shop.musicserver.cz
Five Finger Death Punch a In Flames zboří v listopadu Fórum Karlín

Five Finger Death Punch a In Flames zboří v listopadu Fórum Karlín

Vydáno: 14.06.2017 15:34 v sekci Novinky - Milan Menčík | foto: facebook interpreta
Five Finger Death Punch (na snímku) a In Flames spojí letos síly na společném turné, které se zastaví i v České republice. Obě kapely se představí 26. listopadu v pražském Fóru Karlín. Vstupenky v ceně 1490 Kč budou k dispozici v síti Ticketpro, oficiální předprodej bude zahájen 16. června v deset hodin.

S desítkami singlů bodujících v nejrůznějších žebříčcích, miliony video streamů a s fanoušky po celém světě Five Finger Death Punch a In Flames po celou dobu své kariéry dominují rozhlasovému i televiznímu vysílání. Tyto dvě skupiny, které mají silné fanouškovské základny a jejichž živá vystoupení jsou pověstná, spolu vyrážejí na společné podzimní turné po Evropě s podporou speciálních hostů Of Mice And Men.

Půjde o opravdový střet titánů - americká rocková kapela Five Finger Death Punch se spojuje s renomovanými evropskými legendami In Flames, aby spolu podnikli největší a nejvíce vzrušující rockovou jízdu po evropských arénách na přelomu podzimu a zimy roku 2017. Kytarista 5FDP Zoltan Bathory říká: "V současné době hrajeme na všech evropských festivalech a toto úžasné období si velmi užíváme. Jelikož davy našich fanoušků zpívají s námi všechny texty, cítíme, že Evropa se opravdu stává druhým domovem Five Finger Death Punch. Nemůžeme se dočkat, až se do Evropy na podzim vrátíme, obzvláště s In Flames, což je jedna z mých oblíbených skupin. Bude to něco opravdu nevídaného."

Zpěvák In Flames Anders Fridén dodává: "Měli jsme štěstí, že letos hrajeme pro tolik fanoušků po celém světě, a nemůže být lepší způsob jak zakončit rok 2017 než evropským turné s Five Finger Death Punch. Uvidíme se brzy, Jesterheads a Knuckleheads! Bude to neopakovatelné turné." Speciálními hosty na tomto turné budou Of Mice & Men. Kapela založená v kalifornské Orange County se nedávno vrátila se dvěma zbrusu novými skladbami "Back To Me" a "Unbreakable". O uplynulém víkendu sklidili úspěch na Download festivalu a během července budou koncertovat po celé Evropě. Kapela prodala celosvětově více než 700 000 alb a v minulosti předskakovala například Linkin Park, Slipknot a Marilynu Mansonovi.

Five Finger Death Punch vydali své poslední studiové album "Got Your Six" 28. srpna 2015 a slavili s ním úspěchy po celém světě. Kapela si výborně vedla v celé řadě hitparádových žebříčků, v USA i Kanadě. Od svého vzniku v roce 2007 bylo jejich šest po sobě jdoucích alb ověnčeno zlatem. Na svém kontě mají takové hity jako "Lift Me Up", ve kterém se představil Rob Halford z Judas Priest, nebo "Battle Born" a "Wrong Side Of Heaven" - video, které má více než 140 mil. zhlédnutí. Jako hlavní hvězdy vystupovali na všech zásadních festivalech, od Download po Rock on the Range a vyprodávali arény po celém světě za podpory nadšených "Knuckleheads". Dokonale kombinují metal a melodie a dá se předpokládat, že jejich sedmý počin nepochybně udrží nastavenou laťku zatraceně vysoko.

O jejich pražském vystoupení v roce 2015 napsali v hudebním magazínu Spark následující: "Jakoby se do haly vřítil zámořský kamión s výkonem třech Titaniců a zbrojí ala mašina z Šíleného Maxe. Kapela je na špici, žádná extempore se už na pódiu neodehrávají a pětice působí zcela sebevědomě a suverénně. Frontman Ivan má hlasivky, kterými by přeřval snad i nakopnutý osmiválec a s ksichtem věčného provokatéra je to opravdový muž činu. Právem padá na kytarové duo Jason/Zoltan podezření, že uvnitř kytar mají brusné kotouče, protože některé zvuky neměly daleko od řevu řetězové pily. Basák zase připomíná Davyho Jonese z Pirátů z Karibiku a bubeník Jeremy už s přehledem může vstoupit do rockové síně slávy. 5FDP to byla jedna velká metalová jízda, do které pasovala i příjemná akustická pasáž a 'minuta' ticha za padlé v Paříži. Sakra, zase má ta Amerika náskok. 5FDP jsou tak asi sto mil napřed než zbytek metalové scény."

In Flames je švédská death metalová skupina pocházející z Gothenburgu. Vznikla v roce 1990 a doposud vydali dvanáct studiových alb, poslední titul "Battles" vyšel v roce 2016. Během dlouholetého fungování se v kapele vystřídala řada hudebníků, kteří se podíleli na vývoji hudebního stylu kapely. Celkem sedm z jejich alb se objevilo v první desítce hitparádových žebříčků ve Švédsku. In Flames jsou světově proslulí jako jedni z předků melodického death metalu. Koncertovali po celém světě ve společnosti největších rockových a metalových kapel, včetně Metallicy, Judas Priest a Iron Maiden, a vystupovali jako hlavní hvězdy na hlavních scénách různých hudebních festivalů po celém světě od Ozzfestu po Download a Rock Am Ring / Im Park. In Flames je kapela, na kterou se fanoušci po celém světě mohou spoléhat, a která své fanoušky, nazývané "Jesterheads" inspiruje, aby žili podle hesla "In Flames We Trust".

Časopis Fakker o In Flames mimo jiné napsal: "Anders Fridén a jeho smečka urazili za více než dvacet let na scéně dlouhou cestu. Kde jsou však jejich kořeny? K tomu se frontman vyjádřil v rozhovoru pro časopis Fakker!: 'Je to deska Death 'Scream Bloody Gore', kde kapela představila sound, který jsem doposud u žádné jiné neslyšel. Díky nim jsem se na death metalu zasekl a pozvolna se nořil hlouběji do jeho tajů. A právě Death jsou kapelou, kterou jsem neviděl naživo, a bohužel ani neuvidím, což mě mrzí."


NÁZORY
  • A dnes taky odešel Ivan, takže nezájem. Kupovat... (Ten jeden, 14.06.2017 23:01) Reagovat

    A dnes taky odešel Ivan, takže nezájem. Kupovat si nyný lístek je hodně velká sázka do loterie, stačí se podívat na videa z posledního koncertu.

    • Re: A dnes taky odešel Ivan, takže nezájem. Kupovat... (Fimi, 14.06.2017 23:11) Reagovat

      tak mě spíše zajímají In Flames, doufám že budou hrát co možná nejstarší věci....FFDP škoda že odešel, v Praze to posledně neuvěřitelnou energii...ale co se dá dělat

    • Re: A dnes taky odešel Ivan, takže nezájem. Kupovat... (Michaela, 15.06.2017 09:12) Reagovat

      Prej odešel, AHA. Pouze oznámili, že po zbytek evropských koncertů před návratem do US bude za Ivana zaskakovat Tommy Vext. V Evropě se kapela objeví znovu až v listopadu a jak sám uznáš, do té doby může být všechno stokrát jinak. Ivan se dával dohromady už mockrát a vždycky se vrátil, tak laskavě nešiř bludy o odchodu!

      • Re: A dnes taky odešel Ivan, takže nezájem. Kupovat... (Ten jeden , 15.06.2017 20:28) Reagovat

        Když jsem to psal, oficiální prohlášení ještě nebylo. Pouze jeho prohlášení z koncertu. Takže klídek

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Aneta Langerová - Není na škodu se jednou za čas ohlédnout zpět
Rozhovory: Aneta Langerová - Není na škodu se jednou za čas ohlédnout zpět "Dvacet let za mnou. Mám pocit, že nemusím nikomu nic dokazovat, ani sama sobě. Důležité je vnímat hudební cestu takovou, jaká je, a nepřetvářet ji do něčeho, co není," říká bilancující Aneta Langerová. Výběrové dvojalbum... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 08:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
Fletcher - In Search of the Antidote 8/10
Recenze: Fletcher na "In Search of the Antidote" hledala, až našla Americká zpěvačka Fletcher svou kariéru sice odstartovala hned v první řadě amerického X Factoru, stalo se to ale už dávno. Tak dávno, že si tuto informaci můžeme odbýt hned v perexu a celý článek věnovat jejímu skvělému... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pohled do českých hitparád - 15. týden 2024
Kometa roku 2024 Benson Boone debutuje v top trojce české albové hitparády Letošní rok sice ještě nedošel ani do své třetiny, vypadá to však, že o jeho největším hudebním objevu je rozhodnuto. Americký zpěvák Benson Boone boduje po úspěchu singlu "Beautiful Things" také s albovou prvotinou. Nahrávka... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 10:00 v sekci Novinky | České hitparády
Dave Matthews Band, O2 universum, Praha, 16.4.2024
Naživo: V hlavní roli hudba. Dave Matthews Band přivezl do pražského O2 universa neokázale strhující koncert Dave Matthews Band v Česku zahrál poprvé až před pěti lety. Na kapelu s více než třiceti lety na hrbu je to docela pozdě. Návrat poté zhatila pandemie. Nakonec se dobrá věc podařila a Prahu letos americká parta nevynechala.... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 20:21 v sekci Naživo
Livin Free - Lost in the City 8/10
Video: Livin Free představují klip "Lost in the City", nová deska vyjde koncem dubna Klávesista a zpěvák Honza Holeček (mj. Flamengo Reunion Session či Energit) a jeho kapela Livin Free už brzy zveřejní druhé společné album. Deska nazvaná "From Cradle to Coffin" vyjde u labelu Supraphon na CD, LP i digitálně už... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 18:00 v sekci Audio / Video | Video
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Video: Five Finger Death Punch v klipu "This Is The Way" na chvíli vzkřísili předávkovaného rappera DMX (09.04.2024 17:23)
- Dubnový Spark s FFDP a Brucem Dickinsonem je právě v trafikách (05.04.2024 18:49)
- Naživo: Na Velký pátek heavy metalu svátek. Hvězdná sestava v čele s Judas Priest zdrtila Prahu (30.03.2024 17:58)
- Fotogalerie: Legendy metalu ovládly O2 arenu! Judas Priest, Saxon a Uriah Heep v obrazech (30.03.2024 13:32)
- Rapem ovládanou top desítku českého albového žebříčku osvěžili Ariana Grande a Judas Priest (21.03.2024 19:30)
- Video: Co si o nové desce Judas Priest myslí šéfredaktor Sparku? (17.03.2024 11:21)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Biografie legendárního kytaristy K.K. Downinga z Judas Priest v češtině konečně vyšla (12.03.2024 12:05)
- Recenze: Judas Priest čelí přibývajícím létům vybroušeným heavymetalovým diamantem "Invincible Shield" (11.03.2024 00:00)
- Video: Judas Priest se v klipu "The Serpent and the King" ocitají uprostřed věčného střetu dobra a zla (04.03.2024 14:03)

ALBUM TÝDNE 16/2024

The Libertines
All Quiet On The Eastern Esplanade

Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern Esplanade". Obstála také tentokrát?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 19.04.
Queenie (O2 universum, Praha)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

The Prodigy Prince Justin Bieber Vladimír Mišík Kabát Themroc Adele Queen AC/DC Sia U2 Bono Taylor Swift Rush Beyoncé Mirai Lady Gaga Linkin Park Liam Gallagher Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu