shop.musicserver.cz
John Wolfhooker - Zeddknot

John Wolfhooker sluší saka v jejich novém klipu bezchybně

Vydáno: 19.08.2017 09:33 v sekci Video - Matěj Kostruh | foto: facebook interpreta
John Wolfhooker patří v současnosti bezesporu k nejlepším kapelám v Česku. Tečka. Mají bezmála status celebrit a kytarista Rony Janeček navíc platí na scéně svou hrou téměř za poloboha. Po dosti solidním loňském albu "When The Hunter Becomes The Hunted", které ve vodách české hudby definovalo nový zvuk a myšlení, se nyní vydávají cestou jednotlivých songů.

První z nich je "Zeddknot", jenž si udržuje vše, co je pro skupinu typické. Tedy mix progresivní metalové kytary, výrazných melodií a rock'n'rollového šibalství. Vše je teď nicméně o jeden level výše. Jsme zde svědky skvělého songwritingu, funkčních refrénů i působivých build-upů. Zvukově jde o vynikající práci a jen těžko si lze v tomto směru představit ještě lepší výsledek.

Song opět těží z famózních kytarových riffů ovlivněných djentem a zpěvák Martin Čupka šel s kvalitou svých vokálů nahoru, takže nahrávka se teď poslouchá opravdu moc hezky. To už tak docela neplatí o přítomných rapech, ve kterých se ukazuje být zdatnější spíše baskytarista Filip Vlček. Do hodnocení se mimochodem promítá také lehce nadstandardní stopáž skladby. Ne, že by John Wolfhooker nedokázali udržet naši pozornost, ale závěrečná pasáž od 03:35 je už prostě nadbytečná. Skladba tím však naštěstí v zásadě netrpí.

Co se týče videa samotného, je nádherné. Barevně, atmosfericky, dynamicky je vše přesně tak, jak se ke kompozici hodí nejvíce. Saka členům navíc sluší bezchybně. John Wolfhooker by je měli nosit pořád. A také nadále psát pecky jako "Zeddknot".

9/10

NÁZORY
  • Může oblečení bezchybně slušet? (MrKew, 20.08.2017 02:07) Reagovat

    Ne, že bych nesouhlasil s hodnocením, skladba je perfektní, klip povedený a kapela svěžím větrem na alternativou nepolíbené české hudební scéně. Musím se však pozastavit nad několika pasážemi v textu, které mě jenom utvrzují v poněkud smutném faktu, že poslední dobou jdou články na musicserveru čistě po řemeslné stránce kvalitativně hodně dolů.

    Už ten nadpis mi hlava nebere - saka že jim sluší bezchybně? Co je to za podivné slovní spojení? Když už, tak bezchybně padnou, ne..? S autorem použitým spojením jsem se jaktěživ nesetkal a nechápu tedy, jak mohlo něco takového projít přes editora.

    Rýpání v českém jazyce stranou, po obsahové stránce mi vůbec nesedí pasáž "Po dosti solidním loňském albu...se nyní vydávají cestou jednotlivých songů." - Znamená to snad, že odteď kapela bude namísto desek zveřejňovat pouze samostatné skladby? Není "Zeddknot" náhodou standardním prvním singlem z nadcházejícího třetího alba? Vůbec celý první odstavec je docela podivný. Ne, že bych to klukům nepřál, ale označovat je za "bezmála celebrity" v době, kdy stále ještě obrážejí kluby s pár stovkami zainteresovaných fanoušků namísto třeba, já nevím, vyprodaných sportovních hal? Podle mého dost přehnané.

    Můžu souhlasit s tím, že kapela patří k tomu nejlepšímu, co je na české hudební scéně v současnosti k nalezení, a také že Rony je obdivuhodný kytarista, ale superlativně vyznívající první odstavec mi zkrátka přijde velmi přemrštěný (zvlášť, když zde na musicserveru jsou JW zmíněni zhruba jenom ve dvou článcích). Omlouvám se, zda zním jako přílišný rýpal, ale jsem zvyklý číst na MS vesměs kvalitní texty, které jsou minimálně po jazykové a faktické stránce správně napsané. Proto mě dost mrzí, když nad některými články v poslední době naopak musím nevěřícně kroutit hlavou.

    • Re: Může oblečení bezchybně slušet? (Matěj S. Kostruh, 21.08.2017 14:52) Reagovat

      Dobrý den, MrKew!

      Díky za vaši reakci! Je vyčerpávající, věcná a slušná :) Dovolte mi, jako autorovi článku, reagovat:

      - uznávám, že spojení "saka sluší bezchybně" je poněkud problematické. Uvědomil jsem si to však až po vašem upozornění.

      - skladba "Zeddknot" je skutečně podle mých informací první z plánované série postupně vydávaných singlů a nemělo by se jednat o teaser k novému řadovému albu.

      - "bezmála celebrity" - jedná se samozřejmě o nadsázku, k čemuž by mělo čtenáře přivést právě příslovce "bezmála". Na klubové scéně bych se ovšem členy skupiny nebál označit za skutečné hvězdy.

      - k celkové přemrštěnosti textu: zde bych oponoval tím, že toto je zkrátka můj autorský styl a navíc jsem chtěl v článku (potažmo recenzi) prezentovat jednoznačné stanovisko založené na čistě subjektivním názoru.

      Ještě jednou děkuji za vaši reakci a doufám, že vás můj text neodradí od dalších návštěv portálu musicserver.cz

      Hezký den a pohodový zbytek týdne,
      Autor článku,
      Matěj S. Kostruh

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
We Are Domi - Love Every Part Of It 9/10
Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem Trojice We Are Domi, jež se mnohým vryla do paměti v roce 2022 svojí účastí v Eurovizi, přichází s povedenou písničkou "Love Every Part of It". V ní se snaží bořit stereotypy a noří se do tlaků společenských očekávání ve... čtěte zde
Vydáno: 28.03.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
Shakira - Las Mujeres Ya No Lloran 7/10
Recenze: Shakira už nepláče. Na desce "Las Mujeres Ya Na Lloran" si drží solidní laťku Na obalu své dvanácté studiovky "Las Mujeres Ya Na Lloran" (česky "Ženy už nepláčou") je Shakira vyobrazena se slzami stékajícími po její tváří, které se mění v drahokamy. Předloňský rozchod s fotbalistou Gerardem Piquém sice ve... čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 15:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Publicistika: Dvacet nejlepších domácích desek roku 2023 podle musicserveru (20-16) (22.01.2024 14:30)
- Video: John Wolfhooker v "Time To Let Go" pohřbívají minulost (05.12.2023 13:39)
- John Wolfhooker a The Hirsch Effekt spojí v sobotu v pražském Rock Café svoje síly (30.11.2023 13:29)
- Rozhovory: Martin Čupka (John Wolfhooker) - Raz by sme si chceli zahrať na Marse! (16.10.2023 14:30)
- Naživo: Jak John Wolfhooker pokřtili desku a ukousli si z narozeninového dortu (02.06.2023 13:35)
- Fotogalerie: John Wolfhooker v Paláci Akropolis pokřtili desku "The New Past" (02.06.2023 07:34)
- Video: John Wolfhooker v "Paper Hearts" zpívají o důvěře a zamilovanosti. V klipu vsadili na retro (30.05.2023 14:51)
- Video: John Wolfhooker doprovodili nové album do světa modrým klipem k songu "Cobalt Blue" (09.05.2023 14:44)
- Video: John Wolfhooker v klipu "Falling Down" vzdávají hold Kalifornii (06.03.2023 16:28)
- Video: John Wolfhooker & Redzed se potkali v pekelném klipu "Free Your Mind" (16.01.2023 17:22)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Justin Bieber Vladimír Mišík The Prodigy Queen AC/DC Adele Kabát Karel Gott Rush U2 Bono Sia Paws Taylor Swift Télépopmusik Madonna Dua Lipa Lucie Vondráčková Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu