthura přes The Smile po Dymytry (31.01.2024 21:27)
- Nové desky 3/2024 - od Green Day přes B-Side Band po Sleater-Kinney (24.01.2024 21:30)

ALBUM TÝDNE 12/2024

Ariana Grande
Eternal Sunshine

Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu máme opět jedno terapeutické porozchodové cvičení s názvem "Eternal Sunshine".

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Út 19.03.
Katapult (CZ) (Forum Karlín, Praha)
Pá 22.03.
Ewa Farna (CZ) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Jason Derulo (US) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Mother Mother (CAN) (Forum Karlín, Praha)
Ne 24.03.
Giant Rooks (DE) (Roxy, Praha)
Po 25.03.
Only The Poets (UK) (MeetFactory, Praha)
Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber Prince The Prodigy Vladimír Mišík Karel Gott AC/DC Queen Adele Sophie Ellis-Bextor Taylor Swift Kabát Lucie Vondráčková U2 Madonna Dua Lipa Rush Bono Kryštof Mirai Billie Eilish
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu